Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ήταν ένας γάτος... γάτος πονηρός...

  Σήμερα θα μοιραστώ τον πόνο μου μαζί σας. Ναι! Θα κλαίω και θα γκρινιάζω και θα χτυπιέμαι... Εντάξει είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων, αλλά είναι κάποιες φορές που και οι δυνατοί λυγίζουν, που και τα σίδερα κάμπτονται. Γιατί έχουμε κι εμείς καρδιά βρε αδερφέ... τι καλλιτέχνες θα'μασταν! 
  Είναι κάτι για το οποίο νομίζω πως δεν σας έχω μιλήσει ποτέ ξεκάθαρα... που το φέρνω από δω, το φέρνω από κει... αλλά δεν το ξεστομίζω. Κάποιοι ξέρουν... ίσως και να ζουν ζωντανά το δράμα μου. Γιατί δεν είναι έτσι όπως τα βλέπεις φίλε μου τα πράγματα πίσω από τη βιτρίνα. Έχει πόνο και δάκρυ και ιδρώτα (αίμα δεν έχει μόνο... αν είχε κι απ'αυτό αλίμονο!). Αχ πως να σας το πω... είναι μια δοκιμασία που περνάω συχνά... κάθε φορά...
  Εσείς θα νομίζετε πως κάθομαι στο εργαστηριάκι μου και πιάνω τα μολυβάκια μου και ζωγραφίζω και περνάω ζάχαρη... εμ δεν είναι πάντα έτσι. Γιατί δεν κάθομαι και στ' αυγά μου, θέλω να πειραματίζομαι. Εκεί είναι το θέμα μου. Και το πείραμα έχει πάντα τον κίνδυνο της αποτυχίας. Να... αυτό θέλω να σας πω σήμερα... θέλω να σας μιλήσω για τις αποτυχίες μου. Μου τρομάξατε; Εγώ να δείτε τρομάρα που πήρα... όποιος δεν έχει παντρέψει, δεν έχει χτίσει και δεν έχει χαλάσει πίνακα που μόλις τελείωσε... δεν ξέρει τι θα πει ζωή! Κι εγώ το ζω τακτικά... όχι στο βαθμό που μου συνέβει την τελευταία φορά, αλλά έχω περάσει λαχτάρες πολλές φορές. 

Χρωματιστά μολύβια σε ... γυαλόχαρτο (η τεχνική του Μπομπ του Μάστορα)

  Εκεί που έχω τελειώσει έναν πίνακα και που κάθε νοήμων άνθρωπος που ζωγραφίζει σε χαρτιά, θα 'παιρνε μια ωραία κορνίζα με ένα σούπερ γυαλιστερό τζαμάκι και θα το κορνιζάριζε σαν το πτυχίο της Νομικής... εκεί εγώ σεληνιάζομαι... παίρνω στα χέρια μου σπρέι...πινέλα... λούστρα... κόλες... και πάω να αντικαταστήσω τον Θεό! Και τι να σου κάνει το καημένο το χαρτάκι που άλλος ήταν ο προορισμός του και ξάφνου του'ρχονται πάνω του όλα αυτά τα άγρια υλικά; Παθαίνει κακαράτζα που λέει και ο Μισιρλούκος. Κι ενώ άλλες φορές το αιφνιδιάζω και το νικάω... ε, να που κάποιες φορές τρώω τα μούτρα μου. Αυτή τη φορά τα'φαγα για τα καλά. 
  Γιατί δεν μου 'φτανε που πήγα και ζωγράφισα πάνω σε γυαλόχαρτο (πας και λες στον χρωματοπώλη ''θέλω ένα ψιλό γυαλόχαρτο... το πιο ψιλό που υπάρχει''... κι εκείνος κάνει τη φοβερή ερώτηση... ''για τι το θέλετε;''... τι να του πεις τώρα; Να ζωγραφίσω; Δεν το λες όσο θράσος και να'χεις... μουγκρίζεις κάτι ακαταλαβίστικο και περιμένεις μπας και δεν επιμείνει στην ερώτηση... ), έκανα και δεύτερο πειραματισμό με ένα καινούριο βερνίκι. Και το πιο ψυχοφθόρο και βασανιστικό είναι, πως στην αρχή έμεινε ανέπαφο. ''Τέλεια! Δεν έπαθε τίποτα... Είμαι καταπληκτική!!! ''Σκέφτηκα... Και το άφησα δίπλα να στεγνώσει, ικανοποιημένη με την επιτυχία μου, τρομάρα μου... Τόσο που το ξέχασα... και σε μια στιγμή που γυρνώ το κεφάλι μου... γλουπ... άρχισε να στραβώνει το στόμα μου... Στράβωνε το στόμα μου, στράβωνε και η γάτα... συγχορδία... 

Γάτα σε κατάσταση κακαράτζας...

  Θα συνέλθω... εντάξει δεν ήταν και η Τζοκόντα... αλλά εγώ το'χα αγαπήσει κι ας ήταν λίγες οι ώρες που πέρασα μαζί του. Έχω κάνει κι άλλες ζημιές, αλλά διορθώνονταν... τούτο δεν έχει γιατρικό. Μέσα στο πρόγραμμα θα μου πεις... οκ... δίκιο έχεις... αλλά είναι φρέσκο ακόμη και θέλω να το βιώσω που λένε... χαχαχα... Άντε πολύ κρατήθηκα, δεν μου πάει το δράμα. Πάμε γι' άλλα... 



Αγαπημένο, προχωρημένο άσμα της εφηβείας μου... 



Υ.Γ. Αφιερωμένη ανάρτηση στις αγαπημένες μου φίλες και συνοδοιπόρησες, Μισιρλούκα και Χαρά... στη μία γιατί το έζησε ζωντανά... και στην  άλλη γιατί ήθελε χαρούμενη ανάρτηση να συνέλθει απ'το ταξίδι με τον Σκαραβαίο συνταξιδιώτη... χαχαχα...  Το τελευταίο είναι στιγμιότυπο από το ταξίδι... 





Σχόλια

  1. Δε με φτανει που το ζησα μια ...πρεπει να το ξαναζησωωωω!απαπαπααα.....
    Σα το κρακελε της Χαρας εχει καταντησει το βερνικι σου!!!θα με πεθανετε!
    Ασε που ολο προς το μιξ μιντια το πας ...αλλα δε το ομολογεις ακομα χαχαχχα
    Εγω παντως το βλεπω σουπερ...βγηκε με τεχνοτροπια!αντε να βρουν πια τεχνικη ακολουθησες χαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες πως εσύ με ώθησες!!! Σου'χω πει με μ'αφήνεις αμολυτή...

      Διαγραφή
    2. παλι εγω φταιωωω!!!!!!!φταιω εγω που σου ανοιγω τους οριζοντες σου!

      Διαγραφή
    3. Κλείσε και κάτι... δεν βλέπεις πως μ'έχει πάρει ο άνεμος;

      Διαγραφή
    4. Αυτά να βλέπεις και να άλλη φορά να διαλέγεις πιο σωστά τις φίλες σου ! χχχαααααα

      Διαγραφή
    5. Τι να κάνουμε ρε Φωτεινάκι που 'σαι κι εσύ στα δυτικά...μας έφαγε η δύση... κουνιέστε εκεί;

      Διαγραφή
    6. Κουνημένοι είμαστε έτσι κι αλλιώς ...
      Πάντως από τα τελευταία τίποτα δεν έχω πάρει χαμπάρι ! Η Τεοντωρίτση μου είπε να το κοιτάξω αυτό ! χαχα

      Διαγραφή
    7. χι..χι. δεν μπορώ άλλο...θα αφήσω τα χαμόγελα μου εδώ και παω στην θέση... καλά ντεεε μην φωνάζετετε... Μισιρλουμισιρλού... στασίδι έκανες;; πως θα κατέβω η γυναίκα;;

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου σε νοιώθω.
    Φοβερό. Κάποιες φορές μου έχει συμβεί και μένα με τα γραφτά μου
    Αυτά έχει η καλλιτεχνία.
    Την καλησπέρα μου μέσα από τα χιόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου κρίμα που το'χεις πάθει κι εσύ. Άστα... πουθενά δεν υπάρχει σιγουριά. Στα χειρόγραφα καφές, στον υπολογιστή ιός...χαχα. Φιλιά πολλά και κουράγιο με το κρύο!

      Διαγραφή
  3. Οι αποτυχίες κάποτε είναι..έργα τέχνης, εκτός από έργα ζωής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαφωνήσω Μαρίνα. Πολύτιμες οι αποτυχίες... μερικές φορές περισσότερο κι από τις επιτυχίες. Καλώς ήρθες.

      Διαγραφή
  4. Είχα πολύ ανάγκη τούτη τη γατίσια ανάρτηση,ξαναγυρίζω στις παλιές καλές μέρες έστω κι ως Σκαραβαίος(κρίμα που πίστεψα οτι η αφιερωση μ αφορούσε γιατί με θεωρούσες γατί αξιολάτρευτο!)
    Εστω κι ως Σκαραβαίος,την απόλαυσα,μου έδωσε χαμόγελο πλατύ,λυπήθηκα για το μικρό σου το γατί (άλλο ασμα, αλλά ήδη κατοχυρωμένο...φευ) καιμου έδιωξε πολλά αρνητικά
    Είμαι σίγουρη οτι η επόμενηπροσπαθεια θα στεφθεί απο επιτυχία
    Εμείς προλάβαμε τουλάχιστον τούτο το άτυχο και το ζήσαμε Τζοκόντα!
    Φιλάκιαααα

    Υ.Γ. ευτυχώς, διαπιστώνω οτι ατυχήματα συμβαίνουν σ όλους τους δεξιοτεχνες κι έτσι δε νοιώθω μόνη γκαντέμω
    Να δω τι αφιερωση θα μου κάνεις ως σεισμόπληκτης (το βλέπω τ όνειρο...)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γατι?????τι εγινε ρε παιδια!η ζαργανα εγινε γατι??

      Διαγραφή
    2. Αφού εσύ έγινες ζαργάνα... κάτι έπρεπε να γίνει κι εκείνη. Πρόσεχε μόνο γιατί ως γατί είναι επικίνδυνη για τα ψαράκια....χαχαχα.

      Διαγραφή
    3. την εφαγε ο θερισμος και δεν απανταει η τεοντοριτση!χαχαχα

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω για τους άλλους ''δεξιοτέχνες'' σε μας πάντως συμβαίνουν... και βιολί να παίζαμε, που λέει ο λόγος...θα σουβλίζαμε κανέναν περαστικό κακομοίρη...χαχαχα. Χαρουλάκι είχες σοφέρ άξιο... δεν έχεις παράπονο...

      Διαγραφή
  5. Καλά, δεν ξέρω τι λες εσύ που είσαι η καλλιτέχνης, εμένα μου φαίνεται πιο ωραίο...μετά!! Αχαχαχα!!! Σαν την τουαλέτα που είχαν κάψει στο σιδέρωμα, στην ελληνική ταινία "οι κληρονόμοι" και τη μοσχοπούλησαν!! Πολλά γλυκά φιλιά! Γλύκα το γατάκι! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι... κάτι σαν το λάθος του μάγειρα στις ταβέρνες...χαχα. Λες να την βάλω δημοπρασία; Μη μου βάζεις ιδέες Πετρούλα... δεν το'χω και πολύ. Φιλιά κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  6. Πριν διαβάσω τα σχόλια νόμισα πως η δεύτερη φωτό είναι σε αρχικό στάδιο και έμεινα για λίγο να θαυμάζω την ολοζώντανη γατούλα!!! Αλλά μετά σε λυπήθηκα ,τι ατυχία !σου έμεινε η φωτό για ανάμνηση και είμαι σίγουρη πως με μία νέα απόπειρα θά έχεις και πάλι ζωντανή την όμορφη φατσούλα!! Καλό σου βράδυ!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Έφη μου... ούτε στον εχθρό μου που λένε. Δεν ξέρω αν μπορώ να το διορθώσω... νομίζω πως όχι γιατί πέρασα βερνίκι... Ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  7. Στ΄ αλήθεια είναι κρίμα...... εγώ θα τον ξανάκανα τον πίνακα..... αυτό το
    μουτράκι είναι πολύ γλυκό ....
    να είσαι καλά Μαράκι, φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο να κάνω το ίδιο πράγμα. Δεν ξέρω... θα δω. Ευχαριστώ Σοφάκι!

      Διαγραφή
  8. ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ!!!
    Μας κοψοχολιάζεις καλά-καλά και μετά μας... σερβίρεις την ιστορία...
    Τουλάχιστον εσύ, μπορεί να έχεις τις αποτυχίες σου, αλλά έχεις και κάτι ΕΠΙΤΥΧΙΑΡΕΣ άλλο πράμα!
    Αλίμονο σε κάτι ατάλαντα σαν εμένα!
    Φιλάκια πολλά και... νυσταγμένα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το κατάλαβες εσύ;χαχαχα... και να φανταστείς κρατιέμαι κιόλας...χαχαχα. Φιλάκια πολλά κοριτσάκι γλυκό. Εύχομαι να κοιμήθηκες καλά.

      Διαγραφή
  9. Αχ, τί κρίμα!!!!!!!!!! Κι ήταν τέλειος ο γατούλης!!!!!!!!!
    Με τα βερνίκια την έχω πατήσει κι εγώ πολλές φορές! Μόνο που τα δικά μου δεν ήταν έργα τέχνης!!!!
    Τουλάχιστον να έκανες ένα mix media, όπως λέει η Μισσιρλού, και να το ενσωματώσεις σ'αυτό???
    Φιλάκια, Μαρία μου και καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτομαι να της το δώσω πριν το πνίξω... πριν το σκίσω ήθελα να πω...χαχα... Στα χέρια της Μισιρλούς θα πάρει άλλη διάσταση. Ευχαριστώ για την συμπαράσταση Μαριαννάκι.

      Διαγραφή
  10. Τελικά δεν διορθώνονται όλα ε!!!!!!! Καλά ρε παιδάκι μου δεν έκανες δοκιμή σε μια ακρούλα να δεις πως συμπεριφέρεται το υλικό.... Κρίμα το γατάκι και ήταν πανέμορφο!!!!!!! Άντε δεν πειράζει θα φτιάξεις καινούργιο.... τι είναι για σένα, απλά ένα παιχνιδάκι!!! Πολλά φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα Βικούλα μου... δάσκαλε που δίδασκες... Δεν θέλω να δω γάτα για καιρό... μετά θα σκεφτώ...χαχα. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως την Παρασκευή σκύλο θα φέρω.... μακριά από γάτες!!!!

      Διαγραφή
  11. Κρίμα, κρίμα, αλλά περιμένουμε να μας δείξεις το καινούργιο γιατί είμαι σίγουρη ότι θα το ξανακάνεις ,,
    είναι καταπληκτικό το γατάκι και αλοίμονο μην σε σταματήσει εσένα μια ατυχία !!
    Πολλά φιλιά συμπαράστασης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για το ίδιο... το πείραμα όμως θα συνεχιστεί Ράνια μου. Δεν το βάζω εύκολα κάτω. Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  12. αχ μακάρι να μπορούσα να κάνω ένα γατί και στην έκδοση β!!!!!!!!!!!!! Αν ο άνθρωπος δεν πειραματιζόταν από καταβολής κόσμου σε όλα τα επίπεδα σκέψου που θα είμαστε;;;; Συνέχισε εσύ και θα βρεις τον τρόπο να νικήσεις. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί που θα ήμασταν μπορεί να 'ταν και καλύτερα Κυκλάμινό μου...χαχα. Είδαμε και με την πρόοδο τα χαΐρια μας... Βέβαια εδώ είναι άλλο... θα το συνεχίσω κι ας διαλύσω όλα μου τα έργα...χαχαχα. Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  13. Ακόμη και στην ατυχία χιουμοράκι :-)))
    Να πω και εγώ τώρα μια μπαρόλα. Μήπως ανακυκλώνεται; Δεν εννοώ να γυαλοχαρτάρεις το τραπέζι για βάψιμο. Λέω επάνω σε αυτή την επιφάνεια, μπορείς να δουλέψεις ξανά ώστε κρατώντας κάποια στοιχεία προκύψει κάτι νέο ίσως πιο αφηρημένο; Έχω δει μια τέτοια ανακύκλωση πίνακα (όχι από γυαλόχαρτο όμως) που το έργο που προέκυψε ήταν εξαιρετικό!
    Καλημέρα Μαρία μου και στεναχωριέσαι. Σε κάτι καλό θα σε οδηγήσει ετούτη η ατυχία.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το δοκιμάσω, πάντως με το βερνίκι επάνω λίγα πράγματα μπορώ να κάνω. Θα δούμε... Έχεις δίκιο,από λάθη βγαίνουν πολύ ωραία πράγματα καμιά φορά. Δεν στεναχωριέμαι κοριτσάκι. Χάρηκα κιόλας που η αποτυχία μου σ΄έφερε από δω...χαχαχα. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  14. Μην στεναχωριέσαι ήθελα να πω αλλά το ' φαγα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν άρχισα να διαβάζω χαμογέλασα...μετά όμως λυπήθηκα...την πάτησα κι`εγώ πολλές φορές και ξέρω τι απογοήτευση νοιώθεις...πιστεύω όμως ότι με κάποιον τρόπο θα το σώσεις...κάτι θα βρείς εσύ...
    Καλή σου μέρα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα μου όποιοι δημιουργούν παθαίνουν τέτοια ατυχήματα. Το σινάφι μας εδώ μέσα το ξέρει καλά. Εύχομαι να τα πούμε κι από κοντά τον άλλο μήνα... θα έρθω να σας δω! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  16. Αλίμονο να πιστεύαμε ότι παίρνεις τα χρώματα και δεν γίνονται λάθη.. Μαρία μου , πάντως εμένα το γδαρμένο γατί μου αρέσει έχει κάτι αυθόρμητο σαν να είναι μετά από γατοσκυλοκαυγά!!
    Δε σε φοβάμαι εσένα Μαρία μου που ζωγραφίζεις και σε γυαλόχαρτο , πρώτη φορά το ακούω τούτο...
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα... έχεις δίκιο... το'χουν μαδήσει το καημένο το γατάκι! Νικόλ μου τέτοιες φαεινές ιδέες μόνο εγώ και η Μισιρλού τις έχουμε. Αν δεν ταιριάζαμε που λένε... Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  17. Τουλάχιστον πρόλαβες και τον φωτογράφισες τον γατούλι πριν προλάβει και την κάνει!!!!! και το άτιμο έγινε πανέμορφο σαν ζωντανό. Περιμένουμε το επόμενο φιλάκια ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχω πάντα στο μυαλό μου πριν βερνικώσω να βγάζω μια φωτό για το ο μη γένοιτο...χαχα. Να'σαι καλά. Σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  18. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα ! Ξέρεις τί είναι να ζητάς διατροφή για τη σύζυγο και να έρχεται η κόρη της συζύγου και να λέει πόσο ξε#@λη μάνα έχει ;;; Ασ' τα σου λέω ! Κάλλιο να μου είχαν ξεβάψει ένα εκατομμύριο βερνίκια ...
    Αλλά anyway, πράγματι είναι κρίμα, το κακόμοιρο το γατάκι ...
    Για να μάθεις στα γατάκια να φέρεσαι με τακτ ! Νιάου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο Φωτεινούδι μου, αλλά δεν θα στο πω γιατί φαίνεσαι φουντωμένη...χαχαχα. Τι βλέπεις κι εσύ καλό μου! Γαβ!

      Διαγραφή
    2. Είδες Μαρακι ; υπαρχουν και χειρότερα..χι.χιχ. ακόμα ανεβοκατεβαίνω... ευτυχώς που έχω κάνει προπόνηση..χι.χιχ.

      Διαγραφή
  19. Μαρία μου, ατυχίες συμβαίνουν... αλλά από αυτές μαθαίνουμε για την επόμενη φορά!
    Τώρα, μη με πείτε τρελή... αλλά εμένα μου αρέσει φοβερά η δεύτερη φωτό (ναι, η χαλασμένη). Μ΄αρέσει γιατί έχει κάτι το αφαιρετικό και το φλουταρισμένο, κάτι το πεπαλαιωμένο... σαν να είναι ο γάτος χαμένος στην ομίχλη και λυπημένος.
    Σοβαρά, το λάτρεψα στην δεύτερη εκδοχή του!!!!
    ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙΣ!!! (ελπίζω να σε πρόλαβα - αλλιώς, πες μου σε ποιο κάδο το έριξες, να πάω να το μαζέψω!!)
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αυτό που λένε, πάντα υπάρχει το άλλο σου μισό...χαχαχα. Κι ο γατούλης μου βρήκε εσένα! Τι να πω, αν σου αρέσει τόσο να στον βάλω στο ΚΤΕΛ να στον στείλω βρε κορίτσι... αλλά χαλασμένο έργο δεν λέει! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  20. α!! ΜΑΡΊΑ, αν το είχες βάλει απο πριν σε ανάρτηση, θα΄λεγα τόφαγε το μάτι! γιατί κι εγω πρόσεχα τη λεπτομέρεια στο λαιμό! ΌΛΑ τα άλλα τάχω λεμε!χαχαχα!!!Αλλα δεν το είχα δεί!
    Πάντως το πρώτο ολοζώντανο,
    και το άλλο πες οτι βλέπει το είδωλό του σε θολό καθρέφτη! Βέβαια, εσυ που το ζωγράφισες τριχούλα τριχούλα, λογικό είναι να έχεις απογοητευτεί!
    εμείς οι άσχετες και μόνο το δεύτερο να μας έδειχνες θα αναφωνούσαμε:ουάου! σούπερ!
    Κάτι έμαθες και απ΄ αυτό!
    μου άρεσε το στιγμιότυπο στο τέλος!!ΠΟΛΛΆ ΠΟΛΛΆ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
    Καλά έκανες και το μοιράστηκες μαζί μας για να γίνει ο..πόνος λιγότερος!
    Θέλω να μάθω την ερώτηση του χρωματοπώλη την επόμενη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βρε Βαρβάρα μου. Αν ήταν να πιάνει το μάτι εδώ μέσα, δεν θα'χε μείνει τίποτε όρθιο...χαχα. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  21. ...όποιος δεν έχει παντρέψει, δεν έχει χτίσει και δεν έχει χαλάσει πίνακα που μόλις τελείωσε... δεν ξέρει τι θα πει ζωή!

    Να'ξερες πόσο σε νιώθω. ι ας είμαι ερασιτέχνης της κακιάς ώρας. Με τα λ΄δια μου εγώ όμως.
    Και συνέβη το εξής μια φορά. Είχα καταστρέψει έναν πίνακα και τον είχα στο πάτωμα για πέταμα. Το βλέπει ένας φίλος μου και με ρωτάει τι είναι αυτό; Α! Αυτό είναι το κολαστήριο του λέω έτοιμο να πάει στην πυρά!
    Τελικά το βούτηξε και το κρέμασε στο γραφείο του ( από την ανάποδη απ΄ότι το είχα ζωγραφίσει εγώ :-D
    Το καμαρώνουν πολλοί μου έχει πει!
    Ηθικό δίδαγμα : αυτό που για μας είναι αποτυχία για άλλους είναι έργο τέχνης! αχαχα!
    Καλησπέρα Μαρία!

    Εγώ τον λάτρεψα το γάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι συμφωνώ κορίτσι. Λες να κρεμάσω τη γάτα ανάποδα; χαχαχα. Κρίμα το γλυκούλι μου. Ευχαριστώ που μοιράστηκες τον δικό σου πόνο μαζί μας! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  22. Αυτό το τι το θες το 'χω βιώσει στο πετσί μου και έχεις δύο επιλογές ή να πεις την αλήθεια που δεν θα το συμβούλευα γιατί προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν κάνει για τη χρήση που το θες ή να έχεις σκεφτεί από πριν ποια θα πρέπει να είναι η σωστή απάντηση στην ερώτηση τους και να τους τη δώσεις.Εγώ τώρα πια χρησιμοποιώ τη δεύτερη λύση και νιώθω ανακούφιση όταν μου δίνουν αυτό που ζητάω χωρίς ερωτήσεις,βέβαια μερικές φορές την πατάω χαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Οσο για τον χαλασμένο πίνακα καταλαβαίνω τη στεναχώρια σου αλλά έτσι είναι οι καλλιτέχνες δεν εφησυχάζουν γιατί αν το έκαναν δεν θα ξεπέρναγαν τον εαυτό τους όπως κάνεις κάθε φορά σε κάθε καινούργιο που φτιάχνεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πολύ πλάκα όταν ρωτάνε... χαχα... λες τώρα να του το πω να πέσει ανάσκελα ή να τον αφήσω να χαίρεται; Άστα, πολύ μουρλόφαρα είμαστε όλες εδώ μέσα...χαχαχα. Φιλάκια Ρενούλι, σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  23. Καλά, σε διαβάζουμε εδώ μαζί με τον καλό μου κι έχουμε κλάψει απο τα γέλια!
    Μην παρεξηγηθείς , δε γελάμε με το δράμα σου αλλά γιατι το γατί στη δεύτερη φωτο μοιάζει απίστευτα με ένα που έχουμε περιμαζέψει τελευταία! ( Είναι και μονόφθαλμο εκτος των άλλων)

    Λοιπόν αυτά τα πραγματα δε γίνονται, ακου ζωγραφική στο γυαλόχαρτο, μονο εσύ θα το σκεφτόσουν!
    Κι επειτα πειράματα σε έτοιμα έργα; Και τέτοια μάλιστα;;;Δεν είχες κανένα κομματάκι να κάνεις δυο μολυβιές και να δοκιμάσεις τα βερνίκια;
    Καλό βράδυ, πολλά φιλάκια και πάμε για τα επόμενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε, έτοιμο το πορτραίτο του νέου σας φίλου! Για όλα φροντίζει ο καλλιτέχνης...χαχαχα. Να'σαι καλά Νικούλι μου. Αφού ξέρεις πως η ανυπομονησία μας, τσακίζει κόκαλα! Θα είμαι πιο προσεχτική στο μέλλον.

      Διαγραφή
  24. Μαρία, χαίρομαι για σένα, όχι επειδή σου χάλασε ο πίνακας, (αυτά άλλωστε συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες), αλλά γιατί μπορείς να ρισκάρεις να χρησιμοποιείς διαφορετικά υλικά και να πειραματίζεσαι. Τα πειράματα δεν πετυχαίνουν πάντα. Είμαι σίγουρη ότι το επόμενο θα καταφέρεις να το κάνεις όπως έχεις στο νου σου!!! Ο γατούλης αξιολάτρευτος.
    Καλή σου νύχτα. Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεφέλη μου θα σου εξομολογηθώ κάτι... μικρή είχα πρότυπο τον Κύρο Γρανάζη...χαχαχα. Ήθελα να γίνω εφευρέτης. Τώρα που τον συνάντησα κι από κοντά (βλέπε Μισιρλού), έβγαλα όλα μου τ' απωθημένα! Και είμαι ακόμα στην αρχή... κουράγιο, έχετε πολλά να δείτε... Σ'ευχαριστώ κορίτσι!

      Διαγραφή
  25. Εγώ Μαρία μου αν δεν το έλεγες νόμιζα ότι έκανες φωτοσοπ. Η γατούλα κούκλα και στις δυο βερσιόν. Όσο για καταστροφές δεν είσαι η μόνη, ευτυχώς μερικές φορές μπορούμε και τα μπαλώνουμε χωρίς να δίνουμε δικαιώματα σε αυτούς που τα βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουυυυυ....πόσες φορές τα μπαλώνουμε...χαχα. Φιλιά Κατερινούλα.

      Διαγραφή
  26. Λατρεύω το μικρό σου το γατί, έστω κι αν το ταλαιπώρησες το καϋμενούλι!!!! Είναι πανέμορφο όπως να ΄χει, έχει τη δική σου μαεστρία και πνοή τέχνης!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια συγνώμη, εκ παραδρομής το "καημενούλι" δολοφονήθηκε και κατάντησε "καϋμενούλι"

      Διαγραφή
    2. Πολλαπλά δολοφονημένο το γατί....χαχαχα. Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  27. Μα και εσύ Μαρακι μου επανω σε γυαλόχαρτο πήγες να ζωγραφίσεις;... τι άλλο θα σκεφτείς ήθελα να ξέρω....εμ τι να σου κάνει το γατάκι...εκεί που το έβαλες....!!!!!!! φαντάζομαι την απορία του.. θα σκεφτόταν .. τι γυρεύω εγώ ένα τόσο όμορφο γατί επάνω σε τέτοια επιφάνεια;; και να το το συμβάν..!!! και στις καλύτερες οικογένειες συμβαίνουν τα ατυχήματα....... και σιγα να μην βρείς τρόπο να το μεταλάξεις με τέτοια δασκαλα δίπλα σου..( βλέπε. Μισιρλούμισιρλού.)...μπορεί να αλειώθηκε όπως λες Μαράκι ο πίνακας αλλά το βλέμμα της γατούλας έμεινε ανέπαφο..!!!! ...εμάς μας αρέσει εκείνο το γυάλισμα στο μάτι...είδες πως σε κοιτάει;;;κανόνισε.. ..χι.χι.. ενα φιλάκι παρηγοριάς σου στέλνω .. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτομαι Ρουλάκι μου... κι όσο σκέφτομαι γίνομαι επικίνδυνη...χαχα. Έχω και την μαστρο-Μισιρλού και φαντάσου τι γίνεται! Θα προσπαθήσω όταν είμαι έτοιμη ψυχολογικά να το σώσω...χαχα. Φιλιά πολλάααααααααααα

      Διαγραφή
  28. Πόσο σε καταλαβαίνω, Μαρία....και στον πειρασμό του πειραματισμού και την καταστροφή, βέβαια, εξ αιτίας του! Εξαιρετικός ο γάτος πριν. αλλά κι ο μετά έχει άλλο ενδιαφέρον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι ασχολούμαστε με τις τέχνες, το'χουμε νιώσει στο πετσί μας. Ευχαριστώ Μαρία μου για τα καλά σου λόγια. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  29. Η γάτα στην αρχή ήταν πανέμορφη, μετά απέκτησε και άποψη!!
    Πλάκα πλάκα, κρίμα ο πίνακας, αλλά γέλασα πολύ με την περιγραφή σου....
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι για να γελάσετε την έβαλα... πάντα πρέπει να παίρνουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων κι εγώ αυτό το 'χω κάνει τρόπο ζωής. Φιλιά πολλά κι από μένα.

      Διαγραφή
  30. Την επόμενη φορά να ζωγραφίσεις επάνω σε συρματόβουρτσα!!!!!!
    Πολύ γέλασα με τη φάτσα του γατιού σου, του δεύτερου .
    Σε καταλαβαίνω γιατι κι εγώ την έπαθα με το βερνίκι σε μια εικόνα!!!!!
    Κάνε εσύ πειράματα να μαθαίνουμε κι εμείς!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη δεν την είχες πάθει... μωρέ γίνεται να φτιάχνεις πράγματα με τα χέρια σου και να μη χαλάσεις; Συρματόβουρσα ε; Για να συμβουλευτώ τον τεχνικό μου σύμβουλο...χαχαχα. Καιρό έχουμε να τα πούμε αρχηγέ... άντε ν'αρχίσουμε τα ανεβοκατεβάσματα!!!

      Διαγραφή
  31. Κρίμα γιατί ηταν γλύκας ο γατούλης !! Αλλα δεν πειράζει, θα κάνεις τα ..υπόλοιπα μέλη της γατο-οικογένειας και ..ούτε γάτα-ούτε ζημιά!!!!!
    Τι να κάνουμε, ετσι είναι τα πειράματα!!
    Πολλα΄φιλιά !! Α, και μην ξεχνάς τον Βαθίλη (ή έγινε..Βασίλης???!!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα... έχουμε μέλλον ακόμα... στην Ισπανική version είμαστε ακόμη!!! Φιλιά πολλά Πεπούλα!!!

      Διαγραφή
  32. Μαρια μου, ειναι εργο τεχνης, οπως και να χει... ασε που εισαι και πολυ μπροστα!!! Ποιος αλλος θ σκεφτοταν να ζωγραφισει με χρωματιστα μολυβια σε γυαλοχαρτο; σε φιλω πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Φωτεινούλα μου... μου γλυκάνατε τον πόνο με τα λόγια σας... Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  33. Να δω που αλλού θα σκεφτείς να ζωγραφίσεις! Εσένα Μαράκι μου με τόση φαντασία δεν σε φοβάμαι,κάτι θα σκεφτείς για να το σώσεις. Και μην ξεχνάς τα γατιά είναι εφταψυχα οπότε πάρε θάρρος. Είναι κρίμα να πάει χαμένο , πέρα απο την πλάκα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω που θα φτάσω Κατρίν μου... αφού εξαντλήσω τα είδη χρωματοπωλείου, μπορεί να με δεις και σε κανένα φαρμακείο...χαχα! Εκεί μπορεί να βρω και το γιατρικό του γατιού...χαχα. Να'σαι καλά!!!

      Διαγραφή
  34. Γιατί παιδί μου σεληνιάζεσαι και κάνεις πειράματα την ώρα ειδικά που είσαι από πάνω και καμαρώνεις το άψογο δημιούργημα σου;;;; Πες μου σε παρακαλώ;;;; Θα βάλω φωνές και έχω και λαιμό χάλια!!! Ωστόσο εγώ ως άπειρη δεν τα βλέπω και τόσο χάλια τα πράγματα και αν σκεφτούμε τη σκέψη της προλαλήσασας , τα γατιά είναι εφτάψυχα όντως άρα κάτι μπορεί και να γίνει!!!! Σε φιλώ θαρραλέα μου ζωγράφε!!!! Καλό ΣΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μάλωσέ με Κικίδι μου... ό,τι και να πεις δίκιο θα'χεις. Είδες τι έπαθα η τολμηρή;;; Αχ τι έχει το λαιμάκι σου; Κι εγώ φωνή δεν έχω από χθες το βράδυ... με τη νοηματική μόνο...χαχα... Πρόσεχε το παιδί!!! Φιλιά πολλά στα ροζ φουσκωτά μαγουλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να σου πω Μαρία μου ότι λυπήθηκα για ότι έγινε θα είναι λίγο. Διαβάζοντας την ανάρτηση και φτάνοντας στην πρώτη φωτογραφία φωνάζω το Βαγγέλη να θαυμάσει τη δουλειά σου. Και φτάνοντας παρακάτω άνοιξα ένα στόμα να!!!!!. Τον τρόμαξα με τη φωνή. Δεν πειράζει όμως κορίτσι μου, συμβαίνουν και αυτά. Εσύ να είσαι καλά και θα δημιουργήσεις άλλα καλύτερα. Φιλάκια πολλά γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα... πάει ο Βαγγέλης! Πείραμα ήταν Γιούλα μου, ε δεν θα μας βγαίνουν όλα... Φιλιά πολλά σε όλους σας. Μου λείπετε!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ