Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πνοές τέχνης με ολίγη από εκλογές.

  Να'μαστε πάλι.... το περάσαμε κι αυτό. Για τις εκλογές μιλάω. Ακούσαμε πολλά κι άλλα τόσα σχολιάσαμε και γίναμε όλοι ειδικοί, όπως πάντα εμείς οι Έλληνες και γενικώς... τι'χες Γιάννη, τι'χα πάντα. Αυτή η εικόνα της τηλεόρασης με τους καλεσμένους και τα ποσοστά από κάτω να περνάνε... απαπα... όχι δεν βλέπω τηλεόραση, την έχω κόψει εδώ και τρία χρόνια, απλά έπεσε το μάτι μου βολτάροντας, στις οθόνες των καφετεριών (έχετε προσέξει πως σε λίγο θα είναι περισσότερες από τα σπίτια... για τις καφετέριες λέω... ). Να πω κι εγώ το συμπέρασμα μου για να μη λείψει από την ανθρωπότητα. Πιστεύω, λοιπόν, πως καμιά ψήφος δεν ήταν με ψυχή. Τι εννοώ; Πως, βρε παιδί μου, κανείς δεν πιστεύω πως πήγε να ψηφίσει με χαρά, με σιγουριά, με την αυτοπεποίθηση της σωστής επιλογής... χαχαχα... Αυτό μοιάζει με ανέκδοτο θα μου πείτε. 

Από τα καλύτερα που κυκλοφόρησαν...χαχαχα

  Μιλούσα με ανθρώπους ως την τελευταία στιγμή και ήταν αναποφάσιστοι. Μη σας πω πως οι αποφάσεις πάρθηκαν και μέσα στο παραβάν. Αυτό δείχνει πολλά. Δείχνει ένα πολιτικό σκηνικό που δεν έχει να πει τίποτα. Ακριβώς γι'αυτό δέχομαι και την επιλογή του να μη ψηφίσει κάποιος. Αυτή η καραμέλα πως πρέπει να ψηφίζουμε για να έχουμε άποψη κι ευθύνη μπλα μπλα... ναι πολύ ωραία... αλλά όταν δεν θεωρείς άξιο κανέναν; Η ψήφος για να τιμωρήσεις τον αντίπαλο πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι; Δεν ξέρω να σας απαντήσω. Πάντως για να είμαι δίκαιη, στο επίπεδο των Δημοτικών εκλογών, εκεί που θα'πρεπε να επιλέγονται τα πρόσωπα και μόνο, εκεί κάποιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και ξεχωρίζουν με μεγάλη ευκολία.
  Κι εγώ τα τελευταία χρόνια αποφασίζω μέσα στα παραβάν ή απέχω. Δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, ποιο είναι το καλύτερο. Περιμένω κάποιον να με εμπνεύσει, να με πείσει, να πω μπράβο βρε παιδί μου, αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία! Από την άλλη μόλις εμφανίζεται ''ο νέος'', αμέσως έρχονται να τον ακυρώσουν, να τον απαξιώσουν, άλλοτε δίκαια άλλοτε άδικα. Κι άντε εσύ ο ταλαίπωρος ψηφοφόρος να καλείς τα πνεύματα να σου πουν τι ισχύει και τι όχι, να λύνεις γρίφους και να μαντεύεις, να πολεμάς να κρατηθείς από κάπου για να πιστέψεις. Νομίζω πάντως πως όταν εμφανιστεί αυτός ο ''ξεχωριστός'', θα το νιώσω, θα το νιώσουμε όλοι. Αυτό πιστεύω και πολύ περισσότερο, αυτό ελπίζω.  



  Αρκετά όμως με την πολιτική. Εξάλλου εγώ τις ημέρες του εκλογικού πυρετού τις πέρασα με την καλύτερη δημιουργική παρέα, εντός κι εκτός των τειχών του εργαστηρίου μου. Κι επειδή εδώ  οι περισσότεροι θαρρώ πως έρχεστε για ''πνοές τέχνης'', τι καλύτερο από δυο έργα αγαπημένα. Δυο πρόσωπα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά έχουν κάτι κοινό... την αγάπη για την φωτογραφία. 

Μολύβια γραφίτη σε χαρτί bristol smooth


Μολύβια γραφίτη σε χαρτί bristol smooth


  Η Ειρήνη επαγγελματικά πλέον, ο Χρήστος περισσότερο ερασιτεχνικά αλλά με ξεχωριστό ζήλο. Δυο πρόσωπα άκρως ενδιαφέροντα για έναν καλλιτέχνη (κι όχι μόνο). Κι όλα αυτά με τη μοναδική υφή του γραφίτη... ενός μέσου τόσο απλού αλλά τόσο ερωτεύσιμου...


Υ.Γ. Δεν κρατιέμαι όμως και θα σας εξομολογηθώ κάτι. Την χαρά που πήρα με τα πλάνα από την ομιλία του Σαμαρά, δεν μπορώ να την περιγράψω...αχαχαχα... πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις (τι είπα τώρα... αυτές έχουν εξατμιστεί από καιρό), με τίποτα δεν θ' άντεχα να δω ένα γεμάτο Σύνταγμα σε ομιλία οποιουδήποτε αρχηγού των γνωστών κομμάτων.



Καλή δύναμη στα παιδιά που ξεκινούν αύριο τις πανελλαδικές εξετάσεις και καλή επιτυχία!


Σχόλια

  1. Ακόμα και στις πολιτικές αναλύσεις,είσαι κορυφαία,τι να λέμε τώρα! Και το λέω άκρως αντικειμενικά,αν και θα ήθελα να το έλεγα υποκειμενικά,και πιστεύω οτι πολλοί θα πούν το ίδιο.
    Ο,τι γράφεις,το γράφεις με ψυχή,με πάθος,έχεις εμβαθύνει και χωρίς αλαλαγμούς κι αφορισμούς εκφράζεσαι ,εκφράζοντας την κοινή γνώμη ή τουλάχιστον εμάς γύρω σου. Ο λόγος σου είναι κατανοητός,αλλά κοφτερός.Σε ΘΑΥΜΑΖΩ γενικά,πόσο μάλλον οταν παρουσιάζεις πορτραίτα.Αυτά πια δε τα χορταίνω!
    Χαίρομαι που ήμουν εκεί,λυπάμαι που είμαι εδώ...
    Την αγάπη μου και το θαυμασμό μου(δε ξέρω τι υπερτερεί πού...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ωραια τα ειπες Βιλλιωτακι μου!!!!
      Η απαντηση δε της Χαρας με καλυπτει..οποτε μην επαναλαμβανομαι...καταλαβαινεις χαχαχαχαχα Ασε που της εχω αναθεσει να γραφει και τα δικα μου σχολια αλλα το εχει ριξει στο σορολοπ!!!!!!θα της κανω μειωση....χαχαχαχαα.(τι θα ακουσω παλιιι χιχιχιιι χορωδιακο μπινελικομα!).........ααα ξεχασα να σας πω .... σας αγαπωωωω!!!!!

      Διαγραφή
    2. Είσαι και καλοπληρωτού βλέπεις, μη σε χάσω απο πελάτη!
      Κυρία μου κλέβει ιδέες,αντιγράφει απο την κόλλα μου και δνε τόχω ρίξει καθόλου στο σορολόπ,ως μελετηρή και υπεύθυνη μαθήτρια εξασκούμαι,υπάρχουν και αποδείξεις επ αυτού...
      Και μ αντιγράφει και με διαβάλλει,ο Ζήκος!

      Διαγραφή
    3. αυθαδιαζεις!!!!!ε ρεεε θα ξεδιπλωθω μια μερα .........!

      Διαγραφή
    4. Μη νομίζετε πως εδώ θα σας αφήσω έτσι. Αλλά παίζεται σε δυο ταμπλό και δεν σας προλαβαίνω.

      Διαγραφή
    5. Παίζετε!!! Τι έχω πάθει... λείπει η Σωσώ κι έχω χαλαρώσει...

      Διαγραφή
    6. με το καλο και στο ατονικο μου συστημα χαχαχαα

      Διαγραφή
    7. ααααχχχχχ μ όποιο δάσκαλο καθίσεις το πρωί θ αλληθωρίσεις(συρραφή παροιμιών)

      Διαγραφή
    8. Αχ η Χαρά έχει φτάσει μέχρι τη συρραφή παροιμιών κι εμείς θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε...

      Διαγραφή
    9. το μαναρι μου!του κανω ιδιαιτερα καθε μερα....αγνωριστο θα το κανω το βιλλιωτακι!κατσε..σε λιγο θα μπουμε κ στο ανορθογραφο συστημα χαχαχα

      Διαγραφή
    10. Δε τη φοβάμαι,έχει γερές αντιστάσεις,άλλωστε μπορεί να εμφανιστεί ο απο μηχανής Θεός, λέγε με Σωσώ και θα τη σώσει,ως άλλος Σουπερμαν

      Διαγραφή
    11. Μπααα η Σωσώ κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις πλέον... και ως φαίνεται δεν είμαστε στους επίλεκτους (ωωωωωωω τι καρφάρα είναι αυτή!!!)!!!

      Διαγραφή
    12. Με παρασύρεις και δεν θα μου πάρει και τη βιοψία,αλλά συμφωνώ κι επαυξάνω

      Διαγραφή
    13. Πιθανότερο το'χω να πάρει τη βιοψία του εργολάβου, παρά τη δική σου...ααααχχχχχααααα....τρέμετε μαστοράντζες!!!

      Διαγραφή
    14. Τώρα που βρήκα ησυχία να απαντήσω και στο αρχικό σχόλιο! Ευχαριστώ για την ''υποκειμενική'' ανάλυση Χαρουκλάκι μου!!! Φτύσε με να μη με ματιάσεις...αχαχα... Σε πειράζω γιατί ντρέπομαι... Σ'ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    15. Και τώρα το Μισιρλάκι! Αν μάθεις να βάζεις και ομοιωματικά θα'σαι ευτυχισμένη!!!χαχαχα. Και αφού συμφωνείς με την Χαρά... σε παραπέμπω κι εγώ στην προηγούμενη μου απάντηση...χιχιχι. Κι εμείς σ'αγαπάμε!!!

      Διαγραφή
    16. ομοιωματικαααααα?δεν υπαρχει περιπτωση!!!!!χαχαχααα

      Διαγραφή
    17. Ένα θα μάθεις και θα ξεμπερδέψεις με όλα βρε... μην είσαι κουτό.

      Διαγραφή
  2. Βρε Μαράκι μου το έχεις πράγματι!!! Μήπως να το ψάξουμε λιγάκι!!! Πόσα θαυμαστικά να βάλω κι εγώ για όλα σου τα ταλέντα; Τα πορτρέτα σου ζωντανά, γεμάτα ψυχή και ζεστασιά!!! Δεν ξέρω επίσης τι υπερτερεί η αγάπη ή ο θαυμασμός μου; Μα και αυτή η Χαρά να γράφει όσα σκέφτομαι!!! Θα οφείλεται στα κοινά συναισθήματα!!! Περάσατε ωραία απ' όσα κατάλαβα ( μέσα και έξω από το εργαστήριο), πάντα υπέροχες στιγμές να έχετε κοριτσάρες μου, πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερη δημιουργία!!! Σε φιλώ χαρισματικό μου πλάσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες μου οι αγαπημένες μαζεμένες... Κικιδάκι μου βάλε κι εσύ ομοιωματικά να ξεμπερδεύεις...χαχαχα. Μου λείπεις μικρή μου... Φιλιά στον όμορφο!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Μαρία! Πολύ μου άρεσε ο πολιτικός σου λόγος, με κάλυψες απόλυτα. Βέβαια τα έργα σου είναι αυτά που κερδίζουν ,πάντα, τη πρώτη θέση και με διαφορά! Είσαι απίστευτη! Φιλιά πολλά, να έχεις μια όμορφη μέρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καλώ να με ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές! Θα κατέβω με τον κόμμα ''το σουβλερό μολύβι'' χαχαχα... κι αν δεν πετύχει θα το κάνω ταβέρνα....αχαχα. Κεφάκια μου 'φερες όπως βλέπεις. Ευχαριστώ πολύ κορίτσι!

      Διαγραφή
  4. Κάπως έτσι νιώθουμε όλοι στις εκλογές πιστεύω (σίγουρα υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν "προβληματίζονται" και ψηφίζουν σταθερά πάντα το κόμμα τους βάση δεν ξέρω ποιών κριτηρίων...) Ολοζώντανα τα πορτραίτα σου, μοιάζουν τόσο αληθινά...θαρρείς πως την επόμενη στιγμή θα γυρίσουν, θα σου μιλήσουν, θα σε αγγίξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου η άνθρωποι δεν είμαστε τελικά έξυπνα όντα... αυτό έχω καταλάβει. Αν είχαμε το μυαλό που πιστεύουμε δεν θα κάναμε τόσα εγκλήματα που στο τέλος γυρνούν πάνω μας. Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο σου!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Μαρία, με την πολιτική δεν ασχολούμαι καθόλου ... αλλά υποκλίνομαι ακόμη μια φορά μπροστά στα υπέροχα έργα σου και δηλώνω πάντα εντυπωσιασμένος με την τέχνη σου !!!
    Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χάνεις και τίποτα Στέλιο μου. Και να'ταν και πολιτική αυτό το καραγκιοζιλίκι... τλπ. Σ'ευχαριστώ πολύ που είσαι πάντα εδώ με τον καλό σου λόγο!

      Διαγραφή
  6. Υ.Γ Η πλατεία ήτανε άδεια, αλλά τα φαντάσματα είναι ακόμα στην εξουσία Μαρία μου... Ως πότε; Που να ξέρεις κι εσύ, ρητορικό το ερώτημα! Φιλιά πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο δεν ''παιδεύουμε'' σωστά τα παιδιά μας αγαπημένο μου Πετροκόριτσο. Είναι μακρύς ο δρόμος δυστυχώς... αλλά πρέπει από κάπου να τον ξεκινήσουμε.

      Διαγραφή
  7. Οτι μας εκφράζεις απόλυτα χρειάζεται να το πω; Ετσι ακριβώς είναι τα συναισθήματα κι όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα ελπίδα δε θα έφερνε, δυστυχως... Ευτυχώς σε τοπικό επίπεδο τα πραγματα είναι πιο απλά και πιο εύκολες οι αποφάσεις, όταν κι εκει τα κριτήρια είναι τα σωστά κι όχι ψήφο στον ξάδερφο ή το μπατζανάκη.
    Στα έργα σου τώρα, εκει πουλάμπει το ταλέντο κι η ψυχή σου, δε χωρούν λόγια, είναι μαγικά!
    Συνέχισε γιατί η ομορφιά είναι αντίσταση στην ασχήμια και τη μαυρίλα που μας στέλνουν -και- μεσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων.
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλα μου έχεις τρία θαύματα στα χέρια σου! Αυτά είναι η ελπίδα μας! Από εκεί θα ξεκινήσει η αλλαγή. Θέλουμε άμεσα αποτελέσματα για να ζήσουμε κι εμείς λίγο καλύτερα αλλά αυτό αν δεν είναι ανέφικτο, είναι πολύ δύσκολο κι αργό... παράλληλα πρέπει να δουλεύουμε για τις επόμενες γενιές. Ο άνθρωπος ως το απόλυτα εγωιστικό ον, σκέφτεται μόνο γι'αυτά που προλαβαίνει να δει εν ζωή. Ακόμα και στα παιδιά μας τον ίδιο εγωισμό βγάζουμε. Να τα δούμε παντρεμένα, με παιδιά, με δουλειά... να προλάβουμε... Μετά; Δεν έχουμε μακροχρόνιους στόχους. Πετάμε τώρα το σκουπίδι στη θάλασσα γιατί χωράνε πολλά ακόμη... δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά από χρόνια... Το τώρα... ο κώλος μας και τίποτε άλλο. Έτσι κάνουν και οι κυβερνώντες. Όσα προλαβαίνουν να αρπάξουν μέχρι να τους αλλάξουμε και να βάλουμε τα επόμενα αρπαχτικά!
      Η τέχνη μόνο καλό μπορεί να κάνει κοριτσάκι. Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  8. Τα έγραψες όλα Μαρία μου με σαφήνεια και με τη γνώση του ανθρώπου που δεν υπάρχει ο ξεχωριστός και αξίζει να ψηφιστεί. Όταν στην πολιτική σκηνή με απογοήτευση βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα συνέχεια , όταν κάποιος διαφορετικός που να σε πείσει δεν υπάρχει τότε δεν ελπίζουμε σε κάτι διαφορετικό!!!
    Εμένα οι πνοές της τέχνης σου με γεμίζουν , η έμπνευσή σου , η ζωντάνια των έργων σου !!
    Να είσαι καλά κορίτσι με πολλές πνοές...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν φτάνει κι ένας... θέλει πολλούς διαφορετικούς για να υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχουν! Πρέπει να 'χουμε τις αισθήσεις μας σε ετοιμότητα και θα τους αφουγκραστούμε. Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. Στα υπέροχα, ολοζώντανα πορτραίτα σου θα σταθώ, Μαρία μου!!!!!!!!!!! Δεν έχω όμως λόγια!!!!!!!!!!!
    Τα άλλα.....άστα, βράστα!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζονται πάντα τα λόγια Μαριάννα μου! Όσο για τ'άλλα λαπά τα'χω κάνει...χαχαχα.

      Διαγραφή
  10. Φοβερή η ανάλυση πρόθεσης ψήφου!!!!!! Ακόμα και σ' αυτόν τον τομέα διαπρέπεις..... Τι είσαι εσύ, ρε παιδί μου!!!! Είχε πολύ γέλιο η περασμένη Κυριακή! Ήταν όλοι σαν τρόφιμοι ψυχοθεραπευτηρίου. Ένα άδειο βοϊδίσιο βλέμμα στο πουθενά...... Αυτό που εγώ δεν κατάλαβα είναι γιατί δεν ψηφίζουμε κατ' ευθείαν Γερμανούς ευρωβουλευτές; Αυτοί δε μας κυβερνάνε ούτως ή άλλως;;;;; Ε. ρε χάλια αδιόρθωτα!!!!
    Όσο για τα μολύβια σου, ούτε εγώ έχω λόγια!!! Είσαι απίστευτη....
    Φιλάκια Μαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά μου!!!!!!!!!! Τι καλά που 'σαι εδώ! Όλα τ'άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες...χαχαχαχαχα. Ζήτω!!!

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα Μαρία , καλό καλοκαίρι, όμορφο και πολύ δημιουργικό να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί να τέλειωσαν οι εκλογες... μπορεί.. να ξαναέρθουν άλλες ....(αυτό είναι σίγουρο..χι.χιχ. ) αλλά τα πράγματα δεν θα αλλαξουν αν δεν φανεί κάτι στον ορίζοντα.. δεν ξερω να τα λέω ετσι Μαράκι μου αλλά με κάλυψες απόλυτα μες το μυαλό μου εισαι.. και τελος δεν ασχολούμαστε άλλο ..και πολύ τους ήταν..
    Καιτώρα στα δικά μας....αργησα πάλι ... και μια που στασιδι δεν βρήκα..χι.χιχ. ήρθα κατευθείαν στην θέση μου..ξερεις στην τελευταία.. τι να κανω η γυναικα που όλο και μου βγαινουν .. δουλειες;;.χι.χιχ.
    με πονάει η μέση μου αλλα την υπόκληση θα την κανω.. στο ταλεντο σου..γιατί το μολίβι έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου.... !!!!! μολις διαβασα μια συνεντευξή σου στην Ευη Γκαλαβου http://gynaika-g.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6.html.....μολις γυρισα απο εκεί...ευτυχής που έμαθα πράγματα για σένα..και ενιωσα ακομα πιο περήφανη που με συγκαταλέγεις στην παρέα σου... πολλα φιλάκιααααααααα αντε να έρθει ο καιρός να τα πουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλησιάζει ο καιρός Ρουλίτσα μου! Σ'ευχαριστώ για όλα!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ