Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζωγραφική με ραπιδογράφο!

  Ξέρετε, όσοι παρακολουθείτε το blog μου, πως μου αρέσουν πολλά διαφορετικά πράγματα σχετικά με τη ζωγραφική. Δεν ζωγραφίζω ένα είδος θεμάτων και δεν χρησιμοποιώ μια μόνο τεχνική. Σε παλαιότερες αναρτήσεις σας έχω δώσει πληροφορίες για την τεχνική του κόκκου όπως την ονομάζω κι έχετε δει κάποια έργα. Είναι ένας πολύ χρονοβόρος τρόπος να ζωγραφίσει κανείς αλλά έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Να θυμίσω πως χρησιμοποιώ ραπιδογράφο και σινική μελάνη. Σκιτσάρω το θέμα μου και μετά με τον ραπιδογράφο, κουκκίδα- κουκκίδα, δίνω τις σκιές και το φως .
  Μέχρι τώρα αυτό γινόταν πάνω σε χαρτί. Το χαρτί όμως δεν έχει ιδιαίτερη αντοχή στο χρόνο και επίσης χρειάζεται τζάμι για να προστατευθεί. Θυμάστε πως το ίδιο πρόβλημα έχω επισημάνει και για τα χρωματιστά μολύβια. Η λύση όμως βρέθηκε και πλέον έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ σταθερές επιφάνειες που ανακάλυψα πως κατασκευάζονται από μία εταιρεία στην Αμερική και μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να αποκτήσω. Ήδη έχω κάποια έργα με χρωματιστά μολύβια σε τέτοιες επιφάνειες (δείτε εδώ κι εδώ ). 
  Περίμενα αρκετό καιρό, λόγω άλλων υποχρεώσεων, για να δοκιμάσω και τη σινική μελάνη. Μόλις λοιπόν ολοκλήρωσα το πρώτο μου έργο και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί λειτούργησε άψογα. Μάλιστα η πρώτη μου αυτή προσπάθεια έγινε σε μαύρη επιφάνεια και χρησιμοποίησα λευκή μελάνη. Το θέμα μου, δυο αγαπημένα μου πρόσωπα που συχνά με εμπνέουν. Η Ειρηνούλα (μούσα μου και στο θέμα για την έκθεση) και  ο πιτσιρίκος μου (εδώ είναι αρκετά μικρούλης!). Σας δείχνω και κάποιες κοντινές για να φανεί καλύτερα ο κόκκος:

















  Να σημειώσω κλείνοντας και για την ιστορία, πως αυτή η τεχνική πάνω σε ζωγραφικό πίνακα και σε τέτοιο υλικό δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί και αποτελεί πρωτότυπη ιδέα. 

Σχόλια

  1. Mαρία,μεγάλη υπομονή θέλει αυτή η τεχνική,αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!
    Πολύ όμορφο το μαυρόασπρο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ομορφη τεχνικη μαρακι ενα μεεεεγαααλοοοοο μπραβοοοοο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό αντίστοιχο της προσπάθειας! Πιστεύω πως όταν κοπιάσει κανείς πάντα ανταμείβεται και εδώ είναι ολοφάνερο.
    Μπράβο Μαρία και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου Μαρία!!! Υπέροχο το έργο σου για μια ακόμη φορά! Όπως γράφεις κιόλας, αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι ότι δεν χρησιμοποιείς μια τεχνική και δεν ζωγραφίζεις τα ίδια θέματα! Είσαι υπέροχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄Ενα υπέροχο αποτέλεσμα που απαιτεί υπομονή και επιμονή.Μαρία είναι καταπληκτικό!!!!Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!
    ΑΚΟΥ ΜΕ ΡΑΠΙΝΤΟΓΡΑΦ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΗ!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια όμορφη καλημέρα!!!
    Είναι καταπληκτική δουλειά όπως όλες σου!!!! Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΕΡΓΟ.ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο!!! Συγχαρητήρια για το ταλέντο, αλλά και την υπομονή σου....! Χαίρομαι τόσο πολύ που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρομαι που σας αρέσει το συγκεκριμένο έργο.Είναι ιδιαίτερα κοπιαστική τεχνική αλλά μου αρέσει πολύ κι έχω δουλέψει αρκετά πάνω σ'αυτό. Είναι και τα πρόσωπα αγαπημένα, οπότε έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία! Ευχαριστώ πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είσαι άνθρωπος Μαρία μου με φοβερή υπομονή και αυτό φαίνεται στα έργα σου.Συγχαρηρήρια, η δουλειά σου είναι καταπληκτική και πολύ πολύ όμορφη.Καλό βράδυ φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Μαρία! Η τεχνική του κόκκου όπως την ονομάζεις μπορεί να είναι χρονοβόρα αλλά στο τέλος δικαιώνεσαι...είναι απίστευτο πραγματικά το έργο σου! Χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα το blog σου! Καλώς σε βρήκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταπληκτικό!!! Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία καλησπέρα... επειδή η ζωγραφική είναι η μεγάλη μου αγάπη... και ποτέ δεν κατάφερα να έχω ένα χώρο που να μπορώ να δουλεύω... πάντα ξέρεις στα κλεφτά και όπου τύχει..θα μου άρεσε να έρχομαι να παίρνω γεύση...εχω κάνει ραπιτογράφω στη σχολή και ξέρω τι μανίκι είναι.. όμως το αποτέλεσμα ....το χάρηκα που πέρασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ πολύ όλες! Καλώς ήρθατε και οι καινούριες φίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχο αποτέλεσμα!!!!!Θαύμασα και τα προηγούμενα !Ολα καταπληκτικά!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φανταστικό,υπέροχη δουλειά και εξαντλητική θα έλεγα!!!!
    Συγχαρητήρια!!!!
    Ζωγράφιζα κι εγώ με ραπιδογράφο παλιά,όχι με κουκκίδες όμως,η εικόνα στο προφίλ μου είναι ένα κομμάτι από έναν τέτοιο πίνακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πραγματικά πανέμορφο!! Ζωγραφίζεις υπέροχα.Συγχαρητήρια....πόσο μεγάλη υπομονή έχεις!!!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ..................ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;;;;;;;;;
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!!
    ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Gostei muito de conhecer seu blog, e estou seguindo desde já. Convido a conhecer meu espaço e fazer parte dos membros se gostares. Um grande beijo, e ótima semana!
    Smareis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Oi MARIA obrigada, fiquei muito feliz com sua presença no meu espaço. Vou vim sempre te visitar aqui no teu blog. Beijo no coração!

    Smareis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΙΚΗ!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο σου Μαρία μου!!!Απίθανο έργο! ξέρουμε όλοι πόσος πολύς χρόνος χρειάζεται για πουαντιγισμό! Τέλειο! φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ Χ2
    ΜΑΡΙΑ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάνω βόλτα στο σπιτάκι σου.... φανταστικός πίνακας και τεχνική! συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ