Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τοιχογραφία σε 3 ''επεισόδια''

  Όπως είχα προαναφέρει στην ανάρτηση "ένα σπίτι ζωγραφιά", για να ολοκληρωθεί το  θέμα στην κρεβατοκάμαρα έφτιαξα 3 πίνακες 40x40 για τον τοίχο δίπλα στη ζωγραφιά. Έβαψα το φόντο με τον ίδιο τρόπο που έφτιαξα την τεχνοτροπία και επάνω ζωγράφισα το ίδιο λουλούδι σε συνέχεια του μεγάλου θέματος, μοιάζοντας έτσι σαν κομμάτια του.
  Όμως το έργο δε σταμάτησε εδώ όπως είχε σχεδιαστεί από την αρχή. Όταν πήγα να τοποθετήσω τους πίνακες είχα μαζί μου την  ανιψιά μου που είναι 12 ετών. Είχε λοιπόν την εντύπωση πως θα τους τοποθετούσαμε πάνω στον ήδη ζωγραφισμένο τοίχο!!! Λάθος εντύπωση αλλά εκπληκτική ιδέα! Οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να μπουν γιατί δεν έγιναν με αυτή τη λογική και τα λουλούδια δεν θα ταιριάξουν. Όμως θα φτιάξω 3 καινούριους που θα πατήσουν ακριβώς στο σχέδιο κι έτσι θα δίνουν την εντύπωση πως ο τοίχος βγαίνει προς τα έξω. Πάλι από την αρχή, τελάρα - ζωγραφική - τοποθέτηση. Πιστεύω πως  αξίζει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Την άλλη εβδομάδα θα δείτε το οριστικό ( ελπίζω..) αποτέλεσμα.
  Να σημειώσω πως τα παιδιά έχουν πολύ μεγαλύτερη φαντασία από εμάς και αξίζουν την προσοχή μας πολύ περισσότερο απ' όσο τους τη δίνουμε. 
  Δείτε, λοιπόν, τη δεύτερη φάση  του έργου:

Σχόλια

 1. Να γιατί χρειάζεται να την παίρνεις μαζί σου την μικρή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το δωμάτιο είναι απίθανο και η ιδέα της μικρής ανιψιάς σου πολύύύ΄καλή!!! Φυσικά περιμένω να δω το τελικό.
  Μου έδωσες ιδέα και για το δικό μου υπνοδωμάτιο..χμμμ...θα μελετήσω τις δυνατότητες που έχω.
  Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολυ όμορφο!θέλει πολύ υπομονή ναι!απο αυτην έχουμε!χρόνο δεν εχουμε Μαρία μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ