Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έχω και ρόδες...

  Ας αφήσουμε τους καμβάδες και τα χαρτιά κι ας δούμε πως η ζωγραφική μπορεί να μεταμορφώσει ένα χρηστικό αντικείμενο. Η ζωγραφική σε έπιπλα είναι παλιά ιστορία και βέβαια επειδή η μόδα γυρίζει βλέπουμε και πάλι στις βιτρίνες των καταστημάτων έπιπλα με ζωγραφιές και πατίνες όπως παλαιότερα. Ίσως με άλλο ύφος, πιο μοντέρνα μοτίβα και λιγότερο φορτωμένα από παλιά. 
  Εμείς οι ζωγράφοι όταν αποφασίσουμε να βγούμε από τους καμβάδες μας, συχνά παρασυρόμαστε και πολλές φορές κινδυνεύουμε να ξεφύγουμε και να γεμίσουμε τον κόσμο ζωγραφιές. Καμιά φορά αυτό έχει  όμορφα αποτελέσματα και κάποιες φορές όχι. Καλό είναι να υπάρχει μέτρο όπως σε όλα τα πράγματα. 
  Αυτή ήταν η εισαγωγή για να σας δείξω πως μεταμόρφωσα ένα παλιό βοηθητικό τραπεζάκι το οποίο είχε πάρει το δρόμο προς τη χωματερή  και του έσωσα τη ζωή! Όχι δεν έχω βγει ακόμη να μαζεύω από τους κάδους αντικείμενα (αυτό όταν έρθουν δυσκολότερες μέρες...). Το πρόλαβα στα σκαλιά των ιδιοκτητών του, λίγα λεπτά πριν την οριστική απομάκρυνση. Η διαδικασία γνωστή. Το ανέβασα στο εργαστήριο και με γυαλόχαρτο το έτριψα να φύγει όσο γίνεται το παλιό λούστρο. Αυτή είναι η αρχική του μορφή μετά το τρίψιμο: 




  Μετά πήρα τα ακρυλικά μου χρώματα και το  έβαψα. Χρησιμοποίησα λευκό, εκρού και ώχρα. Δεν έβαψα ενιαίο το χρώμα αλλά έκανα κάτι σαν πατίνα. Στο τέλος επηρεασμένη από το διαγωνισμό, ζωγράφισα κλαράκια ελιάς! Στη συνέχεια πέρασα λούστρο για να μπορεί να είναι χρηστικό. 
  Αυτό είναι το αποτέλεσμα και τώρα το τραπεζάκι θα πάρει μια θέση στο μπαλκόνι γιατί καθώς έχει και ρόδες (!!!), είναι πολύ εύκολο να το τοποθετείς όπου σε βολεύει και να πίνεις τον καφέ σου ή το ποτάκι σου:








  Θα σας αποκαλύψω κι ένα μυστικό για το λούστρο! 
  Υπάρχουν, ως γνωστόν, δύο είδη λούστρου, ένα με  διαλύτη το νέφτι κι αυτό με διαλύτη το νερό. Το πρώτο είναι πολύ πιο σκληρό κι ανθεκτικό και απαραίτητο όταν λουστράρουμε έπιπλα και γενικώς επιφάνειες που είναι χρηστικές και θέλουμε αντοχή. Όμως όσο ματ κι αν είναι αυτό το λούστρο, το αποτέλεσμά του αφήνει μια μικρή γυαλάδα που  εμένα συνήθως δεν μου αρέσει. 
  Τι κάνω; Περνάω την επιφάνεια δύο χέρια με το λούστρο νεφτιού και μετά περνάω ένα χέρι (ή και δύο αν χρειαστεί) με λούστρο νερού ματ το οποίο έχει τελείως ματ αποτέλεσμα! Έτσι έχω και αντοχή και απουσία γυαλάδας!



Σχόλια

  1. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ!!!!!!!!
    ΤΟ ΛΟΥΣΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΣΤΡΟ ΝΕΦΤΙΟΥ;
    ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΠΙΑΝΕΙ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστούργημα!!!!!!!!!!!!!!! Υπέροχο έγινε το βοηθητικό τραπεζάκι. Το θέμα του ταιριάζει!!! Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό!!!! Πρόσεξε μην στο πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγεινε πανεμορφο και φινο!!!!!! δεν νοιωθεις ομορφα οταν παιρνεις κατι παλιο και και του ξαναδινεις ζωη;;;;;; μπραβο σου Μαρία μου και η συμβουλη πολυτιμη!!!!πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το αποτέλεσμα ωραίο και οι οδηγίες σου κατατοπιστικές.Και φυσικά δεν το μάζεψες από τα σκουπίδια γιατί, άλλη κατέχει τον τίτλο της σκουπιδομαζώχτρας. Μήπως θα ήθελες να μας πεις και την μάρκα του ματ βερνικιού που χρησιμοποιείς, γιατί τα περισσότερα κιτρινίζουν μετά από λίγο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Το ματ βερνίκι νερού που χρησιμοποιώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρις στιγμής είναι της KRAFT. Είναι κάπως γαλακτώδες αλλά μόλις στεγνώσει γίνεται διάφανο και πιάνει πάνω από όλα τα νεφτιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικό το έκανες..είδες πως αλάζει κάτι με προσπάθεια και καλαισθησία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγινε τέλειο!!!!!
    Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας το μυστικό σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΙΝΕ ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ!!! ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΩ. ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ. ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΛΑΚΑΚΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΣΤΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο Μαρία μου! να πιεις ένα καφεδάκι και για μας στο τραπεζάκι αυτό!!!! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι μόνο του έσωσες τη ζωή ,αλλά του έδωσες ζωή θα έλεγα εγώ! Πολύ όμορφα τα χρώματα ό,τι πρέπει για μια βεράντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μεταμόρφωση φοβερή! Ποιος να φανταζόταν τέτοια ομορφιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπέρα Μαράκι μου,
    να δεις θησαυρούς που έχω βρει κατά καιρούς πλάι στους κάδους σκουπιδιών που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν την φαντασία ή βαριούνται να ανακατασκευάσουν! Και εμένα μου αρέσει να παίρνω παλιά έπιπλα και να τους δίνω μια νέα ζωή...
    Το τραπεζάκι σου έγινε κούκλα,έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του,
    γειά στα χέρια σου Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ