Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

''Ζωγράφοι σε δράση για τα Παιδιά''...Η έκθεση...

  Σας έχω ενημερώσει για την ομάδα ΄΄Ζωγράφοι σε δράση για τα Παιδιά''. Αυτό το Σ/Κ έγινε η έκθεση με τους παιδικούς πίνακες που έστειλαν ερασιτέχνες κι επαγγελματίες ζωγράφοι από όλη την Ελλάδα. Τα έργα αυτά στη συνέχεια θα στολίσουν τα δωμάτια των παιδιών σε διάφορα ιδρύματα. Έμαθα πολύ πρόσφατα γι'αυτή τη δραστηριότητα και πρόλαβα να στείλω ένα μόνο πινακάκι. Την Κυριακή κατάφερα να πάω και στην έκθεση. Και λέω κατάφερα γιατί ο καιρός δεν βοηθούσε (είμαι και μηχανόβια, μη το ξεχνάμε, βροχή και μηχανή δεν πάει!), η πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς δύσκολη (δεν βόλευε κανένας σταθμός ΗΣΑΠ) και τελικά έφτασα στον πιο κοντινό σταθμό και μετά περπατούσα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω την απόσταση και ταξί δεν φαινόταν πουθενά, μέσα στη βροχή με την ομπρελίτσα μου, ανάμεσα σε τόνους σκουπιδιών (ερχόμενη και από Βέροια που είναι πεντακάθαρη, πολύ μου κακοφάνηκε) και τελικά έφθασα στο ''Παναιτώλειο'' στην Αλσούπολη για να διαπιστώσω πως άξιζε τον κόπο και πολύ καλά έκανα που ξεκίνησα. 
  Εκεί, λοιπόν, εκτός από τα πολύ ωραία έργα που είδα (εντυπωσιακά μπορώ να πω), γνώρισα και μερικά από τα παιδιά που συμμετέχουν περισσότερο καιρό και προσφέρουν πολλά και στον τομέα των πρακτικών ζητημάτων. Όπως καταλαβαίνετε το να στείλουμε εμείς έναν πίνακα είναι το πιο εύκολο. Χρειάζονται άνθρωποι για να τα συλλέξουν, να βρουν το χώρο της έκθεσης, να τα στήσουν, να παρευρίσκονται εκεί σ'όλη τη διάρκεια, να τα μαζέψουν στο τέλος, να βρουν τα ιδρύματα που θα παραδοθούν και άλλα τόσα πράγματα που με πολύ κόπο κι εντελώς εθελοντικά άνθρωποι σαν κι εμάς έχουν αναλάβει και δίνοντας την ψυχή τους και τον χρόνο τους έχουν καταφέρει να κάνουν τόσα πολλά. 
  Γι'αυτό δεν χρειάζεται να είστε ζωγράφοι για να συμμετέχετε σ'αυτήν την ομάδα. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική και πολύτιμη. Επίσης εάν κάποιος έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε ίδρυμα για παιδιά και μπορεί να μας φέρει σε επαφή, θα ήταν μεγάλη βοήθεια γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο να μπορέσεις να προσεγγίσεις τέτοιους χώρους. Τα παιδιά είναι σίγουρα τα μόνα που υποδέχονται με τόση χαρά τέτοιες δραστηριότητες.
   Η Ειρήνη Κουρτζέλλη είναι η ''μαμά'' της ομάδας, καθώς σ'αυτήν ανήκει η ιδέα και η πρωτοβουλία και αυτό είναι το e-mail της για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε για οτιδήποτε σκέφτεστε ή θέλετε να ρωτήσετε: irenekourtz.art@gmail.com . Βέβαια σε καμία περίπτωση μη σκεφτείτε πως υπάρχουν ιεραρχίες, όλοι είναι το ίδιο και μπορούν να προσφέρουν και να αναλάβουν όσα περισσότερα μπορούν. Επίσης εάν κάποιος θέλει να δραστηριοποιηθεί εκτός Αθηνών με χαρά θα του δοθούν όσες πληροφορίες χρειάζονται και φυσικά θα τον ενισχύσουμε όλοι με τα έργα μας. Ιδρύματα δεν υπάρχουν μόνο στην Αθήνα. Λίγη χαρά μπορούμε όλοι να δώσουμε και να κάνουμε τους χώρους αυτών των παιδιών λίγο πιο ευχάριστους γιατί δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι απίστευτα θλιβεροί. 
  Εκτός από πίνακες μπορούμε να φτιάξουμε και τοιχογραφίες, αυτό είναι και το κομμάτι που με ενδιαφέρει περισσότερο, ειδικά στους κοινόχρηστους χώρους γιατί τα δωμάτια συνήθως είναι μικρά.  Αρκετά σας είπα και μπορεί και να σας κούρασα αλλά θα σας αποζημιώσω με τις φωτογραφίες από την έκθεση. Βρήκα και πολλούς πίνακες που στείλανε φίλοι blogger και θα σας τους δείξω. Αν μου ξέφυγε κανένας συγχωρέστε με. Δεν είναι όλα τα έργα αλλά ένα καλό δείγμα για να δείτε πόσο αξιόλογη δουλειά έγινε. Θαυμάστε:


  Η αφίσα-πανό που ζωγράφισε ο Γιάννης Σκόρδας, από τα πολύ ενεργά μέλη!





  Τα έργα του Γιάννη Σκόρδα για την έκθεση. Και η νεραϊδούλα. Απίστευτες λεπτομέρειες πάνω στους πίνακες! Μπράβο Γιάννη!




  Οι δύο πίνακες της  Χρύσας Χρηστάκη που την γνώρισα από κοντά πριν λίγες ημέρες στη Βέροια και νοιώθω πως την γνωρίζω από πάντα! Είναι δασκάλα κι ερασιτέχνης ζωγράφος αλλά η δουλειά της είναι εξαιρετική. Δεν φαίνονται στη φωτογραφία αλλά υπάρχουν τρισδιάστατες λεπτομέρειες στα πινακάκια. Τέλεια! 




  Ο Γιώργος Κοντομηνάς με ένα από τα έργα του. Ένα νέο παιδί που γνώρισα εχθές και που είναι από τα οργανωτικά στελέχη της ομάδας. Ειδικός στις τοιχογραφίες, φτιάχνει εκπληκτικά πράγματα αλλά το πιο σημαντικό, έχει απίστευτη όρεξη να προσφέρει. Πολύ ελπιδοφόρο να βλέπεις νέα παιδιά με ευαισθησίες! 




  Έργα μαθητών της ζωγράφου Σταυρούλας Βλάχου στο Βελβεντό Κοζάνης! Μπράβο στα παιδιά! Πολύ καλές δουλειές! Μπράβο και στη δασκάλα!




   Τα έργα της Ειρήνης Κουρτζέλλη. Δεν την γνώρισα εχθές αλλά ελπίζω πως θα γίνει σύντομα. Στην Ειρήνη ανήκει αυτή η πρωτοβουλία και από τα έργα της βγαίνει αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει και την ίδια. Ευαισθησία και απλότητα. Ευχαριστούμε Ειρήνη για το παράδειγμα που δίνεις σε όλους μας!




  Τα δύο αυτά πινακάκια είναι της εικονογράφου Έρσης Σπαθοπούλου. Από τα πιο εντυπωσιακά στην έκθεση. Η Έρση φαίνεται να γνωρίζει καλά τι είναι αυτό που ανταποκρίνεται απόλυτα στη φαντασία του παιδιού. Είναι άλλωστε και το αντικείμενό της. Δεν την γνώρισα προσωπικά αλλά το εύχομαι. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά!




  Ακόμη ένας εικονογράφος, ο Δημήτρης Καρατζαφέρης, με έναν πίνακα ονειρεμένο! Τον Δημήτρη δεν τον γνωρίζω, αν και έχει  κι αυτός καταγωγή από την Σαλαμίνα όπως διάβασα στο βιογραφικό του. Καμαρώνω για τα πατριωτάκια μου όταν μαθαίνω πως πετυχαίνουν και ξεχωρίζουν στην δουλειά τους αλλά και σαν άνθρωποι. Τι ωραίο πράγμα να διασταυρώνονται οι δρόμοι ανθρώπων που έζησαν στον ίδιο τόπο και μεγάλωσαν με την ίδια κουλτούρα!





  Τα πινακάκια της Ελένης Βασιλείου γνωστής ως ''αστερόσκονη''! Από τα ενεργά μέλη της ομάδας. Την γνώρισα κι αυτήν εχθές από κοντά μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο ζουζούνια τους. Η Ελένη ζωγραφίζει, γράφει και γενικώς ασχολείται πολύ με τα παιδιά. Μια κοπέλα γεμάτη ενέργεια. Πολύτιμη η προσφορά της στην ομάδα! Πανέμορφοι οι πίνακές της!





  Άλλη μία κοπέλα που γνώρισα εχθές, είναι η Βίκυ Παπαδοπούλου. Η Βίκυ συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια αυτή και είναι από τα άτομα που βοηθάνε σε όλους τους τομείς. Ήταν παρούσα συνεχώς στην έκθεση και μας κατατόπισε όλους εμάς τους καινούριους. Μια γλυκιά νέα κοπέλα με θέληση να προσφέρει και με πολύ ταλέντο! Κοιτάξτε τα όμορφα έργα της! Πολύ χαρούμενα και ιδανικά για τα παιδάκια που στερούνται τόσα πολλά!





 Να και τα παιδιά τα δικά μας! Ο πίνακας της Φανής Παπαγεωργίου δίπλα σ'αυτόν της Ρένας Χριστοδούλου! Τυχαίο, δεν νομίζω! Είναι οι Σαλονικιές μας, οι δικές μας φίλες από την μπλοκογειτονιά όπως συνηθίζετε να λέμε! Μπράβο κορίτσια και θέλουμε να δούμε και στην Θεσσαλονίκη δραστηριότητα! Θα έρθουμε όλοι να βοηθήσουμε! Αρκεί να μας φιλοξενήσετε (ουπς,την πατήσατε!).





  Άλλη μια κυρία που γνώρισα εχθές, η Σοφία Χριστοδούλου, που προσφέρει ποικιλοτρόπως. Και ζωγραφίζει (τα έργα της είναι ακριβώς από πίσω) και φτιάχνει τα βίντεο με τις δραστηριότητες και βοηθάει στις αγγαροδουλειές, μιας και είναι από τα πρώτα μέλη και φίλη της Ειρήνης. Χάρηκα πραγματικά που σε γνώρισα Σοφία.
 Αριστερά η ξανθιά νεραϊδούλα είναι της φίλης μας της Νατάσσας που δεν το ήξερα πως είχε στείλει έργο της και πολύ χάρηκα που μου το υπενθύμισε. Η αλήθεια είναι πως όταν είδα αυτόν τον πίνακα μου φαινόταν γνωστός. Μάλλον κάπου τον είχα δει στο μπλογκ της!




  Άλλες δύο φίλες μας από τα μπλοκ. Αριστερά ο πίνακας είναι της Μαριέλας Κωνσταντινίδου από το ''εικαστικό καφενείο'' και δεξιά το έργο (το γνωρίσατε αμέσως νομίζω) της Ελένης Τσαμπαζή, της γνωστής μας ''A pink dreamer'' από την οποία κι έμαθα για όλη αυτή τη δραστηριότητα και την ευχαριστώ πολύ. Τι να πω τώρα εγώ την Μαριέλα με τέτοιο βιογραφικό που έχει! Όσοι βλέπετε τη δουλειά της και παρακολουθείτε τα μαθήματά της, ξέρετε καλύτερα. Όσο για την Ελένη, μια νεράιδα-μαγισσούλα που μας γεμίζει ενέργεια και ζωντάνια στο διαδύκτιο! 




  Κι εδώ ο δικός μου Πίτερ Παν που βρήκε την παρεούλα του και δέσανε. Το πινακάκι με την Τίνκερμπελ το ζωγράφισε η 10χρονη κόρη της φίλης μας της Νίκης από τη Βυτίνα! Η ίδια η μικρή εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει όπως μας είπε η Νίκη. Μπράβο στην μικρή μας φίλη!


  Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα από την έκθεση. Υπήρχαν πολλά ωραία έργα ακόμη. Κάποιες φωτογραφίες μου όμως ήταν κακές και δεν τις ανέβασα. Τα συγχαρητήρια ανήκουν για όλους! 
Τώρα θα μου πείτε όλα καλά τα είδα; Δεν υπήρχε τίποτα αρνητικό; Τι αρνητικό να υπάρχει σε μια τέτοια κίνηση! 
  Μια μόνο σημαντική λεπτομέρεια θα θίξω σχετικά με τα θέματα των έργων. Επειδή τα πινακάκια θα διακοσμήσουν δωμάτια ιδρυμάτων που δυστυχώς είναι αρκετά άχαρα συνήθως κι επειδή τα παιδιά που μένουν εκεί δεν χρειάζονται άλλους προβληματισμούς και στεναχώριες, οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν τα χρώματα και τα σχέδια στους πίνακες να είναι χαρούμενα κι αισιόδοξα. Όσο πιο ζωηρά και φωτεινά, τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεται εδώ να βγάλουμε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, αλλά το παιδί που έχουμε μέσα μας! 
  Αυτά μου εξήγησαν τα παιδιά που γνώρισα εχθές και την επόμενη φορά θα τα έχω στο μυαλό μου όταν θα ετοιμάζω κάτι ανάλογο.
   Αν σας άρεσε αυτό που είδατε, ελάτε στην παρέα μας. Τα παιδιά μας χρειάζονται όλους!

Σχόλια

  1. Χάρηκα πάρα πολύ που έγινε η έκθεση και ανταποκρίθηκαν τόσοι ΆΝΘΡΩΠΟΙ, ωστόσο λυπήθηκα ιδιαίτερα τώρα που το διάβασα γιατί δεν ειδοποιήθηκα για την ημέρα που θα γινόταν!!!!!!! Και πραγματικά είχα σκοπό να πάω..... Το είδα το έργο μου σε μια από τις φωτογραφίες που ανάρτησες με την κα Σοφία Χριστοδούλου (η ξανθιά νεράιδα με τα κόκκινα φτερά). Τέλος πάντων ας μην γίνομαι κουραστική, εύχομαι να αγαπηθεί από τα παιδιά και να τα ταξιδέψει σε μακρινούς τόπους φαντασίας και ξενοιασιάς.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νατάσσα μου λυπάμαι που δεν ήρθες λόγο κακής ενημέρωσης. Οι ημερομηνίες ήταν καθορισμένες από την αρχή και φαίνονται και στη σελίδα στο F/B. Γίνονται όμως αυτά. Σε συμπλήρωσα στην ανάρτηση! Κι έλεγα τι μου θυμίζει αυτός ο πίνακας! Πολύ χαρούμενος. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφη εκδήλωση!Δεν είχα δει κάτι σχετικό,δεν είμαι στο fb,αλλά θα ήθελα πολύ να προσφέρω με τη μικρή μου γνώση στη ζωγραφική.
    Αξιέπαινη προσπάθεια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ!
    ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που αναλάβατε μια τόσο αξιόλογη προσπάθεια, να κάνετε να χαμογελάσουν παιδικά προσωπάκια. Σας θαυμάζω απεριόριστα.
    Καλό σου βράδυ, Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΡΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;;;;ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νάσια μου τα έργα έπρεπε να σταλούν πριν την έκθεση. Σίγουρα θα υπάρχει συνέχεια.Δεν ξέρω ακριβώς ποιο θα είναι το επόμενο βήμα αλλά θα σας ενημερώσω μόλις μάθω. Την προηγούμενη φορά το έμαθα τελευταία εβδομάδα. Τώρα που είμαι στην ομάδα θα έχω καλύτερη ενημέρωση. Χαίρομαι που όλοι θέλετε να συμμετέχετε! Θα κάνουμε μικρά θαύματα όλοι μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ομορφες φωτογραφιες!!! σε ευχαριστω πολυ που μας εδωσες την ευκαιρια να τα δουμε εστω και απο εδω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!!!
    Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα πολύ όμορφα έργα τα παιδιά πράγματι αξίζουν το καλύτερο!

    Μαρία μου είσαι Σαλαμινιώτισσα; Δεν το γνώριζα.. αρκετά χρόνια δίδασκα μουσική στην Σαλαμίνα και γνώρισα πολύ κόσμο.. ήταν πολύ όμορφα διαφορετικά από τις συνηθισμένες διακοπές που κάναμε κάποτε εκεί.

    Ευχαριστώ για το οδοιπορικό στην πολύ όμορφη έκθεση.. να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μαρια μου διαβασα τα παραπανω σχολια και υπενθυμιζω πως εκτος απο το ενημερωτικο μειλ της κας Κουρτζελη που εστειλα στις φιλες,στην πρωτη μου αναρτηση ειχα επισυναψει και σχετικο λινκ με ολη τη δραση της ομαδας και της ημερομηνιες διεξαγωγης της εκθεσης!http://apinkdreamer.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

    καλο βραδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το γνωρίζω Ελένη μου, άλλωστε από σένα πήρα όλες τις πληροφορίες και για τις λεπτομέρειες από την Ειρήνη. Η αλήθεια είναι πως βλέπουμε τόσα όλη μέρα στο διαδίκτυο που μπερδευόμαστε καμιά φορά. Θα είμαστε πιο ενημερωμένες την επόμενη. Μα δε θα λείψουν οι ευκαιρίες. Η αρχή έγινε. Έχουμε πολλά να κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία μου πραγματικά θέλω να σου πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που -ειδικά εμάς τους μακρινούς- μας ξενάγησες στην έκθεση και μας γνώρισες κάποιους από αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους!
    Τους αξίζουν τόσα μπράβο!! Είναι τόσο ξεχωριστο το έργο τους αλλά και συγκινητικό κι ελπιδοφόρο μαζί!!

    Ο Πήτερ σου μια χαρά παρέα κάνει με την Τίνκερ Μπελ της Σφούλας μου κι ας την έκανε και ξεπατικωτούρα...Χα,χα, όλα τα συγχωρούμε στους μικρούς καλλιτέχνες ,έτσι;

    Καληνύχτα, την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ετσι ακριβως ειναι μαρια οπως τα λες!
    και πραγματι εχουμε πολλα ακομη να κανουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΄Ομορφες πρωτοβουλίες ....όμορφα αποτελέσματα...από όμορφους ανθρώπους....καλησπέρα Μαριώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΡΙΑ ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!
    ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρία μου, πολύ χάρηκα που πήγες και ενημέρωσες και μας που δεν μπορέσαμε να πάμε!!!Τέλεια μου φάνηκε και η διοργάνωση και το στήσιμο και οι φωτογραφίες σου! Μπράβο Μαράκι μου!Χάρηκα πάρα πολύ με το πινακάκι της κόρης της Νίκης από τη Βυτίνα! Μπράβο κούκλα μου! να σε χαίρεται η μανούλα σου!Συγχαρητήρια σε όλους όσους προσφέρουν εργασία σ'αυτό τον σύλλογο, και περισσότερο στη μαμά της παρέας Ειρήνη Κουρτζέλη που ειχε και την ιδέα!
    Θέλω να σε πληροφορήσω Μαρία, ότι και με τον Σύλλογο επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσ/νίκης και β.Ελλάδος, κάναμε τέτοιες εκδηλώσεις πολλές, και προσφέραμε έργα μας στο Θεαγένειο Νοσοκομείο, στο Αχέπα και σε άλλα πολλά ιδρύματα για παιδιά.
    επίσης κάνουμε δρώμενα στην Αριστοτέλους με ζωγραφική επι τόπου με παιδιά και διάφορα σεμινάρια κ.λ.π.
    σ'ευχαριστώ Μαράκι μου, φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Μαρία για την ωραία και τόσο ευαισθητοποιημένη σου ανάρτηση! Συγχαρητήρια.Ευχαριστώ για τις όμορφες εικόνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Que lindas essas pinturas, São espetacular .Beijos querida!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ όμορφη η ανάρτησή σου Μαρία μου συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την υπέροχη εκδήλωση!!!Φιλάκια!!!Καληνύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαρία μου, φυσικά και μπορούμε να διοργανώσουμε και με τον σύλλογο των "ζωγράφων σε δράση για τα παιδιά" κάτι ωραίο και για την Θεσσαλονίκη!Με την πρώτη ευκαιρία, τα λέμε. φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαρία μου καταπληκτική έκθεση και για πολύ καλό σκοπό...το post σου κατατοπιστικότατο και τα έργα των συμμετεχόντων πανέμορφα!!!! Χίλια μπράβο στους συντελεστές!!! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρία μου, ομολογώ τυχαία βρέθηκα εδώ, ξαφνιάστηκα και με συγκίνησαν απίστευτα τα όσα γράφεις...
    Η έκθεση ήταν υπέροχη, όπως και όλη η πρωτοβουλία της Ειρήνης... Φυσικά η ψυχή είναι όλοι οι άνθρωποι που βοηθούν σε αυτό.
    Μπράβο σε όλους. Δεν θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχω προσφέρει όσα θα ήθελα, ελπίζω στο μέλλον!!
    σε φιλώ και καταχωρώ το μπλογκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο σε όλους!! Τι όμορφη και γλυκιά κίνηση-γι΄αυτό τόλμησα κι εγώ η άσχετη και έλαβα μέρος με την μπαλαρινούλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια πατριωτακι απο τη Σαλαμινα.Συγχαρητηρια για τη δουλεια σου και μπραβο σε ολα τα παιδια και κυριως στο "σκληρο πυρηνα" της πρωτοβουλιας.Αντε και συντομα απο κοντα..
    Δημητρης Καρατζαφερης
    www.animad.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ