Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βροχή παντού...μέρος δεύτερο!

  Καλύτερες μέρες για να φτιάξω αυτόν τον πίνακα δεν θα μπορούσα να βρω!!! Είτε κοιτώ τον πίνακα, είτε έξω από το παράθυρό μου, το ίδιο σκηνικό (περίπου δηλαδή γιατί αντί για Λονδίνο βλέπω Μοσχάτο...εντάξει αλλά η παραμόρφωση λόγω της βροχής τα κάνει όλα ίδια!!!). Ευχαριστώ πολύ όλους για την ενθάρρυνση και την εμπιστοσύνη σας! 
  Δεύτερο στάδιο και κάτι αρχίζει να φαίνεται στο κέντρο του πίνακα...το νερό παραμορφώνει τα πάντα, ανθρώπινες φιγούρες πρέπει να είναι!




  Να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα γιατί μάλλον θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα. Να περάσετε όμορφα μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάτε και όσοι έχετε παιδάκια δώστε τους όμορφες αναμνήσεις να'χουν να θυμούνται στην πορεία της ζωής τους.
  Κανένα δεν θα θυμάται με νοσταλγία το τεράστιο κουτί με το πανάκριβο επώνυμο διαφημιζόμενο παιχνίδι που δεν παίξατε ποτέ τελικά μαζί του γιατί έπρεπε να δουλεύετε υπερωρίες για να του το αγοράσετε! Η σκηνή όμως με την οικογένεια χαρούμενη μαζεμένη στο σπίτι που μυρίζει φρεσκοψημένα γλυκά και η βόλτα στους γιορτινούς δρόμους κρατώντας το χέρι σας θα το συντροφεύει για πάντα!!!

Σχόλια

  1. Όπως τα λες είναι! Υπέροχη η εικόνα της βροχής...
    Να περάσεις όμορφες γιορτές με τους αγαπημένους σου κοντά σου, τις πιο γλυκές μου ευχές για Χαρούμενα Χριστούγεννα!...
    Φιλάκι!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπου και να σταθώ μόνο θαυμασμό έχω να σου πω για την τέχνη σου...
    Πολλές φορές δεν έχω σχόλια να κάνω...
    Θα είναι κοινότυπο να λέω κάθε φορά πόσο σε θαυμάζω!!!

    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ!!!!!
    ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΝΑΛΙ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ!!!
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ ρίχνει χιονάκι, αλλά δυστυχώς δεν το στρώνει... Καλές γιορτές σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ατμοσφαιρικό έργο!
    Εξαιρετική δουλειά για μια ακομη φορά!
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω χαζέψει στην κυριολεξία!!!!
    Πρώτη φορά βλέπω πώς "χτίζεται" ένας πίνακας, νόμιζα πως ξεκινάει κανείς με ένα γενικό πλάνο του θέματος....
    Να περάσεις υπέροχες γιορτές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να'σαστε καλά και να περάσετε όμορφα Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πόσο μου αρέσει η δουλειά σου, σου το έχω πει πολλές φορές… πρώτη φορά όμως βλέπω τόσο ζωντανή την βροχή… δεν ξέρω αν είναι ο πίνακας ή το παράθυρο μου… και για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι τελείωσε… νόμιζα ότι είχε αχνίσει το τζάμι από την ανάσα… είσαι υπέροχη!!!!!!!!

    Να περάσεις υπέροχα Χριστούγεννα μαζί με τους αγαπημένους σου!!!! Πολλά πολλά φιλιά σε σένα και στον υπέροχο μικρούλη σου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είπες μια μεγάλη αλήθεια που πολλοί έχουν ξεχάσει!
    Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτικό και πολύ ατμοσφαιρικό έργο !!!
    Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ..ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ..ΤΕΛΕΙΟ ..
    ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΚΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπεροχη η ζωγραφικη σου!!!Καλες γιορτες με υγεια ευτηχια και αγαπη,σε ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα ευχαριστώ δεν αρκεί για τα όμορφα λόγια σας! Έχω κι εγώ την ίδια αγωνία να δω το αποτέλεσμα!Κανένας ζωγράφος δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα του έργου του αν δεν μπει και η τελευταία πινελιά.Τα πάντα αλλάζουν καθώς προχωράει ο πίνακας. Να απαντήσω στη Φιλία πως κάθε υλικό δουλεύεται διαφορετικά. Αυτός ο τρόπος που περιγράφεις Φιλία μου είναι πιο συνηθισμένος όταν δουλεύουμε με λάδια ή ακρυλικά. Τα χρωματιστά μολύβια έχουν δική τους τεχνική και φυσικά είναι και πως δουλεύει ο κάθε καλλιτέχνης.Εγώ συνήθως φτιάχνω κάποιο προσχέδιο στην αρχή και μετά χρωματίζω. Εδώ ήταν τόσο ασαφή τα σχήματα που ξεκίνησα κατευθείαν με χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι Λονδίνο, τι Μοσχάτο,σσσσσσιγά την διαφορά. Πολύ πολύ ωραίος ο πίνακας και η απόδοση της βροχής. Να είσαι καλά, να περάσεις όμορφα αυτές τις ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν εχω λογια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    καλες γιορτες να εχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοριτσάκι μου και απο εδώ...να σου πω τις ευχές μου για τα Χριστούγεννα....να τα περάσετε όπως εσείς επιθυμείτε...πρώτα με Υγεία !!!
    Τα φιλιά μου και ότι καλύτερο.

    υγ. ο πίνακας απλά...τέλειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχω φαει τρελο κολλημα με τον πινακα αυτο!!!!
    Απο που να το πιασω και που να το αφησω!!
    ειναι ......οχι δεν θα πω τιποτα γιατι τα λογια ειναι φτωχα!!!μονο οτι ειναι οτι καλυτερο εχω δει εδω και πολυ καιρο.misirlou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. speechless!ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟΟ! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ!
    ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία, χαρά !!

    Τώρα πραγματικά φαίνεται ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα ζωγραφική προσπάθεια ο πίνακας με τη βροχή στο τζάμι !!
    Είμαι σίγουρη ότι θα είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα !!

    Είδα και τα άλλα έργα σου , πολύ καλές δουλειές ,
    να σαι καλά να δημιουργείς , καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσο για τα δώρα , συμφωνώ ,
    εκείνο που μένει είναι οι μυρωδιές, οι γεύσεις , η ατμόσφαιρα, η ζεστασιά του σπιτιού και τα χαμόγελα των ανθρώπων, αυτά συνθέτουν κυρίως τις όμορφες παιδικές αναμνήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πετυχαίνει το εγχείρημα τι πετυχαίνει δηλαδή είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!
    Χρόνια πολλά Μαρία με υγεία και εσωτερική πληρότητα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια πολλλά με υγεια και χαρά!!!!
    Καλά χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η συνέχεια ήρθε όπως αναμενόταν ΥΠΕΡΟΧΗ και περιμένουμε την ολοκλήρωση που θα ολοκληρώσει φυσικά τη μαγεία.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστώ και πάλι όλους σας!!!Μου δίνεται μεγάλη δύναμη με τα σχόλιά σας! Χρόνια πολλά και ουσιαστικά να 'χουμε όλοι!!!Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨°º
    ¨¨¨¨¨¨¨¨° ·.°ºº
    ¨¨¨¨¨¨¨¨000000000
    ¨¨¨¨¨¨¨0000oo00o0
    ¨¨¨¨¨¨0o00o0o00o0
    ¨¨¨¨¨¨0o0o00o00o0
    ¨¨¨¨¨¨0o0o00o0o0
    ¨¨¨¨¨¨¨00000000
    ¨¨¨¨¨¨¨¨000000.☆¸.¤ª“˜¨
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨00/¸.¤ª“˜¨˜“¨
    ¨¨¨¨¨¨¨00¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
    ¨¨¨¨¨¨00¤ª“˜¨¨ª“˜¨
    ¨¨¨000000¸.•°`
    ¸.•°`♥✿⊱╮FELIZ 2012!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Xρόνια πολλά και καλή χρονιά σας εύχομαι. Με υγεία πάνω απ'όλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπημένη μου Μαρία σου εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία αγάπη ευτυχία!!!
    Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΡΕΞΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ!!!ΒΡΙΣΚΩ ΦΤΩΧΙΚΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!!!!!!!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ!!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ!!!
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2012 ΝΑ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΕΣ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΑΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟ 2012, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ