Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

  Θα κάνω ποδαρικό με κάτι πολύ ευχάριστο για μένα, το οποίο το γνώριζα εδώ και λίγο καιρό, αλλά ήθελα να'χω τα ντοκουμέντα στα χέρια μου για να σας το παρουσιάσω. Κέρδισα το νόμπελ!!! Αστείο για το καλό της χρονιάς... χαχαχα... Όχι δεν το κέρδισα... παρά τις πολλαπλές μου υποψηφιότητες, με αγνοούν εκνευριστικά επιδεικτικά! 
  Πάμε στα γεγονότα: 
  Η  Ann Kullberg είναι μια Αμερικανίδα (ε, μα όλο Άγγλοι και Άγγλοι!!!) ζωγράφος με χρωματιστά μολύβια. Δεν είναι, όμως, μια τυχαία ζωγράφος. Είναι από τις κορυφαίες και αναγνωρισμένες παγκοσμίως. Ε, λοιπόν, με 'βαλαν στη θέση της... χαχαχα... Άντε πάλι χιουμοράκι... Μπα σε καλό μου σήμερα... 
  Συνεχίζω χωρίς άλλα αστεία... χιχι...  Εδώ και κάποια χρόνια η Kullberg εκδίδει ένα περιοδικό με θέματα για χρωματιστά μολύβια, τεχνικές, υλικά κλπ. Εκτός του μηνιαίου περιοδικού, έχει ξεκίνησε και μια σειρά βιβλίων με έργα και ζωγράφους χρωματιστών μολυβιών, απ' όλο τον κόσμο. Φέτος εξέδωσε το δεύτερο τόμο. 


  Φυσικά η επιλογή έγινε από εκατοντάδες καλλιτέχνες κι έργα. Ε, δεν ήμουν σ'αυτούς που επιλέχθηκαν... αχαχαχα. Θα σας σκάσω σήμερα! Ήμουν βρε... αλλά όχι στη βασική έκδοση. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, μας ενημέρωσαν πως, επειδή υπήρχαν περισσότερες αξιόλογες δουλειές απ'όσες χωρούσε το βιβλίο, θα εξέδιδαν κι ένα δεύτερο συμπληρωματικό.


  Η ''Αναστασία'' μου, λοιπόν, επιλέχθηκε και μπήκε σ'αυτήν την απίθανη έκδοση, που συγκεντρώνει δουλειές απ' όλη τη γη και ειλικρινά και πέρα της δικής μου επιλογής, είναι στην πλειοψηφία τους εξαιρετικές!


  Και τα ευχάριστα δεν τελειώνουν εδώ. Στην ίδια αυτή έκδοση και μάλιστα στη βασική, προς μεγάλη μου έκπληξη, βρήκα άλλη μια Ελληνίδα ζωγράφο! Ομολογώ πως δεν τη γνώριζα και χαίρομαι τόσο πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία.  Πρόκειται για την Τιτίκα Φαρακλού από την Κεφαλλονιά και το έργο της μπορείτε να το δείτε εδώ. Ένας εξαιρετικός πίνακας από ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι.
 Δεν θα βαρεθώ να λέω πως τα μολύβια είναι ένα απίθανο μέσο ζωγραφικής και μακάρι να αναδειχτούν και στην Ελλάδα όπως τους αξίζει! Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να τ' αγαπήσουν όσοι περισσότεροι γίνεται.
  Λυπάμαι ειλικρινά που δεν έχω την δυνατότητα να σας δείξω όλες τις σελίδες και τις απίστευτες δουλειές που υπάρχουν σ'αυτό το βιβλίο. Θεωρώ πως δεν έχω το δικαίωμα να κάνω αναδημοσίευση. Και τη σελίδα με το δικό μου έργο τη βάζω με επιφύλαξη.
  Το κόστος του βιβλίου δεν είναι πολύ μεγάλο, αν κάποιος θελήσει μπορεί να το παραγγείλει, μαζί με το συμπληρωματικό βεβαίως βεβαίως...(όχι στην απέξω το δικό μου...χιχι). 




  Καλή χρονιά μας!!! Ας φορτωθεί το 2014 με λιγότερο πόνο και περισσότερες χαρές, με λιγότερες απογοητεύσεις και περισσότερο ενθουσιασμό, με λιγότερες απώλειες και περισσότερες ανακαλύψεις. Ας είναι αυτή η χρονιά, χρονιά ανάτασης, συνειδητοποίησης, αναθεώρησης και επαναπροσδιορισμού αξιών, αναγκών, δυνατοτήτων. Ας είναι μια χρονιά για κάτι νέο,  κάτι που ως τώρα δεν το 'χαμε δει, που θα μας κάνει όμως καλύτερους. Ας είναι η αρχή της νέας μας ζωής!

Και μη ξεχάσω:
Χρόνια πολλά Φωτεινούδι μας!!!



Σχόλια

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Μαράκι εύχομαι ολόψυχα στην νέα χρονιά να πολλαπλασιάζεται η αναγνώριση της δουλειά σου,να εισπράτεις εύσημα γιατί το αξίζεις και αγάλι αγάλι θα έρθει και η πρωτιά! Σου εύχομαι καλές και ευτυχισμένες μέρες γεμάτες ενέργεια , δράση,έμπνευση και αισιοδοξία για τα καλύτερα !!! Φιλάκια θετικής ενέργειας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Προς το παρόν απολαμβάνω το ταξίδι Έφη μου. Φιλάκια πολλά και καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  2. Μπραβο βρε βιλλιωτακι!για αλλη μια φορα μας εκανες περηφανους!!!ευχομαι η ευχη σου να πραγματοπιηθει για καλο ολων μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
    Κοιτάζω την "Αναστασία" και πραγματικά μαγεύομαι μαθαίνοντας ότι είναι μόνο με χρωματιστά μολύβια.
    Πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Νομίζεις ότι θα σου μιλήσει!
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή στη δεύτερη έκδοση!
    Αμήν θα πω στις ευχές σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά! Χαίρομαι που σου άρεσε η Αναστασία! Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο Μαρία μας. Ακόμη περισσότερες δημοσιεύσεις του έργου σου εύχομαι γι αυτή τη χρονιά και πολλές ξεχωριστές δημιουργίες!!!
    Καλή Χρονιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, καλώς το κορίτσι μας! Καλή χρονιά Μαργκούλι! Μη χάνεσαι! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. καλη δημιουργικη χρονια!!!με πολλες...πολλες...επιτυχιες....!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    ...irida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΑ με την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥ! Για μας έχεις συγχαρητήρια απο καρδιάς για ΟΛΑ τα έργα σου!
    και σε ανώτερα!!!
    η επόμενη ζωγραφιά σου να στολίζει το εξώφυλλο του περιοδικού!
    και ευχομαι σε βαθος χρόνου , να υπολοιηθούν τα ..χιουμοράκια!!!γιατί όχι;
    φιλάκια!!!πολλά!!και αυτη τη χρονια, περισσοτεροι άνθρωποι να κανουν μερος των...χομπυ τους τα χρωματιστα μολυβακια!!!!με αγαπη!! και ναι....στο Φωτεινούδι μας,αν δεν εμφανιστει...κινδυνεύει να του κανουμε -δηλ. εσυ θα το κανεις!-, το πορτραίτο του, για να μην μας λειπει!!!φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμφανίστηκε το εξαφανισμένο!χαχα. Ευχαριστώ Μπάρμπυ μου!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή δημιουργική χρονιά Μαρία μου , χαιρόμαστε αφάνταστα για το καλό σου νέο , άλλωστε το πορτραίτο της ΄΄Αναστασίας ΄΄ είναι ζωντανό έργο . Και μελλοντικά να ικανοποιηθούν όλες σου οι επιθυμίες .
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να ευχαριστήσω ετεροχρονισμένα την Χαρά που μέσω αυτής σε γνώρισα , έτσι για να μη λέει ότι είμαι αγνώμων!!!!!!!!!!!!!!!!!1

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω Νικόλ μου πως χαίρεστε με την χαρά μου. Κι εγώ που σας έχω και με στηρίζετε! Α, πως το 'χες παραλείψει αυτό; Το'σωσες...χαχαχα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Μπράβο Μαρία μας ......... πάντα τέτοια και ακόμη καλύτερα εύχομαι με την καινούρια χρονιά !!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι μας φτιάχνει τη διάθεση καλοδεχούμενο Σούλα μου. Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να χαμογελάμε. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  9. Καλή κι`Ευλογημένη Χρονιά Μαρία μου!!!
    Για το 2014 εκτός από το να πραγματοποιηθούν οι ευχές που δίνεις εύχομαι
    και περισσότερες διακρίσεις για τα έργα σου!....
    Χάρηκα με την επιλογή της Αναστασίας σου και καμάρωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει, τί να πω τώρα?
    (Το ότι μου είναι αδιανόητο πως όόόλα αυτά είναι απλά με χρωματιστά μολύβια, το έχω ξαναπεί!)
    Θα σου πω ένα ΠΕΛΩΡΙΟ συγχαρητήρια, μέσα από την καρδιά μου!
    Είσαι υπέροχος άνθρωπος (Χαρά, Thanks που μας έφερες σε επαφή!)
    ;-)
    Καλή χρονιά, Μαρία! Υγεία, αισιοδοξία, έμπνευση και όνειρα πασπαλισμένα με μπόλικη χρυσόσκονη!
    Α, και να γελάς, καλέ! Χωρίς ενοχές! Ένα χιούμορ το έχουμε, δεν θα έχουμε κόμπλεξ και γι' αυτό! (Προσωπικά, ΑΠΑΙΤΩ να μας κάνεις πολλές-πολλές πλακίτσες!!!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να, βρε ο σωστός άνθρωπος πως φαίνεται...αναγνωρίζει και ευγνωμονεί.
      Μπράβο μικρό μου συριανό Λουκούμι!!!
      Φιλάκια πολλάααααα

      Οσο για την απαίτηση,άστην για σήμερα...

      Διαγραφή
    2. Χιούμορ μέχρι παρεξηγήσεως! Όποιος στραβώνει δεν έχει ελπίδα...χαχα. Ευχαριστώ πολύ για την ολική αποδοχή! Και φυσικά να καταθέσω κι εγώ τις ευχαριστίες μου στην Χαρά για το ίδιο πράγμα!

      Διαγραφή
  11. Μας έσκασες, αλλά άξιζε τον κόπο!!!!
    Μπράβο Μαράκι μας!!!!!
    Έτσι, να χαιρόμαστε όλες μας για τις διακρίσεις σου!!!!!
    Πες μας πόσο κάνει το βιβλίο και που θα το βρούμε και βάλε πλώρη για το βορρά !!!!!!
    Άντε να κάνουμε πορτραίτο κι εμείς!!!!!
    Πολλά φιλιά σε όλους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάτα την πρώτη Ann Kulberg και σου 'χω σύνδεσμο κατευθείαν στα βιβλία! Το Hidden treasures είναι το δικό μας...χιχι. Ετοιμάζομαι Ρενούλα. Φτιάχνω γερό σκαρί όμως, γιατί θα'ρθω όντως από θαλάσσης... έχει φοβηθεί το μάτι μου με τα υπόλοιπα μέσα της συμπρωτεύουσας!

      Διαγραφή
  12. ΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΙ ΜΟΥ!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ!!!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ!ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟΥΛΙ!ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ....ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ!!!!!!!!ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν το ΟΜΟΡΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΤΡΑ ΜΟΥ... ακούστηκε αυτό...χαχαχα. Μαράκι μου σ'ευχαριστώ πολύ! Άντε να ξαναβρεθούμε... καιρός πέρασε... αλλιώς έχουμε μάθει τώρα τελευταία...χαχα.

      Διαγραφή
  13. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,είπαμε; δεν είπαμε!
    Αντε βρε ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ & ...ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ βεβαίως-βεβαίως.
    Το χιούμορ σ αυτή την ανάρτηση μας βγήκε λίγο ψυχοβγαλτικό,αλλά επειδή σε ξέρουμε και σε καλλίτερα κέφια στο συγχωρώ.
    Η επιτυχία σου έστω και στον συμπληρωματικό κατάλογο (μπορούμε να παραγγείλουμε μόνο τον συμπληρωματικό;;;) παραμένει ΜΕΓΑΛΗ και σου οφείλονται συγχαρητήρια
    Μεγάλη μας Τιμή,νάχουμε Φίλη μια παγκοσμίως επιλεγμένη Ζωγράφο.
    Αφιερωμένο http://youtu.be/3XctW9qCiSI με την ελπίδα οι ευχές σου να πιάσουν τόπο
    Φιλιά πολλά και φωτεινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Χαρουλάκι μου... πρώτη φορά λέμε. Καλή χρονιά λοιπόν!!! Δεν σου άρεσε το χιουμοράκι μου; Α, γιατί;;;;;;;;;; Κρίμα......... Ό,τι θέλετε να παραγγείλετε...κερνάω εγώ! Διπλή χαρά για σένα που η Φαρακλού είναι Επτανήσια! Μα πείτε κάτι και γι'αυτό το κορίτσι! Η τιμή δική μου Χαρουλάκι που με υποστηρίζετε μέχρι θανάτου!!! Ευχαριστώ για την αφιέρωση και για πολλά ακόμη!

      Διαγραφή
  14. Συγχαρητήρια, Μαρία μου!!!!! Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις πολλές διακρίσεις από δώ και πέρα, γιατί το αξίζεις κι εσύ, και τα υπέροχα έργα σου!!!
    Καλή χρονιά, και πάλι, με υγεία, χαρά κι αγάπη στην οικογένειά σου, και με πολλές επιτυχίες!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαριάννα μου για την ενθάρρυνση! Είστε όλοι καταπληκτικοί και με κάνετε καλύτερη! Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  15. Συγχαρητήρια Μαρία μου, εύχομαι και σε άλλα ακόμη πιο σπουδαία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά Μαρία και Καλή Χρονιά 2014 γεμάτη υγεία, έμπνευση και δημιουργία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρία μου καλή χρονιά!!! Όλες οι ημέρες του 2014 να είναι γεμάτες λαμπερό χρώμα, όπως τα χρωματιστά μολύβια σου (εξαιρούνται τα σκούρα).
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα φωτίσουμε και τα σκούρα! Τι ζωγράφοι είμαστε...χαχα!!! Να'σαι καλά Ελένη μου. Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  18. Έχω την ΤΙΜΗ να έχω δει από κοντά και το Μολυβένιο μου Κορίτσι και την "Αναστασία" του, η οποία συντρόφευε τον χώρο της Έκθεσης σαν να ήταν εκεί η ίδια, δίπλα στην αγαπημένη μου Ζωγράφο! Αχ Μαρία, τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή! Καλή και χρωματιστή χρονιά, έτσι όπως ξεκίνησε μόλις, για σένα! Το αξίζεις αφού!!! Γλυκά φιλιά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, τι τιμητικά λόγια! Φούσκωσα τόσο που φοβάμαι μη κατρακυλήσω... δεν χρειαζόμουν και πολύ...χαχα. Σ'ευχαριστώ γλυκό Πετράδι μου!!! Τις ευχές μου κι ένα μεγάλο φιλί!

      Διαγραφή
  19. Χρόνια Πολλά Μαράκι και Καλή Χρονιά!!!!!! Εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές σου και τα έργα σου να δημοσιευθούν όλα, γιατί όλα είναι ξεχωριστά!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα καλή χρονιά! Έχουν δημοσιευθεί στις καρδιές σας και μου φτάνει! Αχ πολύ ρομαντικό μου βγήκε αυτό! Φιλιά διπλά και σύντομα από κοντά!

      Διαγραφή
  20. Εμ.....αμα στα λέμε εμείς...δεν μας πιστεύεις όταν σου λέμε ότι είμαστε περήφανες για σένα και ότι πιστεύουμε στο ταλέντο σου...πάρε τώρα την διάκριση να μάθεις...χι.χι..χι.. εδώ σηκώνει χειροκρότημα κλαπ...κλαπ...μπράβο κορίτσι μου... συνέχισε ακάθεκτη την ανοδική σου πορεία....και εμείς θα είμαστε περήφανες.. που μας θεωρείς φίλες σου.. και εις ανώτερα Μαράκι μας... φιλάκια πολλά καλή χρονιά με πολύ υγεία .. αγάπη περίσια...... και πολλα πολλα χαμόγελα το 2014..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου χωρίς την δική σας αγάπη και πίστη δεν ξέρω αν θα τολμούσα πολλά απ'όσα τολμώ. Και το λέω και το εννοώ! Μου 'χετε δώσει τόση θετική ενέργεια που με σπρώχνει θέλω δεν θέλω προς τα πάνω...χαχα... Πριν κατρακυλούσα τώρα ανεβαίνω! Είμαι σε κίνηση γενικώς! Φιλάκια γλυκό μου!

      Διαγραφή
  21. Συγχαρητήρια Μαρία μου, τα έργα σου είναι καταπληκτικά και αξίζεις ακόμη περισσότερες διακρίσεις. Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Νεφέλη μου. Καλή χρονιά και πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  22. τι εγινε το σχόλιο μου;;; σνιφφφφ και ειχα γράψει τόσο όμορφα !! αντε τωρα να θυμηθώ τι εγραφα..χι.χιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην γελάσεις βρέθηκε λίγο πιο πάνω..χι.χιχ. τι σου κάνει η βιασύνη καμιά φορά...!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Βιαστικό και ζωηρό είναι μόνο το Ρουλάκι το γλυκό!!!

      Διαγραφή
  23. Καλή Χρονιάααααα !!!!!
    Και από εδώ πολλά πολλά συγχαρητήρια ! Είναι θέμα χρόνου τελικά να σε ανακαλύψουν, όταν έχεις ταλέντο και φυσικά γνωρίζεις τα σωστά άτομα ! χχχαααααα Πλάκα κάνω ! Καμιά από εμάς δεν έχει κονέ στις Αμερικές (η Χαρά βέβαια έχει αλλά τί να πρωτοπρολάβει έτσι που έχει ξανοιχτεί σε όλο τον πλανήτη !) Ό,τι έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα είναι κατάδικό σου, αποτέλεσμα χαρίσματος (γκρρρρ), δουλειάς (!!!) και Θεικής παρέμβασης ! Διότι ο καλός Θεούλης εισακούει τις ευχές όλων εμάς που σε αγαπάμε και ακολουθούμε ! Τα σέβη μου Κα Βιλλιώτη ! Εύχομαι ολοένα και μεγαλύτερες επιτυχίες, γιατί σου αξίζουν και επιτέλους γιατί γουστάρω τρελά να έχω φίλη μια Star ! (μη σου μπαίνουν ιδέες να ξεκόψεις τώρα που μεγαλοπιάνεσαι, γιατί ο Φωτεινόσαυρός ξέρει που μένεις ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δίκιο Φωτεινούδι... παρέλειψα να ευχαριστήσω δημοσίως... τους θείους από το Σικάγο της Χαράς για την προώθηση, την ίδια τη θεία από το Σικάγο, που με προσωπική της επιστολή με εκθείασε (α...τώρα το κατάλαβα Χαρούλι το -θεία- από που βγαίνει...χαχαχα), και σύσσωμη την Ελληνική κοινότητα της Νέας Ηπείρου! Ξέρω επίσης πως με πλησίασες από την αρχή οσφριζόμενη την επερχόμενη επιτυχία. Όμως οι απειλές σου έπιασαν και δεν θα σε ξεκόψω...χαχαχα... Φωτεινοσαυράκι μου σ'ευχαριστώ κι εύχομαι κι από κοντά ξανά!

      Διαγραφή
    2. Καλέ, Ευχαριστώ και για τα δημόσια Χρόνια Πολλά που μου απηύθυνες !!! Νιάααουυυυ
      Μ' αρέσουν αυτάαααα !!!! Πωπωπωωω, τί παλιμπαιδισμός !!!
      Όσο για τις απειλές ... κι ο Άγιος φοβέρα θέλει, πόσο μάλλον ο αμαρτωλός ! χχχαααα
      ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

      Διαγραφή
    3. Ε, σταματείστε! όλα πια πρέπει να τα δημοσιοποιείτε; αφού ξέρετε οτι εγω λειτουργώ σεμνά και ταπεινά ούτε μπορώ να μανατζάρω άλλους που θα θελήσουν να εκμεταλλευθούν τις γνωριμίες μου.
      Πέστε μου τώρα σε ποιά άλλη Ηπειρο προσβλέπετε, και αφήστε το πάνω μου!Την δική μας την έχουμε εξαντλήσει;ούτε Γιάννενα δεν έχουμε κάνει έκθεση, αμέσως διακτινιστηκαμε στην Νέα! Αμα έχεις χάρισμα, δουλειά και θεϊκή παρέμβαση (εγω παίζω εδώ) δεν σου λείπει τίποτα!!!

      Διαγραφή
    4. Μία διευκρινιστική ερώτηση: θα κάνεις ανάρτηση-ευχετήρια σε κάθε γιορτή ή άρχισε και σταματάει στο Φωτεινόσαυρο; έτσι απο περιέργεια ρωτώ,όχι πως σκέφτηκα κάτι...

      Διαγραφή
    5. Όχι Χαρά μου... δεν έκανα ανάρτηση επί τούτου. Είμαι όμως ευγενικός άνθρωπος και μια που συνέπεσε, σκέφτηκα να της ευχηθώ; Κακό είναι; Εντάξει ομολογώ... δέχτηκα πιέσεις να την συμπεριλάβω. ''Μια τέτοια μέρα και θα μιλήσεις μόνο για σένα;''Μου είπε... τι θες να κάνω...χαχα... θα με κυνηγάει τώρα...χιχι...

      Διαγραφή
  24. Μαρία μου χαίρομαι!!!
    Να φωνάξω;
    Να παλαμοκροτήσω;
    Σε θαυμάζω!!!! Σε καμαρώνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώναξε Αντιγονάκι μου... όσο θες! Τι μόνο για να βρίσουμε θα φωνάζουμε; Ας φωνάξουμε κι από χαρά καμιά φορά!!! Το έργο σας το'χει η γειιτόνισσά σου... αν δεν έχεις ενημερωθεί. Θα τα πούμε όμως κι εμείς κάποια στιγμή. Φιλία πολλά!

      Διαγραφή
  25. Μαρααααάκι !!!!
    Χιλιάδες συγχαρητήρια !!!!!
    Για τις υπέροχες ζωγραφιές σου, για την αναγνώριση, για το ήθος σου, που έκατσες και μας είπες για το συμπληρωματικό,
    λες και θα το καταλαβαίναμε εμείς !!!!
    Είσαι ξεχωριστή, πολλά πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ για την άλλη Ελληνίδα ζωγράφο,και δη Επτανήσια (βρε τι βγάζουμε!!!) που δνε γνωρίζαμε και μας σύστησε.
      Οταν λέω εγω για φίλους ακομπλεξάριστους να με πιστεύετε.

      Διαγραφή
    2. Τι θες να πεις Σοφία; Πως είμαι μια συμπληρωματικιά;χαχαχαχα.... Σε πειράζω... Σοφάκι μου δεν θέλω να με αγαπάτε για τις επιτυχίες μου. Αν έχω κάτι ν'αγαπήσετε, ας είναι από τη στάση ζωής μου. Αν δεν βρείτε κάτι... τότε θα σας ζωγραφίσω μπας και με συμπαθήσετε...χαχαχα... Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ. Κι εσένα Χαρά σ'ευχαριστώ αλλά δεν θυμάμαι γιατί...

      Διαγραφή
  26. Μαράκι, καλή χρονιά, χαρούμενη και ευτυχισμένη!! Το 2014 να σου φέρει μόνο χαρούμενες στιγμές σαν αυτη την τόσο σημαντική διάκριση !! Πάντα τέτοια, καλή μου! Πάντα επιτυχίες να'χεις στη ζωή σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Πέπη μου! Όλα είναι στη ζωή... και η αποτυχία (έχω κι απ'αυτές...ουυυυυυυυυ), μας μαθαίνει καμιά φορά περισσότερα από την επιτυχία. Η επιβράβευση όμως έχει την γοητεία της όσο να πεις. Και σε σένα τα καλύτερα κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  27. Καλή Χρονιά και πάλι Μαράκι μου!!!Με υγεία, χαρές, ελπίδα, μπόλικη αισιοδοξία και συνεχείς διακρίσεις!!!
    Εύχομαι αυτή η διάκριση να είναι ορόσημο και να σηματοδοτήσει μια σειρά σημαντικών διακρίσεων και καταξιωμένης καλλιτεχνικής ανέλιξης.
    Χαίρομαι πολύ και είμαι υπερήφανη για σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε διάκριση καλοδεχούμενη Χρυσάνθη μου... αλλά θα ξαναπώ πως αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι το ταξίδι. Περνάω φανταστικά! Φιλιά πολλά και καλή χρονιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  28. Καλη Χρονια με υγεια και με οτι ποθει η καρδουλα σου!!
    Συγχαρητηρια! Συγχαρητηρια! για την διακριση σου και ευχομαι να ακολουθησουν αμετρητες!!!
    Σ ευχαρηστουμε που ομορφαινεις τον κοσμο μας με τα μολυβια σου!!!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μαράκι μου γλυκό! Άντε καιρό έχουμε να βρεθούμε...χαχα. Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  29. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.....!!!!!! ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!
    Εεεεεεε ΝΑΙ!!!!!
    Είσαι η βασίλισσα των μολυβιών!!!! Σου άξιζε!!!!
    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριέλα μου σ'ευχαριστώ! Αχ πες μου πως δεν είμαι η Ελισάβετ, τουλάχιστον,χαχαχα!!!

      Διαγραφή
  30. Καλή σου χρόνια αγαπητή μου Μαρία.
    Χαίρομαι γι΄αυτή σου την διάκριση. Την άξιζες. Όλους εμάς τους φίλους σου μας κάνεις περήφανους.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ντένη μου, αν κι εγώ δεν το βλέπω ως διάκριση, αλλά ως μια μικρή επιβεβαίωση πως αυτό που κάνω μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σ'ένα ευρύ κοινό. Καλή χρονιά και σε σένα κι ελπίζω ν'άρχισε να ζεσταίνει εκεί στο Αμέρικα!

      Διαγραφή
  31. Κοριτσάκι μουυυ!!!!! Χρόνια πολλά πολλά πολλά γεμάτα Βασίλη, πολύ τρέλα και δυνατά γέλια!!!!! Καλή Χρονιά!!!!! Και...... Συγχαρητήρια για την υπέροχη Αναστασία!!!! Το περιοδικό ξέρει να διαλέγει καλλιτέχνες και για άλλη μια φορά με κάνεις απίστευτα περήφανη!!!! Συνέχισε αγάπη μου, η επιτυχία σου πάει...!!!!! Σε φιλωωωώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεμάτη μέχρι σκασμού κι αυτή η χρονιά από Βασίλη... σαν κι εσάς δηλαδή...χαχαχα! Θα τα λέμε ξαδερφάκια, θέλεις; Ευχαριστώ κοριτσάκι... το'δες πως ομόρφυνα ε; Μπράβο!

      Διαγραφή
  32. Τι υπέροχα νέα!!!!!!!!!!! Τα συγχαρητήρια μου. Καλή χρονιά εύχομαι και πάντα επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερινάκι! Καλή χρονιά και σε σένα! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ