Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλό ξεκίνημα με καλά νέα!

  Να ευχηθώ πρώτα καλή χρονιά σε όλους! Πολλές ευχές ανταλλάξαμε αυτές τις ημέρες... εγώ θα επιμείνω στην κλασσική... Καλή Υγεία... και θα την εμπλουτίσω λίγο... Σωματική και Ψυχική, γιατί κι αυτή η δεύτερη βλέπω τον τελευταίο καιρό πως κλονίζεται και εκτός που είναι πολύ σημαντική κι από μόνη της, είναι αλληλένδετη και με την πρώτη. Υγεία, λοιπόν κι εσωτερική ισορροπία!!! 


  Θέλω να σας πω πως στην δική μου ισορροπία εκτός των άλλων (των πιο προσωπικών), ένας παράγοντας που με βοηθά και δρα καταλυτικά, είναι η ζωγραφική. Δεν σας λέω κάτι καινούριο φυσικά, αφού οι περισσότεροι το βιώνεται μέσα από τις ενασχολήσεις σας. Χαίρομαι που ό,τι και να μου συμβαίνει, η όρεξη μου για τη ζωγραφική δεν με εγκαταλείπει κι εύχομαι να'ναι πάντα έτσι.


  Το μόνο που μου συμβαίνει είναι να θέλω ν'αλλάζω το μέσο που ζωγραφίζω. Έτσι εδώ και αρκετό καιρό, έχω αφήσει  τα χρωματιστά μου μολύβια να ξεκουράζονται στις θήκες τους κι έχω ξεκινήσει ένα μικρό ταξίδι με άλλα υλικά, όπως μολύβια γραφίτη, ακουαρέλες κλπ.
  Αυτή τη φορά η διάθεση μου έλεγε λάδια! Καιρό είχα να ''πασαλειφτώ'' με χρώματα και νέφτια ( μη γελάτε όσοι ξέρετε πως μου τη δίνουν τα λερωμένα χέρια!!! Δεν είναι τυχαίο που αγαπώ τα μολύβια...χαχα...). Όμως όπως και να το κάνουμε τα λάδια ''μυρίζουν'' ζωγραφική! 


  Θα επιμείνω ξανά πως τα σωστά υλικά κάνουν τη διαφορά. Έχω μιλήσει σε παλιότερες αναρτήσεις για κάποιες εταιρείες με πολύ καλή ποιότητα στα λάδια. Σίγουρα είναι πολλές. Σήμερα θα σας πω γι'αυτά που χρησιμοποιώ εγώ αυτόν τον καιρό. Είναι της εταιρείας sennelier. Πρόκειται για μια εξαιρετικής ποιότητας και γκάμας χρωμάτων, σειρά. Δεν είναι τα φθηνότερα του είδους, όμως ''η φτήνια τρώει τον παρά'' έλεγαν οι παλιοί και πόσο δίκιο είχαν... Ένα κακής ποιότητας λάδι ίσως μας κάνει να εγκαταλείψουμε τη ζωγραφική ή να το πετάξουμε και να το αντικαταστήσουμε. 
  Δεν είναι ανάγκη να παίρνετε πολλές αποχρώσεις... τα περισσότερα χρώματα μπορούμε να τα φτιάξουμε. Ίσως και να μη ξέρουμε τι να πάρουμε και να χανόμαστε μπροστά στα πολύχρωμα stands.  Όσοι ενδιαφέρεστε εδώ είχα δώσει μια ενδεικτική λίστα με τα χρώματα που χρειαζόμαστε για να ζωγραφίσουμε. 



  Συχνά αναζητώ ποικιλία και καλές τιμές  σε καταστήματα του εξωτερικού, μέσω διαδικτύου. Επίσης, πριν μερικές αναρτήσεις σας έλεγα για τις μεγάλες ελλείψεις που βρίσκω στα δικά μας καταστήματα, όσον αφορά σε υλικά. Ευτυχώς υπάρχει και η άλλη πλευρά. Τα συγκεκριμένα ελαιοχρώματα και σε πολύ καλές τιμές (αντίστοιχες, για να μη πω και καλύτερες των Ευρωπαϊκών!) θα τα βρείτε στο Paco Art Center. Με το ηλεκτρονικό τους κατάστημα δεν θα τρελαθείτε ομολογουμένως, αλλά αν κάνετε τον κόπο να πάτε ως εκεί θα δείτε ένα ''γεμάτο'' μαγαζί... και πολύ καλά ενημερωμένο. 


  Κι επειδή τα Ελληνικά e-shop υστερούν απελπιστικά των ξένων (δεν ξέρω τον λόγο... ενώ είμαστε άριστοι στα ηλεκτρονικά κλπ... ίσως δεν δίνουμε όσα χρήματα θα'πρεπε και στους σωστούς ανθρώπους) κι επειδή όταν υπάρχει κάτι αξιόλογο πρέπει να λέγεται και να τονίζεται... θέλω να κλείσω παραπέμποντάς σας  σε κάτι νέο! Ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρονικό κατάστημα υλικών ζωγραφικής που πριν λίγες ημέρες ανακάλυψα τυχαία και είμαι απόλυτα ενθουσιασμένη! Οι λόγοι είναι πολλοί. 
  Αρχικά αντιπροσωπεύει πολλές εταιρείες που πριν δεν υπήρχαν καν στη χώρα μας. Έχει πολλές Αμερικάνικες μάρκες που καλά καλά ούτε στην Ευρώπη δεν βρίσκεις εύκολα. Είναι όλα του τα υλικά διαλεγμένα κι εξαιρετικής ποιότητας (η αφρόκρεμα στα είδη ζωγραφικής). Οι τιμές του είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές (σε μερικά είδη ίσως και οι καλύτερες στην Ευρώπη). Εμπλουτίζεται συνεχώς (γιατί σας είπα πως είναι νέο). Έχει ένα αρκετά καλό e-shop που συνεχώς βελτιώνεται. Ανήκει σε νέους ανθρώπους με πολλή όρεξη, όπως φαίνεται, αλλά και ευγένεια!!!  Έχει αρκετές ώρες διαθέσιμο chat όπου μπορείτε ζωντανά να ρωτήσετε ό,τι θέλετε (απαντούν άμεσα) και φυσικά είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!! Είναι το IRALU Art Supplies.  Ας το στηρίξουμε! 

  Ο πίνακάς μου ολοκληρώθηκε κι εύχομαι να κάνει καλό ποδαρικό στην πρώτη ετούτη ανάρτηση της χρονιάς. 

Ελαιογραφία σε καμβά
Να'χετε μια όμορφη εβδομάδα!!!



Σχόλια

  1. Πολύ ωραίος ο πίνακας!!!!
    Την ξέρουμε την.....ζωγράφο;χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό και δημιουργικό ξεκίνημα στον καινούργιο χρόνο Μαρία μου...
    όπως ακριβώς το είπες το λάδι μυρίζει ζωγραφική, παρόλο που η ακουαρέλα θα είναι πάντα η μεγάλη μου αγαπημένη...
    Μου αρέσει το φως στο έργο σου, περιμένω να δω και άλλα.
    Ευχαριστούμε για την πληροφορία, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.
    Πάω να επισκεφτώ την ιστοσελίδα τους.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...άλλο η επίσημη αγαπημένη, άλλο ο έρωτας ε;χαχα...Έτσι κι εγώ έχω αδυναμία στα μολυβάκια μου... Ευχαριστώ πολύ...καλή εμπνευσμένη χρονιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  3. Δασκάλα μου υπέροχος ο πίνακας!! Μου αρέσει που η ξεκουρασή σου είναι τόσο δημιουργική!! Ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά!! Καληηηηηηηηη Χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά Μαράκι μου! Με υγεια και δημιουργία (που συγουρα συμβαλλει στην υγεία)!
    Ναι, τα λάδια μυρίζουν ζωγραφική, αλλη αίσθηση ακομα και για μας τους ατζαμηδες...

    Τα νέα που μας έφερες είναι πολύ ευχαριστα, είναι αξιολογες αυτες οι προσπάθειες και πρεπει να τις στηρίζουμε αλλά και να αποφευγουμε να μπλέκουμε με ανθρωπους που δεν εκτιμουν ούτε το επάγγελμά τους ούτε τους πελάτες τους.

    Ομορφος πίνακας, πως αλλιώς θα ήταν, αφου είναι δικός σου;
    Δε θα πάψω ποτε να ζηλεύω τις διαφανειές σου, το τζαμι, το νερό, τωρα πλέον και το φως.Πραγματα σχεδον χωρίς υποσταση, κι όμως, γινονται σχεδον απτά κι αποκτούν αφή και θερμοκρασία, άρωμα, γευση και ήχο.

    Τι να πω; Υποκλίνομαι!
    Φαντασου να έβλεπα κι από κοντα τον πινακα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω...Νικούλα μου τι λογοτεχνικός λόγος...για χάρη μου; Χαχα...ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι.Εσύ που τα προλαβαίνεις όλα, βάλε λίγη ζωγραφική παραπάνω! Θέλουμε λέμε!!! Από κοντά, είπαμε...μόνο αν με κάνετε εκπαιδευτική εκδρομή!!!χαχα

      Διαγραφή
    2. Αμα βαλεις κανα άσπρο ριχτο και σταθείς ακινητη κάτι μπορεί να γίνει!
      Χα,χα! Μια λόξα με τα αρχαία την έχουμε, ομολογω.
      Αλλιώς να ρθετε όλες οι συμπεθέρες εκδρομη εδώ!
      Φιλιά κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  5. επειδη ολα τα αλλα τα εχουμε συζητησει...θα θιξω μονο το " να ''πασαλειφτώ'' με χρώματα και νέφτια"...ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕΕΕ!
    Το εγραψες για να "τσιμπησω" εγω ε?χαχαχαα!Τα χερια της Βιλλιωτη λερωμενα χαχαχααααααα....μιλαμε για τον χειρουργο της ζωγραφικης!
    Αν μπορουσες να ζωγραφιζεις με γαντια και νυστερι (χλωρινιασμενα φυσικα),θα το κανες!χαχαχαα.....
    Θα σε εκπαιδευσω ομως σιγα σιγα.....

    πολλα φιλιαααα
    ο μουτζουρης σουυυυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν δεν θα μπορείς να ξεχωρίσεις τις ακουαρέλες από το πιστολάκι (διότι θα είναι όλα πασαλειμμένα με στόκο)...φώναξέ με να καθαρίσουμε...χιχι...Θα καλέσω το συνεργείο μ'αυτές τις ξινές Αγγλίδες (τι θυμάμαι κι εγώ!!!)....χχχχχχααααααααα... ΟΛΕ!!!

      Διαγραφή
  6. Έκανα το λάθος να μπω στη σελίδα που μας προτείνεις και παραλίγο να ξεχαστώ εκεί μέσα. Πολύ καλή! Επέστρεψα λοιπόν και να ευχηθώ καλή και δημιουργική χρονιά με νέες τεχνικές νέες και ενδιαφέρουσες διαδρομές.

    Ακόμη, μου αρέσεις ΚΑΙ στα λάδια! :-)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα σ'έχω χάσει καλλιτεχνικά ή μου φαίνεται; Κι εγώ ξεχνιέμαι όταν μπαίνω σε τέτοιες σελίδες!!! Είναι ο χώρος μας...πως να το κάνουμε!Ευχαριστώ κοριτσάκι για τα καλά σου λόγια.Καλή χρονιά!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή Χρονιά Μαράκι σου εύχομαι,ασχέτως αρχής να εξελιχθεί μοναδικά και να πειραματίζεσαι πάντα όπως κι όπου εσύ επιλέγεις!Πάντα το αποτέλεσμα σε δικαιώνει
    Φιλιά για πολλές ευχές έστω κι απο μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Χαρά μου κι από δω!Ευχαριστώ για τις ευχές...έτσι να είναι για όλους η χρονιά...μοναδική! Όσο για τα πειράματα, άλλα πετυχαίνουν, άλλα όχι, άλλα λίγο...Όλα έχουν τη γοητεία τους. Φιλιά πολλά από την παγωμένη Αθήνα!

      Διαγραφή
  8. Μαράκι μου καλητερο λουλουδιασμενο ποδαρικό..δεν μπορούσες να μας κάνεις..να εισαι καλά παιδί μου....οσο για τα λαδια και τα μολίβια... να με συνχωρεσεις αλλα εγώ.. το αποτελεσμα βλέπω και μου αρεσει πολύ και δεν ξερω αν ειναι λαδι ή μολίβια...ξερω μονο οτι βλεπω... μπροστα στα ματια μου..αγγιζοντας το θα παρει ζωή...αυτή την αίσθηση έχω...ειμαι πολύ περήφανη που σε γνωρισα....και θα λεω οτι αυτήν την ζωγράφο την εχω φίλη....και θα καμαρώνω ...καλή δημιουργική χρονια να εχεις Μαρακι μου... και φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου είσαι το πιο αληθινό κι αυθεντικό πλάσμα του διαδικτύου!!!Σ'ευχαριστώ πολύ...Χαίρομαι που μ'έχεις φίλη!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλή Χρονιά και από εδώ! Υπέροχος ο πίνακας! Ας είναι δημιουργική κι αυτή η χρονιά, με υγεία και πολλές πολλές στιγμές που θα γίνουν όμορφες αναμνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Ευαγγελία μου! Φαίνεται πως θα'ναι πολύ δημιουργική...ίσως και παραμυθένια...για να δούμε...χαχα...Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Όχι μόνο καλό αλλά και πανέμορφο ποδαρικό στην νέα χρονιά 2013 !!!
    Χρόνια Πολλά !!!
    Καλή Χρονιά γεμάτη υγεία, έμπνευση και δημιουργικότητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελάκο τις ευχές μου και σε σένα. Να δημιουργείς και να χαίρεσαι την κάθε όμορφη στιγμή του νέου χρόνου!Σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  11. Οτι και να πιάσεις ...λερώσεις ή όχι τα χεράκια σου..αυτά θα κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ!
    ΚΑΛΉ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΧΡΟΝΙΆ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγονάκι μου καλή χρονιά! Γράφε και μη σταματάς... Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  12. Το γαλαζοπρασινοσμαραγδι των τζαμιων που θυμιζει βυθο σε συνδυασμο με το πορτοκαλι των πεσμενων ξερων φθινοπωρινων φυλλων εξαιρετικα!!!Τι διαστασεων ειναι ο πινακας
    και τι τυπο φωτογραφικης μηχανης εχεις, που απεδωσε τοσο καλα τα χρωματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Άφρα με τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις! Ο πίνακας είναι 35Χ50. Όσο για τη φωτογραφική θα σας εκπλήξω, διότι επειδή εδώ και καιρό η μηχανή μου με εγκατέλειψε, χρησιμοποιώ το κινητό μου, το οποίο δεν είναι και κάτι το φοβερό, έχει μια απλή κάμερα 3mpx. Απλά εγώ είμαι καλή φωτογράφος...χαχαχα...καμία σχέση,μάλλον τυχαίο ήταν. Χαίρομαι που σου άρεσε ο πίνακάς μου...να'σαι καλά,καλή χρονιά!!!

      Διαγραφή
  13. Σου εύχομαι καλή χρονιά!
    Το πρώτο έργο σου τη χρονιά αυτή είναι εξαιρετικό.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά κι από μένα! Φαίνεται τόσο ζωντανό και φωτεινό το θέμα σου!! Σε θαυμάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τοσο ατμοσφαιρικός και γήινος με πανεμορφα χρώματα...Να δηλώσω για αλλη μια φορά τον θαυμασμό μου για τους ανθρώπους που ζωγραφίζουν και για σενα ειδικα!
    Καλή χρονιά με οτι επιθυμείς Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα κορίτσι! Μου αρέσουν πολύ τα λόγια που περιγράφεις τον πίνακα...Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  16. Καλη χρονια Μαρια μου!!!Με υγεια οπως το γραφεις και πολλες δημιουργιες!!!Τελικα η δηιουργια λειτουργει ως ψυχοθεραπεια στις περισσοτερες!!!Φιλακια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλους έτσι πιστεύω πως λειτουργεί Εύα μου. Φιλιά πολλά και καλή χρονιά και σε σας!

      Διαγραφή
  17. πολύ όμορφο το έργο σου Μαρία!!!!!
    τις ευχές μου σου τις είχα στείλει-))
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λουλουδιασμένο ξεκίνημα με φως και πρασινάδα !!!!
    Ελπιδοφόρο !!
    Πάρα πολύ ωραίος ο πίνακας σου Μαρία,
    μ΄αρέσει ο τρόπος που έχεις ζωγραφίσει τα φωτεινά και κυρίως τα σκιερά σημεία του έργου σου και μ αρέσει το φωτεινό σου πράσινο !!
    Τα λάδια πολύ αγαπημένα, κολλημένη κλασσικά στα Van Gogh , κι εγώ μετά από μεγάλη αποχή , από το φθινόπωρο ξαναγύρισα σ΄αυτά !!
    Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται φιλενάδα, χαχαχαχα !!!!!
    Ευχές και χαιρετίσματα από Σάμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνούλα έτσι είναι, κάνω κι εγώ διάφορα και μετά θέλω λίγη δόση λάδια. Τα Van Gogh τα δούλευα χρόνια, ήταν και τα πρώτα όταν ξεκίνησα να ζωγραφίζω. Όλο και υπάρχει κάποιο σωληνάριο στο βαλιτσάκι μου.Επίσης να σου πω πως ξεκίνησα με τα νερού, θα πω κάποια στιγμή και γι'αυτά. Έχουν αλλάξει από τότε οι σειρές της Talens νομίζω. Σ'ευχαριστώ κοριτσάκι μου για τα καλά σου λόγια, ειδικού βάρους όταν ακούγονται από σένα!!! Ευχές πολλές κι από μένα...Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  19. Το τέλειο έργο για την ανατολή της νέας χρονιάς!!
    Θέμα αγαπημένο, χρώματα απίθανα, συνθέτουν ένα μοναδικό έργο τέχνης δια χειρός..Βυλλιώτη!!!!
    Καλή χρονιά, Μαράκι, να'σαι καλά, με υγεία, χαρά και χαμόγελο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω!!!Μας κακομαθαίνετε κυρία Πέπη μας...χαχα. Ευχαριστώ πολύ...φιλάκια και καλή χρονιά!!!

      Διαγραφή
  20. Μαράκι μουυυυ!!! Καλή Χρονιά και από εδώ!!!!
    Το βρίσκω υπέροχο που καταφέρνεις και ξεδίνεις, σε όποια ψυχική κατάσταση κι αν βρίσκεσαι, στη ζωγραφική!!!! Δεν ξέρω αν πειραματίστηκες πρώτη φορά με τα λάδια και το νέφτι, το σίγουρο είναι ότι το γεμάτο ελπίδα και πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα είναι υπέροχο και ας λέρωσες λιγάκι τα χεράκια σου!!!
    Σε φιλώ γλυκά γλυκά γκλυκά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ Κική τι της λες;
      Κοτζάμ ζωγράφος να πειραματίζεται με λάδια και νέφτι;
      Για κουζίνας λάδια, ίσως....
      Για ζωγραφικής λάδια , αυτά τα παίζει στα δάχτυλα.Κοινώς .....πασαλείβεται.
      χα χα

      Διαγραφή
    2. Και εγώ σε φιλώ γλυκά γλυκά γκλυκά ....Μαρία.
      Δεν ξέρω τι σημαίνει το....γκλυκά, αλλά αφού το γράφει η Κική, εγώ το αντιγράφω.

      Διαγραφή
    3. Καλέ Σωσώ,με το παιδί τα'βαλες; Κική μου μη την ακούς,καλά τα λες εσύ καμάρι μου. Μαθαίνω ακόμα καλέ κι έχω ακόμα ουυυυυυυυυ...σιγά την ''κοτζάμ ζωγράφο''...χαχα...Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  21. Πανέμορφος ο πίνακας δασκάλα!!! Μπορεί να ανακατεύτηκες μα λάδια και νέφτι, το αποτέλεσμα όμως σε δικαίωσε!!! Τελικά με όποιου είδους ζωγραφικής καταπιαστείς τα καταφέρνεις τέλεια!!! Μπράβο Μαράκι μου, χαίρομαι τόσο που σ΄έχω δασκάλα γιατί.....μ΄όποιος δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.....σωστά;
    Ανυπομονώ για το μάθημα της Παρασκευής!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ορεξάτη μου έχεις έρθει Μπεττούλα και μου ανοίγεις κι εμένα την διδασκαλική μου όρεξη επικίνδυνα!!!Κανόνισε κακομοίρα μου...χαχαχα. Ευχαριστώ πολύ...κι εγώ ανυπομονώ!!!Πλησιάζει!!!

      Διαγραφή
  22. Καλή Υγεία Μαρία μου! Αυτή είναι και η καλύτερη ευχή!
    Πολύ όμορφη η ελαιογραφία σου...τα χρώματα είναι φανταστικά!!
    Να ευχηθώ καλή συνέχεια με τα λάδια?
    Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...η καλύτερη!!!Ευχαριστώ πολύ!!!Πολλές ευχές στον Άγιο και σε σένα...χαχα...Μμμ...θα δούμε για τα λάδια, είναι κι αυτά στο πρόγραμμα...Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  23. Με πολύ όμορφες εικόνες ξεκινάει η νέα χρονιά!...
    Πολύ ωραίος ο πίνακάς σου Μαρία!!! Μπράβο σου!!!
    ΜΕ τα λάδια δεν έχω εμπειρία, δεν έχω ζωγραφίσει ποτέ....θα τόθελα όμως...
    Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις Χρυσούλα...είναι μοναδικό υλικό!Καλή χρονιά...με υγεία.Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  24. Καλή και ευτυχισμένη χρονιά Μαράκι μου γεμάτη από πραγματικές αξίες και υπέροχες δημιουργίες σου εύχομαι!!!!!! Τελικά είσαι υπέροχη ζωγράφος... τέλεια φωτογράφος... καταπληκτική δασκάλα.... και όλα αυτά με καθαρά χέρια!!!!!! Μακάρι να σου μοιάσουν και οι μαθήτριές σου!!!!! χα!χα!χα! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όλα αυτά σε ένα,νόμιζα πως θα πεις...χαχα. Εγώ κι το Vidal Sassoon!Τα χέρια μου είναι καθαρά σαν το μέτωπο μου...χαχαχα...Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές και για όλα Βικούλα!!!

      Διαγραφή
  25. Καλη χρονια !!! υγεια και χαρες !!! και μεις να καμαρωνουμε τις ομορφες δημιουργιες σου!! φιλια πολλα! Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλσα μου καλή χρονιά!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου κορίτσι μου!Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  26. Με ένα τόσο όμορφο έργο για ποδαρικό η νέα σου χρονιά θα είναι πολύ δημιουργική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'μαστε πρώτα καλά Κατερινάκι και από δημιουργίες υπόσχομαι να σας ''μπουκώσω''...χαχα...Φιλιά πολλά κορίτσι!

      Διαγραφή
  27. Τι υπέροχος πίνακας!! Πολύχρωμη και ευωδιαστή να είναι και η νέα χρονιά, όπως είναι και τα λουλούδια του πίνακά σου!! Δημιουργική και γεμάτη άφθονες όμορφες στιγμές!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές!!!Τις ανταποδίδω...φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  28. Η ζωή σου να έχει την φωτεινότητα και την ομορφια του πίνακά σου!!!Φυσικά η υγεία σε όλες της μορφές να είναι διάχυτη σε κάθε μεριά του σπιτιού και να ακολουθεί κατα πόδας τον μικρό Βασίλη.....Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες, μου ειναι αρκετά χρήσιμες... και το ότι αρχισες με λάδια ειναι το καλύτερο μου (αγαπώ υπέρμετρα την λαδοζωγραφική...)και θα απολαμβάνω από ότι φαίνεται τις αναρτήσεις σου....Πολλά φιλιά Μαρία και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με πολύ χαρά και δημιουργία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Έφη μου.Να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου κι εσύ!!! Τα λάδια δεν τα άφησα ποτέ...απλά μου αρέσει να δουλεύω με διάφορα υλικά κι όλο αλλάζω. Θα δεις και λάδια όμως σύντομα πάλι. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  29. Μαρία χρόνια πολλά και καλώς σε βρήκα!!! Πρώτη φορά μπαίνω στο μπλγκ σου και χαζεύω πόση ώρα τις δημιουργιες σου!! Ειναι όλες υπέροχες!!
    Μ΄αρέσει πολύ η ζωγραφική .. Θα ηθελα κι εγω να δοκιμάσω καποτε!!!!
    Καλή χρονιά να έχεις,Δημητρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθε Δήμητρα!Καλή χρονιά. Να δοκιμάσεις, όχι κάποτε, σύντομα...χαχα. Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  30. Για τον εκπληκτικό πίνακα..... τι να πω! Ξέρεις πόσο θαυμάζω και χαζεύω κάθε σου έργο!!!! ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ!!!!!!!
    Για το e-shop (Pa...), θα πω πως μ' εκνευρίζει αφάνταστα η παρουσίαση του!
    Φιλάκια Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου καλή χρονιά να'χουμε!!! Τι σε εκνευρίζει κοριτσάκι μου να το αλλάξουμε αμέσως...χαχαχα...

      Διαγραφή
  31. Μαράκι, ο πίνακας είναι πανέμορφος ! Λυπάμαι που δεν μπορώ να κάνω πληρέστερη κριτική, αλλά δεν είμαι ειδήμων αλλά μια ταπεινή θαυμάστριά σας !
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με πολλές Καλές Ειδήσεις ! Αγάπη και Δημιουργικότητα έχεις άπειρη ! Σε φιλώ πολύ πολύ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω πληρέστερη κριτική καλέ... ένα ποιηματάκι θέλω...χαχα...μόνο εγώ δεν παίρνω ποιήματα!!!Φωτεινούδι μου οι ''καλές ειδήσεις'' είναι είδος προς εξαφάνιση... Μακάρι να πιάσει η ευχή σου!!! Καλή χρονιά και σε σας!!!

      Διαγραφή
  32. Καλή Χρονιά με Υγεία & Αγάπη εύχομαι!!
    Σε ευχαριστούμε για τις όμορφες και χρήσιμες αναρτήσεις..
    Τυχερό & Δημιουργικό 2013.
    Μακάρι να ήσουν Θεσσαλονίκη και να παρακολουθούσα τα μαθήματα ζωγραφικής!!
    Να είσαι καλά!! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη το λες γιατί μπορεί να με δεις καμιά μέρα...χαχα... Ευχαριστώ για όλα...Καλή χρονιά και πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  33. Υπέροχο Μαρία μου!!!!
    Με ότι και να ζωγραφίσεις δίνεις ζωή στους πίνακες σου,είσαι εκπληκτική!!!
    Φιλιά!!!
    Καλή Χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ όμορφος ο πίνακας! Eiδικά στα σημεία πίσω από το τζάμι που βλέπεις έξω έχει υπέροχα χρώματα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το πίσω από το τζάμι είναι κι εμένα το αγαπημένο μου σημείο στον πίνακα. Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  35. Τις ευχές μου στέλνω για Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχισμένες στιγμές και δημιουργία!!!
    Ευχαριστούμε για τις πάντα όμορφες και σημαντικές πληροφορίες.
    Δεν μπόρεσα ακόμα να αγγίξω έστω λίγο τη ζωγραφική Μαρία αλλά την αγαπώ από παιδί.
    Τη θαυμάζω μέσα από τα έργα σου!!
    Νάσαι καλά, καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν την αγαπάς τόσο,αξίζει μια προσπάθεια να την αγγίξεις. Φιλιά πολλά κορίτσι και σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  36. καλη δημιουργικη χρονια με υγεια!!υπεροχος ο πινακας....υπεροχο χρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλη χρονια ευχομαι, με υγεια, αισιοδοξια και δημιουργια!!! Μμμμ λαδικαι μονο η μυρωδια του με ταξιδευει! Τι να πω για τα εργα σου! Υποκλινομαι!!!Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι!Καλή χρονιά Αρετούλα. Καλά δημιουργικά ταξίδια!!!

      Διαγραφή
  38. Πολύ ωραίος ο πίνακας!
    Καλή κι ευλογημένη χρονιά, με υγεία και πολλή αγάπη γύρω σου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Τέλεια Μπράβο!!!!!!!!!!
    Σ'ευχαριστώ και εγώ για τα καλά σου λόγια με γεμίζουν αισιοδοξία και με προτρέπουν να συνεχίσω με καινούρια πράγματα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλη χρονιά καλή μου και καλές δημιουργίες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τα χρώματα του πίνακα(ή μάλλον ο συνδυασμός τους!), είναι ταυτόσημα της αισιοδοξίας!!!
    Μύρισε άνοιξη!!!
    Θαυμάσιο αποτέλεσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ