Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γερνάω μαμά...

  Τυχαία σχεδόν, συμπίπτει αυτή μου η ανάρτηση με την ημέρα γενεθλίων. Τώρα το συνειδητοποιώ... τα πρώτα χωρίς την ευχή της. Τα πρώτα ως πραγματική ενήλικας... γιατί όταν φεύγουν και οι δυο γονείς, τότε πιστεύω πως μεγαλώνουμε πραγματικά. Χάνουμε την ''αγκαλιά'' μας... τη σιγουριά πως όλα θα πάνε καλά κι ας γκρεμίζεται ο κόσμος γύρω μας. Ποιος μπόρεσε να σταματήσει τον κύκλο της ζωής; Χαίρομαι που τους είχα τόσα χρόνια μαζί μου... είμαι τυχερή γιατί με άφησαν χωρίς δεκανίκια. Είμαι τυχερή γιατί ήταν εκείνοι. 
  Αυτά για εισαγωγή και λόγω της ημέρας που λένε... Πάμε τώρα στα πιο καλλιτεχνικά.


Γραφίτης σε χαρτί bristol smooth

 Αυτό το έργο το έχω ολοκληρώσει από καιρό, τώρα όμως ήρθε η σειρά του να παρουσιαστεί. Μια εικόνα από τα παλιά. Πόσο μου αρέσουν αυτές οι φωτογραφίες! Πόσο θα'θελα να'χα μια αντίστοιχη... δυστυχώς έχω ελάχιστες απ'αυτή την ηλικία (τα λέγαμε και πέρυσι, όταν ανέβασα τη μία και μοναδική μου βρεφική φωτό... άσχημηηηηηηηη.... απαπα...χαχα). Εδώ όμως έχουμε ομορφιά, ομορφιά διπλή! Κάπως έτσι είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τώρα, μόνο που το μωρό περπατάει... χαχα... άντε κι έχει ψηλώσει... ως εδώ όμως, τα υπόλοιπα ίδια! Η μαμά παραμένει γοητευτική, ώριμη μεν αλλά ακτινοβολεί την ομορφιά των νιάτων της ακόμη. 



 Αντέχουν, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά στον χρόνο. Ειδικά το βλέμμα!!! Όσο και να μεγαλώσει ο άνθρωπος (είπαμε δεν απέχει πολύ, θεωρητικά το λέμε), ένα πράγμα μένει ίδιο και είναι και το πλέον αναγνωρίσιμο στοιχείο επάνω του... η ματιά... η ζεστασιά ή η ψυχρότητα, η καθαρότητα ή η σκοτεινιά του βλέμματός του. Είναι λένε ο καθρέφτης της ψυχής μας και δεν νομίζω πως κάνουν λάθος.
 Τώρα αν δείτε τη δική μου ματιά στη φωτό που σας έδειχνα πέρυσι δεν ξέρω τι συμπεράσματα θα βγάλετε... χαχα... θα δικαιολογηθώ όμως λέγοντας πως είμαι γαλανομάτα και στον ήλιο ξινίζω όσο δεν παίρνει... εξ ου και το ξινισμένο μωρό που είδατε! Ενώ τούτο δω, τι να φοβηθεί από το φως; Αυτό το μάτι απορροφά όσες ακτίνες φωτός θέλει που λέει ο λόγος. 


  Και να που τα μάτια αυτά ξαναζωγραφίστηκαν...  αρκετά χρόνια αργότερα... και δείτε εσείς αν το βλέμμα είναι το ίδιο. Βέβαια εδώ συγχωρείστε και την αδυναμία της ζωγράφου... Για κάποιο λόγο όμως εγώ το βλέπω... αυτό το ίδιο βλέμμα... την ίδια λάμψη των ματιών, ίσως είναι και ιδέα μου. Δικά σας τα συμπεράσματα. 



  Και για να κλείσω όπως άρχισα, αν και δεν θέλω να σας ρίξω... (αν ήθελα είχα και χειρότερο τραγουδάκι... χαχα... ξέρετε αυτό του τίτλου, αλλά δεν αντέχω να τ'ακούσω αυτό το διάστημα... δεν ξέρω κι αν θα μπορώ πια), ένα τραγουδάκι αφιερωμένο... που αλλού, σ'αυτή που λέει.




 Υ.Γ. Δεν μπορώ να κρατηθώ και να μη σας πω, πως σ'αυτά μου τα γενέθλια πήρα κι ένα δώρο μοναδικό! Αυτά τα μολύβια είναι Αμερικάνικα και λόγω πολιτικής της εταιρείας δεν εξάγονται πουθενά. Ελάχιστα μαγαζιά στην Ευρώπη τα προμηθεύονται ως ιδιώτες προφανώς και τα πουλούν πανάκριβα. Για την Ελλάδα ούτε λόγος.
 Εγώ όμως τα' χω αυτή τη στιγμή στο εργαστήριό μου... χιχι... δώρο από χέρι πολύ αγαπημένο, έως λατρεμένο! Στήθηκε ''οργανωμένο έγκλημα'' για να φτάσουν στα χέρια μου  και δεν μπορώ παρά να νιώσω ευτυχής που έχω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου... όχι για την αξία του δώρου, που ούτως ή άλλως είναι υψηλή, αλλά πολύ περισσότερο για τη σκέψη, τον κόπο και το νιάξιμο που παίρνω από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έχω πέσει με τα μούτρα στις δοκιμές!!! Εύχομαι να φανώ αντάξια του κόπου σου. Σ'ευχαριστώ...





Σχόλια

  1. Χρόνια πολλά και δημιουργικά, Μαρία μου !!!Να
    δημιουργήσεις αριστουργήματα με τα καινούργια σου μολύβια !!!!Τα έργα σου είναι υπέροχα !!!(όπως πάντα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρε τσι πιο καλές μου ευχές
    και βάλτις στην καρδιά σου,
    δεν θα μαι εγώ μα ας είναι αυτές
    όπου κι αν πας κοντά σου..

    Μπορεί νάναι κλεμένο,αλλά είναι απόλυτα ειλικρινές. Δε μπορώ να πω τίποτ άλλο...
    ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ! Κι εμείς είμαστε τυχεροί, ίσως περισσότερο απ ό,τι εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χαρουλίτα!!! Κι εγώ κλοπή έκανα... πνευματικών δικαιωμάτων...χαχα. Δεν ρώτησα... αλλά πιστεύω να μη θιχτεί κανείς!!!

      Διαγραφή
    2. Τιμή τους όποιος απεικονίζεται απο σένα και όταν συνοδεύεται απο τέτοια ανάρτηση.Αυτή η μέρα σου ανήκε και τη μοιράστηκες,αυτό σημαίνει πολλά, εκτός και υπονοείς οτι το παιδάκι της φωτό συναγωνίζεται τη δική μου ανάρτηση...μήπως;;;; (άντε να γελάσουμε λίγο)

      Διαγραφή
    3. Λες να το κάνω ρολόι;;; Αυτό δεν εννοείς;χαχαχα

      Διαγραφή
  3. πιστευω οτι ειναι ενα απο τα πιο ομορφα εργα σου!!!!!
    αλλα και μια απο τις πιο ομορφες αναρτησεις σου!
    χρονια πολλα βιλλιωτακι μου!!!!!!
    (αχ αυτο το τραγουδι ειναι ......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Μισιρλούκο μου; Εσύ το είδες σε όλες του τις φάσεις... αχ... ξέρεις τι περάσαμε...χαχα. Θυμάσαι πως άλλαζαν τα πρόσωπα;Απαπα... Ευχαριστώ κοριτσάρα μου!!!

      Διαγραφή
    2. Συνφωνώ και επ αυξάνω Μισιρλάκιμισιρλάκι μου...και για το τραγούδι και για την ανάρτηση.... επειδή εσύ ξερεις περισσότερα απο εμάς τις μακρινές..!!!μα όλο μες το μυαλό μου είσαι;;; απα΄πα.πα..!!!!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα να έχεις. Είναι τόση η αγάπη που εκπέμπει αυτό το βλέμμα που θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύχρονη, χαρούμενη , γεμάτη αγάπη και ευτυχία!
    Αυτά τα τόσο εκφραστικά μάτια είναι γεμάτα γλύκα και τρυφεράδα ! Μόνο για σένα και για όσους αγαπάς!!
    Ενα μεγάααααλο φιλίιιιι!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πέπη. Αυτά τα μάτια ανήκουν σε φίλη. Φιλία!!!

      Διαγραφή
    2. Αααα, έμαθα !!!!!! Πάντως η εκφραστικότητα, η γλύκα παραμένουν !

      Διαγραφή
  6. χρονια πολλα...
    με υγεια..
    γεματα εμπνευση
    και δημιουργια...
    με αγαπη....και ευτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά και όμορφα Δασκάλα !!!! Υγεία και ευτυχία εύχομαι !!! Τί όμορφη ζωγραφιά και τί γελαστά και σπινθηροβόλα μάτια είναι αυτά !!!!
    Υπέροχο δώρο αυτά τα σπάνια μολύβια !!! Θα κανεις θάυματα και με αυτά !!!
    Σε ευχαριστώ για την αφιέρωση στην προηγούμενη ανάρτηση !!! Φιλάκια πολλά και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι !!!
    :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες ματιά! Ευχαριστώ Μιρσινάκι μου... να περάσεις όμορφα και ραντεβού από Σεπτέμβρη!

      Διαγραφή
  8. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ!
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!
    ΣΥΝΕΧΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ..
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα και ασυννεφιαστα Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να'ναι τα χρόνια σου γεμάτα υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα, Μαρία μου!!! Το έργο σου ως συνήθως υπέροχο και η ανάρτησή σου πολύ συγκινητική...και τα δύο 'μιλάνε' στην καρδιά...Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου με το δώρο καρδιάς που έλαβες!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασπασούλα μουσ'ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου αρέσει η ζωγραφιά μου.

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα σου εύχομαι να είσαι δυνατή και δημιουργική και κανόνισε να φτάσουν τα μολύβια σου στο τέλος τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα λιώσω... κι άντε να βρω να τα αντικαταστήσω...χαχα... Άνοιξα δρόμους! Σ'ευχαριστώ πολύ Φλώρα μου.

      Διαγραφή
  12. Μαρία μου χρόνια σου πολλά, δημιουργικά και με πολλές-πολλές επιτυχίες.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mαράκι μου γλυκό και αγαπημένο, σου εύχομαι από καρδιάς να είσαι γερή, δυνατή και χαρούμενη μέσα στην γλυκιά οικογένειά σου!!! Θεωρώ ότι είμαι από τις τυχερές που μπορώ να σε απολαμβάνω από κοντά τόσο συχνά!! Μακάρι αυτό που έχουμε ξεκινήσει πριν λίγο καιρό να κρατήσει για πάντα!!!
    Όσο για τα μάτια, τι να πρωτοπώ!!! Αυτό το παιδί φαινόταν από μικρό ότι θα ανάψει μεγάλες φωτιές.....μια ματιά της μόνο φτάνει για να βάλει "μπουρλότο" σ΄όλη την επικράτεια!!! Μάλλον όμως η φλόγα της ψυχής είναι αυτή που φτάνει ως τα μάτια κι από εκεί εκπέμπεται προς πάσα κατεύθυνση!!! Η μανούλα δε μια γυναικάρα κομψή και πανέμορφη.....πως να μην έχει αγαπηθεί με τόσο πάθος!!!!
    Σου στέλνω την αγάπη μου και χίλιες ευχές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ...ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙΣΜΑ!!!Μας κόλλησες στο τοίχο φιλενάδα,που απο χθες προσπαθώ να συνέλθω.

      Διαγραφή
    2. Χαχα...Μπεττούλα καλά λέει η Χαρά...έχεις την έκτη αίσθηση!Καλέ που τα κατάλαβες εσύ όλα;Η τύχη είναι όλη δική μου που σας έχω.Και φυσικά εκεί θα μείνουμε για πάντα, εκτός αν μας βαρεθεί η φιλενάδα σου και μας πετάξει έξω...αχαχα...μα τα θέλω κι εγώ να τα ακούσω...χαχα.

      Διαγραφή
    3. Κοριτσάρες μου, πόσο λίγο με ξέρετε!!! Για μένα δε λειτούργησε τίποτα διαισθητικά......φτάνει μόνο η προσοχή που δίνω στις κουβέντες σας, η δυνατή αποτύπωση των χαρακτηριστικών σας στην ψυχή μου και βέβαια η πραγματική αγάπη που σας έχω......τι νομίσατε, χρειάζεται περισσότερο μυαλό και γι΄αυτό!!!! Ααα και κάτι άλλο, αυτό τον καιρό είμαι και λίγο παραπάνω από το κανονικό συναισθηματική και ευαίσθητη, ίσως και αυτό να δούλεψε λίγο!!!!

      Διαγραφή
  14. Xρόνια Πολλά Μαρία μου γεμάτα υγεία, έμπνευση και δημιουργία !!!
    Το έργο σου είναι πραγματικά υπέροχο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει Στέλιο. Σ'ευχαριστώ και για τις ευχές.

      Διαγραφή
  15. Μαράκι μου Χρόνια σου Πολλά.
    Υγεία ευτυχία δημιουργία και εμπνευση!!
    Τα της αναρτήσεως τα εμαθα. Το εργο είναι υπέροχο!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου εσύ έχεις άμεση ενημέρωση. Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  16. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Μαρία μου!δεν το γνώριζα, με ενημέρωσε το fb και σκεφτηκα οτι θα συνδυάσω τα δικα σου γενέθλια με με τη δική μου μέρα και το τραγούδι σου! α, ρε μαμά! Κι μεις σήμερα 16 χρόνια χωρίς εκείνη και εσυ πρωτη φορα χωρις την ευχή της δια στοματος, ομως οι ευχες τους μας κρατούν στα καλα και στα καλα, στα άσχημα και στα δύσκολα!!ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!Πολλά φιλιά!δεν σχολιάζω τα ματια, το βλεμμα, τί να πω?μένω στην πρώτη ζωγραφιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και οι ευχές δεν χάνονται. Ούτε η ζεστασιά τους χάνεται. Να σε ευχαριστήσω κι από δω Μπάρμπυ νου... Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  17. Μαράκι μου αγαπημένο, Χρόνια σου πολλά με αγάπη, υγεία και δύναμη. Να είσαι πάντα καλά, να σε χαιρόμαστε, είμαστε τυχερές που έχεις μπει στη ζωή μας. Το έργο σου είναι από τα πιό όμορφα που μας έχεις δείξει...... και πως να μην είναι. Είμαι σίγουρη πως από 'κει που σε βλέπει, σου στέλνει και σήμερα την ευχή της. Φαντάζομαι τη χαρά σου με το δώρο που πήρες. Σου αξίζει και αυτό και άλλα πολλά, φιλάκια Μαριώ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλι μου γλυκό σ'ευχαριστώ πολύ! Αν χάρηκα λέει; Πέταξα από τη χαρά μου...χιχι. Φιλιά πολλά κοριτσάκι,θα τα πούμε σε Κρητική γη πια.
      Υ.Γ.Είδες ήμουν κυρία!

      Διαγραφή
    2. κι εγω κι εγω κυρια!...δεν ειπα τπτ ..παρολο που θα το θελαααααααααα!χαχαχαα

      Διαγραφή
    3. Κερίιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άμα σας πιάσω.......................

      Διαγραφή
    4. Τέτοια που είμαι καλά να παθω..που ξεχασα ΜΑΡΑΚΙ να σου ευχηθώ για το όμορφο δώρο σου..νομίζω οτι ...οτι έχει σχεση με την ζωγραφική θα είναι για σένα το καλήτερο και σιγα μην πήγαινα στο τελος να σου το πώ.. ως συνηθως σφηνάρισα..χι.χχι.

      Διαγραφή
    5. Ρουλαααα στη σειρα σου!πρεπει να σε επαναφερω την ταξη στα σφηναρισματα σου!χαχαχαααα

      Διαγραφή
  18. Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία!!...και πολλά πολλά μολύβια για να δημιουργείς αριστουργήματα!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχόρταγη είμαι στα μολύβια Μαράκι...χαχα. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  19. Χρόνια σου Πολλά!
    Και: οι φωτογραφίες δεν γερνούν ποτέ!
    Ειδικά οι ασπρόμαυρες...
    Οι Μητέρες δεν γερνούν ποτέ!
    Ακόμη κι όταν έχουν φύγει, ΔΕΝ έχουν φύγει ποτέ! Έχουν αφήσει τα φτερά τους; Τ ακούς; Δεν έζησες και δεν θα ζήσεις ούτε ώρα χωρίς αυτά.
    Το ίδιο ισχύει και για τους Πατεράδες.
    Ο Ίσκιος τους είναι εκεί κι έχει την Έγνοια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια πολλά, Μαρία μου, καλά, ευτυχισμένα και δημιουργικά!
    Υπέροχα τα έργα σου, γεμάτα συναίσθημα...
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά κορίτσι. Όταν βγαίνει το συναίσθημα, τότε κάτι έχω πετύχει.

      Διαγραφή
  21. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΛΥΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑΑΑΑΑΑ.........ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ....ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ...ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ!...ΤΟ ΜΩΤΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΙΔΙΚΟ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΑΥΡΑ ΤΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑ....ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΩ!
    ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ... κι εσένα το ματάκι κόβει σαν της Μπέττυς βλέπω. Ξουράφι λέμε! Ευχαριστώ καρδούλα μου για όλα!

      Διαγραφή
  22. Α....ρε ΜΑΡΑΚΙ.....ωραιότερο.. και πιο συγκλονιστικό.. ΡΕ... δεν έχω ακούσει....!!!!!!!!!!
    ήτανε το καλύτερο συνοδευτικό στην σημερινή σου ξεχωριστή ανάρτηση..αυτό το βλέμμα μαμάς και κόρης...δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς πόση αγάπη μεταφέρεται .. μέσα σε αυτά τα βλέμματα ..παλιά και καινούργια..!!!!!αυτά παιδί μου ..για τα γενέθλια... τα λένε οταν μιλάνε... να ξέρουμε τι να κάνουμε..χιχι....εξαιρετικά αφιερωμένο....για σένα που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε...και είμαστε περήφανες που μας θεωρείς φίλες σου.. Μαράκι μου..
    ΧΡΌΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ να τα ΕΚΑΤΟΣΤΉΣΕΙς..!!!!!!!!

    Είμαι μακρυά και δεν μπορώ
    την χέρα να σου πιάσω
    να σ ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    να σε σφιχταγκαλιάσω............που θα παει θα το κανουμε και απο κοντα..χιχ.χι...απο μένα με πολύ αγάπη..!!!!!! φιλάκια αμέτρητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου γλυκιά! Από κοντά οι αγκαλιές και τα φιλιά!!! Σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  23. Xρόνια Πολλά Μαρία μου γεμάτα υγεία, έμπνευση και πολύ δημιουργία!!
    Το έργο σου είναι πραγματικά υπέροχο !Αυτό πού ένοιωσες,τό απότύπωσες θαυμάσια μέ τά μολύβια σου!!Καλό καλοκαίρι!!!Νά περάσης πολύ όμορφα!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ !!!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!!!!!ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από τις ομορφότερες αναρτήσεις που έχω διαβάσει σε ημέρα γενεθλίων!! Χρόνια σου πολλά!!! Με υγεία, ευτυχία και πολλές πολλές επιτυχίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρόνια σου πολλά,Μαρία μου!!! Να είσαι πάντα γερή και δυνατή, να χαίρεσαι την οικογένειά σου, να σε χαίρονται όλοι οι αγαπημένοι σου και να θυμάστε αυτούς που έφυγαν πάντα με αγάπη!!!
    Η ανάρτησή σου είναι πολύ συγκινητική όπως και το καταπληκτικό πορτραίτο της μαμάς με την κορούλα αλλά και το πιό ώριμο βλέμμα! Υπέροχα!!!!
    Φιλάκια πολλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο η ζωγραφιά όσο και το κείμενο. Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  27. Σου στέλνω τις ευχές μου και τον θαυμασμό μου Μαράκι
    από το "καταπράσινο" Ρέθυμνο !!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δυο βδομάδες θα'μαι κάτω και θα δεις ποιος νομός είναι πιο πράσινος!!! Θα μετρήσουμε τις ελιές μία μία!!!χαχαχα. Ευχαριστώ Σοφάκι!

      Διαγραφή
  28. Χρόνια πολλά Μαρία ! Στάθηκε το βλέμμα μου στο πορτραίτο της μαμάς και του μωρού με μεγάλο θαυμασμό!Τα μάτια δεν αλλάζουν , περίτρανα φαίνεται στα δυο πορτραίτα .
    Χαίρομαι που έλαβες αυτό το σημαντικό δώρο για σένα.
    Να περνάς καλά
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρόνια πολλά Μαρία μου!!
    Να είσαι πολύχρονη και να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου, να σε χαιρόμαστε κι εμείς μέσα από τα μοναδικά έργα σου!
    Είναι πολύ συγκινητικό όταν φεύγουν οι αγαπημένοι μας να μένει αίσθηση αγάπης και πληρότητας, ας είναι κι οι δική τους προστασία πάνω σου παντοτινή!
    Φιλιά πολλά!!!

    υγ: Εδώ πάλι σκηνικά φτιάχνουμε, φέτος χτίζουμε κι εκκλησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, εσείς έχετε ξεφύγει...χαχα. Μπράβο βρε Νικούλα! Ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  30. Χρόνια πολλά...όμορφα...γλυκά...χαρούμενα...δημιουργικά....κι ευτυχισμένα.
    Το έργο σου τέλειο γεμάτο αγάπη......όσο για το βλέμμα... παραμένει ανεξίτηλο στο χρόνο....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Γλυκερία μου. Τα μάτια δεν μπορούν να κρυφτούν έτσι; Φιλιά πολλά κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  31. Μαράκι μου, καθυστερημένα, Χρόνια πολλά, καλά, ευτυχισμένα και δημιουργικά με γλυκιές αναρτήσεις σαν την σημερινή! Δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά νιώθω πως σε γνωρίζω χρονια! Μου αρεσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και φυσικά όπως και σε χιλιάδες αλλους ο τρόπος που ζωγραφίζεις. Σου εύχομαι να μεγαλουργήσεις με τα καινούργια σου μολύβια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατρίν μου σ'ευχαριστώ πολύ. Χιλιάδες οι θαυμαστές...άστα,δεν τους προλαβαίνω...χαχα. Να'σαι καλά κορίτσι και κάπου θα γνωριστούμε κι εμείς,δεν μπορεί!

      Διαγραφή
  32. Μαρία μου, μακάρι πάντα στα γεννέθλιά σου να έχεις τέτοιες όμορφες εκπλήξεις όπως αυτή με τα μολύβια... Να είσαι καλά, δημιουργική όπως πάντα και να θυμάσαι αυτό που λέγαμε: όλα, περνούν...
    Για τη μαμά, τα συλληπητήριά μου...

    Σε φιλώ! χαθήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία μου όλα περνούν, αλλά κάτι μας αφήνουν... ευχή να είναι πάντα κάτι θετικό. Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι. Δεν σ'έχω ξεχάσει φυσικά. Θα τα πούμε μετά τις διακοπές. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  33. Χρόνια Πολλά, Χρόνια Γερά, Χρόνια Ζωγραφιστά σου εύχομαι Μαρία μου!!!
    Το έργο και τα μοντέλα του υπέροχα!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι να'σαι καλά. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές όλες!!! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  34. Aν ειναι για τετοια δωρα ομορφα και αξιοποιησιμα,χαλαλι η συνομωσια και το οργανωμενο εγκλημα!!
    Χρονια πολλα Μαρια μου με εμπνευση ,δημιουργικοτητα ,πολλες αγκαλιες και πολλα πανεμορφα εργα σα το σημερινο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλάλι δεν θα πει τίποτα! Είναι πολύ όμορφο να'χεις ανθρώπους στη ζωή σου που πραγματικά να χαίρονται με την δική σου χαρά και να προσπαθούν να στην προσφέρουν. Ευχαριστώ Άφρα μου για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  35. χρόνια πολλά Μαράκι μου.Να είσαι ευτυχισμένη,γερή,κεφάτη και να μας χαρίζεις πάντα την όμορφη συντροφιά σου.Υπέροχο το έργο και το βλέμμα)))
    Πολλά πολλά φιλιά(και στον μικρό)και καλό καλοκαίρ-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κρίστα μου. Πολλές ευχές και σε σένα. Να περάσετε όμορφα. Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  36. Με μεγάαααααλη καθυστέρηση, θέλω να σου ευχηθώ από καρδιάς χρόνια πολλά και καλά, με τους λατρεμένους σου γύρω σου να τους χαίρεσαι και να σε χαίρονται!!!! Να έχεις πολλές πολλές επιτυχίες στην ωραία τέχνη σου και να χαρείς τον Βαθίλη γερό κι' ευτυχισμένο και ικανοποιημένο απ' τη ζωή του!
    Η μεγαλύτερη χαρά για τους γονιούς, δεν συμφωνείς; Όπως και η μανούλα σου και όλες οι μανούλες που φεύγουν ήσυχες πως τα παιδιά τους είναι σε δρόμο σωστό και καλό!!!!
    Με συγκίνησε πολύ τούτη η ανάρτηση και δεν σου μιλώ για το τραγούδι της Τσανακλίδου που ακόμα το ακούω και δακρύζω!!!!!!!!
    Σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ με καθυστέρηση θα σου απαντήσω για να μάθεις...χαχα...Τι όμορφες ευχές Φιλιά μου! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ! Να χαίρεσαι κι εσύ όσους αγαπάς και να σε χαίρονται κι εκείνοι! Καλές διακοπές να'χουμε και μακάρι οι άνθρωποι να φεύγουν πλήρεις και στην σωστή σειρά. Το ανάποδο είναι αξεπέραστο. Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  37. ωραια παρεα εχετε κοριτσακια μου....θελω να γινω φιλη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαρία μου, σου εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά
    Ευτυχισμένα και Δημιουργικά !!!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μαρία μου, χρόνια σου πολλά και καλά! Ό,τι ποθείς! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ