Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κορίτσι με τη φωτογραφική μηχανή...

 Είναι ένα κορίτσι ανάμεσά μας (της Β.Ελλάδας), που πολύ το εκτιμώ. Όχι πως δεν υπάρχουν κι άλλες πολλές, αλλά σήμερα θα μιλήσω γι'αυτήν. Θα μου πείτε πως βγάζεις συμπεράσματα εξ'αποστάσεως; Η αλήθεια είναι πως δεν την έχω γνωρίσει (ευελπιστώ να γίνει τώρα που θ'ανέβω), νομίζω όμως πως έστω και με αυτήν την επαφή που έχουμε από δω μέσα, πολλά είναι αυτά που μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας για τον άλλον. Εκτός που είναι μια χαρά παιδί, εκτός που κάνει μια υπέροχη δουλειά, εκτός που είναι μανούλα μοναδική...εκτός που γράφει πολύ όμορφα, έχει κι ένα άλλο χάρισμα...βγάζει υπέροχες φωτογραφίες!!! 
  Σ'αυτό της το ταλέντο θα επικεντρωθώ περισσότερο. Αρχίζετε να καταλαβαίνετε για ποια λέω; Α, σημαντικό κι αυτό για να μην αρχίσουν οι ζήλιες.... δεν είναι ''μαθήτρια''...χαχα...σιγά μην έγραφα για μαθήτρια, άντε να γλιτώσω μετά! Ας το πάρει το ποτάμι λοιπόν, μιλάω για την... Κατερίνα μας ! Σε μία ανάρτησή της απ'αυτές με τις πολλές-μεγάλες-εντυπωσιακές φωτογραφίες, ήταν μία που μου κέντρισε το ενδιαφέρον να την ζωγραφίσω. Θες τα χρώματα, θες το φως... μου άρεσε πολύ. Έτσι της ζήτησα, αν γίνεται ,να το κάνω. Η Κατερινούλα απάντησε γρήγορα και θετικά...θα ήταν μεγάλη της χαρά και τιμή, μου είπε, αν το έκανα!!! Χάρηκα...δεν θα άντεχα την άρνηση, όταν θέλω να ζωγραφίσω κάτι μου γίνεται εμμονή.  Αναγκάστηκα να περιμένω πολύ καιρό γιατί προηγούνταν άλλα κι όλο και καθυστερούσε. Ήρθε όμως η κατάλληλη ευκαιρία και πριν λίγες ημέρες το έργο ολοκληρώθηκε. Κατερίνα μου σ'ευχαριστώ πολύ:


Χρωματιστά μολύβια σε επιφάνεια claybord 3/4


  Με αυτόν τον πίνακα θα πάρω μέρος σε μια εικαστική έκθεση που θα γίνει στην Βίλα Κώνστα (Πνευματικό Κέντρο Ν.Ερυθραίας -Λουκή Ακρίτα 4). Τα εγκαίνια είναι στις 14/5 στις 7.30μμ και θα διαρκέσει έως τις 20/5. Εάν σας βγάλει ο δρόμος σας θα το χαρώ πολύ... Τον Ιούνιο με αυτόν τον πίνακα και μαζί με δύο άλλα έργα θα συμμετέχω και σε μία άλλη έκθεση στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Barletta. Γι'αυτήν όμως θα σας πω περισσότερα όταν είναι η ώρα. 
  Να σας εξομολογηθώ και κάτι τελευταίο; Οι φωτογραφίες της Κατερίνας  με θέματα της φύσης δεν είναι οι μόνες που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον στο blog της. Εκείνες που με προκαλούν εικαστικά περισσότερο, είναι αυτές με τους μικρούς ανθρώπους της... Αυτό όμως θέλει καινούρια άδεια...πιο δύσκολη! Να'ναι καλά να μας χαρίζουν όλες αυτές τις όμορφες εικόνες κι όχι μόνο!
  
Υ.Γ. Αυτό θεωρείστε το ένθετο... δεν μπορώ να μην αναφερθώ. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την χθεσινή ημέρα... σπάσαμε ένα απόστημα που μας παίδευε χρόνια, όχι δεν πιστεύω σε μάγους και ιδανικές λύσεις, έπαψα όμως να ντρέπομαι για τις επιλογές μας... άσε την ικανοποίηση από τα ξινά μούτρα! Είπαμε πρέπει πρώτα ν'αλλάξουμε εμείς...

Σχόλια

  1. Φρέσκια λοιπόν και έτοιμη να σχολιάσω!!!
    Δεν κατανόησα απολύτως τη διευκρίνηση οτι η Κατερίνα δεν είναι μαθήτρια...απορώ...κι εξίσταμαι Οχι όμως για τη ζωγραφική! Βέβαια εξίσταμαι για άλλο λόγο...πως απο τόσες ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της Κατερίνας επέλεξες το πλατανόφυλλο;
    Αβυσσος η ψυχή του Καλλιτέχνη!
    Εξίσταμαι σου λέω...
    Κατερίνα άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι!
    Αλλά ποιούσι εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;
    Αντε και μικρά ανθρωπάκια!
    Φιλάκια Χ2!!!και φυσικά ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δεν κατανόησες Χαρά μου; Έδωσα στοιχεία για να μαντέψετε ποια είναι...Το πως δεν είναι μαθήτρια είναι ένα στοιχείο! Λύσσαξες με τα πλατανόφυλλά μου! Μετά την πασχαλιά δεν μπορώ να κάνω άλλο λουλούδι! Έχω δώσει αλλού την ειδικότητα...Ευχαριστώ και για την άφεση...και για τις ευχές...

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφη ανάρτηση αφιερωμένη στην Κατερίνα!Τυχερό το κορίτσι μας και τυχεροί κι εμείς που την έχουμε κοντά μας!Προσωπικά καθε φορα που την διαβαζω συγκινούμαι και οι όμορφες οικογενειακές στιγμες τους μου ξυπναν' όμορφα συναισθήματα!Τα φιλιά μου και στις δυο σας!Μαρια καλή επιτυχία στις εκθεσεις!Θαυμάζω το πόσο καλή είσαι σε αυτο που κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Η Κατερινούλα φαίνεται χρυσό παιδί...εσείς κάτι παραπάνω θα ξέρετε...

      Διαγραφή
  3. Πήγα στης Κατερίνας και είδα τις πραγματικά καταπληκτικές της φωτογραφίες.
    Αλλά και το χεράκι σου το έκανε το θαύμα του με τα χρωματιστά μολύβια!
    Αν με πάρει ο δρόμος εκείνες τις ημέρες προς τα πάνω θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να περάσω. Θα χαιρόμουν πολύ να σε συναντήσω!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά μου αυτό θα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα...Δεν ξέρω όμως αν εκτός από την ημέρα των εγκαινίων,μπορέσω να είμαι άλλη μέρα. Καλύτερα να επικοινωνήσουμε...Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα!

      Διαγραφή
  4. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΣΟ ΦΥΣΙΚΟ!!ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ!!!ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Νάσια μου...Κάτι κάναμε...δείξαμε τουλάχιστον πως μπορούμε...

      Διαγραφή
  5. Την Κατερίνα την ξέρω, και την παρακολουθώ. Οπως πάντα με τις αναρτήσεις της με ταξιδεύει όπου και αν πάει. Το δικό σου εργο δεν είναι φωτογραφία και ετσι δεν μπορεί να συγκριθεί. Είναι πάρα πολύ όμορφο!! Χαίρομαι που υπάρχουν μπλογκς με ποιότητα!! Καλή επιτυχία στις εκθέσεις σου!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρινάκι...και ξέρεις εσύ...να σου πω πότε δεν θα΄μαι για να πας...χαχα...

      Διαγραφή
  6. A καλα!!!Τι να πω!!!!!Γι'αυτο σε θαυμαζω!!!!!Δεν θελω να πω λογια παινεματος,θαναι λιγα!!!!!!!Μαρακι μου καλη επιτυχια στις εκθεσεις,που ξερω οτι θα την εχεις!!!!!Και τωρα καποιες ερωτησεις,αν μου επιτρεπεις!!
    Τα μολυβια ειναι ξυλομπογιες,και τι ειναι η επιφανεια claybord 3|4?
    Oσο για τις εκλογες,δυστυχως υπαρχουν ακομα ανθρωποι που τους ψηφησανε!!!!!Με τοση δυστυχια γυρω,τιποτα δεν τους αγγιξε.Κανεις δεν επρεπε να τους ψηφησει!!!!Εχει κι αλλο αποστημα Μαρακι μου!!!!!Εγω παντως εχω καθαρη συνειδηση,ποτε δεν τους εχω ψηφησει.Για τα παιδια μας φοβαμαι.
    Αντε σε ζαλισα.
    Πολλα φιλια,την εκτιμηση και τον θαυμασμο μου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου ναι ξυλομπογιές είναι τα χρωματιστά μολύβια...Η επιφάνεια αυτή δεν είναι χαρτί,είναι κάτι σαν ξύλο, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.Τις φέρνω από την Αμερική...Δες εδώ http://www.ampersandart.com/index.html
      Για το άλλο θέμα τώρα...Υπάρχουν ακόμη βολεμένοι,κολλημένοι, και αρκετοί κολλητοί...Ήταν όμως μια καλή αρχή...

      Διαγραφή
  7. Γεια σου Μαρία.Μου αρέσει πάρα πολύ που με οποιο υλικό και αν ζωγραφίζεις,τα αποτέλεσμα είναι ,να φαίνονται τόσο αληθινά!!Σου εύχομαι μεγάλη επιτυχία στην έκθεση,αν και είμαι σίγουρη πως θα λατρέψουν το έργο σου.Είναι πανέμορφο....-))Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίστα μου σ'ευχαριστώ πολύ...Τα χρωματιστά μολύβια είναι τ'αγαπημένα μου!!!

      Διαγραφή
  8. Άλλος ένας ολοζώντανος πίνακας..... φανταστικός όπως πάντα!!!! Καλή επιτυχία στην έκθεση αν και την θεωρώ δεδομένη!!!!! Πιστεύω ότι θα είμαι εκεί!!! Σε ευχαριστούμε που μας γνώρισες την Κατερίνα... πραγματικά έχει υπέροχες φωτογραφίες!!!!!!!

    Υ.Γ. Όσο για το απόστημα που λες... ναι έσπασε!!! αλλά δυστυχώς άνοιξε ένα άλλο λίγο πιό δίπλα... ΧΑ το λένε και ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ... λυπάμαι γιατί οι Έλληνες ξεχνούν γρήγορα την ιστορία του... φαίνεται ότι το Δίστομο και τα Καλάβρυτα δεν λένε τίποτα στους Νεοέλληνες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βικούλα μου...Στα εγκαίνια είσαι το γούρι μου...δε γίνεται να λείψεις...χαχα...
      Το άλλο άστο...εύχομαι να΄ναι φούσκα και να σκάσει γρήγορα...

      Διαγραφή
  9. ΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΑΣ,
    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ !!!!!!!ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!!!
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια είναι δικιά μας...και περνά κι από την τάξη και χαιρετάει συχνά...Σ'ευχαριστώ Εφούλα για τις ευχές!!!

      Διαγραφή
  10. Βρε Μαρία μου τι μαγικό δημιουργήθηκε πάλι από τα χεράκια σου! Ο πίνακας είναι καταπληκτικός! Μπράβο.
    Τα χρώματα υπέροχα!
    Μπράβο και πάλι!
    Εύχομαι να δημιουργήσεις πολλές τέτοιες ομορφιές ακόμη.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας είναι καλά η αδερφούλα σου Λίτσα μου!!! Έχεις κι εσύ το ίδιο ταλέντο στις φωτογραφίες...δεν θα μου γλιτώσεις...χαχα... Χαίρομαι που σου αρέσει...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Mαρία το έργο σου είναι καταπληκτικό , πολύ μ αρέσει !!
    Έχει πολύ καλή χρωματική ισορροπία και λατρεμένη θεματολογία !!
    Καλή επιτυχία στην έκθεση !!

    Όσο για το KaPa μπλογκ είναι το κάτι άλλο , σε θεματολογία, σε διακόσμηση, σε στυλ, με άποψη και ωραία γραφή, και οι φωτογραφίες της είναι πολύ ιδιαίτερες και προχωρημένες , όλο χρώματα και παιδικά μουτράκια, λες και ξεφυλλίζω ξένο περιοδικό (της τα χω γράψει σε σχόλιά μου) και οι γωνιές του σπιτιού της επίσης μοναδικές !!

    Πολλά σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΥΓ Δεν μου έγραψες νεώτερα για εκείνο που με είχες ρωτήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα νεότερα τα έχεις πάρει...όσο για το μπλοκ των παιδιών είναι από τα πιο καλαίσθητα χωρίς αμφιβολία! Η γνώμη σου για τη ζωγραφιά μου με κάνει να χαίρομαι πραγματικά...Φιλάκια πολλά Αθηνούλα!!!

      Διαγραφή
  12. Το πολύχρωμο σημειωματάκι σου το χω έτοιμο , θα στο στείλω αυριο !! Καλά , από τόσα σοφά λόγια και ρητά , αυτό βρήκες να μου γράψεις? Σκεφτόμουν και ξανασκεφτόμουν πως να στο ζωγραφίσω , χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα και ξετρελάθηκα!!! Συγγνώμη για την ταλαιπωρία...και σ'ευχαριστώ πολύ πολύ...είναι τέλειο!

      Διαγραφή
  13. Και μόλις άφησα σχόλιο στην Κατερίνα, τσούπ πάλι επάνω της πέφτω και όχι άδικα!!! Μια πραγματική εικόνα,που πέρασε στο χρόνο μέσα από το φακό μιας μηχανής και από τα πινέλα και τις μπογιές μια υπέροχης ζωγράφου!!! Μπράβο και στις δύο για το ταλέντο που έχετε και μας δίνετε την ευκαιρία να το θαυμάζουμε!!! Καλή επιτυχία Μαράκι μου στις εκθέσεις σου! Μακάρι να ήμουν κοντά να σε καμαρώνω!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου την Κατερίνα θα την έχεις γνωρίσει...τώρα θα γνωρίσεις και μένα...και θα χαρείς που είσαι μακριά...χαχαχαχαχα...Σε πειράζω κοριτσάκι μου, καλή είμαι...τρώγομαι...Φιλιά πολλά κουκλίτσα μου...σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  14. Δεν χορταίνω να κοιτάζω τον νέο σου πίνακα Μαρία !! Ειλικρινά, η ζωγραφική με τα κραγιόνια (έτσι τα λέω εγώ !) μου αρέσει πάρα πολύ ! Το Blog της Κατερίνας το παρακολουθώ εδώ και καιρό και οι φωτογραφίες της είναι πράγματι πανέμορφες! Καλή επιτυχία στις εκθέσεις σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου χαίρομαι γι'αυτά που λες...Είδες τι θησαυροί βρίσκονται μέσα στο μπλοκ της; Δεν ξέρεις τι να διαλέξεις...Σ'ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα Μαρακι μου!
    Οι φωτογραφίες της Κατερίνας είναι στ'αλήθεια μοναδικές, όπως κι οι συνθεσεις που κάνει με υλικά από τη φυση!
    Απέδωσες μοναδικά τη φωτογραφία, το φως που παιζει πάνω στα φυλλα!!
    Καλη επιτυχία στις εκθέσεις, μακαρι να'ρθουν πολλοί άνθρωποι να ξεκουρασουν τα μάτια τους πάνω σε τέτοια έργα και να γεμίσουν την ψυχη τους φως.

    όσο για τα αποτελέσματα, ποιός δε θα συμφωνήσει μαζί σου; Εστω και τωρα φανηκε μια αντίδραση βρε αδερφέ, να πάψουμε επιτέλους να είμαστε τα πειθηνια ανθρωπάκια που δεν υπολογίζει κανείς.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την αντίδραση χάρηκα Νικούλα...δεν πίστεψα ποτέ πως θα γίνει κάτι σημαντικό...ήθελα όμως να δω πως ξυπνήσαμε, ναι θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα αλλά μη μου πείτε πως τα περιμένατε αυτά τα αποτελέσματα;Ευχαριστώ κορίτσι για τα όμορφα λόγια σου...πολύ κολακευτικά (και δεν το συνηθίζεις τελευταία...όλο απειλές μου είσαι...χαχα).Άντε έλα και λίγο βόρεια...μόνο δυτικά κοιτάζεις;

      Διαγραφή
  16. Κοιτώ ξανά και ξανά τον πίνακα σου..
    Πως αποδίδεις το φως.. τις αποχρώσεις.. έτσι ώστε να μοιάζουν αληθινά;
    Το ότι σε θαυμάζω θα ήταν κουραστικό..
    Σε καμαρώνω από καρδιάς!!

    Για την Κατερίνα να είσαι καλά που μου την γνώρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη μου θα στο πω το μυστικό ...αλλά μόνο σε σένα όταν βρεθούμε...χαχα...Αυτό το από καρδιάς το νοιώθω...Να'σαι καλά κοριτσάρα μου και χαίρομαι που ήδη έχετε γνωριστεί με την Κατερινούλα και τα λέτε...

      Διαγραφή
  17. Πολύ όμορφο το θέμα τα χρώματα δοσμένο με τη βελούδινη υφή που έχουν οι πίνακές σου. Υπέροχος!
    Γνώρισα και την Κατερίνα με κέρδισε και μόνο με την είσοδο στο blog της.

    υ.γ. το υστερόγραφό σου το προσυπογράφω. Τώρα τους ακούω που μιλάνε στην τηλεόραση, μιλάμε τους έχει στοιχίσει πολύ, δεν θέλουν να παραδεχτούν πως ο κόσμος επέλεξε να τους περιορίσει δραστικά.

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου θα δεις πολλά όμορφα και θαυμαστά στην Κατερινούλα...Πες τα για το θέμα γιατί έχω αντιδράσεις από την πρωτοσχολιάστρια!!!Σ'ευχαριστώ πολύ. Ναι ναι αυτά τα μούτρα είναι μεγάλη ικανοποίηση...Τα φιλιά μου...

      Διαγραφή
  18. Η αλήθεια είναι πως όλες μας έχουμε θαυμάσει τις φωτογραφίες της Κατερίνας που πραγματικά είναι πάντα προσεγμένες. Ο πίνακας όμως έχει κι αυτός τη ζωντάνια του και την ξεχωριστή ομορφιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται Κατερινάκι...Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  19. Πολύ όμορφος ο πίνακάς σου, Μαρία! Φαίνεται τόσο ζωντανός! Απίστευτο πως έχει γίνει με χρωματιστά μολύβια! Υπέροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά...Τα χρωματιστά μολύβια θα τα βλέπεις συχνά εδώ μέσα...είναι αγαπημένα...Τα φιλιά μου...

      Διαγραφή
  20. Υπέροχος,τα χρώματα πολύ μου αρέσουν,βελούδινο αποτέλεσμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπέροχο το έργο σου!Σου εύχομαι να έχεις καλή επιτυχία και στις δυο εκθέσεις!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΩΩΩΩ!!! Μαράκι χάθηκα τόσο πολύ που έχασα αυτή σου την ανάρτηση...Τι φανταστική εικόνα...!! Υπέροχος πίνακας τον έκανες τέλειο.Η αλήθεια είναι πως είχα μια περιέργεια να δω ποιά εικόνα διάλεξες και να σου πω, αυτή με τα πλατανόφυλλα είναι από τις αγαπημένες μου!...
    Αχ Γλυκιά μου νιώθω τόση χαρά για όλα αυτά που γράφεις για εμένα σε ευχαριστώ από καρδιάς!!Εγώ σε ευχαριστώ για όλη αυτή τη θετική ενίσχυση...θα το postάρω γιατί ένιωσα μεγάλη χαρά!!! Τι κρίμα που άργησα να σε επισκεφτώ αλλά αυτές οι μέρες ήταν λίγο τρελές.Ηρθε κι ο μπαμπας μου και είμαστε με το ένα πόδι Κατερίνη κι εκεί δεν έχει ιντερνετ!!
    Εύχομαι να πάει τέλεια η συμμετοχή σου αν και είμαι σίγουρη με τέτοιο πίνακα!!! Και όσο για το άλλο!!! χε χε θα στη δώσω την άδει από κοντά με μια αγκαλιά βρε!!! σιγά το πράγμα....και ξέρεις κάτι μπορεί να μην είμαι μαθήτρια σου αλλά μέσα από τα μάτια σου βλέπω εικόνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας! Χα.χα... Έλειπε η γάτα αλλά τα ποντικάκια χόρευαν...Ε,δεν άργησες και πολύ βρε...χθες το βράδυ έκανα την ανάρτηση! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε ο πίνακάς μου! Αυτά που γράφω δεν είναι όλα όσα θέλω να πω...χαχα...κρατάω και μερικά να τα πούμε από κοντά...Κατερίνα μου θα επικοινωνήσω μαζί σου για περισσότερα...Η τελευταία σου φράση μου δίνει δύναμη...τα υπόλοιπα μαζί με την αγκαλιά...Σ'ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  23. Ουάου!!!!!!!! Τώρα το είδα!!! Μα καλά πως;;;;; Πως μπορεί να γίνει τόσο τέλεια ζωγραφιά με ξυλομπογιές;;;; Δεν το γνωρίζω το άθλημα και μένω να το θαυμάζω, όπως και τον "ίσιο" και "καθαρό" σου λόγο. Δεν σου κρύβω ότι όταν βλέπω τα έργα σου, από τη μιά μου αρέσουν πάρα πολύ, από την άλλη, νιώθω ένα τσιμπιματάκι ζήλειας στο βάθος (στο πολύ βάθος, λέμε!!), ελπίζω να μου δώσει κίνητρο να γίνω καλύτερη και όχι να μαλλιοτραβηχτούμε!!!! χααααααα!!!! φιλάκια, καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννέτα κι εγω τσιμπιέμαι....σουρωτήρι μιλάμεεε!!!!
      Χαιρομαι που δεν είμαι μόνο εγω...φιλενάδα και σ αυτό ΜΑΖΙ!

      Διαγραφή
    2. Να και τα σουρωτήρια σετ! Αννούλα θα κάνω τα πάντα να σου βγει το πρώτο γιατί βλέπω να με βρίσκουν σε κανένα χαντάκι στην Πεντέλη!!! Θα γίνω η έμπνευση σου... ο μέντοράς σου...το πινέλο στο χέρι σου...στην ανάγκη θα γίνω και μπογιά...Προς το παρόν θα σου μάθω να φτιάχνεις τον Winnie αυτό το Σ/Κ!!! Πως σου φαίνεται;χαχαχα...Χαρά μου για σένα επιφυλάσσομαι...τι λες για καμιά πασχαλίτσα...να μη ξεφεύγουμε στη θεματολογία; Κοριτσάρες μου σας λατρεύω!!!

      Διαγραφή
  24. Καταπληκτικό το αποτέλεσμα της προσπάθειας σου , σίγουρα το έργο είναι πολύ όμορφο και είμαι σίγουρος ότι θα ξεχωρίσει στην έκθεση !!!
    Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Στέλιο μου για τα καλά σου λόγια...Χαίρομαι όταν περνάς!Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  25. Ο ...Σωτηράκης επέστρεψε να επιβραβεύσει εις διπλούν!!!
    Το πρώτο ομολογώ το προσπέρασα, το δεύτερο το διαπίστωσα και χάρηκα, όχι για μένα ,ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ!
    ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα και χαλάλι σου τα τσιμπήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κι εγώ νόμιζα για τη φουκαριάρα τη μάνα σου!!! Μπορώ να σου φέρω αντιρρήσεις; Σούζα λέμε!!! Μόνο εμένα πατάτε όλες!!!Θα σας φτιάξω όταν μεγαλώσω!

      Διαγραφή
  26. ΜΑΡΑΚΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!!!
    ΑΥΤΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ;
    ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ!
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ!!
    ΘΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ!!!
    ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτογραφία είναι βρε...τον πίνακα θα τον βάλει η Κατερίνα...βλέπε πασχαλιές...χαχαχα.....όχι μη βαράτε,πλάκα κάνω!!!Δεν γελάσατε ε;Οκ!
      Σ'ευχαριστώ αρχηγέ για τα καλά σου λόγια...Να πάνε όλα καλά και θα τα πούμε κι από κοντά με όλες!!!

      Διαγραφή
  27. Εξαιρετικός, ολοζώντανος πίνακας, Μαρία μου! Δεν χρειάζεται, βέβαια να πώ , ότι μετέφερες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φωτογραφία της Κατερίνας! Φιλιά και να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κορίτσι για τα καλά σου λόγια...πολλά φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  28. Υπέροχο!!
    Η εικόνα μιλάει από μόνη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υπέροχος πίνακας όπως όλοι σου οι πίνακες άλλωστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα κραγιονια σου κανουν θαυματα(ξανακοιταξα τα εργα σου στη ukcps)!
    Ποτε δε θα σκεφτομουν να βαλω πλατανοφυλλα σε κανατα!Το εκαστικο σου ομως ματι, αμεσως σκιρτησε!
    Οι φωτογραφιες της Κατερινας με τα πλασματα της ειναι οντως ξεχωριστες! Την παρακολουθω απο το ξεκινημα της κι ας μη της γραφω σχολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άφρα μου η σκέψη ήταν της Κατερίνας...εγώ απλώς βρήκα και εικαστικό ενδιαφέρον σ'αυτό...Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  31. ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΉ ΣΟΥ ..ΧΩΡΙς ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΜΕ ΕΦΑΓΕ Η ΠΕΡΕΙΈΡΓΕΙΑ..ΝΑ ΔΩ ΤΙς ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕς ΠΟΥ ΈΛΕΓΕΣ..ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΓΙΑΤΊ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΩ ΕΓΏ ΔΙΚΕς ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΗΔΊΑ...ΧΙ..ΧΙ.. ΚΑΛΕ ΠΌΤΕ ΘΑ ΜΑΘΩ ΕΓΏ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ;;;;;ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΕς ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ !!!!! ΑΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑς ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΑΝΑΤΗΣΉ ΤΟΥΣ...(ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ;) ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!!ΉΔΗ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ...ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ... ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕς ΝΑ ΓΝΩΡΊΣΩ ΜΙΑ ΑΚΌΜΑ ΦΊΛΗ ...ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΈΡΩ..ΧΙ..ΧΙ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΆΘΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ;;;;; ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου η Κατερινούλα και η οικογένειά της θα σ'αρέσει πολύ και είναι και Μακεδόνισσα!!! Σ'ευχαριστώ για όσα λες και όσο για τη γραμματική κλπ μη δίνεις σημασία...τα γράφεις όλα τόσο ωραία που δεν πειράζει να ξεφύγει και κάτι...όλοι το κάνουμε...Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  32. Για το ταλέντο σου τι να ξαναπώ!!!Τα λόγια φαντάζουν φτωχά !!!Σε θαυμάζω απεριόριστα!!!!Τέλεια απόδοση!!!!Την αγάπη μου μαζί με πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το Χρυσανθάκι...Σ'ευχαριστώ πολύ...πολλά φιλιά κι από μένα στην Βέροια και στο μωρό!!!

      Διαγραφή
  33. τι να πω εγω τωρα.....τα ιδια και τα ιδια?!!!!αυτες οι ξυλομπογιες στα χερια σου ζωντανευουν και νεκρο!!!!
    εισαι απιθανη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μπαλαρίνα ανατρίχιασα!!! Θαύμα θαύμα!!!Χαχα...Ευχαριστώ για την προαγωγή σε θαυματοποιό!!!

      Διαγραφή
  34. Αγαπητή μου Μαρία.
    Λυπάμαι που λόγω απόστασης δεν μπορώ να παραυρεθώ στην έκθεση. Όμως, πίστεψέ με, νοερά θα είμαι εκεί.
    Εύχομαι κάθε επιτυχία σου, γιατί πιστεύω ότι το αξίζεις.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ντένη μου...έχω κι άλλους νοερούς επισκέπτες και πίστεψέ με τους νιώθω περισσότερο και από τους παρευρισκομένους μερικές φορές...Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  35. εντυπωσιακό το έργο σου Μαρία!
    οι φόρμες των φύλλων βγάζουν δυναμισμό... τα γκρί παραμένουν απαλά, το φως αγκαλιάζει κάθε εκδοχή...
    μακάρι να μπορούσα να το δω από κοντά...
    όπως και να χει σου εύχομαι κάθε επιτυχία, σε καλημερίζω, και σε φιλώ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δασκάλα μου....έχω πάθει πλάκα με τον πίνακά σου !!!!! Είναι υπέροχος...τί χρώματα...τί σκιάσεις !!!! Αυτή η φωτογραφία της Κατερίνας ( η οποία παρεπιπτόντως..συμφωνώ και επαυξάνω...είναι απίστευτη τύπισσα) ήταν εξαιρετική επιλογή για να την ζωγραφίσεις...και την αποτύπωσες εξαίσια...υπέροχα...!!!!!
    Καλή επιτυχία στην έκθεση που θα λάβεις μέρος !!! Σίγουρα θα ξετρελαθούν με το έργο σου !!!!
    Χρόνια πολλά για αύριο !!! Να σε χαίρονται και να χαίρεσαι κι εσύ την δική σου μανούλα !!!
    Αγκαλίτσες και φιλάκια !!! Καλό Σαββατόβραδο !! :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσινούλα μου σ'ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου!!! Να χαίρεσαι κι εσύ τη μανούλα σου μικρή μου!

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα Μαρία!
    Χαίρομαι πολύ για τη γνωριμία. Πολύ όμορφος ο πίνακάς σου. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εκθέσεις που θα λάβεις μέρος. Σ'αφήνω τώρα για να περιηγηθώ στο blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Χριστίνα...Χαίρομαι που σου αρέσει ο πίνακάς μου.Καλή βόλτα λοιπόν...

      Διαγραφή
  38. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απίθανη δουλειά , όπως πάντα Μαράκι μου γλυκό!!!μπράβο σου !!!! Καλή επιτυχία στην έκθεσή σου!!!χρόνια σου πολλά μανούλα γλυκειά!!! θα τα πούμε από κοντά!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλέ που είναι το δικό μου σχόλιο...τέλος πάντων...
    Χρόνια σου πολλά γλυκούλα μαμά Μαρία!!! Τέλειο το έργο σου όπως πάντα!!! φιλάκια , χαίρομαι που θα τα πούμε από κοντά!!!Καλή επιτυχία στην έκθεσή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καλημερα..να σε καλα Μαρια μου..καλη επιτυχια στην Εκθεση..ολα να πανε καλα..Χρονια Πολλα..πρωτα ο Θεος καλως να μας ερθετε..θα τα πουμε σιγουρα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι θέλετε δεν θέλετε θα μας δείτε...χαχα...Να'σαι καλά και σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

      Διαγραφή
  42. Χρόνια πολλά Μαρακι μου, να χαιρεσαι το βλασταρι σου!
    Καλή εβδαμάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νικούλα...άργησα αλλά την πήρα την ευχή σου...χαχα.

      Διαγραφή
  43. Καλώς σε βρήκα!!!!!Έχεις κάνει φοβερή δουλειά!!!!Πολλά μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. πολυ ομορφο εργο!!!!καλη επιτυχια ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολυ ομορφο.Καλη επιτυχια στην εκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. TON ΕΙΔΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣTO BLOG ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ.
    ΕΧΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙΓΩ..ΑΛΛΑ...
    ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ :(
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙΓΩ..ΑΛΛΑ...
    ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ :(
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ