Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

My art studio!

  Η πρώτη ανάρτηση για την νέα χρονιά και να μας ευχηθώ τούτον εδώ τον χρόνο, να γίνουμε λίγο καλύτεροι, ένας ένας ξεχωριστά αλλά και ως κοινωνία συνολικά. 
  Μια στάλα να καλυτερέψει ο καθένας μας και να δεις πως αλλάζει ο κόσμος. 


  Το κακό είναι πως όλοι πιστεύουμε πως είμαστε αυθεντίες κι εκεί χωλαίνει το πράγμα. Για όλα μας φταίνε οι άλλοι. Εμείς, όχι επειδή είμαστε μπροστά αλλά η αλήθεια να λέγεται, τα κάνουμε όλα σούπερ. Έχουμε γνώμη για όλους και για όλα, εκτός φυσικά για τα μούτρα μας. Τα συμπεράσματα τα βγάζουμε σε χρόνο ντε τε, πριν προλάβουν να συμβούν τα γεγονότα καλά καλά. Ααα και φυσικά είμαστε ειδικοί σε όλα. 


  Ξέρουμε από τέχνες, από πολιτική, από επιστήμες, από θάλασσες κι από στεριές... καλά στα ναυάγια έχουμε εντρυφήσει... Να σου βγάλει η κυρά Πιπίτσα πόρισμα κι εσύ ακόμα να είσαι με το σωσίβιο. Τι μαύρα κουτιά και σαχλαμάρες. Δεν ξέρω εγώ;;; 


  Να μην ανοίξουμε το θέμα ''εκλογές''. Μετά τις Δημοτικές που το κάθε σπίτι είχε κι έναν υποψήφιο σύμβουλο, τώρα φτάσαμε κάθε γειτονιά να'χει το κόμμα της. 
  Αν δεν έχεις το φακελάκι στην τσέπη, την πάτησες... εκτός που θα μείνεις για πάντα στο παραβάν να ψάχνεις θαμμένος στα ψηφοδέλτια, κινδυνεύεις να ψηφίσεις και λάθος κόμμα. 
  Πως το λένε μάνα μου το κόμμα που θες (αν δηλαδή έχεις αποφασίσει); Ξέρεις; Και μη μου πεις θα δεις τους υποψήφιους και θα καταλάβεις. Εκεί είναι που θα γίνεις κουβάρι. Πηδάνε σου λέει οι υποψήφιοι από κόμμα σε κόμμα, σαν τις μελισσούλες. Όπου τους πετύχεις... βάρα τους!χαχαχα. 
  Μεγάλη συζήτηση πατριώτη κι εσύ που τα'ξερες όλα, άντε πες μου τώρα τι θα ψηφίσεις. Γι'αυτό σου λέω... καλύτερα να ζωγραφίζεις παρά να ψηφίζεις...χαχα. 

  

  Εδώ μέσα θα κλειστώ και θα βγω όταν ξαναφυτρώσει το γρασίδι. Όλες αυτές τις μέρες που εσείς ανυποψίαστοι γιορτάζατε, εγώ ετοίμαζα το καταφύγιό μου. Το καθάριζα, το συμμάζευα, πετούσα τα περιττά. Και τώρα είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω οποιαδήποτε καταστροφή! Να που σε κάτι βοηθάνε οι Αμερικάνικες ταινίες του είδους που είδαμε στη νιότη μας (δεν τις αντέχω πια... καλύτερα να δω την Ντενίση Μπουμπουλίνα). 


  Έχει απ'όλα όσα χρειάζομαι για να επιβιώσω. Και το βασικότερο, έχει όνειρα. Αυτά που έξω είναι προς εξαφάνιση. Έχω καρεκλίτσες μπόλικες και μολύβια όσα τραβάει η ψυχή σας... κοπιάστε...


  Το 2015 μας μπήκε φουριόζικο και παγωμένο. Για μένα αυτό είναι καλό σημάδι. Ας μη γκρινιάζουμε... ας δράσουμε... όπως ο καθένας καταλαβαίνει... και πάνω απ'όλα ας μη φοβηθούμε. Ο φόβος τρώει τις ζωές μας.





Σχόλια

  1. Ευτυχισμένο το νέο έτος, κορίτσι μου!
    Με υγεία, πολλή έμπνευση (αν και δεν χρειάζεσαι την ευχή μου γι' αυτό!), θετική σκέψη και πάάάρα πολλή αγάπη!
    Δεν ξέρω τί λες εσύ, αλλά εγώ είμαι ειδική σε όλα, έχω ολόσωστη άποψη για όλα και το σημαντικότερο: Δεν κάνω ποτέ λάθος, βρε παιδάκι μου!
    ;-)
    Πολύ ζεστό και πανέμορφο το καταφύγιό σου! Κουκλίστικο!
    Φιλάκια πολλά, γλυκά και χιονισμένα, Μαράκι!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ παιδί πότε πρόλαβες;;;
      Εγω δίπλα και δεν...

      Διαγραφή
    2. Τι καλό ποδαρικό!!! Πολύ χαίρομαι κοριτσάκι! Και φυσικά όλα αυτά τα έγραψα για όλους εκτός από εμάς...αχαχα. Φιλάκια πολλά στις χιονισμένες Κυκλάδες! Υπέροχες είναι!

      Διαγραφή
    3. Τα νιάτα Χαρά μου είναι σβέλτα...χαχαχα.

      Διαγραφή
    4. ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ,τι είπες τώρα;;;;;
      Απαξιώ!
      Δες τις ταινίες μόνη σου.

      Διαγραφή
    5. Ευέξαπτο κι εσύ σαν τα νιάτα... Μόνο εγώ ώριμη και σοβαρή!

      Διαγραφή
    6. Αχαχα! Κοίτα, Χαρά μου, μόνο οι λάμπες που γίνονται αερόστατα με μπερδεύουν εμένα, κατά τ' άλλα τα χέρια μου, αποτυπώνουν αρκετά γρήγορα, αυτά που διαπερνούν τον εγκέφαλό μου (μην σχολιάσετε επ' αυτού!)
      ;-)
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και στις 2 σας!!!

      Διαγραφή
  2. ωωωωωω κακά ξεκινήσαμε.Πρώτη μπήκα τρίτη έρχομαι,κι εχει ο θεός μέχρι να τελειώσω το σχόλιο.
    Ας ελπίσω οτι θα περδικλωθεί καμιά και θα γίνω Πατουλίδου!
    Λοιπόν αυθεντία,οτι θα έκανες τέτοια ανάρτηση για να μας δείξεις το εργαστήρι,ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο!!!!χαχαχαχχαχαχααααααααααααααααα
    Κι εγω μαζί σου... Μαζί θα βγούμε να βοσκήσουμε στο νιο χορτάρι
    Γιατί για εκλογές...κλάφτα Χαράλαμπε!!! Απο Επίδαυρο μέχρι τα σκυλάδικα της Εθικής,άντε και διάλεξε!
    Κλείσε ταινίες και σούρχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ που νομίζω πως είμαι τόσο προβλέψιμη... Ταινίες να πάρω τελικά; Δεν καίγομαι κιόλας... να ζωγραφίσουμε είπαμε...

      Διαγραφή
    2. σιγα μη δειτε ταινιες....και για ζωγραφικη δυσκολο το βλεπω!για μασα και πιοτο εισαστε εσεις!!!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτά εκτός καταφυγίου... αν δεν είναι πολύ μεγάλης έκτασης οι καταστροφές, μπορεί να κάνουμε καμιά απόδραση...χαχαχα.

      Διαγραφή
    4. Δε με υπερασπίστηκες σθεναρά.
      Πες στη μικρά,οτι οταν ζωγραφίζουμε είμαι Παναγία!!! Ούτε φαί ,ούτε νερό,σαν το φυλακισμένο σε απεργία πείνας.Είμαι δοσμένη στην Τέχνη.
      Για πες,που αφήνει υποψίες.
      Εκτός...εεεεε, είμαστε λεύτερα κορίτσια!!!

      Διαγραφή
    5. Μισιρλού να σου πω την αλήθεια,αν είναι να δω την Ντενίση -Καρένινα,καλλίτερα να πέσω εγω στις γραμμές του τραμ.Αλλά πιστεύω οτι δε θα θελήσει νάναι ηθικός αυτουργός σε αυτοχειρία

      Διαγραφή
    6. μπα που να μη σωσετε!!λυσσιαξατε παλιιι....ολοεεενα!χαχαχαα

      Διαγραφή
    7. γιατί καλέ να μη σώσουμε;;;;με τα σωσίβια πού θα πάει θα τα καταφέρουμε,ολοένα λάμνουμε...

      Διαγραφή
    8. Πα...πα.. πα...φιοριόζες σας βλεπω ενα πραγμα.. καλέ κοριτσια; πως μπουκάρατε όλες εδώ μεσα;; να μην προλαβουμε και εμεις απο τα μακρυα έ;.. καλααααα..!! ετσι κι αλλως καθυστερημένο είμαι άσχετο......ξεματιαστε με .. γιατί απο εχθες πλεκω και ξυλωνω ενα κασκολ..σνιφφφφφφ εεε να μην πουμε και τα δικα μας εδώ μεσα; δικο μας σπιτι ειναι...χι.χιχ.

      Διαγραφή
    9. Αχ Ρουλίτσα μου, Πηνελόπη μου έγινες... χωρίς τους μνηστήρες όμως... δίχως κέρδος κέρατα, δηλαδή, που λέει ο λαός...χαχαχα.

      Διαγραφή
  3. ωωωωωωωω!!!!!τελειο εγινεεεεε!καλααα.... μεχρι να ερθω να το δω, θα εχει γινει παλι ανω κατω !!!χαχαχααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά να'χει γίνει άνω κάτω... μην έχει γίνει αρχαιολογικός χώρος φοβάμαι...χαχαχα.

      Διαγραφή
    2. Μισιρλουμισιρλάκι που ειναι το στασίδι μου εδώ...; μονο στης Χαράς...θα έχω;

      Διαγραφή
    3. Στης Χαράς Ρουλίτσα μου προσφέρονται όλες οι ανέσεις. Εδώ είμαστε λίγων αστέρων!

      Διαγραφή
    4. αμ δεν το βλεπω ουτε εκει Μαρακι μου... και δεν με νοιαζει αλλα περνούν τα χρόνιαααα!!! χι.χι.

      Διαγραφή
  4. Μαρία, λέγε γρήγορα που είναι το στέκι, από ζωγραφική μπορεί να μην ξέρω τι μου γίνεται, αλλά έναν καφέ θα τον έπινα με πολύ χαρά μαζί σου εκεί μέσα! Γλυκά φιλιά και καλή δημιουργική χρονιά!

    Υ.Γ Εγώ που τα ξέρω όλα πάντως, πολύ πληγώθηκα από την διαπίστωση σου ότι δεν τα ξέρω! Αχαχα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βρε, μη πληγώνεσαι...είπαμε αυτά είναι για τους άλλους...χαχα. Στα σοβαρά τώρα...θα τον ήθελα πολύ κι εγώ αυτόν τον καφέ! Έχω όλα τα στοιχεία διαθέσιμα...και προσμένω!

      Διαγραφή
  5. Είναι τέλεια η δημιουργική γωνιά σου.... Καλή χρονιά Μαράκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα Μαριέλα μου. Εύχομαι να'χεις μια γεμάτη και δημιουργική χρονιά.

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφη η γωνιά σου !!!!
    Καλή και δημιουργική χρονιά σου εύχομαι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη χρονια!!Τι ομορφος που ειναι ο χώρος σου Μαρακι μου!! Ευχομαι παντα να ειναι γεματος με ονειρα!
    Ποσο αληθινα ειναι ολα αυτα που γραφεις!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου γλυκό σ'ευχαριστώ πολύ. Καλή χρονιά και για σένα!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα κυρά δασκάλα και καλή χρονιά γεμάτη από υγεία.... όνειρα... ότι άλλο επιθυμείς και φυσικά πολλές δημιουργίες!!!! Φυσικά όταν έχεις ένα τόσο όμορφο εργαστήρι εμπνέεσαι, γιαυτό και εγώ σκέφτομαι να κοπιάσω... μια και είχες την ευγένεια να μας καλέσεις!!!! Όσο για τα υπόλοιπα τι να πει κανείς..... απλά πως για άλλη μια φορά τα λες υπέροχα!!!! Πολλά φιλιά... ελπίζω να τα πούμε σύντομα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα σε περιμένω με χαρά. Άντε γιατί πολύ αργήσαμε...χαχα. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  9. Δασκαλα καλη χρονια!εγω ακομα δεν εχω ξεμπλεξει τα δικα μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βλέπω Μάνια μου και πολύ χαίρομαι για όλα όσα κάνεις. Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  10. Ε, όχι και τη Ντενίση, Μπουμπουλίνα! Ήμαρτον!!! Καταπληκτικό το εργαστήρι σου Μαρία. Αν ήμουν κοντά θα ερχόμουν και γω, χρειάζομαι ένα χώρο με όνειρα. Αυτό είναι που με πειράζει περισσότερο απ' όλα τούτες τις εποχές.....το να μην έχω κάτι να ονειρεύομαι...... γιατί μου κλέψανε τη δύναμη....αυτοί που μου ζητάνε να τους ψηφίσω! Φιλιά πολλά Μαρία μου και Καλή χρονιά, με όνειρα χιλιάδες!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως αντέδρασα λίγο επιπόλαια στο θέμα και το χόντρυνα. Είναι ολίγον βαρύ αυτό που είπα... δεν νομίζω να το άντεχα ούτε αυτό...χαχαχα. Αγγελική μου τα όνειρα δεν μπορεί να μας τα κλέψει κανείς. Όσο γι'αυτούς, κλωτσιά μεγάλη! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  11. Εκτός από καφέδες και λοιπά φαγώσιμα (γκούχου...γκούχου) θα προσφέρονται και μαθήματα τέχνης σ'αυτό το υτπέροχο καταφύγιο ????......Καλή χρονιά με πολλές επιτυχίες σου εύχομαι Βιλλιωτάκι μου (όσο για τα "υπόλοιπα"....εμάς καρφί δε μας καίγεται....εμείς παιδί μου είμαστε δοσμένες στην Τέχνη....χα χα χα.....) Φιλιά πολλά...πολλά....πολλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου πολύ χαίρομαι για την επίσκεψη! Εννοείται πως προσφέρονται μαθήματα τέχνης! Πως θα την βγάλουμε εδώ μέσα μέχρι να τελειώσουν οι καταστροφές; Είμαστε δοσμένες (με την καλή έννοια πάντα)...εμ δεν είμαστε; Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  12. KΑΛΗ και ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ!
    Σας πληροφορώ όμως....οτι...σε.................περίμενε ..να μετρήσω:21 και σήμερα απο τον Γενάρη + 28 απο Φλεβάρη, =49 και ΄σημερα.......φυτρωνει το γρασίδι, και ύστερα άντε να κλειστείς στο εργαστήρι....αμ πως! μπορεί στη ζωγραφική να...μουτζουρώνω απλώς...αλλα στην αριθμητικη...δεν παιζομαι! και υ. γ. προσεξες οτι..έπαιξα με τέμπερες στα μισά χρωματιστά μολυβάκια μου! το είδες; αυτό δηλώνει....πολλά!!!
    καλη χρονια με δημιουργίες σαν τις ζωγραφιές της Βιλλιώτη!!!φιλάκια πολλά πολλά αγπημένη μας δασκάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα γρίφους μου βάζεις Βαρβαρούλα και με μπερδεύεις...χαχα. Θα περάσω κι από το ναυπηγείο σας να θαυμάσω. Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  13. Καλή χρονιά! Γεμάτη από όνειρα που πραγματοποιούντα! Όμορφο το καταφύγιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κράτα καρέκλα, την κλείνω από τώρα, έχουν να γίνουν πολλά ως τις εκλογές και το τι θα δούμε και θ' ακούσουμε δε λέγεται. Γι΄αυτό σου λέω, αν ζορίσει πολύ το πράγμα εκεί θα καταφύγουμε μέχρι να περάσει κι αυτό.Ευτυχώς που θα είναι η πιο σύντομη προεκλογική εκστρατία ever, γιατί δεν παλεύονται...
    Ζωγραφική και πάλι ζωγραφική! -και ντεκουπάζ, και κέντημα και πλέξιμο κι ότι τραβάει η ψυχή της κάθε μιας δηλαδή, η ψυχοθεραπεία να γίνεται...
    Φιλιά πολλά Μαράκι, καλή και δημιουργική χρονιά στο εργαστήρι σου, που αν πω δεν το ζηλεύω θα΄ναι ψέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντομη δεν το βλέπω να'ναι Νίκη μου... δεν βλέπω να ξεμπερδεύουμε με την μία. Οπότε έχουμε μέρες πολλές να περάσουμε στα καταφύγια...χαχα. Μακάρι να μπορούσαμε να βρεθούμε όλες μαζί μια φορά και να δημιουργούσαμε παρέα, ό,τι η κάθε μια αγαπάει. Καλή χρονιά να'χετε κι εσείς κοριτσάκι μου.

      Διαγραφή
  15. Δώσε Χρώμα Μαρία μου,αυτό που μόνο εσύ ξέρεις να δίνεις, μόνο έτσι θα ομορφύνει ο κόσμος μας!!!!
    Καλή Χρονιά!!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μαζί, Ρένα μου, να πιάσουμε μολύβια και πινέλα και να χρωματίσουμε τον κόσμο. Καλή χρονιά σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  16. Με τέτοιο εργαστήρι Μαρακι ... ποιος θα μπορουσε να πει οχι στην ζωγραφικη;.. καλέ;; αυτό με τις εκλογες δεν το σκέφτηκα..καλα το λες παιδι μου πως θα τους ξεχωρίζουμε;..χι..χι. ....βρε τι παθαμε..!!!αααα δεν είμαστε πια για τέτοια καλυτερα οι δυο μας..που λεει και το ασμα....εμεις και η ζωγραφική σου...να ονειρευουμε... να ανοιξουν οι οριζοντες..μας...!! αντε κυρία να αρχισουν τα μαθηματα .. να ανεβουμε καμια φορα στην πρωτη ταξη..όλο στο νηπιαγωγειο... βαρεθηκα πια..χι.χι. ....ΚΑΛΗ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.!! αγαπημένη μας δασκάλα..!!!... φιλακιααααααααααααααααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φακελάκι στην τσέπη Ρουλίτσα... δεν παίζει αλλιώς...χαχα. Μαθηματάκι θέλει η μικρή μου μαθήτρια; Μήνυμα ελήφθη! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Το ξερω εγώ κυρια πως πιανεις πουλιά στον αέρα.. χι.χι.

      Διαγραφή
  17. Πολύ όμορφος, ζεστός και φιλόξενος ο χώρος σου, Μαρία μου!!! Να κλείνεσαι εκεί μέσα και να μήν ακούς τίποτα απ'όλους αυτούς που κυνηγούν έδρες και τίποτε άλλο!!!!
    Καλή χρονιά, με υγεία και όμορφες δημιουργίες!
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τους έρθουν οι έδρες στο κεφάλι Μαριάννα μου, αυτό θα ήταν Θεία δίκη...χαχα! Πολλές ευχές κι από μένα. Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  18. Καλή Χρονιά Μαρία μου γεμάτη με χρώματα, έμπνευση και δημιουργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν ξεχνώ τους φίλους.
    Πέρασα για μια καλησπέρα και να ευχηθώ όλα να πάνε καλά στην πατρίδα.
    Καλή σου και δημιουργηκή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ντένη μου. Η ευχή σου πολύτιμη. Καλή χρονιά και σε σένα.

      Διαγραφή
  20. Δεν το πιστεύω ότι χάθηκε το σχόλιο μου.
    Να είσαι καλά Μαρία μου και να δημιουργείς με ωραία παρέα.
    Ε ρε γλέντια που θα γίνουν εκεί.
    Σας φαντάζομαι όλες μαζί και σκάω.
    Όσο για τα άλλα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην έχουμε παράπονο... με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον καταφέρνουμε και ανταμώνουμε ανά ομάδες...χαχα. Φιλάκια πολλά Ρένα μου και σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  21. Τόσο ζεστό και τόσο ατμοσφαιρικό αυτό το δώμα! Μόνο ατελιέ για μια μοναδική ζωγράφο θα μπορούσε να είναι!!! Έχεις κάνει την κάθε γωνιά ξεχωριστή και όλα εκεί φωνάζουν Βιλλιώτη!!!! Καλές δημιουργίες σου εύχομαι ψυχή μου, υπέροχες εμπνεύσεις, ανοιχτούς δρόμους και πετυχημένες εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων!!!! Καλή, δημιουργική και γεμάτη από χρώμα Χρονιά!!!Σε φιλώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει η καλλιτεχνική μου φωλίτσα Κικιδάκι μου. Μακάρι να την έβλεπες κι από κοντά. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα γεμάτα αγάπη λόγια σου! Καλή μας χρονιά κοριτσάκι μου.

      Διαγραφή
  22. "Ο φόβος τρώει τις ζωές μας"!!!! Πόσο σωστό είναι αυτό, μα είναι στο χέρι μας να πάρουμε τις ζωές μας στα δικα΄μας χέρια, να μην φοβόμαστε τίποτα και κανέναν , για να μπορέσουμε να επιτύχουμε και να προχωρήσουμε!!! Για το όμορφο καταφύγιό σου, τι να πω!!! Είναι πανέμορφο !! Λιτό και ζεστό!! Ενας πραγματικά μαγικός χώρος όπου με τα μολύβια σου θα συνεχίσεις να μας εκπλήσσεις , να γεμιζεις όμορφες εικόνες τα μάτια μας!! Καλή χρονιά, Μαράκι, υγεία, αγάπη, όνειρα και ελπίδες για ένα ομορφότερο 2015!!! Φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου μόνο αν τολμήσουμε έχουμε ελπίδα. Με τους φόβους τόσα χρόνια καταφέραμε μόνο να συρρικνωθούμε... σε όλα και το χειρότερο και στις ψυχές μας. Σ'ευχαριστώ καρδιά μου για τα όμορφα λόγια σου. Καλές δημιουργίες και σε σένα. Και πάνω απ'όλα να περνάς καλά.

      Διαγραφή
  23. Τα λόγια σου είναι λέξεις που βγαίνουν από το δικό μου στόμα το ίδιο και τα πιστεύω σου!!! Η ΜΕΓΑΛΗ διαφορά είναι στο ταλέντο σου που μέσα από το καλοστημένο πεντακάθαρο στούντιο σου ξεχειλίζει ακράτητο σε κάθε εικόνα εγχρωμη ή μη Απόλαυσα τα πάντα σκέψεις ,έργα και καθαριότητα Αριστα δέκα στα δύο απειρα μπράβο στο ατελείωτο ταλέντο σου!!!!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου μιλάς εσύ για ταλέντο που κάθε σου δημιουργία μας αφήνει μ'ανοιχτό το στόμα; Σ'ευχαριστώ πάντως για τα όμορφα λόγια σου και χαίρομαι που συμφωνούμε και στα υπόλοιπα. Σε φιλώ και να ξέρεις πως σε θαυμάζω πολύ!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ