Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Perception of reality

Επιστρέφω μετά από αρκετούς μήνες, η αλήθεια είναι πως τώρα συνειδητοποίησα πόσους, με αφορμή την έκθεση που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και για την οποία χαίρομαι ιδιαίτερα. Πολλοί οι λόγοι που με κάνουν να νιώθω έτσι και δεν σκοπεύω να σας τους κρύψω.
  Αρχικά να πω πως πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια από την προηγούμενή μου ατομική έκθεση στην Αθήνα. Αρκετά για να νιώσω την ανάγκη να δείξω την δουλειά μου και πάλι εδώ στην βάση μου, χωρίς να νιώθω πως κουράζω, πως επαναλαμβάνομαι, πως ''μπουκώνω'' με αυτά που εγώ αγαπώ όσους θα θελήσουν να με τιμήσουν με την παρουσία τους. Πέρασε ο καιρός και νέα έργα δημιουργήθηκαν, με άλλη οπτική γωνία, με άλλη ψυχολογία, με άλλη γνώση... με τα ίδια όμως υλικά, τ'αγαπημένα μου μολύβια που όχι μόνο παραμένουν στην κορυφή των επιλογών μου αλλά όσο περνάει ο καιρός και τα γνωρίζω καλύτερα, τόσο περισσότερο τ'αγαπώ και τα απολαμβάνω.

 


  Ο επόμενος λόγος αλλά ίσως και ο πιο σημαντικός, που χαίρομαι ξεχωριστά, είναι πως σ'αυτήν την έκθεση δεν θα'μαι μόνη μου. Δεν θα'ναι μια κανονική ατομική έκθεση αλλά ένα εικαστικό ''ντουέτο'' που πιστεύω θα δέσει υπέροχα. Την Ειρήνη Γεωργοπούλου και την δουλειά της την γνώριζα χρόνια. Την θαύμαζα και την εκτιμούσα χωρίς να'χουμε ανταλλάξει παρά λίγες κουβέντες κι αυτές όχι από κοντά. Δεν έτυχε να συναντηθούμε ποτέ και να μιλήσουμε, παρόλο που κινούμαστε σε ίδιους δρόμους εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε παράλληλους στο εξωτερικό. 

  Η Ειρήνη ζωγραφίζει σχεδόν αποκλειστικά με παστέλ. Για την ακρίβεια είναι κορυφαία παστελίστα, διεθνώς αναγνωρισμένη και με τίτλους άπειρους. Τα έργα της κόβουν την ανάσα για την ρεαλιστικότητά τους και την ζωντάνια τους και δεν υπερβάλω καθόλου... όποιος τα'χει δει ξέρει τι λέω. Δεν μπορώ να πω κάτι λιγότερο για τη δουλειά της, όσο κι αν η συνεργασία αυτή που προέκυψε θα'πρεπε να μη μου επιτρέπει τις δημόσιες εκφράσεις θαυμασμού....αλλά δεν πειράζει, ξέρετε πως δεν το κάνω για να ευλογήσω τα γένια μου ούτε για λόγους προώθησης. Στο τέλος της ανάρτησης θα σας δώσω όλα τις σχετικές σελίδες για να πάρετε κι εσείς μια ιδέα και να με επιβεβαιώσετε. 

  Ο τρίτος λόγος που ανυπομονώ να 'ρθει η Τετάρτη και να ξεκινήσει η έκθεσή μας είναι ο χώρος τον οποίο επιλέξαμε. Είναι η γκαλερί του Black Duck, ένα από τα καλύτερα καφέ-μπαρ-εστιατόρια της Αθήνας, γνωστό για την ποιότητα και το καλό του γούστο. Στην ξεχωριστή του αίθουσα-γκαλερί έχει φιλοξενήσει αρκετές εκθέσεις αξιόλογων καλλιτεχνών αλλά και σε όλο του τον χώρο τα ζωγραφικά έργα αποτελούν σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης, 




  Μια βόλτα, λοιπόν, στην Χρήστου Λαδά την επόμενη Τετάρτη αλλά και μέχρι τις 15 Μαρτίου, νομίζω θα είναι μια ευχάριστη παρένθεση στην δύσκολη καθημερινότητα όλων μας.  Αν μη τι άλλο θα απολαύσετε τον καφέ σας και θα δείτε κι εμένα...χαχα. Οι ώρες που θα βρισκόμαστε και οι δύο στην γκελερί είναι 6μμ - 10μμ όλες τις ημέρες. Έκτακτες εμφανίσεις κατόπιν συνεννόησης. 

Νέα έχω κι άλλα πολλά αλλά θα τ'αφήσω για να επανέλθω σύντομα. 

Περάστε να γνωρίσετε την Ειρήνη εδώ: 


Εκτός από την αφίσα επισυνάπτω και το κείμενο του δελτίου τύπου για να μπείτε περισσότερο στο κλίμα και την ιδέα αυτής της έκθεσης.

Σας περιμένουμε!

Δελτίο Τύπου
Στις 8 Μαρτίου 2017, στον χώρο της γκαλερί του Black Dack, εγκαινιάζεται η έκθεση  ‘’Perception of Reality’’. Δυο καλλιτέχνιδες με κοινό γνώμονα τον σύγχρονο ρεαλισμό, συναντώνται για πρώτη φορά εικαστικά και παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια έκθεση που σκοπό έχει να θυμίσει στο φιλότεχνο κοινό της Αθήνας, μέσα από την προσωπική τους δουλειά, ένα ρεύμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, που τα τελευταία χρόνια έρχεται ξανά δυναμικά στο προσκήνιο, αρχικά στην Αμερική και επεκτείνεται παγκοσμίως.  
   Η Ειρήνη Γεωργοπούλου, Signature member στο Pastel Society of America, μέλος στο International Guild of Realism, και με Master Circle Status στο International Association of Pastel Societies και η Μαρία Βιλλιώτη, Signature Silver member στο UK Colored Pencil Society, μέλος στο International Guild of Realism, στο Colored Pencil Society of America και στο Pencil Art  Society του Καναδά, με πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις στο εξωτερικό, βραβεύσεις και δημοσιεύσεις σε χώρες όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Αγγλία και η Κίνα, έχουν μια κοινή πορεία τα τελευταία χρόνια, τόσο στην τεχνοτροπία και την αισθητική έκφραση, όσο και στην παράλληλη χρονικά, εκτός των συνόρων, επιτυχημένη παρουσία τους.
  Τα υλικά τους, γραφίτες, χρωματιστά μολύβια και παστέλ είναι άρρηκτα δεμένα με τα έργα τους καθώς  δεν αποτελούν απλά το μέσο για την δημιουργία αλλά καθοριστικό στοιχείο της αναγνωρισιμότητας τους.
   Κι όσες κι αν διακρίνουμε ομοιότητες,  δεν παύει να είναι ορατή, η διαφορετική τους οπτική γωνία, θεματολογία και εν κατακλείδι, αντίληψη.  Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 7μμ και η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 15 Μαρτίου.

Σχόλια

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!
    Νομίζω οτι οι επισκέπτες που θα κάνουν τον κόπο ναρθουν μέχρι εκεί θα αποζημιωθούν απο την ομορφιά και τη ρεαλιστικότητα των έργων και των δυο σας. ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ,ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και εμείς.
    Φιλάκια πολλά τα υπόλοιπα απο κοντά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τις ευχές. Περιμένω με χαρά να τα πούμε από κοντά.

      Διαγραφή
    2. Χαρουλάκι μου σε περιμένουμε... έκθεση χωρίς εσένα δεν γίνεται εξάλλου!

      Διαγραφή
  2. Σ’ ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τα καλά σου λόγια, είναι αλήθεια ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Η εκτίμηση, ο σεβασμός και ο θαυμασμός υπήρχε και είμαι πολύ χαρούμενη που τελικά μιλήσαμε από κοντά και ανακαλύψαμε ότι υπάρχει και η «χημεία». Ξεκινάει λοιπόν όχι μόνο μια καλλιτεχνική συνεργασία αλλά και μια όμορφη φιλία. Νοιώθω μεγάλη χαρά για αυτό το πολύχρωμο ταξίδι που ξεκινάμε στις 8 Μαρτίου. Το μόνο σίγουρο απ’ αυτό το αντάμωμα είναι πως θα περάσουμε τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kΑΛΗ ΣΑς ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΕΚΘΕΣΗ!!!ΓΙΑΤΙ....ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΕς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιριδάκι σ'ευχαριστούμε πολύ! Τι καλά που σας βρίσκω πάντα εδώ όταν επιστρέφω! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε πολύ! Σας περιμένουμε!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο σας κορίτσια μου, καλή επιτυχία να έχετε και να περάσετε τέλεια!!
    Πάω να γνωρίσω και την Ειρήνη από κοντά.
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας Νικούλα μου και να επιστρέψεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου. Ευχαριστούμε πολύ και οι δύο!!!

      Διαγραφή
  5. Αγάπη μου, επιτέλους επιστρέφεις με τα καλύτερα φυσικά!!!Πόσο χαίρομαι γι' αυτό το βήμα και πόσο θα ήθελα να είμαι εκεί να θαυμάσω τόσα μοναδικά έργα!!!Χαίρομαι επίσης που εντόπισες μία καλλιτέχνιδα που προφανώς θαυμάζεις και αναγνωρίζεις εξ ου και η χημεία!!!Καλή επιτυχία και στις δυο σας, είμαι σίγουρη πως θα έχετε μια τέλεια εμπειρία!!Σε φιλώ γλυκά και σου στέλνω όλη τη θετική μου ενέργεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικιδάκι μου πόσο τέλεια θα ήταν να γινόταν και να ήσουν εδώ!!! Ευχαριστούμε πολύ κοριτσάκι μου και που ξέρεις, μπορεί να έρθουμε πιο κοντά εμείς! Φιλάκια πολλά πολλά σε όλους σας!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε Κική για τις ευχές και τη θετική ενέργεια, θα το χαρούμε όσο μπορούμε!

      Διαγραφή
  6. Καλή επιτυχία σας εύχομαι γιατί την αξίζετε και οι δυο σας πραγματικά!!!
    Με το καλό και στη Θεσσαλονίκη!!!!Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδα ανοιχτα πορτοπαθυρα και ετρεξα..Μαρακι μου να μαθω τα χαρουμενα νεα σου.. που ειναι εξαιρετικά ενδιαφεροντα αφου θα είστε δύο γυναικες.. μαζι που αφηνουν το δικο τους αποτύπωμα στην ζωγραφικη η καθε μια με τον δικο της τροπο.. και απο οτι ειδα και στης Ειρήνης που πήγα .. ειναι και εκεινη εξ ισου..άριστη καλιτεχνης.. οπως εσύ που σε ξερουμε και θαυμαζουμε καθε φορα τα εργα σου Μαρακι μου σιγουρα θα έχετε επιτυχία στην εκθεση.. Αχ! να μην μπορω να έρθω.. απο την μια η αποσταση απο την αλλη τα χρόνια και απο την τριτη και τελευταία... εεεε να μην τα λεμε ..στενότης..!!!
    ελπίζω οταν με το καλο τελειωσει η εκθεση να βαλεις και εδώ στο μπλοκ σου για όσες δεν εχουν φεης μπουκ..(βλεπε Ρούλα χι..χι.) να τα λεμε και αυτα.. ε; να θαυμασουμε τα έργα σας.. οσο γίνεται..!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑ!!!!
    θα ήθελα να βαλω και εγω την αφισα σας στην επόμενη αναρτηση στο μπλοκ μου να μαθουν και αλλες φιλες για το εικαστικο..γεγονος αγαπημενο μου Μαράκι.!μου επιτρέπεις;.!!
    Να έχετε ενα καλο και χαρουμενο μηνα .. καλες αντάμωσες απο Ζάκινθο...!!!
    να περασετε ομορφα .. ομορφιές μου... φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου εννοείται πως μπορείς να ανεβάσεις ό,τι θέλεις. Θα έχω πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ σίγουρα μετά την έκθεση. Τι να σε κάνω που είσαι μακριά! Φιλιά πολλά σε όλους.Σας πεθύμησα!

      Διαγραφή
    2. Ρούλα μου ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  8. Καλή επιτυχία στις δυο καταξιωμένες καλλιτέχνιδες εύχομαι από καρδιάς.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου πόσο χαίρομαι που σε βρίσκω εδώ! Σ'ευχαριστούμε πολύ και οι δύο! Θα επανέλθω με ανάρτηση σχετική με την έκθεση και πιστεύω να μπορέσω να σας μεταφέρω λίγη απ' την αίσθηση που μας άφησε. Φιλιά πολλά πολλά.

      Διαγραφή
  9. Εύχομαι το καλύτερο. Καλή πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ!!!ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περασε κι΄όλας ενας χρονος και ειπα να μπω να ξεσκονισω λιγο ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ μας λειπεις και από εδω να το ξερεις αγαπη μου.. φιλακιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ