Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσίαση έκθεσης '' Άνθρωποι - χρώμα+σίδερο ''

  Έχετε διάθεση να κάνουμε μια βόλτα σε μια έκθεση; Σας έχω ξεναγήσει σε αρκετές, αλλά αυτή εδώ είναι διαφορετική! Το 'ξερα από την αρχή πως θα'ναι και επιβεβαιώθηκα με τον καλύτερο τρόπο. Ο χώρος έπαιξε καταλυτικό ρόλο σ'αυτό. Ένα τεράστιο κιόσκι όπου επισκευάζονται πλοία! 


  Η αυλαία έπεσε την Κυριακή το βράδυ και τώρα μπορώ να σας πάρω απ'το χέρι και να περπατήσουμε ανάμεσα στα έργα περισσότερων από 150 δημιουργών. Ζωγραφική - γλυπτική - φωτογραφία!



  Έργα θαυμαστά, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, χωρίς ορατή διαχωριστική γραμμή. Θ'αφήσω τις φωτογραφίες να ταξιδέψουν όσους δεν μπόρεσαν να την επισκεφθούν.








  Ήταν εξαιρετική η ποιότητα των εκθεμάτων, αυθεντικός και ζωντανός ο χώρος της έκθεσης και πολύ ενδιαφέρουσες κι αξιόλογες οι εκδηλώσεις που την πλαισίωσαν, συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια για παιδιά και άλλα πολλά.







  Τα έργα εναρμονίζονταν τόσο με το περιβάλλον που πολλές φορές δεν ξεχώριζες τις δημιουργίες από τα πραγματικά αντικείμενα του χώρου! 


  Μια γιορτή της τέχνης... έτσι όπως της αρμόζει, κοντά στον άνθρωπο όχι πίσω από βιτρίνες! 







  Έργα που θα'λεγες πως βρίσκονταν από πάντα εκεί... 






  Είναι πάρα πολλά και δεν θα μπορέσω να σας τα δείξω όλα! Δύσκολα ξεχώρισα φωτογραφίες, όλες είχαν την ομορφιά και το ενδιαφέρον τους.
















  Η τέχνη έχει φωνή και δύναμη. Δεν είναι διακοσμητική. Πόσα πράγματα μας αφηγείται εδώ μέσα...





  Εύχομαι να μπόρεσα να σας δώσω έστω και λίγο την αίσθηση... όχι τις εικόνες, αυτό είναι εύκολο... αλλά  την ατμόσφαιρα, το άρωμα αυτού που ζήσαμε στο Πέραμα.
 Να ευχαριστήσω όσους φίλους ήρθαν και τους είδα, αλλά κι όσους δεν μπόρεσα να συναντήσω. Πραγματικά με τιμά η παρουσία σας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και περισσότερο με κάνει να προσπαθώ να γίνω καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Τι καταφέρνω δεν ξέρω, πάντως σίγουρα απολαμβάνω τα οφέλη της προσπάθειας. Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και τη στήριξή σας.





Και κάτι διαφορετικό αλλά όχι άσχετο... όσοι έχετε όρεξη διαβάστε μερικές σκέψεις μου
  Το Σ/Κ που πέρασε ζήσαμε το ''μεγαλείο'' της σύλληψης του Κ. Βαξεβάνη. Η ιστορία του τόπου μας γεμίζει μαύρες σελίδες συνεχώς. Δεν θέλω να γράψω πόσο άδικο είναι να συλλαμβάνεται ένας δημοσιογράφος που κάνει τη δουλειά του και να μένουν οι προδότες έξω... κλπ... όπως δεκάδες ανάλογα άρθρα έχουν γραφτεί. Το θεωρώ τόσο αυτονόητο, όταν το λέμε είναι σαν να το διαπραγματευόμαστε. 
  Είμαι απογοητευμένη όχι με τους κυβερνώντες... αυτούς τους βάλαμε μόνοι μας γι'άλλη μια φορά εκεί που δεν έπρεπε... αλλά με όσους έχουν δύναμη και δεν την αξιοποιούν. Με όσους εκπροσωπούν τη φωνή του λαού και εξυπηρετούν σκοπούς ανωτέρων αντί να τον εκφράζουν. Μόνο εκείνος είχε το θάρρος; Που είναι οι συνάδελφοί του να πράξουν ανάλογα; Ποιος είναι ο δημοσιογράφος σήμερα; Πάντως κανένας απ'αυτούς που όλοι γνωρίζουμε. Δεν έχουμε μόνο κακούς πολιτικούς, αυτό θα το αντιμετωπίζαμε εύκολα, έχουμε κακούς λειτουργούς παντού. 
  Η ρίζα του κακού έχει τόσο βαθιά χωθεί στη κοινωνία μας και το απόστημα είναι πια τόσο μεγάλο που έχει μολύνει το σύμπαν. Και μας κατηγορούν όλους για αδράνεια... για μη αντίδραση. Και νιώθουμε ένοχοι που δεν βγαίνουμε στους δρόμους να αυτοπυρποληθούμε... Πως; Με ποιον μπροστάρη; Από που να πιαστούμε; Δεν έχει μείνει τίποτε άσπιλο... Τίποτα δεν μπορούμε ν'αλλάξουμε από την μια μέρα στην άλλη. Αν είναι ν'αλλάξει κάτι, αυτό θα γίνει αργά και βασανιστικά. Ας μη νιώθουμε τύψεις που δεν σκοτωνόμαστε στους δρόμους κι ας παλέψουμε με τους εαυτούς μας, με τις αξίες μας, με το ποιο είναι το σπουδαίο και ποιο το ασήμαντο. Αναρωτιέμαι αν τελικά θέλουν αυτό, μια αιματηρή εξέγερση! Ίσως το επιδιώκουν...
  Ένας εξασφαλισμένος μισθός μας αρκεί; Ο δάσκαλος μπαίνει στη τάξη και γκρινιάζει στα παιδιά για τον μισθό του; Αυτό θέλουμε από τον δάσκαλο; Ο γιατρός παίρνει φακελάκι γιατί αμείβεται με ψίχουλα. Αυτό όμως θέλουμε από τον γιατρό; Ο υπάλληλος δεν μας εξυπηρετεί γιατί δουλεύει 10 ώρες την ημέρα με 200 ευρώ το μήνα; Αυτή όμως είναι η λύση; Η γκρίνια και η χαμένη μας ποιότητα; Θυμώνω που μας στερούν τα στοιχειώδη αλλά αν μείνω στο θυμό θα βρίσκω πάντα δικαιολογίες για να μένω ίδια. Ν'αλλάξουμε πρέπει... όχι να προσαρμοστούμε όπως είπε ένας άχρηστος απ'αυτούς, να αλλάξουμε ιδανικά και στόχους. Ν'αλλάξουμε όσα μας οδήγησαν εδώ... το μικροσυμφέρον και ο εγωισμός του τσιφλικιού μας..

Σχόλια

  1. Η έκθεση υπέροχη... ο χώρος καταπληκτικό, ιδανικός θα έλεγα!!! κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα όλα ήταν τέλεια. Η έκθεση έργων τέχνης, το έκθεμά σου, η έκθεση ιδεών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη η έκθεση Μαρία μου...και οι απόψεις σου αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις των περισσότερων από μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Φωτεινή μου, τις ίδιες σκέψεις κάνουμε όλοι και τις ίδιες αγωνίες έχουμε...Φιλιά...σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  4. Σε τέλεια αρμονία τα έργα και ο χώρος! Εξαιρετικές δημιουργικές σε έναν εντυπωσιακά απλό και επιβλητικό χώρο!
    Οσο για τις σκέψεις σου, με βρίσκεις σύμφωνη σε όλα !
    Καλό βράδυ, Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια αρμονία και στις σκέψεις λοιπόν! Φιλιά πολλά Πέπη μου!

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστώ για την ξενάγηση γλυκούλα Μαρία μου!!!Πραγματικά τα έργα σαν να ήταν από πάντα εκεί!!Ταιριάζουν απόλυτα με τον χώρο!!!Το έργο σου απίθανο!!!Καθώς και η έκθεση ιδεών σου!!φιλάκια γλυκούλα μου!!!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ατμοσφαιρικη παρουσιαση,εκπληκτικων δημιουργιων !Και ο ..δικος μας πινακας,ο πιο συγκινησιακος!
    Θελω να ελπισω Μαρια μου,οτι αφου βιωσουμε τις συνεπειες των φαντασιωσεων της ευμαρειας,θα αναζητησουμε ξανα τις αξιες,το ηθος και τα νοηματα που ειχαμε χασει,αλλα δεν τα αναζητησαμε παρασυρμενοι στη δινη βλαβερων σκοπιμοτητων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτό ελπίζω Άφρα μου...αλλά θα περάσει καιρός...αν γίνει. Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Μαρία!!!!η έκθεση φανταστική!!!!!όπως λες η τέχνη έχει φωνή και δύναμη!!!!όσο για τις σκέψεις σου με βρίσκεις σύμφωνη!!!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Δέσποινα! Η τέχνη πρέπει να είναι μέρος της ζωής μας... παρούσα παντού!Τα φιλιά μου...

      Διαγραφή
  8. υπέροχη η έκθεση Μαρία μου και μοναδικός ο τρόπος που μας την παρουσίασες μετέφερεσ με τις φωτογραφίες σου όλο την λαχτάρα και το άγγιγμα του χώρου , δεν ξέρω τι να σου πρωτοευχηθώ νάσια καλά πάντα και να δημιουργείς γιατι έχουμε όλοι ανάγκη αυτή την μοναδική ευασθησία της ψυχής σου φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι αν μπόρεσα να μεταφέρω μαζί με τις εικόνες και την ατμόσφαιρα. Σ'ευχαριστώ ειλικρινά πολύ για όσα λες...Να'σαι καλά!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!!Ευχαριστούμε για την εικαστική προσέγγιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ευχαριστούμε πολύ Μαρία για την καταπληκτική σου ξενάγηση στον υπέροχο χώρο της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης !!!
    Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες !!!
    Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν ξεχωριστή κι άκρως καλλιτεχνική Στέλιο μου. Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  11. Η ανάρτησή σου αυτή με "άγγιξε" πολύ! Και η ξενάγηση στον φανταστικό αυτό χώρο της έκθεσης, τα έργα, η ατμόσφαιρα αλλά και οι σκέψεις σου. Ναι, σίγουρα εμείς πρέπει να αλλάξουμε, να ξαναβρούμε τις χαμένες μας αξίες, χαμένες μέσα στον καταναλωτισμό και τον ωχαδερφισμό!!!! Αλλά όσο αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας είναι τα ίδια λαμόγια που χρόνια τώρα μας "οδηγούν", αυτοί που διαπραγματεύονται την τύχη ενός ολόκληρου λαού, τι θα βγει; Γιατί δεν είμαστε μόνοι μας.... έχουμε και τους "ισχυρούς" και τους "προστάτες" μας!!!! Έχω απογοητευτεί πια!!!!!!
    Φιλάκια Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αλλάξουμε πραγματικά Φιλιά μου θα ''αλλάξουμε'' και προστάτες. Δεν βλέπεις που ακόμα ψηφίζουμε με φόβο και με γνώμονα το μικροσυμφέρον; Τι θα βγάζαμε; Γι'αυτό σου λέω...θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη. Φιλάκια πολλά και σ'ευχαριστώ κορίτσι γλυκό!!!

      Διαγραφή
  12. Υπέροχη η εκθέση Μαράκι και μοναδικός ο τρόπος που μας την παρουσίασες ! Δεν ξέρω τι να σου πρωτοευχηθώ, νάσαι καλά πάντα και να δημιουργείς !Πολύ όμορφος καί εκφραστικός ο πίνακάς σου!Συμφωνώ απόλυτα στίς σκέψεις σου!Η ελπίδα πεθαίνη πάντα τελευταία!Σέ ευχαριστώ πολύ γιά τίς ευχές σου!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δημητρούλα! Ευχαριστώ γι'όλες τις ευχές και τα όμορφα λόγια σου. Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  13. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο στενοχωρήθηκα που δεν κατάφερα να έρθω...Καλή η ξενάγηση-παρουσίαση αλλά το να βρεθείς σε μια τέτοια έκθεση και ειδικά σε ένα τέτοιο χώρο, φαντάζομαι θα ήταν άλλο πράγμα!!! Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας όλο το πνεύμα...τις δημιουργίες...και μας βοήθησες νοερά να βρεθούμε εκεί!! Για τα υπόλοιπα θα πω απλά ότι καιρό τώρα λέμε ότι πρέπει να αλλάξουμε και πιστεύω πολλοί από εμάς έχουν ήδη δει αλλαγές στο εγώ τους..στην δική τους νοοτροπία και οπτική...Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε ώστε ν'αλλάξουμε και άλλους...κοντινούς και μακρινούς, ώστε η αλλαγή να φανεί ως καθολική??? Και πάνω απ'όλα πως θα αλλάξουμε αυτούς που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια???Γιατί και ν'αλλάξουμε όλοι αν αυτοί μείνουν έτσι, θαρρώ πως θα είναι μάταια η αλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσπα μου θα 'ρχόσουν Αθήνα; Θα'ταν πραγματικά έκπληξη να σε δω στην έκθεση!!!
      Αυτούς πρέπει να τους αλλάξουμε εντελώς...αλλά είπαμε πρώτα εμείς,γιατί εμείς ψηφίζουμε και με το μυαλό που έχουμε τώρα,αυτά τα αποτελέσματα έχουμε...Φιλιά πολλά κορίτσι!

      Διαγραφή
  14. Η έκθεση αυτή είχε ΔΥΝΑΜΗ. Δεν ήταν μόνο ο χώρος που έδινε την ευκαιρία στα έργα να αναδειχτούν, ήταν και η τέλεια αρμονία με το θέμα, με το περιβάλλον και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Είχα την αίσθηση ότι τα έργα στο σύνολό τους και το κάθε ένα χωριστά, είχαν φωνή ή μάλλον... κραυγή!!!
    Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ήταν η ωραιότερη έκθεση που έχω πάει. Για το έργο σου τα έχουμε πει, από τα πιο όμορφα, μόνο ένας άνθρωπος που τους έχει "πονέσει" θα μπορούσε να το αποδώσει τόσο καλά. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου τι καλά που ήσουν εκεί!!! Σ'ευχαριστώ κοριτσάκι μου για όλα!

      Διαγραφή
  15. Πολύ όμορφη η ξενάγηση!
    Το έργο σου θα το πω πάλι...ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
    Μαρία καλή συνέχεια σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαράκι μου...τι να πώ για την ξενάγηση που μας έκανες !!!!..το ξερω δεν είναι το ίδιο αν δεν είσαι εκεί..να καταλάβεις ..την μαγεία του χώρου..ομως και αυτό το μικρό κομμάτι που είχες την καλοσύνη να μας δείξεις..είναι πολύ όμορφο.!!! οπως το είπες δέσαν πολύ ομορφα με τον χώρο..οπως και τα γλυπτά...τυχεροί όσοι βρέθηκαν εκεί...........οι σκέψεις σου...καλα κανεις και τα λές..ακριβώς οι ίδιες σκέψεις νομίζω κανουμε οι πιό πολλοί να μην σου πώ όλοι μας...απλώς δεν ξέρουμε να τις εκφρασουμε έτσι ...πάντως ..δεν θέλω να αφήσω την λογική μου να σκεφτεί πως είμαστε χαμένοι..επ ουδενί...και ποτέ μου δεν θα το πιστεψω... σε φιλώ...γλυκά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε χαμένοι Ρουλίτσα! Το μυαλό μας να βάζουμε να δουλέψει πρέπει...όπως κάναμε πάντα...μόνο που τώρα το έχουμε παρατημένο κι αυτό και μας κατευθύνουν όπου θέλουν. Σ'ευχαριστώ κοριτσάκι μου!!!Φιλιά στο νησί!

      Διαγραφή
  17. Στην επόμενη να συμμετέχεις Κατερίνα, είναι μια αξιόλογη έκθεση. Ευχαριστώ για τις ευχές σου κορίτσι...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαράκι μου, εύχομαι να συνεχίσουν να γίνονται τόσο όμορφες και τόσο ξεχωριστές εκθέσεις οι οποίες φυσικά θα έχουν την τύχη να συμπεριλαμβάνουν δικά σου έργα!!! Μου περιέγραφες για τα γλυπτά που ήταν σαν να αποτελούσαν πραγματικά αντικείμενα του χώρου και πραγματικά δεν φανταζόμουν το εύρος της εικόνας!!!! Σου εύχομαι τα καλύτερα, δύναμη και δημιουργικότητα!!! Καλό μήνα, σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κική μου!Καλό μήνα κούκλα μου!Μακάρι η τέχνη να πλησιάζει τον άνθρωπο κι όχι το πορτοφόλι του...Σ'ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου.

      Διαγραφή
  19. Μαρια μου καλό μηνα!!
    Μια διαφορετική έκθεση σε εναν ιδιαιτερο χωρο..Χωρις να εχω διαβασει την προηγούμενη αναρτηση σου ο πίνακας σου ξεχωρισε για μια ακόμη φορα απο το συναισθημα που αναδυεται μεσα απο αυτόν με τα πρόσωπα και τις εκφρασεις τους να πρωταγωνιστούν.. Συγχαρητηρια!!

    Οι προβληματισμοί σου στο τελευταιο μερος της αναρτησης είναι τροφή για σκέψη και συζητηση..Πως θα μπορεσουμε όλοι μας να ξεμουδιασουμε??Ο φόβος για το αγνωστο μας κραταει δεμένους χειροπόδαρα και ετσι δημιουργειται προσφορο έδαφος να πηγαινουν καθε φορα κι ενα βημα παρακάτω...Εχουν και τα μουτρα μετα απο ολα όσα έχουν προκαλέσει να επικαλούνται και στιχους μεγάλων ποιητών ..οι άθλιοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρούλα μου καλό μήνα! Τα μυαλά αρχίζουν να ξεμουδιάζουν...ας είμαστε αισιόδοξοι.Φιλιά πολλά κορίτσι!!!

      Διαγραφή

  20. Καλό μήνα να έχεις με υγεία.Η ξενάγηση στην έκθεση πολύ όμορφη και πολύ ζωντανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό μήνα!!! Η έκθεση πανέμορφη, πολύ industrial, πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί να θαυμάσω!! Εντάξει ο πίνακάς σου υπέροχος (στο έχω ξαναπεί άλλωστε πως είμαι θαυμάστρια, :)) και ταίριαξε απίστευτα σε εκείνο το σημείο όπως το βλέπω στη φωτογραφία! όσο για αυτά που γράφεις στο τέλος καλά τα λες, όλοι μας πρέπει να αναρωτηθούμε.. φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε κούκλα μου.Θα συμφωνήσω και με την τελευταία φράση σου. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  22. Καλό μήνα Μαρία μου,
    η ξενάγηση στην έκθεση ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!! Δε χορταίνω να βλέπω τις φωτογραφίες....
    είναι ακριβώς όπως το λες, η τέχνη έχει φωνή και δύναμη και δεν πρέπει να είναι πίσω από τις βιτρίνες. Επιτέλους με αυτό το κατεστημένο των γκαλερί, θεωρώ ότι υπάρχουν τόσες άλλες πολύ ενδιαφέρουσες και προσιτές στο ευρύ κοινό δυνατότητες.

    Όσο για τα υπόλοιπα, τι τα θες... πολύ δύσκολο το βλέπω να αλλάζουμε όταν ακόμα και τώρα το μόνο που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι να μην "ξεβολευτούν"...

    Σε φιλώ, ας αντισταθούμε με δημιουργία και χρώμα, μας μένει κάτι άλλο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριέλα μου στις γκαλερί πάνε μόνο όσοι έχουν χρήματα ή γνωριμίες. Δυστυχώς οι πόρτες κλείνουν για τους υπόλοιπους. Είναι πολύ ελπιδοφόρο να γίνονται τέτοιες εκθέσεις όπου ο καθένας εύκολα μπορεί να πάρει μέρος και να δείξει τη δουλειά του.Αυτό πρέπει να καταλάβουμε...πως με το να βολευτούμε εμείς δεν πάμε παρακάτω...Η γενιά μας είναι καμμένη,δεν το συζητώ, όμως πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας αλλιώς για να έχουν αυτά κάτι καλύτερο να περιμένουν. Και όταν λέω καλύτερο δεν εννοώ την οικονομική ευμάρεια που όλοι εννοούν. Ας αντισταθούμε με κάθε μέσο λοιπόν.Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.... καλό ΣΚ, φιλιά

      Διαγραφή
  23. μμμμ...απόλαυσα τον κάφέ μου Μα΄ρία.Πολύ πρωτότυπη έκθεση,με υπέροχα έργα!!!!
    Οσο για τις σκέψεις σου....επειδή πολλά είναι μαύρα γύρω μας,αποφάσισα να ξεκινήσω Γιόγκα,και μαθήματα (κάπου κάπου)αυτογνωσίας-))))έτσι για να χαλαρώνουμε-)))
    πολλά φιλιά ταλεντάρα μου και καλό μήνα-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίστα μου σ'ευχαριστώ πολύ!!! Γιόγκα;Τέλεια!!!χαχα...Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα Μαρία.Πρώτον,ευχαριστούμε πολύ γι'αυτήν την εξαίρετη βόλτα στην έκθεση.Πραγματικά την απόλαυσα και ξέφυγα λίγο, γιατί στο μέρος που είμαι σπάνια συναντώ κάτι ανάλογο.Δεύτερον, συμφωνώ με όσα γράφεις και προσθέτω ότι καθημερινά μας παρουσιάζεται μία Ελλάδα της γκρίνιας, της μιζέριας και του φόβου για το αύριο. Γιατί εάν, αντίθετα, εμψυχώσεις τον Έλληνα ,αυτός μπορεί να κάνει θαύματα.Και αυτά τα θαύματα μάλλον δεν τα θέλει κανένας.Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σ'ό,τι λες κορίτσι!Σ'ευχαριστώ πολύ που ήρθες κι εσύ παρεούλα στη βόλτα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  25. Νάμαι κι εγω! Δηλ.με το ζόρι σχολιάζω γιατί η καρδιά έχει γίνει φιόγκος και ούτε διάθεση για λογοπαίγνιο δεν έχω. Θα ξεκινήσω ανάποδα και θα πω οτι οι σκέψεις σου είναι σκέψεις των σκεπτόμενων ευαίσθητων ανθρώπων,υπέροχα διατυπωμένες απο σένα! Διάβασα επιλεκτικά κάποια σχόλια παραπάνω κι έχω κάποιες ενστάσεις,γιατί το σύστημα που θέλουμε να εναντιωθούμε, που πρέπει να εναντιωθούμε,το έχουμε εκθρέψει κι εμείς οι ίδιοι.Θα πρέπει λοιπόν πρώτοι εμείς ν αλλάξουμε,ν αποβαλουμε ό,τι αρνητικό αποκτήσαμε τα τελευταία κίβδηλα χρονια και μετά να κάνουμε αντίστοιχες επιλογές. Διοτι κι οι 300 που μας εκπροσωπούν,απο εμάς επιλέχθηκαν να εκφράσουν και να υπηρετήσουν τα φαύλα.Δε θέλαμε ούτε τίμιους πολιτικούς, ούτε αδέκαστους δικαστές, ούτε έντιμους δημοσίους υπαλλήλους,ούτε ασκητικούς γιατρούς,ούτε θεόσταλτους ιερωμένους,ούτε ,γιατί απλά μ όλους αυτούς δεν θα κάναμε τις δουλειές μας.Δε θα βολεύαμε ,δε θα βολευόμαστε. Και όταν μιλάω σε πρώτο πληθυντικό μην θεωρηθεί οτι μας βάζω όλους σ ένα σακκί,απλά όπως λες κι εσύ εισχώρησε τόσο βαθειά τ απόστημα που μολυνθήκαμε σχεδόν όλοι.Οσοι απομείναμε στην αντίπερα όχθη,αφ ενός συμβάλαμε στην επιλογή των άχρηστων εκπροσώπων μη έχοντας άλλες επιλογές ή τουλάχιστον μ αυτή την δίκαιη δικαιολογία,αλλά και ανήμποροι ν αντιδράσουμε.Γιατί όπως λες, με ποιόν μπροστάρη;Ποιός μας ενέπνευσε οτι μπορεί ν αλλάξει την κατρακύλα μας και ν ακολουθήσουμε;Την προηγουμενη περίοδο ακόμα κι ο Χριστός να ξανακατέβαινε να γίνει ιδέα έμπνευσης θα τον ξανασταυρώναμε,γιατί θα κήρυττε τ αντίθετα απο ο,τι ευαγγελίζονταν οι "σωτήρες" μας και δεν θέλαμε ν ακούμε την αλήθεια
    Γι αυτό παρότι συχνά βρίσκομαι απολογούμενη γιατί δεν κάνουμε κάτι, γιατί δεν αντιδρούμε,η απάντηση είναι "τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους"; Δεν ξέρω ειλικρινά πως θα μπορούσαμε ν ανακάμψουμε,έχω καταλήξει οτι μόνο μετά απο ένα ολοκαύτωμα.Ακραίο; συμφωνώ,αλλά αν υπάρχει έστω κι ένα δίδυμο αυτού του τέρατοσυστήματος θα αναπαραχθεί το ίδιο. Είμαι πολύ απαισιόδοξη,εγω που ήμουν πάντα αλλιώς,όμως βλέπω τα πράγματα απο το δικό μου μετερίζι και διαπιστώνω οτι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.Πέρα απο την κατ εντολή περικοπή μισθών καμία φιλοσοφία δεν έχει αλλάξει,και ουδεμία κίνηση γίνεται προς την ανάκαμψη.

    Και μετά το πολιτικό μανιφέστο,ας πάμε στην έκθεση, σε κάτι τόσο ανθρώπινο,στο μόνο γεμάτο αλήθεια. Λυπάμαι που δε μπορούσα να είμαι.Η Ξενάγηση όμως ήταν τόσο εμπεριστατωμένη που ένοιωσα οτι παρευρέθηκα. Μακάρι να γίνουν και στο μέλλον αντίστοιχες και είμαι σίγουρη οτι το έργο σου ξεχώρισε,όσο κι αν ήταν πάλι στη γωνία,δεν προσπεράστηκε γιατί είχε αλήθεια και δύναμη.
    Την αγάπη μου,το θαυμασμό μου σ όλα τα επίπεδα,γιατί όσο δε μιλάς δε μπορούν να καταλάβουν τι ηφαίστειο κρύβεται απο κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου το προσυπογράφω το ''μανιφέστο'' σου. Όσο για την έκθεση, το πόσο θα'θελα να είσαι το ξέρεις... Σίγουρα θα γίνουν κι άλλες κι εύχομαι να είσαι κοντά μου. Ηφαίστειο δεν θα πει τίποτα (για μένα το λες αυτό;)!!! Θα σκάσω και θα φτάσω μέχρι την Ζάκυνθο...χαχα.

      Διαγραφή
  26. Μαρία μου άργησα!!! ήθελα να απολαύσω την ξενάγηση σου!!!και μόλις βρήκα λίγο χρόνο .... Ενθουσιάστηκα,έτσι και αλλιώς δεν έχω και την ευκαιρία να βλέπω εκθέσεις(μεγάλο παράπονο)Απόλαυσα κάθε σου εικόνα και με μερικά έμεινα άφωνη με άλλα πάλι εντυπωσιάστηκα σαν να ήταν εκεί από την αρχή ,όπως και εσύ ανέφερες!!! Ο πίνακάς σου απόλυτα ,μα απόλυτα ταιριαστός με τον χώρο ..... Συγχαρητήρια!!!Υπάρχει ενδεχόμενο να κατέβω για μία εβδομάδα στην Αθήνα και θα φιλοξενηθώ στο σπίτι φίλου που είναι ζωγράφος και πιστεύω αν μέχρι τότε υπάρχει η έκθεση να κάνω μία επίσκεψη ..... Φιλάκια Μαρία και εύχομαι πάντα τα έργα σου να αγγίζουν τις ψυχές μας και να χαρίζουν φως ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η βόλτα Έφη μου. Η έκθεση έχει τελειώσει. Μπορεί να προλάβεις κάποια άλλη αντίστοιχη όταν θα είσαι εδώ. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  27. Μαρία καλησπέρα !!
    Είχα περάσει προ ημερών και είδα την έκθεση με την ησυχία μου !!
    Ξέρεις , είναι σαν να την επισκέφτηκα !!
    Μεγένθυνα τις φωτο για να δω τα έργα , να τα ευχαριστηθώ !!
    Βέβαια μερικές φωτο σου είναι λίγο θαμπές , λόγω φωτισμού !!
    Μου άρεσε το στήσιμο των έργων και όλο αυτό που απέπνεε ο χώρος !!
    Τα εκθέματα είχαν όλα μια συνάφεια, μια δύναμη , ήταν μια ταιριαστή ενότητα και μεταξύ τους και με τον χώρο και με τον χρόνο !!
    Μακάρι να βλέπουμε έστω και διαδικτυακά (εμείς που είμαστε λίγο μακριά) τέτοια εικαστικά δρώμενα !!
    Να σαι καλά, χαίρομαι που με ξενάγησες ,
    στέλνω πολλά σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χώρος Αθηνούλα δεν είναι ειδικός για τέτοιες εκθέσεις και ο φωτισμός όχι ο κατάλληλος, αλλά κι αυτό ακόμα είχε την ομορφιά του. Είμαι σίγουρη πως την πρόσεξες με προσοχή. Πάντα κάνεις πολύ όμορφες αναλύσεις στα καλλιτεχνικά. Να'σαι καλά κορίτσι του Αιγαίου!

      Διαγραφή
  28. Όσο για τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη δικαιώθηκε !!
    Αγαπημένος μου με άποψη και δυνατή φωνή που τα λέει έξω απ τα δόντια !!
    Οι καιροί είναι μυστήριοι δυστυχώς, οι άνθρωποι μουδιασμένοι και μόνο ένας μαζικός ξεσηκωμός μας σώζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φανταστικός χώρος σε συναρπάζει...και τα εκθέματα είδα κάποια απίστευτα πράγματα μέσα από τις φωτογραφίες σου....Υπέροχο που μπορείς να συμμετέχεις σε τέτοιες εικαστικές εκδηλώσεις.Σε θαυμάζω πολύ για αυτό!!! Πέρασαν μέρες από όλα αυτά τη σύλληψη και τη σκύλευση της χώρας μας για ακόμη μια φωρά....Νιώθω θλίψη Μαρά.Επαψα πια να νιώθω θυμό, νιώθω θλίψη σαν κάτι να μας άφησε για πάντα κι η ζωή όπως την ξέραμε χάθηκε...Λυπάμαι πολύ για όλα!!Συνέχιζε να ζωγραφίζεις μαγείες λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ