Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια φιλία, ένα ρολόι κι ένα Tango

  Εδώ και πολύ καιρό χρωστάω κάποια ρολογάκια που όλο ανέβαλα λόγω των διαγωνισμών που έτρεχαν κι έπρεπε να είμαι εμπρόθεσμη. Την Παρασκευή θα σας έχω νέα για έναν διαγωνισμό εικονογράφησης που έγινε από το http://www.artspot.gr/ και που συμμετέχω με ένα έργο (δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω περισσότερα). 
  Το ''Artspot'' είναι μια κοινότητα τέχνης και για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να μεταβεί στη σελίδα και να κάνει εγγραφή. Όλο γκρινιάζω για την Ελλάδα και να που υπάρχει φως και κάτι γίνεται. Μπράβο στους ιδρυτές και στην προσπάθειά τους. Επειδή όμως κι εγώ πρόσφατα το ανακάλυψα δεν είχα το χρόνο να προετοιμαστώ όπως θα ήθελα. Κάθε χρόνο διοργανώνουν έναν διαγωνισμό διηγήματος ( ο φετινός τρέχει τώρα και επειδή βλέπω πως πολλοί από εσάς έχετε λογοτεχνικό ταλέντο ανατρέξτε στη σελίδα που σας έδωσα να δείτε λεπτομέρειες) όπου τα έργα που θα διακριθούν θα εκδοθούν ηλεκτρονικά σε ένα βιβλίο.
  Τα περσινά έχουν ανακοινωθεί και ακολούθησε ένας δεύτερος διαγωνισμός για την εικονογράφηση του βιβλίου, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 22/7 (συμπτωματικά έχω τα γενέθλιά μου εκείνη την ημέρα! Τυχαίο; Εντελώς!). Στις 25/7 περιμένω και την ελίτσα. Θα δούμε τι θα γίνει σύντομα.
   Πάμε τώρα στα ρολογάκια. Θα σας δείξω τώρα το πρώτο και με την ευκαιρία θα δείτε και μια δουλειά που έκανα πριν 5-6 χρόνια περίπου.  Πρόκειται για τη διακόσμηση μιας σχολής χορού. Όχι μιας τυχαίας σχολής...αλλά για τη σχολή της (εδώ και δύο δεκαετίες!!!) φίλης και νυν κουμπάρας μου, της Άντζελας Σμαραγδάκη. Θα μπορούσα να σας γράψω βιβλίο για το συγκεκριμένο άτομο αλλά θα αρκεστώ να πω πως είναι η χαρά της ζωής, με ανεξάντλητο χιούμορ , δεν γκρινιάζει ποτέ κι έχει ένα μοναδικό τρόπο να σε κάνει να βλέπεις τα προβλήματά σου μικροσκοπικά. Αν δεν ήταν χορεύτρια θα μπορούσε να είναι ψυχολόγος, αν και νομίζω πως είναι για πολλούς.  Θα σας αποκαλύψω και το ελάττωμά της όμως! Έχει τσακωθεί με τα ρολόγια από τη μέρα που γεννήθηκε! Έτσι ό,τι σε ρολόι βρεθεί κοντά της καλό θα της κάνει...(πλάκα κάνω Αντζελίνα μου...ξέρω πως όταν πρέπει είσαι Αγγλίδα!!!). 
  Η σχολή της λέγεται STEP BY STEP και βρίσκεται στο Μοσχάτο (όσοι αγαπάτε το χορό θα βρείτε μια ξεχωριστή παρέα και ανθρώπους που εκτός από πείρα έχουν και πολλή διάθεση) . Όπως θα δείτε στη φωτογραφία  έχω ζωγραφίσει τεράστια πανό γύρω-γύρω από τη σχολή (είναι κι άλλα στο πλάι αλλά δεν τα έχω σε φωτό) που καλύπτουν την τζαμαρία. Ζωγράφισα με μελάνι εκτύπωσης(!!!) πάνω σε κανονικό μουσαμά (αυτόν που βάζουν στα φορτηγά!) κι αυτό για να μη ξεθωριάζουν με τον ήλιο κι επειδή δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε διαστάσεις . Δυσκολεύτηκα λίγο γιατί δούλευα με μάσκα (το μελάνι εκτύπωσης είναι ό,τι πρέπει για να πεθάνεις μέσω της εισπνοής!), αλλά τώρα είναι μια χαρά κι αυτά κι εγώ. Μετά από κάποιους μήνες που μου έχει ζητήσει ένα ρολόι για τη σχολή (γιατί στη σχολή έχουμε πρόγραμμα, όλα κι όλα!) , το ετοίμασα επιτέλους. Το βλέπετε πριν κι από την ίδια! Αργότερα θα σας δείξω και το άλλο:



Κι αυτή είναι η σχολή μας...




Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΡΟΛΟΓΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΛΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΦΥΣΙΚΑ .ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νάντια Φοντάνα και Φώτη Μεταξόπουλο μου φαίνεται είχες στον νου σου, όταν έφτιαχνες τα πανό και το ρολόι. Ξέρω και εγώ κάποιούς, που έχουν.... αλλεργία στα ρολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο το ρολόι και η διακάσμηση της σχολής πολυ-πολυ εντυπωσιακή!!
    Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα δε μ'αρέσουν τα ρολόγια, προτιμώ να μετρώ το χρόνο με άλλα μέτρα ,μα να που χρειάζονται κι αυτά καμιά φορά...
    Ευχομαι να έχεις τα καλύτερα νεα από τους διαγωνισμούς, να είναι το δώρο γενεθλίων σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ!!! ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΙ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΗΣ! ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟΥΣ LATIN ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ ΤΑΝΓΚΟ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ! ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΙΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To ρολόι ασορτί με τα πανώ....όλα είναι καταπληκτικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια Μαρία μου, για άλλη μια φορά δημιούργησες αριστουργήματα!!!! μπράβο σου!!!ξέρω πόσο σε δυσκόλεψε ή διάσταση, είναι τεράστια!!!ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την ενημέρωση. Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ πολύ όλους και συμπληρωματικά να πω πως ναι το ρολόι είναι ξύλινο και το έχω ζωγραφίσει με ακρυλικά χρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ εντυπωσιακά!! Και το ρολόι πολύ ωραίο, απλά φοβάμαι μήπως "χαλάσει" η φίλη σου με το ρολόι. Αφού το μοναδικό της ελάττωμα ήταν η κακή σχέση με τα ρολόγια, ίσως έπρεπε να της το αφήσεις... :))))
    Πολύ καλή δουλειά! Σίγουρα ήταν "μανίκι" η βιτρίνα, αλλά απ'ότι βλέπω, άξιζε τον κόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Μαρία μου, ειδικά τα πανό της σχολής με εντυπωσίασαν και χαρά στο κουράγιο σου για την δουλειά που έκανες, πάντα τέτοια!!

    ΥΓ. σε ευχαριστώ και για το site artspot, σήμερα θα το ψάξω , εντυπωσιακό ηταν με την πρώτη ματιά.

    φιλιά
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ !!!!!!!!!!!
    ΚΑΤΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!
    ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΨΑΝ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το να υπαρχει ενα φως ειναι κατι μα οχι και τοσο ενθαρυντικο αν δεν το στηριξουμε μπραβο για την δημιουργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαράκι μου μπράβο, το ρολόι είναι τόσο όμορφο και τόσο προσεγμενο!!! Το πανό τι να πω αφού το κατάφερες...!!! Ολα τέλεια μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη δουλειά!
    Μαράκι μου με τα ρολόγια έχω ιδιαίτερο "κόλλημα" που λένε και τα παιδιά μου....
    Σε κάθε δωμάτιο και ένα ρολόι ..τοίχου!
    Και αυτό το ρολόι το αγάπησα!
    Ενα μπράβο για τη συλλογική δουλειά σου!

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑΡΑΚΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα σχάδια σωστά και φανταστικά.Με το χορό εγώ ..καμία σχέση..ποτέ δεν τα πήγαινα καλά μα μου αρέσει απλά να βλέπω και να θαυμάζω..Τώρα πια και τα πόδια μου δεν με βοηθούν σε κινήσεις γρήγορες.Τα ρολόγια; τα λατρεύω..η φίλη σου έχει ..διαζύγιο με αυτά εγώ..μόνιμο γάμο.Έχω ρολόγια σε ΚΑΘΕ δωμάτιο, παντού..Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και ...μη πας αλλού..κάτσε εδώ μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ!!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΕΓΩ ΘΑ ΛΕΙΨΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ