Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ε,δεν είμαι κι η Βιλλιώτη!!!

   Θέλω σήμερα να σας μιλήσω γενικότερα για την τέχνη και πιο συγκεκριμένα για τη ζωγραφική. Τι είναι όμορφο, τι δεν είναι, ποιος είναι καλός ζωγράφος, ποιος είναι επαγγελματίας; Καλούμαστε συχνά να σχολιάσουμε,να κρίνουμε, να κριθούμε...Ποιος θα πει αν ένας πίνακας είναι καλός ή κακός; Ποιος θα μας δείξει πως πρέπει να είναι μια ζωγραφιά; Ειδικοί, κριτικοί, φιλότεχνοι...δήθεν...




  Πρόσφατα βρέθηκα ως επισκέπτης στα εγκαίνια μια έκθεσης. Όλοι οι επισκέπτες και ο γκαλερίστας μαζί, χωρούσαμε σ'ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα (κυριολεκτικά...5-6 άνθρωποι). Την άλλη μέρα γνωστός κριτικός τέχνης αντί να πει πως μπορούσαμε κάλλιστα να πάμε μια εκδρομή, έγραψε: ''η κοσμοσυρροή στα χθεσινά εγκαίνια, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο''!!! Τώρα τι καταλαβαίνετε; Ένα ανακάτεμα στο στομάχι σου'ρχεται...Αυτός είναι ο σύγχρονος κόσμος της τέχνης...δυστυχώς. Βάλε τώρα αυτόν και τους ομοίους του να κρίνουν τον πίνακά σου...


  


Δική μου γνώμη : Όποιος παίρνει ένα χαρτί, ένα ξύλο, έναν μουσαμά, ένα υλικό τέλος πάντων και του βάζει ψυχή... είναι καλλιτέχνης. Τώρα τι μου αρέσει και τι όχι είναι άλλη ιστορία...υποκειμενικό εντελώς. Ναι, άλλος έχει πιο τελειοποιημένη τεχνική, ξέρει πιο καλά να χειρίζεται το χρώμα, τις φόρμες...αλλά την ψυχή για πείτε μου, πως θα την μετρήσουμε; Ζωή σ'ένα έργο δεν δίνουν ούτε οι σπουδές, ούτε οι τεχνικές, ούτε οι διθύραμβοι που γράφονται. Κάθε πίνακας λέει μια ιστορία, μπορεί να τη γνωρίζεις, μπορεί απλά να τη νιώθεις, μπορεί να διαβάζεις μια δική σου, εντελώς διαφορετική ιστορία... ίσως να βλέπεις μόνο γραμμές και χρωματιστά σχήματα...να μη σου λέει τίποτα. Δικό σου θέμα...ο δημιουργός δεν μπορεί να σε πείσει για τίποτα, περισσότερο δε, δεν μπορεί να σε πείσει κανενός είδους κριτικός. Δεν τους απαξιώνω, απλά δεν πιστεύω πως η δουλειά τους είναι να μας πουν τι πρέπει να δούμε και τι όχι. Ας περιοριστούν να αναλύσουν τα τεχνικά (διόλου υποδεέστερα) ,τα ιστορικά, τα γενικότερα στοιχεία.   
 Να μη σας ξανακούσω λοιπόν να λέτε...''δεν είμαι η Βιλλιώτη!!!''χα,χα. Ξέρω πως το λέτε χαριτολογώντας κι εγώ ως αστείο το λαμβάνω... 


  

  Τι θέλω να σας δείξω τόση ώρα και σας παιδεύω; Κάτι ταιριαστό στις μέρες που διανύουμε για να σας ευχηθώ... Μια πασχαλιά! 


Ακουαρέλα σε χαρτί

    
  Δεν γνωρίζω τι θα μπορούσε να γράψει ο εν λόγω κύριος γι'αυτήν την ζωγραφιά... εγώ θα πω: ''ένα μπουκέτο πασχαλιές γεμάτες αγάπη κι αναμνήσεις από αληθινή Ελλάδα''
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σχόλια

  1. αγαπημενη πασχαλια!!!

    καλη ανασταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου, ο πίνακας είναι τόσο όμορφος, ανοιξιάτικος και δροσερός! Η πασχαλιά ευωδιάζει!!!!Θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψή σου σχετικά με το θέμα τέχνη και καλλιτέχνη!!! Σε φιλώ αγάπη μου γλυκιά, να έχεις μια ήρεμη Μ.Εβδομάδα και μια Λαμπερή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου καλό Πάσχα...ξέρω πως συμφωνούμε...αλλιώς δεν θα ταιριάζαμε ούτε εδώ μέσα!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο βρε Μαρία....με συγκίνησαν πολύ οι σχολιασμοί σου....και μου έδωσαν και πολύ θάρρος για να συνεχίσω....εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου ζωγράφο....μου λείπουν τόσα πολλά για να χαρακτηριστώ έτσι. Όμως αυτό που είπες για την "ψυχή του καλλιτέχνη" είναι πέρα για πέρα αληθινό. 'Ετσι αισθάνομαι....καλλιτέχνης...γιατί αγαπώ κάθε τί όμορφα απεικονισμένο. Και ονειρεύομαι να μπορέσω να το πετύχω κι εγώ. Και διαρκώς προσπαθώ.... Αυτό δεν είναι λίγο νομίζω....όταν το μυαλό και η ψυχή μου είναι γεμάτα από όμορφες εικόνες....όμορφες ιδέες για καλλιτεχνήματα. Αυτό μπορώ να προσφέρω στην ΤΕΧΝΗ....και ειδικότερα στην ΨΥΧΗ μου....Να είσαι πάντα καλά. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο αυτό Ελένη μου,το κάνω γιατί βλέπω πως κολλάτε να δείχνετε την αγάπη σας στη ζωγραφική και τις προσπάθειές σας! Αν η γνώμη μου έχει ένα μικρό βάρος, θέλω να ξέρετε πως πιστεύω σ'ό,τι φτιάχνεται με πάθος κι αγάπη...Φυσικά και πρέπει να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε όχι για να δουν οι άλλοι αλλά περισσότερο για την δική μας ικανοποίηση...Το παράδειγμα της Χαράς είναι ένα από τα πολλά που έχω εδώ μέσα...δεν βρήκα όμως άλλη τόσο ''μουρλή'' να πειραματιστώ...Αν και νομίζω πως συνομιλώ με άλλη μία...χαχα.

      Διαγραφή
    2. E,εγω έχω τα πρωτεία του πειραματόζωου!!!
      Κράξιμο που θάχαμε φάει απο τη Σωσώ...ευτυχώς που λείπει!

      Διαγραφή
  4. Καλή Ανάσταση Μαράκι μου, να περάσετε υπέροχα!!!απίθανος ο πίνακας με τις πασχαλιές, όπως όλοι σου!!!φιλάκια πολλά γιορτινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Μαρακι μου, διαβάζω αυτά που γραφεις και τη μια σκάω στα γελια την άλλη λέω "πες τα χρυσόστομη"!
    Τα κριτήρια για την τεχνη είναι κάτι που δυσκολα ορίζεται, μαλλον ο κάθε ένας μας έχει μέσα του ένα δικο του κριτήριο, όποιος δεν έχει ή όποιος δεν το εμπιστευεται και αναζητά την επιβεβαίωση σε όσα λένε οι άλλοι- οι "ειδικοι"- καλά να πάθει!
    Αυτα μας φαγανε τόσα χρόνια, αρκούσε μια επωνυμη να φορεσει ένα ρούχο, κάποιος να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο ή να πάει διακοπές σε ένα μερος για να τρέξουν όλοι ως αγέλη να κανουν το ίδιο ή να μαραζώσουν στην περίπτωση που δεν μπορούσαν.
    Λοιπόν,να ξέρεις ότι σεβομαι αυτούς που γνωρίζουν ένα αντικείμενο ή ένα θέμα σε βάθος, αυτούς που μια ζωή κοπιάζουν και μελετούν με αφοσίωση, όμως αυτοι δεν είναι ανθρωποι που επιβαλλουν τις αποψεις τους. Οι πραγματικοί γνώστες μεταφερουν τις γνώσεις και το μερακι τους, ενίοτε και το πάθος τους στους υπόλοιπους. Αντιθετα οι δήθεν ειδικοί προσπαθουν να χειραγωγήσουν,συχνα με αθέμιτα μέσα, γιατί απλά αυτή είναι η δουλειά τους.
    Ας μην τους κατηγορούμε, έχουν όση αξία τους δίνουμε...

    Στα δικά μας τωρα, η πασχαλιά σου μοσχοβόλησε σ'όλη τη γειτονιά! Τα έργα σου έχουν ψυχή, μπορεί να μη στο λέει μια ειδικός αλλά στο λέει κάποια που πιστευει ότι έχει αισθητικό κριτήριο. Κι ας μην είναι η ...Βιλλιώτη!
    Φιλιά πολλά,καλή Ανάσταση να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι το επόμενό μου ''θύμα''...χαχα.Μετά τη ζωγραφιά σου στο συρτάρι κατάλαβαν όλοι πόσο όμορφα ζωγραφίζεις...για να μη τα λέω μόνη μου...

      Διαγραφή
    2. Αντε να βλέπω θύματα ενα γύρω,όχι μόνο η Χαρά...νοιώθω μία μοναξιά όσο νάναι...
      Και το Νικούλι έχει αποδείξει οτι κάνει πολλά περισσότερα απο όσα αφήνει να φαίνονται ΚΑΙΙΙΙ ΑΨΟΓΑ!

      Διαγραφή
    3. Το εόμενο θυμα εγω; Αν είναι από τα χερια σας δέχομαι τα πάντα- διατηρώ μόνο το δικαίωμα της ...ανταπόδωσης!

      Διαγραφή
  6. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ Μαρία ο κόσμος της τέχνης είναι τόσο σκληρός και η τέχνη εμπεριέχει τόση σχετικότητα!! Εμένα μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι παρόλο που εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα από αυτό το χώρο!! Η πασχαλιά σου είναι κούκλα!! Καλό Πάσχα γλυκιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινούλα είναι μεγάλο θέμα όλο αυτό αλλά πιστεύω πως αν ποτέ το συζητήσουμε σίγουρα θα συμφωνήσουμε σε πολλά...Καλό Πάσχα και σε σας!

      Διαγραφή
  8. Τι όμορφη πασχαλιά! Φυσικά, δεν είμαι κι η Βιλλιώτη, αλλά είναι πολύ όμορφη η πασχαλιά!
    Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, γενικώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Ανάσταση Μαρία, χρωματιστή και μοσχομυριστή όπως η πασχαλιά σου!
    Τα λόγια σου δείχνουν άνθρωπο γενναιόδωρο και ευαίσθητο!Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαράκι μου, πόσο είσαι μέσα στο μυαλό μου. Έτσι βλέπω κι εγώ τα πράγματα. Και στο κάτω κάτω πόσους και πόσους "φτασμένους" και "ονομαστούς" βλέπουμε στις μέρες μας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλουν να μας πουν; Κι άλλες φορές βλέπουμε ένα ΕΡΓΟ ανθρώπου που δεν έχει πτυχία και περγαμηνές και μέσα του διαβάζουμε ιστορίες και μηνύματα που αγγίζουν την ψυχή μας.
    Επειδή μέσα στους 5-6 εκείνων των εγκαινίων ήμουν κι εγώ, και επειδή είμαι καλοπροαίρετο άτομο, απέδωσα το σχόλιο για κοσμοπλημμύρα σε ειρωνεία, αλλά μάλλον δεν είναι.

    Καλό Πάσχα αγαπημένη φίλη και Καλή Ανάσταση σε όλους μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Καιτούλα...εσύ ξέρεις ακριβώς τι λέω...το είδες με τα μάτια σου!!!Καλοπροαίρετη είμαι κι εγώ αλλά και η ειρωνεία δεν θα μου άρεσε...Επίσης είσαι ζωντανό παράδειγμα καλλιτέχνη που ζωγραφίζει με την ψυχή!!! Λατρεύω ό,τι φτιάχνεις!

      Διαγραφή
  11. Γεια σου βρε Μαράκι με το τόσο ενδιαφέρων άρθρο σου.Ρώτησα κάποτε εναν''ειδικό''-πως ξέρουμε πόσο αξίζει ένας πίνακας σε χρήματα?Και απαντάει-όσο το πληρώνει κάποιος.Χμ χμ...πάλι σχετικό είναι αυτό.Μαρία,το γούστο του καθενός,άσχετα με τις σπουδές είναι''πάρε τα μάτια μου να δεις΄'
    Αλλά και η τέχνη έγινε ''ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΚΌΜΜΑ''όποιος ''τα έχει''πάει μπροστά.Π.χ.η σύζυγος του προθυπουργού μας(ΕΛΕΟΣ).Αυτάάάά..εύχομαι Καλό Πάσχα στην οικογένειά σου,και σε όλο τον κόσμο εδώ μέσα.Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΧΕΙς ΤΟΣΟ ΔΙΚΙΟ....ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕς ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματι,η ζωγραφικη εκτος απο εμπνευση ,εκφραση και δημιουργια που οριζεται απο τεχνικες,εμπεριεχει και το συναισθημα του καλλιτεχνη που μας αγγιζει και μας ταξιδευει..Εγω δε γνωριζω αν ενα εργο ειναι αρτιο καλλιτεχνικα.Νοιωθω ομως ..πότε δονειται η ψυχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφρα περίμενε να δονηθείς μόλις δεις της Βιλλιώτη, είμαι σίγουρη οτι δε θα τ αποφύγεις.

      Διαγραφή
  14. ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ Ε; 5-6 ΜΟΝΟ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ....ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΤΑΧΑ.....ΠΟΣΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΕΣ ΑΞΙΖΑΝ ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ...
    ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΩΔΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΡΑΚΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ! ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ Σ ΑΥΤΗΝ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ??? ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΠΗΓΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,(ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ) Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΙΑ ΜΑΥΡΙΛΑ...ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ? ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ... ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μηνύματα των παιδιών είναι πάντα ξεκάθαρα αν σκύψουμε και τα δούμε...Μας λένε ακριβώς το πρόβλημά τους...εμείς οφείλουμε να έχουμε τ'αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά...

      Διαγραφή
  16. Καποτε ειχα διαβασει πως η τεχνη (οποιαδηποτε μορφη)σε βοηθαει να εξωτερικευσεις τον εσωτερικο οσυ κοσμο και να εκφραστεις.Με τον δικο τυο τροπο ο καθενας!Με την ψυχη του οπως εγραψες!!!Μεγαλο μπραβο για το κειμενο!Με αγγιξε πολυ!Μα πιο πολυ ο πινακας με το αγαπημενο μου λουλουδι!Καλη Ανασταση και μακαρι το Αναστασιμο Φως να μας φωτισει ολους!!!!Φιλακια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα μου ευχαριστώ πολύ για όλα και περισσότερο για τη ''συχώρεση''!Να'σαι καλά κορίτσι μου και καλή Ανάσταση...

      Διαγραφή
  17. Γι αυτό σε ακολουθήσαμε σαν δασκάλα μας Μαρία, γιατί φαίνεται τί άνθρωπος είσαι, τι αισθήματα έχεις και πόσο κουράγιο μας δίνεις με τα λόγια σου όταν εμείς κάνουμε κάτι πολύ απλό αλλά πραγματικά με την ψυχή μας.
    Η πασχαλιά σου είναι υπέροχη !! Τρελαίνομα γι αυτό το λουλούδι !!
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !!!!! Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόσο όμορφες οι πασχαλιές σου και μάλιστα τέτοια εποχή που τις παρουσιάζεις!

    Η απόλαυση της τέχνης μετράει, όχι οι κριτικοί και οι υπερβολές των μέσων για διαφημιστικούς λόγους. Να είσαι λοιπόν καλά και να δημιουργείς! Ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για τις οδηγίες σου. Δείχνουν πολλά για σένα που τόσο απλόχερα χαρίζεις προς ...γνώστες και αδαείς.

    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντού έτσι γίνεται,φαίνονται αυτοί που κάνουν καλές δημόσιες σχέσεις.Καλό Πάσχα.

      Διαγραφή
  19. Συμφωνούμε όλοι λοιπόν πως η ψυχή είναι αυτή που μετράει...κι αυτό είδατε σ'αυτόν τον πίνακα...Είναι πράγματι μια πολύ όμορφη ζωγραφιά που θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν την είχα ζωγραφίσει εγώ...είναι όμως έργο που βγήκε από μάθημα κι αυτό με κάνει ακόμη πιο χαρούμενη...ο δημιουργός λόγω ''ανασφαλειών'' δεν το εκτίμησε ως έπρεπε. Με δική μου πρωτοβουλία και επειδή ''δεν πάω καλά'' όπως λένε και μάλλον έχουν δίκιο...διάλεξα αυτό το έργο για την Πασχαλινή μου ανάρτηση...Μοναδικός σκοπός μου να δείξω στον ''μαθητή'' πόσο τον εκτιμώ...Ίσως έπρεπε να σας το πω από την αρχή...συχωρέστε μου τον αυθορμητισμό...σας είπα βέβαια από τον τίτλο πως δεν είμαι η Βιλλιώτη αλλά το παρακάμψετε...χαχα.Τα σχόλια σας με δικαιώνουν...σας ευχαριστώ πολύ και σας ζητώ ξανά συγγνώμη για την ''παραπλάνηση''. Μετά το Πάσχα θα έχετε την ευκαιρία (αν μου μιλάτε ακόμα) να δείτε τη λύση του γρίφου...Το δικό μου σχόλιο για τη ζωγραφιά το έγραψα στο τέλος της ανάρτησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού λοιπόν ο ανασφαλής μπούφος-μαθητής πήρε απο σπόντα την δόξα που του αντιστοιχούσε ωσάν να ήτο η Κυρία,κι αφού πήρε απο την Κυρία την ανέλπιστη καταξίωση που ουδέποτε φανταζόταν,κι επειδή ξέρω καλά πια τον αυθορμητισμό σου που ταιριάζει μεχρι παρεξηγήσεως με τη δική μου ανωριμότητα,κι επειδή ο,τι έγινε δεν έγινε με σκοπό να παραπλανήσει και να "εγκλωβίσει" κανέναν σε μία άποψη που δεν πιστεύει κατα βάθος, τώρα που αποκαλύπτομαι ως ο φυσικός δημιουργός της ατελούς τεχνικά Πασχαλιάς,ΘΑΘΕΛΑ να ευχαριστήσω για ΟΟΟΛΑ να επιβεβαιώσω οτι "Ε, δεν είμαι κι η Βιλλιώτη" και η δική μου ευχή-ανάρτηση θάναι με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ έργο της ΒΙΛΛΙΩΤΗ (μια που ήταν μία δημιουργική πρόκληση μεταξύ μας,που εμένα έβγαλε το λουλούδι που λατρεύω τούτη την εποχή και στην ίδια ...το λάδι!)
      Οι εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσες γυναίκες λοιπόν ζητούν ομού συγγνώμη και την κατανόηση του φιλοθεάμονος κοινού.Οσοι μας αγαπούν πραγματικά θα καταλάβουν οτι δεν κρύβεται τίποτε δόλιο απο πίσω πέραν αυτού που λέγεται ευθαρσώς κι απο τις δυό μας.
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΛΛΙΩΤΗ!

      Διαγραφή
    2. Τα πες όλα...δεν άφησες και λίγη αγωνία για μετά...εγώ πάντως θα περιμένω να δω πως ζωγράφισα...

      Διαγραφή
    3. ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ!!!!!!!!!ΑΡΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΕ ΤΣΙ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Πες τα βρε Έφη...είναι δυνατόν να ζωγραφίσω εγώ πασχαλιές με περισσότερη αγάπη από την Χαρά;

      Διαγραφή
    5. Απάτη τέτοιου μεγεθους μεγαλοβδομαδιάτικα; Στην πυρά θα καιγεστε αιωνίως και οι δύο!
      Οταν λέω εγω να πεταξεις τις χαρτοπετσετες ξέρω τι λέω, δεν ξεμωραθηκα ακόμα εντελώς!Καλό και άγιο το ντεκουπάζ,αλλά εδώ μιλάμε για τέχνη κι όχι για τεχνική.
      Σας φιλώ και τις δυο, μερες που είναι ας έχετε ...άφεση! Χα,χα!

      Διαγραφή
    6. Ε ρε και να σε ακούσει η Σωσώ...τα λες τώρα που λείπει...Νικούλα μου σίγουρα άλλο το ντεκουπάζ, αλλά θέλει κι αυτό την τέχνη του και ένα καλλιτεχνικό χέρι θα δημιουργήσει διαφορετικά από έναν απλό τεχνίτη.Μεγάλη συζήτηση...''Απάτη'';Βαριά κουβέντα είπες και θα πρέπει να λογαριαστούμε...οι κολασμένες σε καλούν σε μονομαχία...Α,μας δίνεις άφεση...ωραία,δεν ήξερα πως είχα φίλη τον Πάπα!!! Χαχα...Την ήθελα αυτή τη ''συχώρεση'' από σένα να πω την αλήθεια...δεν ήθελα να με αφήσεις Πασχαλιάτικα να καίγομαι στις τύψεις μου...

      Διαγραφή
    7. ΑΧ, δε την γλυτώνω την Κόλαση με τίίίποταααα, παίρνω κι αθώους στο λαιμό μου...

      Διαγραφή
    8. Μακάρι τα κρίματά μας να ήταν όλα σαν κι αυτό!
      Μπορείτε να πάτε να κοινωνήσετε ελεύθερα!

      Κι εσύ κυρία δασκαλα κοίτα να μας βαλεις και κανα μάθημα με ακουαρελα που βλέπω τις δικές σα και μου τρεχουν τα σάλια!

      Διαγραφή
    9. Α στην ακουαρέλα την ειδικότητα θα την πάρει η Χαρά...εγώ παρόλο του νερού δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα...αρχίζει όμως και μου βάζει την ιδέα, εκείνη.Την αφήνω να γίνει αστέρι και μετά θα την βάλω να μου μάθει...χαχα.

      Διαγραφή
    10. Καλά δεν ντρεπόσαστε καθόλου;;;;;;;;; Παπαπα!!!!!! Το μόνο που σας σώζει είναι ότι η ζωγραφιά της Χαράς είναι....ΥΠΕΡΟΧΗ!!!! Μπράβο Χαρά, συμφωνώ με τη Νίκη "πέτα τις χαρτοπετσέτες" ή κράτα μόνο λίγες, έτσι για το κέφι σου και ασχολήσου με τη ζωγραφική..... και πάλι μπράβο!!!!!!

      Διαγραφή
    11. ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...ΘΑ ΛΕΝΕ : ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ Ε!!!!!!!!!!!!!Ε ΡΕ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!
      ΣΩΜΑΤΕΙΟ! ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ...ΓΙΑΤΙ Η ΧΑΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΘΑ ΠΑΩ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΡΛΟΝΗΣΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΡΩ........

      Διαγραφή
    12. Οχι μαρή θα καβαλήσω το πινέλο και θα το παίξω Γουναρόπουλος γιατί θα σε φοβηθώ!Decoupage μέχρι να στρώσω...

      Διαγραφή
    13. ΑΛΤΑΜΟΥΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!!
      ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ; ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ;

      Διαγραφή
  20. κριτικος τεχνης δεν ειμαι....
    αλλα σαν ....irida...
    αυτο που βλεπω μου αρεσει...
    χρωμα,αρωμα,ψυχη...
    καλη Ανασταση και Καλο Πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ιριδάκι που βλέπεις όσα θέλω να δεις!Φιλιά πολλά και καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  21. Ο καλός δάσκαλος - πόσο μάλλον ο ζωγράφος - σίγουρα φαίνεται από τις αποδόσεις των μαθητών του!!!! Σίγουρα κανείς μας δεν είναι "η Βιλλιώτη" θα προσπαθήσουμε όμως να τις μοιάσουμε... να πάρουμε ότι μπορούμε από αυτήν... και γιατί όχι να γίνουμε και καλύτεροι!!!! Υπέροχος και ευωδιαστός ο πίνακας της Χαρούλας!!!! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα μου λες όσα ακριβώς περίμενα πως θα πεις!!!Γι'αυτό σ'αγαπάω! Σίγουρα μπορείτε να γίνετε καλύτεροι από μένα και σε πολλά είστε κιόλας!Κανείς δεν χρειάζεται να μοιάσει κανενός...αρκεί ο ένας να μαθαίνει από τον άλλον και να προσπαθεί να κρατά αυτά που του ταιριάζουν.

      Διαγραφή
  22. Μοσχομύρισαν ως εδώ οι πασχαλιές σου, να 'σαι καλά!! Καλό Πάσχα κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κοριτσάκι μου αυτά τα δήθεν τα έχω συναντήσει πολλές φορές έχω ένα ψώνιο να πηγαίνω στις εκθέσεις.
    Νομίζω πως αυτό που "μιλά" στην ψυχή μας είναι τέχνη!
    Τώρα το προβεβλημένο πολλές φορές βγαίνει φούσκα!
    Αυτό συμβαίνει νομίζω σε κάθε μορφή τέχνης που προσπαθεί το σύστημα να προβάλει!

    Οι πασχαλιές ήταν για μένα από πάντα ο προάγγελος της Ανοιξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη μου γλυκιά,έτσι είναι όπως τα λες...δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σου σε τίποτα έτσι κι αλλιώς!

      Διαγραφή
  24. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ... ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΣΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΜΕΙΣΑΙ! ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΞΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ, ΕΤΣΙ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΗ, ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ...ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από καλλιτέχνες άλλο τίποτα στη χώρα μας!Μας ευνοεί και το κλίμα!Ευχαριστώ για τις ευχές...Καλό Πάσχα να'χεις.

      Διαγραφή
  25. Πολύ σωστή η άποψη σου και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνα.Υπέροχη η πασχαλιά σου!!!!Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΔΕΣ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ! ΚΑΤΙ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ!!!!!!!ΜΟΣΧΟΒΟΛΟΥΝ ΜΟΣΧΑΤΟ!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Βρε συ πας φιρί φιρί να μου τις αγριέψεις; Δεν λες που δεν μ'έχουν δείρει ακόμη...Λυπήσου τη κυρία σου Έφη...

      Διαγραφή
    3. ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΩ ΑΜΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ. ΩΧ! ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ...ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ , ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.....

      Διαγραφή
    4. Βρε τι τα βάλατε με το ντεκουπάζ...θα λέει πως δεν μας αρέσουν αυτά που φτιάχνει...μη σώσουμε το ένα και χαλάσουμε το άλλο!Αχ βρε Σωσώ...πως πας και λείπεις πάντα όταν σε χρειάζομαι!!!

      Διαγραφή
  26. Μαράκι μου συμφωνώ απολύτως με όσα έγραψες, αλλά έχω μία ένσταση:
    Λατρεύω να βλέπω ανθρώπους να βάζουν την ψυχή τους σ' αυτό που φτιάχνουν (δεν εξετάζω ποτέ τεχνικές κ.λ.π. εξ άλλου, δεν έχω και τις γνώσεις για να το κάνω), να προσπαθούν και να αγαπούν αυτό που φτιάχνουν. Και 'γω μαζί τους και 'γω κάποτε ξεκίνησα από το μηδέν και εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου "υπό σπουδή".
    Όταν όμως βλέπω π.χ. ένα πίνακα 2μέτρα Χ 2μέτρα που έχει στη μέση μία κόκκινη τελεία και τίποτα άλλο και ο καλλιτέχνης σου λέει ότι αυτό είναι "η αναδυόμενη Αφροδίτη, στη Σαντορίνη".... εεεε.... αυτό δεν το δέχομαι. Τουλάχιστον ας μας δείξουν αυτοί οι κύριοι, "δείγματα γραφής" από άλλη δουλειά, ότι ξέρουν να ζωγραφίζουν!!!! και όχι να ποντάρουν στο μάρκετιγκ του γκαλερίστα!! Έχω ξενυχτήσει για να φτιάξω ένα φυλλαράκι που δεν μπορούσα να πετύχω, για να έρχεται ο κάθε εξυπνάκιας να πουλάει μούρη "αφηρημένης τέχνης"???
    Μ' έπιασε η πολυλογία μου, αλλά βρήκα ευκαιρία να τα πώ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου κι εγω!

      Κάτι που το καταλαβαίνει μόνο ένας για μένα είναι πρόβλημα όποια τεχνική κι αν διαθέτει.

      Διαγραφή
    2. Αννούλα θα συμφωνήσω μαζί σου...Εγώ μιλάω για ψυχή...δεν νομίζω πως αυτοί οι ζωγράφοι στους οποίους αναφέρεσαι συνήθως είναι ''των δημοσίων σχέσεων''.Υπάρχει αφηρημένο και αφηρημένο...και πίστεψέ φαίνεται η διαφορά...θα το έχεις δει κι εσύ.Είναι και με τι συνοδεύεται η ''τελεία''...αν για παράδειγμα γύρω της υπάρχουν κουστουμάτοι και γκλαμουράτοι κριτικοί...το πράγμα οδηγεί αλλού.Επίσης θα συμφωνήσω και με την Χαρά και κάπου το έχω ξαναπεί...αν έστω και σε έναν αρέσει αυτό που φτιάχνω,έχω καταφέρει κάτι...η τέχνη δεν είναι μοναχική για μένα...δεν θέλω να τα βλέπω μόνη μου και να χαίρομαι...θέλει αποδοχή ο καλλιτέχνης...

      Διαγραφή
  27. Συμφωνώ και επαυξάνω Μαρία!!!!!
    Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα !!

    Αν την είχα κάνει εγώ τούτη την ανάρτηση ,
    θα είχα γράψει ακριβώς τα ίδια λόγια !!!!
    (Χωρίς την μπλόφα Μαράκι :)

    Από όσα λίγα ξέρω κι έχω δει ,
    (όσο και τεχνικά άρτιος να είναι ο καλλιτέχνης)
    μόνο όταν ένα έργο, μια δημιουργία, μια ζωγραφιά εμπεριέχει ψυχή,
    τότε μπορεί να μιλήσει στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των θεατών !!
    Το έργο γίνεται μια όαση ν΄ακουμπήσει την ματιά του ο θεατής και να ξεκουράσει τη σκέψη του !!
    Η Τέχνη φυσικά είναι Γνώση, Μεράκι και Ψυχή !!
    Μα όταν μιλήσει η ψυχή, τα υπόλοιπα έπονται !!

    Καλό Πάσχα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη γι'αυτό Αθηνά μου(πως θα έγραφες τα ίδια...με τον δικό σου τρόπο φυσικά)...όπως είμαι σίγουρη πως κατάλαβες και τα κίνητρα της ''μπλόφας''...Καλό Πάσχα κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  29. Καλό Πάσχα,Μαρία!
    Να περάσεις όμορφα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. από την ζαλούρα μου με το άρθρο σου,ξέχασα να σχολιάσω τον πίνακα.Φάνηκε πως δεν είναι δικός ςου,αλλά είναι ελεύθερα ζωγραφισμένο και σωστά.Εύγε στον μαθητή και να συνεχίσει να εκφράζεται ζωγραφίζοντας...του πάει.Αντε Καλή Ανάσταση-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήθελα κι εγώ να καταλάβει Κρίστα μου...χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου....Καλή Ανάσταση κούκλα μου...με υγεία πάνω απ'όλα!

      Διαγραφή
    2. ΜΗΝ ΣΚΑΣ! Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ....

      Διαγραφή
  31. Aγαπητή μου Μαρία.
    Κατ΄αρχάς να σε ευχαριστήσω για τις Πασχαλινές ευχές σου και να ευχηθώ κι΄εγώ σε σένα και την οικογένειά σου καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα.
    Στο κείμενό σου. Στάθηκα στην σοφή ρήση σου, κάθε πίνακας λέει μια ιστορία. Μια αλήθεια σοφή. Ένας πίνακας έχει πάντα κάτι να πει. Όσο για τους κριτικούς τους έχω ζήσει στην δημοσιογραφική μου πορεία και ποτέ μου δεν μπόρεσα να τους καταλάβω.
    Για άλλη μια φορά να σου πω ότι θαυμάζω τον τρόπο γραφής σου. Απλός, κατανοητός και πάντοτε σωστός. Λες πάντα θαυμάσια αυτό που θέλεις να πεις.
    Μάλιστα η σημερινή σου ανάρτηση είναι και αρκετά χιουμοριστική.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ντένη μου για όσα μου γράφεις...και που με την εμπειρία σου επιβεβαιώνεις όσα λέω...Να'σαι καλά και καλή Ανάσταση...φιλιά στο νησί!

      Διαγραφή
    2. Σε ποίο νησί ακριβώς να δώσει φιλιά; διότι ο αγαπητός φίλος ζει στα εξωτερικά,εκτός κι αν νομίζεις οτι είναι η Βλαχέρνα...

      Διαγραφή
    3. Σ'όλα τα Επτάνησα...του μπλοκ του...συμπεριλαμβανομένου και του Ποντικονησίου!!!

      Διαγραφή
  32. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΣΟΥ!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ !!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου δεν είναι δικές μου οι Πασχαλιές αλλά τις νιώθω έτσι...Καλή Ανάσταση κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  33. Συμφωνώ.. απόλυτα όμως!
    Στους χώρους της τέχνης (όλων των τεχνών) το ίδιο ακριβώς θέμα είναι που διχάζει όσους θέλουν να βάλουν σε σειρά προτεραιότητας τον κάθε δημιουργό. Μα η ψυχή δεν μπορεί να μπει σε μια τέτοια σειρά.
    Από την άλλη το πόσο έχει δουλέψει ο καθένας φαίνεται, όπως και το ταλέντο. Αν όμως αυτά τα δύο δεν συνοδεύονται από την αγάπη και την ειλικρινή έκφραση της ψυχής δεν αγγίζουν τον θεατή ή τον ακροατή.. αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο;

    Ευχαριστούμε για τις γλυκιές μοσχοβολιστές ευχές:-)

    Να σαι καλά Μαράκι.. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας....Ναι Μάργκο μου συμφωνούμε σε όλα όπως το 'πες...Καλό Πάσχα κούκλα μου!

      Διαγραφή
  34. Καλως σε ξαναβρίσκω κυρια!!!!! να μαι και πάλι εδώωωωωω!!!! και τόσο χαρούμενη είμαι που ξαναβρίσκω την παρέαααα!!! μια εβδομαδα παθών πέρασα μέχρι να καταφέρω να βρω τρόπο για επικοινωνία...τωρα όμως ειμαι πολύ ευτυχισμενη...με το καινούργιο μου λόπτοπ..χι..χι.. αμέ;;;; χι..χι.. το τί συνφωνώ μαζί σου για την ψυχή..σε ότι κάνεις δεν λέγεται!!!! θα πάω να δώ αυριο και την προηγουμενη αναρτησή σου...να εχω δουλειά τώρα στις διακοπές κυρία!!!!!αχ!!!! ποσο μου έλειψες!!!! μου λείψατε όλες!!!!!!!!!! κανε μια βόλτα και απο μενα.........σου ευχωμαι να περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται με τους αγαπημενου σου....Μαρακι ...ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!! τα λεμε... φιλακια πολλα...πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την βόλτα μου την έκανα πριν έρθεις εσύ...χαχα...είμαι πολύ γρήγορη!Σε περίμενα Ρουλίτσα μου!Καλώς επέστρεψες.Να περάσεις όμορφα αυτές τις μέρες...Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
  35. Ναι Μαρία μου....το πέτυχες.....εγώ νομίζω ότι είμαι πιο μουρλή από τη Χαρά....βαρεμένη....παθιασμένη....πεισματάρα.....ψωνάραααααα.....χα χα χα....σ' αγαπώ πολύ πολύ. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ δεν το είδα!!!Μόνο εσύ ζωγραφίζεις σε πιτσόκουτα!!!Τα λατρεύω! Θα κάνουμε έκθεση ''delivery και τέχνη''!!!

      Διαγραφή
    2. Με είπε μουρλή, βαρεμένη και ψωνάραααααα και δε με υπερασπίστηκες;;;; Συμφωνείς; Αυτό είναι casus belli,πάει η Προοπτική,ούτε τα ρείθρα του πεζοδρομίου ίσια...θα μείνεις με τους blue brothers...

      Διαγραφή
  36. Συμφωνώ απόλυτα!!!Με αυτά σου τα λόγια εκφράζεις και τις δικές μου σκέψεις σχετικά με τον χώρο της τέχνης και τους κριτικούς της.Η ακουαρέλα σου μου άρεσε πολύ!Καλό Πάσχα σου εύχομαι και καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ακουαρέλα ανήκει αλλού αλλά σ'ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς εκ μέρους του δημιουργού και για όσα λες και για τις ευχές σου!Καλό Πάσχα Σπυριδούλα μου.

      Διαγραφή
  37. πολύ όμορφο!Καλή Ανάσταση!
    ¨οσο για το κόσμο της τέχνης το 'μέσον" μετράει και εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς δίνουμε αξία στο ''μέσον''...Καιρός να το αλλάξουμε.Καλή Ανάσταση.

      Διαγραφή
  38. ΚΥΡΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΛΙΓΑΚΙ....
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΙΛΑΚΟ ΜΑΘ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πάω να φτιάξω κουλούρια γιατί στο τέλος θα τρώμε ζωγραφιές και σχόλια το Πάσχα...ναι,ξέρω χρωστάω κι απαντήσεις...

      Διαγραφή
    2. Σαν καφενείο ένα πράγμα αυτή η ανάρτηση...Εγώ μόλις επέστρεψα και είπα να'ρθω να δω το βιβλίο επισκεπτών...

      Διαγραφή
  39. Μαρία μου έδωσες το φώς και την έμπνευση σ έναν ανθρωπο να βγάλει κάτι απο μέσα του που ισως και να μην ήξερε πως υπάρχει, αυτὀ εγώ το θεωρώ πολύ όμορφο και σημαντικό. Ο πίνακας είναι υπέροχος γιατί είναι γεμάτος συναισθήματα που έχω νοιώσει κι εγώ που...ξἐρω καλά ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!Οσα μπράβο και να πούμε στη ΧΑΡΑ δεν πιστεύω πως θα της δώσουν τόση χαρά όση αυτή που ένοιωσε δουλεύοντας αυτό το έργο και βλέποντάς το τελειωμἐνο.Για άλλη μια φορά θα σου πώ πως σε θαυμάζω όπως και όλους εκείνους που ξἐρουν κάτι παραπάνω και με απλότητα και δοτικότητα το μοιράζονται και βοηθούν κάποιους άλλους που έχουν την ΨΥΧΗ αλλα όχι τις γνώσεις να το βγάλουν απο μέσα τους.Είναι πολύ λυτρωτικό αυτό....!
    Να είσαι καλά και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΦΙΛια ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νασούλι όμορφα όλα όσα λες και συμφωνούμε πανηγυρικά!Να'σαι καλά κοριτσάκι μου και να περάσεις όμορφα τις μέρες του Πάσχα.

      Διαγραφή
  40. Άχ...δασκάλα μου αγαπημένη !!!! Τί υπέροχη ανάρτηση !!!! Συμφωνώ και επαυξάνω !!!! Είσαι Αστέρι !!! Δέν θα σε ζαλίσω πολύ σήμερα γιατί είμαι πολύ ώρα στον υπολογιστή και έχω κουραστεί αλλά έχω ακόμα μερικές επισκέψεις να κάνω χάχά ! Η Σύνθεσή σου με την Πασχαλιά στο βάζο....υπέροχη...πολύ όμορφη ζωγραφιά !!! Έχουν την τιμητική τους οι Πασχαλιές !!!! Πάω τώρα απο την Κοντέσσα της Ζακύνθου να καμαρώσω πάλι την ζωγραφιά της και να της ευχηθώ...αλλά πρίν φύγω θέλω να ευχηθώ και σε'σένα να περάσεις όμορφες στιγμές με την οικογένειά σου και τους φίλους σας !!!! Και του χρόνου με υγεία γλυκυτάτη Μαρία !!!!@
    Καλή Ανάσταση !!!! Αγκαλίτσα και φιλάκιααααα....( μετά το Πάσχα θα στρωθώ...εντάξειιιιι ;;!! :ο) ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως φαίνεται οτι έχεις κουραστεί απο τον υπολογιστή Μυρσινάκι!
      Βρε θάκανε ποτέ η δασκάλα τέτοια ζωγραφιά;Τάπαμε τα συμφωνήσαμε κείμενο δικό της,ζωγραφιά δικιά μου, η δικιά της στα "προσεχώς" και τότε θα θαυμάσετε! Εδω ήθελε να μπιζάρει το μαθητή,είπαμε, κι εκτέθηκε η γυναίκα.
      Κι ύστερα υποσχεσαι μετά το Πάσχα να στρωθείς...αφού είσαι συνέχεια Χαρούμενα Χριστούγεννα!!!πώς θα συμμαζευτείς βρε άστρωτο;

      Διαγραφή
    2. Μυρσινούλα δεν κατάλαβες, αλλά το ένστικτό σου σε οδηγεί σωστά στην Ζάκυνθο...Αυτό είναι επικοινωνία...

      Διαγραφή
  41. Ώχ...ευτυχώς που ήρθα για να δώ άν έχω απάντηση...αλλά...λογικό είναι να μπερδευτώ...εδώ έχω μπλέξει με συμμαθήτριες ζωγράφους !!!!! Στο τέλος θα την ξεπεράσεις και θα ζωγραφίζεις κι εσύ βροχερά παράθυρα !!!!
    Το εννοώ !!!! Φιλάκια πολλά πολλά και στις δυό σας !!! σμούτς ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που'το χει εκεί και το βλέπει τι νομίζεις πως κάνει όλη μέρα...προσπαθεί να με αντιγράψει...

      Διαγραφή
    2. Πόσο χαίρομαι που συνετίζεσαι τόσο άμεσα!!!δείχνεις τάσεις συμμόρφωσης μικρό και τριανταφυλλένιο.
      Οσο για βροχερά παράθυρα...μάλλον λουλουδοζωγραφος θα γίνω οταν μεγαλώσω.
      Φιλάκια πολλά κι απο τις δυό μας (σιαμαίες θα γίνουμε Βιλλιώτη)

      Διαγραφή
    3. Εγώ ζαργάνα δε γίνομαι...σιαμαίες αλλά χειρουργημένες(για να ξεκολλήσουμε!)...αυτόνομες!

      Διαγραφή
  42. Τι γίνεται, βρε κορίτσια, θα αρχίσουν αναρτήσεις "ζευγαριών" τώρα; Όχι, για να ξέρω, να δω ποιο θα είναι το δικό μου ταίρι!!! Αλλά, μάλλον ΔΕΝ έχει φανεί ακόμα αυτή που θα φτάσει τη δική μου τεχνική!!! Χονολουλού, άσε κάτω το καλάμι, το χρειάζομαι ακόμα!!!! Διότι για να φτάσεις να κάνεις αφηρημένο, πρέπει - για να αξίζει το έργο - να έχεις περάσει του Χριστού τα Πάθη στην άσκηση και τη "φωτογραφική ζωγραφική"! Έχω δίκιο, Κυρία; Μη κοιτάτε εμένα που πήγα κατ' ευθείαν στην αφαίρεση..... Λίγοι το μπορούν αυτό! Χχχχχχχχχχαααααααααα! Όσο για τη μαθήτρια, αν μου επιτρέπεται ακόμα να την αποκαλώ έτσι, τι να πω.... πάει να ξεπεράσει τη δασκάλα!!! Τέλεια η πασχαλιά. Χαρούλααααα, αν αποφασίσεις τελικώς να το "γυρίσεις" και πετάξεις τα προηγούμενα υλικά, εγώ θέλω τις χαρτοπετσέτες!!! Και, μεταξύ μας, πολύ καλά θα κάνεις.
    Κυρία, θέλω να σας πω πως επικροτώ όλα όσα γράψατε για το πώς κρίνει κανείς ένα έργο, προσωπικώς, όταν μου αρέσει κάτι, μου αρέσει με την πρώτη ματιά. Δεν ξέρω από τέχνη, αλλά πολλά έργα "μου μιλάνε" και αυτά θεωρώ ωραία, χωρίς να εξετάζω τεχνικές λεπτομέρειες για τις οποίες ούτως ή άλλως, δεν έχω και ιδέα!!!
    Εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα και μια ολόφωτη Ανάσταση με τον Βαθίλη πρωταγωνιστή!!! Θα έχω κι' εγώ μαζί μου τη Θοφία....
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Φιλία μου δίκιο έχεις σε όλα...Η μαθήτρια παραμένει μαθήτρια όμως μη μου την κάνετε και φύγει από την τάξη...ας το γυρίσει,ας το κάνει ό,τι θέλει,αλλά μη την χάσω κιόλας!Ας έρθει η Χονολουλού τουλάχιστον στη θέση της αν είναι...που δεν μας καταδέχεται...Καλό Πάσχα και πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Φιλία στο τέλος θα σκιστούν οι χαρτοπετσέτες απο τον κούτουπο που έχει να γίνει, αλλά τη διαθήκη μία την έχει καπαρώσει και αυτή θα την κάνει για ...Χονολουλού, εκτός κι αν την κλείσεις ζευγάρι, διότι εγω έκλεισα(ως γυναίκα, μετά τη Λιάνη)
      Φιλιάαααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
    3. Εγώ λέω να μη μπερδευτούμε...κάτσε εσύ με τον Παναγιωτάκη και κάνω εγώ ζευγάρι με τη Φιλία...έχουμε γίνει κουβάρι εδώ μέσα...

      Διαγραφή
  43. Αν και μπερδεύτηκα λιγάκι, η δασκάλα μου με ξεμπέρδεψε. Η δουλειά της Βιλλιώτη αλλά και αυτής που δεν είναι και η Βιλλιώτη εμένα μου αρέσει πολύ.
    Γιατί εκτός από ψυχή, τι να λέω τώρα, η κοπέλα εχει και χέρι!!!Διότι και εγώ Μαρία μου εχω ψυχή αλλά εχεις δει τι βλακείες ζωγραφίζω?? Κοριτσάκια μου καλά ευχές για το Πάσχα σας έχω δώσει ήδη. Σας φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά ''περί βλακειών'' η δασκάλα σου στα λέει; Μη την εμπιστεύεσαι παιδάκι μου...μόνο στα ακροβατικά,εδώ θα ακούς εμένα...Ευχαριστούμε όλες οι Βιλλιώτη και μη!Καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
    2. θα σου πω εγω αυριο τι λεει η δσακαλα της Μανιας !!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Η δασκάλα κάνει οχτάρια όπως καταλάβατε...

      Διαγραφή
  44. ωπααααααααααααα!!!!!!!Για το ποια θα παρει τις χαρτοπετσετες της Χαρας και της Μανιας ......δεν σηκωνω κουβεντα!!!Εγω θα τις γηροκομησω,εγω θα τις κληρονομησω!!!ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΑΝΩ!!!!!γιιιαααααα μαζευτειτε!!!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααααα μη ξεχασω....κληρονομω και την Σωσω και την Μπετυ!!!!χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Μόλις είδες πως χάνεται η κληρονομιά εμφανίστηκες!!!Για το φόνο κουβέντα...

      Διαγραφή
  45. Μαράκι μου γλυκό, σε περιμένει βραβείο στο σπιτάκι μου! Καλά να περάσετε όλοι οικογενειακώς!!!φιλάκια και καλή Ανάσταση και πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αχ μωρέ Μαράκι, πάντα μετριόφρων και ταπεινή. Είσαι πολύ καλή πως να το κάνουμε; Ακόμη και στη μουτζούρα θα δώσεις χάρη! Από 'κει και πέρα βέβαια, έχεις δίκιο. Η ψυχή δεν μετριέται... με τίποτα.
    Η Πασχαλιά σου στο βάζο είναι όνειρο, αυτό το χρώμα βρε παιδί μου το λατρεύω. Τόσο χαρούμενη και φωτεινή!
    Καλά να περάσεις αυτές τις μέρες Μαρία μου!
    Καλό Πάσχα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου πέρασες από τη Χαρά και κατάλαβες...Ευχαριστώ για όσα λες και σου εύχομαι να καλή Ανάσταση!!!

      Διαγραφή
  47. Ηρθα για μια πρωινή καλημέρα και ευχές για Καλή Ανάσταση γλυκιά Μαρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πόσο δίκιο έχεις σ' αυτό που γράφεις για την ψυχή!! Πανέμορφες και οι δύο πασχαλιές!! Να περάσεις πολύ όμορφα αυτές τις μέρες, με τους δικούς σου ανθρώπους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. κι εγώ που νόμιζα πως είσαι χα χα χα Εξαιρετικό!! Πέρασα να ευχηθώ Καλή Ανασταση με υγεία, αγάπη ευτυχία και επαγγελματική ευημερία! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι κρίση ταυτότητας πέρασα;Τώρα είμαστε οκ...ξεμπερδευτήκαμε! Φιλιά κι από μένα και καλή Ανάσταση Μαράκι...

      Διαγραφή
  50. Μαρία μου, επιτρέπεται να σχολιάσω το κείμενο ; όπως είπε και η Μάνια, κι εγω εχω ψυχή, αλλά μια μολυβιά να βάλω δεννννν!!!!!!!!Χαχα!! Τις ευχές μου για ένα όμορφο Πάσχα, γεμάτο υγεία, αγάπη και χαρά!
    Και για να μην ξεχάσω , οι πασχαλιές "μιλούν" μέσα από το βάζο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι...Και βέβαια επιτρέπεται,άκου λέει...εδώ έχουμε κάνει τα απίστευτα,τον σχολιασμό θα αποκλείσουμε; Δεν ξέρω αν μπορείς να ζωγραφίσεις,είδα όμως πως στις κατασκευές είσαι αστέρι!!! Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  51. Kαλη Ανασταση και Καλο Πασχα .Η χαρη του Χριστου να σου χαρισει ο,τι αναζητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΕΙΘΕ Η ΘΥΣΙΑ, Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤHN ΚΑΡΔΙA ΣOY ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣOY.

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!Υγεία κι ευτυχία για σένα κι όσους αγαπάς!!!

      Διαγραφή
  53. ΠΑΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΟΜΑΝΤΖΟΥ!!!!!!
    ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ!!!!!!
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ!!!!!!!
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ!!
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ!!!!!!!
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ, ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ!!!!!!!!
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου ήμουν σίγουρη πως θα συμφωνήσουμε...Δεν συμβαίνει μόνο στις τέχνες αυτό...παντού προοδεύουν οι ''κολλητοί''.Θέλω να πιστεύω όμως πως αυτό είναι πρόσκαιρο και πως στο τέλος όσοι αξίζουν ξεχωρίζουν τις περισσότερες φορές.

      Διαγραφή
  54. Παρόλο που δεν είσαι κι η Βιλλιώτη....εγώ θα σου ευχηθώ...καλή Ανάσταση!!!Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως η μία και πραγματική Βιλλιώτη σ'ευχαριστώ και σου εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου Ασπασάκι!!!

      Διαγραφή
  55. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!
    ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΠΡΩΤΗ........
    ΑΧΑ ΧΑΧΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χριστός Ανέστη, να χαίρεσαι και να σε χαίρονται όσοι αγαπάς. Φως λαμπερό Αναστάσιμο να λούζει πάντα τα όνειρά σου και να φωτίζει το δρόμο σου! Σε φιλώ :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου!!!Χρόνια πολλά και καλά και για σένα!!!

      Διαγραφή
  57. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Μαρία μου!!!
    Μια χαρά τα είπες για τους κριτικούς, την ψυχή και την τέχνη. Ισχύουν ακριβώς τα ίδια και στη μουσική.
    Οι πίνακές σου εμένα που δεν είμαι κριτικός μου "μίλησαν". Σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι την ομορφιά της ψυχής σου μαζί μας.
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδούλα μου έτσι γίνεται παντού...αλλά εμείς δεν κολλάμε...συνεχίζουμε να κάνουμε όσα αγαπάμε!Σ'ευχαριστώ για όσα λες και σου ανταποδίδω τις ευχές!

      Διαγραφή
  58. Χρόνια Πολλά Μαράκι μου!!!Χριστός Ανέστη!!με υγεία και χαρά και του χρόνου!!!φιλάκια γλυκιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Α!!Ξέχασα, θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω και από κοντά γλυκούλα μου!!Αν έρθεις για τα συρτάρια, θα είναι ότι καλύτερο!!!Θα τα πούμε ελπίζω, φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Φανούλα!Λέω να'ρθω αν δε τύχει κάτι απρόοπτο...Θα τα πούμε σίγουρα!

      Διαγραφή
  60. Κοριτσάκι μου γλυκό!!! Χριστός Ανέστη!!!! Σ'ευχαριστώ για όλα, θα το λέω και θα το ξαναλέω!!!! Σου στέλνω την αγάπη μου!!! Καλό ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη Κική μου...θα νομίζει ο κόσμος πως έκανα και τίποτα σπουδαίο...Κική μου εύχομαι να τα πούμε από κοντά,θα το'θελα πολύ!

      Διαγραφή
  61. Μαράκι μου, Χριστός Ανέστη... Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!
    Για ποια έγκριση μου λες, κούκλα; Για τη λεκτική επαλήθευση; Την έχω βγάλει πολύ καιρό τώρα... Μόλις το ξανακοίταξα και έχει ένα μεγάααααλο όχι!
    Δεν καταλαβαίνω.....
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι μεγάλο το όχι είναι εντάξει!!!Για λεπτομέρειες σου απάντησα προσωπικά...

      Διαγραφή
  62. Χαζέψαμε τους πίνακες σου και πραγματικα ήταν ανάσα τέχνης...Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλό ξημέρωμα Μαράκι μου!!! Η ευχή σου, επιθυμία μου!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα κυρία μου....μεχρι να διαβάσω όλα τα σχόλια.....ναι το έχω αυτό το χούι...χι..χι.. βραδιασε καλέ; ..πώ πώ ποσα έχασα!!!!! και εχω χάσει και μαθήματα...αλλα κυρία σας υπόσχομαι μόλις τελειώσω τα πλεκτα μου... θα στρωθώ στην ζωγραφική....χι..χι... τι να κάνω η μαθήτρια.....εχω μεινει πίσω το καθηστερημένο..χι..χι.. φιλώ σε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ