Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mandarin Dack on suede paper


  Ένας από τους λόγους που αγαπώ τα μολύβια και περισσότερο τα χρωματιστά, είναι οι απίστευτες δυνατότητες που έχουν. Ενώ όλοι πιστεύουν πως είναι το πιο απλό υλικό για ζωγραφική, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικής ποιότητας και σύνθεσης, μολύβια και τόσες διαφορετικές επιφάνειες για να τα δοκιμάσεις, που όσο κι να νομίζεις πως τα γνώρισες όλα, τόσα περισσότερα ανακαλύπτεις και εκπλήσσεσαι! 
  Ατελείωτες ποικιλίες χαρτιών και άλλων επιφανειών, όπως αυτές της Ampersand που σας έχω δείξει αρκετές φορές. Κάθε συνδυασμός μολυβιών και βάσης, ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, ένα διαφορετικό ταξίδι. 


  Για τον ζωγράφο που ασχολείται με τα χρωματιστά μολύβια, κάθε νέα επιφάνεια είναι μια πρόκληση. Παρακολουθώντας διάφορα ξένα sites, blogs και  foroums πριν λίγο καιρό, έμαθα για κάτι νέο, τουλάχιστον προς εμένα. Το χαρτί suede!!! Ω!!! Καστόρινο; Τι εννοούν; Άρχισα να το ψάχνω. Πρόκειται για ένα υλικό που η υφή του είναι ακριβώς όπως το καστόρινο δέρμα.
   Έλεγαν, λοιπόν, πως το suede είναι ιδανικό για χρωματιστά μολύβια και pastels! Εντυπωσιάστηκα! Πως να'ναι; Πόσο θα'θελα να δοκιμάσω! Στην Ελλάδα ούτε συζήτηση να βρεθεί κάτι τέτοιο... έψαξα στα Ευρωπαϊκά e-shops... τίποτα. Το έλεγαν  και στις συζητήσεις τους, πως είναι σχεδόν αδύνατο να το βρεις στην Ευρώπη. Μμμ... τι μένει; Η Αμερική! Αυτός ο μαγικός τόπος, που παρ' όλες τις ενστάσεις και τα μα και τα μου... τι να λέμε, είναι πολύ μπροστά! 


  Ακόμη κι εκεί υπήρχαν λίγα καταστήματα που είχαν αυτό το προϊόν, βάλε πως κάποια δεν στέλνουν εκτός ηπείρου... παιδεύτηκα λιγουλάκι... βάλε και τις ειρωνείες κάποιων (με αγάπη πάντα)... ''σιγά ρε Βιλλιώτη μην αρχίσουμε να τρέχουμε και στα βυρσοδεψεία!!!'', ''μήπως θες καμιά βιζόν να τη ζωγραφίσεις;'' κλπ, κλπ... Εγώ όμως δεν καταλάβαινα τίποτα... το ήθελα βρε παιδί μου... και τι είναι η Αμερική; Το 'χω ξανακάνει, αν περίμενα από τους Ευρωπαίους θα ζωγράφιζα ακόμη σε ιχνογραφίες! 
  Για να μη σας ζαλίζω, μετά από δυο βδομάδες μερικά κομμάτια suede βρίσκονταν στο εργαστήριό μου. Η ανυπομονησία μου μεγάλη, ώσπου να βρω το χρόνο και το θέμα για να τα δοκιμάσω. Δεν άργησα πολύ. Ξετρελάθηκα!!! Είναι απίστευτο πως γράφουν επάνω τα μολύβια μου και το αποτέλεσμα είναι τόσο ζωντανό! Είναι η ιδανική επιφάνεια για να ζωγραφίζεις ζώα (λόγω της υφής της), έτσι σκέφτηκα να φτιάξω αυτόν εδώ τον μανδαρίνο (τόλμησα κι άλλα θέματα, αλλά αυτά θα σας τα δείξω άλλη φορά) : 


Colored pencils on suede



  Να κλείσω με μια ενημέρωση για το σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη. Οι θέσεις καλύφθηκαν πολύ γρήγορα κι επειδή υπήρχαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, ορίστηκε κι ένα δεύτερο για τον Μάιο (25-26), το οποίο έχει κι αυτό σχεδόν κλείσει. Ήταν μεγάλη χαρά κι έκπληξη για μένα ο ενθουσιασμός και η άμεση ανταπόκριση. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους ενδιαφέρθηκαν κι εύχομαι να μπορέσω ν' ανταποκριθώ στις προσδοκίες στους.





Σχόλια

  1. τον αγαπωωω τον μανδαρινο σου!ειναι υπεροχος!τα χρωματα φανταστικα και το εχεις αποδωσει τελεια!!!οσο για την βυρσοδεψιααααα....εεεεμ βεβαιααα ποιοοος τρεχειιι με την βιλλιωτη!!!!θα το πληρωσεις το υπονοουμενο για το γουναρικο!!!!!
    μοοοονη σου στην καστορια θα τρεχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα γραψωωω βιβλιοοο για τις επιφανειες της βιλλιιωτη!!!!καιιι πουυυυ δεν εχουμε ζωγραφισειιι!!!!ολος ο κοσμος πανω σε ενα απλο χαρτακι!εμειιιιις οοοχιιιιιιιιιι!!!!θα μαθευτουν ολα στα απομνημονευματα μου!χαχαχαααα

      Διαγραφή
    2. Πότε σκοπεύεις να τα εκδόσεις; Να ΄χουμε το νου μας δηλαδή!!!

      Διαγραφή
    3. Μπεττούλα μόλις μάθεις ενημέρωσέ με να πάω να προετοιμαστώ...γιατί ποιος ξέρει τι συκοφαντίες θα γράφει!!!

      Διαγραφή
    4. τα απλυτα σας στη φορα θα βγαλω!τι να κανω ο πτωχος ο καλλιτεχνης θελω λεφτα για υλικα!χαχαχαααααα

      Διαγραφή
    5. Ε... και απομνυμονευματα θα βγαλουμε... Μισιρλακιμισιρλάκι μου;;; χιχ.χι. περιμενουμε με αγωνια .. που θα τα προυσιασεις.. να ξερουμε να παρουμε κανένα καραβι.. κανένα ρούχο....τση προκοπής...χι..χχι.. εκει να δείς χρήμα με το τσουβάλι....Μισιρλού μου...χχιχ..χιχ.. σίγουρα θα σε χασουμε δεν θα μας μιλας πια....με τόσο χρήμα....που θα το πας για να ξερουμε;...χι..χιχ.. κατα Ελβέτία σε κοβω να το αποθυκευεις... μονο πρόσεχε να μην σε πιασει καμια λίστα Λαγκάρτ..χιχ.χ.

      Διαγραφή
  2. Καιρός είναι, τώρα που μάθαμε τα pastel να τρέχουμε στην Αμερική να ψάχνουμε για suede!!!! Τι να πω.....κάθε μέρα μας έχεις και μια νέα έκπληξη......μια τα μήλα που έχουν πάνω στη σάρκα τους ζωντανές τις στάλες του νερού, μια τον μανδαρίνο που τα χρώματα των φτερών του κάνουν τόσο ζωντανές αντανακλάσεις στο νερό......τα βλέπω ακόμη και στον ύπνο μου και σε θαυμάζω διπλά!!! Χίλια, μύρια μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυυυ ως φτασμενη παστελιστας......πρεπει να εχεις τις καλυτερες επιφανειες!!!χαχαχαα

      Διαγραφή
    2. Άσε παιδί μου τις θαυμάστριές μου να σχολιάσουν ήσυχες!χχχχχχχχχχαααααααα

      Διαγραφή
    3. Ασ΄την Μαρία μου, μη δει ανθρώπου προκοπή...αμέσως να του κόψει τη φόρα!!!

      Διαγραφή
    4. Μισιρλουμισιρλούουου.!!!!!! ασε μας παιδί μου να τα ψάλουμε την Ζωφραφο..!!!!χιχ.χι. και που να τα ψαλουμε μηπως έμεινε και χώρος.!!!!!! ασε που πρέπει να κατεβω 50 σκαλοπάτια κατω...

      Διαγραφή
  3. ΚΟΛΛΗΣΑ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΝΟΣ Ο ΠΑΠΙΟΣ ΣΟΥ!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!!!!!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΑ!!!
    ΕΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙ ΣΟΥΕΤ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ;
    ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιλλιωτάκι μου, αυτό το πτηνό είναι από τα πιο αγαπημένα μου. Όλο φωτογραφίες του αποθηκεύω. Κι εσύ το απέδωσες ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ......Ρένα, πρόσεξε παιδί μου, μήπως αλλοιθωρίσεις στο τέλος.....όχι και να χάσουμε τα μάτια μας για το Βιλλιωτάκι....Μας φτάνει που χάσαμε τα μυαλά μας. Φιλιά πολλά πολλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το πιο αγαπημένο σου ποιο είναι Ελένη;Χαχαχα...Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. O Πιγκουίνος Μαρία μου (τον έχω κάνει και με χαρτοπολτό)...φιλάκια.

      Διαγραφή
  5. Υπέροχο αποτέλεσμα.... Αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά...
    Ότι πέφτει στα χέρια σου γίνεται έργο τέχνης ανεκτίμητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πετύχεις την απόδοση του μανδαρίνου στο suede.
    Εδώ πέτυχες ολόκληρο πίνακα ....υπό βροχή!!!!
    Πες της ....μικρής να μου κρατήσει ένα αντίτυπο ....υπογεγραμμένο παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα που ο διασυρμός μου πουλάει!!!

      Διαγραφή
    2. Α, ώστε εσυ κυρία μου -Σωσώ εννοώ- μ' έβαλες για ύπνο το βράδυ και ήρθες και μπήκες στο χορό;
      Καλά...

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία η παπίτσα σου !!!! Με χρώματα φωτεινά , δυνατά, έντονα !! Μια ζωγραφιά όλο γλύκα και χαρά !! Σίγουρα θα παίζει ρόλο το νέο χαρτί μα πιστεύω πως κυρίως ρόλο παίζει το μαγικό χεράκι που ζωγραφίζει με τις ξυλομπογιές !!
    Να σαι καλά ,(ψιλοχάθηκα λόγω υποχρεώσεων) κάτι είδα για σεμινάρια στα βόρεια μέρη, σου εύχομαι τα καλύτερα σε ό,τι νέο ετοιμάζεις , καλή επιτυχία και πολλά πολλά χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Αθηνούλα...εύχομαι να'ναι για καλό όλες οι υποχρεώσεις!

      Διαγραφή
  8. Πολύ καλό... και ακούγεται υπέροχο αυτό το χαρτί... να υποθέσω ότι κάνει και για παστέλ;;; είναι άσπρο ή σε χρώμα;; σε ζάλισα!!
    χαίρομαι πολύ για το σεμινάριο σου! μπράβο Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...φυσικά και για παστελ! Το συγκεκριμένο έχει λευκό,μαύρο,καφέ και περλέ!

      Διαγραφή
  9. Καταπληκτικός ο μανδαρίνος σου, Μαρία μου! Υπέροχα χρώματα, και το μάτι του ολοζώντανο!!!!!
    Φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μανδαρινος ειναι αυτος!Πολυχρωμος και εντυπωσιακος απο τη φυση του!
    Η ζωγραφικη του αποτυπωση του απαιτει ειδικες προδιαγραφες!Πριγκηπικες!!
    Πως θα μαγευομασταν απο τη τελειοτητα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως στο έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση. Τα πιο ιδιαίτερα υλικά πας και βρίσκεις και τα αποκτάς πάση θυσία. Αν θέλει ο άνθρωπος ;-)

    Ανυπομονώ και για τα υπόλοιπα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα με τα καινούργια υλικά που χρησιμοποίησες Μαρία.
    Ο μανδαρίνος ολοζώντανος. Μου άρεσε πολύ ο αντικατοπτρισμός στο νερό,
    δυσκολεύεται να πιστέψει κάποιος ότι είναι ζωγραφική.
    Συγχαρητήρια Μαρία μου, σε θαυμάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι τα μάτια μου που με γελούν ή το απίστευτο ταλέντο σου ? Εκπληκτικό αποτέλεσμα!Φιλιά και μια υπέροχη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσπαθώ να φαντασθώ την υφή του υλικού και τ αποτέλεσμα που δίνει. Οχι για να δοκιμάσω,εγω είμαι λάτρης του χαρτιού (και της ευκολίας,να συμπληρώσω)ούτως ή άλλως, αλλά για να αντιληφθώ το τελικό αποτέλεσμα που όπως φαίνεται είναι λαμπερό.
    Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ακριβώς σαν να αγγίζεις καστόρινο!Εκπληκτική υφή!Κάνει και για μολύβια ακουαρέλας...χαχα!!!

      Διαγραφή
  15. Τελικα ΝΑΙ εισαι η βασιλισσα των μολυβιων!!! Υποκλινομαι! Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαράκι μου είναι κουκλίστικος! Και πάλι αυτη η διαφάνεια του νερού κι οι αντανακλάσεις που πάντα θαυμάζω στα έργα σου!
    Αξιζε η αναμονη, την υφη του χαρτιού σίγουρα δεν μπορούμε να την καταλάβουμε καλά από την οθόνη, αλλά θα είναι πολύ ιδιαίτερη.
    Ακου χαρτί καστόρινο!...
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου εγώ ομολογώ πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι τεχνητό ή αληθινό, είναι ακριβώς σαν καστόρινο δέρμα! Υποθέτω όμως πως δεν είναι από αληθινό καστοράκο... δεν θα'θελα κιόλας...

      Διαγραφή
  17. Μομίζω, ότι δεν είναι τα υλικά που κανουν το έργο, είναι η δεξιοτεχνία και φαντασία του καλλιτέχνη!!!!!!!!!!Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσεις μια εικόνα με μολύβια, να δώσεις και τη παραμικρή λεπτομέρεια και να βγάλεις ένα αποτέλεσμα που μιλάει στην ψυχή σου.Εδώ "μιλάει"ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά σε θαυμάζω απεριόριστα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή εβδομάδα,Μαρία!
    Φαίνεται τόσο λείο-υπέροχο έγινε!
    Πάντα κάτι καινούριο έχεις να μας δείξεις,πάντα ανήσυχη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απλά υπέροχος ....Την περασμενη Τεταρτη που ειχα μαθημα ζωγραφικης σας μελετουσα στα κοριτσια μπηκαμε ιντερνετ για να τους δειξω εργα σας μολις τα ειδαν ξετρελαθηκαν μου ελεγαν ειναι αληθινα ???χαχα εμεις δεν εχουμε ασχοληθει ακομα με μολυβια αλλα η ζωγραφικη εχει τοσα πολλα για να μαθεις ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάχνω να βρω ποιους μελετούσες τόση ώρα... ώσπου διαπίστωσα πως μου μιλάς ακόμα στον πληθυντικό!!! Γιατί βρε Βούλα μου; Τι σου'χουν πει για μένα;χαχα

      Διαγραφή
    2. XAXAXAXAXAXAXAXA Κανεις δε μου πε τιποτα δε ξερω αλλα μου βγαινει ο πληθυντικος αυθόρμητα θα τον σταματησω σιγα σιγα.....

      Διαγραφή
    3. της εχω πει οτι εισαι πολυυυυυυ μεγαλη! χαχαχααα

      Διαγραφή
  20. Τον μανδαρίνο δεν τον ήξερα. Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλαβω ότι δεν είναι φωτογραφία. Μπράβο Μαράκι μου είσαι τέλεια. Οσο για τις ανησυχίες σου σχετικά με τα νέα υλικά εγώ είμαι μέσα. Υπάρχουν καταπληκτικά βυρσοδεψεία στην Αμφισσα.
    Οποτε θέλεις φύγαμε!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπέροχο το έργο σου!

    Στη Ρώμη, πριν λίγα χρόνια, ένας ζωγράφος έφτιαξε το πορτρέτο μου υπαίθρια, σε ένα χαρτί με παρόμοια υφή, δεν ξέρω όμως αν είναι το ίδιο με αυτό που έψαχνες εσύ. Εκείνο ήταν γκρι-λαδί. Επειδή δεν είχα ξαναδεί τέτοιου είδους χαρτί, είχα εντυπωσιαστεί με την υφή του και με το πώς έδειχνε επάνω του το χρώμα...

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως να ήταν κάτι τέτοιο, το πιθανότερο όμως είναι να ήταν χαρτί βελούδινο, γιατί αυτό κοστίζει αρκετά και είναι περίεργο για πλανόδιο να το έχει. Όπως και να'χει μετράει πως το αποτέλεσμα σου άρεσε!!!

      Διαγραφή
  22. Δεν ξέρω αν κάποιοι πιστεύουν πως είναι απλό υλικό τα μολύβια,για μένα πάντως είναι το πιο δύσκολο,λίγες φορές επιχείρησα να ζωγραφίσω μ' αυτά και μόνο σε μάθημα.
    Υπέροχο το έργο σου,περιμένω να δω και τα υπόλοιπα!!!
    φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ ωραιο με πολύ ωραία χρωματα!!!!
    Καλό βράδυ και καλή βδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχεις δίκιο που το ήθελες τόσο πολύ,το έργο σου φαίνεται σαν να είναι ζωγραφισμένο πάνω σε βελούδο.Είναι υπέροχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καταπληκτικό έργο Μαρία μου!!! Δεν διαφωνώ για την ποιότητα των υλικών... αλλά εσύ που το' χεις... μπορείς να ζωγραφίζεις τέλεια και σε απλό χαρτί τετραδίου!!!
    Καλή επιτυχία στο σεμινάριο!!! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όχι, όχι δεν είναι αληθινή ή μήπως είναι...; Αυτά είναι Μαράκι μου, τέτοια μας δείχνεις και θέλουμε να γίνουμε όλοι ζωγράφοι!!!! Χα χα χα!!!! Είσαι φοβερή!!! Με το καλό να μας έρθεις και να ακολουθήσουν πολλάααααα ακόμα σεμινάρια!!!! Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα'ρθω κι αν δεν τα καταφέρω θα κάνω ...την πάπια...χαχαχα...

      Διαγραφή
  27. Μαρία....σε νιώθω απόλυτα αφού τα ζωγράφισα και εγώ.Οχι βέβαια με μολύβια που ομολογώ πως έχουν απίθανο αποτέλεσμα!!!
    Και μοιάζει τόσο αληθινή η mandarin duck σου.Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολλά πολλά φιλιά(φέρνουν γούρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΡΟΥΥΥΥΛΑΑΑΑΑΑΑ
    εδωωωω πρεπει να γραψειιις!!!παλι σφιναρειις?!!!!!!!χαχαχααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αμαααν βρε ρουλααα 100 ωρες κανεις!κουβαλας και το κομοδινο μαζιιι,δεν εξηγειτε αλλιως
    χαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και ελεγα......να το αγγιξω.. η οχι..!!! μηπως μου τρομαξει και φυγει ο Μανδαρίνος..!!! να βουτήξω το δαχτυλο μου στο νερό; θα κανει κύκλους;;; Μαρακι μου...αυτην την αισθηση σου δινει αυτο που ζωγραφισες...!!! στο εχουνε πεί και θα στο λεμε.. ΄ποσο ταλεντο εχεις και προπαντως τρελαίνομαι με οτι εχει νερό...και το εχουν αγγίξει τα χέρια σου... το κανεις να κινήται...αυτο μονο σου λεω... ....δεν ξερω τι δυνατότητες εχει ενα τέτοιο υλικό αλλα σιγουρα θα ειναι σαν καινούργιο παιχνιδακι στα χέρια ενός παιδιου.... για σενα ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ....φιλω σε και ζηλευω σε.χι.χιχ.. υ.γ. δεν ηξερα οτι αυτό το ομορφο πτηνό λεγετε Μανδαρίνος!!!! τι μαθαίνουμε εδώ μέσα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παράδοξο Ρούλα μου είναι πως κατά έναν περίεργο τρόπο, πάω και ζωγραφίζω νερό στις πιο ματ,έως ανάγλυφες επιφάνειες (βλέπε τον πίνακα της βροχής)!!! Να σου ομολογήσω πως δεν είναι συμβατό...συνήθως το νερό το ζωγραφίζουμε σε λεία υλικά! Ανάποδος άνθρωπος!!!

      Διαγραφή
  31. Πανέμορφος πίνακας Μαράκι μου !!!Μπράβο!! Για τα μολύβια ξέρω...αλλά για το καστόρινο χαρτί, ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώνεις!!!Καλή επιτυχία στα σεμινάριά σου, που σίγουρα θα την έχεις!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ.
    ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΓΡΑΦΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ. (ΕΧΩ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΞΥΛΙΝΑ F. CASTELL, ΚΑΙ ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ Α.DURER,PITT PASTEL...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΑ POLYCHROMOS, ΓΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ...ΣΕ ΤΙ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ, Ή ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΝΔΡΑ (ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ);ΠΩΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ;ΠΟΙΑ ΞΥΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Ή ΤΟ ΚΟΠΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ;ΣΕ ΚΑΒΑΛΕΤΟ Ή ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ;ΤΙ ΧΑΡΤΙ(ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΛΕΡ, ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΣΤΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΗ-Α4;ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΟ...) ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ; O ΠΩΛΗΤΗΣ ΗΞΕΡΕ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΚΤΗ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε χαίρομαι που σου αρέσουν τα μολύβια. Οι DURER που λες είναι ακουαρέλες,κάνουν και για ζωγραφική χωρίς νερό, αλλά πιο σωστές είναι οι POLYCHROMOS. Τελάρα όχι δεν υπάρχουν, υπάρχουν χαρτιά πολλά και διαφορετικά για κάθε μολύβι...γραφίτη, χρωματιστό μολύβι κλπ.Εγώ κολλάω τα χαρτιά σε ξύλο γι'αυτό τα βλέπεις έτσι. Επίσης χρησιμοποιώ κάποια boards από το εξωτερικό, τα οποία είναι σταθερές επιφάνειες με υφή για παστελ και μολύβια. Αν ψάξεις στις αναρτήσεις μου (στην ετικέτα χρωματιστά μολύβια) θα βρεις πολλά στοιχεία. Το σέλερ είναι αρκετά καλό. Διάσταση εσύ θα δεις ποια σου ταιριάζει. Το χαρτί το πιάνουμε σε ξύλινη πινακίδα για να είναι σταθερό. Έχεις πολλά ερωτήματα, καλύτερα να μου στείλεις το μέιλ σου (το δικό μου είναι στην επικοινωνία) για να πούμε περισσότερα. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  33. Βιλλιωτάκι μου, η διαφορά είναι τόοοοοοσο τεράστια ή τα ανεκπαίδευτα ματάκια μου τη βλέπουν τόση;
    Ο μανδαρίνος σου είναι ασύλληπτος σε χρώματα και ζωντάνια. Κι' αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα του χαρτιού; Απίστευτο!!!! Καλά, θα με τρελάνετε εσύ και τα μολύβια σου!!!! Α, ναι.... και το σουέντ σου!!!!!
    Χιλιάδες φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολυ καλη δουλεια με τα μολυβια! Ειναι τοσο ρεαλιστικο το εργο σου, που νομιζω οτι θα φυγει το παπακι! ;)))) Κιεγω καποτε ειχα δοκιμασει μολυβια, αλλα δεν μου πηγε καθολου αυτο το στυλ. Καλο βραδυ και καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ !!!ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Είπα κι εγώ, μπας και ΔΕΝ έχουν πεί κάτι οι προλαλήσασες!! Αλλά τα ... λάλησαν όλα !!
    Τι έμεινε για μένα??
    Απλά, να πώ ότι υποκλινομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kαλησπέρα αγαπητή μου Μαρία.
    Άσχετος με την τεχνική της ζωγραφικής όμως υπάρχει μια ικανότητα να ξεχωρίζω το ωραίο. Και υτό το ωραίο είναι ο υπέςροχος Μανδαρίνος σου.
    Κυριολεκτικά μνια αρμονία χρωμάτων.
    Και αν καμμιά φορά χρειαστείς κάτι ο φίλος ο Ντένης εδώ είναι.
    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαρία μου όταν πιάνεις τα μολύβια στα χέρια σου κάνεις θαύματα σε οποιοδήποτε υλικό.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις επισκέψεις και τα καλά σας λόγια. Το ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής εκτός από όμορφο, είναι και πολύ μεγάλο... δεν νομίζω πως τελειώνει ποτέ. Όσο ασχολείσαι ανακαλύπτεις... κι όσο ανακαλύπτεις, ψάχνεις για περισσότερα. Να'στε καλά όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πανέμορφος ο μανδαρίνος σου δασκάλα...υπέροχα χρώματα !!!!! Εντυπωσιακό και πολύ ενδιαφέρον αυτό το χαρτί suede...φαντάζομαι την χαρά σου όταν επιτέλους θα το βρήκες !!!!
    Υπέροχο έργο όπως πάντα....φιλάκια πολλάαα !!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πολυ ωραίο, μου αρέσει η αντανάκλαση που κάνει στο νερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ