Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Good News!

  Μια ζεστό μια κρύο, λέει ο λαός μας, κι έτσι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά στα επαγγελματικά μου! Εχθές έλαβα ένα e-mail από την ένωση ζωγράφων με χρωματιστά μολύβια της Αγγλίας ( UKCPS ), με το οποίο με ενημέρωναν πως εγκρίθηκαν και τα δύο έργα μου για να συμμετέχουν στην ετήσια διεθνή έκθεσή τους, στο Λονδίνο, που θα διαρκέσει από  19 Σεπτεμβρίου έως  1 Οκτωβρίου. 
  Σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί διάκριση, απλά γίνεται μία πρώτη αξιολόγηση ώστε τα έργα που θα εκτεθούν να πληρούν τις προδιαγραφές και να μπορούν να σταθούν σε μία τέτοια έκθεση. Δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας αλλά επειδή παίρνω μέρος πρώτη φορά κι επειδή δεν ζωγράφισα σε χαρτί, όπως συνηθίζεται, αλλά σε ειδικές επιφάνειες ( έχω παλαιότερη ανάρτηση εδώ ), όπως και να'χει μια αγωνία την είχα! 
  Τώρα η αγωνία είναι άλλη. Να μπορέσουν οι πίνακες να φθάσουν με ασφάλεια στην Αγγλία! Θα εμπιστευθώ τα ΕΛ.ΤΑ (!!!). Εντάξει μην τρομάζετε, έχουν βελτιωθεί πολύ! Έχω διαπιστώσει πως στο εξωτερικό εμπιστεύονται πολύ τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους κι όχι τις ιδιωτικές, οπότε πρέπει να λάβω υπόψιν πως το δέμα μου θα πρέπει να είναι ασφαλές και μετά την αναχώρησή του από την Ελλάδα.
   Ο ένας πίνακας είναι προσωπογραφία. Το μοντέλο, μια παλιά μου μαθήτρια (τώρα είναι φοιτήτρια, σπουδάζει φωτογραφία), η Ειρήνη. Η Ειρήνη εκτός από πολύ καλό παιδί και κούκλα, έχει καταγωγή από την Ανάφη και τα χαρακτηριστικά της είναι καθαρά μεσογειακά. Όταν θα δείτε την προσωπογραφία θα με δικαιώσετε για την επιλογή. Ο δεύτερος πίνακας είναι νεκρή φύση με θέμα το ρόδι. Και πάλι θέματα που να θυμίζουν Ελλάδα. Ό,τι και να κάνουμε η Ελλάδα είναι μέσα μας! Εικόνα δεν έχω να σας δείξω. Τους πίνακες θα τους δούμε το φθινόπωρο κι αν έρθει κάποια διάκριση, θα το γιορτάσουμε δεόντως, αν όχι, όπως έχουμε πει θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Όταν είσαι αδρανής πρέπει να ανησυχείς, όταν συμμετέχεις δεν μπορείς παρά να είσαι δημιουργικός...

Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ!!! ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΡΑΚΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μόλις βρήκα το μπλογκ σου και είδα πως έχεις έργο του Γύζη στη φωτογραφία προφίλ σου.αν έρθεις στο μπλογκ μου έχω κάτι σχετικό.... http://mayasfairytale.blogspot.com/2011/06/blog-post_3534.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://mayasfairytale.blogspot.com/2011/06/blog-post_3534.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΝΤΕ , ΑΦΟΥ ΠΙΚΡΑΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤΣΑ ΜΑΣ , ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδες που λένε ότι μετά την ανηφόρα έρχεται η κατηφόρα και μετά την στεναχώρια η χαρά;Όλα καλά θα πάνε και με τα ΕΛΤΑ και με την έκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι κάθε επιτυχία!
    Αλλά κια αν αυτή δεν έρθει, μην λυπηθείς, η προσπάθειά σου ...είναι ήδη επιτυχία!
    Τους χαιρετισμούς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Μαρία μου
    σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου, όλη μου την θετική ενέργεια να πετύχει , να σκίσεις κοριτσάκι μου, ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ με τις φοβερές δουλειές σου.

    Τα φιλιά μου και ότι καλύτερο για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή επιτυχία να έχεις!! Τα έργα σου είναι πάντα τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπραβο σου!!!!!
    το αξιζεις και με το παραπανω! καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία μου, πολύ χάρηκα, καλλλλή επιτυχίίίίίααα!!! φιλάκια πολλά, και να μας ενημερώσεις για την σίγουρη επιτυχία των έργων σου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία μου Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!!! πολλές και καλές δημιουργίες και πολλές πολλές επιτυχίες σου εύχομαι για τη γιορτή σου!!!!!φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ !! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ