Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαζεύτηκαν πολλά...

 Πολλά βραβεία  αυτές τις μέρες αλλά υπήρχαν άλλες προτεραιότητες και τα είχα παραμελήσει. Ήρθε η ώρα τους να μπουν κι αυτά στη θέση τους. Το πρώτο ήρθε από τη Φανούλα μας κι έχει και παιχνίδι που θα παίξω στη συνέχεια.






Το δεύτερο από τη Μυρσινούλα .




Και το  τρίτο ήρθε από την ποδηλάτισσα.




  Σας ευχαριστώ πολύ και τις τρεις που με επιλέξατε. Με τα παιχνίδια αυτά βλέπετε πως έχω μια δυσκολία και δεν τρελαίνομαι να παίζω αλλά όταν μου το ζητάτε δεν μπορώ να τ'αρνηθώ. Μπορεί να τ'αλλάζω καμιά φορά αλλά δεν πειράζει,ο καθένας βγάζει τον εαυτό του εδώ. Αυτό όμως δεν το πειράζω, θα τα κάνω όλα όπως πρέπει:

1)Αγαπημένο τραγούδι:
Το'χω ξαναπεί





2)Αγαπημένο επιδόρπιο: Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο...δεν είμαι και του γλυκού,πάω κατευθείαν για φαγητό!

3)Τι με εκνευρίζει: Με εκνευρίζουν οι θόρυβοι (όχι οι ήχοι).Θόρυβος για μένα πχ είναι οι ειδήσεις στην τηλεόραση γι'αυτό τις έκοψα...

4)Όταν είμαι αναστατωμένη: Μιλάω και μοιράζομαι το πρόβλημα με φίλους. Ναι, στα πολύ σοβαρά δεν μπορώ μόνη μου...ευτυχώς έχω αποδέκτες.  

5)Αγαπημένο κατοικίδιο: Δεν έχω κάποιο αυτή τη στιγμή. Από παλιά το καναρίνι μου ο Ντίνος...μεγάλη ιστορία...

6)Μαύρο ή άσπρο: Στα ρούχα ή στη ζωή; Στη ζωή είμαι του γκρι, στα ρούχα περισσότερο μαύρο.

7)Μεγαλύτερο φόβος: Το αναπάντεχο κακό.

8)Στάση ζωής: Υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά στα πράγματα.

9)Τι είναι τελειότητα για μένα: Η ψυχική επαφή και η φύση.

10)Ένοχη απόλαυση: Είχα μία αλλά την έκοψα...μεγάλη προσωπική επιτυχία!


 Πρέπει να πω και μερικές σκέψεις...
1.Ευτυχώς που ξέρω τυφλό, αλλιώς θα περνούσα ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή...
2.Θέλω να φτιάξει ο καιρός γιατί έχω τ'απίστευτα να κάνω και δεν μπορώ...τι να κάνω που είμαι μηχανόβια!
3.Όταν ξέρεις να δίνεις, βρίσκεις εξαιρετικούς παραλήπτες...
4.Θέλω ένα ταξίδι επειγόντως...
5.Δεν αντέχω άλλες κουβέντες για οικονομικά...
6.Αυτό που κάνω μου φαίνεται λίγο χαζό...ποιον ενδιαφέρουν αυτά που λέω;
7.Να μπορούσα να πάρω λίγο τον πόνο από όσους αγαπώ...

  Με την ευκαιρία θέλω να θυμίσω για όσους ενδιαφέρονται πως η έκθεση της ''Πίστης'' με ζωγραφιές των νοσηλευομένων παιδιών και πάνω από 60 έργα που προσέφεραν ζωγράφοι της ομάδας ''ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά'', ανοίγει στις 15 Φεβρουαρίου. Θα διαρκέσει έως και τις 24/2. Τα έργα θα είναι προς πώληση σε συμβολικές τιμές ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την αγορά υλικών ζωγραφικής και χειροτεχνίας των παιδιών που νοσηλεύονται. Η έκθεση φιλοξενείται και πάλι στον ''Φλοίσβο'' και την Τετάρτη 15/2 θα γίνουν τα εγκαίνια.Όσοι θέλετε να έρθετε είστε ευπρόσδεκτοι κι έτσι θα έχουμε  ακόμη μια ευκαιρία να συναντηθούμε:



  Φυσικά μπορείτε να επισκεφθείτε οποιαδήποτε άλλη μέρα την έκθεση στις ώρες: 9πμ-1μμ και 5μμ-9μμ

Σχόλια

  1. ΜΑΡΑΚΙ μου γιατί αγάπη μου αυτο που κανεις σου φαινεται χαζό;;; τις ερωτ΄γσεις λεω μην νομίσεις τίποτε αλλο..χι.χι.. ενδιαφέρουν εμάς τις φίλες και μαθήτριές σου αυτά που λές!!!!!το μινοράκι και μένα είναι ενα απο τα τραγούδια που μου αρέσουν ...συνφωνώ σε αρκετα μαζί σου ..λοπον σε αφήνω τώρα γιατί πλέκω ενα κασκόλ για αυριο να το δώσω σε μια μικρούλα ...φιλακια πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία... Κυρία....
    Παίζετε κι' εσείς;;;;;
    Μ' αρέσει που είσαι της προσφοράς, που δε σ' αρέσει ο "θόρυβος" - ούτε εμένα -, που είσαι μηχανόβια.... που είσαι αυτή που είσαι!!!!
    Έτσι βγαίνουν τα τραγούδια, μάτια μου........
    Κι' εγώ τ' αγαπώ πολύ το Μινοράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!!!!!!!!
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!
    ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύλογη η απορία τηςΦιλίας:
    Κυρία... Κυρία....
    Παίζετε κι' εσείς;;;;
    Ναι παίζουν και οι κυρίες και έχουν και ....πυγμή!! Κόβουν τα επιδόρπια και τις ένοχες απολαύσεις. Πολλά φιλιά ...κυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟΡΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλη επιτυχια στην εκθεση....καλοριζικα τα βραβειααα!
    και μια αποριαααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πως φτιαχνουμε το παραλληλογραμο...χιχι αστειο τωρα αυτο αλλα δεν μπορω να διατυπωσω την απορια μου!!!!ενω το μετρησα και βγηκε κανονικα...τι εκανα λαθος και βγηκαν τα χαρακτηριστικα μεγαλυτερα....πως μετραμε σωστα σε εκατοστα?
    ισως ειμαι λιγο αργοστροφη λογω ηλικιας χιχισυγνωμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή η απορία είναι σωστή και είναι δική μου η παράληψη θα γυρίσω στο πρώτο μάθημα και θα το συμπληρώσω.Λέω όμως κι εδώ γι'όποιον το δει πως για το πρόσωπο ανφάς το παραλληλόγραμμο πρέπει να έχει τις εξής αναλογίες:Το πλάτος να είναι τα 2/3 του ύψους!Σωστή η διευκρίνηση Ίριδα μου και έκανες πολύ καλά που ρώτησες.

      Διαγραφή
  8. ΜΑρία μου να χαίρεσαι όλα σου τα βραβεία το αξίζεις και με το παραπάνω!!!!

    Οσο για την προηγούμενη αναρτηση και ο πινακας με την βροχή εκπληκτικος!!!!

    καλο σου Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς σε βρίσκω και από δω Μαρία!
    Πιστεύω ότι σε βρήκα στην καλύτερη ανάρτηση, για να σε γνωρίσω καλύτερα. Πέρα από αυτό, στάθηκα με συγκίνηση στην έκθεση ζωγραφικής. Είναι εξαιρετική ιδέα. Την Τετάρτη που ξεκινά, είναι λίγο δύσκολο για μένα να πάω, αλλά θέλω να τα καταφέρω ένα από τα Σαββατοκύριακα.
    Πολύ μου άρεσε το 6 και 7 από τις σκέψεις σου.
    Το μινοράκι είναι από τα αγαπημένα μου, όπως και "Ο άνθρωπος του κάβου" της Αλεξίου. Τα τραγουδάω και τα δυο συχνά, και γεμίζω.
    Χάρηκα πολύ που σε βρήκα.
    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία...Ντίνος το καναρίνι λοιπόν και Μινοράκι...! Όμορφο το μοίρασμα σου, μελωδικό και τρυφερό! "Όταν ξέρεις να δίνεις"...το κάνω δικό μου αυτό γιατί μου άρεσε και όσο για το για τι τα γράφω αυτά ποιόν ενδιαφέρουν...σε καταλαβαίνω πολύ και εγώ έτσι νιώθω με τα βραβεία...ωστόσο τα διαβάζω στους άλλους αν και σπάνια τα ¨παίζω¨εγώ! Σε ευχαριστώ για το υπέροχο σχόλιο στην ανάρτηση μου.Μου έδωσες πολύ δύναμη, σε νιώθω κοντά μου!!! Κρατάω τα λόγια σου...θα βρω τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι μου, πολύ μου άρεσε το παιχνίδι σου, μηχανόβιά μου!!!και ο τρόπος που σκέφτεσαι, και έχουμε πολλά ίδια γούστα!!!Και φυσικά μας ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις, αλλιώς δεν θα είμασταν εδώ!!!Μου αρέσει πολύ αυτό:"όταν ξέρεις να δίνεις" ... συμφωνώ απόλυτα!!!Συγχαρητήρια και για την ανάρτηση της πρόσκλησης για την έκθεση!!!θα την βάλω κι εγώ μάλλον, για να έρθει κόσμος!!!φιλάκια και καλή σου εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΤΟ 6 ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ....ΘΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νά'μαι πάλιιιιι!!! Δέν γλιτώνεις έτσι εύκολα απο εμένα δασκάλα!!!! χάχά!!..Σε επέλεξα γιατί το αξίζεις και με το παραπάνω!!!!! Εκτός απο ταλέντο είσαι και πολύ σούπερ τυπάκι Μαρία μου!!!!! Σε ευχαριστώ απο καρδιάς που μας μαθαίνεις σημαντικά πράγματα για την ζωγραφική!!! Είσαι μηχανόβιαααα;!!! Πολύ γουστάρω!!!! Άμα πάμε εκδρομή θα με πάς καμία βόλτα;!!!
    Πάντως είσαι αστέρι!!! Συμφωνώ και μου αρέσουν όλα αυτά που γράφεις!!!!
    Παρόλο που κι εγώ με αυτά τα βραβεία με παιχνίδια δέν τα πάω πολύ καλά στο τέλος πάντα υποκύπτω και παίζω με όλες τις τρελούλες και γλυκούλες που έχω μπλέξει!! χάχά!!
    Παώ τώρα να αρχίσω το πρόσωπο!!! Ελπίζω να τα καταφέρω και να το ολοκληρώσω αυτή τη φορά!!! Πολλά φιλιάαααα!!!! Καλό σαββατόβραδο!!! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσίνη,
      για συγκεντρώσου. Ακόμη δεν άρχισαν τα μαθήματα και εσύ σκέφτεσαι ''εκδρομή'';

      Διαγραφή
  14. Λίγο παράταιρος νιώθω ανάμεσα στη όμορφη γυναικεία παρέα σας.
    Αλλά και οι παραφωνίες είναι απαραίτητες στη ζωή για να τονίζουν την αξία των όμορφων φωνών.
    Μαρία πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα τα όσα είπες για τον εαυτό σου. Ήταν σαν μια περίληψη του εγώ σου.
    Και είναι πράγματι ενδιαφέρον να μαθαίνεις πως βλέπει τη ζωή ένας συνάνθρωπός σου ή πως σκέπτεται. Έτσι πλουτίζεις τις θεάσεις σου και κυρίως αποφεύγεις να πιστέψεις ότι ο κόσμος περιστρέφεται....γύρω πό σένα. Καλό ξημέρωμα και καλωσόρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαράκι!!! Πέρασα να δω τι γίνετε με τα μαθήματα και έπεσα επάνω σε βραβεία και αποκαλύψεις!!! Μ'αρέσεις κυρία με τη μηχανή σου, δεν το περίμενα!!!! Είσαι φοβερή πραγματικά!!! Καλή εβδομάδα να έχεις!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ βρε Μαρία τ΄αξίζεις τα βραβεία κι άλλα τόσα. Εμένα ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις, δε φτάνει;
    Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι πολλοί πολλοί φτιαγμένοι απ΄τη δικιά σου "πάστα"...
    Τι να ευχηθώ; Καλή εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαράκι μου, συγνώμη που σε βάζω σε αγγαρείες συνέχεια, αλλά τί να κάνω που σε αγαπάω;;!!! πέρνα να πάρεις κι άλλο βραβείο...καλά όταν τελειώσει η έκθεσή μας!!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και βέβαια μας ενδιαφέρουν τα όσα γράφεις, σε γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα και... μας αρέσεις ακόμα περισσότερο!!!! Πολλά φιλάκια! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαράκι μου συγχαρητήρια για όλα τα βραβεία σου!!Ουτε εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα να παίζω. Μηχανόβια? Ζηλεύωωωωωωω!!Ξέρεις κάποιο καλό κόλπο να κόψω και εγώ την ένοχη μου απόλαυση που δυστυχώς είναι το φαγητό? Θα σου ήμουν ευγνώμων!! Θα προσπαθήσω να ερθω στην εκθεση. Το εβαλα και στο μπλογκ μου, και εύχομαι καλή επιτυχία!! Είναι από τα πράγματα που αξίζουν πολλά!! Μπράβο σε όλους!!Φιλάκια!! Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο για τα βραβεία!! Τα αξίζεις!!
    Μηχανόβια λοιπόν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άχ!! δασκάλα μου!!! Σε περίμενα πώς και πώς!!! Πολύ χαίρομαι που πήγε τόσο καλά η Έκθεση!!!! Εύχομαι να είναι συνέχεια γεμάτη κόσμο και να βοηθηθούν όλα αυτά τα παιδάκια !!! Με χαροποιεί ιδιαίτερα το σχόλιό σου πάνω στήν ζωγραφιά μου!!! Δέν το περίμενα να μου πείς τόσο καλά λόγια!! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ που μας συμβουλεύεις !!!!! Μήν ανησυχείς.. δέν θα πάρω αέρα! Έχω πολλά να μάθω ακόμα και μέχρι να ολοκληρώσω το πρόσωπο αυτό μου πήρε πολλές ώρες και πολλά σβησίματα και μουτζούρες!!! Φαίνεται πιστεύω!! Εύχομαι το χέρι μου να ελευθερωθεί περισσότερο!!!! Χαίρομαι πολύ που σε βρήκα !!!! Σε ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου!!!!!
    Καλό βράδυ!!! Φιλιά!!! :ο)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ