Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυο πράσινα μάτια...



  Μερικές φορές  έχεις το θέμα και ψάχνεις που θα το ζωγραφίσεις... άλλες έχεις την επιφάνεια και ψάχνεις το θέμα. Σας μπερδεύω; Θα σας τα εξηγήσω όλα από την αρχή. Η αγάπη μου για τα χρωματιστά μολύβια είναι κάτι παραπάνω από γνωστή σε όλους σας. Το μόνο μειονέκτημα για μένα όταν ζωγραφίζω με μολύβια είναι πως αυτό πρέπει να γίνει σε χαρτί, που σημαίνει, μεγαλύτερη φθορά (σε σχέση με τον καμβά) και χρήση τζαμιού για την προστασία του έργου. 
  Παλαιότερα εδώ σας είχα μιλήσει για τις επιφάνειες που ανακάλυψα στην Αμερική (για μένα το ίδιο σημαντικό σαν να ανακάλυψα την ίδια την Αμερική... αν και η ωφέλεια του δεύτερου  παίρνει συζήτηση). Αυτές οι ''σαν ξύλινες'' επιφάνειες, μου επιτρέπουν να ζωγραφίζω με μολύβια και να μπορώ να περνάω βερνίκια που σταθεροποιούν τη ζωγραφιά ώστε να μη χρειάζεται καμία άλλη προστασία από πάνω. Τζάμια τέλος λοιπόν! 



  Όμως δεν σταμάτησα να ψάχνω, να αναζητώ τρόπους, ώστε να μη χρειάζεται να ''τρέχω'' μέχρι την άλλη άκρη της γης κάθε τόσο (ε, δεν πάω και με το πλοίο, ας είναι καλά το διαδίκτυο). Και το κόστος και ο χρόνος που χρειάζεται αλλά και ο φόβος πως αν για παράδειγμα πτωχεύσουμε (καλά μη γελάτε... το έχω σκεφτεί κι αυτό...τέτοιο κόλλημα με τη ζωγραφική, καλλιτέχνες παιδάκι μου!!!), θα είναι απαγορευτική η αγορά τους, μου δημιουργούν την αναγκαιότητα να βρω εναλλακτικές λύσεις. 
  Και τα νέα είναι καλά! Μετά από σκέψεις, πειράματα, ανατινάξεις (που λέει ο λόγος), ατελείωτες ώρες σε εργαστήρια και νύχτες χωρίς ύπνο... βγήκε το πρώτο δείγμα από το δοκιμαστικό σωλήνα.
  Το πως και τι, ίσως σας τα εξηγήσω κάποια στιγμή στο μέλλον... έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν είναι οριστικά τελειωμένο. Τα πρώτα δειγματάκια ήταν κάποια μικρά, μακρόστενα ξυλάκια που γυρνούσαν στο εργαστήριό μου όλο το καλοκαίρι. Κάποια στιγμή σκέφτηκα πως είναι κρίμα να μην αξιοποιηθούν... 
  Εδώ πρέπει να σας πω πως  σ'αυτό μου το εγχείρημα δεν ήμουν μόνη, είχα συνοδοιπόρο και μάλιστα τον καλύτερο! Για την ακρίβεια την καλύτερη! Διότι μου λείπουν τεχνικές γνώσεις, οι οποίες και μου δόθηκαν απλόχερα. Γι'αυτό κι εγώ είπα να βάλω την σφραγίδα της πάνω στο πρώτο μας δείγμα για να κατοχυρωθεί και η πατέντα...χαχα... 
  Δυο μάτια σμαραγδένια  φώτισαν το άψυχο ξυλάκι μου, καθρέφτες μια καρδιάς που έχω την τύχη και την χαρά να πλησιάζω σιγά σιγά... 

 Επειδή η επιφάνεια όμως ήταν λίγο μακρόστενη, τα κενά συμπληρώθηκαν μ'ένα διακοσμητικό μοτίβο αυτοσχέδιο. 


Χρωματιστά μολύβια σε ξύλινη επιφάνεια με επένδυση


 Τι όμορφο οι άνθρωποι να έρχονται κοντά όταν έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να δημιουργούν μαζί, ν'ανταλλάσσουν ιδέες, προβληματισμούς, ανησυχίες! Κι όταν βρεθούν κι άλλα κοινά, πέρα των καλλιτεχνικών, γίνεται ακόμα πιο υπέροχο. 



  Και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο:





Υ.Γ.1 Η έκθεση στον ''Φλοίσβο'' συνεχίζεται μέχρι την Δευτέρα 8/10. Πραγματικά αξίζει μια βόλτα ως εκεί!
Υ.Γ.2 Ευχαριστώ πολύ τις φίλες ''Αρμονία'', '' daphnofila'' και ''pergamonto'', για τα βραβεία που μου έδωσαν. Βρίσκονται αναρτημένα στην ειδική σελίδα. 

Σχόλια

  1. ΔΥΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ Μ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΛΟ!Εγω αυτό το τραγούδι προτιμώ, γιο αυτά τα μάτια που συναγωνίζονται της Λιζ Τέηλορ...συγγνώμη Λιζ
    Τα μάτια δε περιγράφονται απο μόνα τους,πόσο μάλλον της καθ εαυτής,χαχαχα,αλλά εγω που ξέρω και τ αυθεντικά και τα ζωγραφιστά να υποκλιθώ μπροστά στην δεξιοτεχνία σου!ΤΑ ΑΠΕΔΩΣΕΣ ΤΕΛΕΙΑΑΑ!!!
    Φτου να μην μας τη ματιάσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'αυτή την ανάρτηση έχω προσθέσει γκατζετάκι...''αυτόματο ξεμάτιασμα'',οπότε θαυμάστε άφοβα!!! Χαίρομαι που τα αναγνωρίζεις εσύ Χαρά μου...ξέρεις γιατί...χαχα...

      Διαγραφή
    2. Πάλι σε υποψίες πέσαμε!Σωσώ βοήθαααα!!!
      Εμ, το ωραίο πάντα τ αναγνωρίζω, το θαυμάζω,το σέβομαι και το διατυμπανίζω!
      Τ ...άλλα τα πνίγω!(όχι κουνέλια καλέ)
      Φιλάκια άπειραααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα ΧΧΧΧΧ22222222

      Διαγραφή
  2. Αυτή τη στιγμή....ΑΠΑΙΤΩ να μου πείτε ποιανής είναι τα μάτια για να μπορώ να έχω μια εικόνα...βαρέθηκα να σας φαντάζομαι....είναι στην παρέα ???....είναι "μαθήτρια¨????.....γιατί προσφέρομαι κι εγώ να ποζάρω....που τα δικά μου είναι πράσινα και καφέ....δηλ. ένα μολυβάκι παραπάνω από τα αγαπημένα σου....γιατί έτσι θα έχουν και τα δικά μου την ευκαιρία ν' αποδοθούν τέλεια (κορίτσια....ξέρω για την παρέα περισσότερα απ' όσα φαντάζεστε χα χα χα....με λίγη βοήθεια θα τη βρω) Φιλάκια πολλά Βιλλιωτάκη μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία ElenArt
      σας απορρόφησε ο εμμετρος λόγος και έχασες τον πεζό!Τα λινκ γιατί τα βάζουμε; για τα μάτια;Τι άλλη βοήθεια να σου δώσουμε πια,; στο τέλος θα πεταχτεί το ΖΟΝΚ απο την κουρτίνα 3!
      Εμείς δεν κρατάμε μυστικά και τα ωραία τα εκθέτουμε. Είναι κορυφή και αξία μη συγκρίσιμη...
      Τα συμπεράσματα δικιά σου

      Διαγραφή
    2. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει τα μάτια του στο μέιλ μου Ελένη. Ευπρόσδεκτα. Με τρομάζουν αυτά που ξέρεις!!! Έχεις δικό σου άνθρωπο μέσα; Ανησυχώ!!!Χαχα...για τα υπόλοιπα σε ενημέρωσε η ενδιάμεσή μας.

      Διαγραφή
    3. Δεχόμαστε μάτια στο πιάτο!
      Μη τα βγάλετε μόνες σας,όλο και κάποιος θα βρεθεί πρόθυμος να το κάνει...
      (μ έπιασαν οι κακίες πρωινιάτικα)

      Διαγραφή
    4. Όχι μη τα βγάλετε!Τα θέλω ζωντανά...μετά δεν με νοιάζει...

      Διαγραφή
  3. Κουκλάρα δηλαδή η αγαπημένη μας!!!! Χα χα χα!!!! Να χαρείς τα μάτια σου κοριτσάκι μου κι εσύ κυρία ζωγράφε να χαρείς τα χεράκια σου!!!! Είστε υπέροχες και οι δύο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάταν μόνο τα μάτια της που ζηλεύουμε Κικίδι μου...άστα να πάνε,πίκρα μεγάλη!

      Διαγραφή
    2. Πίκρα και ζήλεια μεγάλη σάντολα μου....χι..χι..

      Διαγραφή
    3. Γκατζετάκι για την ζήλια δεν έχω βρει ακόμη, αλλά θα το βρω κι αυτό...Κική μου τα χαιρόμαστε όσο μπορούμε...και τα μάτια μας και τα χέρια μας κι όλα μας τα αισθητήρια όργανα...Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
    4. Ελα,δε θέλω χαζά!άκου γκατζετάκι για τη ζήλεια.Ποιός ζηλεύει καλή μου κάτι σμαραγδί ψωρομάτια, και κάτι άχρηστα χρωματομολύβια;Να ούτε και η ρούλα έχει καταλάβει ακόμα οτι πρόκειται για ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ,τι να ζηλέψωμεν άλλωστε;

      Διαγραφή
  4. Αν αυτες οι μαγικες ιριδες εχουν αυτο το μειγμα green jade και sea green) θα ηταν ενδιαφερον να αναλυθη το περαιτερω μυστηριο και να γινει μια διερευνηση βυθού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυσχιδής προσωπικότης,δεν το συζητώ! Τι άλλες γνώσεις θα μας πετάξεις κατάματα;φτάνει πια; πού δεν είσαι ενήμερη,ΜΠΟΡΈΙς ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙς;

      Διαγραφή
    2. Θα βρούμε και ψαράκια στον ....βυθό;

      Διαγραφή
    3. Πάλι σφουγγαράκι βλέπατε; Η Άφρα είναι επιστήμων και ως επιστήμων δίνει πάντα άλλη διάσταση στις δημιουργίες μας. Αφρούλα βρίσκεις και τον αστιγματισμό στις ζωγραφιές; Χαχα... πλάκα κάνω...έχω κατανοήσει τι θέλεις να πεις και δουλεύω πάνω στη συγκεκριμένη διερεύνηση εντατικά αυτόν τον καιρό.

      Διαγραφή
    4. Εδω δεν απαντώ γιατί θα μου στείλει άλλη διευκρινιστική διατριβή ,κι άντε να την συναγωνισθώ σε γνώσεις κι αντίλογο...

      Διαγραφή
  5. Φτού, φτού, φτού, που λέει και η Χαρά μας ! Μπράβο βρε Μαράκι, υπέροχα ! Ελπίζω και τα ξυλαράκια σου να σε ικανοποιήσουν σαν υλικό ! Με τέτοια συνοδοιπόρο είμαι σίγουρη ότι βγήκε κάτι καλό !
    Πολλά φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη φτύνεται παρακαλώ...το κάνει αυτόματα το γκάτζετ!Χαχαχα...Ναι Μαριάννα μου δείχνουν ικανοποιητικά αλλά θέλει υπομονή για να δούμε πως αντιδρούν και στο χρόνο. Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  6. πολύ όμορφα μάτια!!! ωραίο το αποτέλεσμα! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε κορίτσι...και τα μάτια κι εγώ...

      Διαγραφή
    2. :) να είστε καλά! :) ευχαριστώ πολύ και για τις συμβουλές!! :) καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  7. Είναι απίστευτο το πόσο ζωντανά ζωγραφίζεις!!!!! Υποκλίνομαι για άλλη μια φορά στο ταλέντο σου!!!!! (φυσικά είχες και υπέροχο μοντέλο)!!!!!!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τι χωρίς δράση δεν υπάρχει και αντίδραση...Ευχαριστώ Βικάκι...συλλέγω μάτια αυτόν τον καιρό αν ενδιαφέρεστε...

      Διαγραφή
  8. Πραγματικά μια πολύ υπέροχη ανάρτηση όπως το ίδιο υπέροχο είναι και το έργο σου " Δύο Πράσινα Μάτια " !!!
    Μπράβο Μαρία και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Στέλιο μου.Χαίρομαι που σου άρεσαν και τα δύο...

      Διαγραφή
  9. είσαι καταπληκτική στο θέμα''μολύβια''!!!Οταν αγαπάς κάτι πολύ,πάντα την ''ψάχνεις''-)))
    υπέροχο βλέμα,μαγικό χρώμα τα μάτια αυτά.Ολοι σχεδό θέλουν πράσινο μάτι,γιατί είναι σπάνιο.Και ναι,συμφωνώ με την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,πράγμα δύσκολο στους καλλιτέχνες,αφού οι περισσότεροι(συγνώμη)αλλά έχουν τουπέ.
    Στέλνω τον θαυμασμό μου για το έργο σου,και να σε χαίρονται τα μολύβια σου-)))
    πολλά φιλιά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουπέ οι καλλιτέχνες; Μπα...γιατί το λες αυτό βρε Κρίστα; Χαχα...έχεις δίκιο κορίτσι αλλά δεν είναι όλοι... οι πραγματικοί καλλιτέχνες που έχω γνωρίσει δεν έχουν απ'αυτό...καθόλου. Περισσότερο έχουν αυτοί που προσπαθούν να πείσουν πως είναι καλλιτέχνες...μεγάλη συζήτηση. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
    2. Κρίστα μην κρίνεις απο μένα που είμαι ταπεινή κι ανοιχτή σε συνεργασίες,οι άλλοι είναι καβαλημένα καλάμια...έχω φάει πόρτες εγω!!!

      Διαγραφή
  10. Συγκινητικό το έργο, η ανάρτηση όλα! Η φιλία είναι που με συγκίνησε; Δεν ξέρω. Ίσως και αυτά τα υπέροχα μάτια τα τόσο εκφραστικά..

    Να είστε καλά και οι δύο.. πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συγκίνησε γιατί κατάλαβες Μάργκο μου πως και τα μάτια και η φιλία είναι αληθινά...Ευχαριστώ κορίτσι των Κυκλάδων!

      Διαγραφή
  11. Αυτή η έκφραση των έργων σου..... αχ αυτή η έκφραση!!!!! Να, τώρα θα μου μιλήσει η πρασινομάτα κυρία.......
    Αιώνια θαυμάστρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τα γλυκά σου λογάκια Φιλία μου! Θα σου μιλήσει δεν υπάρχει περίπτωση...κι αν δεν το κάνει με τα μάτια...μπορεί να σου πεταχτεί σε κανένα τσατ...χαχα...Υπομονή θα τα δεις ζωντανά σε λίγες μέρες.Σ'ευχαριστώ κορίτσι...

      Διαγραφή
  12. Πολύ όμορφα τα πράσινα μάτια. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δύο είναι καλύτερα από ένα .Και δεν αναφέρομαι στα μάτια . Αυτά πρέπει είναι δύο. Στην συνέργασία αναφέρομαι.Όσο για τα μάτια και στην πραγματικότητα άλλα και στην απόδοσή τους στο χαρτί είναι πράγματι όμορφα.τα μολυβάκια σου αλλά και τα χεράκια σου κάνουν θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωσώ μου οι Χιώτες είναι σοφοί τελικά!!! Αυτό έχω να πω. Το θαύμα είναι που σας έχω κοντά μου!

      Διαγραφή
  14. Εγω θα κρατησω μια κουβεντα σου..... -Καθρέφτες μια καρδιάς που έχω την τύχη και την χαρά να πλησιάζω σιγά σιγά... Δεν ειναι θεμα τυχης Βιλλιωτακι μου,ειναι θεμα χημειας και προσπαθειας να πλησιασεις εναν ανθρωπο!Αλλωστε εσυ δεν εισαι απο τους ανθρωπους που αφηνει τα πραγματα στην τυχη τους!
    Μπορει να απεικονησες τα ματια μου γιατι εισαι αποδεδειγμενα πολυ καλη προρτραιτιστας.
    Το οτι επεδωσες ομως και το βλεμμα μου.....δειχνει ποσο κοντα στην ψυχη μου εισαι!
    σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα τι να σου πω τώρα... ούτε σε ξέρω ούτε και θέλω να σου μιλάω...ωχχχχ...γιατί παιδί μου με απασχολείς με τα σχόλιά σου; Παπαπα.... εσείς οι πρασινομάτες δεν μας αφήνετε να ξεκολλήσουμε με τίποτα τα μάτια μας από τα δικά σας... περιμένουμε μπας και πεταχτεί καμιά πινελίτσα και σε μας...αλλά μάταια... τα έχετε περάσει βερνίκια από πάνω και δεν ξεφεύγει τίποτα...χαχα...Οκ,σοβαρεύομαι...Το βλέμμα, είναι όλη η ψυχή μας. Κι έχεις δίκιο, όποιος μας κοιτάξει με προσοχή και διάθεση, τα βλέπει όλα!

      Διαγραφή
    2. Τίποτα δε περισσέυει για μας που ούτε πράσινα,ούτε γαλανά έχουμε,κάτι σκατουλί μας βρίσκονται κι αυτά γκαβά!

      Διαγραφή
  15. Μαρία μου!!!είσαι απίστευτη!!!!ένα τεράστιο θαυμαστικό!!!!!!!!!!τα ήδη υπέροχα μάτια με την δική σου πινελιά τα έκανες ακόμα ομορφότερα!!!δεν έχω λόγια....και σίγουρα είναι πολύ όμορφο να συναντιόνται οι άνθρωποι στα κοινά μονοπάτια της ζωής, τότε το μόνο που λείπει είναι η ανταλλαγή του βλέμματος,και τα πράγματα πηγαίνουν από μόνα τους...ευχομαι το καλύτερο σε αυτή την φιλία!!!σας αγαπώ και τις δυο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρατωωω το οτι "τα εκανε ακομα ομορφοτερα"(καλοπιανεις τη δασκαλα και "ριχνεις" τα ματια μουυυυυ?)χαχαχαχααα
      Θα σου επαναλαβω τους κανονες προοπτικης αναποδα χαχαχαχα!!!!
      Κυρια Βιλλιωτη ασκηση για το σπιτι βαλατε στη Μαριααα?χαχαχαααααααααα
      φιλακιαααα μαρια μουυυ

      Διαγραφή
    2. Αχ Μαράκι μου τι όμορφα που μας τα λες! Μη την ακούς...είναι που ντρέπεται και αντιδρά έτσι!χαχα...Ευχαριστούμε πολύ κούκλα!!!

      Διαγραφή
  16. Ομορφα μάτια κι άξια χέρια συναντηθηκαν!
    Ετσι είδαμε και τα μάτια μιας φίλης, όπως είπε κι η Κικίτσα, και επιβεβαιώσαμε άλλη μια φορά το ταλέντο της Μαρίας μας να απεικονίζει προσωπα και μαζί ψυχές!
    Άξιες!

    υγ: Μηπως έτσι πλαγίως, μέσω πορτραίτων, να δημισιεύαμε τις φατσούλες και άλλων φιλενάδων που επιμένουν να μας κρυβονται; Λέω εγω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλι, υπαινίσσεσαι κάτι, ή κατάλαβα λάθος;

      Διαγραφή
    2. Σωσώ,δε θέλω να σε πληγώσω,αλλά επιβεβαιώνω τις πιο φριχτές υποψίες σου...σωστά υπαινίσσεται...!Πάει θα μας βγάλει όλες στο κλαρί!

      Διαγραφή
    3. Εγω δεν είπα τίποτα ,κυρία Πειραιώτισσα, αλλά, όποιος έχει τη μυγα...
      Εγω απλά δινω κίνητρα στον καλλιτέχνη!

      Κι εσεις κυρία Ιωνίτισσα, θαρρώ δεν περιμένατε εμένα...Ισα ίσα που εγω,η μικρη κι αθώα,παρεσύρθην από σας σε τούτα τα λημέρια!

      Διαγραφή
    4. Μη τσακώνεστε... σιγά σιγά θα σας αποκαλύψω όλες!!! Με εμπνέετε!!!

      Διαγραφή
    5. Να τις αποκαλύψεις Μαρία μου, αυτό τους χρειάζεται, που ως και ορθογραφικα λάθη κάνω απο όταν τις γνώρισα. Φυσικά η Χαρά μας είναι Ιονίτισσα κι όχι από την Ιωνία, συγγνώμη!

      Διαγραφή
  17. Ε όχι, ενίσταμαι, εξίσταμαι και τα κάνω όλα λίμπα ! Και μπαλαρίνα και Κύρος Γρανάζης και πρασινομάτα (και τί πρασινομάτα) ;;; Αμάν ! Κάτι τέτοιες τα έχουν πάρει όλα και μένουμε εμείς να αφρίζουμε ! Άντε χαλάλι, γιατί είμαι υπεράνω, όπως καταλάβατε !
    Μαράκι μου, τί να πω πια ; Θα σε καταχωρίσω ως Maria "Κάνω θαύματα με τα χρωματιστά μολύβια" Villioti ! Μένω άφωνη κάθε φορά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Φωτεινή μου...όλα σε ένα είναι αυτό το κορίτσι!!!χαχα...Ο τίτλος μακροσκελής και τιμητικός!Λες να τον κατοχυρώσω; Ανέλαβε μιας και είσαι ειδική!

      Διαγραφή
    2. Βασικά, ως γνήσιος άνθρωπος του λαού, η πρώτη σκέψη ήταν Maria "Κάνω Παπάδες με τα χρωματιστά μολύβια" Villioti, αλλά είπα να το κάνω λίγο πιο καλλιτεχνικόν ! Το νόημα πάντως είναι το ίδιο, όπως και να το πεις !Θα σε κατοχυρώσω κι εσένα, don't worry, seri !!!

      Διαγραφή
  18. Λοιπόν επειδή εγώ έχω..... καταζηλέψει!!!! έως κακιώσει!!!!! δεν θα πω, ούτε ότι ζωγράφισες υπέροχα τα υπέροχα μάτια της Μισιρλούς (που τα είδα από κοντά, ζωγραφισμένα και ξετρελάθηκα) ούτε ότι "πετάει η ομάδα" όταν είσαστε μαζί και η μία συμπληρώνει την άλλη, ούτε ότι σας αγαπώ και τις δυό....... δεν θα πω.... τίποτα......... ουφ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν πρόκειται να σου απαντήσω λοιπόν!!! Ούτε θα σου πω πόσο πολύ σε αγαπάμε κι εμείς!!!

      Διαγραφή
    2. Α, Αννούλα πες μας πως από κοντά είναι καλύτερο!!!χαχαχα

      Διαγραφή
  19. Κάθε φορά που μπαίνω στο μπλογκς σου μένω με το στόμα ανοιχτό και χάνω τα λόγια μου!!!!υποκλίνομαι στο ταλέντο σου!!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δέσποινα έτσι κι αλλιώς που περνάς...εάν σου αρέσει κι αυτό που βλέπεις,τότε χαίρομαι διπλά!

      Διαγραφή
  20. Πώ!πώ!...ένα Μπράβο είναι πολύ λίγο Μαρία!....Ολοζώντανα τα μάτια!...
    Μαρία είναι πολύ όμορφο όλο αυτό που αναφέρεις...για τη συνεργασία σου με την Μισιρλού λέω....
    Μισιρλού είσαι κούκλα!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κούκλα κι εγώ συνεργαζόμαστε με επιτυχία τον τελευταίο καιρό...και σ'ευχαριστούμε επίσης για τα γλυκά σου λόγια Χρυσούλα μας!!!

      Διαγραφή
  21. Οπου νάναι θα ανοιγοκλείσουνε τα βλέφαρα....τι μάτια!!!!!!και τι ζωγραφος!!!!!!!!!
    ο θαυμασμός απεριόριστος!!!!!!! και ναι!!! ζηλεύουμε...γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;;;
    και τα μάτια (άχ!!!! να τα είχαμε!!!.)και την ζωγραφική... (αχ!!! και να ζωγραφίζαμε)....της δασκάλας ........αυτό θα πεί δασκάλα...με όλη την σημασία της λέξεως Μαρακι μας.... σ αγαπουμε και σε φιλούμε...στον πλυθηντικό μιλάω...χι..χι..έ δεν ειμαι μόνη μου ..είμαστε πολλες εδώ μέσα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υποκλίνομαι στην ζωγραφική τέχνη, αλλά και στην ζωντανή ομορφιά! Αχτύπητος συνδυασμός! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νόμιζα ότι ήταν φωτογραφία και όσο
    κατέβαινα περίμενα να δω τη ζωγραφιά,
    απίστευτο.....
    τι να σου πω, δεν έχω λόγια, είσαι
    σπουδαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν ειχα το ταλεντο σου Μαρια μονο ματια θα ζωγραφιζα και δεν θα εβαζα κανενα στολιδι γυρω γυρω .Στο λεω γιατι μου αρεσε η πρωτη φωτογραφια, αληθινο εργο που δεν χρειαζεται τιποτ αλλο!Εισαι τυχερο κοριτσι και μη βαλεις να δουλεψει το γκατζετακι, οχι επειδη εχω σκουρα ματια και δεν ματιαζω αλλα γιατι εχω μαθει το καλο το ομορφο και το αληθινο να το θαυμαζω κι οχι να το ζηλευω.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πρέπει Νάσια μου. Να θαυμάζουμε και να προσπαθούμε...αλλιώς δεν προοδεύουμε!Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  25. ΥΠΕΡΟΧΑ,ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ,ΜΑΓΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!1
    ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ!!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΖΩΝΤΑΝΑ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΑΣ!..ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ...ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΞΕΛΑΣΚΑΡΙΣΑ..ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΦΥΓΩ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΝΑ ΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΕ!ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΑΚΙΑ-ΜΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μας αγαπημένο μας!!! Τα φιλιά μας και η αγάπη μας έρχονται προς τα πάνω με τα χίλια...χαχα....

      Διαγραφή
  27. Πολύ ζωντανά!! Συγχαρητήρια Μαράκι μου!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ολοζώντανα τα πράσινα μάτια Μαρία!!!!!!!
    Συγχαρητήρια για όλα όσα κάνεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δυο πράσινα μάτια,τόσο εκφραστικά!
    Υπέροχη απεικόνιση,τόσο αληθινή!
    Φιλιά!

    Κρίνοντας από τα μάτια ,την έκφραση,κούκλα είναι αληθινή και εκ του σύνεγγυς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα είσαι...χαχα...αλλά δεν της το λέμε να μη το πάρει πάνω της!Ευχαριστώ Ελένη μου!

      Διαγραφή
  30. Πέρασα να σου πω πως πήγα τ απόγευμα στην εκθεση.Υπέροχοι οι πίνακες σου κι απο δω απο κοντά όμως ακόμη καλλίτεροι τόσο καθαροί και φωτεινοί!Μπράβο σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ που πέρασες Νάσια, κρίμα που δεν ήμουν. Να'σαικαλά...

      Διαγραφή
  31. Σε μαγευουν..τα ματια, η απεικόνιση, η παρουσίαση και τα συναισθηματα που βγαινουν απο αυτο εδω το blog!Μαρακι μου εισαι μοναδικη σε αυτο που κανεις, "ζεις" τη δουλεια σου και είναι τοσο σπουδαίο αυτό!Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρούλα μου γλυκιά, δεν είναι μια δουλειά που απλά την κάνεις...πρέπει και να την ζεις,όπως πολύ σωστά λες. Ευχαριστώ πολύ κούκλα μου!

      Διαγραφή
  32. Aγαπητή μου Μαρία καλή σου μέρα.
    Για μια ακόμη φορά ένα υπέροχο έργο μας προσφέρεις.
    Ειλικρινά είναι φανταστικό.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου χαίρομαι που σου αρέσει. Να'χεις μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  33. Μάτια όμορφα, καθαρά σαν το γάργαρο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Υπέροχο έργο, υπέροχα μάτια!!!
    Συμφωνώ με το πόσο όμορφο είναι να βρίσκονται άνθρωποι
    με κοινά ενδιαφέροντα και όχι μόνο.
    Νάστε καλά όλες!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Μαντρίνα. Αν αφήσουμε λίγο την πορτούλα ανοιχτή,θα βρούμε κάποιους ανθρώπους που πραγματικά αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα...Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  35. Πανέμορφα και εκφραστικά μάτια... Η ζωγραφιά σου είναι αριστούργημα...
    Κάνεις κι εσύ τέτοιες σκέψεις σχετικά με την πτώχευση?? Χι χι..Δεν είμαι η μόνη :P
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνω Φωτεινή μου...και μετά ντρέπομαι...χαχα...Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  36. Μαρία, το μόνο ψεγάδι της ζωγραφιάς σου είναι ότι δεν ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα,άψογη απεικόνιση ,πανέμορφα μάτια, δεξιοτέχνης των χρωματιστών μολυβιών..και άμετρη η συναισθηματική καλοσύνη σου!!!! Φιλιά πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι να βλέπουμε και τις ατέλειες...χαχα...Να'σαι καλά Έφη μου!

      Διαγραφή
  37. Πώ...πώωω....Δασκάλα μας θαυματουργή..τί ζωγράφισες πάλι !!!! Είναι τόσο όμορφα όσο και στην πραγματικότητα !! Είσαι ταλεντάρα...καλά κι εγώ τώρα..για νέο το λέω;!...χάχά..έεε!..και με τέτοια μούσα δίπλα σου και με τόσο όμορφα και καθάρια μάτια...πώς να αντισταθείς να μήν τα ζωγραφίσεις !!! Είναι υπέροχη η ζωγραφιά σου αλλά και εσείς οι δύο το ίδιο !!! Στην περίπτωσή σας ταιριάζει η παροιμία_" Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι "...χάχά...
    Φιλάκια πολλάαααα...καλό απόγευμα...:ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσινούλα πόσο δίκιο έχεις για τον τέντζερη!!! Φιλιά πολλά κορίτσι!!!

      Διαγραφή
  38. Τέλειος πίνακας!!Μπράβο Μαράκι μου!!Πέρνα να πάρεις ένα βραβειάκι, και να δηλώσεις συμμετοχή στο δημιουργικό μου Giveaway!! φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολύ όμορφα και εκφραστικά τα μάτια στο έργο σου!Υπέροχα!Να είσαι καλά, πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το έκανες και πάλι το θαύμα σου!! Απίστευτα εκφρατσική ζωγραφιά...και τι όμορφα όλα τα μολυβάκια σου εκεί στο μαγικό σου χώρο!!!!Μπράβο Γλυκό μου Μαριώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μαράκι μου τι όμορφα απέδωσες αυτά τα υπέροχα μάτια!!!!!!Και ναι μόλις τα είδα και χωρίς να έχω δει ποτέ το πρόσωπό της το μυαλό μου πήγε στη Μισιρλούκα μας.Το λινκ η αλήθεια δεν το πρόσεξα.Από τα σχόλια όμως επιβεβαιώθηκα!!!Φανταστικά μάτια!!!Φανταστική η ζωγράφος μας!!Φιλάκια πολλά και συγγνώμην που τελευταία αργώ πολύ να περάσω!!!Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο αντίληψη!!!χαχα...Καλέ τι συγγνώμη ζητάς... οι δουλειές μας κι ο χρόνος μας αλλάζουν, δεν μπορούμε να τα κάνουμε πάντα όλα...Φιλιά πολλά Χρυσανθάκι...

      Διαγραφή
  42. Mαρία μου είναι υπέροχο!!! Κατάφερες να ζωγραφίσεις όλη αυτή την ομορφιά των ματιών και της ψυχής της!!! Δεν έχω περισσότερα λόγια.....τα έχεις πει όλα εσύ με τα μολύβια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπεττούλα βλέπεις πολύ καλά...βλέπω!!!Χαχα...Ευχαριστούμε και οι δυο!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ