Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

''Λόγω Τέχνης'' διαγωνισμός διηγήματος

  Σήμερα ανακοίνωσε το ''artspot'' την έκδοση του e-book με διηγήματα του διαγωνισμού που διοργάνωσε το 2010. Αν θυμάστε κι αν είχατε δει σε παλαιότερη ανάρτησή μου εδώ, είχε ακολουθήσει ένας δεύτερος διαγωνισμός για την εικονογράφηση των 5 πρώτων. Είχα στείλει ένα θέμα για το διήγημα ''Τάγκο Νοτούρνο'' την Έλενας Κοτσίφη, το οποίο τελικά ήταν αυτό που επιλέχθηκε. Η επιτροπή που επέλεξε τους νικητές ήταν πέντε καταξιωμένοι άνθρωποι των γραμμάτων: Ελένη Γκίκα, Λεία Βιτάλη, Μάνος Κοντολέων, Θανάσης Χειμωνάς , όλοι συγγραφείς και ο Γιάννης ο Φαρσάρης από το artspot
   Ήρθε, λοιπόν, και η έκδοση! Όλο το βιβλίο περιέχει 20, εξαιρετικά κατά τη γνώμη μου, διηγήματα που θα σας πρότεινα να διαβάσετε. Τώρα θα μου πείτε γιατί ηλεκτρονικά; Εδώ χωράει πολύ κουβέντα. Είμαι λάτρης του βιβλίου και δεν νομίζω πως μπορεί να το αντικαταστήσει τίποτα. Όμως κάτι αντίστοιχο δεν θα μπορούσε να γίνει (και δεν έχει γίνει ποτέ) με έντυπη έκδοση γιατί το κόστος είναι απαγορευτικό και γιατί οι εκδοτικές εταιρείες είναι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να χρηματοδοτούν νέους συγγραφείς. Γι'αυτό όταν είναι να προωθούνται νέοι άνθρωποι και τόσο καλές δουλειές, κάθε μέσο είναι ευπρόσδεκτο. 
  Ας μη ξεχνάμε πως κι εμείς με τα blog, θα θέλαμε ατελείωτες ώρες και κόπο για να δουν την δουλειά μας τόσοι άνθρωποι και μάλλον οι περισσότεροι δεν θα τα καταφέρναμε καν. Ούτε εγώ θα είχα την δυνατότητα να συμμετέχω σε μια τέτοια έκδοση γιατί απλά δεν θα τους ήξερα και δεν θα με ξέρανε. Είναι πολύ δυνατό αυτό το πραγματάκι που έχουμε απέναντί μας και μπορεί να κάνει θαύματα αν το χρησιμοποιούμε σωστά. Ναι λοιπόν και στο e-book γιατί δίνει απίστευτες δυνατότητες. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την υφή, την μυρωδιά και την συντροφιά ενός βιβλίου, αλλά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.
   Αν θέλετε να δείτε τα διηγήματα και τις εικονογραφήσεις μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ. Η δική μου ζωγραφιά είναι αυτή:



Σχόλια

  1. Yπέροχη δημιουργία με εξαιρετικές λεπτομέρειες!!!Μπράβο Μαράκι πολύ καλή δουλειά!!!Καλή σου νύχτα φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ!!!ΚΑΛΟ ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ!
    ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ, ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΜ!!!!!!!!!!!ΜΟΥ ΕΞΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία συγχαρητήρια!!Τόσο ευχάριστο ξάφνιασμα.Μπράβο .Η ζωγραφιά σου υπέροχη κι έδεσε πολύ ωραία με το κείμενο, το οποίο μου άρεσε επίσης πολύ.Μπράβο σου και πάλι και σ'ανώτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία καλησπέρα....το ζευγάρι πολύ εκφραστικό και ωραία κίνηση του χεριού της κοπέλας...κάτω πολύ απλή εικόνα ... αλλά βγάζει πολύ τρυφερότητα το χέρι του στο κεφαλάκι του παιδιού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια Μαρία,είναι τόσο όμορφη η ζωγραφιά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια... υπέροχη δημιουργία!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια η ζωγραφιά σου Μαρία μου!!! Μπράβο σου!!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Parabéns, a pintura é perfeita, linda demais, adorei.Desejo um ótimo começo de semana cheio de muitas energias positivas, muita paz e muita luz. Bjs grande !

    Smareis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία μου, αυτή τη φορά σε πρόλαβα! Πέρνα από το blog μου και θα καταλάβεις! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απίστευτη ζωγραφιά Μαρία μου, μου αρέσει πραγματικά υπερβολικά...σε ευχαριστώ πολύ για το link!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΦΑΝΗ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΒΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαράκι τι κάνεις?? Για μπες λίγο στο blog μου, που σου έχω αναθέσει δουλίτσα... Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία μου, Καλησπέρα. Έλα κι' απ' το δικό μου σπιτάκι που έχω κάτι για σένα.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η δημιουργία σου είναι πολύ πολύ όμορφη θυμίζει παλιό σινεμα!!! Υπέροχη δουλειά!!!
    ΑΑΑΑ!!!!Έχω ένα βραβείο για σένα πέρνα από το μπλοκάκι μου για την παραλαβή!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο Μαρία μου!!!!!Συγχαρητήρια!!!!!Χαίρομαι πολύ για σένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρία πρώτα πρώτα συγχαρητήρια για τη διάκριση, και πολύ ωραία η ζωγραφιά σου.

    Θα ήθελα απλά να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με κάτι που γράφεις, ότι "κάτι αντίστοιχο δεν θα μπορούσε να γίνει (και δεν έχει γίνει ποτέ) με έντυπη έκδοση".
    Εγώ τουλάχιστον είχα την ευκαιρία να εκδοθούν 6 διηγήματά μου με αυτό ακριβώς τον τρόπο (μετά από διάκριση σε ένα διαγωνισμό) αλλά σε έντυπο βιβλίο - συγκεκριμένα στο διαγωνισμό του www.diavasame.gr και των εκδόσεων Ελευθερουδάκη, στο διαγωνισμό της εφημερίδας Κηφισιά, σε 2 διαγωνισμούς του youcube και των εκδόσεων Ανατολικός και σε 2 διαγωνισμούς των Βιβλιόφιλων Έδεσσας. Και σίγουρα έχουν γίνει και άλλοι ανάλογοι διαγωνισμοί.
    Συγνώμη για όλη αυτή τη φλυαρία, αλλά μια και το ανέφερες ήθελα να κάνω αυτή τη διευκρίνιση για να ξέρεις και εσύ και οι αναγνώστες σου ότι και στον έντυπο χώρο γίνονται παρόμοια πράγματα.
    Αυτό βέβαια χωρίς να θέλω να υποτιμήσω ούτε τον διαγωνισμό του artspot ούτε τα e-books, καλώς ή κακώς προς τα εκεί βαδίζουμε όλοι σήμερα και σίγουρα κάθε διαγωνισμός που προωθεί τους νέους λογοτέχνες και καλλιτέχνες είναι πάντα καλοδεχούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Γιώργο μπράβο σου για τις διακρίσεις!Θα επισκεφθώ τις σελίδες σου και θα δω τη δουλειά σου. Καλά κάνεις και με διορθώνεις. Ίσως δεν το έθεσα σωστά. Ήθελα να πω πως δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το διαδίκτυο ευρέως γνωστός ένας τέτοιος διαγωνισμός ώστε να μπορεί ο κάθε ένας δημιουργός να έχει την ευκαιρία να συμμετέχει. Ίσως το προσδιόρισα,λανθασμένα, στο αν είναι έντυπη ή όχι η έκδοση. Αν ο διαγωνισμός αυτός είχε δημοσιευθεί απλά σε ένα περιοδικό θα αφορούσε πολύ λιγότερους. Ευχαριστώ για την διόρθωση και πάντα επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι' εγώ ευχαριστώ για τις ευχές!
    Ναι, σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Και όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους έχω ποτέ λάβει μέρος, άλλωστε, κι' εγώ στο διαδίκτυο τους βρήκα.
    Νομίζω πως χάρη στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη άνθηση στις τέχνες, και είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους δημιουργούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ