Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Caran d' ache, luminance 6901

  Πριν λίγο καιρό παρέλαβα τα καινούρια μου χρωματιστά μολύβια. Είναι τα νέα μολύβια της Ελβετικής εταιρείας caran d'ache, η σειρά luminance 6901     (http://www.carandache.ch/m/la-couleur/artistes-et-professionnels/les-crayons/luminance-6901/index.lbl ). Οι προσδοκίες μου, ξέροντας ό,τι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία στο είδος και για την πιο εξελιγμένη σειρά της, ήταν όπως καταλαβαίνετε μεγάλες.
  Περίμενα ,λοιπόν, να μου δοθεί η ευκαιρία να τις δοκιμάσω. Είχα αναλάβει το εξώφυλλο του νέου τεύχους μιας μαθητικής εφημερίδας που εδώ και λίγα χρόνια συνεργάζομαι στο εικαστικό της κομμάτι . Πρόκειται για μια εφημερίδα πολύ αξιόλογη, που δημιουργείται με πολύ μεράκι κι αγάπη από την κα Παπαδά και τους μαθητές της, στη Σαλαμίνα και που συχνά διακρίνεται σε διάφορους διαγωνισμούς. Το θέμα παιδικό και με πολλά χρώματα, ιδανικό για την πρώτη μου αυτή δοκιμή μιας και οι συγκεκριμένη σειρά ξεχωρίζει, όπως ομολογεί και ο τίτλος της, για τη φωτεινότητα των χρωμάτων της.
  Κι έτσι πραγματικά είναι! Είναι εκπληκτικά φωτεινά και αναμειγνύονται τέλεια μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ενιαίο χρώμα. Ενθουσιάστηκα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Θα μιλήσουμε αργότερα και για την απόδοσή τους σε πορτραίτα που είναι για μένα και το πιο σημαντικό. Όσοι χρησιμοποιούν χρωματιστά μολύβια θα καταλάβουν πόσο σπουδαίο είναι να έχεις τα σωστά. Το κόστος αγοράς τους είναι πολύ υψηλό για να μπορείς να δοκιμάζεις διαφορετικές μάρκες και είδη. Για έναν επαγγελματία όμως, είναι απαραίτητο να επενδύει στα υλικά του. Επίσης σημαντικό είναι να αντέξει το έργο στο χρόνο χωρίς να αλλοιωθούν οι αποχρώσεις. Αυτό είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα της συγκεκριμένης σειράς.
  Το μόνο μειονέκτημα, για  να είμαστε δίκαιοι,  δεν έχει να κάνει με την απόδοση και την ποιότητά τους αλλά με την πρακτικότητα. Δεν είναι ευανάγνωστα τα γράμματα που αναφέρουν το χρώμα πάνω στο κάθε μολύβι και σε συνδυασμό με το ό,τι είναι βαμμένο με το αντίστοιχο χρώμα μόνο ένα μικρό κομμάτι στο πίσω μέρος του κάθε μολυβιού, δυσκολεύει κάπως το χρήστη. Πιστεύω όμως πως χρειάζεται λίγος χρόνος μόνο για να εξοικειωθεί κάποιος και να μην το αντιμετωπίζει ως πρόβλημα.
  Ελπίζω στις φωτογραφίες να μπορείτε να ξεχωρίσετε το πόσο λαμπρά είναι όλα τα χρώματα. Θα δείτε την εξέλιξη του έργου σε 4 στάδια:

3 σχόλια:

 1. Απιθανα!!
  "Η φλόγα της Ανάστασης
  να ανάψει στην καρδιά σου
  Για να κρατήσει ζωντανά
  όλα τα ονειρά σου"- ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΗΗΗ!
  ΦΙΛΙΑ χ2 ..ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΣΧΑ!
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή