Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με θέλετε;;;

  Είναι καιρός που το σχεδιάζω στο μυαλό μου, αλλά συνέβαιναν και συμβαίνουν τόσα, που μόνο σε αναβολές οδηγούσαν. Όμως έχω μάθει, εδώ στου δρόμου μου τα μισά (που λέει και ο ποιητής), πως ποτέ δεν βρίσκονται οι ιδανικές συνθήκες από μόνες τους για να κάνεις κάτι. Απλά πρέπει να το αποφασίζεις και τότε όλα μαγικά έρχονται και μπαίνουν στη θέση τους, ώστε η ιδέα να γίνει πραγματικότητα. 
  Αιτίες κι αφορμές για να αναβάλουμε πράγματα είναι πολύ εύκολο να βρούμε. Όπως όμως σας έχω ξαναπεί, η ζωή είναι μία, ο χρόνος δεν μας χαρίζεται, όσα θέλουμε και αγαπάμε πρέπει να προσπαθούμε να τα κάνουμε τώρα! Το αποφάσισα λοιπόν και σας το ανακοινώνω:

 Έρχομαι!!! 

...χαχα... Μη τρομάζετε... 

  Πως θα σας φαινόταν αν σ'ένα Σ/Κ  μαθαίνατε να φτιάχνετε πορτρέτα; Δεν το πιστεύετε; Καθαρίζοντας προχθές το πατάρι μου βρήκα ένα λυχνάρι μ'ένα τζίνι μέσα... χαχαχα. 

Θα σας ξεμπερδέψω μη μου αγχώνεστε...
  Σοβαρεύομαι και σας λέω πως 20 και 21 Απριλίου (Σάββατο και Κυριακή), θα είμαι στην Θεσσαλονίκη!!! Όχι για βόλτα αλλά για να ζωγραφίσουμε...





  Θα παραδώσω ένα διήμερο σεμινάριο  με θέμα, ''προσωπογραφία με γραφίτη'', στο φιλόξενο εργαστήρι της Ανθούλας (Αλλατίνη 5, τέρμα Χαριλάου) και θα απευθύνεται σε όλους, αρχάριους και μη.
  Ο γραφίτης είναι ένα κλασσικό υλικό ασπρόμαυρου πορτρέτου, που ως τώρα τον γνωρίζαμε με τη μορφή των κλασσικών ξύλινων μολυβιών.





 Όμως μεγάλες εταιρείες μολυβιών έχουν φτιάξει τα τελευταία χρόνια, νέα προϊόντα,  μολύβια ολόκληρα από γραφίτη, χωρίς περίβλημα, σκόνες γραφίτη, όπως και μολύβια γραφίτη υδατοδιαλυτά. 





   Όλα αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα θα τα γνωρίσουμε από κοντά,  και σας υπόσχομαι πως  φεύγοντας θα κρατάτε στα χέρια σας ένα πορτρέτο που θα το΄χετε ζωγραφίσει εσείς!!! Το πως... αφήστε το σε μένα... (αχ μη μου πείτε πως δεν με εμπιστεύεστε;)
   Αυτό θα είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που σκοπεύω να διοργανώσω στην Θεσσαλονίκη (και ίσως όχι μόνο...) και που το κάθε ένα θα  είναι μια ολοκληρωμένη παρουσίαση υλικών και θέματος, ώστε να μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει ανεξάρτητα των υπολοίπων, αλλά και σε συνέχεια, για την δική του πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση. 
  Όλα αυτά τα μαγικά όμως θα γίνουν πραγματικότητα εφόσον κι εσείς το επιθυμείτε, γι'αυτό, όσοι και όσες ενδιαφέρεστε, στείλτε  email στο marvillioti@gmail.com , ώστε να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να συμμετέχετε. 
  Η ζωγραφική είναι υπέροχη, δίνει ζωή και συναίσθημα σ'ένα λευκό χαρτί, πλημμυρίζει την ψυχή μας χαρά και ικανοποίηση, μας γαληνεύει. Είναι ένας από τους καλύτερους ψυχοθεραπευτές, όπως κι όλες οι τέχνες και κάθε τι δημιουργικό. 
  Και για να σας ανοίξω την όρεξη, δείτε αυτό το πορτρέτο του μικρού μας φίλου, ζωγραφισμένο αποκλειστικά με γραφίτη:

''Manos''
Graphite pencils on paper

 Σας εύχομαι ένα όμορφο, ξεκούραστο, δημιουργικό, Σαββατοκύριακο!!!


Σχόλια

  1. Ο μανωλακης υπεεεεεροχος!!!!!!
    Οσο για την επισκεψη σου στην θεσσαλονικη πιστευω οτι πολλοιιιιι θα χαρουν και θα θελησουν να παρακολουθησουν το σεμιναριο σου!
    Καληηηη επιτυχιαααα!!!!!αντε και την επομενη θα ανεβουμε μαζι χιχιχιχιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα... ας ζωγραφίσω και κανένα άλλο αγοράκι!!! Γιατί την επόμενη; Καλέ έλα τώρα, να πάρεις τα πορτρέτα όπως θα τα'χουν ζωγραφίσει και να τα κάνεις mixed media!!!Εύκολο το'χεις!!!χαχαχα.

      Διαγραφή
    2. μηηηη με αναστατωνεις!!!!!θα μεινω εδω να σουλατσαρω και λιγο μονηηηη!χαχαχα
      η.... να ερθω και να σουλατσαρω με την καντζαλη !!!!!!!χαχαχαα ολεεεεεε!ε ρεεε γλεντιααα!.....

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Περιμένετε καλέ, εμένα εδώ θα με αφήσετε; Τι λέτε, να ναυλώσουμε κανένα mini bus; Να πάρουμε και τη Βίκυ (αυτή δε θα πει όχι με τίποτα).

      Διαγραφή
  2. Αν έμενα Θεσσαλονίκη θα χαιρόμουν κι εγώ πολύ!!
    Το πορτρέτο είναι πολύ όμορφο!!
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το καλό να έρθεις!Εμπιστεύομαι εσένα και το τζίνι σου που βρήκες στο πατάρι!
    Θα χαιρόμουν να ζούσα μια πνοή τέχνης απο τόσο κοντά!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ! ΟΛΟΨΥΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τζίνι θα χαρεί ακόμη περισσότερο να σας την προσφέρει!!!

      Διαγραφή
  4. Καλή επιτυχία!!!
    Τυχερές,όσες σε έχουν κοντά τους!
    Οι υπόλοιπες της περιφέρειας θέλουμε virtual σεμινάριο-γίνεται;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην εποχή μας όλα γίνονται Ελένη μου. Τι τα 'χουμε τα μαραφέτια...χαχαχα...Αν υπάρχει θέληση τα υπόλοιπα βρίσκονται.Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Πολύ θα ήθελα να έμενα Θεσσαλονίκη για να είμαι κι' εγώ εκεί! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρετή μου κι εγώ θα χαιρόμουν να συναντιόμασταν...καλλιτεχνικά! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  6. Σου εύχομαι ολόψυχα "Καλή επιτυχία"... καλά κάνεις!! τα σεμινάρια πίστεψε με είναι υπέροχα... σου εύχομαι να κάνεις πολλά ακόμα!!!
    Θα δω τι μπορώ να κάνω για σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή επιτυχία, Μαρία μου! Αν έμενα Θεσσαλονίκη θα σου ερχόμουν τρέχοντας... δεν ξέρω αν θα κατάφερνα να κάνω πορτρέτο (εσένα σε εμπιστεύομαι, εμένα δεν ξέρω αν μπορώ να με εμπιστευτώ!!) αλλά σίγουρα θα ερχόμουν για να γνωριστούμε και από κοντά!

    Τυχεροί οι Θεσσαλονικείς...

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαιρόμουν πολύ να σε γνώριζα Έλλη μου...που ξέρεις μπορεί να φτάσω ως εκεί...χαχαχα...

      Διαγραφή
  8. Αυτό που έκανες δεν ηταν *καλό* για μένα με ξεσήκωσες ,και δεν είμαι σίγουρη οτι θα μπορέσω να έλθω....κάθε που προγραμματίζω κάτι για μένα το σύμπαν φέρνει τα επάνω κάτω και κάνω αυτό που πρέπει και οχι αυτό που θέλω!!!Αντε τώρα να ηρεμήσω αμάν βρε Μαρία !!!Φιλάκια πολλά και καλό Σαβ>κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου πρέπει να αλλάξεις τακτική, βασικά πρέπει να αλλάξεις το σύμπαν...χαχα,να το κάνεις να συνηγορεί ώστε να γίνεται αυτό που θες!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΕΦΗ ΜΑΣ!!!!

      Διαγραφή
  9. Διαβαζω........Με θελετε;;;; ναι..ναι.. κουναω εγώ το κεφαλι..κι ας μην με βλεπεις.....παω παρακατω.......διαβαζω ... έρχομαι.... !!!! που έρχεσαι.;;; πως έρχεσαι;; παιρνάνε εικονες απο το μυαλό μου.. λες να ερθει στην Κρήτη λέω;;;
    και διαβαζοντας παρακατω... ουπς....τι βλεπω;;κατα πανω παει λέω.. .. Ας είναι Μαρακι μου...τι κατά πάνω... τι κατά κάτω.. κορίτσι μου.. ποιος τις χάρες τους οι Θεσαλονικοις... θα εχουν την ευκαιρία της ζωής τους...να τους διδαξεις ΕΣΥ...!!.!!!!! αντε με το καλό και κατά εδώ.... θα περιμενουμε.. καλη επιτυχία σου ευχωμαι ..!!!!!!! φιλώ σε ..και συ φιλα μου το βαθίλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ρουλάκι μου... αντίθετα πάω! Εμείς το καλοκαίρι από κοντά!!!Φιλιά άπειρα!!!

      Διαγραφή
    2. Κι εγω σαν τη Ρούλα την πάτησα!
      Δυστυχώς πάει βόρεια, ευτυχώς όταν αρχίζει κανείς τα ταξίδια ποτέ δεν ξέρεις που θα τον βγάλουν!
      Εχε ελπίδα Ρουλίτσα!

      Διαγραφή
    3. ΝΟΜΊΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΏ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ.. ΝΙΚΗ ΜΟΥ... ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.... ΧΙ.ΧΙΧ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΝΑ ΉΤΑΝ...

      Διαγραφή
    4. ΑΑΑΑΑΑΑ !!!! ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ.. ΦΙΛΗ ΜΟΥ..!!!

      Διαγραφή
  10. Τυχερή Θεσσαλονίκη ! Θα μάθεις να ζωγραφίζεις και μάλιστα με τρόπο Βιλλιώτικο !!! Τί καλύτερο από αυτό ;;; Μα στ' αλήθεια θα φύγουν οι μαθητές με μια προσωπογραφία φτιαγμένη από τα δικά τους χεράκια τους ; Είναι δυνατόν ; Για να το λες όμως εσύ, ΕΤΣΙ θα είναι ! Αυτό δεν θα είναι σεμινάριο, θα είναι μαγεία !!!
    Για να παίρνουν σειρά και άλλες πόλεις σιγά σιγά !!!
    Καλή Αρχή, Καλή Συνέχεια ! Και στα δικά μας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αν δεν φύγουν με πορτρέτο, ένα κουνελάκι σίγουρα θα το'χουν από το μαγικό καπέλο...χαχαχα... Φωτεινούδι μου μάζεψε εσύ Δ.Πελοπόννησο και Ιονίους Νήσους κι έρχομαι!!!

      Διαγραφή
  11. Ελπίζω να καταφέρω να βρεθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή επιτυχία Μαράκι μου γλυκό! Δυστυχώς Σαββατοκύριακα διδάσκω στην Κατερίνη, και λείπω. Θα ήμουν κοντά σας σίγουρα αν ήμουν Θεσσαλονίκη. Τυχερές όσες μπορέσουν να έρθουν!!! φιλάκια πολλά, καλό σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που αλλάζουμε πόλεις για να διδάσκουμε να το δούμε...χαχαχα...Φιλάκια πολλά Φανούλα μου!

      Διαγραφή
  13. Ελπίζω οι φίλοι Θεσσαλονικείς, να ξέρουν πόσο τυχεροί είναι και να σπεύσουν να προλάβουν θέση!!
    Σε περιμένουμε σύντομα και στα Γιάννενα!!
    Πολλά φιλιά και ευχές!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα...χαχαχα...Παπούτσια πάρτε μου κι έρχομαι, γιατί τα δικά μου θα λιώσουν τόσο δρόμο...χαχα... Μ'έπεισες Σταυρούλα μου. Και μόνο για την Κατερινούλα αξίζει ο κόπος! Άντε μαζευτείτε και θα το κανονίσουμε.Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  14. Μαρία μου, καλή μου φίλη.
    Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου αυτή.
    Είμαι σίγουρος πως κάποιο ταλέντο θα βγει από τα άξια χέρια σου.
    Εύχομαι να αποφασίσεις και κανένα ταξίδι προς τα δικά μας μακρυνά μέρη.
    Νάσαι καλά και καό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη με εμποδίσει ο Ατλαντικός ωκεανός...παντού θα πάω...χαχα...Θα γίνω διεθνής...εγώ και η Μούσχουρη! Ντένη μου αστειεύομαι... μακάρι,θα ήταν τέλεια!!!

      Διαγραφή
  15. Να πω πως δε ζηλεύω, θα πω ψεματα και δεν κάνει...
    Αλλά όπως είπα παραπάνω ό δρόμος ποτε δεν ξέρεις που θα σε βγάλει. Βάλε τουλάχιστον στο προγραμμα την Πάτρα και βλέπουμε... Το ιδανικό θα ήταν η Τρίπολη, αλλά και στην Καλαμάτα εγω θα ερχόμουν! Χα,χα! Αφορμη και για εκδρομούλα!
    Φιλιά, καλή επιτυχία και να περάσετε τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ τι να κάνω στην Τρίπολη; Βυτίνα θα χτυπήσω κατευθείαν.Δεν με θέλετε δηλαδή; Καμιά αίθουσα δεν θα βρούμε;Έστω πλατεία...χαχα...Τι θέλω νομίζεις, δυο τραπέζια και καρέκλες! Αχ η βαλίτσα μου δεν θα αδειάζει μου φαίνεται...χαχα. Αλλά εκεί θα'ρθω με οικογένεια,όχι μόνο δουλειά, να κάνουμε κι εμείς την εκδρομή μας!

      Διαγραφή
    2. Αν σε θέλουμε λέει;;;
      Και αίθουσες αίχουμε κι από τραπέζια και καράκλες άλλο τίποτα! Θα καλέσουμε μαθητευόμενους μαγ...ε, καλλιτέχνες από όλη την επικράτεια και θα κάνουμε φεστιβαλ ζωγραφικής κάτω από τα έλατα!

      Διαγραφή
    3. Κορίτσια, στη Βυτίνα θα έλθω κι εγώ!!!! Μαράκι με θέλεις για βοηθό σου;

      Διαγραφή
    4. Α...για Βυτίνα μαζευτήκαμε γρηγορότερα...χαχα...Νίκη κλείσε χώρο!!!

      Διαγραφή
  16. Καλη επιτυχια Μαρακι σε αυτο το απιθανο εργο που αναλαμβανεις!!! και σε θερμοπαρακαλω κανε κατι και για μας εδω στην Αθηνα. Φιλακια πολλα πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α,δεν ξέρω...αν είστε καλά κορίτσια...χαχαχα. Φυσικά θα κάνουμε κι εδώ κάτι αντίστοιχο Αλεξάνδρα μου. Πολλοί προτιμούν τα σεμινάρια αντί για τακτικά μαθήματα. Ξεκίνησα από Θεσσαλονίκη γιατί εκεί δεν υπάρχει η δυνατότητα μαθημάτων λόγω απόστασης. Όμως κι εδώ θα γίνει κάποια στιγμή. Θα ενημερωθείτε.Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  17. Πολλοί θα χαρούν... και φυσικά και πολλοί περισσότεροι θα ζηλέψουν, γιαυτό άρχισε να προγραμματίζεις επισκέψεις σε άλλες πόλεις.... γιατί δεν μπορούν οι υπόλοιποι να μένουν παραπονεμένοι!!!! Φιλιά καλημέρας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σαν τα μπουλούκια θα καταντήσω...χαχαχα...Εμείς ήταν να μην αγαπήσουμε Θεσσαλονίκη, Βικούλα!!!

      Διαγραφή
  18. Ευχομαι να πετύχει το εγχείρημα και ν αποδώσει καρπούς. Τυχερές και οι Σαλονικιές
    Και το πορταίτο του μικρού Μάνου,αντάξιό του,σπιρτόζικο και φωτεινό!
    Φιλάκια Σαββατοκυριακάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑΑ...επιτέλους, είδε και κάποιος τον Μανωλάκη!!! Ε!υχαριστώ Χαρά μου... Τώρα εάν είναι τυχερές οι Σαλονικιές, τι να σου πω,θα δείξει...χαχα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  19. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΜΑΡΑΚΙ!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ !!!!!!!!
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!!!
    ΑΡΧΙΣΑ ΗΔΗ ΝΑ ΜΕΤΡΩ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που το αποφάσισα κι εγώ δεν βλέπω την ώρα! Μακάρι να πάνε όλα καλά και να γίνουν όλα όπως θέλουμε!Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  20. Δε ξερω ποιος ειναι ο μικρος μας φιλος Μανος ,αλλα εχει σπιρτοζικη φατσουλα και ωραιο χαμογελο!!Οσο για τη Θεσσαλονικη, ειμαι σιγουρη οτι θα σε αγκαλιασει με πολλη αγαπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μη μου δίνεις θάρρος,θα το θεωρήσω δεδομένο-κάνε κάτι,γιατί δύσκολα ξεκολλάω από εδώ.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί να μη σε θέλουνε εσένα Μαράκι μου ?
    Και εμείς σε θέλουμε γιατί ο μικρός δεν έχει ιδέα και
    έχει τρελάνει τις μπατονέτες για να ζωγραφίζει!
    Καλή επιτυχία, όλα καλά να πάνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπατονέτες;Βρε άμα θέλει ο καλλιτέχνης να ζωγραφίσει δεν τον σταματάει τίποτα...χαχα. Κι απ'όσο ξέρω, ο μικρός μας είναι αστέρι! Κάτι θα κάνουμε και για τους κοντινούς,όχι μόνο εκτός έδρας!!!

      Διαγραφή
  23. Δεν αρκείσαι στα ταλέντα που ανέδειξες στον νότο έβαλες πλώρη και για την ανάδειξη των ταλέντων του βορρά;
    Να δω πορταίτα σαν του Μάνου από τα χεράκια τους και τι στον κόσμο!!!
    Δεν αρχίζεις ναδιοργανώνεις εκδρομούλες -σεμινάρια να παίρνεις και μας μαζί σου να συναντιόμαστε όλες μαζί να ....ζωγραφίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το επόμενο στάδιο Σωσώ μου! Στο μυαλό μου είσαι;

      Διαγραφή
    2. Διαθέτω τον ... πύργο μου για καλλιτεχνικά διήμερα !!!

      Διαγραφή
    3. Με το υπηρετικό προσωπικό ή θα τους δώσεις ρεπό;

      Διαγραφή
  24. Ελα ρε Μαράκι!!!! Μόλις σήμερα το πρωί συζητούσαμε με τον Πα, να σου τηλεφωνήσουμε για να ειδωθούμε στις 20 Απρίλη που θα είμαστε Αθήνα! Φοβερό!!!! Θα σου τηλεφωνήσω, έτσι κι αλλιώς... Τέλειος ο Μάνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πως το καταφέραμε; Κατερινάκι μου πολύ θα ήθελα να σας δω! Θα βρούμε κι'άλλες ευκαιρίες έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  25. Καλή επιτυχία, Μαρία μου!! Ανυπομονώ να δώ αυτό το τζίνι που θα βγεί από το λυχνάρι σου πώς θα κάνει τις 'μαθήτριες' να φύγουν μ'ένα δικό τους πορτραίτο!! Ελπίζω να μας τα δείξουν, να τα καμαρώσουμε κι εμείς ! Να δώσεις φιλιά σε όλες!!
    Καλή Κυριακή !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ανυπομονώ Μαριάννα μου!!!Και για να δω τι θα φτιάξουν και για να τις φιλήσω...χαχα...

      Διαγραφή
  26. Μπα μπα μπα....... Και σεμινάρια εκτός έδρας!!!!! Μπράβο Μαράκι μου και καλή επιτυχία σ' αυτή την προσπάθεια.
    Έχει καλές και ταλαντούχες "μαθήτριες" η συμπρωτεύουσα, θα βγάλετε αριστουργήματα, είμαι σίγουρη!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε πως, μην είστε μονοφαγούδες οι Αθηναίες. Ευχαριστώ Φιλία μου!

      Διαγραφή
  27. Εύχομαι οι συμπατριώτισές μου να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη Μαράκι μου!!! Είμαι σίγουρη ότι θα έχετε μεγάλη επιτυχία. Ανυπομονώ να δώ έργα τους να κυκλοφορούν στη γειτονιά!!!
    Για τον μικρό μας Μάνο δεν έχω λόγια. Εκτός από την όμορφη και γλυκιά φατσούλα του έχεις ζωγραφίσει και και την ζεστή ψυχούλα του. Ναι, ναι, εγώ μπορώ να το διακρίνω και ας γελάνε τώρα μερικές μερικές.....
    Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά δεν γελάει Μπεττούλα...τη συγκεκριμένη μάλλον προς συγκίνηση τη βλέπω,γιατί το παθαίνει κι αυτό,μη την βλέπεις έτσι σκληρή! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  28. Όλε όλε όλε!!!! Που φωνάζει και μια ψυχή...!!!! Και ότι χάζευα το τρίτο πορτρέτο της Μισιρλούκας και κυριολεκτικά με κατέκλυσε η ζήλια γιατί φυσικά ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩΩΩΩΩΩΩ να πιάνω μολύβια και μπογιές και να εκφράζω απευθείας τα έσω μου !!!!!! Τιμή μας κυρία Βιλλιώτη που θα έχουμε την ευκαιρία να σε έχουμε κοντά μας και να μάθουμε όλα αυτά τα υπέροχα! Δεν χρειάζεται καν να πω ότι θα είμαι εκεί για να με ταξιδέψεις!!!!! Με το καλό να μας έρθεις και είμαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια...!!! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Μαράκι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα θα σου κρατήσω δυο θέσεις,με σκαμνάκι για τα ποδαράκια, μαξιλαράκι για τη μεσούλα...και θα σου ζωγραφίζω εγώ...έτσι για να πεις πως ήρθες!Αχ Κικίδι μου,πόσο θέλω να'σαι!!!

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ!!!!!

      Διαγραφή
  29. Πολυ θα ηθελα να ειμαι κ εγω εκει, αλλα δεν γινεται.Ισως καποια αλλη φορα! Καλη επιτυχια(που ειμαι σιγουρη οτι θα την εχεις) και καλα να περασετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστούμε Αρετή...κάποια άλλη φορά ελπίζω να τα καταφέρεις.Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  30. Νομίζω ότι τελικά σε..θέλουνε!!!!!!!
    Καλή επιτυχία να'χεις ,Μαράκι, σε ό,τι κάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε τι λένε τώρα...όταν πάω δεν ξέρω τι θα βρω;χαχαχα...Ευχαριστώ Πέπη μου.

      Διαγραφή
  31. Καλή επιτυχία Μαρία μου!!Τό πορτραίτο σου μοναδικό!!Οπως όλα τά έργα σου άλλωστε!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλή εβδομάδα ,καλό μήνα και καλή επιτυχία σε ότι θέλεις να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλή επιτυχία στην Θεσσαλονίκη!! Περιμένω με ανυπομονησία να γίνουν και εδώ, μπας και μπορέσω να ερθω.Το πορτραίτο του Μάνου είναι απίθανο!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρινάκι...θα το μάθεις πρώτη πρώτη όταν είναι...φιλιά!

      Διαγραφή
  34. καλή επιτυχία μαρία ! είμαι σίγουρη πως θα το απολαύσετε το σεμινάριο!
    όσο για μας στο νότο δυστυχώς πέφτει κομμάτι μακριά η θεσσαλονίκη για να παρευρεθούμε και στέλνουμε μόνο την αγάπη μας..
    το πορτραίτο του μικρούλη που ανέβασες είναι πολύ όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο νότος είναι στο πρόγραμμα...Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  35. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΝΟΣ!!!!ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ !!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το μοντέλο μου...παρέλαβα και επεξεργάζομαι.Θα τα πούμε.Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  36. Σε θέλουμε !!! σε θέλουμε!!!΄Ελα και θα περάσεις καλά μαζί μας. Το πρωί φαντάζομαι εργαστήρι και το απόγευμα και το βράδυ βόλτα και διασκέδαση. Σε περιμένουμε λοιπόν με ανοιχτές αγκαλιές.Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α αν με αρχίσετε στους ''Βόσπορους'' θα τιναχτεί το σεμινάριο στον αέρα...χαχα...Κάτι θα κάνουμε, στο χαλαρό όμως ε...

      Διαγραφή
  37. Ετοιμάζεσαι για ταξιδάκι τυχερούλα!!!
    Οπως τα λες είναι κι εγώ όταν αναβάλω κάτι ποτέ δεν τα καταφέρνω να βρω χρόνο για να το υλοποιήσω γιατί όλα τυχαίνουν να γίνουν όταν δεν πρέπει.Οι Αποφάσεις μας λοιπόν πρέπει να είναι εδώ και τώρα,καλά έκανες λοιπόν!!!!
    Καλό μήνα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ωραία γίνονται γρήγορα Ρένα μου... δεν θέλει πολλή σκέψη,έτσι δεν είναι; Ευχαριστώ πολύ κούκλα μου...τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  38. Mαρία μου, καταρχήν ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!
    Πολύ όμορφη η πρωτοβουλία αυτή, γιατί πράγματι η ζωγραφική είναι ένα μέσον έκφρασης, και γεμίζει την ψυχή με χαρά και ικανοποίηση. Μπορώ να το καταλάβω, αν κρίνω από τη δική μου τέχνη, τη μουσική. Εύχομαι να έχεις πολλές συμμετοχές, και να μας δείξετε σύντομα τα αποτελέσματα αυτού του όμορφου συναπαντήματος!!!
    Φιλιά πολλά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ροδούλα μου.Η τέχνη δίνει χρώμα στη ζωή μας! Εάν οι ντροπαλές μου μαθήτριες θελήσουν να δείξουν τα έργα τους, ευχαρίστως...Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  39. Η Θεσσαλονίκη μας πέφτει κομματάκι μακρυά ;-)
    Περίεργο νόμιζα πως ζεις στο Φάληρο. Τυχεροί οι Θεσσαλονικείς :-)

    Αυτό που με εντυπωσιάζει με σένα Μαρία είναι το ψάξιμο που κάνεις με τα υλικά. Πάντα καλής ποιότητας που σε συνδυασμό με το ταλέντο σου δίνεις εξαιρετικά έργα!
    Καλή επιτυχία εύχομαι!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νόμιζες λάθος...κοντά έπεσες.Θεσσαλονίκη ανεβαίνω για το σεμινάριο. Τα κακά υλικά μπορεί να σε απογοητεύσουν στην ζωγραφική. Η ποιότητα μετράει παντού...Φιλάκια Μάργκο μου...και σ'ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  40. Καλή επιτυχία όλα να παν καλά Μαρία μου !!!
    Φυσικά με ξεσήκωσες και μένα. Μένω σε γειτονική πόλη και αν βόλευε θα ήθελα πολύ να έρθω χα! χα!
    Δεν κατάλαβα όμως αν το μάθημα θα είναι για μια μέρα η θα συνεχίσει και τη δεύτερη.
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω στείλει σχετικό μέιλ. Οι θέσεις έχουν κλείσει αλλά υπάρχει ένα νέο σεμινάριο για τον Μάιο.Σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  41. και ποιος δεν σε θέλει?Αν προλάβω ,θα έρθω να σε δω Μαρία
    Καλή επιτυχία!!!!
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ