Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαγωνισμός εικονογράφησης

  Ημέρα γενεθλίων σήμερα για μένα κι έλαβα ένα πολύ ευχάριστο δώρο από το διαγωνισμό εικονογράφησης διηγήματος που διοργάνωσε το Artspot. Η συμμετοχή μου επιλέχθηκε για την εικονογράφηση του ηλεκτρονικού βιβλίου με τα διηγήματα. Τα διηγήματα για τα οποία έπρεπε να στείλουμε τα θέματά μας ήταν έξι και μπορείτε να τα δείτε  εδώ. Είναι  εκπληκτικά και πραγματικά εντυπωσιάστηκα όταν είδα το επίπεδο όλων. 
  Στο διαγωνισμό για την εικονογράφηση μπορούσαμε να συμμετέχουμε με ένα θέμα για κάθε διήγημα, ή για κάποια από αυτά. Λόγω έλλειψης χρόνου (είδα την ανάρτηση του διαγωνισμού δύο εβδομάδες πριν λήξει!), δεν μπόρεσα παρά να συμμετέχω με ένα μόνο έργο . Έπρεπε να διαλέξω, λοιπόν, ένα από τα έξι διηγήματα και ομολογώ πως δυσκολεύτηκα πολύ. Δεν είχα παρά να  αποφασίσω κι επέλεξα το ΄΄Ταγκό νοτούρνο΄΄ που έγραψε ένα νέο κορίτσι από την Αθήνα, η Έλενα Κοτσίφη. Αξίζει να το διαβάσετε όπως και τα υπόλοιπα.
   Η συμμετοχή για την εικονογράφηση δεν ήταν βέβαια ιδιαίτερα μεγάλη αλλά πιστεύω πως η ομάδα αυτή θα μεγαλώσει πολύ στο μέλλον και του χρόνου θα βοηθήσουμε όλοι ώστε να μην προλαβαίνουν να λαμβάνουν συμμετοχές. Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα αλλά περισσότερο που συμμετείχα και υπόσχομαι την επόμενη φορά να είμαι πιο οργανωμένη και να στείλω περισσότερα έργα. 
  Τα έργα που κέρδισαν (έξι στο σύνολο, ένα για κάθε διήγημα) καθώς κι όλες τις συμμετοχές μπορείτε να τις δείτε στο art.mag. Όταν εκδοθεί το ηλεκτρονικό βιβλίο θα σας ενημερώσω για να το επισκεφθείτε. Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές και όλους εσάς για τις ευχές που μου δίνετε τόσο καιρό για όλες μου τις δραστηριότητες. Από δευτέρα περιμένω κι άλλα αποτελέσματα (θα είμαι σε διακοπές επιτέλους και θα σας ενημερώσω από 'κει). Αυτή είναι η ζωγραφιά μου:



  Και κάποιες λεπτομέρειες για το έργο. Είναι ζωγραφισμένο με χρωματιστά μολύβια επάνω σε χαρτί bristol. 

Σχόλια

  1. συγχαρητηρια!!! ειναι απιστευτο το εργο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο!!! Θαυμάσια τα νέα!
    Θα μπω το βραδάκι να διαβάσω τα διηγήματα με την ησυχία μου.
    Α, και να τα εκατοστήσεις, πάντα έτσι δημιουργική και χαρούμενη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χιλιόχρονη και πάντα με επιτυχίες Μαρία!!!! Υπέροχη ζωγραφιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΟ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ!!!!!!!!!!ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΕΕ;;;;!!!!!!!!!ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου ,να είσαι ευτυχισμένη και πάντα δημιουργική!!! Συγχαρητήρια για τη νίκη σου αν και με τέτοια ζωγραφιά ήταν αναμενόμενη!!! Χίλια μπράβο είναι λίγα ,Μαρία μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια!! Να τα χιλιάσεις και πάντα τέτοιες επιτυχίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια! Το έργο σου πανέμορφο!Καλά να περάσεις όπου κι αν πας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ