Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Οι δηµοσιογράφοι του µέλλοντος


  Εχθές, 26/4/2011, η εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'', ανακοίνωσε τα φετινά βραβεία για τις σχολικές εφημερίδες. Στην κατηγορία '' ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βραβεύτηκε η δική μας εφημερίδα. Συγχαρητήρια στην Κα Παπαδά και τους μαθητές της . Ίσως και η εικονογράφηση να έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην όλη προσπάθεια. Και πάλι μπράβο στα παιδιά.
  Ακολουθεί το κείμενο από την παρουσίαση στην εφημερίδα και για όσους  θέλουν να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο αξίζει να μεταβούν στο σύνδεσμο http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4628138  και να δουν όλες τις βραβευμένες εφημερίδες των παιδιών. Τέτοιες προσπάθειες είναι που μας δίνουν ελπίδα. Συγχωρέστε με αν γίνομαι κουραστική, αλλά δεν θα σταματήσω να λέω πως τα γράμματα και οι τέχνες είναι το φως για το μέλλον του κόσμου. Οι Έλληνες δεν έπρεπε να το ξεχάσουν ποτέ αυτό:


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΕΝΑΚΙΑ», Δηµοτ. Σχολείο Παλουκίων Σαλαµίνας
Οι µαθητές της τελευταίας τάξης του σχολείου Παλουκίων Σαλαµίνας απέδειξαν ότι µπορούν επάξια να στελεχώσουν και την πιο απαιτητική εφηµερίδα. Κι επειδή εφηµερίδα σηµαίνει επικαιρότητα, οι µικροί δηµοσιογράφοι δεν θα µπορούσαν να µην ασχοληθούν µε τα όσα συνέβησαν στην Ιαπωνία τον περασµένο µήνα. Γνωρίζουν, όµως, παράλληλα πως για να κερδίσουν το αναγνωστικό κοινό, θα πρέπει να ρίξουν το βάρος και στην εικονογράφηση. Ετσι, παρουσιάζουν ιστορίες µε τον Καραγκιόζη αλλά και την Ελληνική Επανάσταση σε µορφή...

κόµικς.

1 σχόλιο: