Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ταξίδι τελείωσε...η ελίτσα επιστρέφει.

  Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του καταστήματος ''Ken Bromley''. Δυστυχώς η δική μου ζωγραφιά δεν προκρίθηκε κι έτσι δεν θα είναι στη λίστα για την ψηφοφορία του κοινού. Αν θυμάστε είχα στείλει το θέμα με το ελαιόλαδο και την ελιά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, φανταστείτε πως μόνο αυτά που προκρίθηκαν είναι 101 έργα!!! Υπάρχουν πραγματικά κάποιες εξαιρετικές ζωγραφιές ανάμεσά τους που αξίζει τον κόπο  να επισκεφθείτε τη σελίδα για να τις θαυμάσετε και , γιατί όχι, να ψηφίσετε τις αγαπημένες σας. Μπορείτε να επιλέξετε 3 έργα με σειρά προτίμησης. Πηγαίνετε εδώ. Εγώ το έκανα ήδη αλλά δεν θα σας πω τι ψήφισα για να μην σας επηρεάσω! 
  Σας ευχαριστώ όλους που, με τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας, με στηρίζετε σ'όλες μου αυτές τις προσπάθειες και να ξέρετε πως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είναι πολύ όμορφη εμπειρία η συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις, γι'αυτό θα σας απασχολώ συχνά με παρόμοια θέματα. Θυμηθείτε την ελίτσα μου που ταξίδεψε και γύρισε, άδεια από βραβεία, αλλά γεμάτη εμπειρίες:   





Σχόλια

  1. ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΡΑΒΕΙΑ!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!
    ΠΑΜΕ ΓΙ ΑΛΛΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημασία έχει η συμμετοχή… και όχι η βράβευση!!! Όμως η δικιά σου ελίτσα… έχει πάρει τα βραβεία όλων μας!!!! Να είσαι πάντα καλά να δημιουργείς!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά την ταπεινή μου γνώμη - χωρίς να νομίζεις ότι σε .... χαιδεύω - και αφού περιηγήθηκα στην σελίδα με τα προκριθέντα έργα, η ελίτσα σου είναι σκάλες ανώτερη από πολλά από αυτά που είδα. Δεν πειράζει το αποτέλεσμα, δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση, νομίζω.Όπως έγραψε καιη Ρένα.... πάμε γι άλλα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πιστεύω πως έχω αδικηθεί σε καμία περίπτωση. Φαντάζομαι πως θα υπάρχουν πολλά έργα που δεν μπήκαν και σε πολλούς θα άρεσαν. Κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά. Ένα απ'αυτά είναι και η τέχνη. Δεν είναι ασκήσεις μαθηματικών για να δούμε ποιος τις έλυσε και ποιος όχι. Η αξία αυτών των διαγωνισμών είναι να συμμετέχεις, να λαμβάνεις το ερέθισμα και να δημιουργείς. Άλλες φορές γίνεσαι αντιληπτός κι άλλες όχι. Δεν θα κρίνω εγώ ούτε κανένας ποιος είναι καλύτερος από τον άλλον.Μπορώ να πω όμως τι μου αρέσει κι αυτό είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Πάντως την ελίτσα μου την αγάπησα κι εγώ πολύ και τώρα πρέπει να σκεφτώ τι θα την κάνω.Γυρίζοντας από διακοπές κάτι θα έχω σκεφθεί. Ευχαριστώ και πάλι. Περιμένω κι άλλα από Λονδίνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΡΙΑ , ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ . ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΙΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ .ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΩ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΙΝΟ ,ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ !!!!!!!!!! ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!
    ΑΦΟΥ ΕΙΔΑ ΤΑ ΕΡΓΑ , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!!!!!!!!!!
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Η ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ !!!!!!!!!!
    ΣΌΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μας, η ελίτσα είναι η νικήτρια, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία!!!!Συγχαρητήρια Μαράκι μου, είναι τέλεια!!! Μη μασάς... θα κερδίσει σίγουρα κάπου αλλού γιατί αξίζει! φιλάκια και με αισιοδοξία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ