Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα εγκαίνια στην Θεσσαλονίκη!!!

  Επιστροφή στην έδρα μου κι ενώ η κούραση είναι μεγάλη, η χαρά κι ο ενθουσιασμός την κερδίζουν με μεγάλη διαφορά. Γι' αυτό θέλω να  μοιραστώ τις εικόνες και τα συναισθήματα, όσο γίνεται πιο γρήγορα, μαζί σας. 
  Το Σάββατο, λοιπόν, το βράδυ, έγιναν τα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής μου έκθεσης... πρώτης όμως στην Θεσσαλονίκη! Δεν θα σας κουράσω για το τι προηγήθηκε, την προετοιμασία, τις διαδικασίες, το άγχος, κλπ... θα υπάρχουν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. 



  Όλα αυτά έσβησαν μόλις άνοιξε η πόρτα και μπήκαν στο χώρο φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι... άνθρωποι που με τίμησαν και μου έδωσαν χαρά περίσσια. Ο χώρος που έγινε η έκθεση, αγκάλιασε αμέσως τα έργα μου, τα΄κανε μέρος του. Όταν τελειώσαμε το στήσιμο, ήταν σαν να βρίσκονταν από πάντα εκεί! 




  Κάθε άνοιγμα της πόρτας κι ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά... βλέμματα αληθινά. Φίλες που έχουμε γνωριστεί από δω μέσα (την ξέρετε την παλιοπαρέα του βορρά... χαχα), κορίτσια που γνώρισα ως μαθήτριες στα σεμινάρια, άνθρωποι που απλά ήθελαν να δουν τη δουλειά μου και να με γνωρίσουν, όλοι γίναμε μια μεγάλη παρέα! 





  Φωτογραφίες δεν τράβηξα πάρα πολλές, καταλαβαίνετε πως αυτό ήταν αδύνατο, ειδικά όταν γέμισε ο χώρος μέσα κι έξω.





   Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει για την αγάπη που μου δείχνουν τόσοι άνθρωποι, κάθε φορά που συναντιόμαστε σ'αυτή την πόλη. Θα ήθελα να γράψω για κάθε μια ξεχωριστά, αλλά θα σας κουράσω. Μα είναι και πολλές!!!χαχα... 


Εδώ γράφτηκαν ευχές... ευχές πολύτιμες και ξεχωριστές για μένα...

  Ευχαριστώ πολύ για το αγκάλιασμα και την υποστήριξη, για τη βοήθεια στα πρακτικά θέματα (κάποιες κούρασα περισσότερο αυτή τη φορά...χιχι), για τον χρόνο που μου αφιερώνετε... για όλα! Ευχαριστώ πολύ την Ανθούλα, για τη φιλοξενία στον υπέροχο χώρο της, ''χρώματα και παραμύθια'' και για όλα όσα έκανε για μένα κι επιτρέψτε μου κι ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην Ποδηλάτισσα και το Ποδηλατάκι της, που με ακολουθούν πάντα, μα πάντα, σε όλες μου τις προσπάθειες!  

 Να'στε όλοι καλά!!! Αγαπώ Θεσσαλονίκη!!!



Υ.Γ. Μπορεί εγώ να επέστρεψε αλλά η έκθεση θα παραμείνει ως της 29 Μαρτίου. Όποιος φίλος δεν μπόρεσε να'ρθει το ΣΚ, μπορεί να την επισκεφθεί τις ώρες λειτουργίας του εργαστηρίου. Ας επικοινωνήσει μαζί μου να τον ενημερώσω για το ωράριο. 






Σχόλια

  1. τελεια φαινεται!!!!ταιριαξαν γαντι τα εργα σου με το χωρο της Ανθουλας!
    η επιτυχια ηταν σιγουρη!!!!!αντε με το καλο και στην επομενη εκθεσηηηηηηη!
    Λυπαμαι που δεν ημουνα και εγω εκει....οχι μονο για την εκθεση αλλα και για τη συναντηση με την παρεα του βορρα χιχιχιιιι!ολεεεεεεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα χάνει ο κόσμος κάτι τέτοια Μισιρλούκα μου!!

      Διαγραφή
    2. βαλε το μαχαιρι στη πληγη βαθυτερααααα!αααααχ δε θα παρω κι εγω τη συνταξη μουυυυυ?πουνεντες και λεβαντες θα γινω!!!!!χαχαχααααααα

      Διαγραφή
    3. Την όστρια και το γαρμπή τους ξέχασες, μην παραπονεθούν οι άμοιροι

      Διαγραφή
    4. Ήδη ξεκίνησα προετοιμασίες για την επόμενη!!!χαχαχα... σε πειράζω, μην τρομάζεις! Θα'ρθει και η σειρά σου Μισιρλάκι. Μη νομίζεις πως θα τη γλιτώσεις. Ο βορράς σε ζητάει!

      Διαγραφή
  2. Είμαστε πολυ χαρούμενες που ήρθες στη Θεσσαλονίκη Μαρία μας!!!
    Τα έργα σου ταίριαζαν πολύ ωραία στο χώρο !!!!!!
    Από κοντά είναι παααααρα πολύ καλύτερα!!!!!
    Ελπίζω να τα δουν όσο γίνετε περισσότεροι!!!!
    Σε περιμένουμε τώρα για το σεμινάριο!!!!!!!
    Φιλάκια!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι περιμενετε λέει;;; παλι θα έρθει πάνω;;; .. προς τα κατω δεν παει;; σνιφφφφ πως να μην είσαστε χαρούμενες Ρενακι μου ;; όλες οι χαρές μαζεμένες σου ήρθαν.. απο την μια η εγγονή απο την άλλη να οι συναντήσεις ..εεεεεεε.... ποιος την χάρη σου... χι.χι.πάντα τέτοια..!!!

      Διαγραφή
    2. Το'χα πει αλλά δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνα. Χαίρομαι που έγινε πραγματικότητα η υπόσχεση και περισσότερο χαίρομαι που σας έχω πάντα δίπλα μου να με στηρίζετε. Σύντομα θα τα ξαναπούμε, πιο δημιουργικά πια...χαχα. Ρουλάκι μου σε σας κατηφορίζω και κάθομαι πολύ... εκεί πάω συχνά αλλά για λίγο... αν αυτό σε παρηγορεί..χαχα...

      Διαγραφή
  3. Α, τί ωραίαααααα!
    Μπράβο, Μαράκι μου!!
    Πολύ ζεστός και φιλόξενος φαίνεται ο χώρος!!!
    Τα έργα σου γέμισαν ιδανικά την αίθουσα!!!
    Φιλάκιααααααααα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έτσι είναι όπως φαίνεται... κι ακόμα καλύτερα! Ευχαριστώ πολύ κορίτσι γλυκό!

      Διαγραφή
  4. Μου έχεις κλέψει την καρδιά και το ξέρεις!
    Ο χώρος πάρα πολύ ωραίος, άξιος για το Έργο σου Μολυβένιο μου Κορίτσι!
    Πολλά γλυκά φιλιά και να ανέβεις ακόμα πιο ψηλά! (δεν εννοώ..πιο πάνω από τη Θεσσαλονίκη! αχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, υπάρχει και άσμα αντίστοιχο και δένει και με την πόλη...χαχα... μόνο στο όνομα έχουμε μια μικρή αλλαγή, ασήμαντη σχεδόν! Εκείνο μιλάει για Μαρίνα! Πιο ψηλά δεν πάω... άσε να καλοκαιριάσει καλά...χαχα. Ευχαριστώ πολύ Κορίτσι Πέτρινο!

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια, Μαρία μου!!!
    Τί όμορφα που φαίνονται τα έργα σου μέσα στον χώρο της Ανθούλας!
    Πολύ χαίρομαι που μπόρεσαν και τόσες άλλες φίλες μας να τα θαυμάσουν από κοντά!
    Καλή συνέχεια!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις κατέκτησες πριν την έκθεση,φαντάσου τώρα!!!! χαιρόμαστε και οι νότιες με τη χαρά σου,ελπίζουμε κάποια στιγμή να έρθεις και προς τα δω
    Καλή συνέχεια Μολυβένιο μου κορίτσι,αγαπημένο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα βρε Χαρά μου...!!! κατα το νότια... πιο νότια γίνεται;;; μια..μια να παίρνουμε σειρά...

      Διαγραφή
    2. Να'ρθω Χαρουλίτα μου... βρες εσύ μέρος κι εγώ έρχομαι. Χαλάω εγώ χατίρια; Μου έλειπες!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!ΤΑ ΜΑΓΕΜΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΣΟΥ..ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ...ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΑΘΗΜΑ..ΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ...ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΤΗΚΕ.....!!!!!!!''ΜΑΜΑ ΔΕΣ ΤΑ ΜΗΛΑ...ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΙΝΑΙ......''...ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΕΧΕΙ ΜΑΡΑΚΙ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α το καλό μου! Έχει άποψη το παιδί...χαχα. Ευχαριστώ Μαράκι μου για όλα! Με βοήθησες με το παραπάνω! Σμουτςςςςςςςςςςςςς

      Διαγραφή
  8. Έχεις ένα τεράστιο fun club εδώ πάνω Μαράκι μου!!!! Λυπάμαι που έχασα και αυτή την πρεμιέρα, θα είμαι συνεπής στο ραντεβού μας όμως…!!! Η έκθεση σου είναι δεδομένο ότι είναι ονειρεμένη και η επιτυχία της σίγουρη!!! Ο χώρος της Ανθούλας σου ταιριάζει απόλυτα οπότε τα έργα σου πλαισιώνονται από το κατάλληλο περιβάλλον!!! Εύχομαι αγάπη μου να ακολουθήσουν κι άλλες πολλές, μεγάλες και ακόμα πιο ονειρεμένες εκθέσεις!!! Σ' αγαπάμεεεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Κικιδάκι μου... να σου πω πως δεν ήσουν η μεγάλη απουσία... ψέμματα θα πω. Αλλά μη σε στεναχωρώ.. θα σκέφτομαι πως θα τα πούμε σύντομα και θα το ξεπεράσω...χιχι. Ευχαριστώ καρδιά μου!!! Κι εγώ σας αγαπώ!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Χαίρομαι με τη χαρά σου Μαρία μου , πράγματι οι αγκαλιές και οι συναντήσεις με γνωστούς αλλά και αγνώστους είναι γλυκές σε τέτοιες εκθέσεις. Είδα πάλι τους πίνακες και δεν χορταίνω , είδα και φίλες , αλλά η Βίκυ είναι πάντα κοντά σου και το γνωρίζω..
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου είναι υπέροχο όλο αυτό που έχει γίνει εδώ μέσα. Πολύ χαίρομαι που σιγά σιγά γνωριζόμαστε όλοι, μέσα από τέτοιες κι άλλες εκδηλώσεις. Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  10. Μαρία μου, υπέροχη έκθεση!!! πολύ όμορφα στημένη και ομολογώ πως ένιωσα μέσα από τις φωτογραφίες αυτό που λες ότι ο χώρος ήταν φτιαγμένος για τα έργα σου...
    Σου εύχομαι κάθε επιτυχία κοριτσάκι γιατί την αξίζεις....
    φιλάκια χρωματιστά και "μολυβένια"... χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το! Μας έλειψες κυρία μου. Χαίρομαι που σου άρεσε το όλο στήσιμο. Ήταν πραγματικά πολύ αρμονικά τα έργα με τον χώρο. Φιλιά πολλά... εύχομαι κι από κοντά σύντομα.

      Διαγραφή
  11. Μπράβο, μπράβο, μπράβο !!!!
    Σου αξίζει κάθε επιτυχία γιατί είσαι καταπληκτική !!!!
    Καλή συνέχεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βάλε και τις δικες μας ευχές μαζί μ' αυτές που σου έγραψαν οι φιλοι από το βορρά.
    Πάντα να είσαι δημιουργική και να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε αγαπάνε!
    Καλά, αυτό το εργαστηρι πρεπει να είναι παραμυθένιο!
    Φιλιά πολλά Μαράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι... όνομα και πράγμα Νικούλα! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  13. Μαράκι μου συγχαρητήρια!!! Εύχομαι αυτές οι δύο εκθέσεις να είναι η αρχή μιας μεγάλης και τρανής πορείας!!!! Τα φιλιά μου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πού!!! Μου αρκεί αυτό που ζω κορίτσι... μα πάντα υπάρχουν και οι στόχοι! Να'σαι καλά.

      Διαγραφή
  14. Μαράκι μου και αυτή σου η έκθεση μοναδική!!!!! Ο χώρος πραγματικά υπέροχος αγκάλιασε τα έργα σου και τα ανέδειξε ακόμη περισσότερο!!!!!!!!! Θα το πω για άλλη μια φορά πως αισθάνομαι πολύ τυχερή που το "Δωμάτιο στην Μονεμβασιά" έγινε για μένα η αιτία να μπω στους δικούς σου υπέροχους χρωματιστούς δρόμους!!!! Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά να δημιουργείς, να έχεις πάντα διακρίσεις, ανθρώπους γύρω σου που να σε αγαπούν και να σε θαυμάζουν και εγώ για όσα χρόνια μπορώ θα είμαι πάντα εκεί δίπλα σου για να σε θαυμάζω!!!! Σου στέλνω τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!!

    Υ.Γ. Σε ευχαριστώ πολύ.... (ξέρεις εσύ)!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω, ξέρω... πως η επόμενη έκθεση θα'ναι δική σου...χαχαχα. Ανεβαίνεις με ορθοπεταλιές! Και δεν υπερβάλω! Να'σαι καλά Βικούλα! Εγώ σ'ευχαριστώ που είσαι πάντα δίπλα μου!

      Διαγραφή
  15. Μέσα από τις φωτογραφίες σου Μαράκι, θαύμασα για μια ακόμη
    φορά τις υπέροχες
    μολυβένιες ζωγραφιές σου - αριστουργήματα !!
    Εύχομαι καλή συνέχεια και να είσαι καλά για να χαίρεσαι ότι αγαπάς !!!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου σ'ευχαριστώ πολύ! Πολλά φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  16. Συγχαρητήρια Μαρία! Χαίρομαι που η ομορφιά και η τέχνη αγγίζουν πάντα, με την ίδια δύναμη, τον άνθρωπο. Λυπάμαι που δεν μπορώ να δω την έκθεσή σου από κοντά. Ευτυχώς που δεν μας αφήνεις κι εμάς παραπονεμένες, μας δείχνεις τα έργα σου εδώ. Αν και δεν είναι το ίδιο πράγμα, όπως το να βλέπεις τους πίνακες με τα μάτια σου κι όχι σε φωτογραφία, ωστόσο μπορώ να πω ότι είναι όλα, αριστουργήματα! Φιλιά και καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ξέρεις... μπορεί να γίνει και να τους δεις κι από κοντά. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  17. Θερμά συγχαρητήρια φίλη Μαρία !!!
    Από τις ωραίες σου φωτογραφίες φαίνεται καθαρά πως ήταν μια εξαιρετική και πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, όσο για τα έργα σου πάντα καταπληκτικά ταίριαξαν τέλεια με τον όμορφο χώρο της έκθεσης. Εύχομαι από καρδιάς να είσαι πάντα έτσι δημιουργική και γεμάτη έμπνευση. Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλιο μου ευχαριστώ για τις ευχές σου! Χαίρομαι που το σύνολο αρέσει σ'έναν καλλιτέχνη! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  18. Συγχαρητηρια Μαρια μου!
    Φαινετε εξαιρετικη η διοργανωση!
    Οσο για τα εργα σου υπεροχα!
    Με αγαπη για τον ανθρωπο!

    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σου! Και ο χώρος που επέλεξες να εκθέσεις τους πίνακές σου μεταμορφωμένος και πολύ όμορφος. Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!!! Ο χώρος βοήθησε τα έργα μου πιστεύω. Να'σαι καλά!

      Διαγραφή
  20. Υπέροχα έργα από μια καταπληκτική δημιουργό "γέννησαν" και πάλι μια εξαιρετική έκθεση!!
    Να'σαι πάντα καλά, Μαράκι, πάντα επιτυχίες να ακολουθούν τα βήματά σου!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου άρεσε ο ''τοκετός'' ...χαχα. Ευχαριστώ Πεπούλα!!! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  21. Μαρία μου, συγχαρητήρια, τα έργα σου είναι μοναδικά και ο χώρος που τα φιλοξένησε ζεστός και καλαίσθητος!
    Πάντα επιτυχίες σου εύχομαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πόσο ζεστός φαίνεται ο χώρος!
    Κι όλα αυτά μόνο με μολύβια ε; τρελαίνομαι στη σκέψη! Μοιάζουν τόσο ...αληθινά...
    Μπράβο Μαρία !
    Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μολύβια κορίτσι έχουν άπειρες δυνατότητες, αρκεί να τα γνωρίσει κανείς και να τα αγαπήσει. Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  23. Ναι ήμουν και εγώ εκεί.. με την σκέψη μου .. με την καρδιά μου.. μπορεί να μην με βλέπατε Μαράκι μου αλλά η ψυχή μου κάπου εκεί τριγύριζε...ανάμεσά σας.. να χαζεύω για άλλη μια φορά τα υπέροχα έργα σου.. αλλά δεν είναι μόνο αυτό.. είναι οτι η εκθεσή σου έγινε στην όμορφη Θεσσαλονίκη... δυο ομορφιές μαζί...αχ!!!!!! την επομενη φορα θα διακτινιστώ... δεν παιζω...χι.χιχ. σε ευχαριστούμε για την ξεναγηση εστω και φωτογραφικά.. την απολαύσαμε.. να είσαι παντα καλά και με μεγάλες επιτυχίες Μαράκι μου..
    τυχερούλες όλες σας.. που ξαναβρεθήκατε...πάντα να το κανετε και να παιρνάς καλά μάτια μου.. φιλάκιααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως δεν σε είδα καλέ... αφού δυο φορές σε σκούντηξα για να περάσω...χαχαχα...Ρουλίτσα μου χαίρομαι που μπορέσαμε και βρεθήκαμε έστω και μια φορά στην αγαπημένη σου πόλη. Που ξέρεις, μπορεί να ξαναγίνει. Αλλιώς, εμείς τα λέμε και νότια...χιχι. Φιλιά και σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  24. Χαίρομαι αγαπητή μου Μαρία που είχες μια τέτοια επιτυχία.
    Το αξίζεις.
    Εύχομαι και σε πολλές ακόμη.
    Νάσαι καλά.
    Ντένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!
    ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ!!!
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ,ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά! Τι καλύτερο από ανθρώπους να σ'αγαπούν. Αυτό από μόνο του αρκεί! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  26. Η χαρά μας είναι απερίγραπτη που η δασκάλα μας μας έκανε την τιμή και έφερε τα έργα της στην πόλη μας. Ο χώρος της Ανθούλας τα αγκάλιασε και μεις τα απολαύσαμε από κοντά. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δική μου χαρά να δεις!!! Πολύ το χάρηκα Γιούλα μου. Περιμένω να τα ξαναπούμε. Ευχαριστώ για όλα.

      Διαγραφή
  27. Συγχαρητήρια Μαρία μου. Έμαθα πως η έκθεση ήταν τέλεια! Έτσι είναι η Θεσσαλονίκη, φιλόξενη και ανοιχτόκαρδη.....οι δε Θεσσαλονικείς αν σε αποδεχθούν θα σε αγκαλιάσουν με απίστευτη αγάπη!!
    Και σε άλλα ακόμη πιο μεγάλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαρηκα με τη μεγαλη επιτυχια,Μαρια μου!Θα ευχηθω σε μια ευρυτερη αναγνωριση γιατι το αξιζεις!!
    AFRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υπέροχα τα έργα σου!!
    Σου εύχομαι να έχεις πάντα επιτυχίες!
    Φιλιά!
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαρία θαύμασα ...και πάλι όλα τα έργα σου .Πόσο όμορφα τοποθετήθηκαν !!!! και χάρηκα για την επιτυχία που είχε η έκθεση!!!! Αλλά τα μάτια μου δεν ξεκολλούσαν από τα δύο νεγράκια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!σαν να μην τα έπιασαν ανθρώπινα χέρια !!! δεν σχολίασα μερικές αναρτήσει ς σου λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ χρόνου ετοιμάζω κάτι για την Αλκηστη και δεν υπάρχει ουτε μία στιγμή ελεύθερη!! ΘΑΥΜΑΣΑ την Αλεπου σου είναι εξαιρετική!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πού Έφη μου! Κάνε εσύ όσα πρέπει για την μικρή και άσε τις αναρτήσεις και τα σχόλια...χαχα... εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε. Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  31. Μαρία, δεν είδα το βιβλίο! όμως είμαστε τόσο τυχερές/οί που γνωρίσαμε έργα σου απο κοντά!Σ ευχαριστούμε για όλα!φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ