Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το τέρμα του δρόμου...

  Όταν ξεκίνησα αυτόν τον πίνακα δεν είχα ιδέα αν θα μπορέσω να δώσω αυτό που ήθελα. Δεν ήξερα καν αν θα τον ολοκλήρωνα. Σκεφτόμουν πως μπορεί να μη φανεί το υγρό στοιχείο και να δείχνει μια αποτυχία. Κάνοντας τις πρώτες μολυβιές είδα πως κάτι φαίνεται να μπορεί να γίνει. Τότε ήταν που αποφάσισα να εκτεθώ και να σας τον παρουσιάσω με τον κίνδυνο να αποτύχω.              
  Είχα στο μυαλό μου και ένα-δυο άλλα θέματα, που σε περίπτωση που δεν έβγαινε αυτός, να ξεκινήσω άλλον πίνακα για την έκθεση. Δεν μπορώ να πω πως αγχώθηκα ιδιαίτερα. Όλα είναι στο πρόγραμμα. Πολλά πράγματα κάνουμε που δεν μας αρέσουν και τα εγκαταλείπουμε . Μου αρέσει που βλέπω αρκετούς εδώ να δείχνουν πράγματα που όπως λένε δεν τους αρέσουν πολύ και ζητούν γνώμες θετικές και αρνητικές.
   Η δυσκολία ήταν περισσότερο στα υλικά που διάλεξα. Νερό θα ζωγράφιζε κανείς με λάδια, με ακρυλικά ή με ακουαρέλες. Με χρωματιστά μολύβια δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο. Να ξέρετε πως από κοντά ο πίνακας είναι πιο ματ από όσο φαίνεται στον υπολογιστή. Το γυαλί και το φως δίνει πιο γυαλιστερή όψη στις φωτογραφίες.  



χρωματιστά μολύβια σε pastelbord 45x61


  Δεν ξέρω αν στο τέλος υπήρχε κάποια έκπληξη ή αν ήταν αναμενόμενο το τελευταίο στάδιο (άνθρωποι φαίνονται στο βάθος με ομπρέλες μάλλον και το τέλος του δρόμου...), δεν ξέρω αν είναι καλός, πολύ καλός, μέτριος ή καταπληκτικός...Χρειάζομαι αρκετό καιρό για να μπορώ να δω έναν πίνακά μου σαν θεατής. Στην διάρκεια και λίγο μετά από την ολοκλήρωση ενός έργου τα μάτια μου έχουν τόσο συνηθίσει την εικόνα που δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά. Ξέρω πως βλέποντάς τον μετά από λίγες μέρες θα μου φαίνεται καλύτερος. 
  Έβαλα όμως εσάς θεατές και από τα σχόλιά σας κρίνω πως δεν πρέπει να αλλάξω θέμα. Μ'αυτόν θα λάβω μέρος στην έκθεση ''Περί ύδατος'' γιατί σαν θέμα ταιριάζει απόλυτα. Με σιγουριά πάντως θα πω πως η διαδρομή ήταν μοναδική. Ήταν σαν να είχα συντροφιά στο εργαστήριο κι ένοιωθα πολλά μάτια να περιμένουν την επόμενη κίνηση. Όμορφη εμπειρία και με τον καιρό σύντροφο (λέτε τώρα που τελείωσα τον πίνακα να βγει ο ήλιος;!!!).
   Όσοι καταφέρετε να περάσετε από την έκθεση θα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστούμε. Στην προηγούμενη ανάρτηση δίνω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Τα πρωινά δύσκολα θα είμαι στην έκθεση αλλά τα απογεύματα θα είμαι καθημερινά ξεκινώντας από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου που θα γίνουν τα εγκαίνια. Ευχαριστώ πολύ όλους για την παρέα που μου κάνατε και για την αγάπη που δείχνετε για την δουλειά μου.

Σχόλια

  1. Σαν φωτογραφία μοιάζει...πολύ φυσικό το αποτέλεσμα....εγκρίνω...αν έχει βαρύτητα η γνώμη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το....τέλος της διαδρομής καταπληκτικό.Η απόδοση του υγρού στοιχείου, φάνηκε ότι ήταν επιτυχής, από το πρώτο κιόλας στάδιο.Και σίγουρα από κοντά ο πίνακας θα δείχνει καλύτερος.καλή επιτυχία στην έκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ ρε Μαρία... Αν ήμουν κοντά δεν θα έχανα την έκθεση με τίποτα! Θα ήθελα πολύ να δω τον πίνακα από κοντά.. Είναι στ'αλήθεια πολύ πολύ όμορφος....! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ,
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!
    ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΘΑ ΕΡΘΩ...
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας φανταστικός πίνακας, ένα μεγάλο έργο τέχνης και η απόδοση της βροχής στο τζάμι τέλεια. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι σίγουρη θα καταπλήξεις!κι όπως λες κι εσύ τα μολύβια είναι αυτά που τον κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο κι επιτυχημένο.
    Μαγικό το αποτέλεσμα!
    Αφληνω μια χαραμάδα ελπίδας μήπως τον δω απο κοντά...
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καλή μέρα... από το πρωί φαίνεται!!!! Από τις πρώτες πινελιές/μολυβιές σου, άρχισε να δείχνει ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!! Παρακολουθούσα τα στάδια, καταλάβαινα το δισταγμό σου και θαύμαζα το κουράγιο σου, να εκθέσεις την πορεία της δουλειάς (εγώ δεν ξέρω αν θα είχα το θάρρος να το κάνω) Το αποτέλεσμα σε δικαίωσε!!!! Μπράβο Μαρία. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΩΣ "ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ" ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ!ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα πω τίποτα... για άλλη μια φορά υποκλίνομαι!!!!! Το σίγουρο είναι ότι την Τετάρτη 1/2 θα είμαι κοντά σου μαζί με την Δήμητρα. Φιλιά Πολλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό !!!
    Είμαι σίγουρος ότι στην έκθεση θα εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο !!!
    Μπράβο Μαρία και καλή επιτυχία στην έκθεση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πο πο ειλικρινά , ειλικρινέστατα μου αρέσει τόοοοοσο πολύ!είναι υπέροχος!η ατμόσφαιρα, τα όμορφα κτίρια, τα βροχερά χρώματα...είναι πάρα πολύ όμορφος!μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είμαι ο πιο ειδικός άνθρωπος πάνω στο αντικείμενο! Σίγουρα πάντως αυτό που βλέπω είναι τόσο ρεαλιστικό και τόσο ζωντανό που πραγματικά με κάνει να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι κάπου εκεί στον κόσμο!!! Μπράβο σου!!! Εύχομαι να έχεις μεγάλη επιτυχία στην έκθεση, περιμένω να μάθω νεότερα!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έγινε μοναδικό το έργο σου!
    Πόση δουλειά,σημασία σε κάθε λεπτομέρεια-το θαυμάζω!
    Καλή επιτυχία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ολοκλήρωσή του του έδωσε βάθος. Είναι εκπληκτικός! Μου άρεσε σε όλα του τα στάδια. Όταν τον έφερα πιο κοντά φάνηκε και το ματ των μολυβιών όπως είπες και πάλι είναι υπέροχος!!!

    Πολύ θα ήθελα να τον έβλεπα από κοντά και να γνωρίσω και την δημιουργό του. Δυστυχώς η απόσταση είναι μεγάλη.
    Με το καλό για την έκθεση λοιπόν.
    Καλή σου νύχτα Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι σίγουρη ότι θα διακριθεί!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν μπορέσω θα έρθω....
    Ο πίνακας σου είναι εκπληκτικός!
    Να σου πω πως είναι μια μαγική εικόνα τόσο αληθινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eγώ βλέπω μια φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας
    και όχι πίνακα ζωγραφικής δοσμένο απο χέρι...
    Δεν ξέρω αν αυτό είναι κοπλιμέντο, αλλά
    όταν βλέπω τόση πολύ δουλειά,τόσο ΚΑΛΗ δουλειά,
    τόση λεπτομέρεια, τόση μοναδικότητα...
    Ολόψυχα να ευχηθώ κάθε επιτυχία ....
    ΣΚΙΣΤΟΥΣ ΒΙΛΛΙΩΤΗ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ..υπέροχος..μακάρι να μπορούσα να έρθω φίλη μου..Μοναδική απόδοση, σου έχω ξαναπεί πόσ μου αρέσει η ζωγραφική σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι καταπληκτικός, συγχαρητήρια!! Πιστεύω πως η επιτυχία του στην έκθεση είναι, ΒΕΒΑΙΗ!!
    Να είσαι καλά και καλή χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AN KAI ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΡΑΣΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΠ ΑΠΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το εχω πει και το ξαναλεω:το αγαπωωω!!! δε χορταινω να το βλεπω.Πρεπει επισης να σου πω οτι μ αρεσαν ολες οι φασεις του πινακα αυτου.....θα μπορουσε να σταθει ξεχωριστα η καθε φαση!!!το οτι ειναι με μολυβια.....δε το σχολιαζω!!!ειναι απιστευτο!!

    υποκλινομαι...misirlou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο πίνακας σου είναι καταπληκτικός!!! Νιώθω ότι κοιτάω την βροχή από ένα τζάμι και βλέπω αυτό το χειμωνιάτικο λονδρέζικο τοπίο!!! Θερμά συγχαρητήρια!!!!!!!!! Θα προσπαθήσω να έρθω στην έκθεση!!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!!!!μπράβο Μαράκι μου, είσαι ταλεντάρα!!!!!ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό που έκανες!!! φιλάκια και καλή σου επιτυχία! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελικά το αποτέλεσμα σε δικαίωσε, τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Very good painting, you have managed to portray the wet glass and its distorted view perfectly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ