Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

That's life!!!

  Πριν δυο χρόνια, τέτοιες μέρες, ξεκίνησα αυτό εδώ το blog. Σιγά το σπουδαίο θα μου πείτε... Μα δεν το λέω για σπουδαίο, απλά ψάχνω μια αφορμή να σας κάνω ένα δωράκι. Και τι άλλο θα μπορούσα να σας χαρίσω παρά μια ζωγραφιά και συγκεκριμένα ένα πορτρέτο, ασπρόμαυρο αυτή τη φορά! Έχω δυο, τρία έτοιμα και λέω να σας τα δώσω...χαχαχα... Όχι βρε, το δικό σας πορτρέτο θα φτιάξω, ή αν δεν θέλετε το δικό σας, ενός αγαπημένου σας προσώπου. Και όπως είπε μια φίλη, μη φοβάστε... αν κερδίσετε και δεν με εμπιστεύεστε, θα φτιάξω το πορτρέτο της πεθερά σας... χαχαχα... 


  Ας σοβαρευτούμε όμως γιατί τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Τι εννοώ... Για να είστε ο ''τυχερός'' θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες. Ξεκινάμε! Πρώτα πρέπει να αφήσετε εδώ ένα σχόλιο (καλό!) έως και την 25η Μαρτίου (όχι τυχαία η επιλογή, εδώ μιλάμε για ισάξιες επετείους!), έπειτα πρέπει να περιμένετε την κλήρωση που θα γίνει την επομένη (εκτός απροόπτου... έχει γίνει η ατάκα μου τελευταία). 
  Τώρα εάν κληρωθείτε... πρέπει, να μείνετε (εσείς ή όποιος διαλέξετε να είναι το μοντέλο) μια εβδομάδα στο φιλόξενο εργαστήριό μου (κρεβάτι και ημιδιατροφή παρέχονται... τα υπόλοιπα δική σας υπόθεση), επίσης πρέπει να δεχθείτε να σας περάσω λίγο καρβουνάκι για να πάρετε το σχετικό χρωματάκι της σηπίας και να με βοηθήσετε στο έργο μου. 
  Μετά την ολοκλήρωση θα αναρτηθείτε δίπλα στο δημιούργημα, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου όπου θα πρέπει ν'απαντήσετε σ'όλα τα σχετικά ερωτήματα που θα σας υποβληθούν και θα σχετίζονται με την εμπειρία σας. Υπάρχουν κι άλλοι όροι, τα λεγόμενα ψιλά γράμματα, αλλά αυτά θα σας τα στείλω σε μορφή pdf για να τα επεξεργαστείτε με την ησυχία σας και γιατί όχι και με τον δικηγόρο σας (εάν δεν έχετε παρέχουμε και τέτοιον έναντι μικράς αμοιβής, ή με αντάλλαγμα δέκα κουμπαράδες!). 


  Που τη βρίσκω τη διάθεση και λέω όλες αυτές τις χαζομάρες, ειλικρινά δεν ξέρω να σας απαντήσω. Λογικά είναι αυτοάμυνα στην καλύτερη ή μωρία στη χειρότερη... χαχα. 
  Χαμογελάτε μωρέ, ό,τι και να συμβαίνει μη το δραματοποιείτε... ειλικρινά μόνο κακό κάνετε στον εαυτό σας. Κανείς μας δεν θα ξαναγεννηθεί. Αυτή εδώ είναι  η ζωή, δεν έχει παρακάτω... δεν έχει δεύτερη ευκαιρία. Ας μην την περνάμε μες στη μιζέρια. Ας μη περιμένουμε τη σοφία των γηρατειών για να καταλάβουμε πόσα αφήσαμε και πόσα χάσαμε γκρινιάζοντας. 
  Ξέρω (εσύ πρασινομάτα μη γελάς)... και το ξέρω καλά... συμβαίνουν τόσα άσχημα. Μη νομίζετε πως εμένα δεν μου συμβαίνουν, έχω και περίσσεμα εάν θέλετε... αλλά χαμογελώ ακόμα.
  Η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της (θα τα ζήσουμε κι'αυτά), αρκεί να βγαίνουμε γρήγορα από τα δύσκολα, να μη βαλτώνουμε. That's life!!!

Υ.Γ: Για τυχόν παρεξηγήσεις να πω πως ο μόνος όρος είναι να αφήσετε σχόλιο μέχρι την ημερομηνία που δίνω και μετά ο τυχερός να μου στείλει μια φωτογραφία (δική του, άλλου, δεν έχει σημασία) και να δεχθεί να αναρτήσω το πορτρέτο. That's true!!!


Σχόλια

  1. Πολύχρονο να είναι το μπλογκάκι σου, Μαρία μου, και να χιλιάσεις τους αναγνώστες σου!!! Χαίρομαι που σε γνώρισα μέσα απ'αυτό αλλά και από κοντά! Σε θαυμάζω, πραγματικά, σαν ζωγράφο και σαν άνθρωπο. Τα έργα σου είναι πάντα χάρμα οφθαλμών! Σου εύχομαι να έχεις πάντα επιτυχίες !
    Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ. Το δωράκι σου ταχυδρομήθηκε χθές. Να έχεις τον νού σου για ειδοποιητήριο από εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ χαίρομαι που σας γνώρισα Μαριάν μου. Θα περιμένω την ειδοποίηση!!!

      Διαγραφή
  2. Έτυχε να είμαι πρώτη απ'ότι βλέπω...
    Δύσκολο να κληρωθεί το νούμερο 1, δε με νοιάζει όμως!
    Πρώτα να πω τις ευχές μου: να έχεις τόση φαντασία και δημιουργικότητα όσα τ'αστέρια τ'ουρανού! Να είναι τα πινέλα σου και τα μολύβια σου μαγικά, να αποτυπώνουν όσα θέλει η ψυχή σου! Να έχεις γύρω σου πάντα αγαπημένους να μοιράζεστε τα πάντα! Μα πάνω απ'όλα να είσαι υγιής και χαρούμενη!!!
    Μεγάλη τιμή για την τυχερή που θα κληρωθεί!!! Καλή τύχη σε όλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το νούμερο δύο μου κάνει!!!
      Λαδώνεσαι;;; Έχω κάτι καταθεσούλες στην Ελβετία....σσσσσσσσσσουτ.....Θα μας ακούσει η εφορία........

      Διαγραφή
    2. Αν λαδώνομαι λέει; Ουυυυυυ... Κολυμπάω στο λάδι...χαχαχα...Ευχαριστώ πατριωτάκι μου για τις τόσο όμορφες ευχές σου!!!

      Διαγραφή
  3. Καλά μαζί το ανοίξαμε το blogάκι μας!!!! Ποιός να το πίστευε ότι μετά από δυό χρόνια θα σε είχα δασκάλα!!!!!!!!! Λοιπόν Βιλλιωτάκι να είσαι πάντα καλά... να δημιουργείς και να γεμίζεις τον κόσμο με τους υπέροχους (μοναδικούς θα έλεγα) πίνακες σου!!!! Όσο για το πορτραίτο.... εγώ κάθομαι όποιους όρους και αν βάλεις!!!!! Φιλάκια Πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα και τι δεν έχει γίνει αυτά τα δυο χρόνια.Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπήκα σ'αυτόν τον χώρο και γνώρισα όλους εσάς! Απαπα... αν κερδίσεις από το σκάιπ θα σε φτιάξω, εσύ είσαι ικανή να μου πάρεις τα μολύβια και να το φτιάξεις μόνη σου,με την ανυπομονησία που έχεις...χαχαχα.

      Διαγραφή
  4. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!
    Ευχομαι να περάσουν χρόνια,χρόνια πολλά και πάλι να τα λέμε και να γελάμε κι όχι μόνο.
    Σε θαυμάζω,όχι μόνο για τα μολύβια σου,αλλά και για την πένα σου (νομίζω οτι το ξέρεις) ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,θέλει δύναμη,αλλά αποδεδειγμένα την έχεις
    Οσο για το πορτραίτο θα δήλωνα συμμετοχή αν ίσχυαν οι αρχικοί όροι ,ξέρεις παρουσία και διαμονή (έστω και χωρίς αυτήν),αλλά ήδη έχω ένα,οπότε...ν αφήσω για άλλον τυχερό τη σειρά μου; Με βαρειά καρδιά το κάνω
    Φιλάκια πολλά και χαρούμενα(ευχομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικώς θαυμάζεις όλη τη γραφική μου ύλη...χαχαχα...Χαρά δεν σε εξαιρώ...κανείς δεν μπορεί να έχει μόνο ένα!!! Είναι σαν τα τσιπς τα πορτρέτα μου...χχχχχχχαααααααα....Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό όμως το ένα που υπονοείς,δεν είδα να συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή...

      Διαγραφή
  5. ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ!!!!
    ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!!!
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΖΑΡΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΕΥΞΗ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΙΑΣΗΜΗ, ΘΕΛΩ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ, ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ!!!
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ , ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ , ΠΑΕΙ ΧΑΘΗΚΑΜΕ!!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάσημη είσαι Ρένα μου εσύ, δεν χρειάζεσαι εμένα...χαχα. Ξέρω πως κι εσύ έχεις το χιούμορ όπλο σου και το χειρίζεσαι άριστα. Άντε θα την βρούμε την ευκαιρία να τα πούμε πάλι.Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Να γράψουμε κάτι καλό;;;;;
    Τα καλά τα γράψαμε σε άσχετο χρόνο όχι τώρα για να παρεξηγηθούμε !!!!ΧΑ!ΧΑ!

    Να είσαι καλά Μαρία μου πάντα με υγεία
    δημιουργική και χαρούμενη να μας χαρίζεις τις ομορφιές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει...γλείψε με την ησυχία σου...χαχαχα. Έλενά μου σ'ευχαριστώ για τις ευχές!Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Βιλλιωτάκι!!! Σ ευχαριστούμε γι αυτή την ευκαιρία που μας δίνεις!!! Είσαι πολλη γενναιοδωρη. Και ποιος δεν θα ήθελε το δώρο σου! Ευχομαι να είμαι η τυχερή κι ας με μουτζουρώσεις ολόκληρη.χαχα Φιλιά πολλά, καλό τριήμερο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ μη μου βάζεις ιδέες...χαχα. Καλή επιτυχία Κατρίν μου και σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  8. Aπαπαπα εγω αν κερδισω θα μεινω απο κατω!με τον Βαθιληηηη!
    μμμμ...τη σειρα μου δεν την δινω γιατι ενα πορτραιτο το θελω απο τα χερακια σου αχαχαχαααα!.....ΞΕΡΕΙΣ....χοχοχοοοο!ολεεεεεεε
    Βιλλιωτακι μου και συντροφακι μου!δε θελω τιποτα αλλο απο σενα περα απο αυτα που ηδη εχω!Να μεινεις οπως εισαι παντα(κι ας μου σπας τα νευρα χιχιχι).
    Να εισαι παντα τοσο δυνατη,αισιοδοξη και δημιουργικη!
    σε φιλωωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ με τόσα ''τσιπς'' σε λίγο θ'ανοίξεις περίπτερο! Αχόρταγη! Καλέ τι έχεις από μένα; Να το γυρίσεις πίσω αμέσως...χαχαχα. Μισιρλούκο μου αγαπημένο!!!

      Διαγραφή
  9. Μαρία μου εύχομαι να τα χιλιάσει το μπλογκ σου!! Να είσαι πάντα χαρούμενη υγιής και δημιουργική!!
    Συμφωνώ ότι η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της, δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος, απλώς γίνεται μια ανακύκλωση ύλης και εμπειριών, που επαναλαμβάνεται διαρκώς. Η ζωή ποτέ δεν σταματά, ποτέ δεν βαλτώνει, ποτέ δεν χάνει το ενδιαφέρον της, γιατί η κάθε στιγμή είναι πάντα καινούργια και ανεξερεύνητη.
    Φιλιά πολλά,και καλό τριήμερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανακύκλωση Μαρινάκι μου... όπως το λες. Ακούγεται πεζό αλλά είναι το μόνο αληθινό. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Διαβάζοντας στην αρχή την αναρτηση σου αυτή Μαράκι.. θα το πώ....την πατησα...χι.χιχ.. τα πίστεψα όλα οτι διαβαζα...για τέτοια μπανανοφλουδα λέμε και μετα με πιάσαν τα γέλια....χι.χιχ.. δεν παίζεσαι στο γράψιμο...λέμε...άσε που οταν διαβασα τα σχόλια της Ρένας.. νομιζα οτι ηταν μέσα στο μυαλό μου..... τέτοια ταύτιση .... αυτά θα σου εγραφα..χιχ.χχι..
    Δυο χρόνια...!!! γεμάτα .... ομορφες εικαστικές δημιουργίες... έχεις το μαγικό ταλέντο να αποτυπώνεις .οτι βλέπεις με τόση ακρίβεια που πολλες φορες δεν το ξεχωρίζεις απο το πραγματικο ...... Να γιορτάζεις Μαράκι μου... για πολλά πολλά χρόνια..ακόμα....να μας χαρίζεις τα ομορφά σου και το χαμόγελό σου...είμαι μια απο τις τυχερές που σε γνώρισα..και είμαι περήφανη γι αυτό...ααααααααα μολις κερδίσω.. φωτογραφία δεν εχω να στηλω....παιρνω το καραβι και ερχομαι..χι.χ.ιχ..
    δέξου την αγαπη μας...τα φιλακια μας... και μια ρακή να το γιορτάσουμε..χι.χιχχ.. φιλώ σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι το πες...δεν θα το πάρεις πίσω μετά; Παίρνεις καράβι κι έρχεσαι!!! Χαχα...αν φέρεις και ρακή (και να μη φέρεις, πάντα έχουμε)...θα δεις πορτρέτο τύφλα να'χει ο Μανέ! Άντε να'ρθει το καλοκαιράκι να τα ξαναπούμε από κοντά!!!

      Διαγραφή
  11. Καλώς σε βρίσκω στο χώρο σου που είναι γεμάτος όμορφα , γεμάτα έμπνευση έργα . Πέρασα να ευχηθώ να είσαι με πολλούς πολλούς φίλους , να θαυμάζουμε το μαγικό τρόπο της δημιουργίας.
    Καλό τριήμερο και πολλές δημιουργίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Νικόλ. Ευχαριστώ για τις ευχές. Καλό τριήμερο και σε σένα.

      Διαγραφή
  12. Βιλλιωτάκι μου, αγαπημένο...να τα εκατοστήσει το μπλογκόσπιτο. Εγώ πάντως, αν ειναι να κερδίσω....μέχρι μάσκα με άργιλο θα δεχόμουν στο προσωπάκι μου.....για να μην πω και τίποτα χειρότερο...χα χα χα. Αλλά μπααααα....δεν κερδίζω ποτέ. Δεν πειράζει να είσαι καλά και ευχαριστούμε προκαταβολικά για το δώρο....Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα...Καλά εμείς οι δυο στον ίδιο χώρο και θα κάτσουμε να ζωγραφίσουμε νομίζεις; Πως παιδάκι μου...θα τρέμουν τα χέρια μου από τα γέλια. Δεν παίζεσαι!!! Όσο για την τύχη, έτσι έλεγα κι εγώ κι όλο δώρα κερδίζω τελευταία!

      Διαγραφή
  13. Μαρία μου, να χαίρεσαι το "σπιτάκι" σου! Ήρθα προσφάτως στην παρέα, αλλά χαίρομαι απίστευτα που είμαι εδώ, μαζί σας - και αισθάνομαι τυχερή που έχω γνωρίσει εσένα και το έργο σου (εντάξει, εσένα από κοντά όχι ακόμη, αλλά πού θα μας πάει;)

    Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά, να δημιουργείς γεμάτη έμπνευση δημιουργίες που αφήνουν με το στόμα ανοιχτό τους άλλους (εμένα πάντως μ' αφήνουν!) και η πορεία σου να είναι γεμάτη επιτυχίες.

    Εύχομαι επίσης ο χώρος εδώ να γεμίζει πάντοτε από φίλους και από έργα ψυχής!

    Να περάσεις καλά το τριήμερο! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς χαιρόμαστε που ήρθες κορίτσι. Οι ευχές σου κι όσα λες μου δίνουν πολλή χαρά! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  14. Xρόνια Πολλά φίλη Μαρία και καλή συνέχεια γεμάτη έμπνευση και πολλές πολλές δημιουργίες !!!
    Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία μου καλημέρα.Διαβάζοντας την ανάρτησή σου κι εγώ γέλασα και θαύμασα τον τρόπο που γράφεις.Μετά την ξαναδιάβασα και συνειδητοποίησα κάτι....Αν οχι κάθε φορά, τις περισσότερες, μ εναν τρόπο ανάλαφρο αλλα πολύ ζεστό κι ανθρώπινο προσπαθείς να μας δώσεις δύναμη κι αισιοδοξία και να μας κάνεις να δούμε τι αξίζει πραγματικά στη ζωή.Αισθάνομαι πως πιο πολύ εστιάζεις σ αυτό παρά στο να προβάλλεις το εργο που εχεις να μας δείξεις.Πιστεύω πως αυτή τη ..διάθεση για χαζομάρες οπως λές, δεν την απέκτισες επειδή σου ήρθαν ....ολα εύκολα στη ζωή.Την δουλειά σου στο εχω πεί πως την θαυμάζω πολύ, θέλω να ξέρεις όμως πως εκτιμώ κι αυτό που κάνεις για εμάς .Δεν το νοιώθουν όλοι να το κάνουν αυτό.Καμμιά φορά μπορεί κάτι να μας συμβαίνει και να έχουμε ανάγκη εναν φίλο κι αυτός να μην είναι δίπλα μας,σαν να πρόκειται για ίωση και φοβάται μην κολλήσει και το πάθει κι αυτός. Τες πα πολλά σου είπα μην φανταστείς πως πάω να σε καλοπιάσω χα χα εγώ δεν θα μπορούσα να κάτσω σε καρέκλα πάνω απο πέντε λεπτά καρφιά εχω.
    Εύχομαι χρόνια πολλά στο σπιτάκι σου πολλά υπέροχα έργα και επιτυχίες, φίλους,υλικά και ολα καλά να σου πηγαίνουν.Φιλιά και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω...χαίρομαι για την ανάλυση Νάσια μου. Δεν κάνω τίποτε παραπάνω απ'αυτό που κάνω καθημερινά στον εαυτό μου. Προσπαθώ να δω τα πράγματα θετικά και να του δώσω δύναμη. Δεν έχω παράπονο, δεν μου τα φέρνει άσχημα η ζωή. Εξαρτάται βέβαια και τι εννοεί ο καθένας μας ''άσχημο''. Τα λεφτά πχ για μένα ποτέ δεν ήταν παράγοντας για την ψυχική μου ισορροπία. Δεν μ'αγάπησαν και ποτέ τ'άτιμα...χαχα... Πάντα με αγώνα!!! Η υγεία είναι το μεγάλο ζητούμενο, όχι μόνο η δική μου αλλά κι όσων αγαπώ. Στο δεύτερο δυσκόλεψαν αρκετές φορές τα πράγματα... αλλά και πάλι με χαμόγελο και ξορκίζοντας το χειρότερο πορεύομαι. Πολλά είπα...με παρέσυρες...χαχα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!! δεν ξερω τι λες,αν κερδισω(μακαριιιιι)εγω θα ερθω να ποζαρω σαν κανονικο μοντελο!!!χαχαχα Μαλλον η τυχερη θα ειναι η κορουλα μου ομως!!!ολα για το παιδι,τι να κανουμε;χαχα καμια εξτρα συμμετοχουλα πως θα κερδισουμε;χιχι φιλακιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ οι δόλιες Ελληνίδες μάνες...χαχα. Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα Μαρία!
    Πολλές ευχές σου στέλνω, καλή συνέχεια στις υπέροχες
    δημιουργίες σου....
    Θέτω υποψηφιότητα και εγώ, μου αρέσει η ιδέα του να μείνω στο εργαστήριο τόσες μέρες, γιατί όμως παρέχεται μόνο ημιδιατροφή, δεν θα πεινάσουμε κιόλας.....
    ΄Ασε καλύτερα, θα σου στείλω το νεαρό μοντέλο, που τρώει και λιγότερο !!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλήρη διατροφή δεν προσφέρουν ούτε τα 4 αστέρων! Τι περιμένετε από ένα φτωχό εργαστήρι; Θα βάζουμε όμως καλές μερίδες για ν'αντέχουμε...χαχα.

      Διαγραφή
  18. Χρόνια πολλά στο μπλογκ σου πριν από οτιδήποτε άλλο!!
    Να τα "χιλιάσει"....
    η ιδέα σου εξαιρετική, να είσαι πάντα καλά, να χαμογελάς και ναι!!
    όπως το λες... τα δύσκολα παραμονεύουν σε κάθε στροφή,
    το σημαντικό είναι να μην το βάζουμε κάτω!!!

    Καλή επιτυχία σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος δεν θα συναντήσει δυσκολίες Μαριέλα μου. Όπως άντεξαν όλοι θ'αντέξουμε κι εμείς.Αυτό σκέφτομαι στα κακά στενά! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  19. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    γεματα εμπνευση ...
    και δημιουργια....
    γλυκια μου...
    ΚΥΡΙΑ....!!!
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ηρθα στο φιλόξενο εργαστήρι-σπιτάκι σου να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ από καρδιάς βγαλμένα!
    ΥΓΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Μαρία μου
    Σήμερα τα έβαλα με τον ήλιο που δεν βγήκε από τα σύννεφα, γιατί σκόπευα να κάνω ηλιοθεραπεία μήπως και αποφύγω το καρβουνάκι. (έχω και εγώ διαγωνισμό, αν ενδιαφέρεσαι πέρνα και από μένα)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασα Ελένη μου.Τις ευχές μου κι από εδώ. Θα φέρω σολάριουμ αν σε ενοχλεί το καρβουνάκι ...χαχαχα...

      Διαγραφή
  22. Τι λες βρε θηρίο δυο χρόνια;;Αργήσαμε να γνωριστούμε μου φαίνεται!!!κοίτα τι έχανα!!!χαχαχα!!!υπέροχη Μαρία να τα εκατοστησεις λοιπόν να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις το μπλοκοσπιτακι σου, και μεις να χαιρόμαστε εσένα!!!!πορτρέτο από τα χεράκια σου διαβαζω!!!ουαου!!!!μέσα και εγώ!!!!λατρεμένη μου δασκάλα(σρλουφ,μου τρέχουν τα σάλια...)φιλάκια πολλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ μου'ρθε μια ιδέα. Αν δεν είσαι η τυχερή θα σε βάλω να κάνεις αυτοπροσωπογραφία...χαχαχα. Να μάθεις να γλείφεις!!! Μαράκι μου αρκεί που γνωριστήκαμε...και περνάμε τέλεια!!!

      Διαγραφή
  23. Χρόνια πολλά κοριτσάρα μου, εύχομαι αστείρευτη έμπνευση και πολλές ακόμη όμορφες αναρτήσεις στο μπλογκοσπιτάκι σου!!! Μακάρι να είμαι η τυχερή, να έχω πορτρέτο από σένα!!! :)
    Πάντως, άσχετο, έχω κάτι παραμυθάκια με τους μύθους του Αισώπου από το λαγουδάκι τον Quicky... και μάντεψε ποια έχει κάνει την εικονογράφηση... χιχι... ;)
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια;;;Χαχα...Και ξέρεις ήταν όλοι οι μύθοι(200 τον αριθμό) εικονογραφημένοι, αλλά η ΝΕΣΤΛΕ δεν τους έβγαλε όλους...γκρρρ...και δεν έχω και φωτό...ξανά γκρρρ...Μακάρι να μπορούσα να σας φτιάξω σ'όλες ένα πορτρέτο!!!Φιλιά πολλά!Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  24. Τα χεράκια σου να είναι πάντα μαγικά! Τα πινέλα σου, γεμάτα χρώματα! Η παλέτα σου όλο χαμόγελα, αυτών που αγαπάς και σ΄αγαπούν! Η ζωή σου ένα ουράνιο τόξο δημιουργίας κι ευτυχισμένων στιγμών! Να είσαι καλά, κοριτσάρα μου και να τα χιλιάσει το blogάκι σου!! Τυχερή που είμαι ανάμεσα στους αναγνώστες σου, μα ακόμα πιο τυχερή που σε γνώρισα κι από κοντά! Φιλιά και στο ζουζουνάκι σου ένα παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που'σαι κορίτσι ψηλό και όμορφο; Ευτυχώς που είπα πορτρέτο κι όχι ολόσωμο γιατί με σένα θα'θελα δυο κασετίνες μολύβια...χαχα...λόγω ύψους φυσικά... Μαριαννάκι μου περιμένω να τα πούμε με την πρώτη ευκαιρία.Φιλιά πολλά και από το ζουζούνι κι από μένα και στους δυο σας!

      Διαγραφή
  25. Μα όλες μαζί τα ανοίξατε τα σπιτάκια σας!! (εγω είμαι λιγάκι πιο μικρούλα-χαχα!!)! Να τα χιλιάσει το καλαίσθητο και γεμάτο ομορφιά σπιτάκι σου, Μαράκι! Να'σαι πάντα γερή να δημιουργείς με τον ένα και μοναδικό τρόπο που εσύ ξέρεις! Οσο για την σημερινή σου ανάρτηση, τι να πώ που δεν το έχουν πεί!! Αισιοδοξία, χαρά, ελπίδα και ένα χαμόγελο είναι μόνο μερικά που ακτινοβολεί!! Φιλάκια και καλή Σαρακοστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί ρίχναμε μπετά Πεπούλα θυμάσαι;χαχαχα... Ευχαριστώ πολύ κούκλα μου. Οι ευχές σου πολύτιμες!

      Διαγραφή
  26. Εγώ θα συμφωνήσω με τη Ρένα, αν κερδίσω θέλω το πρώτο πακέτο με τη διαμονή και την ημιδιατροφή, μπορώ επίσης να μαγειρεύω εγω για την άλλη μισή ημιδιατροφή, μην κάνουμε και μισες δουλειές! Τι λες;
    Θα περάσουμε θαύμα!
    Να είσαι πάντα καλά κορίτσι μου, να ξέρεις ότι σ' αγαπάμε, ότι σε θαυμάζουμε και ότι μας αρέσει να σε πειράζουμε!
    Φιλιά πολλά- πολλά, πολύχρονο το μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μη κάνεις διακοπές...πρέπει να δουλεύεις ταυτόχρονα.Άσε βρε να τρως ό,τι είναι έτοιμο...θα παίρνουμε και ντιλίβερι αν πεινάμε παραπάνω...Αμέσως να χωθείς στην κουζίνα!Εσύ κάτι μου είχες κάνει αλλά δεν θυμάμαι...χαχαχα...άτιμη αμνησία μ'έχεις καταστρέψει. Κι εγώ σας αγαπώ ιντερνετικά και όχι μόνο φιλαράκια!!!

      Διαγραφή
  27. Ευχομαι για πολλά χρόνια να'σαι γερή χαρούμενη και να μας χαρίζεις τις θαυμάσιες δημιουργίες σου,την πνοή ζωής που δίνεις στους πίνακές σου αλλά και τα όμορφα πειράγματα σου !!!Μας δίνεις πάντα χαρά.Καλά κούλουμα και καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τ΄ό,τι σας δίνω χαρά είναι το πιο σπουδαίο απ'όσα μου είπες Έφη μου. Πολύ χαίρομαι αν χαμογελάτε έστω και λίγο όταν μπαίνετε εδώ μέσα. Φιλιά πολλά και πολλές ευχές κι από μένα.

      Διαγραφή
  28. Αχ..... Νάρθω να σου "ποζάρω" κι' ας πεθάνω!!!!!! Άσε που θα μου πηγαίνει τρέλα και το χρωματάκι της σηπίας!!!! Σηπιί το λένε, για να ξέρεις! Όσο για την ημιδιατροφή, μη νοιάζεσαι, θα μαγειρεύω εγώ για όλους (αυτό να τ' ακούσει το στεφάνι μου και να χτυπιέται κατάχαμα απ' τα γέλια)!!!!
    Χρόνια πολλά στο "σπιτάκι" σου που μας δίνει τόσες ομορφιές και τόση ΑΝΑΤΑΣΗ, μεγάλη τεχνίτρα του καμβά!!!!!!
    Χαρούμενο τριήμερο και "γελαστή" Σαρακοστή.....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πτώματα δεν ζωγραφίζω Φιλία μου...μόνο ζωντανούς, άντε και μισοπεθαμένους...χαχαχα....Μη τάζεις πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου.Και τα σουβλάκια και οι πίτσες μια χαρά μεγάλωσαν γενιές και γενιές στην Ελλάδα.Σηπιί;;; Τι λες τώρα!!! Όπως λέμε λαχανί...βυσσινί... μη το πω το άλλο που μου έρχεται...είναι αυτό που θα'βαζε η Έλενα στα μούτρα της παραπάνω...χαχαχα...Ευχαριστώ κοριτσάρα μου. Να περάσετε κι εσείς τέλεια!

      Διαγραφή
  29. Σου εύχομαι 100 χρόνια blog και πορτραίτα.
    Όχι τίποτε άλλο αλλά στα 100 αυτά χρόνια θα κληρωθώ κι εγώ κάποια στιγμή να μου φτιάξεις το πορτραίτο μου... Τώρα αν είμαι γριά πια θα δούμε τι θα κάνουμε...
    Φιλιά πολλά και καλό 3ήμερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κληρωθείτε όλες οι ενδιαφερόμενες δεν θα σταματήσω τους διαγωνισμούς! Τώρα αν σας πετύχω σε σιτεμένη φάση, τι τις έχουμε τις παλιές φωτό;Θα ανατρέξουμε στ'άλμπουμ!

      Διαγραφή
  30. Μαρία μου, σου εύχομαι να τα εκατοστήσει το blogάκι σου κι' εσύ να είσαι πάντα καλά και δημιουργική για να το στολίζεις με τις υπέροχες ζωγραφικές δημιουργίες σου!
    Καλό τριήμερο και φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όσο σε διαβάζω Μαρία, τόσο μου αρέσει ο χαρακτήρας σου!!
    Ελπίζω να καταφέρουμε να τα πούμε κι από κοντά τις μέρες που θα βρίσκομαι στην Αθήνα!!
    Κλέβω λίγη από την αισιοδοξία σου και πάω για ύπνο!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη τσιμπάς...έτσι φαίνομαι εδώ κι όταν με γνωρίσεις θα καταλάβεις τι εστί Βιλλιώτη!!!Κάνω μεγάλες προσπάθειες αν όχι για την έκθεση, έναν καφέ έστω!Ελπίζω να κοιμήθηκες όμορφα!

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα Μαρία μου!
    Γέλασα με τους όρους σου χαχα!!!
    Επρεπε να προσθέσεις πως το μοντέλο θα ποζάρει σε εξωτερικό χώρο της επιλογής σου σε δημόσια θέα χαχα!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα σκεφτεί πολλά, αλλά είπα να μη γίνω τόσο σκληρή!Μου δίνεις ιδέες για την επόμενη φορά...χαχα. Φιλιά πολλά Ρένα μου!

      Διαγραφή
  33. Για ενα σου εργο ,δεκτοι ολοι οι οροι,ακομα κι αυτοι με τα ...ψιλα γραμματα!!
    Τη μοναδικη φορα που ημουν τυχερη σε κληρωση, ηταν στον αποκριατικο χορο νηπιαγωγειου της κορης μου,που κερδισα ..10 σουβλακια,που ντραπηκα να τα παρω και.. 40 ρολα υγειας απο χαρτοποιια που επισης ντραπηκα να τα παρω!
    Χρονια πολλα Μαρια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προ κρίσης είχαμε την πολυτέλεια της ''ντροπής''...τώρα αν πουν πως κληρώνουν σουβλάκια και χαρτιά θα γίνει κόλαση!!! Μη κοιτάς που για το πορτρέτο μου δεν γίνεται ουρά...αν τους έλεγα πως θα'ταν σοκολατένιο ή κάτι άλλο σε φαγώσιμο, δεν θα χωρούσαμε εδώ μέσα!!! Δεν πιστεύω αν κληρωθείς να ντραπείς και πάλι;;;Χρόνια πολλά και πολλά φιλιά Αφρούλα!

      Διαγραφή
  34. Μαράκι μου πέρασα για να σου ευχηθώ κοριτσάκι μου,
    να περάσετε καλά με την οικογένειά σου και να έχετε καλή Σαρακοστή .
    Σε φιλώ πολύ και να μου είσαι πάντα καλά , να μοιράζεις γύρω σου
    χαμόγελα και αισιοδοξία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να είσαι καλά Μαρία μου να δημιουργείς πάντα με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΑΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΕΝΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου!!!Καλώς το μου! Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου...

      Διαγραφή
  37. βρε τι μου θυμίζει αυτό με την ''πεθερά''...χιχι-))))
    Τυχερός αυτός ,αυτή που ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Μαρία!!!!!
    Πολλά πολλά πολλά φιλιά(και μπρόβο σου)και....
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾
    (¯`´♥(¯`´♥.¸________ღ☆ღ_________ ¸.♥´´¯)♥´´¯)
    ☆ ▓▒░ ☆ ♥ ΚΑΛΗ ♥ ~ ♥ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ♥ ☆ ░▒▓ ☆
    (_¸.♥(_¸.♥´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ☆ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´♥.¸_)♥.¸_)
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα...ακόμα γελάω!!! Ατάκα μοναδική! Ευχαριστώ πολύ Κρίστα μου!

      Διαγραφή
  38. Καλή Σαρακοστή αγάπη μου γλυκιά!!!! Δίνω το παρόν φυσικά και χωρίς δεύτερη συζήτηση θα κάνω το φουσκωτό μοντέλο στο εργαστήριο σου!!!! Χα χα χα!!!!!!!! Μην ξεχάσω να σου πω ότι το Υ.Γ και η διευκρίνιση για τους όρους συμμετοχής, μου έφτιαξαν κυριολεκτικά τη μέρα!!!! Χρειάζονται και διευκρινίσεις το ξέρω...!!!! Φιλιά πολλά πολλά πολλά αστέρι μου και καλή ξεκούραση!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου έλα εσύ και θα σε(σας) ζωγραφίσω κι εκτός κλήρωσης...Γέλασες βρε; Γι'αυτό τα γράφω,για να σκάει κανένα χειλάκι... και πρώτα το δικό μου! Φιλιά σ'όλη την οικογένεια!!!

      Διαγραφή
  39. Την καλημέρα μου και τα χρόνια μου πολλά!!! Ισως να ηταν και η πιο ομορφη αναρτηση εφ όσον συμπιπτει με τον ερχομό της Ανοιξης!Αγαπημενη μου Μαρία!λες μετα πο δύο χρονια να εχω τοσα ομορφα να διηγηθώ κι εγω? Γιατί οφειλω να ομολογήσω, οτι με πεισατε!!! αυριο μαλλον σας προσκαλώ στην πρώτη μου αναρτηση απο το δικό μου μπλοκοσπιτάκι!!Θα με αφήσετε να προετοιμαστώ και να σας περιμενω στα:
    http://kerinapoiimata.blogspot.gr/
    με αγαπη, η ανωνυμη αδέσποτη ως τώρα, Barby-b.....
    Kαι δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και μεσα απο εσένα, ολες τις αγαπημενες μου φιλες!!!!
    Σας προσκαλώ λοιπον απο αυριο.......εκτος απροόπτου οπως λες!!!
    φιλακια!
    να χαριζεις παντα ομορφιες με τα μολυβια σου και να πινελα σου, και να ειναι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ΄ΣΟΥ, ΟΜΟΡΦΑ ΣΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασα κορίτσι λίγο καθυστερημένα αλλά τα κατάφερα!!!Ευχαριστώ πολύ πολύ για τις όμορφες ευχές σου!

      Διαγραφή
  40. Χρονια πολλα!!! δημιουργικα!!!για ναχουμε να θαυμαζουμε!!! τι βλεπω και ΔΩΡΟ!!! θελω κι εγω!!! φιλια πολλα, Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ και να μαντέψω ποιον θα ζωγραφίσω;χαχα... Ευχαριστώ Ελσάκι μου!!!'Αντε και στο δικό σου μπλογκ σύντομα!

      Διαγραφή
  41. Χρόνια πολλά στο μπλογκ σου. Χρόνια πολλά και σε σένα χρόνια δημιουργικά. Θέλω και εγώ πορτρέτο. Δέχομαι όλους τους όρους αρκεί να έχω στα χέρια μου μια δουλειά δική σου. Πόσο θα ήθελα να ήμουν στη θέση της Βικούλας να παίρνω μαθήματα και από σένα. Θα ήμουν καλή μαθήτρια.Γι αυτό ρώτα τη Ρένα. Φιλάκια πολλά και Καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε μαζευτείτε να ανέβω να σας κάνω κανένα μαθηματάκι εκεί στον Βορρά!!! Ευχαριστώ Γιούλα μου!

      Διαγραφή
    2. ΑΛΗΘΕΙΑ;
      ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ;
      ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΖΗΤΗΣΟΥΜΕ!!!!!

      Διαγραφή
  42. Αγαπητή μου Μαρία.
    Από την παγωμένη Νέα Υόρκη σου στέλνω την καλημέρα μου.
    Πέρασα από το σπιτικό σου και χάρηκα την ανάρτηση. Όχι δεν θέλω να λάβω μέρος στο διαγωνισμό. Απλά να απολαύσω αυτά τα όμορφα που μας δίνεις.
    Στάθηκα πιό πολύ στο τελός των λόγων σου. Στη φιλοσοφία της ζωής. Πόσο δίκιο έχεις. Ζήστε. Η ζωή είναι αυτή και άλλη δεν μας δίνει ο Θεός.
    Την καλημέρα μου καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί Ντένη μου δεν θέλεις να πάρεις μέρος; Εγώ θα σε συμπεριλάβω κι αν κληρωθείς και δεν θες, θα βάλω αναπληρωματικό...χαχα. Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως για όλα!

      Διαγραφή
  43. Ανέθεσα στην γραμματέα μου να καταθέσει αίτηση -για να προλάβω μπας και δεν γύριζα πριν λήξει η προθεσμία-αλλά από ότι φαίνεται με σαμποτάρισε για να έχει περισσότερες πιθανότητες να κληρωθεί αυτή.
    Αίσχος!!!!Θα την απολύσω.χα χα
    Απ΄οτι κατάλαβες Μαρία εγώ δεν ζητώ να εξαιρεθώ κι ας μου έχεις κάνει ήδη πορταίτο.
    Και δεν απαιτώ ούτε διαμονή ούτε ημιδιατροφή αλλά μια μέρα με τον ....Βασίλη.Χωρίς χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε να κάνει ποδαρικά και δεν προλάβαινε Σωσώ μου. Μου βάζεις ιδέες να το στήσω...χαχα...μια μέρα με τον Βασίλη ε;;;

      Διαγραφή
  44. Μαρία,σίγουρα θα είναι πολύ τυχερή,όποια κερδίσει!Καλή επιτυχία σε όλες...ανυπομονούμε για την κλήρωση.
    Καλό τριήμερο-φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αφηρημένη δε σου ευχήθηκα:Χρόνια πολλά στο σπιτάκι σου και πάντα υπέροχα έργα και με πολλές επιτυχίες!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου! Υπομονή μέχρι την Δευτέρα.Κι εγώ έχω αγωνία να σου πω την αλήθεια!!!Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  46. "Μαρία εσύ Βιλλιώτη μας
    ζωγράφε ξακουσμένη
    κόσμημα της παρέας μας
    και φίλη παινεμένη !
    Προστρέχουν σε οι όμορφες
    πορτρέτο για να πάρουν
    γιατί τα θύλεα αρέσκονται
    σαν models να ποζάρουν !
    Έτσι κι εγώ η πονηρή
    σχόλιο σου αφήνω
    κι ελπίζω ως τη νίκη μου
    πολύ να μην παχύνω !"
    Καλή μου επιτυχία, της Θεάς !!! χχχχχααααααα
    Άντε και Χρόνια Πολλά για το μπογκάκι σου, βρε !!!!!!
    Να σημειώσω επίσης ότι λόγω κρίσης η αμοιβή έχει πέσει στους πέντε κουμπαράδες !!!!
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα...Φωτεινούλα το περέμενα καιρό αυτό το ποίημα αλλά άξιζε η αναμονή!Καλή σου επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  47. Να μαι κι εγώ....σιγά που θα έχανα τέτοια ευκαιρία.....να έχω λέει ένα τέτοιου είδους έργο της δασκάλας μου!!! Μαράκι μου, χαίρομαι να σε ακούω και να σε βλέπω ευδιάθετη και συμφωνώ απόλυτα .....όλες μας περνάμε τα δικά μας δύσκολα.....ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να χαμογελάμε.......μας κάνει καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε εσείς κάνετε τα δικά σας πια...χαχα. Ευχαριστώ Μπεττουλίνι!Χαμογελάμε και προχωράμε!!!

      Διαγραφή
  48. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μαρία σήμερα, πριν λίγο, είπα να δω το θέμα 'ζωγραφική' ξανά,...σωστά και με μέθοδο. Μόνο κάτι γραμμές τραβάω,..με ωραία χρώματα...εδώ και πολύυυ καιρό. Μιας και είμαι δύσκολη σε όλα, και φέρνω την αναβολή πάντα, ψάχνοντας στο διαδίκτυο και μη έχοντας κανέναν έμπιστο να ρωτήσω,...πέφτω πάνω σε σένα!!! Συγχαρητήρια για την αναλυτική σου μέθοδο με τα βήματα που πάνε και τον αδαή ακόμα από το 1...μακάρι Μαρία μου να είσαι το έναυσμα να φτάσω στο δικό μου άριστα, όπου και εάν φτάνει αυτό.. !!! Πάντα χαρές δημιουργικές σου εύχομαι!!! (έχω καλές γωνίες, θα χαρείς ακμές!χαχαχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αύρα.Θα χαρώ πολύ αν σου δώσω κίνητρο για να ξεκινήσεις τη ζωγραφική και σου εύχομαι να φτάσεις πολύ πολύ ψηλά!Θα τα λέμε! Με σένα έκλεισαν οι συμμετοχές στην κλήρωση. Ήδη έχουμε νικητή... σε λίγο θα αναρτηθεί!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ