Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βάλαμε λουκέτο!

  Ααα... έχω τόσο καιρό να κάνω ανάρτηση! Ομολογώ πως δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Εδώ ο κόσμος καίγεται, θα μου πεις κι εσύ τις αναρτήσεις κοιτάζεις; Που να κοιτάξω; Όπου και να στρέψω το βλέμμα μου αυτόν τον καιρό, μαυρίλα βλέπω. Μόνο εδώ φωτίζει λίγο... λέω να κάτσω μια στιγμή ν'ανασάνω γιατί εκεί πάνω δεν λένε να τελειώνουν.
  Δεν θέλω να μιλήσω για την επικαιρότητα. Την παρακολουθούμε όλοι ανελλιπώς. Θέλω να σας πω μόνο αυτό, πως τα αδιέξοδα δεν έχουν σωστή και λάθος επιλογή, ακριβώς γιατί είναι αδιέξοδα. Και σ'ένα τέτοιο έχουμε βρεθεί. Πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε τις διεξόδους και μετά να δούμε προς τα που είναι το καλύτερο να πάμε. Και το βασικότερο, να πάψουμε να τρωγόμαστε και να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον.
  Δεν με απογοητεύει τίποτα, δεν νιώθω προδομένη, δεν μου φταίει κάποιος συγκεκριμένος. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων και το μόνο που θέλω είναι να δουλέψω για κάτι καινούριο, μια νέα πραγματικότητα, να δω τους ανθρώπους ν'αλλάζουν τις προτεραιότητές τους και τα μέχρι τώρα standards. 
Αυτό και πάω παρακάτω. 


  Αυτή η χρονιά (εγώ μετράω τα χρόνια ως σχολικά... δεν μπορώ με τίποτα να το ξεπεράσω) ήταν αρκετά κουραστική αλλά ταυτόχρονα και πολύ ευχάριστη. Είχε πολλά μαθήματα, σεμινάρια, εκθέσεις, ζωγραφική, όσο επέτρεπαν οι ρυθμοί (κι ευτυχώς όχι οι θεσμοί...χαχα...παλεύω να αποφύγω αλλά πάει μόνο του), είχε ευχάριστες και δημιουργικές συναντήσεις...  είχε μεγάλη ποικιλία και πολύ τρέξιμο. 
  Και μη νομίζετε πως τελειώσαμε...όχιιι (ουπς, πιπέρι), έχουμε ακόμη κάτι να περιμένουμε. Πολλά έχουμε για την ακρίβεια αλλά εγώ ένα θα μαρτυρήσω προς το παρόν. Ένα eurogroup ααα... βίωμα λέμε έγινε... ένα σεμινάριο ήθελα να πω, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης που τόσο καιρό το σχεδιάζουμε και τώρα χαίρομαι πολύ που θα γίνει πραγματικότητα. Ορίστηκε για τον Αύγουστο (το πιθανότερο την Κυριακή 9 του μήνα) και πλέον μετράμε αντίστροφα. Δεν λέω αν όλα πάνε καλά... θα γίνει όπως και να'χει.
  Ξέχασα να σας πω και αναγκάζομαι να γυρίσω πάλι στην επικαιρότητα (καλά που μας διαβεβαίωσες κοριτσάκι μου πως δεν θα το κάνεις... εδώ δεν κράτησαν άλλοι κι άλλοι τον λόγο τους εγώ θ'αποτελέσω εξαίρεση;) πως είμαι θύμα του capital control. Εγώ κι όλες οι κυρίες των ΒΠ περάσαμε και  περνάμε δύσκολες ώρες. Καλά που είδα κι έπαθα να καταθέσω αίτηση για μια μεγάλη έκθεση στον Καναδά (διότι έπρεπε να πληρώσω και τη συνδρομή μου αλλά με τι μούτρα; Ή μάλλον με τι κάρτα;), κινδυνεύει να μείνει και η μπουγάδα μου στας Αμέρικας  διότι πάλι δεν θα μπορώ να πληρώσω τα έξοδα επιστροφής. Έχω αποθέσει τις ελπίδες μου στο Μισιρλάκι που ως Μαγκάιβερ θα μου βρει λέει τρόπο... τι να πω...έχει ξεφύγει από τις πάστες και τα γκέσο... πρέπει να την προσλάβουν στο Οικονομικών να τους τα λύσει όλα. 
  Είδατε τι βάσανα έχω η καλλιτέχνιδα; Αγωνίες όχι αστεία! Αν καταλάβω πως όλο αυτό έγινε για να μου κόψουν την καριέρα... Οκ...λέμε και καμία χαζομάρα να περάσει η ώρα και πολύ περισσότερο να ελαφρύνει η βαριά μας ψυχολογία. Αν είναι να θυσιάσω την μπουγάδα μου για το εθνικό συμφέρον, κομμάτια να γίνει. 
  Και μια και μιλάμε για αδιέξοδα και δεσμά, ένα έργο που ταιριάζει γάντι στην κατάστασή μας. Θα τις σπάσουμε λέτε τις αλυσίδες; Γιατί όχι...το'χουμε ξανακάνει.... μπορεί να μην είναι ακόμη η ώρα αλλά θα'ρθει...κάποια στιγμή θα'ρθει.

Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί pastelmat





Σχόλια

  1. Ο μαγκαιβερ ψαχνει τωρα πως θα πληρωσει τα ασφαλιστρα του αυτοκινητου!!χαχαχαχα
    Ωραια τα λουκετα αλλα μονο τα δικα σου!γιατι ολα τ`αλλα.......
    Ευχομαι να τΙς σπασουμε τις αλυσιδες απλα φοβαμαι πως δεν ηρθε ακομα η ωρα και περισσοτερο φοβαμαι πως θα μας σκοτωσει η αναμονη και το περιμενε!
    Μη το βαζουμε ομως κατω ....πανω απ`ολα να μεινει η ελπιδα ζωντανη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά του εσωτερικού δεν είναι για σένα...εσύ παιδί μου είσαι για να λύνει διεθνή προβλήματα...όπως τα δικά μου...χαχαχα. Την ελπίδα δεν θα μας την κόψει κανείς Μισιρλάκι μου. Σιγά μη μασήσουμε...απλά πρέπει να καταλάβουμε πως με θαύματα δεν αλλάζει τίποτα... εξαιρώ τον Παίσιο που είναι η μόνη μας ελπίδα αύριο...χαχα. Θέλει κόπο κι ενότητα... το δεύτερο ειδικά μας δυσκολεύει πολύ σε τούτον τον τόπο.

      Διαγραφή
    2. Ποιο ευκολο βλεπω ενα θαυμα απο τον Παίσιο!χαχαχαα

      Διαγραφή
    3. Παίζει να΄μαστε και ματιασμένοι...το΄χει πει εκείνος ο μαύρος Πητ...πως τον λένε... ο αστρολόγος...αχαχα. Άσε γιατί θα την χάσω την ελπίδα που έλεγα με αυτά που ακούω...χαχαχα.

      Διαγραφή
    4. Ας βάλει το χεράκι του και ο Αγιος... όλα τα χρειαζόμαστε.. αλλα οχι και ξεματιασμα ...μην μου πεις οτι κυκλοφόρησε κάτι τέτοιο ..κουφό; .. . τι θα διαβάσω άλλο η γυναίκα.. κορίτσια μου...!!.

      Διαγραφή
    5. Κυκλοφόρησε Ρουλίτσα μου αλλά πιστεύω πως ήταν με μια δόση χιούμορ, το οποίο όπως βλέπω δεν το χάνουμε με τίποτα σ'αυτή τη χώρα. Γι'αυτό τους μπαίνουμε στο μάτι, γιατί γελάμε με τα χάλια μας...χαχα.

      Διαγραφή
  2. έχουμε τον τροπο να τα σπάμε τα λουκέτα,,,,και κει μου τα δεσμά ειναι βραχνάς ,,,να που γίνονται φτερά ..να που γίνονται δύναμη και μας οδηγούν στο μονοπάτι αυτο που καποιοι το λένε ρομαντικό κάποιοι το λενε καλιτεχνικό όπως και νάχει ,,, περναμε απεναντι χωρίς εξαρτήσεις και το σημαντικο ειμαστε ελεύθεροι για το σήμερα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό κι ευαίσθητο Κατερινάκι μου ετοιμάσου! Θα τα βάλουμε όλα στην άκρη και θα ταξιδέψουμε με την ζωγραφική.

      Διαγραφή
  3. Αν χάσεις τα άπλυτα σου Μαρία μου θα σου στείλουμε όλες από ένα, μη στεναχωριεσαι.
    Τα άλλα τα άπλυτα πως να ξεπλυνουμε, μου λες;
    Μητερ του Θεού, φύλαξον μου υπό τη σκέπη σου. Την πάσα ελπίδα μου εις σε ανατίθεται.
    Μόνο Αυτή θα μας σώσει αν θέλει, αλλιώς. ............
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα τουλάχιστον ήταν πλυμένα κι απλωμένα, Ρένα μου...χαχα. Ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Ξέρω πως δεν θα με αφήσετε μόνη στο δράμα μου! Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε έναν δικό μας Θεό που πάντα κάτι σκαρφίζεται και μας γλιτώνει στο παρά πέντε. Έχετε πίστη!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχος ο πίνακάς σου Μαρία! Αυτό έχω να πω και τίποτ' άλλο.....κουράστηκα να προσπαθώ να καταλάβω τα υπόλοιπα...Φιλιά......Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου όλοι κουραστήκαμε. Περιμέναμε πως και πως αυτό το καλοκαίρι που αργούσε να'ρθει για να καθόμαστε και να βλέπουμε τους γραβατάκηδες να μας κολλάνε στον τοίχο. Χαίρομαι που σου άρεσε το έργο μου. Πολλά φιλιά κορίτσι γλυκό.

      Διαγραφή
  5. Μαράκι τα λουκέτα σου είναι πολύ δυνατά κι ευχομαι να είναι σαν εκείνα που βάζουν τα ζευγαράκια στις γέφυρες. Το ένα να ''κλειδώσει'' την ελπίδα, το άλλο τα όνειρά μας και το τρίτο την αντοχή μας και κανείς να μη μπορέσει να μας τα πάρει....
    Λύσεις για τα άλα θα βρεθούν, αμα έχεις τέτοιους ανθρώπους στο πλευρό σου μη φοβάσαι τίποτα!
    Φιλιάαααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου αρέσει η δική σου εκδοχή των λουκέτων μου Νικούλα! Και λέω να κρατήσω αυτή γιατί με κάνει να χαμογελώ όταν τα κοιτάζω, ενώ η άλλη μου σφίγγει το στομάχι. Δεν φοβάμαι τίποτα, έχω πολλά όπλα να πολεμήσω και είναι όλα αφορολόγητα! χαχαχα. Πολλά φιλιά κοριτσάκι.

      Διαγραφή
  6. Άλλος ένας υπέροχος πίνακας σου ήρθε για να μας θυμίσει πως το blog σου δεν έβαλε λουκέτο!!!!! Τώρα για τα άπλυτα που έμειναν στο εξωτερικό....... να βάλουμε ρε παιδί μου όλοι ένα χεράκι να τα μαζέψουμε, αυτό μας έλλειπε να τους αφήσουμε τέτοιο πίνακα στα χέρια!!!!! Για τα υπόλοιπα.... τι να πει κανείς, πορεία προδιαγεγραμμένη..... αυτό δείχνουν τα πράγματα, αλλά που θα πάει, θα γυρίσει ο τροχός!!! Να έχεις όμορφη Κυριακή!!!!Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βικούλα!!! Βρείτε μια λύση να γυρίσει η μπουγάδα στον τόπο της. Ελπίζω μέχρι να'ρθει η ώρα να μας επιτρέπουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι να κάνουμε συναλλαγές με το εξωτερικό. Αν δεν...τότε θα ζητήσω από τον Τσίπρα το πρωθυπουργικό αεροπλάνο να πάω να την φέρω. Έχει κατανόηση...δεν θα μου το αρνηθεί...χαχα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Εδώ... εδώ... να κάτσεις ..Μαράκι μας ειναι φωτεινά.. .!! είναι αλήθεια οτι παραμέλησες το σπίτακι σου.. αλλά σε συχωρνάμε.....γιατί....παλι με χρονια με καιρούς ... επιστρέφεις .. δρυμήτερη και με εκπληκτική επιστροφή...ι και με ακομα πιο ομορφες ειδήσεις..... τι ωραία θα ήταν να είχαμε μόνο καλιτεχνικά νέα..!!!!!!!!! καλά... εγω ζω σε άλλο κοσμο;; αλλά .. σ αυτόν είμαι δυστυχώς όσο και να μην το θέλω .. όπως όλοι μας.....όμως όσες αλυσίδες και να μας βάλουν Μαράκι ..μου .το μυαλό μας ποτέ δεν θα το κάνουν δέσμιο.. στις καταστάσεις τους......αυτό θα έχει πάντα φτερά... όπως λέει και το Κατερινάκι μου πιο πάνω... Καλά αν είναι να λύσει το πρόβλημα της μπουγάδας... το Μισιρλάκιμισιρλάκι.. να την κάνουμε υπουργό ...τι περιμένουμε.;.. θα τα καταφέρει νομίζω καλύτερα....η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει... πολύ χαίρομαι που θα τα πούμε και από κοντά..πολλλα φιλάκιαααααα! μεχρι τότεεεεεεεε..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραμελώ Ρουλίτσα μου αλλά δεν το εγκαταλείπω. Ούτε μήνας δεν μας χωρίζει πια! Γιούπι!!! Ξύστε μολύβια κι έρχομαι!

      Διαγραφή
  8. ξέρεις πως να μου παίρνεις τα μυαλά !!! το ξέρεις καλάααααααααα, Με κατάμαυρη ψυχή ηρθα που φωτίστηκε από τις σκουριές και τα λουκέτα ,εριξα και πάλι μια εκτενέστερη ματια το ασπρόμαυρο οινομαγειρείο έτσι για να φιξάρω την ικανοποίηση μου...ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!! ευχομαι ότι κάνεις να στεφανωνέται με επιτυχία. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που τ'ακούω από σένα. Την καλημέρα μου κι ευχές για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχο έργο με ωραίο φωτισμό και τέλεια χρώματα !!!
    Καλό καλοκαίρι Μαρία μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και καλό μήνα!
    Υπέροχο έργο... τέλειο και τόσο επίκαιρο!!!
    Όσο για την επικαιρότητα ας προσπαθήσουμε να την ...ξεπεράσουμε, όσο είναι δυνατόν, γιατί είναι σκέτη κατάθλιψη!!! Εύχομαι να έρθουν όλα βολικά για τον Καναδά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομη ειμαστε σρ αναμονη. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια Κικη. Τα φιλια μου.

      Διαγραφή
  11. Ακόμα κι αν οι αλυσίδες δεν σπάσουν, νομίζω πως πάντα θα υπάρχει κ' άλλη λύση...
    Να, για παράδειγμα, μήπως θα μπορούσαμε να ανεβούμε στη σκάλα που φαίνεται πίσω από την αλυσοδεμένη πόρτα?
    -Έχω την αίσθηση πως οδηγεί σε... ελεύθερους ορίζοντες!!!-
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κορίτσι μου, με τα απίθανα έργα σου!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ αισιοδοξη η τοποθετηση σου και μ αρεσει. Κοβει και το ματακι βλεπω...χαχα. Χαιρομαι γι αυτη τη δευτερη αναγνωση του εργου. Φιλια απειρα κοριτσι γλυκο!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα αγαπητή μου φίλη.
    Χρόνια πολλά για την γιορτή σου. Να είσαι πάντα καλά χαρούμενη κι΄ευτυχισμένη.
    Το έργο σου υπέροχο.Το θαύμασα.
    Μόλις χτες επέστρεψα από τις διακοπές μου. Τα πέρασα πάρα πολύ όμορφα. Πήγα σε πολλά μέρη.
    Θα τα πούμε.
    Την αγάπη μου πάντα και του χρόνου να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου Ντενη μου . Χαιρομαι που περασες καλα. Εμεις εχουμε λιγες ημερες ακομη. Τα φιλια μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ