Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα εγκαίνια... ''στη χώρα του Νείλου''

  Υποσχέθηκα φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα εγκαίνια και δεν μπορούσα παρά να είμαι συνεπής. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι όλα σχεδόν τα έργα. Σίγουρα  κάτι θα μου ξέφυγε, γιατί ο κόσμος ήταν πολύς και από νωρίς συγκεντρωμένος και με δυσκολία μπόρεσα να φωτογραφίσω τους πίνακες σωστά. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις ανθρώπους να έρχονται σε τέτοιες εκδηλώσεις!






  Η αίθουσα ''μύριζε'' Αίγυπτο. Τα χρώματα, οι εικόνες, όλο το κλίμα πραγματικά σε ταξίδευε. Οι άνθρωποι της πρεσβείας τόσο ζεστοί και φιλόξενοι... εξάλλου είναι γνωστό πως Έλληνες και Αιγύπτιοι είμαστε πολύ κοντά ως λαοί κι έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. 












  Το Ελληνικό στοιχείο στο παρελθόν ήταν πολύ έντονο στην γείτονα χώρα. Πολλοί οι Έλληνες εξ Αιγύπτου, οι οποίοι όπως κι αν έφυγαν από  εκεί, ό,τι κι αν άφησαν πίσω, εξακολουθούν να την αγαπούν και να νοσταλγούν τη ζωή τους εκεί. 












  Ο κάθε καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από κάτι διαφορετικό. Κανείς πίνακας δεν έμοιαζε με τον άλλον κι ας ήταν το θέμα κοινό. Ο καθένας με την τεχνική του, με την φαντασία του, με το δικό του ''μάτι''.













  Μια πολύ όμορφη βραδιά, όπου σμίξαμε γι'άλλη μια φορά, άνθρωποι διαφορετικοί που τους ενώνει όμως μια κοινή αγάπη... η ζωγραφική. 
  Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 20/2. Αξίζει να την δείτε από κοντά. Στην προηγούμενη ανάρτηση δίνω πληροφορίες για τις ώρες που είναι ανοιχτή.
  Να κλείσω ευχαριστώντας τους ανθρώπους της Πρεσβείας της Αιγύπτου για την άψογη φιλοξενίας τους, τους διοργανωτές της έκθεσης, τους φίλους συναδέλφους και όσους φίλους παραβρέθηκαν ή θα έρθουν τις επόμενες ημέρες... και φυσικά όλους εσάς που με στηρίζετε πάντα σ'όποια προσπάθειά μου... Λίγο οσκαρικό το φινάλε... αλλά απαραίτητο!!! 
 Πολλά πράγματα ετοιμάζω αυτόν τον καιρό και πολλά έχω να σας δείξω... σύντομα θα τα ξαναπούμε... 
  Δημιουργήστε όσα φαντάζεστε... κι αγαπήστε όσους  σας κάνουν καλύτερους!

Σχόλια

  1. θα σταθω στην τελευταια φραση και θα την επαναλαβω γιατι τη θεωρω πολυ σημαντικη !!....Δημιουργήστε όσα φαντάζεστε... κι αγαπήστε όσους σας κάνουν καλύτερους!.....
    Να σαι καλα Βιλλιωτακι μου και ευχομαι καθε επιτυχια στην εκδηλωση αυτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ!!!!!!
    Ο ΔΙΚΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕ!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως πρέπει να είναι μια ενδιαφέρουσα έκθεση και μακάρι να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.
    Εσένα πάντως -μπρος πίσω -η κολώνα σε κυνηγάει.Να δω πότε θα σε βάλουν σε καλύτερη θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά ήταν η θέση Σωσώ μου. Τι έχουν οι καημένες οι κολωνίτσες; Έχουμε αναπτύξει σχέση πλέον...χαχα...

      Διαγραφή
  4. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί αυτήν τη φορά... ήμουν με την Δήμητρα στο Νοσοκομείο και ελπίζω να μας συγχωρέσεις!!! Σε ευχαριστούμε αφενός που μας μετέφερες και εμάς εκεί... και αφετέρου για το μήνυμα που μας άφησες κλείνοντας την ανάρτησή σου!!! Πολλά φιλιά και καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα από σένα παράπονο κανένα!!! Είδες, τώρα θα κάνω αναρτήσεις με μήνυμα...ζήλεψα από τους κουμπαράδες...χαχαχα!!!

      Διαγραφή
  5. Θα ..αμφισβητησω λιγο τη φαντασια των συμμετασχοντων!!Καμηλες,καραβανια,πυραμιδες,οασεις,Τουταγχαμων..κοινοτυπες αιγυπτιακες απεικονισεις!
    Η ελια παλι,ελληνικοτατη μου φανηκε..απορω πως τη βαλανε!
    Το εργο σου Μαρια μου,ξεχωριζε απο μακρια, απλο, αλλα ταυτοχρονα πολυεπιπεδο.δε ..φωναζε ,αναζητουσε και δευτερη ...και τριτη ματια!!Και νομιζω οτι και τα υπολοιπα στον ιδιο τοιχο εδεναν! Παλι διπλα σε κολωνα σε εβαλαν , να το προσεξεις!!!Εκτος κι αν ειναι σημειολογικο, θεωρουν το εργο σου στυλοβατη της εκθεσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άφρα μου αυτό είναι η Αίγυπτος!!! Είδες η ελιά σε ξένισε...αν και είχε τον συμβολισμό της...δόθηκε η εξήγηση από τον καλλιτέχνη. Βρε με την κολόνα...χαχα...δεν ενοχλούσε η καημένη...δίπλα ήταν...Σ'ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση του έργου μου!!!

      Διαγραφή
  6. Τι ομορφιά σε ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες Εύχομαι ολόψυχα καλη συνέχεια στις υπέροχες δημιουργίες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικό !
    ευχαριστούμε που το μοιραστήκατε μαζί μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστουμε πολυ....γιαυτο το ...υπεροχο ταξιδι....στον δικοσας... κοσμο ...της ζωγραφικης!!καλη συνεχεια...καλη επιτυχια!!!
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ιριδάκι. Όλοι μπορούν να ταξιδέψουν σ'αυτόν τον κόσμο, είτε με τα χέρια τους, είτε με τα μάτια τους.

      Διαγραφή
  10. Φανταστικοί πίνακες!!!!τόση ομορφια!!!ο δικός σου υπέροχος!!ξεχωριστός!!!καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που ανέφερες Μαρία μου μού έκανε εντυπωση κι εμένα, το θέμα ήταν κοινο αλλά οι πίνακες τόσο διαφορετικοί!
    Μακάρι να ήμασταν εκεί- αυτό πάει και στην έκθεση και στη χώρα του Νείλου...
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι από τις φορές που θα ήθελα να ήμουν στην Ελλάδα...
    Κάθε πίνακας και ένα παράθυρο στα μυστήρια της Αιγύπτου, σ'ενα κόσμο διαφορετικό απ'αυτόν που έχω γνωρίσει!!! Κρίμα που είμαι τόσο μακρυά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε Μαρινάκι...πότε θα μας έρθεις;Φιλιά πολλά κούκλα μου!

      Διαγραφή
  13. Βιλλιωτάκι μου αγαπημένο....δεν μπόρεσα να έλθω στα εγκαίνια να σε γνωρίσω και από κοντά....αλλά όπου είσαι εσύ, να ξέρεις ότι κάπου είμαι κι εγώ νοερά. Το έργο σου ξεχωριστό, πιστεύω μας εκπροσώπησε επάξια όλους μας. Σ'αγαπώ πολύ και σε φιλώ (μακάρι να ξεκλέψω μια ωρίτσα και να έλθω να το θαυμάσω από κοντά, μέχρι το τέλος της έκθεσης...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι ένιωθα πίσω μου συνεχώς...αλλά έλεγα πως ήταν κανένας Φαραώ...χχχχχχαααααααα. Ελενίτσα μου θα είμαι εκεί την Τρίτη 1-4 το μεσημέρι...Άντε βρες έναν λόγο να κατέβεις Αθήνα να σε γνωρίσω...Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  14. Μαρία μου καλή επιτυχία σου ευχομαι!!!Σ ευχαριστούμε που μας μετέφερες σ αυτό το όμορφο περιβάλλον! Η τελευταία και μεγάλης σημασίας φράση πρέπει να είναι συνέχεια στο μυαλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι... Ευχαριστώ πολύ!!! Ναι αν είμαστε δημιουργικοί σε όλα τα επίπεδα...και κρατάμε στη ζωή μας όσους μας κάνουν καλύτερους, δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο!!!

      Διαγραφή
  15. Μπράβο Μαρία !! Ευχαριστούμε για την ωραία και λεπτομερή ξενάγηση στην έκθεση !!
    Μεγένθυνα τις εικόνες και θαύμασα τα έργα ένα προς ένα !!
    Αντικειμενικά η πλευρά με το δικό σου νομίζω ήταν από τις ωραιότερες , γιατί και ταιριστά χρωματικά ήταν και το δικό σου είναι ξεχωριστό και τα πλαινά έργα είναι αξιόλογα !! Το ακριβώς δίπλα μου άρεσε πολύ , μόνο που δεν με παραπέμπει στην Αίγυπτο , το ίδιο και η εξαιρετική ελιά , θαυμάσιο έργο αλλά με άρωμα Ελλάδας !!
    Εκείνο στην 2η φωτο αριστερά τι είναι ? μούμια? Δεν θα το σχολιάσω απλώς απορώ!!
    Πολλές δουλειές, πολλές εικαστικές ματιές , όλα δοσμένα με αγάπη για την Αίγυπτο!!
    Όπως το έθεσες ,ο κάθε καλλιτέχνης με την τεχνική του, με την φαντασία του, με το δικό του ''μάτι'' και το δικό του χέρι.
    Χαίρομαι που έκανα μια εικαστική βόλτα στην Αίγυπτο έστω και μέσα από τις φωτογραφίες σου , να σαι καλά , να προσφέρεις απλόχερα τέτοιες βόλτες και σε μας που ζούμε στην επαρχία , σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνούλα σε σκεφτόμουν όταν τραβούσα τις φωτογραφίες...χαχα...Ξέρω πόσο σου αρέσουν αυτές οι ξεναγήσεις. Το κάθε έργο έχει τη δική του ερμηνεία. Αυτό που σε μας φαίνεται δυσνόητο σε κάποιον άλλον είναι απλό και ξεκάθαρο. Αυτή είναι η αξία και η μαγεία της τέχνης. Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου!!!

      Διαγραφή
  16. Μαράκι μου η δική σου φαντασία και το 'χέρι' σου είναι απίστευτα!
    Χάρηκα την παρουσίαση που έκανες, τις φωτογραφίες από την έκθεση
    και σου εύχομαι πάντα τέτοια !
    Η τελευταία πρόταση στο κείμενό σου είναι η πιο όμορφη προτροπή
    για την ζωή μας που έχω ακούσει !
    Να είσαι καλά κοριτσάκι μου
    κάθε φορά μου δίνεις και κάτι καλύτερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβινάκι μου καλό...χαίρομαι που σου άρεσε το έργο μου και που ταυτιζόμαστε και στα υψηλά νοήματα της ζωής...χαχα. Φιλιά πολλά κούκλα μου.

      Διαγραφή
  17. Μαρία μου, συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς και καλή επιτυχία! Σ' ευχαριστούμε για την παρουσίαση... Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία μου, συγχαρητήρια και πάλι για την συμμετοχή σου σε αυτή την έκθεση.
    Μακάρι να ήμουνα πιο κοντά και να ερχόμουνα στην έκθεση. Πολύ θα το ήθελα.
    κάλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική εκδήλωση ! Και ένα "ευχαριστούμε" που μάς έβαλες στον κόσμο και τον μυστικισμό της Αιγύπτου!
    Καλή επιτυχία να'χει η έκθεση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το Πεπάκι με το βελονάκι...χαχα...Ευχαριστώ κοριτσάκι μου!!!

      Διαγραφή
  20. Ομορφη η εικαστική σου βόλτα!!!Γίνεσαι αιτία και παρεβρίσκομαι διαδικτυακά σε εκθέσεις που δεν θα μπορούσα ποτέ να βρεθώ και σ'ευχαριστώ για αυτό!!!Μία παρατήρηση ,συνήθως δεν σχολιάζω διότι δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε και και κάποια ικανότητα,αλλά, η Ελιά τι συμβόλιζε; την Αίγυπτο και την ζωγράφισε 'Ελληνας; Ευχομαι σε πολλές και καλές κριτικές για το έργο σου!! ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ και θεματικά και χρωματικά διότι είναικαι άρτιο τεχνικά!!Καλό σου βράδυ Μαρία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτή η ελιά... Έφη μου να σου πω την αλήθεια το εξήγησαν...αλλά δεν θυμάμαι να σας το πω...χαχαχα...Ήταν πολύ όμορφος πίνακας πάντως. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την άποψή σου για το έργο μου.Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Πολυ εμμεσος συμβολισμος,Μαρια μου!Στην αρχαια Αιγυπτο πιστευαν οτι η θεα Ισις ,η γυναικα του Οσιρι,κρατουσε το μυστικο για τη καλλιεργεια της ελιας,η οποια ελκουσα την καταγωγη της απο τα βαθη της Αφρικης,περασε Αιγυπτο,Κυπρο και εφθασε Ελλαδα!

      Διαγραφή
  21. Νά'σαι καλά Μαρία μου που μας μετέφερες με τις φωτογραφίες σου στην έκθεση.
    Εύχομαι καλή επιτυχία στο ξεχωριστό έργο σου και περιμένω να μας δείξεις και τα καινούργια που ετοιμάζεις.
    Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστούμε Μαράκι μου γλυκό!!Καλή σας επιτυχία!!!Τέλεια έκθεση με έργα αριστουργήματα!!!Τι κρίμα που είμαστε μακρυά, θα περνούσαμε υπέροχα κι εμείς μαζί σας!!Περιμένω με ανυπομονησία να μας δείξεις και τα άλλα σου!!φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω,αν ήμασταν κοντά δεν θα αφήναμε έκθεση για έκθεση...χαχα. Έρχονται σύντομα και τα άλλα...Φιλιά Φανούλα μου!

      Διαγραφή
  23. Σίγουρα ένα όμορφο και πολύ γοητευτικό ταξίδι στην Χώρα του Νείλου !!!
    Σε ευχαριστούμε πολύ Μαρία που μας έδωσες την ευκαιρία να ταξιδεύσουμε μαζί σου και συγχαρητήρια για την όμορφη συμμετοχή σου στην έκθεση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχα αυτά τα ταξίδια Στέλιο μου, έστω και νοερά και μέσω της τέχνης.Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  24. Σε ευχαριστώ και σ' αγαπώ, γιατί με κάνεις με κάνεις καλύτερη!!!!!!!
    Με ταξίδεψες εκεί που πάντα ήθελα να πάω αλλά δεν έχω μπορέσει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω...μαθητριούλα μου καλή!!! Τι λόγια λες στη δασκαλίτσα σου;χαχαχα...Σήμερα θα επιβραβευτείς γι'αυτό...χαχα...

      Διαγραφή
  25. Πολύ όμορφη η έκθεση και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τους ανθρώπους της Πρεσβείας... Τρίτη 1:00 με 4:00 θα είμαι εκεί!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητή μου μαρία.
    Μέσα από τισ φωτογραφίες των πινάκων που μας προσφέρεις στ΄αλήθεια βρεθήκαμε κι΄εμείς σ΄αυτή την ωραιότατη έκθεση.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό προσπάθησα Ντένη μου...να σας μεταφέρω για λίγο εκεί. Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  27. Πραγματικά Μαρακι μου αρωμα αιγύπτου απέπνεαν... ολα τα εργα στην έκθεση...δυο τρια μου άρεσαν πιο πολύ απο άλλα οντως ο καθε καλιτεχνης βλεπει με αλλα ματια το αντικείμενο του..οτι εχει Αιγυπτο μεσα μου δίνει την αισθηση του μυστήριου
    ο δικό σου λιτός και απεριτος φωναζε τον εκλεπτισμενο χαρακτήρα της δημιουργου.....Μαρακι μου.... να εισαι καλά που μας βαζεις και εμας στα μονοπάτια των καλιτεχνικών παρουσιάσεων.....σε ευχαριστουμε πολυ....και σε φιλουμε πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου η Αίγυπτος είναι γεμάτη μυστικά και γρίφους. Γι'αυτό κι αυτή η αίσθηση του μυστηρίου. Σ'ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου.Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  28. Μας ταξίδεψες Μαράκι, σε ένα ταξίδι ονειρεμένο, σε μια χωρά μαγική που κάποιοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά και κάποιοι άλλοι δυστυχώς με όσα συμβαίνουν θα αργήσουν!!! Πράγματι όλοι οι πίνακες είναι αξιόλογοι και ο καθένας μοναδικός χωρίς καμία ομοιότητα με τον άλλο!!! Η δύναμη του καλλιτέχνη...!!!! Μπράβο σου για άλλη μια φορά, οι συμμετοχές σου αυτές με κάνουν και νιώθω ακόμα πιο περήφανη για σένα!!! Περίμενω τα υπόλοιπα θαυμαστά που ετοιμάζεις!!!! Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είσαι κυρά δασκάλα; Ακόμη σε περιμένουμε να coming soon!!!χαχαχα...Με καμαρώνεις; Ε έτσι είμαστε εμείς τα μικρά κοριτσάκια...μας καμαρώνουν οι μεγαλύτερες...χαχαχα. Φιλιά πολλά!!!Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  29. Συγχαρητηρια για το υπεροχο εγο σου Μαρια και Καλη επιτυχια στην εκθεση !!
    Σ ευχαριστουμε για τις φωτογραφιες και για οτι μοιραστηκες μαζι μας!!
    Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου. Η τέχνη πρέπει να φτάνει παντού, αλλιώς όταν την απολαμβάνουμε αναμεταξύ μας, ποιο το νόημά της;Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  30. μαγική η έκθεση,και το στήσιμο και τα καταπληκτικά έργα και το θέμα!!!Καλά,το δικό σου,σου έχω πεί πως έιναι αριστούργημα-)))Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά Μαρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραίες οι θεματικές εκθέσεις Κρίστα...Χρειάζεται λίγος κόπος παραπάνω γιατί πρέπει να φτιάξεις έργο συγκεκριμένο, αλλά έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  31. Τι υπέροχη που φαίνεται η έκθεση!!! Καλή επιτυχία να συνεχίσει να έχει!!!
    Όσα έργα πήρε το μάτι μου, μου φάνηκαν εξαιρετικά!! Κοινό θέμα κι όμως, τόσες οπτικές!! Τι να πω... ομορφιά!
    Να έχεις ένα υπέροχο σ/κο, Μαρία!!
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ όμορφα όλα τα έργα, και το δικό σου ξεχωρίζει στη φωτογραφία!
    Βρίσκω ότι η τελευταία φράση στην ανάρτησή σου αποτελεί έμπνευση και είναι πολύ αληθινή. Καλή επιτυχία να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μαρία μου συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη έμπνευση αλλά και υλοποίηση του έργου σου. Συμμετέχω κι΄εγώ στην έκθεση αυτή τα δύο τελευταία χρόνια και ειλικρινά θαυμάζω πάντα τη μοναδικότητα της έμπνευσης του κάθε καλλιτέχνη. ΄Αν και κοινό το θέμα για όλους. Πράγματι ήταν μιά πολύ ζεστή, ουσιαστική, περιεκτική βραδιά. Ο Ελληνικός και ο Αιγυπτιακός πολιτισμός έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τα φώτα τους σε όλες τις μορφές τέχνης. ΄Οσο για την ελιά να πώ, ότι ήταν ένας αριστοτεχνικά φτιαγμένος πίνακας από τον γνωστό σε όλους μας καλλιτέχνη, αλλά δεν είχε καμμία σχέση με το θέμα "Η χώρα του Νείλου" , μα προπάντων με την Αίγυπτο και το πέρασμα της ελιάς, όπως εξήγησαν στην Ελλάδα. Παρόλαυτά σ΄ευχαριστώ που με έκανες να ξαναζήσω την όμορφη βραδιά των εγκαινίων. Να είσαι γερή πάντα να συμμετέχεις,να δημιουργείς και βρέ παιδί μου στην ίδια αίθουσα εκθέσαμε , να μην γνωριζόμαστε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Σοφία μου! Δεν ήξερα πως συμμετέχεις...κρίμα που δεν γνωριστήκαμε. Σίγουρα θα τα πούμε τις επόμενες φορές. Ποιο ήταν το έργο σου;

      Διαγραφή
    2. Η Σοφία είναι μία ζωντανή όσο δεν παίρνει παρουσία στον χώρο της δημιουργίας ένας άνθρωπος που ξέρει να δίνει.....πρόθυμη, χαρούμενη και αξίζει να την γνωρίσεις.Ακολουθεί το γηράσκω αεί διδασκόμενος (είναι πολύ νέα βέβαια)και συνεχίζει να διδάσκεται και να μαθαίνει.Πρόθυμη πάντα να μεταδίδει τις γνώσεις της με γέλιο ευγένεια και καλοσύνη!!!ΑΥΤΑ μόνον ξέρω!!!ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΙΑ..πέρνα από μένα η Αλκηστη έκανε ανάρτηση και πρέπει τουλάχιστον να την δεις (είμαι τρελλογιαγιά τελικά!!!)

      Διαγραφή
  34. Τι υπέροχη η ξενάγηση καλή μου Μαρία!!! Πολλά συγχαρητήρια!!!
    Πόσες διαφορετικές οπτικές για τη χώρα του Νείλου!!!
    Θα κρατήσω την τελευταία φράση σου... Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ