Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης!

  Το πρώτο σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη τελείωσε, εγώ επέστρεψα και ήρθε η ώρα του απολογισμού και των εντυπώσεων. Πρώτα πρώτα να μιλήσω για την Ανθούλα και το φιλόξενο κι όμορφο εργαστήρι της.

''χρώματα και παραμύθια''

  Τα ''χρώματα και παραμύθια'', που σε λίγο καιρό θα'χουν τη δική τους αναφορά στο διαδίκτυο, είναι ένας όμορφος, ζεστός, άκρως εικαστικός χώρος, διακοσμημένος  με την καλαισθησία και την αυθεντικότητα της πρωταγωνίστριας. 
  Μαθήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, χειροτεχνιών και άλλα πολλά, γεμίζουν τις μέρες, τις ώρες και τις καρδιές, όσων περνούν το μαγικό αυτό κατώφλι . Όσο για την ίδια την Ανθούλα, είναι από τους ανθρώπους που αξίζει κανείς να γνωρίσει... δεν θα πω τίποτε άλλο, όσοι την ξέρουν κατανοούν ακριβώς αυτό που λέω. Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει γι'αυτή τη γυναίκα. 

  Να πάμε τώρα στα του σεμιναρίου. 


Κεφαλάκι δεν σαλεύει!!!

  Τα κορίτσια μου, τα περισσότερα, ήρθαν με μια συστολή και την αμφιβολία στα προσωπάκια τους... Σιγά σιγά όμως και ξεκινώντας να ζωγραφίζουμε, άρχισαν να το πιστεύουν και στο τέλος έκαναν το θαύμα (α δεν σας είπα, το τζίνι δεν ήρθε αρρώστησε... ό,τι έκαναν το έκαναν μόνες τους... χαχα). Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας (μμμ... εγώ να σας πω την αλήθεια δεν αμφέβαλα ποτέ... ), τα χαμόγελα και η ικανοποίηση ζωγραφίστηκαν στα πρόσωπα όλων και ο ενθουσιασμός χαρακτήρισε το φινάλε του δημιουργικού μας Σαββατοκύριακου!








  Να πω επίσης πως στο μεγαλύτερο βαθμό αυτό οφείλεται στα ίδια τα κορίτσια, γιατί ήρθαν συνειδητοποιημένες, δεν γκρίνιαξαν και δεν δυσανασχέτησαν καθόλου, δεν είπαν ποτέ ''δεν μπορώ'' αλλά ''θα προσπαθήσω'' και πραγματικά δούλεψαν ασταμάτητα και με όρεξη απίστευτη. Όσο, βέβαια, έβλεπαν το αποτέλεσμα, τόσο ενθαρρύνονταν κι αυτό έδινε ώθηση στα μολύβια τους. 








έργο μαθήτριας


έργο μαθήτριας


  Στις φωτογραφίες βλέπετε έργα ερασιτεχνών ζωγράφων, ανθρώπων που δεν έχουν ζωγραφίσει ποτέ με μολύβια... ακόμα και μερικών που δεν έχουν ζωγραφίσει ποτέ! Νομίζω πως δεν θα μπορέσετε εύκολα να τα διακρίνετε! Κι επειδή, όπως συνηθίζω να λέω, η επικοινωνία των ανθρώπων είναι το πιο σημαντικό για μένα, να σας πω πως αυτό που γέμισε εμένα περισσότερο, ήταν πως ενωθήκαμε όλοι σε μια ομάδα, άνθρωποι άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, με ηλικιακές διαφορές και κουλτούρες ποικίλες, γίναμε μια παρέα, γελάσαμε, νιώσαμε...  και φύγαμε ανταλλάσσοντας αγκαλιές, φιλιά κι ευχαριστίες, γιατί πολύ απλά... περάσαμε  καλά!!! 


έργο μαθήτριας


  Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία, την παρέα, τη φιλία σας! 

έργο μαθήτριας


  Τον Μάιο (25-26) είναι το επόμενο ραντεβού για ένα ίδιο σεμινάριο με άλλους συμμετέχοντες και δεν αμφιβάλω πως θα είναι εξίσου υπέροχα! Υπάρχουν λίγες ακόμη θέσεις. Όποιος ενδιαφέρετε ας επικοινωνήσει μέσω email για περισσότερες πληροφορίες. Για μένα αυτό το ταξίδι ήταν υπέρβαση λόγω υποχρεώσεων, όμως πήγαν όλα καλά και χαίρομαι που δεν το ανέβαλα...  και τώρα; Τρέχουμε! 







Σχόλια

  1. Πρωτον να τονισω οτι ζηλεψα ...και κριμα που δεν ηρθα μαζι σου!Δευτερον αγχωθηκα γιατι ...μας φτασανε και μας ξεπερασανε με ενα σεμιναριο και τριτον ...να θυμησω οτι η επιτυχια των μαθητριων σου στηριχτηκε καθαρα στα μανταλακια μου χαχαχαχααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετοιμάσου Μισιρλούκα... 25-26 Μαΐου να πάμε μαζί της!!!

      Διαγραφή
    2. Εσείς να κάτσετε στ'αυγά σας(κυριολεκτικά και μεταφορικά χαχαχα). Δεν θα μου χαλάσετε και τις Βόρειες!!! Δεν με βαρεθήκατε;

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙ ναι Μισιρλούμισιρλού μου... και Βικη μου .. να πατε στο επομενο σεμιναριο... να κανεται και μια βόλτα για μενα.. χι.χιχ.χ οσο για τα .. εργα θα μιλήσω παρακατω.. ΜΑΡΑΚΙ... ΜΟΥ..!!!!

      Διαγραφή
    4. Ρε συμμαθήτρια που είσαι???? τι εννοεί η δασκάλα πως θα χαλάσουμε και τις βόρειες????

      Διαγραφή
    5. Αυτό ακριβώς που λέω Βίκυ. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

      Διαγραφή
  2. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ποτε είπαμε ότι έρχεσαι εδώ;;;;
    Καλά είναι δυνατόν να ζωγράφισαν έτσι σε ένα Σαββατοκύριακο; Απόφοιτους της Καλών Τεχνών φωνάξατε;
    ΜΑΜΑ! ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩΩΩΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στις καλλιτεχνικές΄εικαστικές ανησυχίες που κατακλύζουν τη Θεσσαλονίκη...
    Μπράβο και στα κορίτσια που μεγαλούργησαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους!Τώρα μπορώ να το πώ και να είναι αληθινό το: ήμουν κι εγω εκεί!!Και΄ηταν όπως ακριβως τα λεει η -απο τωρα και μετα -καί(τονιζω το και) δική μου δασκαλα!Δασκάλα μου σ΄ έυχαριστώ!και φυσικά δεν θα πω ποιό είναι το έργο μου,διότι, χα χα χα ξεχωρίζει!!Ενα εχω μονο να πώ: αν και δεν έπιασα μολύβια τις πολλες δεκαετιες που περασαν απο το τετραδιο αντιγραφης με την ζωγραφια πανω και την καλλιγραφία κάτω, εφυγα πληρως ικανοποιημένη και περήφανη!!φιλακια πολλά!Βarby

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ ξεπερασες τον εαυτό σου αδέρφι... χι.χ.χι καιτι ξερω και το λέω..χιχ.χ. μπραβο..και στο επόμενο με το καλό...αχ!!!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο και στις μαθήτριες , μπράβο και στην υπέροχη δασκάλα τους!
    Τα "έργα των μαθητριών" "μιλάνε" από μόνα τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να μην παρεξηγηθώ!Εχω σε άλλη διάταξη τα μανταλάκια, άρα..κανενα απο τα τελεια εργα δεν μου ανήκει!όμως μου ανήκει η χαρά, οτι..προσπάθησα!φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ Η ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!
    ΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!
    ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ !!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε κουβεντα για το μανταλακι μου!!!!!αααχχχχ

      Διαγραφή
    2. Γιατί νομίζεις ότι δεν θα έρθουμε????

      Διαγραφή
    3. Δεν τολμώ να πω τίποτα μόνο αφήστε με να ελπίζω και να ονειρεύομαι την
      χαρά μου!!!!Το θέλω όσο τίποτα....

      Διαγραφή
    4. Mυσιρλού μου, γιαυτο δεν εγινε τελειο το δικό μου έργο!ακόμα δεν χρησιμοποίησα το μανταλακι σου, με καρδούλες απο την μια και λουλουδάκια απο την άλλη!είναι πανεμορφα διακοσμημένο,απο μονο του ειναι συλλεκτικο κομματι!όταν θα το χρησιμοποιήσω θα σου στειλω το έργο μου!φιλιά!!!Barby!

      Διαγραφή
    5. να κι ενας ανθρωπος που εκτιμησε το μαγικο μου μανταλακι μου!!!χιχιχιιιι
      σε ευχαριστωωω μπαρμπυ μουυυ περιμενωωω το εργο σου !!!!σε φιλωωω

      Διαγραφή
    6. Α...θα μου ζητάνε μανταλάκια στο επόμενο...και ξέρεις ποιος θα τα φτιάξει...

      Διαγραφή
  8. Μαρία μου, δεν εξηγείται αλλιώς, έχεις μαγικό ραβδάκι!!

    Μπράβο και σε εσένα, αλλά και στα κορίτσια, που από ό,τι βλέπω τα πήγαν άψογα! Είναι απίστευτο το ότι κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα σε μια και μόνη συνάντηση... Τι να πω; Θα πω ότι ΖΗΛΕΥΩ!!!

    Μπράβο και πάλι μπράβο!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Na πω ότι δεν λυπήθηκα θα είναι ψέμα!! Σε δύο μέρες τέτοια πρόοδο δεν το φανταζόμουν ποτέ!Ενα μπράβο μεγάλο δικαιωματικά σου ανήκει και ενα μεγαλύτερο στις καλύτερες μαθήτριες σου....ΖΗΛΕΥΩ φοβερά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία μου και μεις δε φανταζόμασταν ότι θα κάναμε ένα τέτοιο έργο σ΄ένα Σαββατοκύριακο. Βλέπω το δικό μου και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το έκανα εγώ. Σ' ευχαριστούμε και χαρήκαμε για τη γνωριμία. Ελπίζουμε για μια δεύτερη συνάντηση. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαστε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!Απίστευτη δουλειά από όλες!Εσύ δε διδάσκεις απλώς,εσύ μαγεύεις!!!!Χίλια μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημέρα μαρία και συγχαρητήρια! πολύ καλά τα αποτελέσματα μου φαίνονται για τις μαθήτριες σου + πρέπει να περάσατε υπέροχα! πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάντως τις μερικές από τις συμμετέχουσες τις είχα προετοιμάσει για το αποτέλεσμα "με τέτοια δασμάλα" δεν μπορούσαν να βγει κάτι διαφορετικό!!! Φυσικά ήταν και τα μανταλάκια της Μισιρλούκας που μετέφεραν την θετική ενέργεια του εργαστηρίου της Αθήνας!!!! Φιλιά πολλά δασκάλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....καλα το πας~!θα γλυτωσεις πολυ γκρινια την παρασκευη!χαχαχααααααααα

      Διαγραφή
    2. Αυτή η θετική ενέργεια βρε παιδάκι μου πολύ βαριά ήταν... Ασήκωτη η βαλίτσα...τα μανταλάκια θα'φταιγαν!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτη δεν ειναι αναρτηση πια!μπουγαδα ειναι!με τοσες αναφορες στα μανταλακια μου!!!!χαχαχαχαα

      Διαγραφή
  14. Φαντάζομαι την χαρά των συμμετεχόντων,αν κρίνω απο αυτό που βλέπω κι απ αυτά που διαβάζω!
    Καλή επιτυχή συνέχεια σ όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο Mαρία μου σε εσένα αλλά και στους μαθητές και στις μαθήτριες σου, μέσα από τις ωραίες φωτογραφίες της ανάρτησης βλέπω ότι τα πήγαν εξαιρετικά. Είναι εκπληκτικά τα αποτελέσματα και μάλιστα σε ένα μόνο σεμινάριο !!!
    Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι όμορφη παρεούλα!!!!!!
    Υπέροχες δημιουργίες!!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θαυμάσια η παρεούλα και το αποτέλεσμα με άφησε άφωνη!
    Μαρία,πρωτοείδα τα έργα στο fb και δεν το πίστευα-τέλεια!
    Μπάβο στη δασκάλα και φυσικά στις μαθήτριες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρακι μου......πόση προοδο σε ενα μονο σεμιναριο..!!!!! με πόση αφωσίωση .. ζωραφιζαν!!! τι ομορφα που εγιναν τα πορτραίτα...!!!! για να τα ζωγραφίσουνε ετσι.. θα πρέπει να εχουν.. κανει πολλλα μαθήματα και οχι μονο ενα..!!! ενα μπραβο στις μαθητριές .. αλλα και ποιά δασκαλά είχανε.. έ;;; αλλα και τα μανταλακια της Μισιρλούμισιρλου.. εκαναν τα μαγικα τους ΄΄ε;,...χι..χι. να μην παραπονιεται το παιδι μας..!!! αντε στο επομενο σεμιναριο... να ειναι περοσσότερες.. οι μαθήτριες............κανόνισε να κανεις και μερικα σεμιναρια κατα Κρήτη μερια... χι.χι φιλακια [πολλα μικρή ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μου φαίνεται ότι μας βάζεις σε.....δίλημμα.
    Τι να πιστέψουμε;
    Οι μαθήτριες ήταν ....ξεφτέρια, ή είχαν καλή δασκάλα; χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωσώκα μου η δασκάλα ήταν η καλύτερη και αυτό δεν χωράει κουβέντα - έλα στο μάθημα και έχεις το πορτραίτο έτοιμο φεύγοντας - οι μαθήτριες ήταν όλες ξεφτέρια, αλλά.... τον σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξαν τα μανταλάκια της Μυσιρλούκας!!!! έλα στο μάθημα και θα το διαπιστώσεις!!!!

      Διαγραφή
    2. ετσι μπραβο βικυ!...καλα το συνεχιζεις!κι αυτηη η Βιλλιωτη μια ευχαριστηρια αναρτηση για τα μανταλακια δεν εκανεεε!!!!χαχαχαααααααααα

      Διαγραφή
  20. Θέλω την προσοχή όλων σας! Από καθαρή ''γαϊδουριά'', παρέλειψα να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που μου στάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή σ'αυτό μου το σεμινάριο... Έναν άνθρωπο που με την δική του ''πινελιά'', με τη δική του προσφορά, του έδωσε άλλη διάσταση!!! Μισιρλού μου ένα ευχαριστώ δεν αρκεί! Τα μανταλάκια σου ήταν το ''μαγικό ραβδάκι'' που μεταμόρφωσε τις μαθήτριές μου σ'έμπειρους πορτρετίστες! Ζητώ ταπεινά συγνώμη και θα δεχθώ κάθε βασανιστήριο προς σύνεση και μετάνοια... Δούλη σου...χχχχχχχχαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελοσπαντων...θα αρκεστω σε αυτο το απλο ευχαριστηριο σχολιο...γιατι ειμαι απλος και ταπεινος ανθρωπος!!αχαχαχαχαα

      Διαγραφή
  21. Περιττό μου φαίνεται να πω και εγώ πως ζηλεύω. Είμαι ξετρελαμένη με το αποτέλεσμα που βλέπω!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βιλλιωτάκι, τόκανες το θαύμα σου και στη συμπρωτεύουσα ε;;;;;
    Απίστευτη δουλειά για πρωτάκια!!!!! Θα μου πεις μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις.......
    Φαντάζομαι τον ενθουσιασμό μαθητριών και δασκάλας!!!!!! Δε μου στέλνετε κανένα μανταλάκι μπας και καλλιτεχνίσω κι' εγώ;!!!!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπες την σωστη κουβεντα!!!!!εχω την πρωτη μου παραγγελια!επιτελους χαχαχαα
      Βγαινει και σε δωδεκαδα για καλυτερα και γρηγοροτερα αποτελεσματα!...αλλα δε το πα στις βορειες μη μας ξεπερασουν,ηδη μας κανανε σκονη χαχαχααα
      Οχι πορτραιτο θα κανεις ...την αφροδιτη του μποτιτσελι θα κανεις !ολοσωμη και με το οστρακο μαζι αχαχαχαα

      Διαγραφή
    2. Ναι! Η δωδεκάδα έχει και απλώστρα δώρο!!!χαχαχα...

      Διαγραφή
  23. Μπράβο στις μαθήτριες αλλά και στη δασκάλα κυρίως!!!
    Εύχομαι πολλά ακόμα σεμινάρια....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπέροχα όλα αγαπητή μου Μαρία και μπράβο σου για την καλωσύνη που έχεις προσφέρεις τις γνώσεις.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαριώ μουυυυυυ!!!! Τι να πω εγώ τώρα;;;;;; Οι μαθήτριες σου έκαναν άψογα πορτρέτα και είμαι σίγουρη πως νιώθεις περήφανη τόσο για εκείνες όσο και για τον εαυτό σου...!!!! Μπράβο σου αγάπη μου, δεν μπορώ κι εγώ παρά να νιώσω περήφανη για σένα για πολλούς πολλούς λόγους!!!!! Καλή συνέχεια σε όλα!!! Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αααααχχχ... τι όμορφα σκίτσα βλέπω!!! Συγχαρητήρια Μαρία μου σε σένα και στις μαθήτριές σου!!!
    Κι εδώ θα... πρωτοτυπήσω: Πόσο ζηλεύω!!!
    Να είσαι καλά!!! Σε φιλώ!!!!! ღ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γειά σου δασκάλα μου αγαπημένη !!!! Καλά έε....οι συμμαθήτριες στην Θεσσαλονίκη σκίζουν !!!! Τί υπέροχα πορτρέτα που έκαναν όλες !!!! Πολύ όμορφα....και η Jennifer όμως θεά !!!!
    Δασκάλα μου....δέν κατάφερα να έρθω στο τελευταίο μάθημα πρίν το πάσχα ! Στο επόμενο θα έρθω...ελπίζω να μήν έχασα πολλά ! Θα κάτσω να εξασκηθώ όμως στα μάτια και στις μύτες !!
    Καλό πάσχα Μαρία μου !!!! Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα ! Φιλάκια πολλάααααααααααα !! :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαρία μου!!!!"Μαζεύω σαγόνια"!!!
    Εκτός από εξαιρετική καλλιτέχνης, είσαι και άριστη δασκάλα έτσι; Απίστευτο το αποτέλεσμα. Πρέπει να νιώθεις πολύ περήφανη. Αλλά και τα κορίτσια ταλέντα!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!! Σας καταχάρηκα!!!! Ανυπομονώ για την επόμενη ανάρτηση σεμιναρίου.
    Μαρία μου, σου εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!! Να το περάσεις όμορφα, με αγαπημένα σου πρόσωπα!!!
    Πολλά φιλιά σου στέλνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πανέμορφα όλα τα πορτραίτα!!Μπράβο στα κορίτσια και την υπέροχη Δασκάλα τους!! Μαράκι μου Καλή Ανάσταση,να περάσετε υπέροχα με την οικογένειά σου!! Μαράκι μου συλλυπητήρια κορίτσι μου, μόλις το έμαθα για τη μαμά σου!! είμαι κι εγώ στην ίδια κατάσταση μέ σένα, έχασα τον μπαμπά μου, εύχομαι να τους θυμόμαστε με αγάπη, και πάντα μένουν κοντά μας πιστεύω. Χαίρονται με τις χαρές μας και μας βοηθούν στις λύπες μας!!!Φιλάκια πολλά, να είσαστε γεροί να την θυμάστε!! Καλή Ανάσταση και πάλι γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα Μαράκι και Χριστός Ανέστη!!!
    Εντυπωσιακά όλα!!!Συγχαρητήρια στις μαθήτριες για τα αριστουργήματά τους και στις δασκάλες για την αγάπη σας στη ζωγραφική και τη μεταφορά σας αυτή ,στον κόσμο.Μπράβο!!!
    πολλά φιλιά-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να'στε όλοι καλά για τα καλά σας λόγια. Το θαύμα το'καναν τα κορίτσια μου που ήρθαν με κέφι και όρεξη απίστευτη. Πολλά θα'θελα να σας γράψω σ'έναν έναν ξεχωριστά αλλά ο χρόνος πιέζει και πρέπει πολλά να γίνουν.Σας ευχαριστώ και σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ως άλλο Ρουλάκι, θα σφηνάρω στο τέλος ..
    Είναι απίστευτο ότι τα έργα που βλέπω εδώ είναι έργα ερασιτεχνών ! Μα πώς γίνεται ;;; Μόνο μια Βιλλιώτη θα μπορούσε να το καταφέρει, γιατί - κακά τα ψέματα - ο δάσκαλος δεν αρκεί να μας μεταφέρει μόνο τις γνώσεις του αλλά πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και προς το πρόσωπό του αλλά και προς τον ίδιο μας τον εαυτό !
    Βιλλιώτη FOR EVER !!!
    Καλή - και δεδομένη - επιτυχία και στο επόμενο σεμινάριο, γιατί η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ