Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αχ, να'ταν κι άλλο!

  Είδατε σίγουρα και διαβάσατε αρκετά για την έκθεση των μαθητριών αλλά οφείλω να καταθέσω και τη δική μου ματιά κι όχι μόνο το οφείλω αλλά το θέλω κιόλας. Θα ξεκινήσω λέγοντας πως ό,τι έγινε ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.





  Ήξερα πως θα είναι μια όμορφη έκθεση, ήξερα πως τα κορίτσια μου θα το χαρούν και θα το απολαύσουν αλλά δεν φανταζόμουν πως θα είναι όλα σε υπερθετικό βαθμό! Από την ημέρα του στησίματος φάνηκε η καλή μας χημεία ( τα περισσότερα κορίτσια γνωρίστηκαν εκείνη την ημέρα μεταξύ τους) που τις επόμενες ημέρες επιβεβαιώθηκε και στο φινάλε κορυφώθηκε! Τα έργα ''έκατσαν'' στους παλιούς πέτρινους τοίχους και αναδείχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. 
  Να πω εδώ πως το BooArt cafe είναι ένας υπέροχος χώρος στην καρδιά της Αθήνας, σε μια περιοχή που η τέχνη αναβλύζει σε κάθε γωνιά της, ζεστός και φιλόξενος, τόσο που δεν θέλεις να φύγεις...χαχα... τα κορίτσια μου το βίωσαν αυτό από πρώτο χέρι. 



  Τα εγκαίνια ήταν μια βραδιά μαγική. Όσοι ήρθαν μοιράστηκαν την χαρά μας και μας έντυσαν με τα πιο γλυκά και ενθαρρυντικά λόγια. Το άγχος της πρώτης δημόσιας έκθεσης (μιλώ για τα κορίτσια) ξεπεράστηκε μονομιάς και τις μεταμόρφωσε στις πιο έμπειρες οικοδέσποινες για όλες τις υπόλοιπες ημέρες. Τα βήματα στα σκαλάκια που οδηγούν στον επάνω όροφο έγιναν ανάλαφρα και το καμάρι και η υπερηφάνεια περίσσευε. Όχι δεν μιλώ για έπαρση, αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου στην μικρή μας ομάδα. Όσοι μας πλησιάζουν το γνωρίζουν. 



  Ακούσαμε, λοιπόν, πολύ κολακευτικά λόγια και το σπουδαιότερο όχι μόνο για τη δουλειά μας αλλά περισσότερο για την συμπεριφορά μας... ναι... σ'αυτό πήραμε άριστα! Χαμόγελα, χαρά, κέφι, ευγένεια... μα τι κορίτσια έχω εγώ! Φούσκωνα κάθε φορά που μου τα παίνευαν. Μια όμορφη παρέα που με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την ζωγραφική (και τα μολυβάκια ιδιαιτέρως), που χαίρεται να δημιουργεί και να μαθαίνει, βίωσε την κοινή εμπειρία αυτών των ημερών, φόρτωσε εικόνες, πλημμύρισε συναισθήματα, έζησε με την ψυχή της. 



                                         



  Επιτρέψτε μου να μιλήσω σε δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο και να απευθυνθώ στις υπέροχες δεκάξι μου! 
  Με συγκινήσατε πολλές φορές κορίτσια μου γλυκά και μου δώσατε τόσα πολλά που ήδη σκέφτομαι με ποιο τρόπο θα σας ξαναδώ μαζί, τόσο χαρούμενες και τόσο δεμένες. Έχω πολλά στο μυαλό μου και ίσως κάποια φαντάζουν όνειρα αλλά μου γλυκαίνουν τόσο πολύ το μέσα μου που λέω να τα θεωρήσω πραγματικότητα και να τα επεξεργαστώ ως εφικτά... και που ξέρεις... από όνειρα δεν πέθανε ποτέ κανείς...χαχαχα. Άσε που σκέφτομαι την έκφραση που θα πάρουν οι φάτσες σας αν καταφέρω κάτι από αυτά που περνούν κατά εκατοντάδες (καλλιτέχνης παιδί μου... φεύγει ο νους) από το μυαλό μου...χαχαχα. 











  Είστε πολύ τυχερές που μπήκε η ζωγραφική και η δημιουργία στη ζωή σας, όπως είμαι κι εγώ και κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τις τέχνες. Είμαι πολύ τυχερή που σας έχω μαζί μου και που όσο κι αν δεν το δέχεστε παίρνω από σας πολλά περισσότερα απ'όσα φαντάζεστε. Κάθε μία σας μοναδική, μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Μου λείπει αυτό που ζήσαμε από το πρώτο λεπτό που χωριστήκαμε εκείνο το βράδυ και ξέρω πως το ίδιο νιώσατε κι εσείς. Έχουμε όμως πολλά όμορφα πράγματα να κάνουμε γυρίζοντας στο εργαστήρι ( κι εσείς οι μακρινές, που μας λείπετε διπλά, στην αύρα του) και θα δουλέψουμε με όρεξη μεγαλύτερη από ποτέ. Θα συνεχίσω να σας δίνω ό,τι μπορώ και όσο περνά από το χέρι μου, θα σας γεμίζω φτερά, εμένα ήδη μ'έχετε ανεβάσει στα ουράνια! 
Σας αγαπώ πολύ. 
Σας ευχαριστώ για όλα!








  Ευχαριστώ πολύ όσους ήρθαν και είδαν από κοντά την προσπάθειά μας αλλά και τους μακρινούς που δεν τα κατάφεραν αλλά μας γέμισαν με όμορφα μηνύματα και σχόλια και μας τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο. 



Υπόσχομαι συνέχεια! 


Παράρτημα!!! (Διότι η κάρτα γύριζε μια βδομάδα και σήμερα επέστρεψε στα χέρια μου)


Κι αυτό ήταν το απρόσμενο δώρο που πήρα από τα κορίτσια μου την ημέρα που μαζέψαμε τα έργα! Δεν μπορώ να μη σας το δείξω! Δεν είναι απίστευτες; Να γιατί είπα τόσο καλά λόγια...χαχαχαχαχα...
Προορισμός... το υπέροχο Ναύπλιο!!! 





Σχόλια

  1. Κάνω εγω ποδαρικό;;;;Η πιο μακρυνή, που έχω μείνει ακόμα εκεί,συγκινούμαι απίστευτα διαβάζοντας τη δική σου άποψη για όλο αυτό που βιώσαμε μία βδομάδα.
    ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ Ε Σ Υ!
    Σταματώ και παραχωρώ τη θέση μου στις υπόλοιπες που συναισθάνομαι οτι ταυτιζόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ για να γράφεις λίγα και αναστατωμένα... ή συγκινήθηκες πολύ ή κάτι άλλο κάνεις αχαχα.

      Διαγραφή
    2. Εχεις χρηματίσει μάγισσα;;;Επεσες μέσα και στα δύο!
      Και συγκινημένη είμαι και δημιουργώ...για την ανώνυμη!!!χαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Όχι μακρινή μου αγάπη... απλά σε ξέρω καλά...χαχαχα.

      Διαγραφή
    4. Για να είσαι ακριβής,πρέπει να βάλεις και τη στιχομυθία -συνεννόηση και τα μυαλά στα κάγκελα Ρούλας-Ξενοδόχου!!!! αμίμητη!!!!(τώρα φεύγω ήσυχη)

      Διαγραφή
    5. Την άκουσα σήμερα με λεπτομέρειες... αλλά δεν λέει να την πω εγώ, πρέπει να την μαγνητοφωνήσω να την ακούσετε από πρώτο χέρι...χαχαχα. Κυρ-Γιάννηηηηηηη...το μέιλ, καιγόμαστε!!!χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστουμε Βιλλιωτακι για οσα εκανες για εμας.Η ανταμοιβη μου προσωπικα ηταν το οτι σε καναμε περηφανη με τη δουλεια μας και οτι το χαρηκες πολυ.....φαινοταν καθε στιγμη στο προσωπο σου....και τωρα τα κεφαλια μεσα γιατι θα εχουμε κ συνεχειααα χαχααα φιλαιααα misirloukaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισιρλάκι μου έκοψες τον ύπνο σου για μένα; Κι εμφανίστηκες σαν φαντασματάκι μες στη νύχτα; Αυτό θα μετρηθεί στα συν...χαχαχα.

      Διαγραφή
  3. Εγώ εκτός από τα πολλά-πολλά μπράβο σε όλους σας (που δεν θα βαρεθώ ποτέ να το γράφω!) θα σταθώ σε αυτό που λες για όσα έχεις στο μυαλό σου!
    Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα πραγματοποιήσεις ΟΛΑ, όχι μόνο για να είστε εσύ και οι μαθητές σου ευτυχισμένοι, αλλά για να χαρούμε κι εμείς με τη χαρά σας!
    Αγκαλιά και φιλιά πολλά, Μαράκι!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    -Ήθελα και σε άφησα να κάνεις ποδαρικό, Χαρουλίτα! Είμαι μεγάλη καρδιά!!!!!!)
    :-p
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ και σε εσένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη μεγαλοκαρδία πώς να την αντέξω; Μου έπεσαν πολλά μαζεμένα
      Σμουτσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ

      Διαγραφή
    2. Είναι τρομαχτικά αυτά που έχω στο μυαλό μου λέμε...χαχαχα. Ξέρω πως είναι από την καρδιά σου οι ευχές κοριτσάκι γλυκό! Εκτιμώ και την γενναιοδωρία σου ως προς το Χαρουλάκι...χιχι. Φιλιά πολλά!
      Υ.Γ. Βλέπω συμμορφώθηκες ως προς τα ΣΣΣΣΣΣΣ... χαίρομαι...χαχαχα.

      Διαγραφή
  4. Ήταν υπέροχη η έκθεση!!!!! Καταπληκτικά τα έργα!!!!!! Μπράβο στην κυρά δασκάλα και στις ταλαντούχες μαθήτριες!!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανες! Να'σαι καλά κορίτσι!

      Διαγραφή
  5. Πόσο φάνηκε στα έργα ότι οι μαθήτριες έχουν καλή δασκάλα !!!!!!!
    Μπράβο σε όλες και καλή συνέχεια σας εύχομαι από καρδιάς !!!
    Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου σ'ευχαριστούμε για όλα. Φιλιά πολλά κι από μένα!

      Διαγραφή
  6. Μπράβο σε όλες σας!!! Καλή συνέχεια και καλή πορεία θα σας ευχηθώ!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Ευγενία μου. Η πορεία μας θα είναι σίγουρα δημιουργική. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  7. Επίτηδες το κάνετε βρε, για να σκάμε από τη ζήλια εμείς οι άλλες;;
    Πλάκα κάνω Μαράκι μου, το ξέρεις ότι σας αγαπάμε και σας καμαρώνουμε και χαιρόμαστε με τη χαρά σας!!!
    Πάντα τέτοια,κοριτσάρες !!!
    Φιλιά σε όλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί καλέ δεν έχετε κανέναν ωραίο χώρο να'ρθουμε να εκτεθούμε; Σιγά μη δεν έχετε! Κι έτσι να μη ζηλεύεις κι εσύ Νικούλα μου...κι εμείς να απολαύσουμε τα ωραία σας...χαχα. Ευχαριστούμε κοριτσάκι μου!

      Διαγραφή
  8. .....ίσως κάποια φαντάζουν όνειρα αλλά μου γλυκαίνουν τόσο πολύ το μέσα μου που λέω να τα θεωρήσω πραγματικότητα και να τα επεξεργαστώ ως εφικτά... και που ξέρεις... από όνειρα δεν πέθανε ποτέ κανείς..
    Αγαπημένη μου Μαρία και μόνο αυτό που λες είναι αρκετό και όλη αυτή η ομορφιά της δημιουργίας να ρέει γύρω σου ξεπερνώντας καθε εμπόδιο που συναντάει, να ενώνει ανθρωπους με τον πιο όμορφο τρόπο...γιατι δεν είναι μόνο το καλιτεχνικο κομμάτι που τοσο υπέροχο δείχνει , μα και αυτό της ψυχής που εκφραζεται μέσα απο την επαφή αντανακλώντας τόσο όμορφα συναισθήματα ...να ονειρεύεσαι ,να εμπνέεσαι και να εμπνεεις ...με ότι υπάρχει γύρω σου...καλή συνέχεια,προσδωκώ αντάμωση..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένο μου Κατερινάκι είναι όπως ακριβώς τα λες. Δεν είναι μόνο η χαρά μας μέσα από την ζωγραφική, είναι πολύ περισσότερο που ενώνονται οι καρδιές μας και περνάμε απίστευτα όμορφα. Δεν ξέρω αν εγώ τις διαλέγω ή εκείνες με διαλέγουν αλλά δένουμε τόσο όμορφα μαζί, άγνωστοι άνθρωποι, διαφορετικές ηλικίες και ζωές και τελικά λες πως όταν θες μπορείς να βρεις δρόμους επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπους. Η δική μας αντάμωση έχει γίνει πλέον λαχτάρα! Πρέπει να ξεκινήσουμε να το οργανώνουμε...τι λες; Φιλιά πολλά σε όλους σας!

      Διαγραφή
    2. Να ξεκινήσετε .... Κυρία δασκάλα την οργάνωση να δούμε και εμείς μια χρωματστή μερα...!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα!κι εγω. αργησα, οχι ομως τοσο οσο να εχεις γυρίσει και απο ΝΑΥΠΛΙΟ!!!!
    Η συγκίνησή μου δεν αφήνει περιθώρια σε λέξεις.........
    χαιρομαι για τον παρονομαστή α γ ΄α π η, χαίρομαι για τις δημιουργίες σου, για τα όνειρα, για όλα!
    ενα απλο ΈΥΓΕ, παντού!
    φιλιά καλη συνέχεια!πάντα ΆΡΙΣΤΑ! κέρινα ποιήματα-εκτακτως-με αυτή τη μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω πόσο χαίρεσαι με την χαρά μας Βαρβάρα μου! Σ'ευχαριστούμε όλες μέσα από την καρδιά μας!

      Διαγραφή
  10. Μπράβο και πάλι μπράβο Μαρία and company !
    Απίθανη έκθεση, απίθανη παρέα.
    Μακάρι να κάνουμε κι εμείς τόσα πολλά και να κάνουμε κι έκθεση.
    Τι άλλο άραγε έχεις στο μυαλό σου;
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι και μια έκθεση στην Θεσσαλονίκη; Αν κι εσείς έχετε κάνει το πρώτο βήμα στην έκθεση της Ανθούλας...θυμάσαι μια γωνίτσα με τις ζωγραφιές; Όσο για το μυαλό μου, όπως και πολύ περισσότερο το δικό σου, κατεβάζει πολλές ιδέες και δεν σταματά ποτέ...χαχα. Φιλιά πολλά Ρένα μου!

      Διαγραφή
  11. μπραβο!!!!μπραβο!!!μπραβο!!!!!παντα αξιες!!!!και σε αλλα με υγεια!!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!
    ...irida....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και δώρο Ναύπλιο;; Ε, όντως, είναι καταπληκτικές! Είδα τους πίνακες στο φέις Μαρία και τους/σας θαύμασα ήδη, για τη συνεργασία, αλλά και το ταλέντο σας! Πολύ ταιριαστοί επίσης οι πέτρινοι τοίχοι που φιλοξένησαν το μεράκι όλων σας! Πάντα τέτοια! Καλό βράδυ σε όλες και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Πέτρα μου! Το δώρο ήταν το κερασάκι στην τούρτα!

      Διαγραφή
  13. Μαρία μου, συγνώμη, αλλά έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα με το ίντερνετ και κάνει ο,τι θέλει! Σε παρακαλώ, σβήσε τα πιο πάνω σχόλια, εκτός από το πρώτο φυσικά, που...υποτίθεται ότι δεν είχε έρθει! Χαχα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωστά τα προβλήματα με τα σχόλια, μην ανησυχείς... έπεσε εκκαθάριση...χαχα.

      Διαγραφή
  14. Εκπληκτικό αυτό που κατάφερες εσύ, αγαπητή μου Μαρία, αλλά υπέροχο αυτό που κατάφεραν οι δεκαέξη κοπελλιές.
    Ένα μεγάλο "μπράβο" σε όλες σας.
    Ευχή μου να επαναλειφθεί.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θέλουμε κι εμείς Ντένη μου, να επαναληφθεί και να ξανασμίξουν όλες οι κοπελιές μου, που τόσο δέθηκαν αυτές τις μέρες. Σ'ευχαριστούμε πολύ!!!

      Διαγραφή
  15. Θερμά συγχαρητήρια ... εξαιρετικά έργα σε ένα υπέροχο χώρο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλιο μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Να'σαι καλά.

      Διαγραφή
  16. Ππορεί να λέμε οτι σας καταλαβαινουμε .. με όλα αυτά που νιωσατε Μαρακι μου...αλλα κακα τα ψέματα αν δεν είσαι μπροστα να το ζήσεις όλο αυτό που ζήσατε με όλα τα κορίτσια και το γέμισμα συναισθήματων που πήρατε απο την επαφή σας.. ειναι ανεκτιμιτο Μαρακι μου παντα έτσι να νιώθειςπλήρης μετα απο οτι καταπιανεσαι να κανεις... και ναί να κανεις όνειρα πολλα πολλα γιατί όλα μπορουν να γίνουν οταν υπαρχει η θέληση και η αγαπη γι αυτό που κανετε.. έχεις την αγαπη μου και τιος ευχες μου για πραγματοποιηση των ονειρων σου.. .. να περασει ενα ομορφο Σαββατοκύριακο φιλακιαααααααααααααααααααααααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου και να μη γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα, σου μένει ο δρόμος και οι εμπειρίες προς αυτά. Έχεις ένα δίκιο όταν λες πως όσο και να τα περιγράφουμε εμείς, όσοι είστε μακριά δεν μπορείτε αν νιώσετε ακριβώς όσα νιώσαμε... γι'αυτό κι εγώ θα φροντίσω να ζήσουμε και μαζί τέτοιες όμορφες στιγμές όσες πιο πολλές φορές μπορούμε. Φιλιά πολλά σε όλους σας!!!

      Διαγραφή
  17. Καλά ο χώρος είναι πράγματι υπέροχος και νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα σε όλες σας!!! Συγχαρητήρια για τα έργα σας κορίτσια, συγχαρητήρια για την μοναδική δασκάλα που σας μύησε στη μαγεία της ζωγραφικής και τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!!!Μπράβο σε όλες σας λοιπόν!!! Εγώ τώρα αν πω ότι δεν ζηλεύω θα είναι ψέμα...!!! Αλλά επειδή η αγάπη μου ξεπερνάει τη ζήλια μου, σας εύχομαι και άλλα πολλά τέτοια ωραία!!!Φιλιά σε όλες σας, φιλιά και σε σενα Μαράκι μου γλυκό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Κικιδάκι μου πως μας αγαπάς πολύ περισσότερο απ'όσο μας ζηλεύεις...χαχαχα. Σ'ευχαριστούμε κοριτσάκι μου για την αγάπη σου και τα όμορφα λόγια σου. Μετρώ τις μέρες για να σας δω!

      Διαγραφή
  18. Μπορεί να μην κατάφερα να έρθω στα εγκαίνια, πέρασα όμως ένα μεσημέρι και θαύμασα τα έργα των μαθητριών σου, Μαρία μου!!! (η συνέχεια..στην ανάρτησή μου!!). Πραγματικά πανέμορφα όλα τους!!! Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα κορίτσια αλλά και σε σένα που τους έμαθες τα μυστικά και τις έβαλες στον μαγικό κόσμο των μολυβιών ! Υπέροχο και το δώρο που σου έκαναν!!!! Καλά να περάσεις στο όμορφο Ναύπλιο!!!
    Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που αν και δεν σας είδα, μπορέσατε και περάσατε από την έκθεσή μας. Θα προτιμούσα να έλειπαν και τα απρόοπτα που διάβασα στην ανάρτησή σου αλλά όλα στο πρόγραμμα είναι. Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα!

      Διαγραφή
  19. Συγχαρητήρια και στην δασκάλα αλλά και στις μαθήτριες!!!
    Όλα τα έργα είναι υπέροχα!!!
    Καλό σ/κ!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Στέλλα! Κι εσύ να'χεις ένα όμορφο ΣΚ!

      Διαγραφή
  20. Θαύμασα από κοντά τα υπέροχα έργα των κοριτσιών σου , όπως λες!! Κρίμα μόνο που δεν ήσουν και εσύ εκεί να σου πω και από κοντά ένα μεγάλο "μπράβο" !!!!!
    Συγχαρητήρια για όλα και σε όλες !!!
    Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα που δεν συναντηθήκαμε. Χαίρομαι που ήρθες και που σου άρεσε η έκθεσή μας Πέπη μου.

      Διαγραφή
  21. Να είσαι καλά Μαρία να δημιουργείς και να εμπνέεις τις μαθήτριες σου. Εύχομαι για σένα τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εκανες πράγματα και θάματα!! Δραστηριότητες όμορφες .Χαρούμενες δημιουργίες. Τι να πω .. πόσα έχασα αυτό τον καιρό! τώρα είμαι λίγο πιο χαλαρή και ελπίζω το παρόν μου να είναι συχνότερο.Χαίρομαι που οι μαθήτριές σου είναι τόσο ευχαριστημένες από την έκθεση των έργων τους και την επιτυχία που είχε!! Αξίζεις πολλά μπράβο και ευχομαι όλα να σου πηγαίνουν καλά !!! Καλό σου μήνα και Καλό Πάσχα.Υ.Γ.Ζητώ συγνώμην που δεν σε επισκεπτόμουν συχνότερα αλλά μου είναι αδύνατον οι υποχρεώσεις μου μ' έχουν ξεπεράσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέρασα να σου ευχηθώ καλή Ανάσταση Μαρία μου!!!
    Να χαίρεσαι την οικογένεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όμορφη έκθεση!
    Υ.Γ. Πρόσφατα "έπεσα" πάνω στο blog σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ