Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζωγράφοι σε δράση για τα Παιδιά...

  Πριν λίγες ημέρες έμαθα από την φίλη μας την  Ελένη για την ύπαρξη αυτής της κίνησης  εθελοντών ζωγράφων που σκοπό έχει να δώσει χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Μια πρωτοβουλία που εμένα με ενθουσίασε γιατί εδώ και καιρό ήθελα να κάνω κάτι ανάλογο κι έψαχνα τον τρόπο. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι πιο δραστήριοι και αποφασιστικοί από μένα κι έτσι αυτό που έψαχνα  το βρήκα έτοιμο.
  Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν ζωγραφίζουν μαζί με τα παιδιά, φτιάχνουν πίνακες για τα δωμάτιά τους ή τοιχογραφίες για τους χώρους που μένουν. Δεν είναι καταπληκτικό! Τα παιδιά δεν χρειάζονται μόνο φαγητό και ρούχα, χρειάζονται και διασκέδαση.  
  Πρόκειται να γίνει μια έκθεση 15-16 Οκτωβρίου στην Ν.Ιωνία, με έργα που μπορεί να στείλει ο καθένας μας και που μετά θα διακοσμήσουν τα δωμάτια των παιδιών σε διάφορα ιδρύματα. Αν έχετε κάτι έτοιμο (οι διαστάσεις δεν πρέπει να είναι μεγάλες), ίσως προλαβαίνετε να το στείλετε. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Facebook Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ. Στη σελίδα υπάρχουν και τηλέφωνα και email για να επικοινωνήσετε. 
  Το ''καλό'', λοιπόν, δεν είναι για να ''πέφτει στο γιαλό'' πάντα. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα! Τέτοιες δραστηριότητες πρέπει να προβάλλονται για να προσελκύουν κι άλλους και να για να παίρνουμε δύναμη. Ο κόσμος μας δεν είναι γεμάτος κλέφτες, απατεώνες και άχρηστους (ό,τι συνειρμό κάνατε ισχύει !), υπάρχει και η άλλη πλευρά που κανένας δεν την προβάλει. Μη περιμένετε να δείτε στην τηλεόραση τέτοια ρεπορτάζ...πρέπει να δοξάζουμε το ίντερνετ που μας δίνει αυτή την ελευθερία, το μόνο μέσο πια που δεν ελέγχεται (ακόμα...). 
  Αυτό το πινακάκι 30Χ30 (ακρυλικά σε καμβά) θα στείλω στην έκθεση κι έπεται συνέχεια...






  Αυτό το Σ/Κ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι γίνεται ένα μεγάλο φεστιβάλ ομάδων εθελοντών και συμμετέχει και η ομάδα μας. Στο F/B θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να το επισκεφθώ. Επειδή θα λείψω λίγο καιρό και θα επιστρέψω 15 Οκτωβρίου θα προσπαθήσω τουλάχιστον, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου να δω την έκθεση στο Παναιτώλιο στη Ν.Ιωνία. Ευκαιρία να γνωριστούμε όσοι συναντηθούμε εκεί.

Σχόλια

  1. Μπράβο Μαράκι!!!Η οποιαδήποτε συνεισφορά δίνει αφάνταστη χαρά και βοήθεια σε όσους τα χρειάζονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Μαρία μου... υπέροχη χρήσιμη ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Μαρία μου!!!
    Κι εγώ έμαθα γι' αυτή την πρωτοβουλία και δοκίμασα ,αλλά κι η κόρη μου επίσης έφτιαξε κι εκείνη κάτι που θα συντροφεύει μια χαρά τον Πήτερ Παν σου!! Δε σου λέω από τώρα, αλπίζω να προλάβω να τα ανεβάσω απόψε και να τα δείτε!

    Συγχαριτήρια και πάλι,τέλειος ο πίνακας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα παιδιά όσο απαραίτητα είναι το φαγητό και τα ρούχα, άλλο τόσο απαραίτητα είναι το παιχνίδι και η κάθε είδους διασκέδαση. μακάρι να γίνονται συχνά τέτοιου είδους κινήσεις και εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε για την ανάρτηση Μαρία. Θα φροντίσω να ενημερωθώ κι εγώ τηλεφωνικά. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να βρίσκουν συμπαραστάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες σκέψεις..!!! Είναι ευτυχές να βλέπουμε ότι ακόμα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους!! Όσο για τον Πίτερ Παν τι να πω;; Και ποιο παιδί δεν τον λάτρεψε;; Υπέροχος ο πίνακάς σου Μαρία!!! Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σας Κυρία μου
    Έχω σοβαρές ενστάσεις ....Με αντιγράφετε ή σας αντιγράφω????

    ααααααααχαχαχαχα
    Μαράκι μου τι γέλιο έκανα με τον Νικόλα όταν είδα την υπογραφή !!!
    Πολύ μου άρεσε το έργο σου και ακόμα περισσότερο ο λόγος που το έκανες, σου αξίζουν
    πολλά μπράβο.

    Τα φιλιά μου και εύχομαι Καλό Μήνα για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο πινακας ειναι τελειος!!!
    σε ευχαριστω πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Μαρία, ο πίνακας είναι πανέμορφος, στα αγόρια μου θα άρεσε με τρέλα!!
    Μπράβο σε όλους σας! Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία μου καλησπέρα και καλό μήνα κορίτσι μου....εύχομαι να έχεις δύναμη και έμπνευση να δημιουργείς για τέτοιους σκοπούς...φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχη ανάρτηση Μαρία μου! Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!!

    Καλό μήνα!!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ γλυκιά ανάρτηση Μαράκι!!!Το πινακάκι είναι τέλειο και σίγουρα θα κάνει κάποιο παιδάκι πολύ χαρούμενο!!!Εξαιρετική κίνηση ,συγχαρητήρια σε όλους φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι πραγματικά υπέροχο!!Αγαπάω τόσο πολύ την ιστορία του Πήτερ Παν.Μπράβο Μαρία και για το έργο και για τη συμμετοχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. υπέροχο το έργο..!!υπέροχη και η κινηση όλων σας!!!!συχαρητήρια!!!!!και καλή επιτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πανέμορφος Μαρία μου, σίγουρα θα χαρεί κάποιο παιδάκι, μπράβο σου! έστειλα κι εγώ το γατάκι.φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ . ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
    ΩΡΑΙΟΣ Ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ!
    ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ! ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΤΑΚΤΙΚΑ.ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΚΠΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΑ. ΛΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ;
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!
    ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟΧΩΡΙΟ ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!
    ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΕΙΔΗΣΗ!!!!!
    ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΣΥ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ!!!!!!!!!!
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΘΥΜΗΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΕΡΓΑ!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημοσιεύτηκε στο Χαμομηλάκι

    Καλή δύναμη στηνπροσπάθειά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ