Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ελιά μας, ταξιδεύει!

  Σήμερα θα σας δείξω τη συμμετοχή μου σ΄ ένα διαγωνισμό. Δεν είναι για την Ελλάδα αλλά για  την Αγγλία. Το κατάστημα ''Ken Bromley Art Supplies'' είναι εξειδικευμένο σε είδη ζωγραφικής. Κάθε χρόνο διοργανώνει ένα διαγωνισμό ζωγραφικής για το εξώφυλλο του ετήσιου καταλόγου του. 
  Θα μου πείτε τι σχέση έχω εγώ με την Αγγλία; Έχουμε ξαναπεί πως λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις στη χώρα μας σε ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες. Στην Αγγλία υπάρχει μία ένωση, όπως θα τη λέγαμε εδώ, για  τους ζωγράφους που χρησιμοποιούν χρωματιστά μολύβια  ( UKCPS είναι η ονομασία της ). Για όποιον θέλει υπάρχει ο σύνδεσμος στη δεξιά μπάρα του blog μου. Εδώ και λίγο καιρό είμαι μέλος ( αν το επισκεφθείτε θα βρείτε τη σελίδα μου στο Member's Gallery ), αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο. Τέτοιες κοινότητες αποκλειστικά για χρωματιστά μολύβια,  εκτός από την Αγγλία, υπάρχουν στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία και πρόσφατα στη Δανία. Εκτενέστερα για το θέμα θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση καθώς το Σεπτέμβριο είναι η ετήσια διεθνής έκθεση που διοργανώνει και στην οποία έχω στείλει δύο έργα μου προς έγκριση για να συμμετέχουν, τα οποία δεν μπορώ ακόμη να αναρτήσω. Εάν τα νέα είναι καλά θα σας ενημερώσω. 
  Επειδή, λοιπόν, είμαι μέλος σ' αυτή την ένωση, ενημερώνομαι για κάθε τι  που προκύπτει. Έτσι έμαθα για το διαγωνισμό του καταστήματος που προανέφερα. Έστειλα ένα θέμα εντελώς Ελληνικό που δεν ξέρω πόσο θα τους ενδιαφέρει. Μου άρεσε η ιδέα να συμμετέχω με κάτι που να υπενθυμίζει τα καλά μας σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Τι καλύτερο από τα πλούτη της Ελληνικής γης. Ελαιόλαδο κι ελιά! Ονόμασα το έργο μου '' Olive oil is life''.
  Στις 25 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τρεις επιλογές οι οποίες μετά θα ψηφιστούν από το κοινό. Η συμμετοχή και μόνο μου αρκεί. Καταλαβαίνω πως για το εξώφυλλο ενός Αγγλικού περιοδικού, το θέμα μου μπορεί να φαντάζει παράταιρο. Θα δείξει. Το έργο είναι ζωγραφισμένο με χρωματιστά μολύβια πάνω σε χαρτί:




Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!
    ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΚΑ!!!!!!!!!!
    ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;
    ΠΩΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;;;;;;;;ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΛΥΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;;; ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοζώντανο!!! Φανταστικό!!! Είναι να απλώσεις το χέρι να πάρεις την ελίτσα!!!
    Εύχομαι και ελπίζω να διακριθείς!!! Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ GMAIL ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ.ΘΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μοναδικό και ολοζώντανο! Καλή τύχη σου εύχομαι. Πάρα πολύ μου άρεσε το έργο και οι πληροφορίες σου επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου Συγχαρητήρια!!!!! Τέλειο το έργο σου , σίγουρα θα διακριθεί! καλή επιτυχία!!!! θα μας ενημερώσεις βέβαια πως τα πήγαν οι ελίτσες σου, περιμένουμε εναγωνίως! θα ήθελα να με ενημερώσεις άν μπορείς, πώς γίνεται κάποιος μέλος αυτής της ένωσης, UKCPS, γιατί κι εγώ ζωγραφίζω με χρωματιστά μολύβια, είναι τα αγαπημένα μου, όπως θα είδες και στο blog μου, και θα με ενδιέφερε πολύ!!! φιλάκια Φανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικό το έργο σου... Πολύ ζωντανό, υπέροχα χρώματα. Σού εύχομαι να είναι το καλύτερο, που θα είναι σίγουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κουκλα μου καλη επιτυχια νομιζα οτι ειναι αληθεινο τοσο ζωντανο μ φανηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια!!!!!!!!!! Είναι απίστευτο πόσο ζωντανά έχεις αποδώσει το θέμα σου!!! Και πάλι μπράβο και καλή επιτυχία που σίγουρα θα την έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία

    http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/olive-oil-is-life.html
    http://prasino-hamomilaki.blogspot.com/2011/07/olive-oil-is-life.html

    Με εκτίμηση και αγάπη
    το χαμομηλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΥΠΕΡΟΧΟ!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ...ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ!
    ΦΙΛΙΑ...ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΙΡΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟΣΟ ΖΩΝΤΑΝΟ!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χριστε μου ηθελα να απλωσω το χερι και να πιασω μια ελια! πραγματικα μπραβο σου Μαρακι μου! πολυ πολυ πολυ καλη επιτυχια!!! ♥‿♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λες κι έκπληξη

Το σαν τα χιόνια δεν φτάνει για να περιγράψει την επιστροφή μου εδώ μέσα. Ούτε φτάνει ούτε είναι και επίκαιρο. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω κάνοντας μια ανάρτηση. Είχα κι έχω τόσα πολλά να σας πω. Μα οι μήνες περνούσαν χωρίς στάλα χρόνου για κάτι τέτοιο. Και διάλεξα την ώρα... Μέσα σε μια τρελή κατάσταση προετοιμασίας, όχι μόνο για διακοπές αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Αύγουστο.    Δεν ξέρω γιατί ένιωσα να πιέζομαι τόσο  για τούτη την ανάρτηση. Η φόρτιση των τραγικών γεγονότων στην Αττική; Ίσως. Δεν ξέρω αλλά δεν με χωράει το ΦΒ αυτές τις μέρες. Όχι μόνο δεν με χωράει, με διώχνει κιόλας, μου φέρνει ένα σφίξιμο στο στομάχι κι ένα ανακάτεμα. Αρχικά η φρίκη που αντικρίσαμε όλοι. Εικόνες χειρότερες του πολέμου, έξω από την πόρτα μας! Εφιάλτες που δεν πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ποτέ. Κι αμέσως ένα αμυδρό φως, μια Ελλάδα γροθιά συμπαράστασης σ'αυτούς που πόνεσαν και θα πονούν φρικτά για πάντα. Ναι εδώ είμαστε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να γίνουμε ένα. 

Αναλογίες προσώπου

  Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούρια ενότητα στο blog μου. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Θα είναι κάτι σαν ''μαθήματα'' που θα αφορούν στη ζωγραφική κατά κύριο λόγο. Δεν θα έχουν κάποια σειρά, ούτε θα είναι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, απλά σκέφτηκα να κάνω ορισμένες αναρτήσεις μεταφέροντας  πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω πως θα είναι χρήσιμα για αρκετούς. Προς το παρόν έχω αρκετά θέματα  στο μυαλό μου που θέλω και μπορώ να σας δείξω αλλά θα μπορούσατε να μου προτείνεται κι εσείς κάτι που σας ενδιαφέρει να μάθετε,  κι αν μπορώ να τα επεξεργαστώ.    Μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής παραδίδω πάνω από 10 χρόνια και ξέρω καλά τι δυσκολεύει όσους ξεκινάνε να ζωγραφίζουν. Είναι πολλοί που θέλουν κι έχουν το ταλέντο να ζωγραφίσουν, αλλά μη έχοντας πάει σε κάποια σχολή σχετική, δυσκολεύονται σε κάποια σημεία. Η ιδέα αυτή ,λοιπόν, μου δημιουργήθηκε συζητώντας με φίλη ζωγράφο η οποία μου ζήτησε να τις κάνω κάποια μαθήματα πάνω στα πρ

Μάθημα: Σκίαση 2ο μέρος

  Νομίζω πως πέρασε καιρός από το προηγούμενο μάθημα. Λίγο το πιεσμένο πρόγραμμα το δικό μου, λίγο που σας έπεσε βαριά, απ' ό,τι κατάλαβα, η προοπτική... μας πήραν οι μέρες.   Η προοπτική για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ζωγραφική είναι σημαντικό κεφάλαιο κι όσο κι αν φαίνεται κουραστική και πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι απλή κι αν την κατανοήσεις σου λύνονται πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό. Θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή για να το ολοκληρώσω... είπα να μη σας κουράσω με τις πρώτες κιόλας ζέστες...κι εν αναμονή των εκλογών (σκούρα τα πράγματα).    Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε πάλι με την σκίαση. Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για το πως σκιάζουμε γεωμετρικά στερεά. Κάθε αντικείμενο που θέλουμε να ζωγραφίσουμε μοιάζει με ένα ή περισσότερα απ'αυτά. Θα σας δείξω μερικά τέτοια αντικείμενα που εύκολα μπορούμε να παρομοιάσουμε με τ'αντίστοιχα στερεά. Την σκίαση την έκανα με μολύβι, για τα οποία σας έχω μιλήσει εδώ . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρ