Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα εποχή για τα χρωματιστά μολύβια

  Την αγάπη μου για τα χρωματιστά μολύβια την έχω δηλώσει πολλές φορές. Επίσης, σας έχω πει παλαιότερα πως θα φέρω κάποια νέα υλικά από την  Αμερική. Λοιπόν, τα υλικά ήρθαν και η αγάπη μου έγινε πλέον λατρεία! Η προσωπογραφία αυτή, της γλυκιάς μου Αναστασίας (την τσαχπινιά στο μάτι τη βλέπετε όλοι...) είναι ζωγραφισμένη με ξυλομπογιές αλλά σε επιφάνεια που είναι σταθερή (σαν ξύλινη). Επίσης το έργο έχει περαστεί ειδικό βερνίκι και το εκπληκτικό είναι πως δεν χρειάζεται κορνίζα με τζάμι για να προστατευθεί.
   Όταν πληροφορήθηκα για την ύπαρξη αυτών των επιφανειών αποφάσισα πως πρέπει με κάθε τρόπο να τα προμηθευτώ. Δεν ήταν το ευκολότερο πράγμα που έχω κάνει, καθώς δεν υπάρχουν ούτε καν στην Ευρώπη. Οι Αμερικάνοι, όπως κατάλαβα ψάχνοντας, δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή πόσο μάλιστα για την Ελληνική αγορά, έτσι δεν είναι πολλοί αυτοί που στέλνουν εμπορεύματα πέρα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Τα κατάφερα όμως κι έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις και δεκάδες e-mail τα πήρα στα χέρια μου.
  Πρόκειται για διαφορετικές επιφάνειες, άλλες περισσότερο γυαλιστερές ( όπως είναι η συγκεκριμένη-ιδανική και για σινική μελάνη) και άλλες λιγότερο ( για χρωματιστά μολύβια αλλά και για παστέλ). Η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Ampersand http://www.ampersandart.com/products_main.html .  Να επισημάνω ακόμη πως δεν υπάρχει μόνο μία εταιρεία που κατασκευάζει ανάλογα προϊόντα, όπως έμαθα όμως στη διάρκεια της αναζήτησης, η συγκεκριμένη  είναι η κορυφαία από άποψη ποιότητας και αντοχής.
  Καλύτερο μοντέλο δεν θα μπορούσα να βρω γι' αυτήν την πρώτη απόπειρα. Ένα παράπονο έχω μόνο: ''γιατί δεν μάζεψες τα μαλλάκια σου Αναστασία μου;''. Δείτε το αποτέλεσμα στην επιφάνεια ''claybord'' ( είναι η πιο γυαλιστερή εκδοχή ) και αργότερα, όταν δοθεί η ευκαιρία, θα δούμε και τις υπόλοιπες.  Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για τα υλικά αυτά, μη διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μου.




 


Σχόλια

  1. ενταξει δεν ξερω τι να πω! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! Ειναι πραγματικα φανταστικο! μπραβοοο σου!καθε φορα κατι ακομα ομορφοτερο μας δειχνεις!!υπεροχη δουλεια!!και η Αναστασια ειναι μια γλυκα :) καλο σαββατοκυριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτα όμορφο το αποτέλεσμα, δεν θα μπορούσα με τίποτε να φανταστώ πως είναι.. ξυλομπογιές.
    Θα το ψάξω παραπάνω, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!
    Θα πρέπει βέβαια να σημειώσω πόσο όμορφο μουτράκι είναι και αυτό της Αναστασίας:)

    Μάλλον δεν έχω σχολιάσει ακόμη στο blog σου γι αυτό και μπήκα με το δεξί;)

    Καλό απόγευμα Μαρία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχααααααα......δε το πιστευωωωω!!!!Καλε το μεγεθυνα για να το πιστεψω....!!!!!
    ΕΙΣΑΙΙΙΙΙΙΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!
    φανταστικο πορτραιτο!!!!!ονειρεμενη δουλεια...τελειωνουν οι λεξεις!!!!!
    Οσο για τις πληροφοριες που δινεις σε ευχαριστουμε πολυ που τις μοιραστηκες μαζι μας.....
    Υποκλινομαι και φευγοντας σου ευχομαι μια πανεμορφη και δημιουργικη εβδομαδα.φιλια Χ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που γνώρισα, εσένα και την δουλειά σου. Το πορταίτο, φανταστικό. Η Αναστασία , έτοιμη να σου μιλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello Maria. You have created such a beautiful drawing of your daughter here, I'm truly amazed at the softness and the very photographic look of it.

    And thank you for coming to visit me at my blog. :) ox

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια και να σημειώσω πως η Αναστασία εκτός από κούκλα είναι και ανηψιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρνα μια βόλτα από το μπλογκ μου.
    Υ,Γ Βγάλε σε παρακαλώ την λεκτική επαλήθευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχω συγκλονιστεί!
    Νόμιζα ότι ήταν φωτογραφία,μετά διάβασα και κατάλαβα ότι το έφτιαξες εσύ!
    Είσαι μεγάλο ταλέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καταπληκτικο έργο!συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναρπαστική η δουλειά σου,χάζεψα να τα κοιτάω,συγχαρητήρια!!!
    Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν θα πω κάτι διαφορετικό απο τις παραπάνω...ΕΝ-
    ΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! και μόνο με χρωματιστά μολύβια;;;;
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, μοιάζει φωτογραφία! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φανταστικό!!!!!! Σαν να έχουμε την γλυκιά Αναστασία μπροστά μας!!!!!! Συγχαρητήρια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχω λόγια..... είναι φανταστική και μοιάζει με φωτογραφία. Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ!!!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ!!!!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ