Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ασπρόμαυρο με χρώμα! Ασπρόμαυρο με χρώμα;


  Τα χρωματιστά μολύβια, θα φανταζόταν κάποιος, πως είναι μόνο για να ζωγραφίζουμε χρωματιστές εικόνες. Το αυτονόητο δηλαδή. Αυτό έκανα κι εγώ μέχρι πρόσφατα.
 Όταν, λοιπόν, ήθελα να ζωγραφίσω ασπρόμαυρο έργο, χρησιμοποιούσα γραφίτη. Δεν θυμάμαι αν ήταν η πρώτη φορά τότε ή το'χα σκεφθεί και νωρίτερα, αλλά όταν είδα ένα σετ χρωματιστών μολυβιών της LYRA, με αποχρώσεις μόνο του γκρι, νομίζω πως τότε μπήκε στο μυαλό μου η ιδέα να δοκιμάσω ασπρόμαυρο έργο με χρωματιστά μολύβια.

 Πέρασε πολύ καιρός από τότε, για να πω την αλήθεια χρόνια, μέχρι να αποφασίσω να δοκιμάσω. Το μικρό σετάκι των γκρίζων μολυβιών ήταν ό,τι πρέπει για να μπει στο βαλιτσάκι των υλικών που θα κουβαλούσα στις διακοπές. Οπότε το πείραμα έγινε εκεί.    Θέμα υπήρχε και μάλιστα επίκαιρο (για τότε... γιατί τώρα μπρρρ), το μοντέλο κλασσικό και αγαπημένο... τα μολύβια ακονίστηκαν και.......... ταράμ ταράμ!!!

Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί.
 Καιρό είχα ν'ασχοληθώ μ'αυτόν τον τυπάκο, εικαστικά, γιατί γενικώς ασχολούμαι καθημερινώς και υπερωριακά!  
 Μη νομίζετε πως έκανα καμιά φοβερή ανακάλυψη... στην πορεία, απ'όταν το σκέφθηκα και μέχρι να το υλοποιήσω, είδα κι άλλους ζωγράφους μολυβιών να δουλεύουν μια τέτοια τεχνική. Ούτε πιστεύω πως μπορεί αυτός ο τρόπος ν'αντικαταστήσει το γραφίτη. Ο γραφίτης έχει την δική του μαγεία και είναι ιδανικός για ασπρόμαυρα έργα. Όμως οι εναλλαγές, η ποικιλία και η πειραματισμοί, είναι κάτι που με γοητεύει στη ζωγραφική (κι όχι μόνο... αλλά με προσοχή... χαχαχα) και τα μολύβια, μου δίνουν ακριβώς αυτές τις δυνατότητες. 

 Πιο πρόσφατα, μόλις πριν λίγες εβδομάδες, άλλο ένα έργο έγινε με την ίδια λογική, αλλά και με μια ''τσαχπινιά'' χρώμα. Αντί για γκρίζα μολύβια, χρησιμοποίησα αποχρώσεις του καφέ και ιδού το αποτέλεσμα:

Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί

 Έχει την αίσθηση της Σέπιας, αγαπημένης απόχρωση που δίνει πάντα την αίσθηση του παλιού. Η έμπνευση κι αυτού του έργου, ήρθε από μια καλοκαιρινή συνάντηση. Το μοντέλο μου (που τώρα είναι κοπέλα της... παντρειάς...χαχα), δεν είχα την τύχη να το γνωρίσω, όμως γνωρίζω το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειάς του και μη σας πω ένα μέλος της ή και περισσότερα, μπορεί να τα γνωρίζετε και κάποιοι από εσάς εδώ μέσα! Σας μπέρδεψα; Στα σχόλια, είμαι σίγουρη, θα ξεκαθαρίσει το πράγμα... χαχα. 

 Τέλος να σας πω πως, αυτό το δεύτερο έργο μου, είναι ένα από τα τέσσερα υποψήφια για την φετινή διεθνή έκθεση του συνδέσμου (UKCPS) στην Αγγλία. Τα υπόλοιπα τρία θα σας τα δείξω σύντομα. Τα αποτελέσματα (το αν δηλαδή κάποιο-α από τα έργα μου, θα εγκριθεί) θα τα γνωρίζω σε δυο μήνες περίπου. Ως τότε έχω πολλή δουλειά και πολλά σχέδια. 


Δημιουργείστε γιατί χανόμαστε!



Σχόλια

  1. ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ονειρα κανωωωω...λαλααριλααααλααα
    αααχ τα μολυβακια τι ωραια που ειναι τα ατιμα!!!(...μη γυρισει μπουμερανγκ το σχολιο μου χαχαχα)
    το αποτελεσμα θαυμασιο!...ο χρωματιστος γραφιτης παντως ειναι ονειρο...σαν παλια φωτογραφια!!αααλλη αισθηση!!καλη επιτυχια Μαρακιιιιιιιι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλααα μη φωναζεις ...καταλαβα !δεν ειναι οι χρωματιστοι γραφιτες!ενα λαθος εκανα η μαθητρια!...αφουθ με εξαπατησες με την τσακπινια που εκανε!!!!!!..........για το βασιλη δε θα πω τπτ!!!!!(για να μαθεις!)χαχαχαα

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να σου πω πως αύριο θα ζωγραφίσεις με χρωματιστούς γραφίτες! Έτσι για να μάθεις να τους ξεχωρίζεις!χαχαχα... Βρες θέμα!!!

      Διαγραφή
    3. (θελω εναν δικηγορο) Χαραααα που εισαιιιιιι?πες της να μην μας καταπιεζειιιι!

      Διαγραφή
    4. Είναι η Χαρά δικηγόρος; Βρε τα'χασες εντελώς;

      Διαγραφή
    5. οχι εγω πλέκτρα είμαι γι απόψε,αν με φαντασιώνεται δικηγόρο,κανένα πρόβλημα
      Ποιό ειναι το κορίτσι της παντρειάς,καλέ;;;

      Διαγραφή
    6. η φωτεινη εχει δουλειες τωρα...οποτε αναλαμβανει η πλεκτρα!

      Διαγραφή
    7. Μην χάσεις την πρωτιά έεε;;..... βρε Μισιρλακιμισιρλάκι και έχεις και απορίες;;; τι κάνεις στα μαθήματα ξεμιαλισμένο μου;;;.........ξεκαθαρίστε τι εΊναι η Χαρά... δικηγόρος η πλέχτρουσα..χι.χιχ................ Χαρά μου.. το κορίτσι πράγματι είναι της παντρειάς..χι.χι.

      Διαγραφή
    8. Λύσσαξες πια!Ούτε μία καρδιά δε σταύρωσα απο εκείνη την πρώτη που έκανα πριν αρχίσεις την παρενόχληση.
      Τλπ έστω και αργάμιση,ήρθα!
      Διάβασα με προσοχή την ανάρτηση,θαύμασα το γνωστό μοντέλο Marcus(εκεί έμεινα εγω,μάλλον θάχουν βγεί νέοι ονομαστοί) στην προσφιλή του θέση,η μαμά το ζωγράφισε γκριζο,αλλά φωτεινό και το κοριτσάκι που είναι πια της παντρειάς (Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ!) όλο τσαχπινιά και χάρη,είχε να παρει το παιδί...σόϊ πάει η τσαχπινιά στο βασίλειο!!!
      Καλή επιτυχία στην έκθεση της ΑΓγλίας,Μακάρι να επιλεγούν όσα στείλεις Μαράκι μου
      Το μαυρούκο δε θα τον στείλεις;;; Θάναι ταιριαστός με το κοριτσάκι!Θα κάνπυν μούτες ο ένας στον άλλον "γιατί καλέ δε με θες και κάνεις τέτοια μούτρα; έχεις ξαναδέι άλλη μοιραία σαν εμένα;;;" θα του λέει κι εκείνος θα στριτζώνει,χαχαχα έπλεξα ειδύλλιο η ...δικηγόρος-πλέκτρα

      Διαγραφή
    9. Το προξενήτρα που το πάς;; χι.χι. θα βάλουμε το κοριτσάκι στο μπουκάλι να περιμένει τον τύπο της παραλίας..χι.χι.

      Διαγραφή
    10. Οχι καλέ, μακρυά απο μένα τα προξενιά, ποτέ δεν έκανα (όπως δεν ήθελα να μου κάνουν) Δεν είναι άξια η κοπελιά της παντρειάς να τον βρει μόνη της;;;Μη σου πω οτι θα σας τον φέρει πεσκέσι την επόμενη φορά,χαχαχαχα
      Μιλάω για έναν παρομοιο σ ε γκριμάτσα Πίνακα που είχε η Μαρία στην έκθεση και τον λατρεψαν όλες!!! Μόνο που κάηκε λίγο στον ήλιο...

      Διαγραφή
    11. Μα δεν φαίνεται η τσαχπινιά; Σιγά μη θέλει προξενιό η κοπέλα μας! Το μαυράκι Χαρά μου δεν μπορώ να το πάρω από την ιδιοκτήτρια διότι το βλέπει ως παιδί της πια... τέτοια τρέλα...χαχα. Θα το βάλω όμως κι αυτό να το δείτε σύντομα.

      Διαγραφή
    12. Καλά η γιαγιά από την χαρά της νόμιζε οτι έλεγες Χαρά μου για τον τυπάκο της παραλίας... για αυτό είπα για μπουκάλι...χι.χιχχ. ότι θυμάμαι χαίρομαι..χι.χιχ...δεν τον ξέρω αυτόν τον πίνακα
      Μαράκι να το βάλεις και αυτό να το δούμε...

      Διαγραφή
    13. Μήνυση Μήνυση πάραυτα ! Γενικώς, έτσι για να γίνεται ...

      Διαγραφή
  2. Πάντα μας εκπλήσσεις ευχάριστ Μαρία μου!!
    Αυτός ο τυπάκος είναι τέλειο μοντέλο!!!!!
    Θα ξανάρθω για να δω στα σχόλια ποιές εννοείς!!!
    Το μοντελάκι είναι κούκλα πάντως!!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιιι να περάσεις Ρένα μου... θα'χουμε πολλά ''ανεβοκατεβάσματα''...χαχα...Έτσι για να σε βοηθήσω λίγο! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Είπα κι εγώ, κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το μουτράκι!!!!!

      Διαγραφή
  3. Βρε, καλά έκανα εγώ και σε λάτρεψα από την πρώτη στιγμή!
    "Χρώμα" πάντως έχεις και στα γραπτά, αλλά δεν είναι καθόλου ασπρόμαυρο...αντιθέτως! Πολλά φιλιά χαρά μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιιι... το επιβεβαιώνω... έκανες περίφημα...χαχαχα!!! Είμαι η άτιμη, αξιαγάπητη! Φιλάκια καλό μου και μη με παίρνεις στα σοβαρά, λέω καμιά ''λευκή εβδομάδα'' να περνάει η ώρα!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!! ΑΠΑΙΧΤΗ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ!! ΦΙΛΑΚΙ! :))

      Διαγραφή
  4. Οτι και να πουμε απλα μια επαναληψη θα ειναι !! Τελεια! Υπεροχα! Τι τσαχπινια ειναι αυτη του μοντελου σου!
    Καλη επιτυχια Μαρακι μου και ειμαι σιγουρη οτι θα την εχεις!
    φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρε από τη γιαγιά το μοντέλο Μαράκι μου! Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι!!!

      Διαγραφή
  5. Μαρία τα χρωματιστά σου ασπρόμαυρα είναι υπέροχα !!!!!!!!!!
    Φιλάκια στο κλασσικό μοντέλο και
    καλή επιτυχία σε αυτό το γλυκό μουτράκι !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου ευχαρίστως να του ρουφήξω τα μάγουλα. Ευχαριστώ και για τις ευχές! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Εχω μείνει άφωνη..!!!!! μα τέτοια ομοιότη;; χι.χι.... Μαράκι μου τα μολύβια σου η απρόμαυρα είναι η χρωματιστά έχουν τον δικό τους τρόπο να αφήνουν το αποτύπωμα τους σε ότι αποφασίσουν να ζωγραφίσουν... μα καθοδηγητή τα χέρια σου βεβαίως βεβαίως... ο τυπάκος στην παραλία το διάσημο γνωστό μοντέλο...χμμμμ. μόνο η άμμος δεν κυλά από τα χεράκια του.....χι.χιχ. το άλλο μοντελάκι... με την τσαχπινιά στο μάτι.. τι να πώ!!!! κάτι μου θυμίζει.. μα τέτοια ομοιότη;;; χι.χιχ. (όπως λέμε ομοιότης)..ευχαριστούμεεε ..!!!!!.να έχεις καλή επιτυχία Μαράκι μου που θα είναι δεδομένη...θα περιμένουμε και τα άλλα έργα σου εννοείτε ότι θα ξαναπεράσω..φιλάκιαααα.... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου σκεφτόμουν την χαρά σου όταν το έφτιαχνα και δεν ξέρεις με τι κέφι το'κανα!!! Να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις! Ευχαριστώ για όλα!

      Διαγραφή
    2. Ρουλάκι μου να χαίρεσαι το πανέμορφο μουτράκι σου που η Μαρία το περιποιήθηκε τόσο γλυκά!!!

      Διαγραφή
    3. Νικόλ μου δεν πιστεύω να νομίζεις οτι είμαι εγώ η μουρίτσα αυτή;; χι.χι. βάλε δυο γενιές μπροστά.. να είσαι μέσα..χι.χιχ.

      Διαγραφή
  7. έχω..αποκλείσει εφτά μαμάδες μοντέλων ως τώρα!το πετροκόριτσο είναι απο μόνο του κοριτσάκι,
    θα περιμενω και τα επόμενα σχόλια! α, δύσκολη νύχτα απόψε!
    και τα δύο εργα σου είναι εξ ολοκλήρου ζωντανά, όσο ζωντανά ασχολείσαι με τον..τυπάκο!συγχαρητήρια!!!και καλή τύχη στο δεύτερο έργο αν και φαίνεται εξασφαλισμένη!
    και γω θα ξαναπεράσω!!!φιλιάααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω να το βρήκες Βαρβαρούλα!χαχα... ευκολάκι ήταν αλλά έψαχνες μάνα... εμείς έχουμε γιαγιά...χαχα. Φιλάκια και σ'ευχαριστώ πολύ για όλα!

      Διαγραφή
    2. δεν το βρήκα, γιαυτο περίμενα τέτοια ώρα να αποκαλυφθεί!!!αρα συμπεραίνω οτι το γλυκό εκείνο προσωπάκι, έχει μια σμαραγδένια γιαγιά!!!
      τί όμορφα!!!!φιλακια πολλά πολλά και λίγα απο δω στη γιαγιά του μοντέλου!αλλωστε και στη ζωγραφιά σου, φιλί στέλνει!!!να ειναι γερή να τη χαίρονται και να την καμαρώνουν!!!!και φυσικα να εισαι και συ γερή να ζωγραφίζεις!!!!

      Διαγραφή
  8. Αυτά τα χέρια σου κάνουν θαύματα κοπέλα μου !!!
    Η μικρούλα δε τόση τσαχπινιά !!!! Είναι και τώρα που μεγάλωσε τόσο γλυκούλα ???
    Καλή επιτυχία στην έκθεση !!! Φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ'όσο ξέρω είναι ίδια και σήμερα! Δεν την έχω γνωρίσει από κοντά αλλά ξέρω τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και είμαι σίγουρη για την τσαχπινιά. Σ'ευχαριστώ πολύ Ράνια μου!

      Διαγραφή
  9. Καλή επιτυχία στα έργα σου Μαρία μου!
    Τέλεια και τα δύο έργα!!!..Μπράβο σου!!!
    Διάβασα τα σχόλια να καταλάβω...η μικρούλα είναι εγγονή της Σμαραγδένιας;...
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!!! Πολλά αστέρια στην οικογένεια! Ευχαριστώ Χρυσούλα μου για τις ευχές σου! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
    2. Μέσα έπεσες Χρυσούλα μου...
      αυτό το μουτράκι είχε πριν 15 χρόνια ..χι.χι....

      Διαγραφή
  10. Τί όμορφαααα!!! Και με μαύρο και με καφέ, πανέμορφα αποτύπωσες αυτά τα αστεράκια!!!
    (Κι εγώ διαβάζοντας τα σχόλια, μάλλον για συγγένεια με το Ρουλάκι μας, υποθέτω πως πάει το πράγμα με τη μικρή πρωταγωνίστρια του σκίτσου...)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μαράκι!!!
    Κάθε επιτυχία με τις δημιουργίες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή και ακριβής! Εύγε! Να'σαι καλά κορίτσι γλυκό! Σμουτςςςςςςςςςςςς ατελείωτα!

      Διαγραφή
  11. Μ αρέσει πολύ το σχέδιο μόνο με τους τόνους κάποιου χρώματος,ειδικά του καφέ,πράγματι θυμίζει σέπια!!!
    Το κορίτσι δεν κατάλαβα πιο είναι αλλά σίγουρα βγαίνει ολοζώντανο μέσα από το χαρτί!!!!!!!!!!!
    Σίγουρα θα εγκριθούν όλα σου τα έργα!!!!!!!!!!!!
    Καλή επιτυχία!!!!
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Χρυσούλα παραπάνω βρήκε την ολοκληρωμένη απάντηση στο αίνιγμα. Να'σαι καλά Ρένα μου... δύσκολο όλα, αλλά σ'ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου στη δουλειά μου. Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  12. Πανέμορφα και τα δύο έργα σου. Είναι τέλεια. Καλή επιτυχία στην Αγγλία!!!!!!!!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι σίγουρη ότι ό,τι στείλεις για την έκθεση στην Αγγλία θα επιλεγεί. Είναι και τα δύο τέλεια. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ... δεν είναι πάντα έτσι Γιούλα μου, αλλά σ'ευχαριστώ για την ενθάρρυνση! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  14. Καλή επιτυχία στην έκθεση να έχει το όμορφο σέπια μοντελλάκι σου, Μαρία μου! Καταπληκτκή δουλειά με τα καφέ μολύβια!!! Αλλά και το κλασσικό κι αγαπημένο σου μοντέλλο είναι τέλειο!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πω πω μοναδικά :ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μαγικά τα χεράκια σου!!!!!!!!!! Πολλά μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά ως τώρα είχα να λέω για το νερό και τις σταγόνες και τις δροσοσταλίδες σου, τώρα θα λέω και για τα φωτοπαιχνιδίσματα!
    Τα μαγικά σου χέρια έκαναν πάλι θαυματα!
    Φιλάκια σε σένα και στο μοντέλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλα μου για σένα δουλεύω...να'χεις να λες...χαχαχα. Σ'ευχαριστώ κοριτσάκι μου και για τα παινέματα και για τα φιλιά! Δώσε κι εσύ όσα προλαβαίνεις στα ζουζούνια σου...κι ένα καλό σε σένα φυσικά!

      Διαγραφή
  17. Μαρία μου θυμάμαι στην έκθεση συζητώντας με τη Χαρά της είπα ότι μου αρέσει το σκέτο μολύβι , η Χαρά βέβαια λάτρευε ήδη τα χρωματιστά ! Πριν φύγω όμως μια αστραπή (σαν αυτές που ρίχνει έξω τώρα) διαπέρασε το μυαλό μου και καθηλώθηκε και δεν έφυγα από τα χρωματιστά σου .
    Τώρα τον τυπάκο σε ασπρόμαυρο ε ναι τον αγαπώ , αλλά και η φατσούλα σέπια πάλι με αναστατώνει !!
    Καλή σου επιτυχία
    Φιλάκια



























    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε κέρδισαν και τα χρωματιστά μου! Σ'ευχαριστώ πολύ Νικόλ μου! Φιλάκια πολλά πολλά.

      Διαγραφή
  18. κοιτα να δεις κάνω οτι μπορώ προσωπικα δημιουργω οπου σταθω να συνεχισεις να μας εμπνεεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ καλή η δουλιά σου, αγαπητή μου Μαρία, με τα ασπρόμαυρα μολύβια. Υπέροχα τα έργα σου και τα δυό.
    Να ευχηθώ καλή σου επιτυχία στη φατσούλα με τη σέπια σου.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ντένη μου. Τα μολύβια μου είναι χρωματιστά... αλλά σε παρόμοιους τόνους. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  20. με τη βοήθεια του κοινού, γνώρισα το μοντέλλο!και με τη βοήθεια της:
    el.wiktionary.org/wiki/σέπια‎
    γνώρισα τί σημαίνει σέπια!, ετσι να μαθαίνουμε σωστα..τις άγνωστες λέξεις!!!και παλι, φιλιάαααα!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά, ο τίτλος της ανάρτησης είναι άπαιχτος ! Πολύ Βιλλιώτικος !
    Μου αρέσει πολύ η σέπια ! Και φυσικά ψηφίζω δαγκωτό Βιλλιώτη !
    Το μουτράκι τελικά είναι του Ρουλιού ;;; Πολύ φατσόνι !
    Όσο για το δεινοθαυράκι : ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του Ρουλιού είναι βρε Φωτεινακι .μου. αλλα με απο δύο γενεές..χι.χι. οχι να δεις τι βγάζουμε...αυτό το φατσόνι είναι κοντά σου..χι.χι.

      Διαγραφή
    2. Ναιιιι αφού κινδυνεύω να αναγνωρίζομαι από τους τίτλους κι όχι από τα έργα...χαχα. Ευχαριστώ Φωτεινούδι για την ψήφο! Στο άλλο σου απάντησε αυτοπροσώπως η γιαγιά του φατσονίου!

      Διαγραφή
  22. Δεν έμεινε κάτι για να σχολιάσω τα είπαν όλα οι γειτονοπούλες μας !!Εναν * θαυμασμό* όμως θα τον εκφράσω με όλο μου το είναι και για τα δύο εξαιρετικά μουτράκια για την αέρινη δουλειά σου και ευχομαι να έχει την τύχη που επιθυμείς!!! Φιλάκια καληνύχτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Έφη μου. Χαίρομαι με τα όμορφα σχόλιά σου πάντα. Να'σαι καλά. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  23. Καλή επιτυχία Μαράκι μου!!! Όλες οι προσωπογραφίες σου ήταν φανταστικές!!! Δε μπορώ να ξεχωρίσω μία περισσότερο απο άλλη!!! Στο έχω ξαναπεί: χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός, νιώθω πως είναι το δυνατό σημείο της τέχνης σου!!! Τέτοια ζωντάνια και φυσικότητα....!!!!
    Εχθές το βράδυ συνάντησα ένα μοντέλο σου!!! Είχε πολύ πλάκα η όλη υπόθεση...
    Πήραμε τη μικρή μου μαζί με δύο φίλες της να τις πάμε σπίτι τους μετά από τη βραδινή σαββατιάτικη βόλτα τους. Ρωτάει ο άντρας μου:" Προς τα που να πάω;;;" Λέει η μικρή: "Μένω στο νεκροταφείο, δίπλα όχι μέσα....χα..χα...χα..." Κάτι σου θύμισε έεεεε;;;;;
    Φτάνουμε εκεί και μετά λέει πάλι η μικρή:
    " Στρίψτε στον πρώτο δρόμο δεξιά και μετά αριστερά...."
    ώπα λέω εγώ και μετά:
    " η μαμά σου έχει αδερφή κουκλίτσα μου;;;"
    "Ναι!"
    " Και πως την λένε;;;"
    "Μαρία Βιλλιώτη!"
    Εγώ έσκασα στα γέλια και ο άντρας μου έμεινε αποσβολωμένος να με κοιτάζει...
    "Είναι ανηψιά της Μαρίας, που πήγαμε στην έκθεση ζωγραφικής της....Δε βλέπεις το μοντέλο;;;"
    Κοίτα να δεις τι μικρός που είναι ο κόσμος! Θα μου πεις πόσο μεγάλο είναι το νησί μας....Ήταν πάντως ωραία έκπληξη αυτή, σαν να είδα εσένα!!!
    Καλή εβδομάδα Μαράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα... είμαι παντού!!! Χαχα... πολύ χαίρομαι για την φιλία των κοριτσιών. Θα τα πούμε σύντομα εύχομαι. Φιλάκια και σ'ευχαριστώ πολύ Μαρινάκι μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ