Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκτιθέμεθα ποικιλοτρόπως!

   Η έκθεση στον Φλοίσβο τελείωσε την Δευτέρα κι όπως σας είχα υποσχεθεί, θα προσπαθήσω να σας ξεναγήσω όσο μπορώ. Ήταν μια όμορφη έκθεση, καλοστημένη και πλαισιωμένη με εκδηλώσεις που της έδιναν ξεχωριστό ενδιαφέρον κάθε μέρα. Το θέμα ήταν ελεύθερο κι έτσι ο κάθε καλλιτέχνης έβαλε την προσωπική του σφραγίδα:





Από την ημέρα των εγκαινίων,παρουσία του δημάρχου Π.Φαλήρου


Από την ημέρα των εγκαινίων


Να αυτός είναι ο μικρός ταραξίας...χαχα...


Ναι αυτός εκεί δεξιά!!!

 Μερικά έργα από την έκθεση...













































  Κι ενώ αυτή η έκθεση τελείωσε, μια νέα άνοιξε τις πύλες της το προηγούμενο Σάββατο  στην Αγγλία, στην οποία συμμετέχω όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, με αυτόν τον πίνακα.


  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25/11 και αφορά έργα αποκλειστικά ζωγραφισμένα με χρωματιστά μολύβια, εξ ολοκλήρου ή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους. Για όποιον ενδιαφέρετε να ταξιδέψει ως εκεί (όλα γίνονται...), ή έχει φίλους εκεί κοντά,  οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται εδώ. Την ημέρα των εγκαινίων δόθηκαν και τα καθιερωμένα βραβεία (μειωμένα σε ποσότητα γι'αυτή τη χρονιά) και μπορείτε να τα δείτε εδώ. Ενώ εδώ θα δείτε όλες τις συμμετοχές. 
  Ο μικρούλης μας δεν πήρε κάποια διάκριση, όμως και μόνο που βρίσκεται εκεί, είναι για μένα μεγάλη ικανοποίηση. Το επίπεδο αυτή τη φορά ήταν πολύ ανεβασμένο και το έργο που πήρε το πρώτο βραβείο ήταν εξαιρετικό!!! Θαυμάστε το:

David Sandell ~ After Lunch 52x32cm


Μερικές φωτογραφίες από τον χώρο της έκθεση:



Ο γλυκούλης μου...είναι μόνος του και τόσο μακριά...















  Και δεν μένουμε εδώ...έρχεται και μια τρίτη έκθεση για την οποία θα σας ενημερώσω σύντομα γιατί είναι την άλλη εβδομάδα... εντός συνόρων!!! 

Σχόλια

  1. Μαρία μου να'σαι καλά!!!!για μερικά λεπτά περιπλανήθηκα ανάμεσα σε πίνακες, λάδια,ακρυλικά ότι δηλαδή μου δίνει χαρά ηρεμία και νόημα.... Υπέροχος ο χώρος!!! κρίμα που είμαι τόσο μακρυά.Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνεις, τα βραδινά μου φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος αγαπάει την ζωγραφική χαίρεται να βρίσκεται σε τέτοιους χώρους Έφη μου. Όλο και κάτι θα γίνεται και σε σας... κι αν όχι...οργανώστε το!!! Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Οταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό,πάει το βουνό στον Μωάμεθ.
    Ετσι το κάνω κι εγώ χάρη σε σένα που μας φέρνεις τις εκθέσεις τόσο κοντά μας και έχουμε την ευκαιρία να τις απολαύσουμε σαν να είμαστε εκεί!!!!
    Να 'σαι καλά και σου εύχομαι πολλές μελλοντικές διακρίσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Μωάμεθ!χαχα... Να'σαι καλά Ρένα μου... κάποια στιγμή πιστεύω θα σε βγάλει ο δρόμος σου σε καμιά εκθεσούλα να τα πούμε...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Μια έκθεση τελείωσε και θα ακολουθήσουν πολλές άλλες και με πολλές διακρίσεις!!! Ο πίνακας που πήρε το βραβείο έχεις δίκιο είναι εξαιρετικός αλλά κι ο δικός μας μικρούλης που στέκεται μόνος του εκεί, δεν μπορεί να έμεινε απαρατήρητος...; Δεν συμφωνείς!!! Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις αγάπη μου, το αξίζεις πραγματικά και μας κάνει όλες περήφανες!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσείς Κική μου,με κάνετε να θέλω να προσπαθώ όλο και περισσότερο να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Σ'ευχαριστώ κοριτσάκι μου...

      Διαγραφή
  4. χίλια μπράβο για όλες τις συμμετοχές σου! Το αγόρι με την ομπρέλα είναι υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΣΟΥ!!!!!!
    ΟΝΤΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ!!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σας ευχαριστώ Ρένα μου που είσαι δίπλα μου και μοιραζόμαστε όλες μας τις καλλιτεχνικές ανησυχίες...Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  6. Μπορεί να στέκεται παράμερα αλλά δεν τον προσπερνάς.
    αλήθεια τι υπαινιγμός ήταν αυτός περί Αγγλίας???Το Νταλοσχολικό κάνει κι εκέί μεταφορές κοινού;;;χαχαχα υπουλα φεύγει τ ατιμο!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Αγαπημένη και θα πω κι εγω όπως το Κικίδι μας ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρκεί και μόνο που το λέτε εσείς. Όσο για την ΒΠ... είναι διεθνές σχολικό...χαχα...Φιλιά πολλά καρδιά μου...σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  7. Μια καθαρά εικαστική ανάρτηση-ξενάγηση.
    Σαν να είμαστε εκεί.
    Καλή επιτυχία να έχεις σε ότι κάνεις και όπου στέλνεις τα έργα σου, Μαρία μας.
    Γιατί είσαι "μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Σωσώκα μου τι γλυκιά που γίνεσαι όταν θες...χαχα. Κι εσείς είστε ''μου''...οι δικοί μου άνθρωποι πια...

      Διαγραφή
  8. Μαράκι μου γλυκό, σ'ευχαριστώ για την ξενάγηση!!!Πολύ ωραίος χώρος και τα έργα καταπληκτικά!! Υπέροχα τα δικά σου ,ξεχωρίζουν!!Μπράβο Μαρία μας!!! Τώρα για την άλλη έκθεση...υπέροχο πραγματικά το πρώτο, άξιζε αυτή τη φορά!!!Και ο μικρούλης σου όμως απίθανος!! φιλάκια γλυκούλα μου και καλή επιτυχία και στην επόμενη έκθεσή σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Φανούλα. Οι εκθέσεις μας κρατάνε σε δημιουργική εγρήγορση. Επίσης μας δίνουν την δυνατότητα να βλέπουμε άλλες δουλειές,ν'ανοίγει το μυαλό μας γενικότερα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. τώρα αν πω ότι προτιμώ τον μικρούλη μας; όχι ότι δεν είναι ωραίο το βραβευμένο...αλλα ο μικρός μας έχει χαραχτήρα και χρώμα!!!
    Αν είχα να διαλέξω μεταξύ των δυο χωρίς δεύτερη σκέψη θα έπαιρνα το αγοράκι μας...στο λέω με πασα ελικρίνεια!

    πιστεύω πως θα άλλαζα κορνίζα αν θα μου το επέτρεπες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε όλους άρεσαν τα ίδια η ζωή θα ήταν μονότονη Έλενά μου...έτσι δεν είναι; Σ'ευχαριστώ που ξεχωρίζεις τον μικρούλη μου και φυσικά βάλε όποια κορνίζα θέλεις...χαχα...δεν θα ενοχληθώ!!!

      Διαγραφή
  10. Τι να πω εγω για ολα αυτα.....τα εχουμε αναλυσει και συζητησει ολα!
    Θα σου αφιερωσω μοναχα ενα τραγουδακι με αφορμη τον υπεεεροχο "βρεγμενο "σου πριγκηπα...που λατρεψα!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=2bfdY42VKAk&feature=related

    Προχωρα Βιλλιωτακι μου και εγω θα σε ακολουθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα θα'χουμε να λέμε εμείς... υπάρχει θέμα που να το ολοκληρώσαμε δηλαδή...όχι πες μου! Ευχαριστώ για το γλυκό τραγούδι... (ο καιρός λες να φταίει που έχουμε γίνει ρομαντικές όλες;)... Συνεχίζουμε.

      Διαγραφή
  11. Kαταπληκτικη αναρτηση!!
    Οι υποχρεωσεις με κρατανε μακρια απ τα μπλογκ, και χανω φοβερα πραγματα.
    Πολυ στεναχωρηθηκα που εχασα την εκθεση σου, συγχαρητηρια ομως σου ευχομαι μεσα απ την καρδια μου!
    Δεν πειραζει που ο μικρουλης δεν διακριθηκε, ειμαι σιγουρη πως εισαι υπερανω τετοιων τιμων.
    Φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου η μέρα είναι τόσο μικρή τελικά για τους ανθρώπους που έχουν πολλές υποχρεώσεις αλλά και ενδιαφέροντα! Δεν θα πω πως δεν θα ήθελα μια διάκριση, αλλά δεν με ρίχνει,ούτε απογοητεύομαι όταν δεν γίνεται. Δεν μπορούν όλοι να είναι πρώτοι και δεν είναι το ζητούμενο πάντα. Στην όλη διαδικασία λατρεύω την πορεία και για μένα ανταμοιβή είναι εκείνη η φωτό που ο πίνακάς μου φαίνεται στην ακρούλα. Είναι επιβεβαίωση της (όποιας)καλλιτεχνικής μου ταυτότητας.Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  12. Μαρία μου, τα ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ μου!! Μπράβο πολλά σου αξίζουν...
    ελπίζω στην επόμενη έκθεση αφού είμαι εδώ και θα είναι και εντός συνόρων να μπορέσω να θαυμάσω τα έργα σου από κοντά!
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ θα χαρώ να σε Μαριέλα. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση και σε έναν ιδιαίτερο χώρο...Θα ενημερώσω μόλις έχω τις πληροφορίες.

      Διαγραφή
  13. Η έκθεση στον Φλοίσβο ήταν όμορφη... τουλάχιστον πιο όμορφη από την περσινή (μάλλον είχε καλύτερους πίνακες) αλλά αυτό βρε κορίτσι μου με τους δικούς σου πίνακες πάντα πίσω από κολόνα... είναι μοναδικό!!!!!! Τώρα για την έκθεση του Λονδίνου, τι να πω... φυσικά το πρώτο έργο πραγματικά είναι υπέροχο... (τουλάχιστον δεν φάγαμε την περσινή πίκρα) όμως και ο μικρούλης μας ήταν υπέροχος και πραγματικά άξιζε κάποια διάκριση, όμως.... χωρίς περισσότερα σχόλια!!!!! Φυσικά τραβάς μπροστά γιατί αξίζεις και όλη όση σε αγαπάμε και σε θαυμάζουμε θα είμαστε δίπλα σου!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κολώνες με ζητάνε...χαχα!!! Βικούλα δεν με πειράζει...η καλή δουλειά αν είναι θα ξεχωρίσει. Ναι το πρώτο έργο ήταν καταπληκτικό...και άλλα υπήρχαν όμορφα, γενικώς ανεβαίνει το επίπεδο κι εκεί όπως βλέπω. Αυτό είναι πολύ καλό για όλους. Του πιτσιρικά του αρκεί που τον ξεχωρίσατε εσείς... Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  14. Δυο εκθέσεις ζωγραφικής σε μια ανάρτηση !!
    Ευχαριστήθηκα περιήγηση σε εικαστικούς δρόμους εντός κι εκτός Ελλάδος !!
    Και μετά το σχόλιο θα δω τις φωτογραφίες όλες μεγενθυμένες για να χαρώ έργα Τέχνης !!
    Ο πιτσιρικάς στην βροχή μου άρεσε πάρα πολύ , στο χα γράψει όταν τον πρωτοπαρουσίασες εδώ (λάτρεψα που τον καρφίτσωσες στο πλάι της σελίδας σου)!!
    Αλλά θέλω να μαι ειλικρινής , το έργο After Lanch είναι πολύ προσεγμένη δουλειά , με πολλές λεπτομέρειες (δάκτυλα χεριών, πτυχές ρούχων) και εξαιρετική απόδοση του φωτός !!
    Θα θελα να μουν εκεί και στις δυο εκθέσεις, να δω όλα τα έργα από κοντά , να τα απολαύσω με την ησυχία μου, ένα ένα !!
    Υπέροχη ανάρτηση, άκρως εικαστική , να σαι καλά Μαρία μου, να στέλνεις στο διαδίκτυο πνοές Τέχνης ,
    πολλά σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Αθηνά μου που σου άρεσε η βόλτα...στην τέχνη! Ναι το έργο που βραβεύτηκε είχε πολλά ξεχωριστά πράγματα κι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το μάτι σου είναι εκπαιδευμένο, δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω σε όλα όσα λες. Σ'ευχαριστώ κορίτσι για όλα και περισσότερο για τις εικαστικές σου αναλύσεις...τις βρίσκω πάντα πολύ ενδιαφέρουσες κι εδώ κι όπου γράφεις...

      Διαγραφή
  15. Οντως το πρωτο βραβειο εξαιρετικο,εχει μια ιδιαιτεροτητα ,μια σκηνοθεσια,δειχνει ..μεγαλυτερο των πραγματικων του διαστασεων! Βλεποντας ομως και τις αλλες συμμετοχες του,ολες παρεμφερεις ,ιδια θεματολογια και χρωματολογια..ε, ο καλλιτεχνης ειναι στο στοιχειο του!
    Ο δικος μας μικρουλης,μονος, μακρια γεωγραφικα αλλα μεσα στις καρδιες μας εδω,με συγκινησε, ετσι, στη τελευταια σειρα των συμμετοχων ,σα να προσπαθουσε να σηκωσει ολο το βαρος της εκθεσης, μια δυσαναλογη ευθυνη για τους ευθραυστους ωμους του!Εναν επαινο τον δικαιουτο,υπερτερουσε κατ εμε απο καποια βραβευμενα!
    Και μιας και μας εχεις δωσει το θαρρος(εσυ φταις!),γιατι απεφυγες τη χρηση πασπαρτου,που θα τον ανεπτυσσε?Εχω την εντυπωση οτι ηθελε περισσοτερο αερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφρούλα τι γλυκό αυτό που λες για τον μικρό μας φίλο! Με τόσο όμορφα λόγια και συναισθήματα που τον περικλείουν,νομίζω θα τα καταφέρει στο τέλος... Ο πίνακας αυτός είναι ζωγραφισμένος σε ξύλινη επιφάνεια και δεν μπαίνει πασπαρτού...τουλάχιστον όχι χάρτινο...ήθελε διπλή κορνίζα ξύλινη για να δώσει την αίσθηση που λες. Όμως έπρεπε να σκεφθώ πως θα σταλεί ταχυδρομικώς και το βάρος και το μέγεθος θα άλλαζαν αρκετά. Τα έργα που βλέπεις στις φωτό είναι στην πλειοψηφία τους σε χαρτί. Πάντως όταν επιστρέψει ο πίνακας θα το ξαναδώ...Ευχαριστώ κορίτσι...και φυσικά το θάρρος όχι μόνο σας το δίνω...αλλά σας το επιβάλω κιόλας!!!

      Διαγραφή
  16. Τέλεια!! Τι τέλειος ο κόσμος σου.Πόσο καλιτεχνικός και δημιουργικός...Είσαι συνέχεια μέσα σε γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους...παρέα με καλιτέχνες και δημιουργούς σαν εσέανα....Ζηλεύω τόσο πολύ!!!! Μπράβο γλυκιά μου, σου εύχομαι επιτυχίες...Καλά το ξέρεις ότι ο πίνακας σου ΄με το παιδί στη βροχή είναι ονειρεμένος κι ας μην πήρε βραβείο....Και ο πίνακας που πήρε το πρώτο βρανβείο, δεν έχει τίποτε από το δικό σου συναίσθημα...Είναι όμως συγκλονιστικός...του το αναγνωρίζω του καλιτέχνη παρόλο που είμαι παντελώς άσχετη....όμως εμείς ψηφίζουμε Μαρία...εσένα αγαπάμε!!! Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δεν είναι ακριβώς έτσι Κατερινάκι...καμιά φορά κάθομαι κι απέξω...χαχα. Σοβαρά τώρα όμως, είναι πολύ όμορφη αυτή η επαφή με τέτοιους χώρους και με ανθρώπους που έχουμε κοινές αγάπες. Όταν μπαίνεις σε μια έκθεση ζωγραφικής ανοίγει πραγματικά ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος...Φεύγοντας έχεις καταλάβει πως δεν είναι μόνο όλα όσα βλέπουμε, ακούμε, αγγίζουμε στον κόσμο της καθημερινότητάς μας...υπάρχουν κι άλλα που βρίσκονται στο μυαλό μας και ξεπηδούν πάνω σε χαρτιά και καμβάδες για να μας μιλήσουν. Όπως και ό,τι μια απλή εικόνα που μπορεί να προσπερνάμε, μπορεί να έχει να μας πει τόσα πολλά αποτυπωμένη σ'έναν καμβά. Ακόμα κι ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να το ''διαβάσουμε'' αλλιώς σε μια ζωγραφιά...Ας με σταματήσει κάποιος...χαχα...Ευχαριστώ πολύ κορίτσι!!!

      Διαγραφή
  17. Όπως θαύμασα τα έργα σου στον Φλοίσβο, έτσι θα ήθελα να μπορούσα να δώ από κοντά και το παιδί στην βροχή στο Λονδίνο, ανάμεσα και σε άλλα έργα με μολύβια ! Το πρώτο βραβεία είναι όντως πολύ καλό ! Να συμφωνήσω κι εγώ με την Άφρα, νομίζω ότι ένα πασπαρτού θα έδινε άλλη χάρη στο 'παλληκαράκι' σου!
    Πολλά φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξήγησα στο σχόλιο της Άφρας τα περί κορνίζας...Κι εγώ θα ήθελα να το δω εκεί ανάμεσα... ίσως κάποτε μπορέσουμε να πάμε όλες παρέα! Σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι που με στηρίζεις σ'όσα κάνω...Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Μαράκι μου χαίρομαι πολύ για σένα και την πορεία σου .Ο μικρούλης μας με την τέλεια κίνηση και τις υπέροχες λεπτομέρειες , μπορεί να μην πήρε διάκριση αλλά είναι ιδιαίτερος .Αλλωστε η διάκριση δεν είναι αυτοσκοπός.Σκοπός είναι η αναγνωρισιμότητα και σου το εύχομαι από καρδιάς!
    Μαράκι μου σου εύχομαι καλή επιτυχία στις νέες σου συμμετοχές !!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λες είναι Χρυσάνθη μου. Ευχαριστώ πολύ κορίτσι για τις ευχές σου.Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  19. Πολλά πολλά συγχαρητήρια. Πολύ ωραίες και οι δύο εκθέσεις. Περιμένουμε για την τρίτη!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε ευχαριστούμε για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση !!!
    Θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου και στις δύο εκθέσεις , τώρα θα αναμένουμε και την τρίτη !!!
    Καλό Φθινόπωρο και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Στέλιο! Καλό φθινόπωρο να έχουμε. Χαίρομαι που σου άρεσε η ξενάγηση.

      Διαγραφή
  21. Δεν μπόρεσα να είμαι στην πρώτη...
    Μαράκι μου εκείνο που μετράει είναι όταν κάποιος βλέπει έναν πίνακα και λέει:
    "Αυτός είναι της Μ.Β"!
    Αυτό έχει γίνει κατορθωτό στη δική σου δουλειά!
    Το να ξεχωρίζει!
    Το να έχει το δικό της στίγμα!
    Τα θεωρώ σημαντικά και ας μην είμαι ειδική επί του αντικειμένου.

    Σου εύχομαι από καρδιάς πάντα επιτυχίες για να χαιρόμαστε όσοι σε γνωρίσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη θα σε περιμένω στην επόμενη...είναι πολύ σύντομα και δεν είναι μακριά σου. Σ'ευχαριστώ για όσα λες. Μακάρι να είναι έτσι!!!Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  22. Μαράκι, συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου σε αυτές τις αξιόλογες εκθέσεις! Πάντα τόσο αξιόλογα δημιουργική να'σαι! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν και άσχετη, θα συμφωνήσω με την προγράψασα (!) ότι η δουλειά σου ξεχωρίζει και έχει τη δική της ταυτότητα. Δεν μπορεί κάποια αξία θα έχει και η γνώμη του ασχέτου θαυμαστού ! Είμαι σίγουρη ότι ο μικρούλης σου θα ξεχώρισε έστω κι αν δεν πήρε το πρώτο βραβείο. Άλλωστε τέτοιες πρωτιές νομίζω ότι είναι σχετικές. Εύχομαι καλή συνέχεια και στις άλλες καλλιτεχνικές σου εξορμήσεις και να είσαι πάντα δημιουργική ! Φιλιά πολλά, Μαράκι μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συνέχεια των ανωτέρω : το ξέρεις ότι μ' έχεις βάλει σε διαδικασία να παρακολουθώ εκπομπές που έχουν σχέση με τη ζωγραφική, μήπως και αποκτήσω πιο εμπεριστατωμένο καλλιτεχνικό κριτήριο ! (τώρα καλό είν' αυτό, το κριτήριο εννοώ ;)

      Διαγραφή
    2. Φωτεινή η γνώμη του απλού παρατηρητή είναι η καλύτερη! Δεν ζωγραφίζουμε για τους κριτικούς και τους κριτές... βαραίνει και η δική τους γνώμη αλλά αυτός που θα αγαπήσει έναν πίνακα και θα θελήσει να τον βάλει στον χώρο του ή απλά θα τον θαυμάσει για λίγο σε μια έκθεση, είναι το ζητούμενο. Χαίρομαι που σε έβαλα στο τριπάκι...όταν θα πιάσεις και τα μολύβια θα έχω ολοκληρώσει το σκοπό μου...χαχαχα...Σ'ευχαριστώ πολύ...παιδί από την Πάτρα!!!

      Διαγραφή
  24. συγχαρητήρια μόνο και μόνο για τη συμμετοχή!!! πραγματικά το έργο που πήρε το 1ο βραβείο το άξιζε, σαν αληθινή φωτογραφία ήταν!!! η έκθεση στο Φλοίσβο πολύ όμορφη, με ξεχωριστά, μοναδικά έργα!! πάντα εύχομαι συμμετοχές και διακρίσεις, τα έργα σου είναι πανέμορφα! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι...Σ'ευχαριστώ πολύ κούκλα μου. Σου στέλνω τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  25. Μαράκι συγχαρητήρια για την συμμετοχή! Πραγματι υπήρχαν πολύ όμορφα έργα,όπως και το πρώτο είναιεκπληκτικό! Ευχαριστούμε για την βόλτα που μας έκανες! Ο μικρούλης για μας θα είναι πάντα πρώτος!!! Καλή επιτυχία στην Αγγλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι άλλο να θέλει ο μικρός μου βρεγμένος... η αγάπη σας τον έχει αγκαλιάσει. Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  26. ΜΑΡΑΚΙ μου πρώτα πρώτα να σου πουμε ευχαριστώ για την ομορφη ξεναγηση σε μερη που εμεις δεν μπορούμε να παμε μας πήρες απο το χέρι και μας πήγες σε καλητεχνικά μονοπάτια.....και δευτερον και μονο που διάλεξαν τον πίνακά σου να συμετασχει στην εκθεση του Λονδίνου ήδη ειναι μια διάκριση αλλά εμας δεν μας ενδιαφέρουν και τόσο τα βραβεία..αν έρθουν καλοδεχουμενα...εχουνε ακομα πολλάς εκθέσεις... για το πρώτο βραβείο θα συνφωνίσω οτι όντως είναι πολύ ωραιο..αλλα βρε παιδί μου τα αλλα τα είδες; τουλαχιστον η δευτερη θέση πρέπει να ήταν δική μας... ομως ο μικρούλης μας θα συνεχίζει το ταξίδι του μεχρι να δικαιωθεί....χι.χ.ι. ιδεα!!!!!! θα μπορουσε να γίνει παραμύθι...μην με συνερίζεσαι εγώ παντού παραμύθια βλεπω.....σε φιλώ γλυκά κορίτσι μου...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...Ρουλίτσα μου γλυκιά! Όλοι οι ''μικρούληδες''βρίσκουν τον δρόμο τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο... κι αν ο δικός του είναι παραμυθένιος πολύ θα με χαροποιούσε!!! Άσε τα έπη και πιάσε τις ιστορίες σου λοιπόν!!!

      Διαγραφή
  27. Μαράκι μου γλυκό, ασφαλώς και μόνο η επιλογή του έργου σου για συμμετοχή σε τέτοια έκθεση, με τόσο υψηλό επίπεδο, φτάνει! Θα συμφωνήσω με τη "γιαγιούλα": Το στιλ σου είναι τόσο μοναδικό και τόσο "δικό σου" και αυτό σε κάνει να ξεχωρίζεις.
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επόμενη έκθεση.
    Η παντοτινή σου θαυμάστρια....... Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Φιλία μας! Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα όσα λες...και κάνεις.Θα χαρώ να σε βλέπω και στις εκθέσεις αλλά και γενικώς.Τώρα που κάναμε την αρχή...χαχα...Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  28. Εγώ πάντως ψηφίζω μικρούλη!!!το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το είδα!!!δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι,ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα βρε Μαράκι... έχουμε άποψη κύριοι και αδυναμίες επίσης!!!χαχαχα
      Σ'ευχαριστώ Μαράκι μου γλυκό!!!

      Διαγραφή
  29. Γεια σου Μαρία μου!!!
    ΥΠΕΡΟΧΟΙ οι πίνακες. Τι όμορφο πράγμα, ο άνθρωπος να ασχολείται με την τέχνη!!! Μου άρεσε πάααααρα πολύ αυτή η ανάρτηση!!!
    Καλή επιτυχία και στην έκθεση στην Αγγλία. Θα ενημερώσω μια ξαδέρφη που έχει ο Γιάννης στο Λονδίνο.
    Καλό Φθινόπωρο σου εύχομαι Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδούλα μου η έκθεση δεν είναι μέσα στο Λονδίνο...στο λινκ που έχω δώσει θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες. Σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι.Καλό φθινόπωρο να έχετε!!!Φιλιά και στους δυο σας!

      Διαγραφή
  30. Aυτός ο μικρούλης ξέρεις ότι μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ!!! Εύχομαι να πάρει τη σειρά που του αξίζει πραγματικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέττυ δεν σε αναγνωρίζω! Που είναι η φατσούλα σου; Περιμένουμε νέο λουκ! Η αγάπη η δική σας του αρκεί.Σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι!

      Διαγραφή
  31. Εγώ πάλι έχασα επεισόδια, καλά να πάθω αφού δεν παρακολουθώ τι γίνεται στη γειτονιά. Ο πιτσιρίκος δίνει ρέστα!!!!!!!!!!
    Φιλιά πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη στεναχωριέσαι Παναγιώτα...θα σε ενημερώνουμε για τα σημαντικά...χαχα. Ευχαριστώ πολύ...Φιλιά κι από μένα πάρα πολλά!!!

      Διαγραφή
  32. Μαρια εγω περασα για να σου πω ποσο ωραια εκανες την αφισα των κουμπαραδων και να σ ευχαριστησω και επεσα πανω στην υπεροχη αναρτηση σου!
    Το πρωτο οντως ειναι ιδιαιτερο !!!
    Επιτυχια σου Μαρια ειναι και μονο που συμμετειχες απο κει και περα ο μικρουλης σου κατω απο την ομπρελα ειναι ...SUPER!!! ειναι τελειος-γλυκας!!!!!!!!!!!!!!!1!!!!!!!Δεν χορταινεις να τον βλεπεις!
    Να εισαι καλα Μαρακι να δημιουργεις και μεις να εχουμε την χαρα να τα απολαμβανουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μαράκι...για όλους τους λόγους που ήρθες...χαχα. Ευχαριστώ πολύ.Σου στέλνω τα φιλιά μου από τη συννεφιασμένη Αθήνα!

      Διαγραφή
  33. Μαράκι, πρόσεξε τί σκοπούς βάζεις ! Γιατί - όπως έγραψα και στο σπίτι της Σωσούς - η αγαπημένη μου βαλίτσα δεν είναι η καρό αλλά μια κατακόκκινη δερμάτινη κροκό (Κάνει γαβ το πράγμα, το ξέρω) ! Δεν είμαι ό,τι κι ό,τι χωριάτισσα, είμαι Αρχοντοχωριάτισσα εγώ ! Χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έχει δηλαδή η κατακόκκινη βαλίτσα; Τέλεια! Μπορεί να μη ταιριάζει με την καλλιτεχνική σου πλευρά αλλά και με ταγάρι δεν θα σε ήθελα...χαχαχα! Πάντως αν είναι να΄ρθεις και στη σακούλα να τα φέρεις τα υπάρχοντά σου,μια χαρά!

      Διαγραφή
    2. Μαράκι, δεν έχεις ιδέα ΠΟΣΟ ψήνομαι ! Πες Πες, θα έρθω τσουυυυυπ !!! Και σε βλέπω να πέφτεις σέκος από τις δικές μου κατα-κάστανες ματάρες ! Τί πράσιν' άλογα, μου λες ... χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να προσέξω πότε θα σε βγάλω από τη φωτιά μη μου αρπάξεις...χαχα. Έλα οργάνωσέ το...καμιά απεργία δεν κάνετε εσείς; Κανέναν προστάτη Αγιο κάτι τέλος πάντων. Και τα ΣΚ καλά είναι...βολευόμαστε...χαχα.

      Διαγραφή
  34. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ...ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ..ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ...ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΟΥ...ΟΠΩΣ ΟΣΟ ΠΡΟΣΕΞΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΗ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ..ΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ....ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ...ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑΣ ΠΑΝΤΑ....ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ...ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ!ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ.....ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ...ΧΑΧΑ....ΟΧΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΑ...ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΑΚΙΑ...ΧΙΧΙΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το Μαράκι μας. Αντί να γκρινιάζουμε για τις διακρίσεις που δεν πήραμε, καλύτερα να θαυμάζουμε τους ξεχωριστούς... έτσι θα ωφεληθούμε περισσότερο νομίζω. Θα πάω να δω τις απαντήσεις σου. Και τι γλυκό παρατσούκλι μας έβγαλες,πόσο ρομαντικό...χαχα!!!

      Διαγραφή
  35. ειμαι πολυ περηφανη για σενα μαρακι, που εισαι διαδικτυακη μου φιλη και που διαπρεπεις!παντα επιτυχιες..μη στεναχωριεσαι για το μικρουλη σου ολο και καποιος πινακας θα του κανει παρεα τα βραδια που εμεις κοιμομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαρία μου έχασα την έκθεση....Κοιμάμαι μου φαίνεται!
    Μπράβο σου πολύ ωραία τα έργα σου! Συγχαρητήρια!
    Ο μικρός στον πίνακα μου αρέσει πάρα πολύ! Μπράβο και πάλι μπράβο!
    Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ