Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέντε τραγούδια θα σου πω...

  Αυτές τις μέρες είμαι πολύ φορτισμένη από την έκθεση της ''Πίστης''. Είναι μια μοναδική εμπειρία  που έχει να δώσει πολλά σ'όποιον τη βιώσει(αυτήν την έκθεση δεν τη βλέπεις με τα μάτια...). Δεν θα σταθώ άλλο γιατί σκέφτομαι πως θα ήταν χρήσιμο να σας κάνω μια ξενάγηση όταν βρω το χρόνο κι έτσι να μπορέσετε, όσοι δεν θα'ρθετε, να δείτε όλα αυτά τα θαυμαστά,δύσκολα,σκληρά αλλά ελπιδοφόρα που έχουν να μας δείξουν τα παιδιά.
  Τώρα θα κάνω κάτι άλλο πιο ''εύπεπτο''αλλά συνάμα όμορφο και χαλαρωτικό...θα σας βάλω μουσική! Να και η αιτία:


 Τι το ήθελα να πω πως δεν τρελαίνομαι για παιχνίδια...είπατε να με εκδικηθείτε. Αλλά κι εγώ...τραβάτε με κι ας κλαίω μου φαίνεται είμαι! Ε,δεν μπορώ να μην ανταποκριθώ στη Φανή  μας...δεν μου έβαλε και τίποτα δύσκολο,πέντε τραγουδάκια μόνο.Για να δω τι θα διαλέξω γιατί είναι live το πρόγραμμα...Να μη βάλω πάλι το ''Μινοράκι'' δεν κάνει ...σας έχω ζαλίσει...θα βάλω όμως σίγουρα κάτι από Χαρούλα.Είναι ένα τραγούδι που δεν ακούστηκε πολύ αλλά εγώ το λατρεύω.
1.''Θα μεγαλώνουμε μαζί'' Χαρούλα Αλεξίου


Το αφιερώνω σ'όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες(μη ξεχνιόμαστε),αλλά και στον Βασίλη μου.Βρήκα κι αυτό το εκπληκτικό βιντεάκι γεμάτο εξαιρετικές ζωγραφιές.Το έχει φτιάξει μια μαμά και το έχει αφιερώσει στις κόρες της:






2.''Συνταγές μαγειρικής''  Χαϊνηδες

  Αυτό το τραγούδι μου αρέσει πολύ χωρίς να μπορώ να εξηγήσω γιατί.Είναι σαν να λέει μια ιστορία,είναι τόσο απλό κι όμορφο.Η μουσική του τόσο μελωδική.Επίσης ένα βίντεο με πολύ όμορφες ζωγραφιές σχετικές με το θέμα.Αφιερωμένο στις μαγείρισσές μας:


3.''Προσκυνητής''Αλκίνοος Ιωαννίδης

 Ο Αλκίνοος είναι αγαπημένος.Δεν νομίζω να υπάρχει τραγούδι του που να μη μου αρέσει.Διάλεξα όμως αυτό γιατί έχει κι αυτό ταξίδι μέσα του.Επίσης να σας πω πως το έχω συνδυάσει με τον ''Μικρό Πρίγκιπα''...ίσως γιατί κάπου λέει ''κάποιος είπε πως η αγάπη σ'ένα αστέρι κατοικεί...''.Βίντεο με ζωγραφιές δε βρήκα αλλά κι αυτό έχει όμορφες εικόνες. Το αφιερώνω  σ'όλους τους ταξιδευτές:



4.''Να με θυμάσαι'' Μελίνα Μερκούρη

  Εδώ τι να πω...το έχουν τραγουδήσει πολλοί...η Μελίνα όμως μοναδική.Εξαιρετικό...Το αφιερώνω σ'όσους έφυγαν...


  Δεν διάλεξα και τα πιο χαρούμενα τραγούδια αλλά κάποια ''λυτρωτικά''΄όπως τα λέω εγώ.Και για να μη σας αφήσω χωρίς αισιόδοξο μήνυμα θα σας βάλω μια μουσική,όχι τραγούδι (επιτρέπεται;) από μια ταινία που λατρεύω...

5. ''La vida es bella''Nicola Piovani

  Μια μουσική που μόνο ελπίδα μου φέρνει στο μυαλό...''Η ζωή είναι ωραία''...για όλους μας!


 Αυτά είναι πέντε αγαπημένα τραγούδια-μουσικές.Έχω πολλά αλλά δεν χωράνε σ'ένα...πρόγραμμα.Θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες πιστεύω...αλίμονο, από παιχνίδια άλλο τίποτα! Κι έχω και μάθημα να ετοιμάσω και δεν μ'αφήνετε...Σας χαιρετώ και σας περιμένω την Παρασκευή στο ''Φλοίσβο'',όσους μπορέσετε.





Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ....
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΩΡΑΙΟ!!!!!!
    ΠΕΡΑΣΑ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΟΙΣΒΟ.... ΤΙΓΚΑ! ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΚΑΛΕΕΕΕΕ! ΩΧ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΘΩ...
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχθές ήταν τα εγκαίνια και γινόταν χαμός.Εγώ πήγα από τις 5.Θα είμαι αύριο ξανά εκεί από νωρίς.Το τραμ εξυπηρετεί πολύ.Να έρθεις Έφη...είναι σπουδαία έκθεση...Μέχρι τις 24 θα είναι ανοιχτή.Να μου πεις αν πας για να έρθω να σε δω.Φιλιά.

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα και τα τραγουδια και τα βιντεο και οι ζωγραφιές ΜΑρία μου...και εγώ το έπαιξα το μουσικό παιχνιδι αλλα δεν ήξερα να βάλω βιντεο και εβαλα φωτό....χι..χι.. το καλο το παλικάρι ξέρει κια λο μονοπάτι.... φιλακια....καλή επιτυχία στην εκθεση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου δεν το ξέρεις αλλά σήμερα όλο το απόγευμα το περάσαμε μαζί...Δεν λέω περισσότερα,ούτε εσύ να ρωτήσεις...χαχα,φιλιά σμαραγδένια!

      Διαγραφή
    2. Άντε να κοιμηθεί η Ρούλα μετά από αυτό. Θα ψάχνει, θα ψάχνει.....

      Διαγραφή
  3. Το μόνο που θέλω να πω, είναι ότι μέσα στη γενική μαυρίλα, εγώ είμαι χαρούμενη........ γιατί κάπου εκεί έξω, υπάρχουν άνθρωποι όπως εσύ. Και αν βγούμε λίγο από το καβούκι μας, να πούμε μια παραπάνω "καλημέρα", να κοιτάξουμε με άλλα μάτια τον διπλανό μας και να του δώσουμε μια ευκαιρία ακόμα, μπορούμε να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους. Να είσαι καλά. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενη Άννα μου,κι ένας βασικός λόγος είναι αυτό που βγαίνει εδώ μέσα, από την επικοινωνία μας,από την επαφή την ουσιαστική,από την ανταλλαγή συναισθημάτων...Η ζωή δεν μπορεί παρά να είναι ωραία...και τα δύσκολα όταν μοιράζονται γίνονται ευκολότερα.Πως να μην είμαι χαρούμενη που έχω εσάς...

      Διαγραφή
  4. Όσα μπράβο και να σου πω για την αφοσίωσή σου σ' αυτό το σκοπό, θα είναι λίγα. Εύχομαι πλήρη επιτυχία στους στόχους σας....
    Τα τραγούδια σου όλα διαλεχτά!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς Φιλία μου δεν κάναμε κάτι σπουδαίο.Δώσαμε κάποια έργα και περνάμε κανένα απόγευμα για να βοηθήσουμε στη διοργάνωση.Τα σπουδαία τα κάνουν αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους.Παίρνουμε απ'όλο αυτό παρά δίνουμε...Σ'ευχαριστώ πάντως για τη στήριξή σου.Οι ευχές σου πολύτιμες...

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για ότι κάνεις!!Να έχεις μια όμορφη συνέχεια!!Πολύ ωραίο blog.Καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμορφα τα τραγούδια που διάλεξες και ειδικά αυτό της Αλεξίου. Από τα ωραιότερα και τρυφερότερά της.Καληνύχτα και φιλιά θτο Βαθίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μου και τα πέντε τραγούδια είναι ενα και ενα-αγαπημένα μου. Θέλω όμως να σου δώσω συγχαρητήρια για ότι κάνεις, και βέβαια δεν εννοώ τα τραγούδια. Καλή συνέχεια, με πολύ δύναμη!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!
    ΚΑΝΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ!!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ!!!!!!!!
    ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ , ΙΣΩΣ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ρένα μου...χαίρομαι που σου αρέσουν τα τραγουδάκια μου!Θα έρθεις ή θα έρθουμε...χαχα.

      Διαγραφή
  9. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ!!!!ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΣΚΟΠΟ ΣΑΣ!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ αγαπημένα τα τραγούδια που διάλεξες! και έκλεισες και τόσο όμορφα! Ε, δεν ήταν και τόσο βαρετό αυτό το παιχνιδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil

    (⁀‵⁀,) ✿
    .`⋎´✿✿¸.•°
    ✿¸.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέλεια τα τραγούδια σου Μαράκι μου!!!σ'ευχαριστώ που έπαιξες και μας χάρισες τόσο υπέροχες στιγμές!!! φιλάκια και καλή επιτυχία σε όλες τις δραστηριότητές σου, που έπεσαν όλες μαζί!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχα τα τραγούδια που μας χάρισες Μαρία...Το τραγούδι της Μελίνας λατρεμένο!! Και το βιντεάκι με τις ζωγραφιές τόσο συγκινητικό...Με όλα αυτά, σιγά σιγά έχω την "εικόνα" σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ