Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πίνακας...στάλα-στάλα!

  Σήμερα αποφάσισα να βάλω σε μια δοκιμασία τον εαυτό μου. Έχω ξεκινήσει έναν πίνακα λίγο ''πρόκληση'' για μένα. Πρόκειται για ένα βροχερό αστικό τοπίο (Λονδίνο ας πούμε) το οποίο το κοιτάζουμε μέσα από ένα παράθυρο! Αυτό που θέλω να δώσω στον πίνακα είναι η αίσθηση του νερού που κυλάει στο τζάμι και παραμορφώνει τις εικόνες! Σκέφτηκα λοιπόν να το παρακολουθήσουμε μαζί βήμα-βήμα.
   Δεν ξέρω εάν το αποτέλεσμα θα είναι πετυχημένο αλλά έτσι κι αλλιώς η προσπάθεια είναι που μετράει. Το υλικό που θα χρησιμοποιήσω, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Θα ζωγραφίσω με χρωματιστά μολύβια πάνω σε pastelbord (είναι σταθερή επιφάνεια με τραχιά υφή) , οπότε τα υλικά δεν θα με βοηθήσουν στο να δώσω την αίσθηση του νερού αφού είναι εντελώς ματ! 
  Τι ζόρι κι αυτό θα μου πείτε Χριστουγεννιάτικα βρε κορίτσι μου! Τι να κάνω...όταν του καλλιτέχνη του έρχεται μην τον σταματάτε! Εάν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό ο πίνακας αυτός πιθανόν να συμμετέχει σε μια έκθεση τον Φεβρουάριο στην οποία δήλωσα μεν συμμετοχή, αλλά δεν ξέρω ακόμη με ποιο έργο και για την οποία θα σας ενημερώσω σύντομα.
   Η αρχή έγινε και η πρώτη φάση του πίνακα είναι αυτή:



Σχόλια

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!!!!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό!!!!!!!!!!!! Καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αρχή είναι ήδη πολύ πετυχημένη! Έχω την εντύπωση, ότι ο πίνακάς σου ήδη...στάζει!!!! Είναι καταπληκτικό! Σίγουρα θα γίνει τέλειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία γρήγορη βόλτα ήταν αρκετή για να διαπιστώσω το απίστευτο ταλέντο σου!!!
    Χαίρομαι και εγώ που συναντηθήκαμε, έστω και μέσω των μπλογκόσπιτών μας!
    Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά στο σπιτικό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερα! οτι και να ζωγραφισεις ειναι μαγεια~! περιμενω με αγωνια το αποτελεσμα! ειμαι σιγουρη πως στο τελος θα θελω να απλωσω το χερι να αγγιξω το νερο που κυλαει....τοσο ζωντανα τα κανενεις ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγεθύνω τις εικόνες σου, κοιτάζω κάθε λεπτομέρεια και ψάχνω να δω πώς το έκανες ή μάλλον πώς το είδες, δεν καταλαβαίνω... χαζεύω μόνο.... γιατί πιστεύω πως στη ζωγραφική είναι πολύ σημαντικό το ΠΩΣ "βλέπεις" το αντικείμενο. Κάνω λάθος;
    Περιμένω..............
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία σου εύχομαι καλή επιτυχία, αν και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις!! Ο πίνακας πάντως από το ξεκίνημα δίνει την αίσθηση της βροχής που κυλάει στο παράθυρο. Καλή συνέχεια. Περιμένω να δω τον ολοκληρωμένο πίνακα!!!
    Να έχεις όμορφα Χριστούγεννα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήδη Μαρία μου είναι απίθανος!!Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει αριστούργημα!!φιλάκια και καλές γιορτές!!!Καλή χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό εσύ το λές......"αρχή"??? Από μόνο του είναι θαυμάσιο!!! Φαντάζομαι τι θα γίνει όταν το τελειώσεις. Μπράβο για το ταλέντο σου!! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!! Φιλιά - Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύεστε τόσο πολύ!!!Η θέληση για επιτυχημένο αποτέλεσμα μεγαλώνει χάρη στις δικές σας προσδοκίες!Αλίμονό μου αν τα κάνω ''θάλασσα'',μεταφορικά γιατί κυριολεκτικά δεν θα είναι κι άσχημα...Φιλία μου καλά τα λες...''πως βλέπεις εσύ'' είναι το ζητούμενο στην τέχνη,γιατί ο κάθε ένας έχει την δική του ''οπτική προσωπικότητα''(δικός μου ο όρος...καλός ε;).Σας φιλώ και πέφτω με τα μούτρα στη δουλειά(κι όχι στα μελομακάρονα που θα έπρεπε κιόλας λόγω των ημερών αλλά δείχνω χαρακτήρα!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι μου αρέσεις γιατί έχεις τη ταπεινώτητα μιας αυθεντικής καλλιτέχνιδας!!! Το έργο σου με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει αριστούργημα!!! Περιμένω να το δω!!! Καλό βράδυ και καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λένε οτι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, εσύ όμως έφτασες στο "παν" με τη μία!
    Θαυμάζω,θαυμάζω,θαυμάζω και τίποτε άλλο δνε μπορώ να πω.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ