Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

''Περί ύδατος''

  Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του πίνακα. Μάλλον λόγω της βροχής έχει δημιουργηθεί ένα μικρό μποτιλιάρισμα στους δρόμους και ναι, σίγουρα είναι Λονδίνο...φαίνεται καθαρά από τη θέση των αυτοκινήτων! 
  Από τα σχόλια που κάνετε δείχνει να έχει επιτύχει ο στόχος μου να δώσω την αίσθηση της βροχής που κυλάει στο τζάμι. Επίσης βλέπω πως σας αρέσει αρκετά γι'αυτό και το πιθανότερο είναι μ' αυτόν τον πίνακα να συμμετέχω στην έκθεση ''Περί ύδατος'' που διοργανώνει η ομάδα ''τεχνόσφαιρα'', 1-5 Φεβρουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο ''Φλοίσβος'' στο Π.Φάληρο. Η έκθεση είναι ομαδική και κάθε καλλιτέχνης συμμετέχει με ένα έργο. Εκτός από ζωγραφική θα υπάρχει, πολλή μουσική (στα εγκαίνια της έκθεσης θα μας κάνει την τιμή να τραγουδήσει για το κοινό ο αγαπημένος μας τραγουδοποιός, Βασίλης Λέκκας), πολλή ποίηση και πολλά άλλα δρώμενα. Εννοείται πως είστε όλοι καλεσμένοι και πολύ θα χαρώ με την ευκαιρία αυτή να γνωρίσω από κοντά όλους όσους μπορέσουν να παραβρεθούν. Οι ώρες επίσκεψης θα είναι: πρωινά 10-1 και απογεύματα 6.30-10.30. Πιθανότερο να με συναντήσετε είναι τις απογευματινές ώρες. Για όσους έχουν facebook, εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες αναλυτικά. 
  Ο χώρος ''Φλοίσβος'' είναι το υπέροχο στρογγυλό  κτήριο που βρίσκεται στην παραλία του Π.Φαλήρου και μέχρι πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε ως καφέ, εστιατόριο, club και ό,τι άλλο και τώρα αισίως έχει διαμορφωθεί σε πολιτιστικό κέντρο του δήμου. 
  Ο πίνακας δεν έχει τελειώσει ακόμη και φυσικά πριν την τελευταία μολυβιά δεν είναι τίποτα σίγουρο. Θα δούμε την τελική μορφή και θα αποφασίσουμε μαζί: 




Σχόλια

  1. ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!!!!!ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΘΑ ΕΡΘΩ!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ τι να πω τώρα!!!!Κάθε νέα πινελιά και ένα βήμα προς την τελειότητα!!!Μαράκι μου γλυκό,τι χέρια χρυσά έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω Μαρία... Απίστευτος είναι!!! Απέχω σχεδόν ένα μήνα από τα ιντερνετικά και με το έργο σου και την εξέλιξη του έχω μείνει άφωνη! Μπράβο! Φιλάκια, καλή χρονιά και πάντα τέτοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο!!!!!! Θα τα πούμε τηλεφωνικά πριν την έκθεση στην οποία σίγουρα θα έρθω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμα κλείσω το στόμα...ελπίζω να βρω λόγια...να ταιριάζουν στη μαγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία,πώς να μην αρέσει-είναι τέλειος κι όσο πλησιάζει στην ολοκλήρωση αναδεικνύεται το ταλέντο σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. °º♫
    °º✿ Muito suave e delicado... amei!!!
    º° ✿♥ ♫° ·. Boa semana!
    ✿⊱╮Beijos do Brasil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Μαράκι...με ξαφνιάζει η δουλειά σου...Αναρωτιέμαι τι ακόμη θα γίνει μέχρι την ολοκλήρωση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θαυμάζω αφάνταστα τη δουλειά σου, το ξέρεις και τη δημιουργία αυτού του πίνακα, έτσι όπως μας την παρουσιάζεις, τη ζω στην κυριολεξία!!!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου φαίνεται ότι η τελευταία πινελιά, θα κρύβει κάποια έκπληξη.Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρέσει που το παρακολουθείτε...αυτό ήθελα να κάνω κι εγώ από την αρχή, να σας δώσω τη μαγεία που όσα χρόνια κι αν ζωγραφίζω με εντυπωσιάζει πάντα το ίδιο,αυτή της λευκής επιφάνειας που σιγά σιγά ζωντανεύει!!!Δεν είναι απίστευτα μαγικό πως ένα κομμάτι χαρτί, μουσαμά ή ό,τι άλλο μεταμορφώνεται λίγο λίγο και ώσπου να μπει η τελευταία πινελιά αλλάζει συνέχεια; Το ξέρετε γιατί το ζείτε κι εσείς ζωγραφίζοντας αλλά και κατασκευάζοντας όλα αυτά τα θαυμαστά που βλέπω κάθε μέρα να βγαίνουν από τα χέρια σας.Και η φαντασία δεν έχει όρια...Ευχαριστώ που με συνοδεύετε σ'αυτό το έργο.Νόμιζα πως θα σας κούραζα με τον ρυθμό που το παρουσιάζω αλλά βλέπω πως οι περισσότεροι το διασκεδάζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιδανικό θέμα για μια τέτοια έκθεση!
    Θα είναι ένας υπέροχος πίνακας, σίγουρα θα κλέψει τα βλέμματα όλων όσων θα παρευρεθούν.
    Ποιες είναι οι διαστάσεις του;

    Πιστεύω πως την επόμενη φορά θα τον δούμε και ολοκληρωμένο.
    Καλή σου μέρα Μαρία:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ....χέρια μαγικά, οδηγημένα από ζεστασιά και ευαισθησία... τι να πω?? Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκπληκτικά ζωντανός πίνακας,ιδανικός για την έκθεση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΚΙ ΕΓΩ !!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑ......ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ