Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχές πολλές και... λίγο διαφορετικές.

  Με την ακουαρέλα δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά δεν έτυχε. Για να πω την αλήθεια δεν είχα καν τα απαραίτητα υλικά. Πριν λίγες ημέρες, ως παιδάκι κι εγώ, πήρα τα Χριστουγεννιάτικα δώρα μου. Ένα από χέρι αγαπημένο κι ένα από το δικό μου... χαχα.
   Έτσι με μια κασετίνα μολύβια ακουαρέλες της Conte κι ένα σετ Sennelier ( αγαπημένη, αξίζει να δείτε την ιστορία της εταιρείας και να παρακολουθήσετε και τα βίντεο  στη σελίδα της), εξοπλίστηκα για να μπορέσω να κάνω τις δοκιμές μου. 



  Τις εγκαινίασα  φτιάχνοντας μια ζωγραφιά-κάρτα κι έτσι να σας ευχηθώ για τις ημέρες που έρχονται:

Ακουαρέλα σε χαρτί

  Εφέτος η αλλαγή της χρονιάς δεν είναι ένα απλό πέρασμα από τον έναν χρόνο στον άλλον. Εδώ και καιρό δοκιμαζόμαστε όλοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Δοκιμαζόμαστε σε αντοχές, σε υπομονή, σε ανθρωπιά αλλά περισσότερο δοκιμάζεται η προσαρμοστικότητά μας. 
  Αναλογιστείτε πως ο άνθρωπος προσαρμόστηκε σε αλλαγές απίστευτες ανά τους αιώνες κι όχι μόνο άντεξε αλλά εξελίχθηκε μέσα απ'αυτό. 
   Τι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε; Δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε σε 40τμ μικρότερο σπίτι; Χωρίς δύο αυτοκίνητα; Σε σκηνή αντί σε ξενοδοχείο; Θα μου πείτε ποιος μιλάει γι'αυτά... εδώ πεινάμε. Πολλοί μιλούν γι'αυτά και πολλούς ακούω να λένε πως πεινάμε και άλλα παρόμοια. Ναι υπάρχει κι αυτό. Αλλά αυτό δικαιούνται να το πουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο δρόμο, όσοι έχουν να φάνε πραγματικά μέρες ολόκληρες, όσοι δεν έχουν ρούχα, παπούτσια... και ναι υπάρχουν και είναι πολλοί, όμως δεν θέλω να το ακούω από όλους τους άλλους. 


  Φτωχοί, πολύ φτωχοί, υπήρχαν πάντα, λιγότεροι... οκ...αλλά ποιος ενδιαφερόταν;  Όχι δεν λέω να προσαρμοστούμε και να δεχτούμε όσα γίνονται. Κάθε μέρα χάνουμε όσα αποκτήσαμε με αγώνες εδώ και χρόνια. Και δεν εννοώ τα σπίτια και τις πολυτέλειες. Αυτά που πραγματικά χάνονται κι έχουν αξία είναι η παιδεία μας, το σύστημα υγείας, το δικαίωμα στην εργασία, η εθνική μας ακεραιότητα. Αυτά είναι τα σημαντικά, τα σπουδαία. Αρκετά από τα υπόλοιπα καλώς τα χάνουμε. Δεν μας άξιζαν, δεν ήταν καν δικά μας. Γι'αυτά πρέπει να παλέψουμε. Αυτά οδηγούν σε μια ''αξιοπρεπή ζωή'' που θέλουμε και αναζητούμε. Όχι τα Cayenne!!! (δεν μπορώ να το ξεπεράσω πως η Λάρισα ήταν η πρώτη πόλη παγκοσμίως σε πωλήσεις!!!). 
  Έχουμε πολλά να ευχηθούμε αυτές τις γιορτές. Εγώ θα πω πρώτα ας αναθεωρήσουμε... ας βάλουμε νέες βάσεις, ας αλλάξουμε όλα αυτά που με μαθηματική ακρίβεια μας οδήγησαν εδώ. Και πρώτα να απαλλαχτούμε από τον χειρότερο εχθρό μας τον εγωκεντρισμό...
  Σας στέλνω λοιπόν τις ευχές μου για καλές, χαρούμενες γιορτές. Να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε, να δημιουργήσετε, να απολαύσετε τους αγαπημένους σας... να κάνετε με λίγα λόγια ό,τι σας ευχαριστεί περισσότερο αυτές τις ημέρες, μα περισσότερο να σκεφθείτε, να σκεφθούμε όλοι μας, ποιες είναι οι πραγματικές αξίες της ζωής. 
  


Σχόλια

  1. Μαρία μου, οι ευχές σου και τα λόγια σου να ήξερες πόσο με αγγίζουν...
    Να περάσεις όμορφες γιορτές, παρέα με τους αγαπημένους σου! Με υγεία και πολλές στιγμές ευτυχίας, αντίδοτο για έναν χρόνο μάχημο που θα έρθει...
    Σε φιλώ γλυκά!
    ευαγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία μου χαίρομαι πολύ γιατί σε βλέπω περισσότερο δυνατή τώρα πια. Έτσι κοριτσάκι... πατάμε γερά και συνεχίζουμε...Είμαι σίγουρη πως συμφωνούμε σε πάρα πολλά. Καλές γιορτές να περάσετε!Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  2. χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!δε χρειαζεται να πω κουβεντα παραπανω!με καλυπτεις παντα και σε ολα χιχιχιχιι
    Να ευχηθω σε ολους μας υγεια,προσαρμοστικοτητα,επιμονη,δημιουργικοτητα και πολυυυυυυ αγαπη!!!!!
    πολλα φιλιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα βρίσκεις έναν λόγο για να μη πεις πολλά...χαχα. Λακωνικό μου Μισιρλούδι(είναι η νέα κατάληξη των ονομάτων αρχής γενομένης από το Κικίδι, ακολούθησε το Φωτεινούδι και τώρα εσύ!), όταν θες να μιλήσεις απλά θα μου κάνεις νόημα και θα τα λέω εγώ...χχχχχχχαααααα. Καλές γιορτές μπαλαρινάκι μου σε όλους σας!

      Διαγραφή
  3. Μαράκι Β.ή αλλιώς η Αφυπνίστρια της κοιμωμενης συνείδησης ! Είσαι βράχος λογικής και ισορροπίας (είσαι ωρέ ή με έχεις "παραμυθιάσει" για τα καλά ;;; χαχαχα)
    Συμφωνώ, επαυξάνω και υπερθεματίζω, γιατί κι εγώ άλλωστε βράχος είμαι (τί είδους, βρέσ' το μόνη σου !)
    Σε Φιλώ πολύ πολύ, σου Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου, με Υγεία και Αγάπη και Δημιουργικότητα και Ο,ΤΙ άλλο εσείς επιθυμείτε !!!
    Το χάσαμε το Cayenne, πατριώτηηηηη !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε τι πάθαμεεεεεεεε!!!!!!και πως θα κανω εγώ τωρα χωρίς καγιέν; χι..χι..μην περιμενετε να το γραψω αγγλικα..έ;

      Διαγραφή
    2. Φωτεινούδι μου έτσι είναι μωρέ οι βράχοι; Άντε κρατηθείτε πάνω μου και θα δω ποιος θα σωθεί...χαχαχα. Καλές γιορτές και πολλές ευχές κι από μένα Αχαϊκέ μου βράχε!

      Διαγραφή
    3. Ρουλίτσα μου εγώ μέχρι πιπέρι το έχω απολαύσει το συγκεκριμένο...το ίδιο νομίζω και οι περισσότεροι από μας...

      Διαγραφή
  4. Η καλυτερη αναρτηση της γειτονιας !!!!!Τα ειπες ολα Μαρια μου!!!!!!!Σου ευχομαι ολοψυχα ευτυχισμενα Χριστουγεννα και να ευχηθω μαζι με την γεννηση του Θεανθρώπου να γεννηθει μεσα μας και η αγαπη προς τον συνανθρωπο μας!!!!!!Τα φιλια μου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα κι άλλα, αλλά κρατήθηκα...χαχαχα. Να'σαι καλά Εύα μου. Να περάσετε όμορφα και μακάρι όλες οι ευχές μας να πραγματοποιηθούν!

      Διαγραφή
  5. Για άλλη μια φορά "Ζωγράφισες" με πένα και με μολύβια αυτή την φορά!!!! Σου εύχομαι όμορφες γιορτές γεμάτες υγεία... αγάπη... δημιουργία... προσφορά!!!! Καλά Χριστούγεννα!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να γυρίσουμε τον θέλω τον πίνακα ίδιο έτσι;χαχαχα... Βικούλα μου καλά να περάσετε. Φιλιά πολλά στον κηδεμόνα και την Δημητρούλα!

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου πολύ όμορφη η ανάρτησή σου!Πόσο δίκιο έχης!Ο πίνακας πανέμορφος!Κάθομαι καί τόν κοιτώ μέ θαυμασμό!Σού εύχομαι Καλά Χριστούγεννα ,να περάσεις όμορφες γιορτές, παρέα με τους αγαπημένους σου! Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δήμητρα. Καλά Χριστούγεννα και σε σας...με υγεία πρώτα και πολλές χαρές.

      Διαγραφή
  7. Να πούμε δηλαδή 'καλή αρχή στην ακουαρέλλα' ? Ό,τι και να ζωγραφίσεις εσύ και με όποια τεχνική είναι απλώς υπέροχο !!!
    Χρόνια πολλά Μαρία μου και σε σένα! Να περάσετε όμορφα και χαρούμενα Χριστούγεννα με την οικογένειά σου και εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους ό,τι καλύτερο αλλά πάνω απ'όλα υγεία!
    Πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μη πω πως είναι η παρθενική μου ακουαρέλα (έχω μια δυο ακόμη... αποτυχημένες όμως, στο ενεργητικό μου...), είναι η πρώτη με τα νέα μου χρώματα. Ευχαριστώ κορίτσι για τα καλά σου λόγια. Χρόνια πολλά!!!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη ακουαρέλα, υπέροχα λόγια.
    Χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!
    ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΚΑΡΤΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!!!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Χριστούγεννα αρχηγέ! Και βέβαια θα το περάσουμε. Όσο αισιοδοξούμε και είμαστε δυνατοί δεν μπορούν να μας νικήσουν...Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  10. ……………★
    …………..ωe
    ………..✻ωíʂђ✻
    …….✻✻ყøʊ a✻✻
    ….✻✻✻мεяяყ✻✻✻
    ..✻✻✻Cђяiʂʈмaʂ✻✻✻
    ………….♥▒♥

    Σου εύχομαι νάναι τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω όχι σε κατανάλωση ζάχαρης...ούτε εσύ εννοείς αυτό ε; Χαχα...Ευχαριστώ πολύ Χαρά μου! Χρόνια πολλά!!!

      Διαγραφή
  11. Πώς γίνεται πάντα να γράφεις τόσο όμορφα και αρμονικά τις έντονες σκέψεις και ανησυχίες σου και όλοι έτσι απλά να διαβάζομε κουνώντας το κεφάλι γιατί δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με όσα λες!!! Αγαπημένη, δυναμική και απίστευτα ρεαλίστρια φίλη μου, σου εύχομαι τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής σου παρέα με τις πιο όμορφες φάτσες της ζωής σου!!!!Φιλιά πολλά πολλά σε όλους σας και Χρόνια Πολλά κι ευλογημένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεαλίστρια και στη ζωή και στη ζωγραφική... αλλά με ευαισθησίες...ε Κικίδι μου;Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου. Να περάσετε όμορφα. Τους χαιρετισμούς μου σ'όλη την οικογένεια!!!

      Διαγραφή
  12. Μαρία μου, πόσο σύμφωνη με βρίσκουν οι σκέψεις σου... Και πόσο κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα όλες αυτές τις μέρες της προετοιμασίας, επειδή νιώθω συνανθρώπους μου να πεινούν εξαιτίας της ανεργίας και να ταλαιπωρούνται εξαιτίας του κρύου... Ειδικά τα παιδάκια. Κάπως η συνείδηση ησυχάζει, προσφέροντας υλική βοήθεια σε μέρη που είμαι σίγουρη, ότι θα τη διαθέσουν εκεί που πρέπει με αγάπη. Μα δεν παύει να εξακολουθεί η ταλαιπωρία και η πείνα. Ευχή μου, να δίνει ο Θεός δύναμη στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, και σε εμάς τους υπόλοιπους, να αυξάνει τα φιλάνθρωπα αισθήματά μας, και το αίσθημα αλληλεγγύης μέσα μας, για να τους στηρίζουμε όσο και όπως μπορούμε. Αλλιώς, γιατί τα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα; Για τις ετοιμασίες και τα φώτα; πφφφφφφ Αυτά είναι γελοία, μπροστά στο αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων.
    Σε ευχαριστώ Μαρία μου, που μου έδωσες την ευκαιρία να εκφράσω αυτά που σκέφτομαι και νιώθω.
    Να έχεις όμορφα, ευλογημένα Χριστούγεννα Μαρία μου, γεμάτα αγάπη και ζεστασιά!!!
    Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι που βρεθήκαμε Ροδούλα. Να'σαι καλά κορίτσι και να περάσεις όμορφα Χριστούγεννα κοντά στους αγαπημένους σου. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  13. Αν κάποιοι έχαναν τα καγιέν τους κι αυτό ήταν η "τιμωρία", δε θα στενοχωριόνταν κανείς...χάνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέρα με τη μέρα..άνθρωποι που πάλευαν μια ζωή για τα βασικά μένουν στο δρόμο, τιμωρούνται χωρίς να φταίνε καν και σκοτώνεται και η ελπίδα τους..αυτοί που δε νοιάζονται ποτέ για τους φτωχούς είναι οι πλούσιοι (τα μεγάλα αφεντικά) και τα πλούσια κράτη που σκορπάνε τη δυστυχία παντού..θα αρχίσω να μιλάω σαν τη Παπαρήγα στο τέλος..χαχα...έχεις δίκιο σε πολλά πάντως!
    Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη και ας γεννηθεί μαζί με το Χριστό πάλι η ελπίδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο λέμε Μαράκι. Όσοι ζούσαν με αξιοπρέπεια και τους την ''κλέβουν'' έχουν δικαίωμα να μιλούν. Οι υπόλοιποι είναι απλά ''προκλητικοί''. Καλά Χριστούγεννα να 'χετε κούκλα μου. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  14. Καλές γιορτές με πολύ αγάπη και χαμόγελα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. KAΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Στέλιο μου. Τις ευχές μου και σε σένα και την Κύπρο μας!

      Διαγραφή
  16. Αχ!!!Μαράκι μου πως καταφέρνεις κάθε φορά να μπαίνεις μες το μυαλό μας και να γραφεις αυτά που και εμεις σκεφτόμαστε αλλα δεν ξέρουμε να τα εκφρασουμε με λογια ..(για τον εαυτό μου λέω)..ειναι θαύμα....πόσο αλλο να συνφωνήσω μαζί σου ;μας βγαζεις τον καλητερο εαυτό μας...ας αφυπνιστουμε....να είσαι καλά κορίτσι...να περάσεις οσο μπορείς καλήτερα..τις ΓΙΟΡΤΙΝΕς τούτες ΜΕΡΕΣ..μαζί με τους αγαπημενους σου...σε ευχαριστουμε πολύ για την καρτουλα...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..με φιλάκια γιορτινά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο καλύτερα από σένα να τα πω βρε Ρουλίτσα μου; Εσύ μπορείς και μ'ένα ποίημα να πεις όσα θέλουμε εμείς ώρες να γράφουμε. Να'σαι καλά Ρουλάκι μου γλυκό.Καλά Χριστούγεννα!!!

      Διαγραφή
  17. Μαρία μου σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα, έχοντας γύρω σου αγαπημένα πρόσωπα.
    Με κάλυψες απόλυτα με την ανάρτησή σου εκείνα για τα οποία πρέπει να παλέψουμε είναι η παιδεία, η υγεία, και η εδαφική μας ακεραιότητα.
    Την κάρτα σου έμεινα ώρα και την παρατηρούσα, έχει ζωντάνια, σου έρχεται να κυλιστείς στο αφράτο χιόνι.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ελένη μου. Χαίρομαι που σου άρεσε και η ζωγραφιά μου. Καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  18. Μαρία μου Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!!!όσα λες με καλύπτουν!!!!καιρός λοιπόν να σκεφτούμε πολύ σοβαρά......να περάσεις όμορφα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πόσο δίκιο έχεις -και αυτή τη φορα- σε όσα λες Μαρία μου.
    Σκεφτομαι όμως ότι όλη αυτη η κατασταση τελικα ίσως μας κάνει λίγο περισσότερο αγωνιστες και λίγο περισσοτερο ανθρώπους. Ποιός ξέρει; Ισως όταν βγουμε από τα δυσκολα να έχουμε αναθεωρήσει και να έχουμε εκτιμησει την αλήθινη ομορφιά των απλών πραγματων. Να, σαν την εικονα της καρτας σου ας πούμε!
    Χρονια πολλά και καλά!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα'ναι το κέρδος απ'όλο αυτό το χάλι που ζούμε Νικούλα. Εύχομαι, αν και όταν αλλάξουν τα πράγματα να μη ξαναφάμε λωτούς... γιατί πολύ το συνηθίζουμε σ'αυτή τη χώρα. Φιλιά πολλά και να περάσετε όμορφα κοριτσάκι μου.

      Διαγραφή
  20. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΑΡΑΚΙ , ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αληθινη ανάρτηση που δεν σηκώνει σχόλια!
    Ευχομαι απο καρδιάς ο καθενας ξεχωριστά να κάνει την αναθεώρηση του και την ενδοσκόπησή του! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! και Καλη Ανάσταση στις συνειδησεις μας για τον συνανθρωπο!ο καθενας για όλους και όλοι για τον καθένα!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
    ΜΑΡΙΑ, απορώ πώς εγινε το χιόνι στην καρτα σου!Δεν ειναι απλα το λευκο που ξεχωρίζει!!!Μια μελλοντική μαθήτρια........
    Barby-b....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΩΩ!!!Τιμή μου να ενταχθείτε στην λίστα των ''μαθητριών'' μου! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  22. Αυτή η αναθεώρηση μας χρειάζεται σίγουρα Μαρία.
    Όμορφη η κάρτα όπως και όλα όσα κάνεις.
    Χρόνια πολλά και ....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πόσο πολύ συμφωνώ με όσα γράφεις και επαυξάνω!!!!!!!
    Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία για σένα και τους δικούς σου.
    Και για τον Καινούργιο Χρόνο τα καλύτερα για την πατρίδα μας
    Φιλιά Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2013 έτος αναθεώρησης λοιπόν! Ευχαριστώ Σωσώκα!!!Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  24. Ισως, λεω ίσως, τελικά όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, άμεσα ή έμμεσα, μας κάνει να δούμε την ζωή με άλλο μάτι! Και μάλιστα με τη σωστή ματιά! Να χαιρόμαστε με τα μικρά και τα μικρότερα, να χαμογελάμε πιο αληθινά, να συντρέχουμε στον διπλανό μας!
    Η ανάρτησή σου , ανθρώπινη! Συναισθηματικά φορτισμένη αλλά και απελευθερωμένη από κλισέ και ετικέττες!
    Χρόνια πολλά, Μαράκι! Με υγεία, πολλή αγάπη και χαρά!
    Οσο για την ακουαρέλλα, εαν είναι έτσι η .."πρώτη" σου, τι μας επιφυλάσσει, άραγε, το μέλλον;; χοχοχο!!
    Φιλάκια πολλά και ζαχαρένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση κάπως έτσι θα σκεφτόμαστε. Το θέμα είναι αν αλλάξει ποτέ(λέμε τώρα) να θυμόμαστε τα λάθη μας και να μη τα επαναλάβουμε. Ευχαριστώ για τις ευχές! Όσο για το μέλλον...ένα θα σου πω...τρέμετε!!!χαχαχα

      Διαγραφή
  25. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!ΥΓΕΙΑ ,ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρόνια πολλά Μαρία μου με υγεία και αγάπη!!Αυτή την αγάπη να προσπαθήσουμε να μοιράσουμε και θα δούμε σίγουρα καλύτερες μέρες!Να περάσετε όμορφα και οικογενειακά τις γιορτες!Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη αληθινή Πετρούλα μου. Αυτό έλειπε σε μεγάλο βαθμό! Να'σαι καλά κορίτσι και να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου.

      Διαγραφή
  27. Πεστα φιλενάδα!!!με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με τις απόψεις σου!!!Χρόνια πολλά γλυκιά μου!!!να σε χαίρονται και να χαίρεσαι όσους αγαπάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πα και ησύχασα που λένε...χαχα. Μαράκι μου γλυκό κι εσύ να τους χαίρεσαι όλους τους αγαπημένους σου!!!

      Διαγραφή
  28. Χρόνια πολλά Μαρία,καλές γιορτές με υγεία και αγάπη στο σπιτικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συμφωνώ μαζί σου Μαρία...
    Χρόνια Πολλά!...και του χρόνου με υγεία!
    Η κάρτα σου μου άρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!Χρόνια πολλά και του χρόνου να'ναι όλα καλύτερα!

      Διαγραφή
  30. Βιλλιωτάκι μου αγαπημένο.....πόσο σοφά τα έθεσες όλα ???.....και πόσο συμφωνούμε ????...Έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτά που λες....σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει το "Κλαίνε οι χήρες αλλά κλαίνε και οι παντρεμένες". Εγώ προσωπικά ανήκα στην κατηγορία των "παντρεμένων". Αλλά ήμουν πάντα συνετή και συντηρητική. Κι αν έκανα κάποτε τα κουμάντα μου με άνεση, αυτά είχαν σχέση με τη χρηστή διαχείριση του σπιτικού μας και την δημιουργία. Δεν πιστεύω ότι ήταν "έγκλημα"....και τώρα τα φέρνουμε ίσα-ίσα. Αλλά σκέφτομαι τα χειρότερα και παρηγοριέμαι. Πάλι καλά λέω....Σου εύχομαι ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, σε σένα και την οικογένειά σου. Σ'αγαπώ και σε φιλώ πολύ.....(Η κάρτα εξαιρετική και σ΄'ευχαριστούμε που την έκανες για μας. Λες αν βρω κι εγώ την κασετίνα να φτιάξω κάτι παρόμοιο ??????....χα χα χα. Τί λέω η τρελή πάλι ????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά τρελή μου Ελενίτσα...χαχα. Και φυσικά δεν ήταν έγκλημα να περνάς καλά και άνετα αν υπήρχε η δυνατότητα. Καταλαβαίνουμε όλοι για ποιους μιλάω και ήταν πολλοί!!! Πάρα πολλοί και με πάρα πολλά χρήματα που δεν έπρεπε να είναι στα χέρια τους. Είναι μεγάλη συζήτηση. Ίσως την κάνουμε κάποτε. Να πάρεις τα χρώματα και θα κάνεις θαύματα εσύ...είμαι σίγουρη.Χρόνια πολλά και καλά κούκλα μου!

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να σου πω πως μια ζωή εγώ ...με τις χήρες...χαχαχα...Γι'αυτό έχω αντοχές!!!

      Διαγραφή
  31. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Μαρία μου!!!
    Βλέπω στο προηγούμενο σχόλιό μου, με συνεπήρε ο λόγος σου, και εστίασα μόνο εκεί, ενώ είχα εντυπωσιαστεί και με την κάρτα σου!!! Είναι ΥΠΕΡΟΧΗ!!!! Την παίρνω για να στολίσω το σπίτάκι μου ε;
    Φιλιά πολλά!!!
    Να περάσει όμορφα όλες τις γιορτινές μέρες!!!
    Με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου να την πάρεις Ροδούλα. Σ'ευχαριστώ πολύ. Χρόνια πολλά και πάλι.

      Διαγραφή
  32. Υπέροχη η κάρτα , σου εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία, αγάπη και ευτυχία μαζί με τους αγαπημένους σου. Για άλλη μια φορά ο λόγος σου με αγγίζει και με βρίσκει σύμφωνη...Αρχίζουμε πιστεύω δειλά δειλά να τον βρίσκουμε τον δρόμο της επιστροφής στις πραγματικές αξίες και στην πραγματική ευτυχία!
    Υ.Γ. Η καρτούλα πολύ όμορφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρόνια σου πολλά αγαπητή μου μαρία.
    Υπέροχη η γιορταστική σου ανάρτηση και μαγευτικό το κείμενό σου.
    Η φωτογραφία του μικρού και τα φοβισμένα λόγια του για τον κόσμο είναι καταπληκτικό.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δασκάλα μου...Χρόνια Πολλά !!! Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που αναφέρεις !!!
    Να είσαι καλά...υγεία...αγάπη...και ευτυχία εύχομαι..σε εσένα και σε όλους τους αγαπημένους σου !!!!
    Η κάρτα σου είναι πολύ όμορφη !!!
    Να περνάς πολύ όμορφα και όμορφη μαγική πρωτοχρονιά να έχεις...πολλά φιλιάαα....:ο)))
    Υ.γ: εντωμεταξύ έκανα κοτσάνα και έστειλα e mail να σου ευχηθώ..αλλά το έστειλα και σε όλες τις συμμαθήτριες...ε..εντάξει..μπορεί να προβληματίστηκαν για λίγο που τις έλεγα και δασκάλα..αλλά πιστέψω μετά θα το κατάλαβαν....χαχαχάααααα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα καλά Μιρσινάκι. Σ'ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι...Καλά να περνάτε κι εσείς!

      Διαγραφή
  36. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαράκι μου γλυκό,
    Πνίγηκα αυτές τις μέρες και άργησα πολύ να "περάσω"!
    Με όσα λες συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Μας έφαγε η ματαιοδοξία με ξένα λεφτά!!!!!! Άκου η Λάρισα πρώτη στα Cayenne!!! Απίστευτο! Δε θέλω να συνεχίσω αυτές τις σκέψεις και τις κριτικές γιατί δε θα τελειώσω εύκολα!!!! Ένα ξέρω: ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!!!! Ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αλλά ΟΛΟΙ!
    Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν, ας δούμε τι έχει πραγματική αξία και τι όχι κι' ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε αυτούς που πραγματικά στερούνται τα προς το ζην!
    Η καρτούλα σου "ζεστή" και υπέροχη... ευχαριστούμε πολύ.
    Εύχομαι το σπιτικό σου να είναι γεμάτο πάντα από Υγεία, Δύναμη, Αισιοδοξία και Χαρές! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και όσους αγαπάς και σ' αγαπούν...
    Σε φιλώ Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι φάγανε πολλά Φιλία μου και πατώντας σ'ανθρώπινες ζωές...και μάλιστα ήταν αυτοί που εμείς ορίσαμε να μας ''προστατεύουν''. Όμως ναι κατά κάποια έννοια όλοι ''φάγαμε''. Οι ευχές σου πολύτιμες.Σ'ευχαριστώ πολύ. Σου στέλνω και τα δικές μου. Υγεία και αγάπη για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους.

      Διαγραφή
  38. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καταστάσεις ευνοούν τους ολιγαρκείς Άννα μου. Ας είμαστε πλούσιοι σε υγεία και αγάπη μόνο. Όλα τ'άλλα θα τα βρούμε. Χρόνια πολλά...να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  39. Χρόνια Πολλά. Η γέννηση του Χριστού να φέρει σε όλους αγάπη,χαρά,ευτυχία και υγεία. Μου άρεσε πολύ η ζωγραφιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πανέμορφη η κάρτα σου!! Καλοχρησιμοποίητα τα δωράκια σου!! Χρόνια πολλά και καλές γιορτές να περάσεις! Με υγεία, αγάπη κι ευτυχία!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ. Τις ευχές μου και σε σένα...Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  41. Χρόνια πολλά ,καλή χρονιά με υγεία ευτυχία καιαγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές!Να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου!!!

      Διαγραφή
  42. Είναι υπέροχη!

    Σε όσα λες, έχεις απόλυτο δίκιο και είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που θα διαφωνίσει...

    Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία κι ευλογία!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά! Χρόνια πολλά και τις ευχές μου για εσένα και την οικογένειά σου.

      Διαγραφή
  43. Γλυκιά μου Μαρία χρόνια πολλά!! Η ανάρτησή σου αυτή με άγγιξε πολύ στο "μέσα" μου, αλλά τώρα βρήκα το χρόνο να σχολιάσω... Συμφωνώ με τα όσα γράφεις, αν και πολύ φοβάμαι πως οι πιο πολλοί το έχουμε χάσει το νόημα και δεν ξέρουμε πώς (ή δε μπορούμε πλέον) να το ξαναβρούμε!! Δεν είμαι απαισιόδοξη, απλά βλέπω πολλούς να κλαίνε για τα επιφανειακά που έχασαν, χωρίς να σκέφτονται ότι δεν τους χρειάζονταν καν, ενώ για τα βασικά που γράφεις κι εσύ (υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλεια κτλ) δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν καμία μάχη... Για τον συνάνθρωπο που πεινάει πραγματικά, ούτε λόγος!!
    Δε συνεχίζω άλλο, μέρες που είναι, αν και θα είχα να πω πολλά!! Σου εύχομαι να περάσεις αυτές τις μέρες γεμάτες με αγάπη και καλή παρέα!! Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πολλά να πω κι εγώ Ειρήνη μου πάνω σ'αυτό. Ας μείνουμε στις ευχές και την καλή διάθεση των ημερών. Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  44. Χρόνια Καλά, Χρόνια Δημιουργικά!

    Σου εύχομαι Μαρία μου ο καινούριος χρόνος να είναι γεμάτος εκπλήξεις κι όλες ευπρόσδεκτες!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω τις ευχές σου Γιώτα μου. Να περνάς καλά.Υγεία κι ευτυχία!

      Διαγραφή
  46. Μαρία μου σου εύχομαι από καρδιάς, Καλή-δημιουργική-ευτυχισμένη-τυχερή Πρωτοχρονιά!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και κυρίως τον γιόκα σου!! Η κάρτα πανέμορφη αλλά δύσκολη κυρία δασκάλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου σ'ευχαριστώ. Σου στέλνω τις ευχές μου για υγεία και χαρά στην οικογένειά σου. Έχεις δείξει πως τα καταφέρνεις στα δύσκολα...πιστεύω πως την καταφέρνεις!Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  47. Τι όμορφο τρόπο διάλεξες να δώσεις τις ευχές σου ....
    Αφήνω και εγώ τις δικές μου για μια χρονιά γεμάτη
    υγεία, αγάπη και χαμόγελα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου. Αυτές είναι οι καλύτερες ευχές...πάντα τις δίναμε αλλά τώρα φαντάζουν περισσότερο πολύτιμες από ποτέ!Χρόνια πολλά και σε σένα με υγεία και χαρά.

      Διαγραφή
  48. Δημιουργικό Μαράκι σου στέλνω πολλές ευχές για το 2013 , να ναι οι μέρες του γεμάτες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές, έμπνευση και δημιουργικότητα, χρώματα και έργα, χαρές και χαμόγελα, ελπίδες και όνειρα, Yγεία, Αγάπη, Δημιουργικότητα , Προσφορά , Δύναμη κι Αισιοδοξία !!!!!
    Καλή και Πολύχρωμη Χρονιά από Σάμο!!
    Υπέροχη η κάρτα σου !! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφες ευχές Αθηνούλα!!! Να'σαι καλά κορίτσι...Πολλές ευχές και σε σας!Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  49. Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και πολλές δημιουργίες!! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλή χρονιά,Μαρία,με υγεία και πάντα με πολλές,υπέροχες δημιουργίες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Ελένη μου!Καλή χρονιά με υγεία και χαρά και σε σας!

      Διαγραφή
  51. Καλή και δημιουργική χρονιά.Το 2013 να σου φέρει τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χρονια πολλά Μαρία μου, οτι επιθυμείς! Καλή χρονιά με υγεία, χαρά, δύναμη και με λιγότερες τεχνητές ανάγκες όπως αναφέρεις και εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μαρία μου,
    πέρασα να σου ευχηθώ Καλή χρονιά με όλα τα καλά, και χρόνια πολλά για τον Βασιλάκη σου !! Να τον χαίρεσαι και να τον δείς όπως ονειρεύεσαι !!!!
    Πολλά φιλιά από μένα και από τον Αη Βασίλη (τον είδες ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Μαριάννα μου! Καλή χρονιά και πολλά φιλιά και σε σας!!!Όχι δεν τον είχα δει...αλλά μόλις είδα το σχόλιό σου έτρεξα!!!Απίστευτος!!!

      Διαγραφή
  54. "Πρωτοχρονιάτικες ευχές
    πέμπω χαράς κι υγείας,
    δημιουργίας, ομορφιάς,
    αγάπης κι ευτυχίας!"

    "Καλή Χρονιά", αγαπημένη φίλη Μαρία! Να είσαι γερή, άξια, δημιουργική κι ευτυχισμένη!
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Αντώνη μου. Υγεία και χαρά στην οικογένειά σου!!!

      Διαγραφή
  55. Villioti..Ευλογημενη χαρουμενη ελπιδοφορα με φως στο σπιτικο σου..να χαιρεσαι τον Βαθιλη σου..οτι καλυτερο στην ζωη του..να σαι καλα ματια μου..σε φιλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πέρασα να ευχηθώ καλή χρονιά Μαρία μου!!!!! Μακάρι να είναι όμορφη για όλους!!!! Η υγεία και η αγάπη ποτέ να μην σου λείψουν!!!!!!!!!! Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μαρια μου καλή χρονια με υγεία και πολλά χαμόγελα!!Να χαίρεσαι το αγοράκι σου, πολύχρονος και δυνατός να είναι!!Φιλια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Πετρούλα!!!Κι εσύ να τους χαίρεσαι όλους!Φιλιά πολλά κούκλα μου...

      Διαγραφή
  58. Καλή ευλογημένη χρονιά Μαράκι μου!!Να χαίρεσαι και τον Βασίλη σου!!Υγεία, χαρά, ευτυχία στο σπιτικό σου!! Πολύ ωραία μας τα λες γλυκούλα μου!!Συμφωνώ απόλυτα!!! φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Φανούλα για τις όμορφες ευχές σου. Υγεία και χαρά σε σένα και τους αγαπημένους σου!!!

      Διαγραφή
  59. Καλή χρονιά με υγεία και πολλές όμορφες δημιουργίες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλη χρονια Μαρια μου,νασαι γερη ,δημιουργικη και αλληλέγγυη οπως σε γνωρισαμε!!
    Να νοιωσεις μεσα στο 13 πολλες συγκινησεις,να βιωσεις επαγγελμαικες επιτυχιες και προπαντων να περασετε πολλες ευτυχισμενες στιγμες με την οικογενεια!!Να χαιρεσαι το γιοκα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμορφες ευχές Άφρα μου. Η οικογένεια πάει μπροστά...πάντα!Καλή χρονιά και σε σας.Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ