Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

''Ελεύθερες φωνές''

  Πάει κι ο Σεπτέμβριος και το τελευταίο του Σ/Κ είχε πολλά για μένα, χαρούμενα στο σύνολό τους, πασπαλισμένα με μπόλικη γλυκιά κούραση! 
  Ο Οκτώβριος και η  καινούρια βδομάδα που έρχεται ξεκινάει με μια έκθεση. Το μέρος γνωστό από παλαιότερες εκθέσεις, το πολιτιστικό κέντρο ''Φλοίσβος''. Ο τίτλος της έκθεσης, ''Ελεύθερες φωνές'', με θέμα ελεύθερο όπως μαρτυρά κι ο τίτλος. Η έκθεση αυτή είναι ομαδική και τη διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Εικαστικών και Πολιτισμικών Δημιουργών με τίτλο ''Τεχνόσφαιρα''. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 2/10 στις 7.30μμ και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8/10. Τις ώρες λειτουργίας, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα (διάφορα δρώμενα θα πραγματοποιούνται καθημερινά), θα τα δείτε παρακάτω. 
  Συμμετέχω με δύο πίνακες που τους έχω παρουσιάσει στο παρελθόν, έναν πρόσφατα το καλοκαίρι κι έναν αρκετά παλαιότερα που όμως δεν έτυχε να συμμετέχει σε κάποια έκθεση και θεώρησα ευκαιρία την τωρινή, λόγω του ελεύθερου θέματος. 


Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί



Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί


  Θα χαρώ πολύ να σας δω είτε την ημέρα των εγκαινίων ή κάποια άλλη στιγμή αρκεί να το γνωρίζω για να βρίσκομαι εκεί. Όσοι είστε στην Αθήνα κι έχετε τον χρόνο και την διάθεση περάστε μια βόλτα απ'αυτόν τον όμορφο χώρο του Π.Φαλήρου που θεωρώ πως είναι από τους ομορφότερους που έχουμε για εικαστικές εκθέσεις.




  Σας εύχομαι καλό μήνα και μη πτοείστε, κρατείστε ηθικό ακμαίο γιατί δεν θα βγει ο χειμώνας αν το βάλουμε κάτω από τώρα. Όλα έχουνε πολλές πλευρές (γίνομαι κουραστική αλλά έτσι είναι)... δείτε από άλλη γωνία, αλλάξτε την προοπτική των πραγμάτων. Και φυσικά μη ξεχνάτε πως η χειρότερη φτώχεια είναι αυτή που δημιουργείται μέσα μας, όχι στο ψυγείο μας. Απομόνωση και άδειασμα συναισθημάτων... αυτή είναι η πραγματική δυστυχία.

Το πρόγραμμα της έκθεσης:

Προσθήκη λεζάντας
















Σχόλια

  1. Μαράκι μου εύχομαι να μπορέσω να περάσω από την εκθεση(ξέρεις γιατί). Τις τελευταίες δυο εβδομάδες εχω χάσει εκθέσεις, μαθήματα, εκδηλώσεις...τώρα βρήκαν να τα κάνουν όλοι.
    Καλή εβδομάδα και φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ξέρω... Μακάρι να τα καταφέρεις Μαρινάκι. Κι αν καταφέρουμε να είμαι κι εγώ εκεί,δεν το συζητώ, μεγάλη επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν θα τύχω σε καμιά έκθεση (άσε που με βλέπω να εκθέτω...υπερπαραγωγή μιλάμε!χαχαχαχα);;;;και τότε θα σου έρθω με μια ανθοδέσμη ΝΑΑΑΑΑΑ και θα φωνάξω "Ηρθα ΜΟΝΟ για τη Βιλλιώτη"!
    Καλή επιτυχία στη συμμετοχή μας,έχουμε πάλι ΔΥΝΑΤΑ έργα,όχι αστεία!
    Φιλάκια πολλά και πάντα ευτυχισμένη και γεμάτη!!!!Την αγάπη μου,το θαυμασμό μου και την ευγνωμοσύνη μου (ξέρεις εσυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτό το ξέρω!!! Οι γνώσεις μου ξεπερνάνε το συνηθισμένο!χαχα...Θα εκτεθούμε μαζί; Αυτό είναι σίγουρο! Σ'ευχαριστώ πολύ Χαρά μου και για τις ευχές και για την εμπιστοσύνη στη δουλειά μου και για πολλά ακόμα που...ξέρεις εσύ...χαχα...

      Διαγραφή
  3. Αγαπητή μου Μαρία.
    Η¨απόσταση που μας χωρίζειο από την πατρίδα και την έκθεση είναι μεγάλη. Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι εκεί να δω τα έργα σου και να σου σφίξω το χέρι.
    Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    Την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μπορείς να έρθεις εσύ Ντένη μου, θα έρθω εγώ εκεί σιγά σιγά...χαχα... Όλο και πλησιάζω... Σικάγο φτάνω (όχι εγώ ακριβώς...τα έργα μου) τον Νοέμβριο...Σ'ευχαριστώ πολύ!Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Ξερεις γιατι, η μια. Ξερεις εσυ, η αλλη!!!
    Εγω δε θα γραψω σχολιο .....ξερεις γιατι .!!!!χχχχχχχχχχχχχχχχχααααααααααααα
    Καλη επιτυχια θα εχουμε!!!!! ειμαι σιγουρη!!!!
    Παω να τελειωσω κατι μηλα...ξερεις εσυ !!!χαχχαχααααα
    θα επανελθω ομως.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα μην το φας πριν το τελειώσεις.
      ΞΞΞΞΞΞΞέρεις εσύ!!!!

      Διαγραφή
    2. Με βρηκε η Σωσωωωω!!!!μανουυυλα μου......χαχαχααααααα

      Διαγραφή
    3. Σωσω μου δεν καταλαβα γιατί σε φοβαται η Μισιρλουμισιρλού;;μηπως την μαλώνεις;;;
      Μαρακι μου το ξερω θα κατέβω κατω...να στα πώ.χι..χι..

      Διαγραφή
    4. Εσύ μη χάσεις...όλα πρέπει να τα ξέρεις; Ευτυχώς που υπάρχει μία Σωσώ να σε βάζει σε τάξη...ξέρει αυτή!

      Διαγραφή
    5. Ξέρω γιατί το κάνετε αυτό!!!!!!!!!!!!χαχαχα

      Διαγραφή
    6. εγω που το ξεκινησα παντως, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑΑΑ!χαχαχαααααααααααα

      Διαγραφή
  5. Μαράκι, με όλη μου την καρδιά σου εύχομαι καλή επιτυχία! Που τη θεωρώ βέβαια δεδομένη! Τα φιλιά μου , καλό μήνα και καλή εβδομάδα να΄χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου πανέμορφοι πίνακες και οι δύο ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σου ευχομαι!!!Ειδα τώρα και την προηγούμενη ανάρτηση σου και μου άρεσε πολύ,δεν ήξερα οι βάζουμε και λινέλαιο στα λάδια.Μπράβο σου κι ευχαριστούμε για τις πληροφορίες !!Τώρα τι να σου πώ για την έκθεση ..δίπλα είμαι και αν μου την δώσει θα έρθω να σε γνωρίσω ειμαι και λίγο ντροπαλούλα.ΑΑ δεν μας κουράζεις καθόλου να μας τα λές εμένα τουλάχιστον με ανεβάζεις πολύ.Φιλάκια και τα έργα σου θα τα δώ σύγουρα απο κοντά!!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπαλούλα, έλα εσύ και μη σε νοιάζει...θα τις ξεπεράσεις τις αναστολές σου γρήγορα...χαχα... Ευχαριστώ για τις ευχές!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή Επιτυχία, Μαράκι ! Ακόμα, δεν μπορώ να πιστέψω, τί μπορεί να κάνει το ανθρώπινο χέρι με τα χρωματιστά μολύβια ! Κάθε φορά που βλέπω έργα σου μένω απορημένη και έκθαμβη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ νομίζεις πίστευα τι έπος θα γραφόταν όταν ξεκινήσατε; Άσε από έκπληξη σε έκπληξη είμαστε εδώ μέσα...χαχα!!! Εσύ καμιά δουλίτσα προς τα δω δεν έχεις; Ευχαριστώ πολύ κούκλα μου!!!

      Διαγραφή
    2. Άσε άσε, μ΄έχεις ανάψει φωτιές σε λέω !!! Φιλιά Πολλά Πολλά ! Εύχομαι να μπορέσω να στα δώσω κι από κοντά !!!

      Διαγραφή
  8. Καλό μήνα να έχουμε!!! Καλή επιτυχία στην έκθεση!! το θυμάμαι το παιδάκι στη θάλασσα, και το μπουκάλι λάδι είναι πανέμορφο! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή επιτυχία Μαρία μας.Κοντά είναι ο Φλοίσβος. Μια επίσκεψη θα την κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α,έκθεση χωρίς την παρουσία σου δεν γίνεται!!!Σωσώ μου να θυμηθούμε την πρώτη μας συνάντηση!!!

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ, ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΑ ΓΙΝΕΤΕ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ρένα μου. Μακάρι να κατέβαινες πάλι (κι όχι μόνο για την έκθεση!)...Χαίρομαι που σου φάνηκε αισιόδοξο το μήνυμά μου...Όλο φιλοσοφίες λέω τελευταία αλλά η πλάκα είναι πως τα πιστεύω...χαχα.

      Διαγραφή
  11. Καλή επιτυχία στην έκθεση και στα έργα σου που είναι καταπληκτικά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή επιτυχία Μαράκι μου!
    Μακαρι να ήμασταν πιο κοντά. Κι από μακρια ,πάντως, συμφωνω με όσα λες! Υπάρχουν πολλές όψεις σε κάθε κατασταση, ας μην τους αφησουμε να μας αδειάσουν. Τι στο καλό, τόσα έχει αντεξει αυτός ο τόπος!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα πούμε Νικούλα κάποια στιγμή κι από κοντά...που θα πάει!Φιλιά πολλά κούκλα μου!

      Διαγραφή
  13. καλη επιτυχια στην εκθεση.οι πινακες σου ειναι υπεροχη.φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή επιτυχία Μαράκι μου γλυκό!!Πάντα έτσι δραστήρια να είσαι!!!Μακάρι να μπορούσα να έρθω!!Θα σε σκέφτομαι!!Περιμένω μετά φωτογραφίες και περιγραφές!!!φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι όπως πάντα θα σας ξεναγήσω...Φιλιά πολλά Φανούλα!!!

      Διαγραφή
  15. Καλή επιτυχία να έχει η έκθεση !

    Μου άρεσε το "ηθικό ακμαίο" για να βγάλουμε το χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή επιτυχία Μαρία μου σού εύχομαι!Καί οί δύο πίνακες είναι πανέμορφοι!Καλό μήνα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βιλλιωτάκη μου, καλό μήνα, καλή επιτυχία στην έκθεση και συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο.....να είσαι πάντα καλά κοριτσάρα μου....πολλά φιλιά..(το μοντελάκι κουκλί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρώ να σας δω κυρία μου εάν σας επιτρέψει ο χρόνος σας...και το έπος!!!χαχα...Καλό μήνα Ελενίτσα και σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  18. Μαρία, πολύ όμορφοι οι πίνακες!...Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
    Καλό μήνα νάχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαράκι μου..οι πίνακες σου το ξερουμε και το βλεπουμε οτι ειναι σαν να έχουν ζωή μεσα τους... οτι σχεδιάζεις νομίζει πως θα δείς το μοντελο να κουναει το ποδαακι του να παει πιο κατω..αλλα και τα φρούτα σου τι γυαλαδα ειναι αυτή;; τους δίνει την αισθηση του αληθινού... αυτό μου βγαζουν οι πίνακές σου να εχεις πολύ επιτυχία,,καρδιά μου σε φιλώ...Υ.Γ..τι ειναι τα χρωματιστα μολίβια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου σ'ευχαριστώ πολύ! Βέβαια που βλέπεις τις ελίτσες μου για φρούτα δεν με κολακεύει αλλά θα το ξεπεράσω ...χαχα...Χρωματιστά μολύβια είναι οι ξυλομπογιές!!! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Η νυστα μου απο την μια μερια και η βιασύνη μου απο την άλλη με έκαναν Μαράκι μου να δώ αλλα αντ άλλων και έχω και τέσσερα μάτια .σκέψου να μην τα είχα τί θα έβλεπα..γλυκιά μου μια επιστροφή στον πίνακα σήμερα είδα το τραγικό μου λάθος.....πόσα ζυγνώμη να πώ γι αυτό;;;; ειμαι ασυνχώρητη Μαράκι μου......χίλια συγνωμη... τα ειδα και εγώ γυαλιστερά γυαλιστερά για φρουτα τις πέρασα τις ελίτσες σου.. ...να με βάλεις για κριτική επιτροπή είμαι....αχχχχχχχχχχχ!!!!!!!!αμα σου στήλω φιλακια θα με συνχωρέσεις;;;;

      Διαγραφή
    3. Μμμ...δεν ξέρω Ρούλα...μ'αυτά και μ'αυτά η σχέση μας περνάει κρίση! Θα σκεφτώ ποια θα είναι η ποινή σου και ποια η δοκιμασία για να σε συγχωρέσω...Πάντως δεν θα τη βγάλεις με μερικές δεκάδες σκαλιά...θα σκεφτώ κάτι πιο επίπονο...όπως να μην έχεις ίντερνετ μια βδομάδα!χαχαχαχαχα
      Σιγά βρε Ρούλα μου μη σου υπογράψω και συγχωροχάρτι για δυο ελιές!!!

      Διαγραφή

  20. São pinturas muito lindas... parabéns!!!!
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    彡♪♫°¸.•♫°`

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό μήνα με υγεία και καλή επιτυχία στην έκθεση!!!
    Πολύ λυπάμαι που τη χάνω...
    Τα λόγια σου βάλσαμο για τις ψυχές των ανθρώπων...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Μαρινάκι! Χαίρομαι που συμφωνούμε στα γραφόμενα.Φιλιά κορίτσι...

      Διαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. χιχι!συγνωμη..παντα ...τρεχω...
      υπεροχααααααααα!!!τα εργαααααααααα!!!!

      Διαγραφή
    2. Γεια σου βιαστικό Ιριδάκι...Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  23. Καλή σου ημέρα... καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!! Την επιτυχία στην έκθεση την θεωρώ δεδομένη!!!!!! Φυσικά θα είμαστε εκεί!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρες Βίκυ σ΄έχω για γούρι στα εγκαίνια...αν λείψεις ποτέ θα μου κακοφανεί!Με κακομαθαίνετε... Χαχα...Θα σας περιμένω!!!Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  24. Καλό μήνα Δασκάλα και καλή επιτυχία να έχουν τα πανέμορφα έργα σου !!! Συγγνώμη για την ασυνέπειά μου....σου το είπα..δέν τα πάω καλά με το χρόνο και τα έκανα πάλι θάλασσα ! Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσινάκι μου ποτέ μου δεν παρεξηγώ ξωτικά...χαχαχα!!! Μην αγχώνεσαι καλέ...όποτε σου βγει...Ευχαριστώ για τις ευχές σου κούκλα μου!Καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  25. Καλό μήνα Μαριώ, δημιουργικό, με επιτυχίες και αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά, όσο για την επιτυχία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για 'σένα. Θα έρθω φυσικά, μπας και γνωρίσω και κανένα άλλο ξωτικό!!!! όπως πέρισυ!!!! χαα.... φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα'ρθεις αλήθεια; Τι ωραία!!! Ποιο ξωτικό γνώρισες καλέ πέρυσι; Εμένα εννοείς;

      Διαγραφή
  26. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΜΗΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ξαναέρχομαι να σου ευχηθώ καλο μηνα Μαρακι μου και καθε επιτυχία που ειναι για μενα δεδομένη..και δεν σε κολακευω για να με συνχωρεσεις για το ατόπιμα μου... το ξερεις.....φιλώ σε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι η συγχώρεση...βρε δεν τη γλιτώνεις σου λέω...μπααααααα!!!

      Διαγραφή
  28. Με τέτοια έργα τι να ευχηθώ.... Καλή επιτυχία; Είναι σίγουρη! Μαρία μας, Κυρία μας, ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ!!!!
    Και.... έχεις απόλυτο δίκιο για τη φτώχια της ψυχής!
    Φιλάκια πολλά...... Να έχεις ένα χαρούμενο μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Φιλία μου! Φιλιά πολλά...καλό μήνα και σε σένα!

      Διαγραφή
  29. Καλό,όμορφο και δημιουργικό μήνα να έχεις.Καλή επιτυχία στην έκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλό μήνα κι από μένα Μαρία μου και καλή επιτυχία στην έκθεση !
    Που την θεωρώ σίγουρη με τέτοια υπέροχα έργα...
    99% θα είμαι εκεί αύριο !!!!!
    Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχες δίκιο,τα ποσοστά ήταν υπέρ μου...χαχα...Ευχαριστώ πολύ πολύ που με τιμήσατε Μαριάννα μου!!! Ήταν πολύ όμορφο που σας είχα κοντά μου...Εύχομαι να περάσατε κι εσείς καλά και να σας άρεσε ό,τι είδατε!!!

      Διαγραφή
  31. Καλή επιτυχία στην έκθεση και σε σένα προσωπικά!!
    Πολλές ευχές να ακούσουν πολλοί τις *Ελεύθερες Φωνές* σας

    Καλό, δημιουργικό μήνα !!
    Πολύ μου άρεσε και το νέο λουκ της σελίδας σου με το έργο σου στο πλάι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνούλα μου μας έχεις λείψει! Φαντάζομαι πως περνάς δημιουργικό φθινόπωρο...τέλεια! Ευχαριστώ πολύ κορίτσι για τα όμορφα λόγια σου!!!

      Διαγραφή
  32. Καλο μηνα Μαρία μου και καλή επιτυχία ...καλά κανεις και τα βάζεις στην έκθεση γιατί είναι πολύ ωραία... τελικά το μολύβι σου ταιριάζει πολύ νομίζω (ε δεν είμαι ειδική αλλα από αυτό που βλέπω κρίνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως έχουμε μια στενή σχέση εγώ με ...τα μολύβια μου! Χαίρομαι που σου αρέσουν τα έργα μου Έλενα.Σ'ευχαριστώ πολύ κούκλα μου!

      Διαγραφή
  33. Καλό μήνα Μαράκι μου!!! Καλή επιτυχία στην έκθεση αν και κάτι μου λέει πως με τόση θετική ενέργεια που κουβαλάς θα την έχεις σίγουρα, άλλωστε οι πίνακές σου είναι αριστουργήματα!!! Να έχεις ένα όμορφο βράδυ, σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με την θετική ενέργεια Κική μου το αισθάνομαι κάθε φορά...Δεν νιώθω ποτέ μόνη μου σ'αυτές τις εκθέσεις, ειλικρινά το λέω...νομίζω πως πηγαίνουμε όλοι παρέα...χαχα...έχω κι εγώ τα θέματά μου,τι νόμιζες,καλά θα ήμουν;Φιλιά πολλά γλυκό μου και σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  34. Καλό μήνα
    Εχεις βραβείο
    http://pergamonto.blogspot.gr/2012/10/6-christinas-eyes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. εύχομαι καλή επιτυχια!!!
    το πρώτο έργο το γνωρίσζω-))
    καλά....το δεύτερο με το λάδι και τις ελιές....μούρλια είναι.Να μην επναλαμβάνομαι..θαυμάζω πάντα τη λεπτομέρειά σου!!!!
    θα σκίσεις σίγουρα-)))))))))))
    φιλιλάααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαρια μου καλη επιτυχια!θα ηθελα τοσο πολυ να τα θαυμασω απο κοντα,το ΣΚ ποτε θα εισαι κιεσυ για να ερθω? φιλια πολλα Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελσάκι μου θα μου κάνεις τέτοια τιμή; Θα είμαι σίγουρα την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα...και Κυριακή απόγευμα.Σαββάτο νομίζω δεν θα τα καταφέρω.Πήγαινε στην επικοινωνία δεξιά στην μπάρα και δες τα στοιχεία για να επικοινωνήσουμε αν θες...Φιλιά πολλά...Σ'ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ