Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστροφή κι αρχή για πολλά και υπέροχα!

  Επιστροφή στη βάση μας και καλό μας φθινόπωρο! Μη περιμένετε από μένα να γκρινιάξω που τέλειωσαν οι διακοπές... Όχι πως δεν πέρασα όμορφα, ίσα ίσα, απλά θα θεωρούσα τον εαυτό μου δυστυχή αν κλαιγόμουν 11 μήνες περιμένοντας τον 12ο!!! Πάντα υπάρχουν όμορφα πράγματα να κάνουμε ακόμα κι όταν είμαστε στην καθημερινότητα μας. Και ακριβώς αυτή την καθημερινότητα έρχονται να στολίσουν οι μικρές ή μεγάλες ανάσες που μας χαρίζουν οι ημέρες των διακοπών ή των μικρών αποδράσεων στη διάρκεια του έτους.
  Γύρισα με κέφι και τρελή όρεξη γιατί εδώ με περιμένουν πολλά όμορφα. Εντάξει, θέλω λίγο χρόνο προσαρμογής κι εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά αυτό ισχύει πάντα και για όλες τις αλλαγές που μας συμβαίνουν. 
  Από που ν'αρχίσω και τι να σας πρωτοπώ! Από τις ημέρες των διακοπών να ξεχωρίσω το 2ήμερο στο Ηράκλειο. Ε, τα ξέρετε, όταν λέμε Ηράκλειο εννοούμε Σμαραγδοοικογένεια! Μαζί με την Κνωσσό και τον Θαλασσόκοσμο, νομίζω πως πλέον θα περιλαμβάνεται στους τουριστικούς οδηγούς ως must. Δεν θα πω περισσότερα γιατί φοβάμαι πως δεν θα παίρνουν ανάσα από τις επισκέψεις έτσι όπως πάμε...χαχα. 





  Να πω, όμως, όντως για τον θαλασσόκοσμο, πως αξίζει πραγματικά να τον επισκεφθεί κανείς. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το θέαμα...




  Τον είχα επισκεφθεί τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, αλλά από τότε οι καρχαρίες μεγάλωσαν και κόβουν την ανάσα! 

Ουπς... πως μεγάλωσες βρε συ!!!

  Επίσης λίγο πιο δίπλα λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος μια άλλη έκθεση, πρωτότυπη και μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα. Η ''Dinosauria''. Ομολογώ πως δεν περίμενα να'ναι τόσο εντυπωσιακή.  Ομοιώματα με κίνηση και ήχο, σ'ένα περιβάλλον αληθοφανές και σε ατμόσφαιρα απόλυτα ταιριαστή. 


  Για να καταλάβετε, ένα θα σας πω... πήγαμε δυο φορές... χαχα... γιατί ο μικρός μας ''δεινόσαυρος'' (λάτρης εδώ και καιρό της παλαιοντολογίας!), μόνο αφρούς δεν έβγαλε από την χαρά του την πρώτη μέρα και είπαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να το ξαναδεί. 
 Έφυγε μαγεμένος και υιοθετώντας τις κινήσεις και τις φωνές τους για πολλές μέρες μετά... καταλαβαίνετε τι λέω... χαχα. 



  Ας γυρίσουμε όμως και πάλι στο παρόν. Όλα δεν χωρούν σε μια ανάρτηση, γι'αυτό θα ξεκινήσω με τα της έκθεσης στην Αγγλία και στην πορεία θα τα πούμε όλα σιγά σιγά. Η έκθεση άνοιξε πριν λίγες ημέρες και τα βραβεία δόθηκαν, εκτός από αυτό του κοινού που ανακοινώνεται στο τέλος της έκθεσης, στις αρχές του Οκτώβρη για φέτος. 
 Εδώ μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε τα βραβευθέντα έργα κι εδώ όλα τα έργα που συμμετείχαν. Δεν πήρα κάποια διάκριση αλλά κέρδισα έναν μικρό τίτλο. Λόγω της τρίτης συμμετοχής μου στη συγκεκριμένη έκθεση μπορώ να χρησιμοποιώ τα διακριτικά του συνδέσμου μετά τ' όνομά μου. Σπουδαίο; Δεν ξέρω... Οι τίτλοι δίνουν κύρος για κάποιους. Εγώ δεν τα πολυλογαριάζω αυτά, αλλά από την άλλη, το ό,τι έργα μου επιλέγονται από την επιτροπή κάθε χρόνο για να συμμετέχουν, είναι μια μικρή νίκη για μένα. 
 Στα προσεχώς άλλη μια έκθεση, ηλεκτρονική αυτή τη φορά, για την οποία θα έχω νεότερα μετά τα μισά του μήνα. Τι άλλο έχει ο Σεπτέμβρης; Μα φυσικά ανοίγουν τα σχολεία! Κι εκτός που θα ξεκινήσουμε τα μαθήματα μας στο ''άνδρο'' της τέχνης, έχουμε να υποδεχτούμε και το Μαράκι μας, που θα μας κάνει την τιμή μ' ένα διήμερο σεμινάριο. Θέμα τα αγαπημένα σπιτάκια της με γυψόγαζα. Ευχάριστη φθινοπωρινή έκπληξη για τις χειροτέχνισσές μας! 

  Αυτά για σήμερα, δεν θέλω να σας κουράσω... που μάλλον το'κανα... χαχα... γι'αυτό θα κλείσω με μια ζωγραφιά απ'αυτές που έφτιαξα στη διάρκεια των διακοπών: 

Sketching pencils on black paper


  Και θα κλείσω με μια φράση-διαπίστωση που την έχω εμπεδώσει εδώ και χρόνια αλλά πάντα έρχεται να αυτοεπιβεβαιωθεί και να δυναμώσει την ισχύ της μέσα μου.... ''Ποτέ, μα ποτέ δεν θα πω πως τα'χω δει όλα στη ζωή μου''!!! Τα περιθώρια είναι ΜΕΓΑΛΑ!!! χαχα... άσχετο με τα προηγούμενα αλλά σοφό! Κρατήστε το ως το ''απόσταγμα'' του φετινού ''τρύγου''. 
Τα καλύτερα μας περιμένουν!









Σχόλια

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!
    ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ!!!!!
    ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΟΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα! Σπουδαία και πολλά όπως έχω δει!χαχα. Πότε πας; Θα ξετρελαθείς!!!

      Διαγραφή
  2. Καλωσόρισες πίσω στην μπλογκογειτονιά, Μαρία μου! Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφες διακοπές. Και βέβαια είναι σημαντικός ο τίτλος που πήρες. Εύχομαι την επόμενη φορά να πάρεις και το βραβείο. Εμάς πάντως, μας ξετρελλαίνουν τα έργα σου!!
    Καλό φθινόπωρο και πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα Μαριάννα μου! Εσείς μου φτάνετε και με το παραπάνω! Καλό φθινόπωρο να'χουμε!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς το μου...Μαράκι μου...έχουμε πεί οτι και μονο η συμετοχή σε τοσο μεγάλες εκθέσεις μετραει ...το λές και εσύ.. και έτσι ειναι και απο οτι έριξα μια ματιά...δεν είχανε τίποτε παραπανω τα εργα που πήρανε διάκρηση...αλλα για μάς θα είσαι παντα η πρώτη μας.. και εξ αλλου εχεις να παρεις μερος ουουουου..σε πολλες ακόμα... μονο όρεξη να έχεις ..όσο για το διήμερο που λές εμεις να δείς πόσο ωραια περάσαμε με το μικρο σας δεινοσαυράκι.. βρε τι πραγματα γυρω απο τους δυνόσαυρους ξερει αυτό το παιδί;;;!!!! μα αφησε αφωνους το είδες. έ; τι πλάσμα!!!φίλα μου το να το ξανακανουμε του χρόνου μας καλάρεσε..χι.χιχ..φιλακια πολλα και καλό μας Φθινόπωρο...καλο μηνα Μαράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας θέλετε και του χρόνου; Καλό αυτό...χαχα! Φιλιά πολλά Ρουλίτσα μου. Είστε όλοι από μέλι!

      Διαγραφή
  5. Καλό φθινόπωρο!!!
    Καλή, δημιουργική χρονιά!!!
    Ξέρω ότι δεν είσαι μαθήτρια αλλά για ένα παράξενο λόγο οι χρονιές μου πάντα έχουν δύο αρχές: αυτή της Πρωτοχρονιάς και αυτή του σχολείου...χι...χι....
    Όλες οι διακρίσεις είναι όμορφες αφού σου αφήνουν μια γλύκα στην καρδιά και ένα χαμόγελο στα χείλη! Πάντα τέτοια Μαρία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου και για μένα νέα χρονιά ορίζεται από Σεπτέμβριο.Σχολικά κατάλοιπα βλέπεις! Φιλιά πολλά πατριωτάκι και σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία η ανάρτησή σου!!!
    Ναι δεν πρέπει κανείς να περιμένει μόνο το μήνα των διακοπών για να κάνει όμορφα πράγματα. Κι αν δεν μπορεί να πάει?
    Δεν έτυχε να βρεθούμε στην Κρήτη αλλά βλέπω το διαδίκτυο είναι μικρό (χι, χι).
    Να σαι καλά! Και ναι τα καλύτερα μας περιμένουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κι εσύ Κρητικιά είσαι; Δώσε στίγμα και θα σε πετύχω...χαχα...next year! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  7. καλως όρισες Μαρακι μας τι ομορφια ηταν αυτη που μας χαρισες μεσα απο τις φωτογραφιες σου καλο φθινοπωρο και πολλα πολλα φιλια γλυκεια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς το το κορίτσι μας! Πάντα να περνάς όμορφα, γλυκιά μου σου εύχομαι! :)
    Για πές τώρα, μήηηηηηπως στα σχέδιά σου είναι κι ένας... ξωτικούλης ή μπα; Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ για να δω τι θα κάνω...
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ... ξωτικούλης, ξωτικούλης; Που είναι ο ξωτικούλης; Χαχα... σου απάντησα στο μέιλ Ευαγγελία μου. Φιλιά πολλά και μια αγκαλιά!

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφα πράγματα είδαμε πάλι μαζί σου.
    Καλό φθινόπωρο και να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσφέρω ομορφιά και θέαμα...χαχα... Φιλιά πολλά Φλώρα μου! Καλό φθινόπωρο να'χουμε!

      Διαγραφή
  10. Καλώς μας γύρισες! Και πράγματι, δεν πρέπει να περιορίζονται οι διακοπές μας σε έναν μόνο μήνα! Συνέχεια οφείλουμε στον εαυτό μας να τον καλομαθαίνουμε και να του κάμουμε χατήρια!
    Σε φιλώ! Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Με το καλό να μη μας θυμώσουμε...χαχα... Φιλιά πολλά Πιγκουίνε μου!

      Διαγραφή
  11. Καλώς όρισες Μαρία μου!Καλό μήνα καί καλό Φθινόπωρο!!!Οι πανέμορφες φωτογραφίες σου,δείχνουν πόσο όμορφα πέρασες στίς διακοπές σου!!!Συγχαρητήρια γιά τήν διάκριση!!!Αντε μέ τό καλό σέ πολλά βραβεία!!!!Η ζωγραφία σου,υπέροχη!!!Πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς ήρθες και καλό φθινόπωρο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς ήρθες με τις όμορφες αποσκευές σου . Υπέροχο νέο η διάκρισή σου , ότι επιβραβεύει τη δουλειά μας είναι ωραίο!
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παν είναι να περνάμε καλά κορίτσι. Κι εγώ περνάω υπέροχα με την ζωγραφική μου, με τις συμμετοχές μου και με την παρεούλα σας! Όλα σούπερ! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  14. Καλώς επέστρεψες στη γειτονιά μας, Μαρία!!! Με "γεμάτες" τις μπαταρίες σου, με μια διάκριση που αξίζει πολλά, με όμορφες εικόνες από το καλοκαιράκι που πέρασε!!!
    Καλό φθινόπωρο να'χεις !! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μικρή και ζωηρή Πεπούλα τι κάνεις; Καιρό έχουμε να συναντηθούμε. Για ν'αρχίσουν οι δραστηριότητες! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Καλά ε; Κάθε Σεπτέμβρη σε τούτη την παρέα νιώθουμε σαν σχολιαρόπαιδα που ξαναμαζευομαστε κάθε Σεπτέμβρη!
    Καλώς όρισες Μαρία μου, μια αγκαλιά αναμνησεις και στγμές όμορφες να σε συντροφευουν το χειμώνα!
    Πολύ θα' ελα να είμαστε κάπου εκει μαζί σας και στο Σμαραγδομπαλκόνι αλλά και στις επισκεψεις στο Θαλασσοκοσμο και στους δεινοσαύρους- διαθέτουμε κι εμεις τον πααιοντολογο μας ως οικογένεια, τι νομίζεις; Χα,χα!
    Φιλάκια πολλά, καλή αρχή στις φθινοπωρινές δραστηρώτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη αξίζει να πάτε κάποια στιγμή. Και στην Ρούλα και στα υπόλοιπα. Ο παλαιοντολόγος σας θα ξετρελαθεί! Καλή χρονιά να'χετε κοριτσάκι. Αρχίζει ο αγώνας πάλι ε;χαχα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. Καλό Φθινόπωρο Μαρία, καλές και όμορφες δημιουργίες να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπόν Καλώς επέστρεψες! Μετά απο τόσο καιρό η αλήθεια είναι οτι απεθυμάς και λίγο το σπίτι σου και την ηρεμία που έχεις συνηθίσει.
    Οτι θάκανες και γνωριμία με καρχαρία και θα θαύμαζες το πόσο μεγάλωσε,ήταν κάτι μην αναμενόμενο, ούτε βαφτιστήρι σου νάταν!
    Για την έκθεση θα πω οτι παραδόξως τα έργα μ άρεσαν, δεν ήταν το χάλι άλλων.Για τα βραβευθέντα,θα μπορούσε νάταν και κάποια άλλα στη θέση κάποιων,αλλά δεν κρίνω εγω. Εσένα που μπορώ το Βραβείο τόχεις πάρει απ όλες εμάς,μαζί με τον απεριοριστο θαυμασμό,όχι οτι θα σου κακόπεφτε κάτι καλλίτερο,αλλά οσονούπω...έρχεται!
    Τα υπόλοιπα απο κοντά...
    Φιλάκια πολλά και Καλές επιτυχίες πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι κοινωνικός άνθρωπος εγώ βρε Χαρά μου. Δεν ξέρεις πόση ώρα μου ΄λεγε ο Κάρχας τα σώψυχά του! Σκέφτηκα να του πω να κάνει μπλογκ να τα λέμε... αλλά έχουν θέμα με το ίντερνετ στο νερό!χαχαχα... Όσο για την έκθεση, θα συμφωνήσω σε όλα. Έχω ξαναπεί πως την ζωή μου ως τώρα δεν την χαρακτήριζε σίγουρα η επιμονή κι έχω χάσει πράγματα, γι'αυτό κι έχω αλλάξει πολύ σ'αυτό. Επιμονή μαζί με υπομονή που ποτέ δεν μου 'λειψε. Το φιλί από κοντά...

      Διαγραφή
  18. Βιλλιωτάκι μου, αγαπημένο....καλώς ήλθες και καλό φθινόπωρο. Χαίρομαι που ήλθες με όρεξη για δουλειά και πολλά άλλα ωραία πράγματα. Μακάρι να μπορούσα να συμμετάσχω κι εγώ έστω σε κάτι. Αλλά......δεν πειράζει όμως. Εγώ πάντα ελπίζω. Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορέσεις κάποια στιγμή, που θα πάει, θα κάτσει... κι αν σου κάτσει; που έλεγε και η διαφήμιση...χαχα. Ελενίτσα μου καλώς σας βρήκα και καλό μας φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  19. ΚΡΗΤΗ....ΣΜΑΡΑΓΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ...ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ....ΤΑ ΜΟΛΥΒΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ!
    ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ....ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ....Η ΓΥΨΟΓΑΖΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ!ΦΙΛΙΑ ΦΙΛΙΑ ΦΙΛΙΑ!...ΑΑΑΑΑ..ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΙΝΟΣΑΥΡΟΥΛΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...έτσι όπως το λες η Σμαραγδοοικογένεια φαίνεται σαν οικογένεια του Ντίσνευ...χαχα! Σε περιμένουμε Μαράκι μας. Έχουμε ανοίξει θεμέλια και είμαστε έτοιμες!

      Διαγραφή
  20. Καλώς ήλθες!!!Βλέπω,ότι γεύτηκες κι εσύ τη φιλοξενία της Ρούλας στο περίφημο μπαλκονάκι της!
    Συγχαρητήρια για τον τίτλο και ελπίζω σύντομα να έρθει και το βραβείο!!
    Κρίμα που δεν είμαστε κοντά για να γίνω κι εγώ μια από τις μαθήτριές σου!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δις την έχω γευτεί τριανταφυλλάκι μας. Εσύ που ήσουν καλέ; Την επόμενη θα σε πετύχω κι εσένα. Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  21. καλώς ήρθες!καλό φθινόπωρο,όλα λέξη προς λέξη ονειρεμένα!πολλά φιλια σε σενα και στον λάτρη των δεινοσαύρων!κι εκείνο το μπαλκονάκι!είθε να υπαρξει χρόνος στη ζωή μας γιατι χώρος υπαρχει εκεί για όλους και το γνωρίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία το πες Βαρβαρούλα. Χρόνο θέλουμε... και θα μας την κάνει την χάρη, έτσι λέω! Φιλιά κι από μας!

      Διαγραφή
  22. Καλώς ήρθες και καλό φθινόπωρο!!
    Συγχαρητήρια για τη διάκριση κι εύχομαι τα καλύτερα...σου αξίζουν άλλωστε!!
    Χαίρομαι που τα πέρασες όμορφα στις διακοπές σου!..η ζωγραφιά σου είναι πανέμορφη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α είδες και την ζωγραφιά; Μόνο εσύ νομίζω την είδες.χαχα. Ευχαριστώ πολύ Μαράκι! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  23. Καλώς βρεθήκαμε και πάλι!!!Κάθε εποχή έχει τις δικές της καλές στιγμές!!!Καλή η Θάλασσα και ο ήλιος μα 2 και1/2 μήνες τα ίδια και τα ίδια με έκαναν να αποζητώ την αλλαγή ,άσχετα αν αυτή είναι μόνο κούραση και κόπος ατελείωτος!!Αποθήκευσα την όμορφη ζωγραφιά σου θα επιχειρήσω να την ζωγραφίσω ( μου άρεσε πολύ το μοτίβο)και σαν μάθημα και να τεστάρω την ικανότητα μου,αλλά με λάδια .Μολύβια κλπ δεν έχω! Σου εύχομαι καλό μήνα και να περνάς όμορφα!!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Έφη μου, ό,τι και να κάνει κανείς, όσο όμορφο και να είναι, κάποια στιγμή θα βαρεθεί. Το καλύτερο είναι να'χουμε πολλά ενδιαφέρονται και αλλαγές ευχάριστες στη ζωή μας. Περιμένω να δω το αριστούργημά σου...γιατί κάτι λιγότερο δεν θα'ναι!!!Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  24. Καλό χειμώνα, Μαράκι, και καλή συνέχεια στις
    όμορφες δημιουργίες σου.
    ΄Οτι κάνεις είναι μέσα στην καρδιά μας,
    πολλά φιλιά σου στέλνω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλό φθινόπωρο Μαρία.Ευχομαι πάντα να εχεις διακρίσεις και επιτυχία γιατι σου αξίζουν.
    Ο πίνακας με τα κοχύλια πανέμορφος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλώς γύρισες Μαρία μου !!!Φέτος δεν ήρθαμε στην Κρήτη(ίσως του χρόνου)
    Εχω πάει στο θαλλασόκοσμο,και πραγματικά είναι υπέροχα εκει.Εύγε και για τη διάκρισή σου...yea!!!!
    Η ζωγραφιά σου είναι πανέμορφη,όπως πάντα(ε τι να λέμε τώρα)
    Σου εύχομαι καλό φθινόπωρο με χαρές και κέφια !!!
    Πολλά φιλιά-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απουσία για φέτος...χαχα. Σ'ευχαριστώ πολύ Κρίστα μου. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  27. Κι έχεις να δεις ακόμα...!!! Χα χα χα!!!! Μικρό είσαι κι εσύ πουλάκι μου, είναι δυνατό να πιστεύεις ότι τα είδες ήδη όλα;;; Καλό φθινόπωρο αγάπες μου, νομίζω ότι το παρακάνατε με τις διακοπές και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείτε λίγο από αυτές...!!! Πλάκα κάνω φυσικά!!! Απολαύστε το ξέγνοιαστο καλοκαιράκι όσο πιο πολύ και όσο πιο έντονα γίνεται άλλωστε η καθημερινότητα είναι πάντα εδώ και μας περιμένει!!! Γεμίσατε από εικόνες και οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι και προφανώς οι ωραίες συναντήσεις δώσανε άλλη νότα στις διακοπούλες σας!!!! Τα σαλιγκαράκι της θάλασσας τα πέρασε για απολιθωμένα μάλλον θα με επηρέασαν οι θαλασσόκοσμοι που επισκεφθήκατε αλλά και το χρυσό σου το χεράκι που τα κάνει όλα να μοιάζουν αληθινά!!!! Καλό φθινόπωρο και καλές δημιουργίες ψυχή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θες εσύ εδώ καλέ;;; Πήγαινε στο μωρό μη και θέλει τίποτα και δεν το καταλάβεις...χαχαχα. Κικίδι μου περάσαμε ωραία στις διακοπές αλλά κι εδώ που γυρίσαμε είναι τέλεια! Πάμε σχολείο!!! Ε, όχι ακριβώς... αλλά έχουμε και τσάντα...θα σου στείλω φωτό!!! Άντε μεγαλώστε κι εσείς να ξεκινήσετε τα ταξίδια...χαχα!!!

      Διαγραφή
  28. Μαρία πρώτα -πρώτα υποκλίνομαι στο ταλέντο σου,υπέροχα τα έργα σου και σίγουρα θα μπορούσες να πάρεις την πρώτη θέση, την οποία έχεις από ότι βλέπω ,από όλες μας!Το ενυδρείο (ταπό τα μεγαλύτερα της μεσογείου )το έχω θαυμάσει από κοντά όπως και όλη την Κρήτη ,υπέροχο μέρος με αυτονομία και επάρκεια στα αγαθά!Πάντα έπιτυχίες ,μα προπαντων καλές δημιουργίες και καλό Φθινόπωρο σε εσένα και την οικογενειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! Ναι η Κρήτη είναι εκπληκτικός τόπος... αν τον σέβονταν και λίγο περισσότερο οι ντόπιοι θα ήταν καλύτερα. Καλό φθινόπωρο και σε σένα!

      Διαγραφή
  29. Αγαπητή μου Μαρία καλή σου μέρα και καλό και δημιουργικό φθινόπωρο εύχομαι.
    Υπέροχος ο σημερινός σου περίπατος και πλούσιος με πολλά και διάφορα.
    Εδώ και λίγες μέρες έχω επιστρέψει κι΄εγώ στις....επάλξεις των Εφτανήσων μετά από ένα καλοκαίρι συνεχούς κίνησης.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μας ήρθες Ντένη. Σιγά σιγά μαζευτήκαμε όλοι. Θα περάσω από τα Επτάνησα να σας δω.

      Διαγραφή
  30. Δεν ξέρω αν τα πρώτα έργα έχουν κάποια ιδιαίτερη διάκριση αλλά νομίζω ότι η συμμετοχή σου στην έκθεση με τρία έργα σου ανοίγει τα φτερά για πολύ μεγαλύτερα πράγματα, και στο εύχομαι με όλη μου την αγάπη. Οι διακοπές σου στην Κρήτη φαντάζουν υπέροχες και σε ζηλεύω. Καλό Φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά στον κανακάρη σου. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Γιούλα μου. Άντε να οργανωθούμε ν'ανέβω να σας δω!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ