Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με τα μολύβια μου ως τη Ζάκυνθο...

  Από που ν'αρχίσω και τι να σας πρωτοπώ... Θα κάνω μια προσπάθεια να σας μεταφέρω λίγα απ'όσα έζησα κι ένιωσα, αυτές τις μέρες, ευτυχώς όχι με την φόρτιση του τέλους. Η έκθεση είναι σε εξέλιξη κι εμένα με περιμένει και πάλι ένα όμορφο ταξίδι. Στο διάλειμμα αυτό της προσωρινής επιστροφής και των υποχρεώσεων της καθημερινότητας, οι εικόνες και τα γεγονότα είναι ακόμη έντονα και με δυσκολία μπαίνουν σε μια σειρά για να γίνουν περιγραφή. Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα, μια σκέψη, ένα όνειρο που έγινε απόφαση σε μια στιγμή... γιατί έτσι γίνεται συνήθως με τα ωραία. Τα συζητάς, τα αναλύεις, τα ζυγίζεις και τελικά φτάνει μια στιγμή για να γίνουν πραγματικότητα. 
  Και τούτη η ιδέα δεν ήταν καθόλου εύκολο να πραγματοποιηθεί. Πολλά μικρά και μεγάλα εμπόδια έρχονταν και μας την καταπλάκωναν συχνά πυκνά αλλά όταν κοιτάζεις τον στόχο, διάβασα σε ένα βιβλίο απ'αυτά που ''και καλά'' σου μαθαίνουν τη ζωή (όχι δεν μαθαίνεται στα βιβλία η ζωή αλλά να που κάτι μένει κάθε φορά που διαβάζεις κάτι), όποιο εμπόδιο κι αν βρεθεί απλά το προσπερνάς χωρίς να αλλάζεις τον προορισμό σου. Η κατάληξη είναι για σένα ο μόνος δρόμος, οπότε κάνεις ό,τι χρειάζεται για να φτάσεις εκεί. 




  Για τι πράγμα μιλάω θα μου πείτε και μάλλον θα'χετε και δίκιο. Ξεκίνησα λίγο ανάποδα έχοντας στο νου μου πως μέσα από το ΦΒ οι περισσότεροι έχετε πάρει μια ιδέα. Να σας πω, λοιπόν, πως αυτές τις ημέρες έχω την χαρά να βρίσκεται σε εξέλιξη μια ατομική μου έκθεση στην αγαπημένη, πλέον, Ζάκυνθο. Μια έκθεση που εγκαινιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το επόμενο, με ένα σεμινάριο που ήταν και η αρχική αφορμή γι'αυτό το ταξίδι. 
  Πριν από οτιδήποτε άλλο να πω δυο λόγια για τον χώρο που μας φιλοξενεί. Δίπλα στη θάλασσα και με το φεγγάρι να σε λούζει όλες αυτές τις ημέρες... τι καλύτερο να θελήσει κανείς; Πρόκειται για το Irida Art Studio, έναν χώρο που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες του, αφιλοκερδώς σε νέους καλλιτέχνες και μιας και ανήκουν κι αυτοί στην καλλιτεχνική οικογένεια, τον έχουν διαμορφώσει έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα έργα τέχνης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους ευχαριστώ πολύ και τους εύχομαι να συνεχίσουν να είναι έτσι γενναιόδωροι και δημιουργικοί και να προσφέρουν σ'αυτό το νησί που, όπως διαπίστωσα, διψάει για τέχνη! 

Οι ήλιοι ήρθαν κι έδιωξαν τη βροχή για χάρη των εγκαινίων

  Όσο για τις δικές μου εντυπώσεις από την ημέρα των εγκαινίων αλλά και τις επόμενες, δεν έχω τρόπο να τις περιγράψω χωρίς να φανώ υπερβολική ή το λιγότερο ''ψωνισμένη''. 













Τόσο θετικά και ενθαρρυντικά λόγια, δεν έχω ακούσει ποτέ ως τώρα σε καμιά μου παρουσίαση, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω ό,τι άλλο έχω κάνει. Απλά είμαι ευγνώμων γι'αυτούς τους ανθρώπους και τα όσα με την καρδιά τους μου εκφράζουν, χωρίς να με γνωρίζουν, χωρίς να έχω καμία σχέση με τον τόπο τους και πραγματικά με κάνουν να νιώθω εκτός από ντροπή (που είναι το πρώτο,χαχα), την επιθυμία να επιστρέψω και να επαναλάβω κάτι ανάλογο, με την ευθύνη να βαραίνει περισσότερο τα χέρια μου για το αποτέλεσμα που θα τους παρουσιάσω. 




                            




  Χωρίς τον καλό μου άγγελο, όμως, τίποτα απ'όλα αυτά δεν θα γινόταν αλλά και να γινόταν δεν θα'χε το ίδιο χρώμα, την ίδια αίσθηση, την ίδια αξία... ένας άγγελος που έτρεξε, αγχώθηκε, κουράστηκε, χάρηκε, συγκινήθηκε, πίστεψε και τελικά τα κατάφερε να μου κάνει αυτό το δώρο. Τι να σας πω για την Χαρά; Λες και δεν ξέρετε για την φιλία μας, για την αγάπη μας για τα όσα όμορφα έχουμε ζήσει από εδώ μέσα. Θέλω να την ευχαριστήσω μα μου ακούγεται πολύ λίγο και πολύ τυπικό για να εκφράσει αυτά που πραγματικά θα'θελα. Εκείνη ξέρει κι αυτό μου αρκεί. Κάθε βράδυ βρίσκεται εκεί και παρουσιάζει τη δουλειά μου καλύτερα απ' ό,τι θα το'κανα εγώ κι εγώ νιώθω πολύ όμορφα που άφησα στα δικά της χέρια τα κομμάτια της δημιουργικής μου πλευράς. 

Δεν βάζω πιο κοντινή... κρατώ τις αποστάσεις γιατί λίγο η ζέστη...  λίγο τα λόγια της Χαράς...χαχαχα... 

  Και φυσικά δεν μείναμε μόνο στα της έκθεσης. Ποιος θα μας πίστευε άλλωστε! Κάναμε και τις βόλτες μας, απολαύσαμε και τις φεγγαράδες μας και γελάσαμε... 

Τόση ομορφιά σε μια βόλτα!

... γελάσαμε τόσο που φοβηθήκαμε μη μας έρθει το φεγγάρι κατακούτελα...χαχαχα.






 Να'στε όλοι καλά, να κάνετε όσα αγαπάτε, να αγαπάτε όσα κάνετε και να μη γκρινιάζετε... η ζωή εξακολουθεί να είναι ωραία! 





Σχόλια

  1. Θα προτιμούσα να μην ήμουν εγω η πρώτη σχολιάστρια,αλλά απο την άλλη μάλλον πρέπει να το κάνω, γιατί ήταν δική μου Τιμή ο ερχομός σου και η έκθεσή σου στο Νησί μου! Κι αυτό δεν είναι λόγια δικά μου,που ίσως να μην ήταν και απόλυτα αντικειμενικά,το εισέπραξες απο τον κόσμο. Τόσο που σ εξέπληξε!
    Οπως εκπλήσσει κάθε βράδυ εμένα τα λόγια που ακούω για λογαριασμό σου και με κάνουν περήφανη γιατί σ έχω ΦΙΛΗ και με δικαιώνουν,για την επιμονή μου να σε γνωρίσω στον Τόπο μου!
    Αυτά που βιώσαμε,αυτά που βιώνουμε,δε μπορούν να μεταδοθούν με λόγια. Αυτοί που μας γνωρίζουν και μας αγαπούν και τις δυο καταλαβαίνουν .Μόνο που τώρα σκέφτομαι οτι τ όνειρο πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του και αυτό πονάει πολύ,αλλά θάχεις μείνει εσύ εδώ μέσα απο τη δουλειά σου και κάποιοι άνθρωποι θα γευτούν τη χαρά της δημιουργίας μέσα απο τη δική σου καθοδήγηση.Κι αυτό απο μόνο του είναι μεγάλο όφελος!
    Μ ευχαριστούν,ποιάν; εμένα, οτι έγινα η αιτία να σε γνωρίσουν! Τότε τι πρέπει να πω εγω;;;
    Σου εύχομαι και τώρα και πάντα νάχεις ανοιχτούς δρομους στη ζωή σου και να τους γεμίζεις χρώμα και συναίσθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι θα προτιμούσα να ήμουν εκεί και ας μην έκανα την ανάρτηση και ας μη σχολίαζες ποτέ...χαχαχαχαχα. Πόσα να πούμε; Θα γίνουμε γραφικές στο τέλος. Όχι πως φοβηθήκαμε ποτέ να εκτεθούμε. Εξ ου και η έκθεση της Ζακύνθου...χαχα. Είμαι χαρούμενη γιατί αύριο θα είμαι εκεί κι όλα τ'άλλα έπονται. Ευχαριστώ πολύ για την ευχή Χαρουλάκι μου. Οι δρόμοι είναι για να περπατιούνται κι όποιος μπορεί κι αντέχει ακολουθεί.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο για την εξαιρετική και μοναδική δουλειά σου !!!!!
    Να είσαι πάντα καλά να κάνεις τέτοια αξιοθαύμαστα αριστουργήματα !!!!!!!!!
    Καλό μήνα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου σ'ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να μπορώ να ζωγραφίζω όσο αναπνέω!

      Διαγραφή
  3. καλο μηνα!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    παντα αξια...
    γεματη εμπνευση και δημιουργια.
    ..γεματη χρωματα και φως...
    που ναγγιζουν ολους γυρω σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίριδα μου... είδες που έκανα την έκθεση ε; Στην Ίριδα...χαχαχα. Σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι!

      Διαγραφή
  4. Αγαπητή μου Μαρία
    Να σου ευχηθώ το καλώς ήλθες στα Εφτάνησα.
    Καλή σου επιτυχία και καλό σου μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπλήρωσα άλλο ένα από τα Εφτάνησα που μου έλειπε, Ντένη μου και προβλέπω να παίρνει και την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου! Σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα, καλό μήνα!
    Αντί άλλων, αντιγράφω την τελευταία φράση της Χαράς μας, αλλάζοντας μόνο το πρόσωπο, από ενικό σε πληθυντικό:
    Σας εύχομαι και τώρα και πάντα νάχετε ανοιχτούς δρομους στη ζωή σας και να τους γεμίζετε χρώμα και συναίσθημα!
    φιλιά και στις δυό, με συναίσθημα!
    Καλό μήνα σε όλες και όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μας δίνεις δρόμους εμάς γιατί δεν μαζευόμαστε, Βαρβάρα μου...χαχαχα. Σ'ευχαριστούμε πολύ και ξέρουμε πως όσα λες τα λες με την καρδιά σου. Καλό μήνα και για σένα!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Μαριώ και καλό μήνα!!!!!!!! Πάντα όμορφες εκθέσεις να κάνεις στην ζωή σου, εκθέσεις μοναδικές όπως και οι πανέμορφοι πίνακές σου!!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα πρώτη φορά χωρίς εσένα! Ευτυχώς η φιλενάδα μας έφτασε για όλες...χαχαχα. Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  7. Τι να πρωτοπούμε κι εμείς τώρα; Να μιλήσουμε για τα έργα σου; Δε μας κάνουν καμιά έκπληξη όσα άκουσες γιατί εδώ ξέρουμε πρωτα απ' όλους πόση ψυχή έχουν μέσα τους, εκτός από τεχνική αρτιότητα.
    Ότι η επαρχία διψα για τέχνη; Σαν την ξερή γη- πολύ περισσότερο τα Επτάνησα που έχουν τέτοια παράδοση. Κι όσο για τη Χαρά μας, ένας μοναδικός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που όλοι μας νιώθουμε τυχεροί εδώ μέσα που την έχουμε συντροφιά, ας είναι και διαδικτυακή..
    Στέλνω την αγάπη μου, φιλά να πας και στο νησί με την επιστροφή κι ευχές για την ίδια δημιουργική συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα μεταφέρω όλα Νικούλα μου! Μακάρι να μπορούσαμε να βρεθούμε κάποια στιγμή όλοι μαζί! Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου!

      Διαγραφή
  8. Τα σχολια ειναι περιττα.Ευχομαι απο την καρδια μου μονο τετοιες ομορφες στιγμες να εχετε και οι δυο σας.Φιλακια πολλαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ το θέλαμε το περιττό σου το σχόλιο κυρία μου! Ευχαριστούμε πολύ Μισιρλάκι μας!!!

      Διαγραφή
  9. Μπράβο γι' αυτό το ωραίο εγχείρημα! Το Ιόνιο εκτιμά πάντα την Τέχνη και διψά για τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαι βέβαιη ότι θαύμασαν τα έργα σου και τους προσέφερες μοναδικές στιγμές μέσα από αυτά. Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τέχνη πρέπει να φτάνει σε όλους, Ευγενία μου και να είναι για όλους. Αυτό το πιστεύω και προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση. Σ'ευχαριστούμε πολύ!

      Διαγραφή
  10. Μαρία σ' ευχαριστούμε για το χρώμα και τη ζωντάνια των έργων σου που πλημμύρισαν το Ίριδα ARTSTUDIO. Διονύσης & Μαντυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονύση μου και Μάντυ, είστε ένα πολύ γλυκό ζευγάρι και αγαπάτε πραγματικά αυτό που κάνετε γι'αυτό και σας εύχομαι να είστε πάντα έτσι δοτικοί και δημιουργικοί και να λαμβάνετε τα οφέλη όσων προσφέρετε διπλά και τρίδιπλα. Σας ευχαριστώ πολύ και ειλικρινά χαίρομαι που γνωριστήκαμε.

      Διαγραφή
  11. Πολλά συγχαρητήρια και εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές πολλές ακόμη εκθέσεις!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαράκι, πραγματικά δεν ξέρω τί να γράψω... Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια είναι δεδομένα! Όχι μόνο σου εύχομαι να γεμίζεις με τόση ομορφιά τον εκάστοτε εκθεσιακό χώρο, αλλά να έχεις και τη δυνατότητα να συνεργάζεσαι με άτομα με τα οποία ταιριάζεις!
    Και για να συνεχίσω το σχόλιο της Χαρουλίτας πιο πάνω, αν θυμάται καλά, κι εγώ όταν σε "πρωτογνώρισα" μέσα από δική της ανάρτηση, την είχα τρελάνει στα ευχαριστώ! Οπότε, δεν τυχαίο αυτό! Δεν μπορεί να είναι τυχαίο! Είναι πολύ σπουδαίο να γνωρίζεις υπέροχα άτομα και πόσο μάλλον αν σας φέρνει σε επαφή ένας άνθρωπος που έχεις στην καρδιά σου!
    Καλή και δημιουργική συνέχεια, Μαράκι!
    Φιλάκια πολλά και ευχές για έναν υπέροχο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου χαίρομαι γιατί έχετε καταλάβει όλοι πως το σημαντικό για μας δεν είναι ούτε οι εκθέσεις ούτε οι επιτυχίες αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις. Και αυτή τη σχέση τη χαίρομαι και την απολαμβάνω εδώ και λίγα χρόνια κι εύχομαι να συνεχίσει για πολλά ακόμη. Να'σαι καλά κοριτσάκι μου, σ'ευχαριστώ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις! Που ξέρεις, μπορεί να φτάσω κι εκεί...κάτι ψήνεται...χαχαχα.

      Διαγραφή
  13. Τώρα να πω οτι δεν το περίμενα οτι θα παιρνούσατε τόσο ομορφα; το περίμενα Μαρακι μου . τι να πεις και πως να το εκφρασεις αυτό που αισθανεσαι;...που καμια φορά και τα λογια ειναι φτωχά προστα στα συναισθήματα αγαπη μου..Οι πίνακες , που το έχω πει οτι εμενα μου φαινοντα οτι αν τους αγγιξεις θα παρουν ζωή...αιωρούμενοι .. εχουν πάρει αλλη διασταση...συνδιασατε χαρη στην Χαρούλα εκθεση και βολτα μαζι .. η απόλαυση εστω και με κουραση ομορφη... τα ξερω απο πρωτο χερι... χι.χι.. εμεις δεν τα είπαμε γιατί ηξερα οτι ετρεχες... οταν τελειωσεις με το καλό θα τα πουμε !! Από το μπλοκ της Χαρας είδα οτι έκανες αναρτηση ... την περιμενα μεχρι αργα εχθες... ξαναπάω τωρα να τα πω και απο εικει...χι.χι. είμαι πολύ περήφανη και τυχερή που σας γνωρισα κοιτώντας σας ατα μάτια...και τις δυό σας κορίτσια μου να περνάτε παντα τοσο ομορφα.... και να μας μεταδείνετε την χαρα σας...καλό και γεματο συναισθήματα μηνα να έχετε.. και εμεις να σε καμαρωνουμε με να χρωματίζεις την ζωή μας.αγαπη μου .πολλα πολλα φιλακιααααα.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς να δεις πόσο τυχερές είμαστε Ρουλίτσα μου που έχουμε εσένα να μας σκέφτεσαι και να μας φροντίζεις με το νοιάξιμό σου και τα αληθινά σου συναισθήματα. Κάθε σου λέξη ξέρω πως την εννοείς και γι'αυτό σ'αγαπώ. Σ'ευχαριστούμε πολύ και σίγουρα θα τα πούμε με τις λεπτομέρειες τους. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  14. Μπράβο Μαρία μου, πολύ χαιρομαι με τη χαρά σας.
    Όπως έγραψα και στης Χαράς, θαθελα ναμουν μαζί σας.
    Αυτές οι συναντήσεις είναι τόσο γεμάτες θετική ενέργεια, που μόνο όποιος τις έζησε το καταλαβαίνει.
    Αν δεν είχαμε το μπειμπι σιτινγκ, θα ερχομασταν σίγουρα.
    Ευχομαι να σε δούμε σύντομα στο Βορρά.
    Πολλά πολλά φιλια και σε άλλα με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ξέρεις Ρένα μου σίγουρα. Άντε να μεγαλώσει λίγο η μπέμπα να ξεκινήσεις πάλι τις περιοδείες...χαχαχα. Πρέπει να ΄ρθω και σε σας γιατί μου λείψατε. Έχουμε και μια πρώτη δημοτικού να στρώσουμε... όλα στον καιρό τους. Πολλά φιλιά σε όλες!

      Διαγραφή
  15. Χίλια μπράβο και συγχαρητήρια και στις δυο σας!
    Σίγουρα τους κέρδισες τους Ζακυνθινούς με τα υπέροχα έργα σου Μαράκι. Με τα χρωματιστά μολύβια στα χεράκια σου ξέρεις και "μιλάς" κατ' ευθείαν στην ψυχή του ανθρώπου.
    Εύχομαι πάντα επιτυχίες και χαρές, ενθουσιασμούς και ικανοποιήσεις!
    Ήταν σίγουρο πως αυτό το δίδυμο θα απογείωνε την όλη εκδήλωση.
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμασταν τόσο χαρούμενες, Φιλία μου, που δεν υπήρχε περιθώριο για αρνητικό σχόλιο...χαχαχα. Καλέ δεν σε καλωσόρισα!!! Καλώς μας ήρθες! Αισθητή η απουσία σου κι ας μην εμφανιζόμαστε κι εμείς πολύ τακτικά τον τελευταίο καιρό. Πολύ χαίρομαι που μαζευόμαστε σιγά σιγά. Πολλά φιλιά και σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  16. Ένα πανέμορφο μέρος σαν την Ζάκυνθο
    ανέλαβε να φιλοξενήσει αυτά τα πανέμορφα μολυβένια έργα!!!
    Και βέβαια είμαι σίγουρη για την φιλοξενία που περίμενε κι εσένα.
    Το έχουν αυτό οι Ζακυνθινοί. Και η Χαρά φαίνεται πως είναι vera Ζακυνθινιά!!!
    Και εις άλλα με υγεία.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν έναν άλλο ξεχωριστό τρόπο να τιμούν τους καλεσμένους τους. Έμειναν στην καρδιά μου. Να'σαι καλά Φλώρα μου. Σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  17. Χαίρομαι για σένα για την ενθουσιώδη υποδοχή που είναι γνώρισμα των Επτανησίων , άλλωστε τα έργα σου μιλούν και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να σε αγαπήσουν μέσα από την τέχνη σου !!!
    Η Χαρά είμαι σίγουρη ότι έκανε ότι μπορούσε για την αγαπημένη της φίλη και μπράβο της !!
    Πολλές τέτοιες χαρές σου εύχομαι Μαρία μου !!
    Σε φιλώ με αγάπη



    1



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Νικόλ μου. Ήταν όλα παραπάνω από τέλεια...κι έχουμε και συνέχεια. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  18. Θερμά συγχαρητήρια Μαρία μου και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι όμορφα! Πάντα έτσι κορίτσια ( ναι, ναι, κορίτσια είστε!)
    και πάντα επιτυχίες Μαρία μου!
    Πολλά γλυκά φιλιά!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω γιατί το ''κορίτσια'' ήταν υπό αμφισβήτηση;;; χαχαχα...Να'σαι καλά Αριστέα μου.

      Διαγραφή
  20. Συγχαρητήρια, Μαρία μου! Είμαι σίγουρη για την μεγάλη επιτυχία και αυτής της έκθεσής σου!
    Και μπράβο και στον άγγελό σου για την φιλοξενία, την βοήθεια και γενικά όλη την συνεισφορά της στην πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης.
    Πολλά φιλιά και στις δυό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς εκείνη δεν θα γινόταν τίποτα φυσικά. Ευχαριστώ πολύ Μαριάν μου. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  21. Πάντα χαρές και επιτυχίες Μαρία μου. Να είσαι καλά και να δημιουργείς παντα με τόση αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΞΙΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ πολλά εύσημα και δικαιωματικά εισέπραξες τόσους επαίνους !!! Κάθε σου πίνακα δεν χορταίνω να τον βλέπω και κάθε που λέω το πόσο τέλειος είναι έρχεται ένα αλλο έργο σου που κλέβει καρδιά και μυαλό!! Εγώ παντως χαίρομαι πάρα πάρα πολύ για αυτήν την αναγνώριση!!! Φιλάκια πολλά και καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που η δουλειά μου αρέσει σε κάποιους ανθρώπους...δεν με νοιάζει να αρέσω στους ειδικούς... ποτέ δεν το επεδίωξα. Έφη μου σ'ευχαριστώ. Πάντα μου λες όμορφα λόγια και με συγκινείς.

      Διαγραφή
    2. Να ξέρεις πως είναι λόγια καρδιάς και αληθινά εξ'αλλου ποτέ μου δεν επαινώ κάποιον ή ενθουσιάζομαι με κάποιον αν δεν το αισθάνομαι!!

      Διαγραφή
  23. Τα συγχαρητήρια μου! Και εις ανώτερα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχές για όμορφα ζωγραφικά ταξίδια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι να πούμε για εσένα ψυχή μου; τι να πούμε για τα έργα σου που έχουν την ψυχή σου!!!Πώς να μην ακούσεις υπέροχα λόγια,αληθινά, από καρδιάς!!!Καμία έκπληξη δεν μου κάνει; Τα επτάνησα έχουν παράδοση στις τέχνες και νομίζω πως εκτιμούν ιδιαίτερα τους "αληθινούς" καλλιτέχνες! Όσο για τη Χαρά, είμαι σίγουρη πως έκανε τα πάντα για εσένα με το παραπάνω, άλλωστε σ' αγαπάει με το παραπάνω και εύχομαι στα χρόνια που έχετε μπροστά σας να ζήσετε πολλές πολλές πολλές τέτοιες υπέροχες στιγμές οι δυό σας!!!Συγχαρητήρια Μαράκι μου, είμαι πολύ περήφανη!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως η Ζάκυνθος μου ''πήγε'' πολύ! Τώρα όλα τ'άλλα που λες... νομίζω πως υπερβάλλεις λόγω αγάπης κι εσύ...χαχαχα. Κικιδάκι μου είμαι πολύ χαρούμενη που σας έχω στην ζωή μου...και να σκεφτείς πως σας βρήκα εδώ μέσα. Είμαι ευγνώμων γι'αυτό! Φιλιά στ'αγόρια σου και σε σένα το μεγαλύτερο!

      Διαγραφή
  26. Κάθε σου πίνακας είναι , όχι μόνο έργο τέχνης, είναι κατάθεση καρδιάς και ψυχής !! Και αυτό φαίνεται, Μαράκι και ο καθένας το εισπράττει !! Εύχομαι , από την καρδιά μου , μόνο επιτυχίες , χαμόγελα και πολλές μικρές αλλά μεγαλύτερες χαρές γιατί όπως λες , η ζωή ήταν , είναι και θα είναι πάντα ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ