Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Derwent Inktense Pencils... μολύβια μελάνης!

  Θα σας πω για ακόμη μια φορά πόσο αγαπώ τα μολύβια! Αυτά τα μικρά ξύλινα ραβδάκια με τις χρωματιστές  μυτούλες, που ''λιώνουν'' πάνω στα χαρτιά (και όχι μόνο σ'αυτά) και δημιουργούν εικόνες και κόσμους μαγικούς. 
  Πολλοί δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι τα ''χρωματιστά μολύβια'' και με ρωτούν. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα η μόνη εικόνα που έχουμε γι'αυτά είναι από την παιδική μας ηλικία και τα γνωρίζουμε ως ''ξυλομπογιές''. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς υλικό με τη διαφορά πως υπάρχουν πολλές ποιότητες. Από τις παιδικές ξυλομπογιές, έως τις επαγγελματικές αλλά και από εταιρεία σε εταιρεία, οι διαφορές είναι σημαντικές.
  Σε άλλες χώρες, όπως η Αμερική, η Αγγλία, η Δανία, ο Καναδάς κ.α., υπάρχουν σύνδεσμοι ζωγράφων με χρωματιστά μολύβια. Εγώ ανήκω σ'αυτό της Μ. Βρετανίας (UKCPS). Σε παλαιότερες αναρτήσεις σας έχω δώσει διάφορες πληροφορίες σχετικές.
  Σήμερα θέλω να σας πω για μια άλλη κατηγορία μολυβιών, άγνωστη κι αυτή στους περισσότερους. Τις ακουαρέλες! Είναι μολύβια κι αυτά όπως και τα κανονικά, με τη διαφορά πως, αφού χρωματίσουμε, μπορούμε να περάσουμε με ένα πινελάκι νερό από πάνω και να δημιουργήσουμε υπέροχες υδατογραφίες! Όσοι ασχολούνται με τις ακουαρέλες τα γνωρίζουν. 
  Η Derwent είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μολυβιών στον κόσμο. Είναι Αγγλική και έχει μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα μολυβιών. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια καινούρια σειρά στην κατηγορία ακουαρέλες, τα Inktense Pencils.



  Πρόκειται για μολύβια ακουαρέλας που όμως όταν περνάμε το νερό από πάνω τους, δίνουν ένα αποτέλεσμα ζωγραφικής με μελάνη. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και τα χρώματά τους είναι έντονα και φωτεινά. Ολόκληρη η γκάμα περιλαμβάνει 72 αποχρώσεις.
  Μια τέτοια ξύλινη κασετίνα με 18 μολύβια παρέλαβα το καλοκαίρι από την εταιρεία Derwent, (μαζί με μερικά ακόμη υλικά) , ως δώρο για τη τρίτη θέση που είχε κερδίσει η βροχή μας στο διαγωνισμό τους. Η κασετίνα αυτή μπήκε στις αποσκευές των διακοπών μου μαζί με  ένα μπλοκ ακουαρέλας (της ίδιας εταιρείας, μέρος του βραβείου κι αυτό) και ένα μαγικό πινελάκι (δωράκι απ'αλλού... γενικώς τίποτε δεν ήταν πληρωμένο χαχαχα...) το οποίο έχει μια αμπούλα νερό στο στέλεχος του και τροφοδοτείται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να το βουτάμε στο νερό. Είναι πολύ πρακτικό, ιδανικό για δουλειά εκτός εργαστηρίου αλλά και εντός! 
  Δείτε δυο μικρές ακουαρέλες που έκανα για να τα δοκιμάσω... δεν είναι αριστουργήματα, μην αρχίσετε τα επιφωνήματα... δεν είναι καν η κατηγορία μου η ακουαρέλα... αλλά το διασκέδασα και μου άρεσε αρκετά:








  Διαβάζοντας για τα συγκεκριμένα μολύβια στο διαδίκτυο έμαθα πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάνω σε πέτρα! Διακοπές, θάλασσα, βότσαλα... τέλεια!!! Το τι πέτρα πέρασε από το αυτοσχέδιο τραπεζάκι-ατελιέ μου δεν λέγεται...χαχα. 
  Πραγματικά δουλεύονται τέλεια επάνω στις πέτρες... αλλά και στο χαρτί δημιουργούν πολύ όμορφους χρωματισμούς. Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφίες από τις πετρούλες γιατί μου τις άρπαζαν οι ανιψιές και οι φίλες τους...άλλες τις δώρισα εγώ... έφυγαν πολύ γρήγορα. Όμως επειδή το άθλημα το συνέχισα και επιστρέφοντας, κάτι έχω να σας δείξω: 




  Στη χώρα μας τα μολύβια αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο Art & Hobby που είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος της Derwent. Πολύ μεγαλύτερη όμως ποικιλία και καλύτερες τιμές θα βρείτε ψάχνοντας στο διαδίκτυο εκτός Ελλάδας. 
  Ας συνεχίσουμε να χαμογελάμε και να δημιουργούμε. Αυτή είναι η δική μου αντίσταση. Σας στέλνω την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά... Μη ξεχνάτε:
La Vita e Bella!!!




Σχόλια

  1. τα αγαπημενα μου μολυβακια!!!!ειναι οντως πολυ καλα και ευκολοδουλευτα!οσο για το πινελακι ειναι πραγματικα εξαιρετικο σαν ιδεα και πολυ πρακτικο!
    Η ζωη ειναι ωραια και γινεται ακομα ομορφοτερη με τετοια υλικα (για οσους ειναι εθισμενοι στα υλικα φυσικα χαχαχαα)
    ολα ομορφα οσα εκανες αλλα οι πετρουλες ειναι το κατι αλλο!!!
    πολλα φιλια Βιλλιωτακι μουυυ και ΝΑΙΙΙΙ η ζωη ειναι ωραιαααααα!

    Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι φραση... ειπε ο άνθρωπος....Μισιρλουμισιρλού μου..!!!!

      Διαγραφή
    2. Μέσα στον παράδεισο είμαι Μισιρλούκο μου. Αφού κάνω αυτό που αγαπώ κι έχω όσους αγαπώ κοντά μου...είμαι στον παράδεισο!!! Η ευτυχία μπορεί να χωρέσει και σε μια τόση δα πετρούλα...

      Διαγραφή
  2. Τα λατρεύω αυτά τα μολύβια!!!
    Γενικά μ' αρέσουν όλα τα προϊόντα της Derwent,είναι εξαιρετικά.
    Έχεις δοκιμάσει τα χρωματιστά της μολύβια καθώς και τα χρωματιστά κάρβουνα;;
    είναι κορυφαία και τα δύο!!
    Πολύ όμορφες και οι δοκιμές σου.....
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κάρβουνα όχι Μαριέλα μου...τα μολύβια τους ναι! Χάρηκα που τα είπαμε έστω και λίγο από κοντά...θα χαρώ για περισσότερο...Σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι.Οι ακουαρέλες είναι το δικό σου στοιχείο δικαιωματικά!

      Διαγραφή
  3. Τελεια τα σχεδια με τους ξιλιμπογιάδες. Αλλά εγω εχω ενθουσιαστει με την πένα με το νερό που απέκτισα εδώ και ένα μηνα!!! Είναι απίθανη!!!
    Φιλιά καλη βδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!Καλές δημιουργίες με την πένα σου!

      Διαγραφή
  4. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει αυτό το κουτί;;;;Φτουυυυυυυυυυυυυ κάθε μέρα το βλέπω μπροστά μου και δε λέει να με ικανοποιήσει...τλπ...
    Για τα μολύβια-μελάνης δεν έχω άποψη,για τις πέτρες όμως...ΕΧΩΩΩΩ και τώρα που κατάλαβα με τι είναι ζωγραφισμένη την εκτίμησα έτι περισσότερο!χα
    Φιλάκια πολλά και πάντα ΒΡΑΒΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεεε σιγά που δεν θα σφηνάρω....αφου και εγω εχω πέτρα.....δεν θα το πώ;;;;χι..χι.. δεν θα καμαρώσω;;;

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν μετά τον ουροσυλλέκτη... είναι ό,τι πρέπει να ξεκινήσεις το κουτάκι μου. Βάλε και λίγο σπιτική καταιγίδα και θα γίνει σούπερ!χαχα... Εδώ τα κατάφερες με άλλα κι άλλα...στο κουτάκι μου θα κολλήσεις; Κι αν δεις τα σκούρα, ζωγράφισέ το καλύτερα!
      Υ.Γ.Πέτρες έχετε όλες οι συμμορίτισσες...σας τις έδωσα για να μπορείτε να με λιθοβολείτε αν κάνω καμιά... στραβοτιμονιά...

      Διαγραφή
    3. Το κουτάκι δεν είναι εντελώς ασκεπές.Εχει ένα λουλουδικόν επάνω,απλά θάθελα κάτι τις ακόμα. Τα λουλούδια στην Κυρία απο μένα!
      Οσο για στραβοτιμονιές, έχω εγω το κοπυράιτ,άσε
      Φιλιά πολλάάάάάά

      Διαγραφή
  5. Θαυμάζω τό ταλέντο σου Μαρία μου!Μακάρι νά μπορούσα νά ζωγραφίσω!Οι ακουαρέλες σου είναι πανέμορφες!!Αλλά καί οι πετρούλες σου,φανταστικές!Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου εγω έχω σκοπό ν'αρχίσω τα επιφωνηματα, κι ας λες εσύ. Ιδιαίτερα για τις πέτρες που τόσο αγαπάω, εγιναν μοναδικές, κοινα θεματα αλλά μοναδικο το χέρι!
    Τυχεροι οι παραλήπτες! Ακόμα κι αν δεν τους τις έδωσες και τις πήραν από μόνοι τους δεν τους αδικώ καθολου!!
    Συνέχισε!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!

    υγ: ως πότε πρεπει να στειλουμε τα πραγματακια που φτιαξαμε για το bazaar των ζωγραφων και που; Εχω χασει επεισόδια από τα νέα της γειτονιάς και μου φαινεται θα εκτεθω στο τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλι μου σ'ευχαριστώ κοριτσάκι μου. Για το μπαζάρ θα σου στείλω μέιλ. Φιλάκια πολλά σ'όλους σας!

      Διαγραφή
  7. Σκέψου και να ήταν το ..φόρτε σου η ακουαρέλλα!! Θα ...χάβαμε μύγες μέχρις δευτέρας παρουσίας!χαχα! Για τις πέτρες, δεν έχω λόγια! Μόνο να μου πεις πού θα βρίσκεσαι του χρόνου ! Γιατί?? Μα για να προλάβω κι εγω , να πάρω μια , δυό, κλπ! Μαράκι, είσαι καταπληκτική! Τα κάνεις όλα και φαίνονται τόσο απλά!! Και είναι τόσο μα τόσο γοητευικό όλο αυτό!! Φιλάκια ! (Μην μου ξεχνάς τον Βαθίλη!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να θέλω να τον ξεχάσω μπορώ;Χαχα...Πάντα τα εισπράττει και με το παραπάνω. Θα σε ενημερώσω που θα γίνει του χρόνου η παραλαβή πετρών,να πεταχτείς να πάρεις όσες θες.Το πολύ πολύ να κάνεις και τις διακοπές σου ταυτόχρονα.Φιλιά πολλά Πεπίτα!

      Διαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΗ...ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ....ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΟΡΤΕ ΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ???????
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΓΙΚΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ.....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΝΕΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΘΟΥΣΙΆΣΤΗΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ακουαρέλα ως τεχνική απέχει πολύ από τα δικά μου δημιουργήματα. Αν παρακολουθήσεις δουλειές ακουαρελιστών θα καταλάβεις τι λέω.Όπως και να'χει σ'ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσαν οι δικές μου. Τα φιλιά μου Νένα μου.

      Διαγραφή
  9. Πρέπει να σου πω ότι το αποτέλεσμα πάνω στα βότσαλα είναι μαγευτικό.
    Πολύ πιο καλό απ' το χαρτί.
    Μήπως το χαρτί σου δεν είναι το σωστό. Ψάξε το λίγο ακόμη γιατί μου φαίνεται σαν να φαίνονται οι μολυβιές στο χαρτί.
    Πάντως σαν έργα όλα είναι πολύ πολύ όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά παίζουν ρόλο Φλώρα μου στην ακουαρέλα και γενικώς στη ζωγραφική. Σίγουρα το χαρτί είναι πολύ σημαντικό.Αυτό που χρησιμοποίησα είναι ένα καινούριο χαρτί ακουαρέλας που όμως έχει μια λεία υφή και δεν μοιάζει με κανένα άλλο αντίστοιχο. Είναι ιδιαίτερο. Σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  10. Εεεε αμα είναι τοσο ευκολα βρε Μαρακι μου εμείς εμεις..(εγω) δηλαδή γιατι δεν μπορώ να τα κανω;;;χι..χι..ακου να μην αρχισουμε τα αααααααα και γιατί παρακαλώ μας απαγορευεις να θαυμαζουμε;;; χι..χι.. αφου ειναι όμορφα ...αυτά που βλέπουμε..να μην λεμε Αααααααααααααααααααααα!!!;θα μπορουσαμε δηλαδή να λέγαμε... εν ταξει καλέ; ευκολο ειναι και εγώ το κανω....αμ καντο κυρα μου αν μπορείς;..χι.χ.ι..(για μενα το λεω.)...που μολις ειδα τα μολύβια...ειπα ..το στοιχείο μου...χι..χι. και μετα... γελασαμε..χι..χι..Για σου βρε Μαρακι με τα όμορφά σου....πολλά φιλιά και σχώρα της άμυαλης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σένα Ρουλίτσα μου επιτρέπονται όλα...και επιφωνήματα θαυμασμούς και αποδοκιμασίας...ό,τι τραβάει η ψυχή σου! Είσαι τόσο αληθινή που νομίζω πως είσαι...ψεύτικη!χαχα...τι λέω βραδιάτικα!!!Όποιος κατάλαβε κατάλαβε...Κοριτσάκι μου σε φιλώ...

      Διαγραφή
  11. Με μάγεψε η δουλειά πάνω στην πέτρα.... με ενδιαφέρει πολύ και θα φροντίσω να τα προμηθευτώ....δεν γνώριζα τίποτα σχετικά αυτά τα μολύβια και ουτε ποτε μου επιχείρησα να ζωγραφίσω ακουαρέλα μου φαίνεται τρομερά δύσκολο.... Σ' ευχαριστώ Μαρία .Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολλά μολύβια ακουαρέλας Έφη μου. Αυτά είναι λίγο πιο ζωηρά κι έχουν το καλό πως πιάνουν σχεδόν παντού. Θα τα πας πολύ καλά αν το προσπαθήσεις, είμαι σίγουρη. Τα φιλιά μου και σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  12. Πολύ όμορφα χρώματα, δεν ξέρω αν είναι ο τρόπος που τα δούλεψες αλλά είναι πολύ έντονα για ακουαρέλα.
    Πάντως το δωράκι έπιασε τόπο χαχα!

    Φιλιά πολλά Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάργκο μου είναι ακριβώς αυτό...πιο έντονα από τα κλασσικά. Έχουν το αποτέλεσμα της μελάνης,ζωηρά και φωτεινά χρώματα. Χαίρομαι που σου άρεσαν αυτά που έφτιαξα.Φιλιά γλυκό κορίτσι.

      Διαγραφή
  13. Κοίτα τωρα που οι ορμόνες μου δεν μου επιτρέπουν να φανώ κυρία, αλλά να αναφωνήσω :
    "Δώσε και σε μας τίποτα, ρε Μπάρμπα !" Και δεν αναφέρομαι στη Βάνα ...
    Όποιος κατάλαβε, κερδίζει όχι τα μολύβια της Derwent, αλλά το βότσαλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπάρμπας θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί...όχι ο μπαρμπα-Στάθης, ο απλός κλασσικός μπάρμπας...

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι στο Θεό μιλούσα, που τα δίνει τα ταλέντα μαζεμένα ...
      Δώσε και σε μας τίποτα, βρε Μπάρμπα ! Αλλά, εντάξει εγώ είμαι καλλονή δεν μπορώ να είμαι και καλή ζωγράφος !
      Σημ. Συνεχίζω το κατηχητικό, θα σου πω εντυπώσεις.

      Διαγραφή
    3. Πρόσεχε Φωτεινούλα μου... από τότε που πήγες κατηχητικό Τον επικαλείσαι συχνά... Και πριν λίγο καιρό ήμασταν σ'εντελώς αντίθετες ''γειτονιές''...Πως το κάνουμε αυτό βρε πουλάκι μου;

      Διαγραφή
  14. Πάντα με χρήσιμες πληροφορίες,Μαρία,σε ευχαριστούμε πολύ!

    Αν δεν ήταν το φόρτε σου δλδ,τι θα έφτιαχνες;Είναι υπέροχες!
    Με εντυπωσίασαν ότι έφτιαξες τις πετρούλες μ΄αυτά-μετά περνάς βερνίκι;Την επόμενη φορά θα επισκεφτώ το κατάστημα-μαζεύω εγώ,είμαι πλουραλιστική.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου τις πετρούλες μετά τις πέρασα σπρέι βερνίκι αλλά επειδή αυτά συνήθως γυαλίζουν, αφού στέγνωσε, τις πέρασα κι ένα ματ βερνικάκι νερού με πινέλο.Σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι!

      Διαγραφή
  15. Εγώ πάλι, ως Γαλλίς, δεν ήξερα τις 'ξυλομπογιές'! Κραγιόνια τα λέγαμε εμείς ! Και τις ακουρέλες τις έχω από....μικρή!!! (όχι την συγκεκριμένη μάρκα). Είναι τα αγαπημένα μου! αλλά ενθουσιάστηκα με το πινέλο με την αμπούλα που ανέφερες και 'ανακάλυψα' στην τελευταία σου φωτό. Πολύ όμορφα τα πινακάκια σου αλλά και οι πέτρες σου υπέροχες! Φιλάκια πολλά, Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το πινελάκι είναι πολύ χρήσιμο! Ευχαριστώ πολύ Μαριάννα μου...φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  16. Τελικά είναι υπέροχο να έχεις όλα αυτά τα μολύβια στην διάθεσή σου.... αλλά τι να τα κάνεις άμα δεν είσαι η Βιλλιώτη????????

    Υ.Γ. Ρόδια... κάπου είδα κάτι ρόδια!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ...δεν ξέρετε τι έχω πάθει μ'αυτήν τη γυναίκα!!! Βλέπει παντού ρόδια!!!Δεν ξέρω τι ασθένεια είναι αυτή, μάλλον είναι που πίνει πολύ λικέρ ρόδι!χαχα...Θα πω εδώ τον πόνο μου Βίκυ να μάθει ο κόσμος πόσο με ταλαιπωρείς. Ό,τι ξεκινήσει να ζωγραφίσει...αφού γκρινιάξει και πει πως δεν μπορεί και τι είναι αυτό και είναι δύσκολο κλπ...τελειώνοντας είναι ένα αριστούργημα! Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...το θέμα είναι πως προσπαθεί να με αντιγράψει...θέλει λέει να γίνει Βιλλιώτη στη θέση της Βιλλιώτη...χχχχχχχχχχαααααααα...Σε προκαλώ να δείξεις τα ρόδια σου Βίκυ!Πριν φύγεις...άσε τα κουτιά και βγάλε τις ζωγραφιές.

      Διαγραφή
  17. YPEROXA!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!Ευχαριστουμε...για την ενημερωση....εγω η ασχετη...νομιζα οτι ακουαρελα...ειναι το μπλοκ...μονοχιχι!...μην με βαλεις τιμωρια ΚΥΡΙΑ!!!!ΥΠΕΡΟΧΑ!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπλοκ ακουαρέλα είναι αυτό που έχει ειδικό χαρτί για υδατογραφία...αλλά χρειαζόμαστε και τα αντίστοιχα χρώματα. Ευχαριστώ Ιριδάκι μου...Φιλιά πολλά κούκλα μου.

      Διαγραφή
  18. Μικρά αριστουργήματα τα δημιουργήματά σου και πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μας έδωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μοναδικά πάντοτε ήξερα πως τα μολύβια μπορούν να σε ταξιδέψουν σε απίστευτες δημιουργίες , αλλά έδώ είναι και τα χέρια που τα κινούν , χάρηκα που σε γνώρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μολύβια είναι εξαιρετικό μέσω για να ζωγραφίσει κανείς...κι εγώ χάρηκα,να'σαι καλά...σ'ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  20. Πραγματικά συμφωνώ με την Ποδηλάτισσα! Τα υλικά παίρνουν άλλη διάσταση στα χερια του κάθε ανθρώπου...και εσύ κορίτσι μου τα απογειώνεις!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ...αν και η ποδηλάτισσα έχει άλλες βλέψεις...χαχα...Φιλιά πολλά κούκλα μου.

      Διαγραφή
  21. Καλά που κάναμε το ιδιαίτερο μάθημα και δεν θα ξανα ζητήσω από τα μωρά στο σχολείο να αγοράσουν " μπλοκ ακουαρέλας"!!!! Μα πόσο άσχετη μπορεί να είμαι;;;; Χα χα χα!!! Μπογιές είναι λοιπόν οι ακουαρέλες και με αυτές μία ταπεινή ζωγράφος μπορεί να κάνει ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ακόμα και επάνω σε πέτρες!!!! ( επιφώνημα δεν τόλμησα να αφήσω)!!!Σ' ευχαριστώ για το μάθημα, Μαράκι μου, σε φιλώ και σου εύχομαι καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου αγαπημένο του βορρά... πρέπει να κάνουμε κι άλλα μαθήματα για να πηγαίνεις στα μωρά σου διαβασμένη και στα εικαστικά! Νομίζω πως δυο φορές τον μήνα καλά είναι γι'αρχή...Τι λες; Θα κατεβαίνεις;Είναι σημαντικό το θέμα!χαχα...Ευχαριστώ καρδούλα μου...

      Διαγραφή
  22. Επιτρέπεις ,δεν επιτρέπεις εγώ το επιφώνημα το εκτόξευσα!!!!Εκτός από Ααααααα έκανα και Αχ,αχ που δεν είμαι Αθήνα να μπω και γω στην τάξη με τις άλλες μαθητριούλες!!!!Πανάσχετη και εγώ , που νόμιζα ότι η ακουαρέλα γίνεται με τις νερομπογιές!!χαχα
    Μαράκι μου άρεσαν πολύ τόσο οι δύο πίνακες όσο και οι πετρούλες σου που έχουν πολύ όμορφα και λαμπερά χρώματα αλλά και εξαιρετική δουλειά!!!
    Ευχαριστούμε για το σεμινάριο!!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα ξέρεις Χρυσάνθη μου. Απλά εκτός από τις νερομπογιές, όπως τις λες, υπάρχουν και τα μολύβια. Όσο για την τάξη...που ξέρεις,μπορεί να στη φέρω εκεί καμιά φορά!!! Όλα γίνονται!Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  23. Τι λες Μαράκι μου, τέλεια όλα!!!Μπράβο σου για ακόμη μια φορά!!Και ο κουμπαράς, απίθανος!!! Οι πετρούλες πως να μείνουν , αφού είναι πανέμορφες;;!! φιλάκια και καλή μας αντάμωση στους κουμπαράδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανούλα δεν θα'ρθω Θεσσαλονίκη!Όμως στέλνω αντιπροσώπους...χαχα. Ευχαριστώ πολύ κορίτσι!

      Διαγραφή
  24. πολύ όμορφες ζωγραφιές!

    κάποια στιγμή θέλω να ασχοληθώ με ξυλομπογιές.. πολλά από τα πολύπλοκα διακοσμητικά μοτίβα του κλιμτ είναι ζωγραφισμένα με μολύβια..

    α! οι πέτρες αξίζουν επιφωνήματα! αναμφισβήτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τις ξεκινήσεις θα τις αγαπήσεις σίγουρα. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  25. καλημερα villioti..να σαι καλα..το εστειλα το πακετακι σημερα..με γενικη ταχυδρομικη..ολα του Θεου να γινουν..τα χερια ειναι μαγεμενα..αφου χρωματιζουν την ψυχη του ανθρωπου..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Yπέροχες οι ζωγραφιές σου αγαπητή μου Μαρία.
    Θυμάμαι κι΄εγώ τις παιδικές μου ξυλομπογιές που έτρεμε η ψυχή μου σαν τις έβλεπα να μικραίνουν διότι δεν υπήρχε ελπίδα για άλλες.
    Τώρα εδώ βλέπω στα εγγόνια μου πράμματα θαυμαστά. Με τα εγγόνια μου γνώρισα και τις ακουαρέλλες. Στα δικά μας χρόνια άγνωστες και απλησίαστες λόγω...χρημάτων.
    Νάσαι καλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι έτσι κάναμε Ντένη μου...Ποιος είχε δεύτερο μολύβι; Τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο...να μη χωράνε τα σπίτια τα σχολικά των παιδιών και τα παιχνίδια.Έχουμε να αναθεωρήσουμε πολλά. Τα φιλιά μου και σ'ευχαριστώ πολύ για όλα.

      Διαγραφή
  27. Ααααααααααα............. (επιφώνημα)
    Ωωωωωωωωωωω............. (άλλο επιφώνημα)
    Λέγε εσύ. Και σιγά να μην υπακούσω!!!! Να το ξέρεις: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΩ! Έτσι και τούτα. Είναι υπέροχα! Και οι πίνακες και οι πετρούλες!!!! Φανταστικά μολύβια αυτά... τι ζωντανά χρώματα!!!! Ευχαριστούμε για το σεμινάριο Μαράκι!
    Και πάντα με βραβεία.........
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φώναζε όσο θέλεις...εκεί πάνω που είσαι ποιος θα σ'ακούσει;χχχχχχχααααααα...Ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Φιλία!!!!!!!!

      Διαγραφή
  28. και βέβαια θα γελάμε,και βέβαια θα δημιουργούμε,αλλιώς...πάπαλα!!!!
    Το ότι κάνεις θαύματα με τα μολύβια,δεν το συζητάω.Τα χειρίζεσαι από την ψυχή σου,και γίνεστε ένα-)))
    υπέροχες οι ζωγραφιές σου Μαρία
    καλό βράδυ-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πω Πωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!! Και μη μου πεις να μην αναφωνώ, ό,τι θέλω θα κάνω όταν ενθουσιάζομαι (είδες αέρα που τον απέκτησα τώρα που σε γνώρισα; χαχαχα)
    Είναι τόσο όμορφο να εκφράζεσαι μέσα από τη ζωγραφική, ειδικά άμα το αποτέλεσμα είναι σαν το δικό σου Μαρία μου!!!!!! Τι θείο δώρο είναι αυτό!!!! Μπράβο σου Μαρία μου, αξιοποίησες στο έπακρο τα χρωματιστά μολύβια. Εντυπωσιάστηκα με την πληροφορία για το νερό μετά.
    Πολλά μπράβο Μαρία μου!!!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις, και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!
    Με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...να'σαι καλά Ροδούλα μου!Χάρηκα πολύ που συναντηθήκαμε.Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  30. καλό μήνα!!!! πολύ όμορφο αποτέλεσμα και στις πέτρες φαίνεται υπέροχο!!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι όμορφο αποτέλεσμα!!! Αλλά και το πονηρό πινελάκι μου άρεσε πολύ. Ευχαριστούμε Μαράκι που μας ενημερώνεις. Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ