Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

''Ο απών, ο ιός και το άγιο θέμα''

  Καλημέρα σας! Μήπως επιθυμεί κανείς από εσάς να γίνει πρωθυπουργός; Αν ναι, αφήστε μήνυμα σ'αυτήν την ανάρτηση ή κάντε like στη σελίδα μου στο  facebook και θα σας βάλω στην κλήρωση! Επίσης έχω να προτείνω αν δεν τα καταφέρουμε με την κλήρωση (γιατί νομίζω πως δεν θα έχω συμμετοχές), να κάνουμε ένα Big Brother βρε αδερφέ, κάτι να βοηθήσουμε τον τόπο μας! Δυστυχώς η μέθοδος ''απ'ευθείας ανάθεση'', που στέφθηκε με επιτυχία στη Eurovision, εδώ δεν πιάνει με τίποτα! Δεν ξέρω βέβαια αν το πρότειναν στο σωστό πρόσωπο...έχουμε τόσους...δεν έχουμε; Τόση ανεργία και να έχουμε τέτοια θέση και να μην την παίρνει κανείς! Άσε που άκουσα πως θα παραιτηθεί κι ο πρόεδρος...ξέρετε αυτός με τις πολλές αρμοδιότητες, που λύνει και δένει, που παίρνει την πρωτοβουλία και την κάνει κτήμα του...αυτός! Φαντάσου να ψάχνουμε και για τέτοιον! Λοιπόν νομίζω πως πίσω από όλα αυτά είναι ...θα το πω κι ας με τρέχουν στους ανακριτές...είναι αυτός ο ύπουλος ο Σύριζας!!! Αυτός, που ''άμα τον δω στην Πανεπιστημίου'', όπως λέει και μία φίλη μου, θα τον αρχίσω και δεν θα σταματώ!!! 
  Για να μη συγχυστώ άλλο θα αλλάξω εντελώς θέμα. Για να είμαι ακριβής δεν έχω ένα θέμα αλλά πολλά. Ας αρχίσω πρώτα με τα δικά μας εδώ στο blogging  Πολλά βραβεία γυρνάνε αυτές τις μέρες και γεμίζουν τις σελίδες μας. Να ευχαριστήσω όσους με προτιμούν, παρόλο που εγώ δεν  έχω δώσει ούτε ένα. Και ούτε θα σας δώσω! Θα τα κρατάω όλα για μένα! Πλάκα κάνω μη θυμώνετε. Δεν σας πειράζει που δεν τα δίνω έτσι; Δεν μπορώ να διαλέξω. Είναι για όλους σας. Την εκτίμησή μου νομίζω πως τη βλέπετε όταν επικοινωνούμε είτε μέσω σχολίων είτε προσωπικά. 
  Συνεχίζω με το επόμενο θέμα που είναι πολύ σημαντικό και αφορά όλους όσους κινούνται στο διαδίκτυο. Κυκλοφορούν πολλοί ιοί! Έχουν μπει πολλοί χάκερ και στέλνουν μηνύματα με link που περιέχουν προφανώς ιούς. Είχα πρόβλημα στο twitter πριν λίγο καιρό. Κάποιος έστελνε μηνύματα στις επαφές μου με ύποπτο link. Άλλαξα κωδικούς και σταμάτησε. Τώρα διαπιστώνω πως το ίδιο γίνεται και σε κάποια email. Πήρα τέτοιο μήνυμα από φίλη blogger. Την ενημέρωσα και το λύσαμε. Εάν πάρετε μήνυμα από κάποια επαφή σας που δεν ταιριάζει στο ύφος που συνήθως επικοινωνείτε και περιέχει σύνδεσμο (στους συνδέσμους είναι οι ιοί), μην τον πατήσετε. Καλύτερα επικοινωνήστε με τον αποστολέα. Συνήθως αυτά τα email είναι στα αγγλικά. 
  Πάμε τώρα στο τρίτο θέμα και πιο σπουδαίο. Η ομάδα ''Ζωγράφοι σε δράση για τα Παιδιά΄΄ συνεχίζει τις δραστηριότητές της κι επειδή πολλοί μου είπατε να σας ενημερώνω, το κάνω με μεγάλη μου χαρά. Πρώτα θέλω να σας πω πως την Κυριακή το απόγευμα θα συναντηθούμε σε κεντρικό καφέ στην Αθήνα για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε διάφορα θέματα κι απόψεις γύρω από τη δράση της ομάδας. Όποιος επιθυμεί να έρθει ας μου το γνωστοποιήσει εδώ κι εγώ θα του στείλω email (χωρίς ιό) με τις λεπτομέρειες. Έπειτα έχει ξεκινήσει μια δεύτερη προσπάθεια συλλογής έργων, με παιδικά πάντοτε θέματα, τα οποία θα συμμετέχουν σε έκθεση μαζί με έργα παιδιών που νοσηλεύονται στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ''Αγ. Σοφία''. Τα έργα θα είναι προς πώληση και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν υλικά ζωγραφικής για τα παιδιά. Η έκθεση θα γίνει 11 με 24 Φλεβάρη και μπορείτε να συμμετέχετε με όσα έργα θέλετε. Επίσης εάν κάποιος εθελοντικά θέλει να κάνει μαθήματα ζωγραφικής ή κατασκευών στα παιδιά αυτά, έστω και περιστασιακά, μπορεί να επικοινωνήσει με την Κουρτζέλλη Ειρήνη και να δηλώσει την επιθυμία του. Πολλοί από αυτούς που συμμετείχαν στην πρώτη έκθεση δεν έχουνε ενημερωθεί για τα παραπάνω, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Έτσι σας ενημερώνω εγώ από εδώ και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία το email της Ειρήνης είναι: irenekourtz.art@gmail.com . Αυτά προς το παρόν, όσο για μένα έχω πολλά πράγματα σε εξέλιξη αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμα για να σας τα δείξω.



Σχόλια

  1. Για τον απόντα θα πω απλά ότι είμαστε ξεφτιλισμένοι. Ο καθ' ένας λειτουργεί για την πάρτη του.
    Για τον ιό θα προσέχουμε, όχι για τίποτ' άλλο, γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε μετά!!!
    Όσο για το Άγιο Θέμα, λυπάμαι που δεν έχω τις ικανότητες, ούτε τη δυνατότητα να βοηθήσω, αν και θα το ήθελα πολύ.
    Φιλιά και πολλή εκτίμηση για ό,τι κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου η κατάσταση εκτός ελέγχου....με σκοπιμότητα πιστεύω.....ούτε τούρκικο σήριαλ δεν έχει τόση θεαματικότητα...άσε που το έχουν ρίξει όλοι το μυαλό έκεί και έχουν ξεχάσει τα πραγματικά προβλήματα...τυχαίο???? δεν νομίζω!!!!! Μακάρι να είχα αυτό τον καιρό χρόνο να προσφέρω και έγώ ότι μπορώ...αλλά τρέξιμο τρεξιμο και ουσία μηδεν....σε φιλώ καλή μου...

    ΥΓ.Θαυμάζω όμως τις προσπάθειές σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αξίζει να αναφερθώ σε τίποτε άλλο παρά μόνο στο δικό σου κομμάτι, που είναι τόσο σημαντικό. Μπράβο στην προσπάθεια, μπράβο στη δημιουργικότητα κι εύχομαι πολλές ακόμη εμπνεύσεις και επιτυχίες. Επίσης ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με τους ιούς - δεν είχα ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια η ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα.Το πρώτο θέμα το παρέρχομαι,πολύ χρήσιμη η επισήμανση για τους ιούς καθώς και για την έκθεση.
    Μπορώ να φτιάξω κάτι με τις λιγοστές γνώσεις μου;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και να φτιάξεις Ελένη μου. Να θυμάσαι μόνο πως τα παιδιά αυτά χρειάζονται χαρούμενα χρώματα και θέματα. Θα χαρώ πολύ να δω το έργο σου. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να προλάβουμε.Όσο για το πρώτο θέμα που μου το αφήνετε ασχολίαστο έχω να πω πως μετά από πιέσεις από αυτό εδώ το blog σήμερα κιόλας έχουμε νέο πρωθυπουργό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου μάλλον άργησες να κάνεις την κλήρωση… και έγινε τελικά «απ’ ευθείας ανάθεση» και το καράβι απέκτησε καπετάνιο!!! Τώρα προς τα που θα πάει και πως… ας βάλει ο Θεούλης το Χεράκι Του!!!! Ελπίζω να μην είναι πάλι «στραβός ο γιαλός»….
    Τώρα με τους ιούς… ελπίζω να μην κωλύσουμε !!! γενικώς «μακριά από αγνώστους»… έτσι για να πιάνουν τόπο και οι συμβουλές των δικών μας, τότε… που ήμασταν μικρά!!!
    Όσο για το Άγιο Θέμα… πραγματικά Άγιο!!! Αρχικά θα ήθελα να παρευρεθώ στην συνάντηση της Κυριακής και αν θες στείλε μου e-mail με περισσότερες πληροφορίες.
    Θα προσπαθήσω να φτιάξω έργα για την έκθεση του Φεβρουαρίου, μόνο θα ήθελα να μου πεις αν πρέπει να το δηλώσω κάπου… καθώς επίσης θα μπορούσα να ασχοληθώ εθελοντικά με τα παιδάκια του ογκολογικού!!!
    Πολλά φιλιά και περιμένω mail σου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μου, πάντα δραστήρια, πρόθυμη να προσφέρεις, με χιούμορ, καυστική εκεί που πρέπει, ενημερωτική, δημιουργική και πάάάάρα πολλά άλλα! μπράβο σου!! Για πρωθυπουργός, ωραία θέση με μπόλικο χρήμα, χωρίς ευθύνες, χωρίς έλεγχο κανενός, χωρίς απολογισμούς, με αρμοδιότητες τοποθέτησης ανθρώπων της επιλογής του σε όλες τις θέσεις, με αρμοδιότητες μοιρασιάς του χρήματος και άλλων αγαθών (μετοχές, cds κ.λ.π.)σε όποιον επιθυμεί, και άλλα πολλά... δεν θάλεγα όχι...αλλά δυστυχώς με πρόλλαβαν άλλοι!Κρίμα!
    Τώρα για τους πίνακες θα προσπαθήσω κάτι να κάνω... με ενημέρωσε και η Ελένη, σ'ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώνεις για όλα!
    Για τον υιό, είχα κι εγώ ένα ανεπυθήμητο μήνυμα και επειδή το άνοιξα, ευτυχώς δεν έδωσα στοιχεία μου, άλλαξα αμέσως τον κωδικό μου, και στο τσακ γλύτωσα από πολλούς μπελάδες, που όταν έμαθα τι μπορούσα να πάθω, τρελλάθηκα!!Πολλή μεγάλη προσοχή!!!μη δίνετε τα στοιχεία σας σε κανέναν άγνωστο!! φιλάκια , καλή σου νύχτα γλυκιά μου, καλά ξεμπερδέματα και με τον νέο μας πρωθυπουργό...ας είμαστε αισιόδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαράκι μου μιας και λύθηκε το πρώτο θέμα, για το δεύτερο θα έχουμε το νού μας (ευχαριστούμε) όσο για το τρίτο τί να πω .Μόνο μπράβο στην τόσο σημαντική προσπάθεια να δώσετε χαρά εκεί που αδίκως δεν υπάρχει!!! Καλή συνέχεια γλυκιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΙΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;
    ΚΑΛΟ ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1) Πως δεν είδα την κλήρωση νωρίτερα...Έχασα την τεράστια ευκαιρία να μπω στην κλήρωση και να γίνω πρωθυπουργός! Άλλη φορά, δεν πειράζει...
    2) Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση
    3) Πολύ ωραία προσπάθεια! Κι εγώ θα ήθελα να στείλω κάτι. Δυστυχώς δεν μένω Αθήνα αλλιώς με χαρά θα ερχόμουν και στη συνάντησή σας..
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ;;;;ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΨΑΞΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΩ ΠΑΛΙ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!ΥΓ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ....ΑΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τη Νάσια που ρωτάει αλλά και για όλους να διευκρινίσω: η έκθεση θα γίνει 11-24 Φλεβάρη. Θα περιλαμβάνει έργα των παιδιών που νοσηλεύονται στο ογκολογικό του Παίδων Αγ. Σοφία και έργα που μπορούμε να στείλουμε εμείς. Ο σκοπός είναι να πουληθούν τα έργα(ο κάθε ένας θα ορίσει την τιμή για το έργο του,η οποία να μην είναι ιδιαίτερα υψηλή για να μπορεί να πουληθεί)και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν υλικά για τα παιδιά που νοσηλεύονται. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε εμείς.Θα φτιάξουμε ένα πινακάκι με ό,τι θέμα θέλουμε και με όποια τεχνική θέλουμε,δεν είναι ανάγκη να είναι παιδικό γιατί θα πουληθεί δεν θα μείνει στα παιδιά. Μπορεί να έχουμε και κάτι έτοιμο. Θα το φωτογραφήσουμε και θα στείλουμε τη φωτογραφία και το όνομά μας στο email της Ειρήνης Κουρτζέλλη που σας δίνω στην ανάρτηση. Έπειτα όταν έρθει η ώρα θα μας ενημερώσουν που θα ταχυδρομήσουμε τον πίνακα. Αφού η έκθεση θα ξεκινήσει 11 Φλεβάρη καταλαβαίνετε πως θα πρέπει όλα αυτά να γίνουν νωρίτερα για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.Καλό είναι αν ετοιμάσουμε κάτι να μην αργήσουμε να στείλουμε το μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα!! Πέρασε από το σπιτάκι μου να πάρεις το βραβείο σου!!!
    Φιλιά καλή βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέρασα να δω τι κάνεις και να πω πια μία Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ