Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν αγγίζεις την τελειότητα.

  Μπήκε το καλοκαίρι και όσο κι αν αντιστέκεται ο καιρός, στο μυαλό μας ονειρευόμαστε θάλασσες, φεγγαράδες, ακρογιαλιές και... καρπούζια... χαχα... ε, μη μείνουμε και νηστικοί! Η Ελλαδίτσα μας (που της έχουμε αλλάξει ολίγον τα φώτα), μας προσφέρει άπειρες ομορφιές απ'άκρη σ'άκρη. Ό,τι και να λέμε σαν την ομορφιά της φύσης δεν υπάρχει. Ένα τόσο δα κομματάκι της, μπορεί να κρύβει όλα τα θαύματα. Μια στάλα της δοκίμασα να μεταφέρω στο χαρτί μου και γι'άλλη μια φορά έμεινα να θαυμάζω την τελειότητα αυτού του κόσμου που, τόσο βάρβαρα και απερίσκεπτα, καταστρέφουμε. 


Work in progress

  Όλα τα πλούτη της γης αξίζουν να δοθούν για ν' απαλλαγεί ο άνθρωπος από το μεγαλύτερό του κουσούρι... τον εγωισμό. Να σταματήσει να πιστεύει πως είναι το κέντρο του σύμπαντος και πως όλα γύρω του βρίσκονται απλά για να τον υπηρετούν. 
Άσχετο αλλά θέλω να το πω... Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, με ενοχλούσαν οι άνθρωποι που πίστευαν πως όλος ο κόσμος στρέφεται γύρω τους. Πάντα πίστευα πως υπάρχουν πολύ καλύτεροι από μένα, πολύ πιο όμορφοι, πολύ πιο έξυπνοι. 
  Ποτέ δεν ένιωσα τόσο μοναδική και τέλεια ώστε όλοι να προσπαθούν να με φτάσουν, να με ξεπεράσουν, να με καταστρέψουν. Αυτό το τελευταίο πόσο αλήθεια μου τη δίνει! Αυτό το αίσθημα καταδίωξης που νιώθουν πολλοί άνθρωποι, πως όλοι τους ζηλεύουν και θέλουν το κακό τους, πως όλοι κάτι επιδιώκουν να κερδίσουν απ'αυτούς. Ναι, οκ σίγουρα βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι κοντά στον καθένα μας, αλλά αν δεν νιώθεις τόσο ''μοναδικός'' ούτε που τους αντιλαμβάνεσαι, άσε που όταν δεν τους προσέχεις, ως δια μαγείας εξαφανίζονται. Ξέρετε, αυτό είναι πολύ όμορφο... ό,τι δεν μας αρέσει μπορούμε απλά να το αγνοούμε... και τότε διαλύεται! Είναι μαγικό! 
  Με κούρασαν οι ''κυνηγημένοι''. Αποφάσισα πως είναι απ'αυτούς που δεν τους θέλω στη ζωή μου. Μου μεταφέρουν αρνητισμό. Βαριέμαι... βαριέμαι απίστευτα να κάθομαι ν'ακούω πόσο κακοί είναι οι άλλοι, πόσο πολύ θέλουν να πάρουν τη θέση σου, τον άντρα σου, την ομορφάδα σου, πόσο πολύ θέλουν να σ'αντιγράψουν (αυτό αφορά το σινάφι μου... χαχα... εδώ κι αν παίζει αυτό... έλεος, ε δεν είσαι και ο Πικάσο ρε φιλαράκο!). Για να στραφούμε όλοι μέσα μας και να δούμε πόσες ανασφάλειες και πόσα κόμπλεξ κουβαλάμε. 
  Αν πάντα στους συναδέλφους, στους φίλους, στους συντρόφους μας, βλέπουμε εχθρούς, ένα είναι το μόνο σίγουρο... θα μείνουμε μόνοι μας! Ας αφήσουμε τον κόσμο να ζει καλά και χωρίς εμάς, δεν είμαστε οι εκλεκτοί του σύμπαντος! 
  Όχι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο που τα λέω όλα αυτά, είναι πράγματα που σκέφτομαι και συζητώ συχνά με τους φίλους μου και που ήθελα να τα πω κι εδώ για να ξέρετε με ποια έχετε να κάνετε...χαχα. Μη μου 'ρθετε να μου γκρινιάξετε για τον διπλανό σας... θα βρείτε τοίχο! Οκ, πάντα υπάρχουν κι εξαιρέσεις, νομίζω πως όλοι μπορούμε να τις διακρίνουμε. 
''Pebbles''
Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί.

  Ξαπλώστε στα βότσαλα και ονειρευτείτε έναν κόσμο χωρίς καχυποψία και ηλίθιους εγωισμούς. Γνωρίστε τον εαυτό σας και αν χρειάζεται αλλάξτε τον... πολύ πιο εύκολο απ'το να παλεύεις ν'αλλάξεις όλους τους άλλους! Η ζωή είναι ωραία και είναι και πολύ μικρή επίσης... you know?







Σχόλια

  1. Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη αυτά που γράφεις !!!
    Κι αυτά τα "ζωντανά" σου βότσαλα !!!!!
    Καλό βράδυ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου θέλει δουλειά το ''μέσα'' μας... όσο ασχολούμαστε με τους άλλους, χάνουμε τον εαυτό μας. Χαίρομαι που συμφωνούμε. Καλό σου βράδυ...ένα μετά αλλά δεν πειράζει...χαχα.

      Διαγραφή
  2. εισαι υπεροχη!
    συμφωνω σε ολα!

    καλο τριήμερο να έχεις!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο δίκαιο έχεις φίλη Μαρία, συμφωνώ και εγώ απόλυτα μαζί σου. Τα βότσαλα σου είναι πραγματικά τέλεια. Καλή συνέχεια και καλό τριήμερο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλιο μου θα 'χεις δει και θα'χεις ακούσει κι εσύ... Φιλιά στην Κύπρο μας!

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικό!
    Βλέποντας τα βότσαλα εγώ θα σκεφτόμουν ότι λίγο πολύ όλοι την έχουμε την πετριά μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να σπάμε και λίγη πλάκα μ' αυτό γιατί αν τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά τότε, πραγματι, κάτι δεν πάει καλά, έχουμε λοξοδρομήσει και δε μας σώζει ούτε το πιο μεγαλο ταλέντο.
    Καλό καλοκαίρι Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι λίγο πολύ έχουμε την πετριά μας, συμφωνώ Νικούλι, αλλά ποιός μπορεί να την αποδώσει τόσο ρεαλιστικά;;;;
      ΜΟΝΟ ΜΙΑ!
      Και μάλιστα με "λεζάντες" βαθυστόχαστες και άκρως ρεαλιστικές.

      Διαγραφή
    2. Μόνο να μη μας πάρουν με τις πέτρες...αχαχα. Νικούλα μου καλό καλοκαίρι και σε σας!

      Διαγραφή
    3. Πριν να πάω στη θέση μου ας σφηνάρω... παλια μου τέχνη κόσκινο..χι.χιχ. Μαράκι ..μου...και βαζω και εγώ την υπογραφή μου σε αυτά που λενε η Χαρά και η Νικη.. τα υπόλυπα πιο κατω..χι.χχι.

      Διαγραφή
    4. Ρουλακι με προλαβες!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. αργησα 2 χρονακια χαχχααααααααααααααα

      Διαγραφή
  5. Α ρε Μαράκι πως τα λες πως τα λες!!!!
    Όμορφος κόσμος "διαβολικά" πλασμένος!!!
    Συμφωνώ απόλυτα σε όλα!!!!!
    Τα βοτσαλάκι σου είναι ολοζώντανα, βάλτα στο πρόγραμμα!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζω,βάζω... ασήκωτη θα γίνει η βαλίτσα...χαχα. Φιλιά Ρένα μου!

      Διαγραφή
  6. Μ αρέσουν τα βότσαλα! Να θαυμάζω τις αποχρώσεις τους και το γλύψιμό τους με το νερό που τους τονίζει ακόμα περισσότερο τα δικά τους νερά.
    Τα δικά σου είναι φυσικότατα,κι είχα την τύχη να τα δω απο κοντά.Ομως απο συνήθεια θα μου επιτρέψεις να ξαπλώσω πάνω σε άμμο, πολύ αργά να κάνω το φακίρη.
    Αλλά κι ετσι μπορώ να αναφωνήσω με θαυμασμό: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕΣ (αφορά και τους δύο- τα θεία κι εσένα ,εννοώ-) τώρα γιατί εμείς τα καταστρέφουμε με ΄τοση ευκολία,μόνο ένας διεστραμμένος νους μπορεί ν απαντήσει και δε τον διαθέτω
    Συμφωνώ γι άλλη μια φορά, Σ' ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    Φιλιά άπειρα και θαυμαστικά αμέτρητα,για το λόγο και το έργο σου
    Η ...ευλογημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξάπλωσε στην άμμο... ευλογημένη... κι εγώ μαζί σου...χαχαχα... δεν είμαστε για σκληρά αθλήματα! Σ'όλα μαζί κι όπου μας βγάλει Χαρουλάκι!

      Διαγραφή
    2. Που να σας βγαλει? σε κανα ορθοπεδικο,ουρολογο,παθολογο!βολτα στις ειδικοτητες χαχχααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
    3. θα μπαινω σε παλιες αναρτησεις και θα κανω σαματα!σουπερ περναω χαχχααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  7. Ο λόγος σου συναγωνίζεται την τέχνη σου Μαρία και αυτά που γράφεις είναι μια σωστή διαπίστωση!!! Πόσο εγωκεντρικά άτομα είμαστε αλήθεια.. Γιατί νομίζουμε ότι τα πάντα κινούνται γύρω μας..
    Γιατί να μην μπορούμε να κοιτάμε τα ΄΄εντός ΄΄μας καλύτερα , κάπου εκεί δεν υπάρχουμε !!!!
    Εργο και λόγια υπέροχα !!
    Φιλιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε Νικόλ μου, εύκολο είναι, απλά δεν ξέρουμε πόσο καλό θα μας κάνει. Νομίζουμε πως μειώνοντας τους άλλους, φαινόμαστε καλύτεροι εμείς. Σ'ευχαριστώ για όλα!

      Διαγραφή
  8. Πάντα μου αρέσει ο τρόπος που τα λες!!!! και το σχέδιο σου τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Μαριέλα μου. Πολλά φιλιά και πολλές ευχές για επιτυχία σε ό,τι κάνεις κι αυτό το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  9. Τις γιαλόπετρες τις λατρεύω .Λατρεύω τα χρώματα τους τα σχήματά τους και την λάμψη τους όταν τις χαϊδεύει το νερό,αλλά και όταν τις δημιουργούν τα ικανά χέρια σου !!! Και όχι δεν ξαπλώνω επάνω τους τις παίρνω και τις αποθηκεύω εκεί που μπορώ να τις βλέπω όπου και όταν θέλω!! Συμφωνώ με την ανάρτηση σου αλλά δεν υπάρχει φως.....Φιλάκια πολλά Μαρία και να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Έφη μου. Πολλά φιλιά και πολλές ευχές και σε σένα.

      Διαγραφή
  10. Τα λόγια σου τόσο αληθινά όσο και η όψη από τις πέτρες, που θέλεις να απλώσεις το χέρι σου και να τις μαζέψεις...!!! Καλό τριήμερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Αλεξάνδρα μου. Πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως είναι...δεν γίνεται να χαϊδεύουμε συνεχώς αυτιά. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  11. Eίδαμε και τα μολυβένια χρώματα !!!!
    Πολύ όμορφος ο πίνακας με τα βότσαλα, δεν ξέρω αν
    η φωτογραφία θα ήταν πιο πειστική......
    Συμφωνώ μαζί σου Μαρία και εμένα με ενοχλούν οι τύποι αυτοί
    των ανθρώπων και πολλοί άλλοι επίσης
    ..... τι να κάνουμε.... ουδείς άσφαλτος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι όμορφα που είναι τα μολυβάκια μου; Θα σας δείξω κι άλλα... έχω πολλά...χιχι. Ευχαριστώ Σοφάκι μου!!!

      Διαγραφή
  12. Πάντως, μανία καταδίωξης έχουν συνήθως τα άτομα που έχουν προβληματικά παιδικά βιώματα. Άλλωστε όλα από εκεί ξεκινούν (κι εκεί καταλήγουν...!) Την φωτό θα στην "κλέψω" οσονούπω, δεν το συζητώ, αλλά θα σε...διαδώσω κιόλας παράλληλα! Αχαχα! Μάκια και καλή Κυριακή Μολυβένιο Κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλέψε όσο θες... σου δίνω το ελεύθερο αλλά μετά θα σε κατηγορήσω...χαχαχα. Πετροκόριτσο γλυκό μου ένα μεγάλο φιλί κι από μένα!

      Διαγραφή
  13. Οταν λεμε Μαρακι αυτός έχει πετριά...αυτή είναι η αλαζονία του .. ο εγωισμός του και όλα τα παραλειπόμενα τους.. τωρα αν πώ ότι είσαι μέσα στο μυαλό μου περι κακίας και τα τιαυτα θα το πιστεψεις; και η μεγαλη αλήθεια σου!!!!!! αν τους αγνοείς.. απλα δεν υπάρχουν... αμάν πια με αυτό το μιζέριασμα.. πραγματι αγαπη μου η ζωή ειναι όμορφη και μικρή να την καταναλώνουμε σε μικρότητες... υπαρχουν πολύ ωραιότερα πράγματα να ασχοληθούμε παραδειγμα τα βότσαλα σου.. που νομίζεις πως μόλις τραβήχτηκε το κύμα απο πανω τους για να αναδείξει την ομορφια τους...παρεποιτωντος Μαρακι μου άσχετο....με το ιδιο θεμα ασχολήθηκα .. και εγώ..χι.χιχ. αν φανεις κατα μένα..χι.χι. ριξε και μια ματιά στην Λυσιστράτη........φιλάκιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω βρε Ρουλίτσα μου, τόσες λίγες και πολύτιμες οι χαρές της ζωής, μη τις καταστρέφουμε με την μιζέρια μας. Πήγα και θαύμασα και σε σένα! Τα φιλιά που κι από δω!

      Διαγραφή
  14. Δεν είναι μόνο οι ζωγραφιές σου που μου άρεσουν τρελά, αλλά και οι σκέψεις που ξετυλίγεις και "ντύνεις" την κάθε σου δημιουργία, Μαράκι!
    Υπέροχα καλοκαιρινά τα βότσαλά σου!!
    Να'σαι καλά, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που σου αρέσω εγώ Πεπούλα και τα βλέπεις όλα όμορφα...χαχαχα. Σ'ευχαριστώ καλό μου! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  15. Ξαπλώστε εσείς στην άμμο, αλλά εγώ, κροκάλα και πάλι κροκάλα!!!! Όχι, δεν είμαι των σκληρών αθλημάτων αλλά, το αίσθημα του "καθαρού" που μου δίνει το βότσαλο δεν μου το δίνει η άμμος. Έχω κι' εγώ τις διαστροφές μου!!!!
    Ουουουουου, έχω αγνοήσει κόσμο εγώ...... Και όντως, εξαφανίστηκαν απ' τη ζωή μου!!!! ΤΟ ΘΑΥΜΑ!
    Για τα "μολυβένια" σου βότσαλα, τι να πω η άσχετη κορασίς; Τόσο υπέροχα, τόσο φυσικά και δροσερά που μούρχεται να ξαπλώσω πάνω τους! Νά'ρθω;;;;;;;
    Φιλάκια, Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσουμε στο θέμα του καθαρού Φιλιά μου... βέβαια δεν έχει την άνεση της άμμου, αλλά μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Είδες που πιάνει το κολπάκι με την αδιαφορία; Χαίρομαι που το επιβεβαιώνεις κι εσύ! Ξάπλωσε Φιλία μου και απόλαυσε την ηρεμία της φύσης!

      Διαγραφή
  16. Σιγά, να μην ασχοληθούμε με τους άλλους....ας δει ο καθένας τα δικά του και ας προσπαθήσει να γίνει καλύτερος. Δίκαιο έχεις, Μαρία μου. 'Οσο για τα βότσαλα, τα ολοζώντανα...από πού τα μάζεψες καλέ??? Η δική μας παραλία δεν έχει τέτοια, χαχαχα!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρία μου καλή σου μέρα.
    Πολύ σωστά, πολύ σοφά και σπουδαία τα λόγια σου.
    ΣΑν μπορούσαμε να μιλ΄λαμε για λίγο κάθε μέρα μ΄αυτόν που κρύβουμε μέσα μας ο κόσμος θα είχε μιαν άλλη όψη.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ